Πρώτο Τρίμηνο (1η -12η εβδομάδα)
1,291 topics in this forum
-
- 1 follower
- 3 replies
- 4.8k views
Καλησπερα σας, Βρισκομαι στην 13η εβδομαδα κυησης και απο την 7η εβδομαδα αντιμετωπιζω το συμπτωμα της σιελορροιας.Ενω ολα τα υπολοιπα συμπτωματα της εγκυμοσυνης που ειχα ,υποχωρησαν σταδιακα εως την 11η εβδομαδα,αυτο με "βασανιζει" ακομα!!!Εχω δοκιμασει τα παντα:απο τσιχλες μεντας,λεμονι,βουρτσισμα δοντιων και στοματικο διαλυμα σχεδον μετα απο καθε γευμα χωρις ομως αποτελεσμα. Το χειροτερο ειναι κατα τη διαρκεια της νυχτας που ξυπναω καθε 2 ωρες γιατι το στομαχι μου ποναει απο ολη αυτην την υπερεκκριση σαλιου και αναγκαζομαι να φαω κατι γιατι μονο οταν τρωω,τα συμπτωματα υποχωρουν!!! Θα ηθελα να ρωτησω αν καποια κοπελα αντιμετωπισε κατι παρομοιο και τι εκανε γι…
Last reply by maripoz, -
Διαφημίσεις
-
- 0 replies
- 1.9k views
Καλησπέρα!! Είμαι έγκυος 8 εβδομάδων και 3 ημερών. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα τον πρώτο υπέρηχο, είδαμε καρδούλα άλλα μου είπε ο γιατρός ότι είχα πάθει μια αποκόλληση, μου έδωσε Outrogestan και μου απαγόρευσε τις επαφές. Το θέμα είναι ότι σήμερα ήρθα σε οργασμό (χωρίς διείσδυση και χωρίς καν πολλά προκαταρκτικά) και μετά απο εκείνη τη στιγμή έχω κάτι πονακια χαμηλά! Ραντεβού έχω απο βδομάδα, μόλις τελειώσω τη θεραπεία, άλλα έχω αγχωθει τρομερά, φοβάμαι μήπως έκανα ζημιά στο έμβρυο! Ξέρω θα μου πείτε "Ας προσεχες" και θα έχετε δίκιο, άλλα ήταν μια απερισκεψία της στιγμής... Έχει τύχει σε κάποια κοπέλα κάτι αντίστοιχο;; Κάθε γνώμη, εμπειρία και συμβουλή δεκτή!
Last reply by zouzounaki85, -
- 1 follower
- 14 replies
- 6.2k views
Γεια σας! Εχω ενα προβλημα και θα ηθελα να μου πει καποια αν εχει αντιμετωπισει το ιδιο. Ειμαι στην 6η εβδομαδα κυησης και πηγα στο γιατρο για να ακουσουμε καρδουλα. Ο γιατρος μου ειπε πως δεν ακουγεται σωστα η καρδια κ πως πιθανον δεν θα εξελιχθει η εγκυμοσυνη. Ειδαμε το σακουλακι, τη καρδια να παλλεται στην οθονη κ την ακουσα αλλα ο γιατρος ειπε πως δεν χτυπα σωστα. Εχω επομενο υπερηχο σε 8 μερες κι εχω αγχωθει πολυ.
Last reply by Andri6, -
- 0 replies
- 711 views
Καλησπέρα σε όλες! Είχα ξαναγράψει στο φόρουμ ένα χρόνο πριν όταν γέννησα ένα κοριτσάκι πρόωρα στις 35 εβδομάδες. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΝΝ και πήρε χρόνο να ξεπεράσω λίγο το τραύμα του προωρου τοκετού. Είχα διαβητη κύησης αλλά καμία άλλη ένδειξη που να οδηγούσε σε πρόωρο. Σήμερα έιχα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν έχω κάνει καν χορικαή. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπήρξαν άλλες κοπέλες που αντιμετώπισαν παρόμοια εμπειρία και τι έκβαση είχε η δεύτερη εγκυμοσύνη...όπως καταλαβαίνετε φοβάμαι ακόμα μία φορά την προωρότητα και τον διαβήτη (χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί ότι το ένα οδήγησε στο άλλο). Θα ήθελα επίσης αν είναι δυνατόν να επισκεφτώ έναν εξειδικευμένο…
Last reply by katie84, -
- 8 replies
- 16.4k views
Καλησπέρα σε όλες τις μελουσες μανουλες.Ειμαι έγκυος σχεδον 8 εβδομάδων και έχω τον εξής προβληματισμό. Αν και έχω μαλλον αυξημένη σεξουαλική επιθυμία τη καταπνηγω γιατί τόσο εγώ αλλά και ο σύζυγός φόβομαστε υπερβολικα τη σεξουαλική επαφή σε αυτή τη φάση. Οστοσο μου έχει συμβεί από τότε που ανακάλυψα πως είμαι έγκυος 2-3 φορές να έχω ακούσιο οργασμό στον ύπνο μου,κάτι σαν ονείρωξη. Τρομάζω αρκετά γιατί φοβάμαι μήπως αυτόματα γίνονται συσπάσεις στη μήτρα και κινδηνευω από αποβολή. Ανισιχω αρκετά γιατί είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω.Θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ,αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποια άλλη κοπέλα να μου δώσει τα φώτα της.. ευχαριστώ
Last reply by Ele91na, -
- 1 follower
- 15 replies
- 9.9k views
Καλημερα κοριτσια!!!!ειμαι 5+5 και εχω αρκετα διαφανα υγρα και ελαχιστα ασπρα πηχτα υγρα...ειναι φυσιολογικο???την Δευτερα εχουμε τον πρωτο υπερηχο....
Last reply by user6016710011, -
- 29 replies
- 38.5k views
Έκανα εμβρυομεταφορα στις 5 Μαρτίου και χθες (25η μερα) έκανα τον πρωτο υπερηχο..ειδαμε το εμβρυακι μας, ακουσαμε την καρδουλα του, ολα πηγαν καλα..το βραδυ ειδα λιγο αιμα και πηρα τηλ την μαια η οποια μου ειπε να σταματησω το salospir, να κανω μια ενεση Lentogest και ξαπλα.. σημερα δεν εχω αιμα ομως ανησυχω παρα πολυ..υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τον υπερηχο ή να ειναι καποιο κακο σημαδι; υπαρχει αναλογη εμπειρια; ευχαριστω πολυ..
Last reply by Elena15, -
- 0 replies
- 208 views
Καλησπέρα σας είμαι 43 ετών και έγκυος 8 εβδομάδων περίπου. Πριν μια τετραετία είχα μια εκτοπη και μου έκαναν σαλπιγγεκτομη. Πριν από αυτό πριν χρόνια έκανα πολλές καθεξιν βιό ημικεςαποβολες πράγμα που έκανε τον γιατρό όταν έμεινα έγκυος στο γιο μου που τώρα είναι 13 ετών να μου χορηγεισαι για 9 μήνες ασπιρίνη. Τώρα όντας έγκυος παλι και στο εξωτερικό σε καραντίνα και χωρίς να έχω δει τη μαία ακόμη δεν ξέρω τι να κάνω παίρνω ασπιρίνη προληπτικά.; Στον υπέρηχο που έκανα στο νοσοκομείο και ρώτησα μου είπανε αν θέλω να πάρω δεν θα μου κάνει κακό. Η κατάσταση μου είναι δύσκολη γιατι φοβάμαι πως αν δεν παίρνω την ασπιρίνη 75mg θα αποβαλλω. Εδώ όλα υπολειτουργουνε οι GP σε στ…
Last reply by Κατ μαμά, -
- 29 replies
- 198.4k views
Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και σε όσες επιθυμούν να γίνουν μανούλες! Έχουμε ξεκινήσει με τον αντρούλη μου προσπάθειες για να αποκτήσουμε το πρώτο μας μωράκι και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιες από εσάς ένιωσαν οτι υπήρξαν συμπτώματα εγκυμοσύνης (ναι μεν πρώιμα αλλά υπαρκτά) και ποια. Μιλάμε για τις ημέρες πριν από την καθυστέρηση και εννοώντας τόσο τα σωματικά όσο και τα ψυχολογικά. Μπορεί η ιατρική να μην έχει αποσαφηνίσει ακόμα τα συμπτώματα των πρώτων ημερών ,όμως πιστεύω ότι σε μια γυναίκα είναι τόσο βαθιά χαραγμένο το ένστικτο της μητρότητας που καταλήγει υπαρκτό,αρκεί να το εντοπίσουμε. Για πείτε παρακαλώ λοιπόν! [edit admin αλλαγή τίτλου]
Last reply by Angelina95, -
- 7 replies
- 4.5k views
Καλησπέρα σάς. Είμαι 38 χρονών και ειμαι 6 εβδομάδων έγκυος. Είναι 3 μού εγκυμοσυνη. Έχω ένα παιδάκι 6 χρονών. Τον Απρίλιο είχα μια αποβολή στις 5 εβδομάδες. Ο λόγος όπως μου είπε η γυναικολόγος μου ήταν πολύποδες. Έκανα υστεροσκόπηση τον Αύγουστο. Και σχεδόν αμέσως έμεινα έγκυος. Το πρόβλημα μου είναι ότι φοβάμαι με το παραμικρό πόνο. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι το τέλος. Φοβάμαι για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω. Με τρομάζει η σκέψη που πρέπει να γεννήσω. Ενώ με το πρώτο μου παιδάκι ήμουνα πολύ θαρραλέα. Σας παρακαλώ κορίτσια αν έχετε περάσει εγκυμοσυνη σε μεγάλη ηλικία μ…
Last reply by Adios amigos, -
- 2 replies
- 1.7k views
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!ΕΙΜΑΙ 6+3 Κ ΕΧΩ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ Κ ΣΤΗ ΜΕΣΗ....ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ??????
Last reply by Maraki55, -
- 25 replies
- 32.8k views
Καλημέρα κορίτσια! Θα ήθελα τις απόψεις σας. Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου. Δυστυχώς, δε θυμάμαι την ημερομηνία της τελευταίας μου περιόδου αλλά βάσει της προτελευταίας πρέπει να είμαι γύρω στην 6η εβδομάδα. Το Σάββατο, κατά τις 2 το βράδυ είδα ροζ υγρά όταν πήγα τουαλέτα και σκουπίστηκα. Όλο το βράδυ είχα πόνους περιόδου. Την επόμενη πήρα το γιατρό και μου έδωσε utrogestan και σήμερα θα τα αλλάξω με τη Vasclor επειδή μου φέρνουν ζαλάδες. Από εκείνη τη στιγμή τα υγρά ακόμα υπάρχουν αλλά έχουν γίνει καφέ. Δεν έχω πάντα όταν θα σκουπιστώ αλλά πάντα υπάρχουν μερικές σταγόνες στη σερβιέτα. Οι πόνοι περιόδου ελαττώθηκαν πολύ αλλά πονάει η μέση μου. Θα πάω αύριο …
Last reply by Άννα Παναγιώτου, -
- 7 replies
- 9.3k views
Κορίτσια καλησπέρα. Ευχομαι καταρχήν σε όλες τις εγκυούλες τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Ειμαι στην 9η εβδομάδα και στον υπέρηχο χθες ο γιατρός μέτρησε το CRL του εμβρύου στα 17mm. Αυτό δείχνει ηλικία 8 εβδομάδων αντί 9. Πριν μια βδομάδα (στην 8η) είχα κάνει ξανά υπέρηχο επειδή είχα αγχωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο, και το μέγερος ήταν 16mm! Εχω ανησυχήσει μήπως το μωρό μου δεν μεγαλώνει κανονικά...Ο γιατρός είπε πως ίσως φταίει η θέση και υπάρχει απόκλιση στην μέτρηση. Όμως έπρεπε να είναι 6-7mm περισσότερα. Τόση μεγάλη απόκλιση? Εχει τύχει σε καμία? Επίσης διαγνώστηκα με θρομβοφιλία και απο αύριο θα ξεκινήσω ενέσεις ηπαρίνης. Είμαι π…
Last reply by BIKY86, -
- 1 follower
- 842 replies
- 299.8k views
κοριτσια θυμαστε τι ειδατε στον 1ο σας υπερηχο, αν κανατε τοσο νωρις, εννοω πριν ακουστει η καρδια
Last reply by tzenaki1982, -
- 16 replies
- 6.9k views
Κοριτσακια μου γεια σας!!!αν και ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι σημερα εκλεισα την 7η βδομαδα κυησης εχω και πολυ μεγαλο φοβο....απο χθες εχω καφε σκουρες εκκρισεις οχι συνεχωμενα...ο γιατρος μου συνεστησε προγεστερονη την οποια ξεκινησα σημερα....φοβαμαι διοτι τον αυγουστο στην ιδια ηλικια κυησης ειχα καφε υγρα και ξεκινησα την ιδια αγωγη και τελικα παλινδρομησε το μωρακι....αχ κοριτσακια μου σας παρακαλω βοηθηστε με!!!!!
Last reply by Eirinipap88, -
Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος σε αυτό το όμορφο περιβάλλον σας και τόσο σημαντικό site για τους νέους γονείς ,και όχι μονο φυσικά. Εγώ βρίσκομαι στην 5η εβδομάδα κύησης ,ελπίζοντας αυτή την φορά να πάνε όλα καλά ,γιατι έιχα μια αποβολή στο παρελθόν ,και μια παλινδρόμηση.Δύσκολη κατάσταση . Ηθελα να ρωτήσω επειδη ενημερωνομαι απο το διαδίκτυο φυσικα,πως την 5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ξεκινανε τα πιο εντονα συμπτωματα της εγκυμοσυνης όπως: ναυτία-εμετοί, πόνοι και πρήξιμο στο στήθος.Αυτό ισχύει πάντα και σε όλες τις εγκυμοσυνες? Είμαι συγκεκριμένα 5 εβδομαδων και 4 ημερών αλλά δεν έχω κανένα απο αυτά τα συμπτώματα που διαβαζω συνεχώς στα site που αφορούν την εγκυμοσύνη, και ανησυ…
Last reply by Iris89, -
Καλησπέρα. Είμαι 23 και χθες έκανα το πρώτο μου test εγκυμοσύνης που παραδόξως βγήκε αρνητικό. Και λέω παραδόξως γιατί έχω 3 βδομάδες καθυστέρηση.. Δε ξέρω τι μπορεί να προσπαθεί να μου πει το σώμα μου. Μετά την τελευταία "επαφή" είχα πάρει το ellaOne γιατί είχαμε ένα ατύχημα με τον φίλο μου. Αλλά το πήρα κατευθείαν οπότε δεν νομίζω να είμαι. Αλλά λίγο πολύ όλα μοιάζουν μπερδεμένα...καμιά γνώμη πάνω στο θέμα? :/ Να προσθέσω ότι το τέστ ήταν το iQ
Last reply by Κάτια16, -
- 2 replies
- 2.8k views
Καλημέρα σας!Είμαι 9 εβδομάδων και ο γιατρός μου σύστησε να κλείσω σε 2 εβδομάδες αυχενική με τον Μαλιγιαννη .Εχει καμια κοπέλα εμπειρία απο αυτον το γιατρό; Ποση ωρα διήρκησε η εξέταση;
Last reply by Rozaki@, -
- 0 replies
- 566 views
Καλησπέρα σε όλες, Οσο κ αν εψαξα δεν βρήκα καποιο ποστ για το παρακάτω ερώτημα μου. Πριν δυο μέρες είχα ωορρηξία και ήρθα σε ελευθερη επαφή με τον σύζυγο. Δεν γνωρίζω αν ειμαι εγκυος , ειναι πολύ νωρίς. Δεν έχει γινει λογικά καν εμφύτευση. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Εκανα ψηφιακή μαστογραφία σήμερα και αναρωτιέμαι, στην περίπτωση που έγινε σύλληψη κινδυνευει να μη γίνει επιτυχής εμφυτευση λόγω ακτινοβολίας; ή να υπάρχει βλάβη στο έμβρυο; Η' ειναι πολύ νωρίς για να γίνει κάποια βλάβη; Περιμένω να ανοίξει το ιατρείο του γιατρού μου ώστε να τον καλέσω αλλα με εχουν ζώσει τα φίδια ώς τοτε. Ψαχνω στο ιντερνετ σχετικά αλλα δεν βρίσκω πληροφορία....Ευχα…
Last reply by sofiadu, -
- 61 replies
- 35.7k views
Καλημέρα σε όλους σας. Σας διαβάζω αρκετούς μήνες, έχωντας νιώσει συγκίνηση, χαρά αλλά κ μεγάλη αγωνία, με τις ιστορίες σας... Αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κ τη δική μου ιστορία. Ξεκίνησε πριν 10 χρόνια όταν έχασα το μωράκι μου στο τέλος το 2τριμήνου,από αποκόλληση πλακούντα.Δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω, ήταν ο πόνος μου κ ο καημός μου.Χώρησα κ συνέχισα νιώθωντας τύψεις για το χαμό του... Το καλοκαίρι αποφασίσαμε με το νέο σύντροφό μου να προσπαθήσουμε για ένα μωράκι, πήγα για προγεννετικό έλεγχο κ τεστ ΠΑΠ. Ηθελα όλα να ξεκινήσουν σωστά αλλά άρχισαν οι εκπλήξεις!!! Στον υπέρηχο φάνηκε σοκολατοειδή κύστη που κάλυπτε τη 1ωοθήκη,ΣΟΚ έκανα μαγνητική,όπου ευτ…
Last reply by Girly123, -
- 0 replies
- 1k views
Καλησπέρα είμαι στην 11η εβδομάδα κύησης και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμία αν μπορώ να κάνω εφαρμογή ακρυτζελ στα νύχια μου. Ρωτάω γιατί είναι σχετικά καινούριο προϊόν και δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ πολύ!
Last reply by Johanna87, -
- 1 follower
- 58 replies
- 54.2k views
κοντευω να τρελαθω ειμαι εγγυος στην 9η εβδομαδα και η TSH βρεθηκε 16 πηγα αμεσως σε ενδοκρινολογο και μου ειπε για διακοπη εγκυμοσυνης αφου εχω και αλλο παιδακι γιατι υπαρχει πιθανoτητα οπως εχουν δειξει καποιες ερευνες για νοητικη καθυστερηση, μου ξεκινησε χαπι T4 88, ωστε αν παρολα αυτα αποφασισω να προχωρησω την εγκυμοσυνη να εχω καποιες πιθανοτητες?!?! πηρα τον γιατρο μου που παρεπιμπτοντως ομως στην προηγουμενη εγκυμοσυνη δεν μου ειχε ζητησει να κανω TSH και μου απαντησε οτι δεν υπαρχει θεμα, ειλικρινα κοντευω να τρελαθω αν καμια κοπελα ειχε παρομοια εμπειρια θα παρακαλουσα να με βοηθησει.
Last reply by marerg, -
- 11 replies
- 4k views
Κοριτσια αναζητω αποψεις για μια φιλη μου η οποια κοντευει να τρελαθει. Ειναι 7 εβδομαδων και 4 ημερων. Η χοριακη της εχτες Παρασκευη 14.200. Την Πεμπτη ηταν στις 11.000. Ο γιατρος την ειδε Τεταρτη με χοριακη 5000 και της ειπε οτι το εμβρυο ειναι μικρο για την ηλικια του και δεν εχει αναπτυχθει οσο θα επρεπε. Σημερα που του ανακοινωσε την τελευταια χοριακη της ειπε οτι θα επρεπε να ηταν παραπανω και θα τη δει παλι τη Δευτερα για υπερηχο. Τι λετε κοριτσια; ισχυει; θελει πολυ ενα μωρακι και εχει τρελαθει. Συγνωμη για το μεγαλο post!
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 1 follower
- 17 replies
- 7.3k views
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας, μου έχει γραψει η γιατρός μου την αυχενικη διαφάνεια και την papp-A, σε γνωστό διαγνωστικό κέντρο στην Αθήνα (Βιοϊατρική) μπορώ να κάνω τις εξετάσεις. Είναι αξιόπιστο; δεν είμαι από Αθήνα και δεν γνωρίζω, μήπως να πάω αλλού πείτε μου τη γνώμη σας.
Last reply by vtgian, -
- 2 followers
- 14 replies
- 3.3k views
Μια ερώτηση. Είναι καμία από σας που ΔΕΝ έχει ναυτίες, εμετούς και τα συναφή; Απλά ρωτάω. Δεν είμαι έγκυος προς το παρόν. Και όσες ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ναυτίες κάνατε υγιει μωράκια; Περιμένω απαντήσεις σας.
Last reply by yasemaki,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 20,347 views
-
- 2 replies
- 9,547 views
-
- 0 replies
- 7,800 views