Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θρομφοβιλία = καισαρική; & Εξέταση κυστικής ίνωσης είμαστε 11η εβδομάδα

Recommended Posts

Η γυναικα μου ειναι στην 11 εβδομαδα. Την αλλη εβδομαδα θα κανει την 1η αυχενικη.

Παιρνει θυροξινη επειδη οι εξετασεις αιματος εδειξαν θυροειδη , κανει ενεσεις ηπαρινης επειδη εχει χαμηλη πρωτεϊνη S, παιρνει προγεστερονη και εχει και θρομβοφιλια.. Ολα αυτα τα προβληματα δε ξερω αν τα ειχε πριν την εγκυμοσηνη. Ειναι 29 χρονων και εχει πολυκηστικες.

Επισης ειμαι προβληματισμενος με την κυστικη ινωση. Εκανε τεστ για 4 μεταλλαξεις που ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο που εμφανιζονται στην Ελλαδα, κονστα στο 70%. Ετσι λεει οτι οι πιθανοτητες μειωθηκαν 1 προς 3000 αν θυμαμαι καλα.. Αλλα και παλι ανησυχω.. Παει το μυαλο μου στο κακο. Εξαλλου στην Ελλαδα γεννιουνται κατα μεσο ορο 20-30 παιδια με κυστικη ινωση.. Να κανω το φουλ πακετο; Μηπως να κανω και εγω τετοια εξεταση και αν βγω αρνητικος τοτε μετα οι πιθανοτητες αυξανονται ακομα περισσοτερο;

Για την θρομβοφιλια ο γυναικολογος ειπε οτι θα προκαλεισει τεχνητο τοκετο με συσπασεις της μητρας 2 εβδομαδες πριν την κανονικη γεννα, αλλιως υπαρχει σοβαρο προβλημα επιπλοκων..

Τα βλεπετε σοβαρα τα πραγματα;

Διαφημίσεις

Για αυτό το λόγο εγώ άλλαξα αιματολόγο, και απείλησα να αλλάξω και γυναικολόγο, εφόσον με ενημέρωσαν από εξωτερικό ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 

Πάτε δεύτερη γνώμη σε άλλο αιματολόγο.

Καλή έχω ακούσει να είναι  η κα.Ψιάχου που είχε διατελέσει και σύμβουλος σε νοσοκομεία της Ελλάδας που την συμβουλεύονται δηλαδή για νομικά θέματα και περιστατικά.

Εδώ υπάρχει μια "γραμμή " από κάποιους επειδή θέλουν να βρίσκουν εύκολες δικαιολογίες για καισαρικές. 

Υπάρχουν εξετάσεις που κάνεις που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ένεσης, και όταν μπαίνεις στο μήνα σου, ανάλογα με τις εξετάσεις, κόβεις την ένεση κλπ.

θελετε άλλο αιματολογο.

Καμιά φορά οι γυναικολόγοι βαριούνται και ελλείψεως επιστημονικά ορθών αιματολόγων αναθέτουν σε κάποιον απλώς να υλοποιεί σε όλους τους ασθενείς την ίδια "γραμμή" χωρίς να συντελούν πραγματικά οι λόγοι. 

Αν δείς εδώ στο φόρουμ γράφει αιματολόγος ο οποίος τα γράφει αναλυτικά. κάνε αναζήτηση με τη λέξη θρομβοφιλία, και θα καταλάβεις πολλά.   

13 ώρες πρίν, lazostat είπε:

Η γυναικα μου ειναι στην 11 εβδομαδα. Την αλλη εβδομαδα θα κανει την 1η αυχενικη.

Παιρνει θυροξινη επειδη οι εξετασεις αιματος εδειξαν θυροειδη , κανει ενεσεις ηπαρινης επειδη εχει χαμηλη πρωτεϊνη S, παιρνει προγεστερονη και εχει και θρομβοφιλια.. Ολα αυτα τα προβληματα δε ξερω αν τα ειχε πριν την εγκυμοσηνη. Ειναι 29 χρονων και εχει πολυκηστικες.

Επισης ειμαι προβληματισμενος με την κυστικη ινωση. Εκανε τεστ για 4 μεταλλαξεις που ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο που εμφανιζονται στην Ελλαδα, κονστα στο 70%. Ετσι λεει οτι οι πιθανοτητες μειωθηκαν 1 προς 3000 αν θυμαμαι καλα.. Αλλα και παλι ανησυχω.. Παει το μυαλο μου στο κακο. Εξαλλου στην Ελλαδα γεννιουνται κατα μεσο ορο 20-30 παιδια με κυστικη ινωση.. Να κανω το φουλ πακετο; Μηπως να κανω και εγω τετοια εξεταση και αν βγω αρνητικος τοτε μετα οι πιθανοτητες αυξανονται ακομα περισσοτερο;

Για την θρομβοφιλια ο γυναικολογος ειπε οτι θα προκαλεισει τεχνητο τοκετο με συσπασεις της μητρας 2 εβδομαδες πριν την κανονικη γεννα, αλλιως υπαρχει σοβαρο προβλημα επιπλοκων..

Τα βλεπετε σοβαρα τα πραγματα;

Καταρχάς πρέπει να ρωτήσω πότε μετρήθηκε η χαμηλή Πρωτεΐνη S. Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται πάντα χαμηλή κατά την κύηση, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Άρα αν μετρήθηκε κατά την κύηση, το αποτέλεσμα είναι μη αξιολογήσιμο και οπωσδήποτε δεν απαιτεί αντιπηκτική αγωγή. Η συχνότητα της έλλειψης Πρωτεΐνης S στο γενικό πληθυσμό είναι 1/1000 ανθρώπους, δηλαδή είναι μια σπάνια μετάλλαξη: πιο πιθανό είναι να μετρήθηκε λανθασμένα εν μέσω κύησης. Επιβεβαιώστε, συνεπώς, πριν από οτιδήποτε άλλο αν η μέτρηση έγινε εν μέσω κύησης.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι η μέτρηση είναι ακριβής (δηλαδή μετρήθηκε εκτός κύησης και έχει επιβεβαιωθεί με επαναληπτική μέτρηση, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λάθους), τότε και πάλι δεν είναι απαραίτητη η αντιπηκτική αγωγή: Ελάχιστοι μόνο άνθρωποι με παρουσία της μετάλλαξης αντιμετωπίζουν προβλήματα και μόνο αυτοί χρειάζονται αντιπηκτικά.

Αν πάρω το χειρότερο σενάριο (δηλαδή να χρειάζεται πράγματι την αντιπηκτική αγωγή) και πάλι αυτή δεν αποτελεί ένδειξη για καισαρική τομή. Η μέθοδος του τοκετού εξαρτάται από μαιευτικούς παράγοντες και όχι από τη λήψη ή μη αντιπηκτικών.

Συνοψίζοντας, από αυτά που γράφετε προκύπτουν πολλά ερωτηματικά. Καλό είναι να διευκρινίσετε τα σχετικά με τη μέτρηση της Πρωτεΐνης S και να δείτε από κοντά κάποιον αιματολόγο για να σας εξηγήσει τη σημασία της.

Για την κυστική ίνωση δε γράφω κάτι, γιατί είμαι εντελώς αναρμόδιος για το ζήτημα. 

Καλημέρα!εγώ όταν ήμουν έγκυος έκανα το πλήρες πακέτο για την κυστική ίνωση και βρέθηκα φορέας μιας σπάνιας και μικρού ποσοστού μετάλλαξης.Οποτε αναγκαστικά το εκανε και ο σύζυγός.ευτυχως δεν ήταν φορέας και ηρεμησα.Καλο θα ήταν να κάνεις το πλήρες πακέτο και όχι για 4 μεταλλάξεις.Η δική μου μετάλλαξη του γονιδίου είναι πολύ σπάνια.

Είμαι και εγώ μια από τις σπάνιες περιπτώσεις έλλειψης πρωτεΐνης S την οποία όμως είχαμε βρει πολύ πριν  μείνω έγκυος. Σε όλη την εγκυμοσύνη έκανα ενέσεις ηπαρίνης κατόπιν συμβουλής 2 αιματολόγων. Δεν τέθηκε ποτέ από το γυναικολόγο μου ζήτημα καισαρικής εξαιτίας θρομβοφιλίας αν και τελικά σε καισαρική καταλήξαμε για άλλο λόγο. Και θέμα με θυρεοειδή είχα αλλά αυτό μη σε ανησυχεί, με την κατάλληλη αγωγή και συχνές αιματολογικές εξετάσεις (εγώ έκανα ανά 2μηνο) δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. 

Σχετικά με τις εξετάσεις κυστικής ίνωσης εγώ έκανα το πλήρες πακέτο που αν δεν κάνω λάθος καλύπτει πάνω από το 90% του συνόλου των μεταλλάξεων και επειδή είμαστε και εμείς φοβιτσιάρηδες το έκανε και ο άντρας μου. Αν έχετε το άγχος έτσι θα είστε σίγουρα καλυμμένοι.

Διαφημίσεις

Δε μιλησα πουθενα για καισαρικη. Αυτο εννοουσε ο γιατρος οταν ελεγε για τεχνητο τοκετο; Δεν καταλαβα κατι τετοιο παντως.

Παντως θρομβοφιλια πρεπει να ειχε και η γιαγια της αν θυμαμαι καλα.

Δλδ θελετε να πειτε οτι ο αιματολογος δεν εκανε καλες εξετασεις; Στο doctoranytime ειναι απο τους καλυτερους με καλη βαθμολογια και αρκετες αξιολογησεις. Στην μιχαλακοπουλου βρισκεται το ιατρειο του. Εγραψε ενεσεις innohep που θα πρεπει να κανει καθε ημερα κατα την εγκυμοσυνη. Απο τοτε που ξεκινησε δεν εχε δει σταγονα αιματος και σταματησαν και οι πονοι.

Επισης ο γυναικολογος ειναι φιλος της γυναικας μου και πιστευω ειναι αρκετα σχολαστικος με το θεμα αυτο. Περιμενει και ο ιδιος παιδι σε 2 μηνες.

Σχετικα με την κυστικη ινωση, ακομα και με το πληρες πακετο υπαρχουν πιθανοτητες.. Δλδ εαν ειναι θα γινει δε μπορεις να το αποφευγεις.. Εξαλλου παντα γεννιουνται παιδια με κυστικη ινωση και θα εξακολουθουν να γεννιουνται.. Γενετικη ανωμαλια, δε ξερω πως προεκυψαν ολες αυτες οι μεταλλαξεις στον ανθρωπο με την παροδο των καιρων.. Ισως το επεξεργασμενο φαγητο που τρωμε να προκαλει τετοιες μεταλλαξεις σε συνδιασμο με το αγχος και τη μολυνση του περιβαλλοντος.

Εδω παραθετω και ποιες εξετασεις εγιναν και το κοστος αυτων.. Τζαμπα μου βγηκαν ενω ακουω για αλλους που δινουν καποια τρελα ποσα.. Το απογευμα θα παραθεσω και τα αποτελεσματα των εξετασεων, καθως δε τα βρισκω τωρα..

s5QeyIS.jpg

Στην ουσια εκανε το παρακατω πακετο για την κυστικη ινωση :

ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ-4 ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ (67% ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ)

H CytoGenomics ανιχνεύει μοριακά τις 4 κυριότερες μεταλλάξεις της κυστικής ίνωσης στον Eλληνικό πληθυσμό (67% των περιπτώσεων), που είναι οι εξής:

• DF508 με συχνότητα στους πάσχοντες 54,5%.
  • 621+1GT με συχνότητα στους πάσχοντες 6,3%.
  • G542X με συχνότητα στους πάσχοντες 3,9%.
  • Ν1303Κ με συχνότητα στους πάσχοντες 2,3%.

Τι επιλογες εχω τωρα; Να κανω και εγω αυτο το πακετο; Ετσι δε θα μειωθουν οι πιθανοτητες εαν δεν ειμια και εγω φορεας; Ή να κανει μια και καλη η γυναικα μου το πληρες πακετο που περιλαμβανει το 99,6% των μεταλλαξεων; Βεβαια και παλι οτι μετρα και να παρεις, παντα θα γεννιουνται παιδακια με κυστικη ινωση.. Ειναι και αυτο το 0.4%..

Θα σε συμβούλευα η γυναίκα σου να κάνει το πλήρες πακέτο.Η μετάλλαξη που ανιχνεύθηκε σε εμενα δεν είναι καμία από αυτές που αναφέρεις.Εαν η γυναίκα σου βρεθεί φορέας τοτε και μόνο τότε θα κάνεις και εσύ την εξέταση.

Γνωριζετε εαν το πληρες πακετο μπορει να γραφτει στο δημοσιο ταμειο; Μπορω να ζητησω τις υπολοιπες μεταλλαξεις απο αυτες που εκανα, για να γλυτωσω καποια χρηματα; Μαλλον οχι..

Επισης σχετικα με τις υπολοιπες εξετασεις που εγιναν, απ'οτι βλεπω ειναι οι εξης :

Γενετικη Θρομβοφιλια 3 μεταλλαξεις, Ερυθρα, Τοξοπλασμα, Μεγαλοκυτταροϊος.

Διαβαζω πχ ομως για την Θρομβοφιλια υπαρχουν 20 μεταλλαξεις και ο πληρης ελεγχος κοστιζει 200 ευρω.

Επισης δε βλεπω καπου εξετασεις για μεσογειακη αναιμια.. Δε θα επρεπε να υπαρχουν;

Εδω και φωτο με το πληρες πακετο.

https://imgur.com/GvKZegj

https://imgur.com/jVs0YTR

https://imgur.com/hjLtrSx

* Σχετικα με την μεσογειακη αναιμια, βλεπω οτι σχετιζεται μονο η Αιμοσφαιρινη S, η οποια βγηκε ΑΡΝΗΤΙΚΟ, αλλα αναφερεται στην δρεπανοκυτταρική αναιμία, απ'οτι διαβασα.. Για την μεσογειακη αναιμια δεν μας εγραψε εξετασεις;

Και εδω οι φωτογραφιες με τα αποτελεσματα. Παντως αν ηταν κατι για μεσογειακη αναιμια, θα ειχε συμπτωματα η γυναικα μου και θα το ηξερε.. Αν και γενικοτερα παλια ειχε θεμα με τον σιδηρο που θυμαμαι.. Τωρα ειναι καλα ομως.

https://imgur.com/S2nVWzr

https://imgur.com/Zm3d7Np

https://imgur.com/TJSzt7d

https://imgur.com/PkhK9JH

Γενικοτερα, να κανω πληρη ελεγχο για θρομβοφιλια και κυστικη ινωση; Θα βγει κοντα στα 500 ευρω. Σε δυο ημερες θα γινει η 1η αυχενικη διαφανεια. Επισης με ανησυχουν και οι μυκητες που εμφανιστηκαν, και δεν παιρνει αντιμυκησιακο, καθως της προκαλουσε προβληματα..

Εγώ για το πλήρες πακέτο της μυστικής πήγα ιδιωτικά και πλήρωσα 295 ευρώ.Για τη μεσογειακή αναιμια,τοξοπλασμα,ερυθρά και κυτταρομεγαλοιο εξετάσεις έκανα πριν μείνω έγκυος στο πακέτο του προγεννητικου.αν και οι δύο έχετε στιγμα τοτε εξειδικεύεται η εξέταση.Το φάρμακο για τους μύκητες δεν ήταν.ενδοκολπικο;σε εμένα εμφανίστηκαν μύκητες στον 9ο έκανα 3ημερη θεραπεία με κρέμα και δεν είχα κανένα προβλημα στη γέννα

Διαφημίσεις

Αυριο εχουμε αυχενικη διαφανεια στο https://www.facebook.com/inembryoGR. Εχει καλες βαθμολογιες απ'οτι βλεπω.

Ρωτησα και για κυστικη ινωση, για το 99,6% ειναι 230 ευρω. Οποτε θα παμε σημερα ή αυριο να κανουμε και αυτη την εξεταση. Παρολο που βρεθηκε αρνητικη στο 67% των περιπτωσεων, θελω να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο..

Κανονικα ενδοκολπικη κρεμα ηταν, αλλα απαγορευεται γραφει κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης, γιατι τυχον απορροφηση του στη μητρα, προκαλει τερατογεννεσεις.. Αν και το εβαζε εξωτερικα στα χειλη, αλλα και παλι φοβηθηκε και ο γιατρος ειπε να το σταματησει.. Lomexin ηταν η κρεμα.

Δεν υπαρχει αλλο αντιμυκητιακο που να ειναι καταλληλο κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης; Τωρα ισως και εγω να εχω μυκητες, δεν γνωριζω.. Συμπτωματα βεβαια δεν εχουμε δει.. Βλεπω να απεχουμε απο το επαφές πανω απο 2 χρονια, αν ειναι να θηλαζει κιολας και δεν μπορει να κανει την θεραπεια.

Λοιπόν στις τελευταίες εξετάσεις εμφανισα μύκητες candida και πήρα κρεμα canesten.Ημουν 9 μηνων.Μην αγχώνεσαι για τις επαφές.Ο γιατρός θα σας πει.μετα το πρώτο τρίμηνο επιτρέπονται.θα κάνεις υπομονή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...