Πρώτο Τρίμηνο (1η -12η εβδομάδα)
1,291 topics in this forum
-
- 1 reply
- 5k views
καλημερα σε ολους και καλο μηνα λοιπον (αν κανω καπου λαθος σας ζητω συγνωμη) η γυναικα μου σημερα κλεινει 8 εβδομαδων και 3 ημερων,(καναμε εξωσωματικη εμβρυομεταφορα 5 ημερων) την 6 εβδομαδα και 5 ημερων(πρωτο υπερηχο- 124 παλμους) ακουσαμε καρδια κανονικα, σας γραφω της τιμες : 6 εβδομαδων και 2 ημερων η τιμες ηταν οιστραδιολη - Ε2 334,5 pg/mL και η προγεστερονη (PRG)22,20Ng/mL ,στις 7 εβδομαδων και 2 ημερων οι τιμες ηταν οιστραδιολη - Ε2 380,6 pg/mL και η προγεστερονη (PRG)26 Ng/mL και τελος στις 8 ημερων και 2 ημερων οι τιμες ειναι οιστραδιολη - Ε2 451,8 pg/mL και η προγεστερονη επεσε (PRG)24 Ng/mL να ανυσυχω που επεσε 2 μοναδες κατω η προγεστερονη?σας …
Last reply by Tempus, -
Διαφημίσεις
-
- 1 follower
- 80 replies
- 125.6k views
Κοριτσια καλημερα!!! Ειμαι εγκυος 5w+1d μετα απο σπερματεγχυση. Ξεκινησα την εγκυμοσυνη μου με εντονους πονους στην κοιλια, ακριβως σαν αυτους της περιοδου κ πονους με πρηξιμο στο στηθος. Επαιρνα utrogestan απο την πρωτη μερα της σπερματεγχυσης κ συνεχιζω μεχρι νεοτερας. Το προβλημα μου ειναι το εξης... Οσο περνανε οι μερες τα πονακια στν κοιλια μειωνονται κ σε συχνοτητα κ σε διαρκεια. Επισης σημερα παρατηρησα οτι το στηθος μου δεν με ποναει σχεδον καθολου, ομως οι φλεβιτσες των μαστων συνεχιζουν να εχουν εντονο σκουρο χρωμα οπως απο την αρχη. Ειναι φυσιολογικο αυτο ρε κοριτσια??? Δηλαδη μπορουν τα συμπτωματα να ερχονται κ να σταματανε ανα διαστηματα? Εχω βιωσει ηδη μια π…
Last reply by Μικα Λ, -
- 21 replies
- 33.9k views
κοριτσια ξέρει καμιά σας αν επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην εγκυμοσύνη??? είμαι στον πρώτο μηνα της εγκυμοσύνης και μου είναι δύσκολο να κόψω τελείως το τσιγάρο. κάπνιζα 2 πακέτα και κατάφερα να φτάσω στα 2 τσιγάρα. ευχαριστώ
Last reply by anemoni1989, -
- 14 replies
- 24.6k views
Λιγο πριν κλείσω το πρώτο τρίμηνο κι εδώ και τέσσερις μέρες έχω ανυποφορο πονοκέφαλο. Προσπαθώ να χαλάρωσω, κάνω μπάνιο κλπ αλλα τίποτα, λίγες ώρες περνάει και μετα πάλι τα ίδια και χειρότερα. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;; Υποφερω....
Last reply by Despoina Mar, -
- 13 replies
- 43.2k views
Κορίτσια θα ήθελα τα φωτα σας... Είμαι στην 9η εβδομάδα και εδώ και μια βδομάδα είχα ανα 2 μερες περιπου καφέ ανοιχτο υγρά και μετα πολυ σκουρο κόκκινο μιλαμε για πολυ μικρη ποσότητα ουτε κηλίδα. Ο γυναικολόγος μου εδωσε προληπτικά utrogestan. Αλλα τελευταία παρατηρησα στο σκούπισμα ενα ροζ αχνό. Μου έχει σπάσει τα νευρα αυτη η υπόθεση πάνω που παω να χαρω κατι βλεπω στην τουαλετα και μου χαλαει τη διαθεση... μια γνωστη μου μου είπε ότι ισως είναι αμνιακό υγρο???? και ισως επισης ο πλακουντας να ακουμπαει κάπου στην μήτρα και κατι τετοια περιεργα.... σας εχει τυχει κατι τετοιο??? Ευχαριστω!
- 27 replies
- 29.1k views
Καλησπέρα!Νέα στο forum θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είμαι στην 6 εβδομάδα και ενώ μέχρι πριν 2 μέρες είχα συμπτώματα εγκυμοσύνης, πρησμένο στήθος, συχνοουρία και πονάκια στην κοιλιά, τώρα δε μπορώ να το περιγράψω αλλά νιώθω την κοιλιά μου ξεπρησμένη, σαν να μην έχω κάτι. Τα συμπτώματα υποχωρούν τις πρώτες εβδομάδες? Είχα δύο βιοχημικές και πρώτη φορά είδα τη χοριακή μου να ανεβαίνει, γι αυτό έχω άγχος μήπως παλινδρομήσει. Τηλεφώνησα στη γιατρό μου και περιμένω να με καλέσει.
Last reply by BEBA160A, -
- 1 follower
- 6 replies
- 4.7k views
εχω απο τη μιαενα θεμα εδω και 2 εβδομαδες...εχω πιαστει στα πλευρα πρωτα απο τη μια πλευρακαι αφου μου περασε εχω πιασστει τωρα απο την αλλη..αλλα πολυ χαλια..κοιμαμαι ορθια για νακαταλαβαιτε..υπο αλλες συνθηκες θα επαιρνα ενα αντιφλεγμωνωδες και θα μου περναγε..τωρα ομως;μονο ντεπον μου ειπε ο γιατρος...αλλα αυτο δεν κανει τιποτα...καμια εναλλακτικη προταση;
Last reply by Super.mum, -
- 9 replies
- 9.2k views
Σος κοριτσακια μου δεν αντεχω αλλο εχω μυκητες απο λιγο πριν μαθω για την εγκυμοσυνη μου και ακομα 11η εβδομαδα δεν εχω απαλλαγη. Ο γιατρος μεχρι τωρα μου δινει canasten αλοιφη κ κολπικο αλλα στην καλλιεργεια παλι εκει ο μυκητας! Διαβασα για το κολπικο υποθετο καλεντουλας... Το εχει παρει καποια;;; Ειναι πραγματικα οκ στο 1ο τριμηνο;;; Ο γιατρος μου ειπε να μπορω να βαλω αλλα διαβαζω διαφορα...sos αν εχει καποια εμπειρια :/
Last reply by Sentir...natureza, -
- 0 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα, Είναι η 1η φορά που γράφω στο μπλογκ αν και το διαβάζω ανελλιπώς καθώς με έχει βοηθήσει πολύ εδώ και 1 μήνα που έμαθα ότι είμαι έγκυος. Βρίσκομαι στην 9η εβδομάδα και σήμερα έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού με τη γιατρό μου. Αμέσως μετά την εξέταση, άρχισα να έχω αιμορραγία. Η γιατρός μου είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τόσο αίμα και πως μάλλον έχω ευαίσθητο τράχηλο. Συνέστησε ξάπλα σήμερα και αύριο και να την ενημερώσω αν συνεχιστεί το αίμα. Είναι το 1ο μας παιδάκι και είχα μια βιοχημική αποβολή 5 μήνες πριν, οπότε έχω τρομάξει πολύ. Έχει καμία κοπέλα ανάλογη εμπειρία; Σας ευχαριστώ πολύ!
Last reply by Ana8, -
- 8 replies
- 2k views
Γεια σας!! Έχω ένα θεματακι με τα δόντια μου τώρα στην εγκυμοσύνη σε 1 εβδομάδα μπαίνω στον 6ο και έχει σπάσει ένα δόντι μου πίσω και κάτω στο ούλο μου έχω λιγάκι πύον, τώρα κάνω και πλύσεις με αλατόνερο για τυχόν μικρόβια. Τι άλλο μπορώ να κάνω μέχρι να επισκεφθώ τον γιατρό μου??
Last reply by L3nak1, -
- 3 followers
- 10 replies
- 8.6k views
Γειά σας.. Πριν 3 μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος και μου έχει δημιουργηθέι ένας τεράστιος φόβος. Δεν ξέρω πώς θα νιώθω το μωρό μέσα μου και αν θα αντέχω να το νιώθω για τόσους μήνες...ξέρω είναι ο πιο παράλογος φόβος που θα έχετε ακούσει ποτέ αλλά πραγματικά χρειάζομαι την βοήθειά σας.Με έχει κυριεύσει το άγχος! Ευχαριστώ
- 1 follower
- 8 replies
- 2.2k views
Καλησπερα, θα ηθελα σας παρακαλω να κανω μια ερωτηση και αν γινεται να μοιραστειτε τις εμπειριες σας μαζι μου εαν ειχατε καποια παρομοια..Τον ιουνιου του 19 εμεινα εγκυος και δυστυχως το εμβρυο παλινδρομησε στην 6η εβδομαδα. Ξαναεμεινα εγκυος τον Σεπτεμβριο του 19 και ειχα μια βιοχημικη. Τον οκτωβριο ξαναεμεινα εγκυος και εξελισσεται ομαλα. Ωστοσο ολους αυτους του τρεις μηνες εχω κανει γυρω στους 18 υπερηχους διαρκειας 1-2 λεπτων ισα ισα για να ακουσω την καρδια του, καθως ειχα τρομερη ανησυχια και καθε φορα νομιζα οτι κατι παει στραβα. Προσφατα διαβασα οτι υπαρχει καποια συνδεση μεταξη των υπερηχων και του αυτισμου. Ισχυει κατι τετοιο; Θα πρεπει να ανησυχω; Φοβαμαι μηπως…
- 11 replies
- 89.6k views
κοριτσια μου καλησπερα σας..εχει μεινει καμια εγκυος 2-3 μερες πριν την περιοδο της;;;; εγινε μια στραβη χθες αλλα μου εχουν πει οτι ειναι μηδαμινες οι πιθανοτητες να μεινεις εγκυος λιγο πριν την περιοδο σας....σας παρακαλω πειτε μου...
Στις προηγουμενες εγκυμοσυνες δεν ειχα αναγουλες και εμετους. Τωρα ομως με εχουν ταραξει και ειμαι ενα πτωμα. Υπαρχει κανενα γιατροσοφη που μπορει να βοηθησει. Ρωτησα για Primperan αλλα γραφει οτι ειναι καλο να αποφευγετε το 1ο τριμηνο. Υπαρχει τιποτε φυτικό;
Last reply by aliki2222, -
- 30 replies
- 30.9k views
Καλημέρα, Ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια κοπέλα είχε ανάλογη εμπειρία και πως το αντιμετώπισε. Κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας ο γυναικολόγος διέγνωσε αποκόλληση πλακούντα. Αίμα δεν είχα, ούτε καφέ υγρά, μόνο έχω αρκετά συχνά πόνους στην κοιλιά, μερικές φορές κάπως δυνατούς. Μου έδωσε να βάζω μια φορά την ημέρα κολπική αλοιφή Vasclor και μου είπε απλά να μην κουράζομαι πολύ. Δεν μου είπε να μείνω στο κρεββάτι, ούτε να σταματήσω τη δουλειά, ούτε να μην παίρνω την κόρη μου αγκαλιά. Βάζω την αλοιφή εδώ και μια εβδομάδα, αλλά οι πόνοι δεν έχουν σταματήσει. Εκτός από τις δουλειές του σπιτιού που σταμάτησα να κάνω,…
Last reply by Evangelia3, -
- 33 replies
- 56k views
Καλησπέρα κορίτσια.Ειμαι οχτώ εβδομάδων έγκυος και έχω τα κλασικά αναγουλες και κοπωση.Ομως αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εκεί που νιώθω πως έχω ενέργεια ξαφνικά είναι σαν να κλείνει ένας διακόπτης και με πιάνει απίστευτο ριγος και ξαπλώνω.αυτο το ριγος είναι φυσιολογικό;το είχε καμία άλλη από εσάς;
Last reply by Pissy, -
- 2 replies
- 1.3k views
Καλησπέρα σας!Δεν γραφω συχνα αλλα θα ήθελα τη βοήθεια σας.Έμαθα πρόσφατα ότι είμαι έγκυος. Διανύω την έκτη εβδομάδα. Δεν είμαι σιγουρη τι να χρησιμοποιώ ως προς τα καλλυντικά προϊόντα. Πχ το σαμπουαν..λουστηκα με ένα φυτικό που όμως είδα ότι περιέχει λεβάντα κ γεράνι..μετά έψαξα στο ίντερνετ κ είδα ότι απαγορεύονται αυτά τα έλαια στο πρωτο τρίμηνο..Φρικαρα..υπάρχει περίπτωση να εχω προκαλέσει άθελά μου ζημιά;Τι σας έχουν πει οι γιατροί σας;Είμαι διακοπές κ Αργώ ν δω τον δικό μου ακόμα.Ευχαριστω!
Last reply by vanessaki4, -
- 2 followers
- 108 replies
- 53.7k views
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 12-13 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ?
Last reply by mama16, -
- 40 replies
- 88.2k views
Καλημέρα σας. Έψαξα να δω μήπως έχετε ανοίξει κάποιο αντίστοιχο θέμα και σε πρόχειρη αναζήτησή μου δε βρήκα κάτι... αυτό ομολογώ με τρόμαξε λίγο κι είπα να σας ρωτήσω. Είμαι στην αρχή της δεύτερης εγκυμοσύνης μου κι ενώ δεν έχω τις ίδιες αναγούλες που είχα στο πρώτο, αλλά πολλούς πόνους στη μέση, έχω και κάτι που με τρελαίνει: Κρυώνω αφάνταστα. Ειδικά όταν πάω να κοιμηθώ και είμαι κουρασμένη το βράδυ η κατάσταση δεν παλεύεται. Για να καταλάβετε, εχθές το βράδυ κι ενώ ο γιος μου και ο άντρας μου φορούσαν μόνο την πιτζάμα τους, εγώ έβαλα ζακέτα, κάλτσες και πάπλωμα .... αφού κοίταζα μη σκάσει μύτη από πουθενά ο άγιος Βασίλης και μου κάνει έκπληξη!!!
Last reply by xristina86, -
- 1 follower
- 35 replies
- 44k views
Κορίτσια ήθελα να ρωτήσω αν ο ΕΟΠΥΥ (εγώ έχω τεβε βασικά) καλύπτει την αυχενική διαφάνεια.. Επίσης σε δημόσιο νοσοκομείο παίζει να βρω ραντεβού μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες;; Τέλος...πόσο πληρώσατε για αυχενική; Είναι να πάω στο medimall και κοστίζει 90 ευρώ (χωρίς papA).. Όπως καταλαβαίνετε αν μπορούσα να τα γλιτώσω όλα ή έστω μερικά καλά θα ήτανε
Last reply by maripoz, -
- 14 replies
- 8.1k views
Καλησπέρα, είμαι στην 11η εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης. Μετά τις αιματολογικές μου εξετάσεις, ο γιατρός μου είπε ότι είναι πολύ καλές (όντως όλες οι τιμές ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα) και δεν χρειάζεται να μου δώσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής (σίδηρο, ασβέστιο). Μόνο το φολικό οξύ που το παίρνω από την αρχή της εγκυμοσύνης. Το θεωρείτε φυσιολογικό; Έχει τύχει και σε άλλες κοπέλες; Ευχαριστώ πολύ, Δήμητρα.
- 25 replies
- 24.7k views
Καλησπέρα σας. Άνοιξα αυτό το θέμα για να μαζέψουμε εδώ εμπειρίες από τις εγκυμονούσες. Ποια συμπτώματα είχατε και μέχρι ποια εβδομάδα; Σε τι βαθμό; Εγώ είμαι περίπου 14η εβδομάδα (θα μάθω ακριβώς τη Δευτέρα). Έχει μία βδομάδα που τα συμπτώματα γίναν ανυπόφορα εκεί που περίμενα ότι θα καταλαγιάσουν. Ζαλάδα όλη τη μέρα, τάση για εμετό (μαζί με την κίνηση, όλη μέρα με μία λεκάνη μπροστά, αλλά εμετός γιοκ, δυστυχώς!), και επίσης έχω ακόμα πόνους ελαφρούς σαν περιόδου. Είναι φυσιολογικό; Τέτοιους πόνους είχα μόνο στην πολύ αρχή, στις πρωτες εβδομάδες πριν μάθω ότι είμαι έγκυος.. Θέλω να πιστεύω ότι είναι επειδή μεγαλώνει η μήτρα και όχι κάτι κακό. Παρακαλώ…
Last reply by ΧρύσαΜ, -
- 38 replies
- 39.4k views
Καλημέρα και πάλι. το ξέρω ότι πολλές κοπέλες θα με βαρεθήκατε με το θέμα αυτό. Επειδή εμένα μου έχει γίνει έμμονη ιδέα μπορεί όποια κοπέλα γνωρίζει κάτι νε με βοηθήσει. Είμαι 11η βδομάδα και δεν έχω κανένα σύπτωμα, μέσα σε αυτά και το στήθος μου είναι τελείως ξεπρησμένο. Πόσο πρέπει νε με ανυσηχεί αυτό? Σας παρακαλώ βοηθήστε με, είμαι πολύ αγχωμένη.
Last reply by Bioleta, -
- 20 replies
- 13.8k views
Καλησπέρα σας και συγγνώμη αν άνοιξε θέμα το οποίο υπάρχει αλλά δεν είδα κάτι ανάλογο για την εβδομάδα που είμαι. Με ΤΕΡ 10 Μαρτίου έκανα εχτες το πρώτο υπερηχογράφημα. Σύμφωνα Με την ΤΕΡ είμαι 7 εβδομάδων. Σύμφωνα όμως με τον υπέρηχο είμαι 6 εβδομάδων. Το θέμα είναι ότι βρήκε το έμβρυο Μόλις 3mm. Καρδιά υπήρχε αλλά δεν την ακούσαμε καλά λόγω μικρού εμβρύου. Μου είπε να πάω πάλι την Τετάρτη και θα ακούσουμε καθαρά την καρδιά. Έχει συμβεί σε καμία σας? Είναι επικίνδυνο? Ο γιατρός πάντως είδα ότι δεν ήθελε να με αγχωσει. Πείτε μου παρακαλώ....
Last reply by Marsoupilami89, -
- 7 replies
- 5.5k views
Είμαι πολύ στενοχωρημένη.. πρώτη φορά έγκυος το αισθάνθηκα είχα κ καθυστέρηση κ όλα καλά.. είδαμε καρδούλα την 6η εβδομάδα, αλλά στην όγδοη το βρήκαμε μόνο με κολπικό υπέρηχο. Ο γιατρός είπε είναι μια άμορφη μάζα 9 χιλιοστά κ δεν είδε καρδιά. Παλίνδρομη είπε, τρελάθηκα.. νόμιζα αν πάθω κάτι θα δω αίμα. Αυτό έγινε την Παρασκευή κ από τότε χάθηκαν κ τα συμπτώματα.... Αύριο, γιατί σήμερα ο άντρας μου εργάζεται θα πάμε για απόξεση. Πιστεύετε ότι είναι ασφαλές το νοσοκομείο για κάτι τέτοιο?
Last reply by ΑΡΓΚ,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 20,348 views
-
- 2 replies
- 9,547 views
-
- 0 replies
- 7,801 views