Πρώτο Τρίμηνο (1η -12η εβδομάδα)
1,291 topics in this forum
-
- 27 replies
- 30.4k views
Μια ερωτηση προς τις κοπελες που εχουν ΟΠΙΣΘΙΑ κλιση μητρας. Ποτε ειδατε το σπορακι στον υπερηχο κ σε ποια εβδομαδα ακουσατε καρδουλα? Ειχατε καμμια αποκλιση ως προς τις πραγματικες εβδομαδες κ τις εβδομαδες που ελεγε ο υπερηχος? Δυσκολευτηκε ο γιατρος να το βρει η ηταν ευκολο αλλα κυριως σε ποια εβδομαδα?
Last reply by Zwi1989, -
Διαφημίσεις
-
- 6 replies
- 7k views
καλήμερα κορίτσια, θα ήθελα να μου δώσετε τα "φώτα" σας, όποια απο εσάς γνωρίζει. Βρίσκομαι στην 16 εβδομάδα και στον υπέρηχο που έκανα εχθές μου είπε η γυναικολόγος μου πως έχω οπίσθιο επιπωματικό πλακούντα. μήπως γνωρίζετε τι σημαινει αυτό; έχει συμβει σε καμιά σας; έχω ανησυχήσει λίγο.
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 59 replies
- 59.6k views
Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πότε ακούσατε εσείς πρώτη φορά καρδιακό κτύπο; Εγώ υποτίθεται ότι είμαι 5εβδ+2ημ. Σήμερα θα πάω στον γυναικολόγο για να δούμε λέει αν μεγάλωσε ο σάκος, τον οποίο είχε δει την Δευτέρα και ήταν 5mm. Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί με το πότε πρέπει και καλά να ακουστεί η καρδιά...
Last reply by Penoyla, -
- 12 replies
- 5.5k views
Καλημερα και καλη εβδομα.Διαβασα οτι πλεον ο εοπυυ θα καλυπτει την αυχενικη διαφανεια και τη β επιπεδου.Ξερει καποιος τη διαδικασια,απο ποτε θα ισχυει αν θα αφορα το ποσο εξ ολοκληρου η μερος αυτου;Θα χρειαστει να τη γραφει γιατρος συμβεβλημμενος;; Ευχαριστω πολυ !!!
Last reply by edieda, -
- 33 replies
- 47k views
Κορίτσια, help. Σήμερα πήγα στη γυναικολόγο μου και ανακάλυψε πως έχω μια κύστη στην αριστερή οωθήκη. Μου είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό αλλά θέλει παρακολούθηση, να δούμε αν μεγαλώνει. Αν χρειαστεί αφαίρεση τι γίνεται? Έχω λίγο ανησυχήσει. Έχει τύχει σε καμιά σας?
Last reply by Irene!, -
- 5 replies
- 1.2k views
Τελευταία περίοδο 28/11 είμαι 7 εβδομάδων ποτέ αλλάζω μηνα και πόσο μηνών είμαι?
Last reply by vicky86, -
- 2 replies
- 1.5k views
Καλησπέρα κορίτσια ! Ειμαι έγκυος στο πρωτο μου παιδάκι μετά από μια παλινδρομη κύηση στην 6 εβδομάδα .Τωρα ειμαι 12 εβδομαδων έκανα εχθες αυχενικη και περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα του pap-A .Στο μεταξύ παρατηρώ ότι εδώ και κάποιες μέρες η ανάγκη για ουρηση έχει μειωθεί και έχουν ελαττωθεί οι επισκέψεις στην τουαλέτα. Παράλληλα άρχισε να βελτιώνεται και η όρεξη μου (καθώς δεν μπορούσα να φάω ορισμένα φαγητά) . Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ; Τα φώτα σας !
Last reply by Χριστίνα92, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.1k views
Γεια σας κορίτσια .... Είμαι και εγώ έγκυος περίπου 6 εβδομάδα ...έκανα της πρώτες μου εξετάσεις όλα μια χαρά εκτός από τα λευκοκύτταρα στα ούτε που ήταν 75 . Έχει συμβεί σε καμία ? Κάπου διάβασα ότι στην εγκυμοσύνη γενικότερα ανεβαίνουν αλλά τον γιατρό μου τώρα θα τον βρω την τρίτη . Κάποια να έχει και παρόμοια εμπειρία ?
Last reply by Sotiriap, -
- 74 replies
- 178.4k views
Κορίτσια, καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν γνωρίζετε από την πείρα σας! Είμαι 6 εβδομάδων και 1 ημέρας έγκυος. Τη Δευτέρα μάλιστα, ακούσαμε και την καρδούλα του μωρού!!! Χθες, ενώ ήμουν στην τουαλέτα, καθώς σκουπιζόμουν είδα στο χαρτί κάτι καφέ υγρά, όπως όταν τελειώνουμε την περίοδο, αλλά πιο ανοιχτά. Πανικοβλήθηκα είναι αλήθεια, πήρα τηλ. το γιατρό, αλλά μου είπε να μην ανησυχώ, είναι κάτι σύνηθες που απλά θέλει ξεκούραση. Αυτό που θέλω να ρωτήσω εσάς που είστε πιο έμπειρες είναι αν σας είχε συμβεί κάτι ανάλογο ή αν είχατε ακούσει κάτι τέτοιο;;; Η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ, γιατί δεν μπορώ να απυσιάσω από τη δουλειά αυτό το διάστημα και προσπαθώ να κάνω τα πάντα γ…
Last reply by Pigoula24, -
utrogestan 1 2
by zoek- 38 replies
- 47.8k views
Καλημερα! Είμαι εγκυος 10 εβδομάδων και δυστυχώς κατα διαστηματα εχω λιγο αιμα και πολλες καφέ εκκρίσεις. Παίρνω το utrogestan αλλα δυστυχως επειδη δεν μπορώ να καταπιω χαπια το σπαω και καταπινω το εσωτερικο....... (χαλιαααα) Μου μπηκε η ιδεα ομως οτι χωρις το περίβλημα μπορει να έχει βλαφθεί το μωρό (δεν ξερω αν το συγκεκριμενο χάπι διαλυεται στο στομαχι η στο εντερο). Ετσι τα σταματησα απο χθες... Μηπως γνωριζει καμια για το συγκεκριμενο θέμα? αν μπορει ας με διαφωτισει σας παρακαλω! Ευχαριστώ πολύ
Last reply by Pigoula24, -
- 3 replies
- 9.3k views
Καλημέρα..είμαι 12 εβδομάδων θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το θέμα της αυχενικής διαφάνειας ποιο το κόστος?? Έχω διαβάσει ότι από πέρσι γράφεται πλέον μέσω εοπυυ και πληρώνουμε την συμμετοχή,όμως στο ιασώ που ρώτησα δεν την καλύπτουν... σε ποιο νοσοκομείο στην Αθήνα γίνεται η συγκεκριμένη εξέταση μέσω εοπυυ??
Last reply by Christine89, -
Γεια σας, ειμαι νεα στο φόρουμ και χαίρομαι πολύ! Είμαι έγκυος στην 8η εβδομάδα. Ειχα μια μικρή αιμορραγία πριν μια εβδομάδα. Πήγα στο γιατρό μου εδωσε utrogestan και μου πε να ξαπλωσω. Μετά απο 5 μέρες πήρα θάρρος γιατί ειχε σταματήσει το αίμα αλλά ειχα περιστασιακά πονακια και πήγα στη δουλειά μου. Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας. Μετά απο δυο ώρες στην καρέκλα και οχι όρθια ξαναειχα αίμα και πήγα αμεσως σπίτι. Σταματησε και ο πόνος και το αίμα σε μια μέρα αλλά τώρα εχω καφε σκουρα βλεννα. Ο γιατρός μου έλειπε στο εξωτερικό και περιμένω να επιστρέψει. Αυτό που με αγχώνει είναι αν είναι ακόμα καλά το μωρό. Πονάει το στήθος μου ακόμα αλλά αν δεν το ακουσω θα τρελαθω.
Last reply by WannabeMama82, -
- 8 replies
- 5.2k views
Κοριτσια τα φωτα σας..θελω γνωμες για μαγνησιο που δεν προκαλει πονο στο στομαχι.ξερω οτι ειναι υποκειμενικο αλλα εχω δοκιμασει το mag2 και orbimag και κανω εμετο.το trofocard max μου προκαλει στομαχοπονο.τι να δοκιμασω;;;;το θεμα ειναι οτι εχω πονους οποτε πρεπει να παιρνω μαγνησιο.τον σιδηρο τον εκοψα απο μονη μου γιατι μου προκαλουσε το ιδιο προβλημα και στις τελευταιες εξετασεις ο αιματοκριτης μου ηταν 43.αλλα το μαγνησιο με ενδιαφερει
Last reply by belleblue, -
- 1 follower
- 31 replies
- 48.8k views
Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες! είναι το πρώτο μου πόστ μίας και δεν άντεχα να μην το μοιραστώ με κάποιον, χθές πήγαμε με τον σύζυγο μου για το πρώτο μας υπερηχογράφημα μιάς και είμαι 12 βδομάδων και κάτι ημερών, μεχρι τώρα όλα καλά! να αναφέρω πως είμαι 30 χρονών και είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη..χθές όμως έχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου όταν βγήκε η αυχενική του μωρού 3.00mm και πιθανότητες για τρισωμία 21 1:23!! τρισωμία 18 1:4214 και τρισωμία 13 1:2390 σε συγκριση με τις αιματολογικές παππ-α , ο γιατρός μου είπε πως ισως υπάρχουν πιθανότητες το μωρό να πάσχει απο σύνδρομο down και προχωρήσαμε στην αιματολογική εξέταση VΕRACITY που έχει αξιοπιστία αποτελεσμάτων 99%, …
Last reply by maria_tweety, -
- 82 replies
- 72.4k views
Δεν αντέχω άλλο, τα ΄χω παίξει. Εδώ και 7 εβδομάδες κάνω 4-5 εμετούς την μέρα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν έχω άλλο κουράγιο πιά. Με πιάνει απελπισία, δύο μέρες τώρα με έχει πιάσει κατάθλιψη, έχω και την κόρη μου με βλέπει σε μαύρα χάλια το καημένο, για εκείνη το ήθελα τόσο το αδερφάκι, αλλά τώρα δεν χαίρεται τίποτα δεν έχω όρεξη να παίζω μαζί της και μετά θα γεννήσω και θα έχει κάμποσο καιρό μέχρι να προσαρμοστεί με το αδερφάκι-να πάνε όλα καλά-, ο άντρας μου τα βράδια κάθεται μόνος του, κοιμάμαι πολύ νωρίς, και σήμερα βούρκωσε και μου λέει το ξέρω ότι μ΄αγαπάς….-Επειδή έχω απομακρυνθεί όχι συναισθηματικά λόγω της κατάστασης- Νιώθω τόσο μόνη και τόσο εξαντ…
Last reply by Pegodou, -
- 6 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα, είμαι καινούρια στο φόρουμ, αν που ήταν πολλές οι φορές που σας συμβουλευτηκα. Είμαι στην δέκατη εβδομάδα τέταρτης εγκυμοσύνης μου!!! Δύο πρώτοι υπέροχοι φυσιολογική τοκετοι και μια καισαρική λόγω πρόωρης ριξης θηλακιου!!! Ο τρίτος γιος μου γεννήθηκε, πριν τρία χρόνια, στην τριακοστή εβδομάδα, ευτυχώς όλα καλά, χρειάστηκε φυσικά να μείνει είκοσι μέρες στην θερμοκοιτίδα. Τώρα στα σαράντα μου.. έκπληξη!!! Έγκυος!!! Έχω πολύ άγχος για την ομαλή έκβαση αυτής της εγκυμοσύνης!! Προσπαθώ να προσέχω, αλλά, πολύς κόσμος στο σπίτι!! Μέχρι στιγμής όλα καλά, αλλά το άγχος μεγαλο!!!
Last reply by Elenitsa40, -
- 7 replies
- 1.3k views
Κοριτσια γεια σας!να ρωτησω μηπως ξερει καποια κοπελα να μου απαντησει.ο γυναικολογος μου μου ειπε να κανω την papp a την 9 εβδομαδα.την αυχενικη θα μου την κανει ο ιδιος αργοτερα( ειναι πιστοποιημενος).οταν ρωτησα για την papp a,γιατι μου εκανε εντυπωση, μου ειπε οτι οι νεες οδηγιες λενε να γινεται την 9 εβδομαδα.γενικα ο γιατρος μου εχει πολυ καλο ονομα και στο φορουμ και τα ψαχνει ολα πολυ.εχει καποια αλλη κοπελα παρομοια εμπειρια;
Last reply by maria_tweety, -
- 0 replies
- 589 views
Γεια σας! Βρίσκομαι στην 9η εβδομάδα, μετά από εξετάσεις που έκανα δυστυχώς ο γιατρός μου βρήκε σταφυλοκοκο και ξεκίνησα αντιβίωση claripen την Δευτέρα. Μένω στο εξωτερικό και ήταν να γυρίσω την Τρίτη αλλά την Δευτέρα το βράδυ έβγαλα λίγο καφέ αίμα και ο γιατρός μου είπε να το αναβάλλω κ να περνώ utrogestan. Εχθές πήγα με εξετάσε και βρήκε 5.3χιλ αποκόλληση αλλά μου είπε ότι μπορώ να ταξιδέψω. Σήμερα ένοιωθα σαν τεντοματα στην κοιλιά μου και ειδα λίγο ροζ αίμα και έχω τρελαθεί!Προσέχω ειμαι συνέχεια στο κρεβάτι και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει! Υπάρχει περίπτωση να το δημιουργεί η αντιβίωση ή ο σταφυλοκοκος ; Μήπως φταίει ότι κοιμάμαι μπρούμυτα; Δεν ξερω τι να σκεφτώ!…
Last reply by nanav, -
- 4 replies
- 3.8k views
Μολις γυρισα απο το γιατρο πολυ αγχωμενη.το πρωτο επισημο ραντεβου με το γιατρο μου.μου ειπε οτι ο σακος ειναι χαμηλα στη μητρα, συγκεκριμενα γραφει σακος κυησεως κατα το μεσο προς κατω 3μοριο.πριν φυγω απο το ιατρειο του μου ειπε οτι ειναι χαμηλα στην μητρα και ετοιμο για αποβολη.τρελαθηκα.δεν μου ειπε ομως να καθομαι ξαπλωμενη ολη μερα.εν τω μεταξυ εχω και εντονους πονους που μου ειπε οτι οφειλονται εκει.το παραδοξο ειναι οτι την δευτερα ειχα παει σε εναν αλλο γιατρο να κανω υπερηχο,γιατι ο δικος μου ελειπε,και μου ειπε οτι ειναι σε πολυ καλη θεση στη μητρα.τι να πω;υπαρχει περιπτωση απο την δευτερα να επεσε ο σακος μεσα στη μητρα;μετακινειται γενικα;καποια κοπελα που ν…
Last reply by vicky86, -
Καλημέρα σε όλες τις μέλουσες μαμάδες....Έχει κάνει κάποια εξετάσεις Α' και Β΄επιπέδου στο Κέντρο Εμβρυο μητρικής Ιατρικής και Προγεννητικού Ελέγχου στην Παύλου Μελά;Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη και μου το σύστησαν. Ο γιατρός(Χρήστος Παπαγεωργίου) έψαξα και βρήκα ότι είναι πιστοποιημένος από το Νικολαίιδη με το μεγάλο δίπλωμα. Έχετε κάποια εμπειρία από το συγκεκριμένο κέντρο;;; -------------------------------------------------------------------- 2019 - edit admin κείμενο από την διαχείριση: Στην περίπτωση που βρεθείτε σε θέση αρνητικών αποτελεσμάτων, κρίνεται σημαντική η επανάληψη της εξέτασης από πιστοποιημένο γιατρό fetal medicine found…
Last reply by Μαρία Παπ., -
- 13 replies
- 55k views
Χερετε κοριτσια!!!!!!!!!!!! εκανα αναλυσγ και ηρθαν τα αποτελεσματα ¨ γραφει accepted και 1.031 IU/I μηπως ξερετε φυσιολογικες τιμες?
Last reply by agapi86, -
- 1 follower
- 79 replies
- 120.3k views
Καλημέρα! Ειμαι 11 εβδομαδων και προχτες ειδα λιγο αιμα που μετα απο υπερηχο που εκανα μου ειπαν οτι εχω αποκολληση πλακουντα 5 χιλιοστων. Εχτες ειχα μονο καφε υγρα και σημερα τιποτα. Ο γιατρος μου ειπε ξεκουραση και πρωι-βραδυ utrogestan. Θα ηθελα αν εχει περασει καποια κατι αντιστοιχο να μου λυσει καποιες αποριες-μπορει και λιγο "χαζες"! Οταν ο γιατρος λεει ξεκουραση, εννοει να μην κουνιεσαι απο το κρεβατι? Γιατι, ολοι εχουν πεσει πανω μου και με εχουν ακινητοποιησει... Ακομα, να ρωτησω αυτο που αποκολληθηκε ξανακολαει, και αν ναι μετα απο ποσο καιρο? Τα χαπια γιατι μου τα εδωσε? Που βοηθανε? Βασικα αυτες ειναι οι αποριες μου. Το απογευμα θα παρω ξανα και τον γιατρο, αλ…
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 14 replies
- 4k views
Πηγα στον γυναικολογο μου εκανα κολπικο υπερηχο ειδαμε τον σακο αλλα χωρις το εμβρυο τελευταια μου περιοδος ηταν 18/06 αλλα μπορει να καθυστερησε λεει η συλληψη κ να ειμαι 4εβδομαδων κ οχι 5 επισης μου ειπε μετα για ανεμογκαστρι πρωτη φορα το ακουσα αυτο.. εχω αγχωθει κ δεν ξερω τι ισχυει.
Last reply by Mariloo, -
- 16 replies
- 24.1k views
Καλησπέρα. Είμαι στην 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και έκανα χθες την αυχενική διαφάνεια και το ΡΑΡΡ-Α. Η αυχενική μετρήθηκε 2,2, αρκετά καλή αν πούμε ότι σε λίγο κλείνω τα 36, αλλά στα σχόλια ο γιατρός γράφει: "παρατηρείται παλίνδρομη ροή στην τριγλώχινα βαλβίδα της καρδιάς του εμβρύου. Το εύρημα μπορεί να αποτελεί φυσιολογική παραλλαγή και μπορεί να εξαφανιστεί στην πορεία της ετκυμοσύνης, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες και συγγενείς καρδιοπάθειες". Έχει συμβεί σε καμιά σας; Μπορεί καμία να με κατατοπίσει πόσο επικίνδυνο είναι; Γιατί τόσο η ιδέα των χρωμοσωμικών ανωμαλιών όσο και οι συγγενείς καρδιοπάθειες, με ανησυχούν …
Last reply by elenkap, -
- 1 follower
- 2 replies
- 684 views
Γεια σας κορίτσια ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει καμιά από εσάς αυτό που έχω εγώ , είναι ώρες ώρες που νιώθω σημεία του σώματος μου να πιάνονται όπως η κράμπα απλά δεν πονάω νιώθω ότι καλλαω δεν μπορώ να γυρίζω συνεχώς το κεφάλι μου γιατί το παθαίνω , καμιά φορά τα πόδια μου , τα χέρια μου όλο το σώμα μου κορίτσια. Δεν ξέρω πως εξηγητε αυτό και τι είναι... Ξέρει καμιά σας???
Last reply by Βασίλειος Χατζηαντωνίου,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 20,347 views
-
- 2 replies
- 9,547 views
-
- 0 replies
- 7,801 views