Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΚΑΝΗ?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Έχει κάνει κάποια αυχενική διαφάνεια στο Χ. Καρκάνη ? Είμαι πολύ ικανοποιημένη που τον έχω γυναικολόγο, αλλά έχω ακούσει ότι την κάνουν σε νοσοκομεία. 

Ευχαριστώ. 

Διαφημίσεις

Την πιστοποίηση για την διενέργεια εξέτασης α' επιπέδου (αυτό που ονομάζουμε αυχενική, αλλά πρακτικά είναι ένα σύνολο μετρήσεων και αποτελέσματα βάσει συγκεκριμένου λογισμικού) την έχουν συγκεκριμένοι γιατροί - όχι νοσοκομεία.

Κάτοχοι διπλώματος εμβυομητρικής στην Ελλάδα είναι μόνο 45 άτομα και θα τους βρεις εδώ 

https://parents.org.gr/tag/progennitiki/

Οι γιατροί αυτής της λίστας είναι οι πλέον κατάλληλοι όχι μόνο στην εξέταση Α' και Β' επιπέδου αλλά και πολλών ακόμα εξειδικευμένων εξετάσεων επεμβατικών και μη, που έχουν σχέση με τη πρόγνωση ή διάγνωση για ό,τι έχει να κάνει με το έμβρυο. 

Η λίστα που αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο περιλαμβάνει όσους έχουν εκπαιδευτεί αλλά και όσους είναι σε εκπαίδευση στην εμβρυομητρική. Έχει διαφορά όμως, εκπαίδευση δε σημαίνει και δίπλωμα :)

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι εξαιρετικός γυναικολόγος αλλά όχι εμβρυολόγος, τουλάχιστον όχι πιστοποιημένος από το Fetal Medicine Foundation του Νικολαΐδη.

Καλημέρα vtgian και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την  άπαντησή σου..Αν δεν σου κάνει κόπο μήπως θα μπορούσες απλώς να μου πεις για κάποιον εξειδικευμένο εμβρυολόγο σε νοσσοκομείο που έχεις ακούσει ? Γιατί μάλλον θα κάνω άμνιο και δε θα ήθελα να την κάνω οπουδήποτε.. Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες γιατί ειλικρινά δεν ξέρω προς τα πού να κατευθυνθώ. 

Ευχαριστώ και πάλι. 

16 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Την πιστοποίηση για την διενέργεια εξέτασης α' επιπέδου (αυτό που ονομάζουμε αυχενική, αλλά πρακτικά είναι ένα σύνολο μετρήσεων και αποτελέσματα βάσει συγκεκριμένου λογισμικού) την έχουν συγκεκριμένοι γιατροί - όχι νοσοκομεία.

Κάτοχοι διπλώματος εμβυομητρικής στην Ελλάδα είναι μόνο 45 άτομα και θα τους βρεις εδώ https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/diploma 

Οι γιατροί αυτής της λίστας είναι οι πλέον κατάλληλοι όχι μόνο στην εξέταση Α' και Β' επιπέδου αλλά και πολλών ακόμα εξειδικευμένων εξετάσεων επεμβατικών και μη, που έχουν σχέση με τη πρόγνωση ή διάγνωση για ό,τι έχει να κάνει με το έμβρυο. 

Η λίστα που αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο περιλαμβάνει όσους έχουν εκπαιδευτεί αλλά και όσους είναι σε εκπαίδευση στην εμβρυομητρική. Έχει διαφορά όμως, εκπαίδευση δε σημαίνει και δίπλωμα :)

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι εξαιρετικός γυναικολόγος αλλά όχι εμβρυολόγος, τουλάχιστον όχι πιστοποιημένος από το Fetal Medicine Foundation του Νικολαΐδη.

Όντως συμφωνω απόλυτα, το συγκεκριμένο ήθελα να βάλω αλλά δεν το βρήκα κ εκείνο που έβαλα δεν το προσεξα κ νομιζα ότι ήταν σωστό. Ευτυχώς όμως που το εβαλες εσύ γιατί πολύς κόσμος δεν το έχει ψάξει κ πάει κ κάνει αυχενικη κλπ σε μη πιστοποιημένους!

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Maonoki είπε:

Καλημέρα vtgian και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την  άπαντησή σου..Αν δεν σου κάνει κόπο μήπως θα μπορούσες απλώς να μου πεις για κάποιον εξειδικευμένο εμβρυολόγο σε νοσσοκομείο που έχεις ακούσει ? Γιατί μάλλον θα κάνω άμνιο και δε θα ήθελα να την κάνω οπουδήποτε.. Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες γιατί ειλικρινά δεν ξέρω προς τα πού να κατευθυνθώ. 

Ευχαριστώ και πάλι. 

Δεν έχω εμπειρία από νοσοκομεία καθώς η προτροπή του γυναικολόγου μου (σε δημόσιο μαιευτήριο) ήταν εμβρυολόγος με δικό του ιατρείο. Ειδικά για την άμνιοπαρακέντηση τυχαίνει να γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικό το Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Απλά ως δημόσιο έχει μεγάλες λίστες αναμονής. 

Οι γιατροί της λίστας που επισύναψα εργάζονται κατά κύριο λόγο σε δικά τους ιδιωτικά ιατρεία και εκτελούν κάποιες εργασίες σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία ή κλινικές. Δυστυχώς δεν γνωρίζω παραπάνω να σε βοηθήσω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...