Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

MMR ΚΑΙ COVID19. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ MMR

Maonoki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 168
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, little lamb said:

Δεν λέει ότι είναι μια τρολια, αλλά είναι μια σελίδα στην οποία γράφει κόσμος ανώνυμα. Και γράφει πράγματα που απλα κάπου τα διάβασε ή πράγματα που απλά πιστεύει. Δεν είναι επιστημονική σελίδα με άρθρα ξερω'γω. Δεν μπορείς να ξέρεις ότι όλοι οι γονείς εδώ είναι όντως ενημερωμένοι σωστά σε όλα τα θέματα. Εμπειρίες και γνώμες καταθέτουν.

Η @Maonoki ζήτησε ακριβώς αυτό : εμπειρίες. Δεν ζήτησε επιστημονική γνώση. Η ίδια η @ΑΡΓΚ και η @Έσπεροςεχουν πολλάκις απευθυνθεί στο φορουμ για εμπειρίες και επίσης και συμβουλές. Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται αυτή η συζήτηση. Ξέρουμε όλοι ότι είμαστε σε ένα φόρουμ γονέων όχι επιστήμονων.

• Μου αρέσει 2

Just now, maripoz είπε:

Η @Maonoki ζήτησε ακριβώς αυτό : εμπειρίες. Δεν ζήτησε επιστημονική γνώση. Η ίδια η @ΑΡΓΚ και η @Έσπεροςεχουν πολλάκις απευθυνθεί στο φορουμ για εμπειρίες και επίσης και συμβουλές. Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται αυτή η συζήτηση. Ξέρουμε όλοι ότι είμαστε σε ένα φόρουμ γονέων όχι επιστήμονων.

άλλο όμως να ρωτάς τα κατάλληλα παιχνίδια ανά ηλικία ή τι να κανεις για μια διατροφική παραξενιά, άλλο μια συζήτηση γιε το ποτέ θα κανεις ένα υποχρεωτικό εμβόλιο. Αλλά από τη στιγμή που ο συντονιστής δεν θεωρεί ότι παραβιάζεται κάποιος κανόνας από τα ερωτήματα, οκ δεν χρειάζεται να χαλιόμαστε μεταξύ μας. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

Just now, Έσπερος είπε:

άλλο όμως να ρωτάς τα κατάλληλα παιχνίδια ανά ηλικία ή τι να κανεις για μια διατροφική παραξενιά, άλλο μια συζήτηση γιε το ποτέ θα κανεις ένα υποχρεωτικό εμβόλιο. Αλλά από τη στιγμή που ο συντονιστής δεν θεωρεί ότι παραβιάζεται κάποιος κανόνας από τα ερωτήματα, οκ δεν χρειάζεται να χαλιόμαστε μεταξύ μας. 

μα δεν ζητησε γνωμη για το ποτε θα το κανει ειπε οτι θελει να το καθηστερησει που ετσι κ αλλιως μπορεις να το καθηστερησεις καποιους μηνες(συστηνετε με μια γκαμα μηνων ετσι κ αλλιως ) κ απλα ρωτησε παρενεργειες σε περιπτωση που το κανει τωρα που ειναι 12 μηνων. δεν ειπε οτι δεν θελει να το κανει απλα θελει να το κανει αντι στους 12-18 μηνες στους 23  . 

• Μου αρέσει 2

Just now, ninaki80 είπε:

μα δεν ζητησε γνωμη για το ποτε θα το κανει ειπε οτι θελει να το καθηστερησει που ετσι κ αλλιως μπορεις να το καθηστερησεις καποιους μηνες(συστηνετε με μια γκαμα μηνων ετσι κ αλλιως ) κ απλα ρωτησε παρενεργειες σε περιπτωση που το κανει τωρα που ειναι 12 μηνων. δεν ειπε οτι δεν θελει να το κανει απλα θελει να το κανει αντι στους 12-18 μηνες στους 23  . 

Νομίζω είπε ότι το παιδί είναι 2 κ ήθελε να το καθυστερήσει μέχρι τα 3 αλλά το σκέφτεται λόγω covid. Δεν μιλάμε για γκάμα, μιλάμε για μεγάλη απόκλιση. αλλά οκ ούτε εγω είμαι γιατρός, αν δεν έχει θέμα η δίκη τους γιατρός, δεν μου πέφτει λόγος. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Νομίζω είπε ότι το παιδί είναι 2 κ ήθελε να το καθυστερήσει μέχρι τα 3 αλλά το σκέφτεται λόγω covid. Δεν μιλάμε για γκάμα, μιλάμε για μεγάλη απόκλιση. αλλά οκ ούτε εγω είμαι γιατρός, αν δεν έχει θέμα η δίκη τους γιατρός, δεν μου πέφτει λόγος. 

οχι οχι ειπε οτι το παιδι ειναι 12 μηνων κ θελει να το κανει περιπου στα 2. θα ηθελε να το καθηστερησει κ μεχρι τα 3 ειπε καπου αλλα δεν θα το τραβηξει τοσο πολυ γιατι οκ ειναι σημαντικο εμβολιο κατι τετοιο εχει πει. 

Εμάς εκτός από τα πολύ βασικά μας είχε ένα εύρος μηνών που μπορούσαμε να τα κάνουμε βρε παιδιά. Και ανάλογα και με το αν πήγαινε η όχι σχολείο άλλα ήταν επιτακτικά άλλα όχι σου έλεγε μετά την τάδε ηλικία έλα να το κάνουμε. Το mmr φυσικά και μπορείς να το καθυστερήσεις το πόσο θα το κρίνει ο γιατρός. Το πιο σημαντικό είναι να μη χάνεις τα επαναληπτικά και χάνουν οι δόσεις και η ανοσία την δυναμική της. 

• Μου αρέσει 3

Κράτα το

Κράτα το

Just now, Έσπερος said:

@Έσπεροςελπιζω να αστειευεσαι. Εσύ ειδικά ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέλος έχεις απευθύνει σε αυτό το φόρουμ πολλές δεκάδες ερωτήματα και ανησυχιες σχετικά με την φυσιολογικη ή όχι ανάπτυξη του παιδιού σου, ερωτήματα που θα έπρεπε να απευθύνονται σε παιδίατρο και αναπτυξιολογο όπως όλοι μας επισήμαναμε. Επίσης έχεις επιχειρήσει πάρα πολλές φορές να συγκρίνεις την ανάπτυξη του παιδιού σου  με άλλα παιδιά εδώ μέσα θέτοντας αντίστοιχα ερωτηματα. Δεν μου αρέσει που σου τα λέω αυτά γιατί γενικά έχω καλή εικόνα για εσένα αλλά λίγη ειλικρινια, έτσι? Ο συντονιστής έσβησε ποστ επιθετικό σε άλλο μέλος όχι επί της ουσίας του ποστ 

• Μου αρέσει 2

Just now, maripoz είπε:

Ζήτησε εμπειρίες που να ταιριάζουν με αυτό που θέλει να κάνει. Οι παρενέργειες των εμβολίων αναφέρονται στα φυλλάδια: 1/10 το Χ και Υ, 1/1000 το Ζ κλπ. Με στατιστικό δείγμα 10 ατόμων, που δεν ξέρεις καν αν ψεύδονται, τι θα καταλάβει; Και όταν απάντησα, ειλικρινά, ότι είχαμε υψηλό πυρετό, απλά πήρα σαν απάντηση μία ειρωνία για εμένα και το γιατρό μου, γιατί προφανώς ήταν μια μη αρεστή απάντηση. Καταλαβαίνω ότι τα ιατρικά θέματα συχνά γεννούν ένα δέος, τρόμο, πανικό, και όχι όλα σε όλους: άλλος φοβάται μην το παιδί κολλήσει κάποια αρρώστεια, άλλος τα εμβόλια, άλλος την μη ομαλή ανάπτυξη κλπ. Αλλά είναι δυνατόν ελαφρά τη καρδία να κάνουμε τους γιατρούς και ακόμη περισσότερο, να λέει κάποιος "δεν εμπιστεύομαι το γιατρό" και εμείς να απαντάμε "εντάξει, άσε το πάνω μας, εμπιστεύσου μας"; 

• Μου αρέσει 2
  • Χαχαχα 1

Εμάς ο παιδίατρος μας συνέστησε να κάνουμε όλα τα εμβόλια στον χρόνο που πρέπει λόγω παιδικού, μάλιστα την δεύτερη δόση mmr την κάναμε νωρίτερα καθώς τότε (Χειμώνας 2017-2018 ) η Ιλαρά ήταν σε έξαρση..ένα μήνα μετά την δεύτερη δόση το σχολείο μας έχει τέσσερα κρούσματα Ιλαράς.

Γενικότερα, υπάρχουν εμβόλια που πολλοί γιατροί ανάλογα με τις συνθήκες μεταβάλλουν τον χρόνο εμβολιασμού, καταλαβαίνω και σέβομαι το άγχος της κάθε μαμάς, ειλικρινά, όμως πολλές φορές μία συζήτηση τόσο σοβαρή στο φόρουμ για ένα θέμα που αρμόδιοι είναι μόνο οι γιατροί, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση.

Μία είναι η απάντηση που μπορεί να δοθεί, μιλήστε με τον γιατρό σας μόνο εκείνος μπορεί να κρίνει την κατάσταση, αν δεν σας καλύπτει ο χειρισμός του βρείτε άμεσα άλλον.

Διαφημίσεις

Και εμείς κάναμε όλα τα υποχρεωτικά εμβόλια σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσαμε, χωρίς ιατρικό λόγο, να παρεκκλίνουμε απο το πρόγραμμα. Αντίδραση δεν έκανε ο μικρός σε κανένα. Σε γνωστούς και φίλους έχω ακούσει κατά διαστήματα για δέκατα ή για πόνο και πρήξιμο στο σημείο του εμβολίου. Όχι για κάποιο συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Δεν ξέρω αν το MMR παρέχει κάποια προστασία απέναντι στον covid. Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό κάποια συσχέτιση με τα παιδικά εμβόλια γιατί ούτε τα βρέφη, ακόμα και τα νεογέννητα που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο, κάτω του έτους δεν κινδυνεύουν από τον κορονοιο. 

• Μου αρέσει 3

Just now, ΑΡΓΚ said:

Ζήτησε εμπειρίες που να ταιριάζουν με αυτό που θέλει να κάνει. Οι παρενέργειες των εμβολίων αναφέρονται στα φυλλάδια: 1/10 το Χ και Υ, 1/1000 το Ζ κλπ. Με στατιστικό δείγμα 10 ατόμων, που δεν ξέρεις καν αν ψεύδονται, τι θα καταλάβει; Και όταν απάντησα, ειλικρινά, ότι είχαμε υψηλό πυρετό, απλά πήρα σαν απάντηση μία ειρωνία για εμένα και το γιατρό μου, γιατί προφανώς ήταν μια μη αρεστή απάντηση. Καταλαβαίνω ότι τα ιατρικά θέματα συχνά γεννούν ένα δέος, τρόμο, πανικό, και όχι όλα σε όλους: άλλος φοβάται μην το παιδί κολλήσει κάποια αρρώστεια, άλλος τα εμβόλια, άλλος την μη ομαλή ανάπτυξη κλπ. Αλλά είναι δυνατόν ελαφρά τη καρδία να κάνουμε τους γιατρούς και ακόμη περισσότερο, να λέει κάποιος "δεν εμπιστεύομαι το γιατρό" και εμείς να απαντάμε "εντάξει, άσε το πάνω μας, εμπιστεύσου μας"; 

Υπάρχει ένα ταμπού σε σχέση με τα εμβόλια. Όταν μπαίνει ένα μέλος και ζητάει απαντήσεις σε θέματα θηλασμου πχ ή κενωσεων είσαι πολύ πρόθυμη, και καλα κάνεις, να απαντήσεις. Δεν λες "ρώτα τον γιατρό σου πώς εμπιστεύεσαι εμένα που μπορεί να είμαι τρολ?" Τώρα που ρωτάει κάτι εξίσου εμπειρικο και πολύ πιο απλό και ανωδυνο "τι παρενέργειες είχαν τα παιδιά σας" (και όχι"θέλω να εμπιστευτω εσάς και όχι τον γιατρό μου συνολικά στο θέμα του εμβολιασμού") την την "λες". Προσωπικά και εμένα πιο αντιπροσωπευτικο μου φαίνεται ένα δείγμα εμπειριών γονιών στην ερώτηση αυτή πάρα η ξερή by the book απάντηση του γιατρού. Είναι κάποια εμπειρικα θέματα που οι γονείς απλά ξέρουν καλύτερα. Δεν ρώτησε "πότε να κάνει το εμβόλιο" που και πάλι δικαίωμά της να ρωτάει ο,τι θέλει. Όπως δικαίωμα της να μην έχει βρει παιδίατρο που να εμπιστεύεται. Και σύνηθες επίσης. Δλδ αν δν είχε βρει γυναικολογο να εμπιστεύεται θα υπήρχε πρόβλημα? Επίσης, και συγγνώμη στη θέματοθετρία που ξεφευγω τελείως από το θέμα, δεν καταλαβαίνω τη φάση με τον γιατρό - αυθεντια και γιατί πρέπει να έχει κάποιος γιατρό που να τον εμπιστεύεται απολύτως. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω εμπιστευτει γιατρό απολύτως γιατί απλούστατα είναι άνθρωπος και όχι Θεός. Όπως δεν έχω εμπιστευτει απολύτως, παρά μόνο σχετικά, και αρχιτέκτονα, λογιστή κλπ. Αλλα πάντα το ψάχνω και μόνη μου γιατί και σε γιατρό και σε αρχιτέκτονα και σε λογιστή έχω επισημάνει λάθη που έχουν παραδεχτεί. Και αντιβιωση έχω πάρει από λάθος διάγνωση και θέματα μετά τον τοκετό είχα από λάθος χειρισμούς και η παιδίατρος μας έχει κάνει λάθη όπως ΌΛΟΙ οι γιατροί γιατί απλά δεν είναι Θεοί. Σε όλους τους παραπάνω γιατρούς είχα σχετική εμπιστοσύνη για αυτό τους είχα επιλέξει. Αλλά όλοι κάνανε λάθη και φυσικά ποτέ δεν είναι αυτό που μου λένε η απόλυτη αλήθεια και πολλές φορές το διασταυρωνω όταν έχω αμφιβολίες. Νομίζω πιο υγιές είναι αυτό πάρα αυτή η πρόσκολληση και τυφλή εμπιστοσύνη που συχνά έχουν οι Ελληνίδες έγκυες ή μανες στον "γιατρουλη" τους. Τέλος δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να βρουν γιατρό να εμπιστευονται είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω τόπου διαμονής κλπ. Ξαναλέω άσχετα με το τοπικ τα περί εμπιστοσύνης αλλά επειδή τέθηκε πολλές φορες από αλλα μέλη θέλησα να εκφέρω και την οπτική μου σε αυτό 

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ! 1

Just now, Mary1976 said:

Δεν ξέρω αν το MMR παρέχει κάποια προστασία απέναντι στον covid. Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό κάποια συσχέτιση με τα παιδικά εμβόλια γιατί ούτε τα βρέφη, ακόμα και τα νεογέννητα που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο, κάτω του έτους δεν κινδυνεύουν από τον κορονοιο. 

Ναι, αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν διάβασα την σχετική έρευνα 

• Μου αρέσει 1

Just now, maripoz είπε:

Υπάρχει ένα ταμπού σε σχέση με τα εμβόλια. Όταν μπαίνει ένα μέλος και ζητάει απαντήσεις σε θέματα θηλασμου πχ ή κενωσεων είσαι πολύ πρόθυμη, και καλα κάνεις, να απαντήσεις. Δεν λες "ρώτα τον γιατρό σου πώς εμπιστεύεσαι εμένα που μπορεί να είμαι τρολ?" Τώρα που ρωτάει κάτι εξίσου εμπειρικο και πολύ πιο απλό και ανωδυνο "τι παρενέργειες είχαν τα παιδιά σας" (και όχι"θέλω να εμπιστευτω εσάς και όχι τον γιατρό μου συνολικά στο θέμα του εμβολιασμού") την την "λες". Προσωπικά και εμένα πιο αντιπροσωπευτικο μου φαίνεται ένα δείγμα εμπειριών γονιών στην ερώτηση αυτή πάρα η ξερή by the book απάντηση του γιατρού. Είναι κάποια εμπειρικα θέματα που οι γονείς απλά ξέρουν καλύτερα. Δεν ρώτησε "πότε να κάνει το εμβόλιο" που και πάλι δικαίωμά της να ρωτάει ο,τι θέλει. Όπως δικαίωμα της να μην έχει βρει παιδίατρο που να εμπιστεύεται. Και σύνηθες επίσης. Δλδ αν δν είχε βρει γυναικολογο να εμπιστεύεται θα υπήρχε πρόβλημα? Επίσης, και συγγνώμη στη θέματοθετρία που ξεφευγω τελείως από το θέμα, δεν καταλαβαίνω τη φάση με τον γιατρό - αυθεντια και γιατί πρέπει να έχει κάποιος γιατρό που να τον εμπιστεύεται απολύτως. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω εμπιστευτει γιατρό απολύτως γιατί απλούστατα είναι άνθρωπος και όχι Θεός. Όπως δεν έχω εμπιστευτει απολύτως, παρά μόνο σχετικά, και αρχιτέκτονα, λογιστή κλπ. Αλλα πάντα το ψάχνω και μόνη μου γιατί και σε γιατρό και σε αρχιτέκτονα και σε λογιστή έχω επισημάνει λάθη που έχουν παραδεχτεί. Και αντιβιωση έχω πάρει από λάθος διάγνωση και θέματα μετά τον τοκετό είχα από λάθος χειρισμούς και η παιδίατρος μας έχει κάνει λάθη όπως ΌΛΟΙ οι γιατροί γιατί απλά δεν είναι Θεοί. Σε όλους τους παραπάνω γιατρούς είχα σχετική εμπιστοσύνη για αυτό τους είχα επιλέξει. Αλλά όλοι κάνανε λάθη και φυσικά ποτέ δεν είναι αυτό που μου λένε η απόλυτη αλήθεια και πολλές φορές το διασταυρωνω όταν έχω αμφιβολίες. Νομίζω πιο υγιές είναι αυτό πάρα αυτή η πρόσκολληση και τυφλή εμπιστοσύνη που συχνά έχουν οι Ελληνίδες έγκυες ή μανες στον "γιατρουλη" τους. Τέλος δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να βρουν γιατρό να εμπιστευονται είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω τόπου διαμονής κλπ. Ξαναλέω άσχετα με το τοπικ τα περί εμπιστοσύνης αλλά επειδή τέθηκε πολλές φορες από αλλα μέλη θέλησα να εκφέρω και την οπτική μου σε αυτό 

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα. (Συγγνώμη που ξεφεύγω κι εγώ απ' τη συζήτηση.) Πιστεύω πως έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα. Προσωπικά νιώθω πιο άνετα να βρω έναν γιατρό που να εμπιστεύομαι σχεδόν τυφλά, παρά να ψάχνομαι κι εγώ μόνη μου παράλληλα. Αν νιώσω ότι δεν μου κάνει, θα τον αλλάξω (όπως κι έχω κάνει). Αλλά η ζωή μου όλη γίνεται πιο εύκολη όταν έχω βρει έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι και κάνω κατά βάση ό,τι μου πει. Μετάθεση ευθυνών; Ίσως.

Σε ό,τι αφορά το θέμα, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι καλό είναι το εμβόλιο να γίνει στην ώρα του, είτε προστατεύει από τον κορονοϊό είτε όχι. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

On 11/27/2020 at 2:20 AM, Maonoki said:

Καλησπέρα σε όλους τους νέους γονείς.. 

Διάβασα κάποια άρθρα από έγκυρες πηγές που αναφέρουν ότι το MMR πιθανότατα προστατεύει τα παιδιά από τη νοσηση του covid. 

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν έπειτα πολλή σκέψη αποφάσισα να του το κάνω την άλλη βδομάδα, ενώ κανονικά θα το καθυστερούσα ακόμα έναν χρόνο.. 

Όμως αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να προστατεύει το mmr (και συγκεκριμένα τα αντισώματα από την παρωτιτιδα) από τον covid, δε θέλω να περιμένω τόσο πολύ, νομίζω είναι μεγάλο ρίσκο με την πανδημία. 

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω επειδή έχω αγχωθεί λίγο με αυτό το εμβόλιο, όσες μανούλες το κάνατε φέτος στα παιδάκια σας, αν υπήρχαν καθόλου παρενέργειες... Ή τα συνηθισμένα.. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. 

Επειδή επικρατεί ένα αλαλούμ και γενικά σαν άνθρωπος έχω" δυσανεξία " στην αδικία , στον παραλογισμό και στο "στη λέω γιατί μπορώ, άσχετα αν αυτά που σου λέω, ουδεμία σχέση έχουν με το θέμα σου " (το έχω ζήσει εδώ και μπορεί να σε κάνει να θέλεις να τραβάς τα μαλλιά σου), παραθέτω το πρώτο ποστ της θεματοθέτριας. Πουθενά δεν ζητάει ιατρική συμβουλή, ούτε αναφέρει τους λόγους που σκεφτόταν να καθυστερήσει το εμβόλιο, διότι δεν είναι αυτό το θέμα της, άρα ούτε και το δικό μας! Ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία που καθυστερεί κάποιο εμβόλιο! Ξέρω πάρα πολλούς γονείς που σε συννενόηση με τον γιατρό τους, κάποια εμβόλια τα κάνουν σε πιο προχωρημένη ηλικία. Η Maonoki λοιπόν, δεν μπήκε να μας ρωτήσει τη γνώμη μας για την καθυστέρηση του εμβολίου, αλλά ρώτησε να μάθει αν και τί παρενέργειες είχαν τα δικά μας παιδιά στο συγκεκριμένο εμβόλιο. Με μια αναζήτηση στο forum, για κάθε εμβόλιο, θα βρείτε πάρα πολλά τοπικς με παρόμοιο περιεχόμενο και παρόμοιες ερωτήσεις. Δεν καταλαβαίνω τί είναι αυτό που ενόχλησε κάποιες στο συγκεκριμένο τόπικ. Πραγματικά λυπάμαι, διότι συνεχώς αποσύρονται μέλη απο το forum, μέλη με τα οποία απολάμβανα να ανταλάσσω απόψεις, λόγω αψυχολόγητης επιθετικότητας και τάσης κούνηματος δαχτύλου, απο συγκεκριμένα μέλη. Φτάσαμε λοιπόν να γράφουνε τα ίδια και τα ίδια μέλη σε όλα τα θέματα και να βγάζουν απ'τα ρούχα τους με τη συμπεριφορά τους νεότερα μέλη, αποθαρρύνοντας τους έτσι στο να συμμετέχουν.  Πραγματικά λυπάμαι.

Επίσης, αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί και σωστοί εδώ μέσα, το να γράφουμε ότι ένα εμβόλιο μπορεί να μην έδρασε επειδή το παιδί δεν εμφάνισε συμπτώματα, όταν στα ίδια τα εμβόλιο αναγράφεται ότι ένα μικρό ποσοστό, 10-15% περίπου εμφανίζει παρενέργειες, είναι τουλάχιστον ανυπόστατο και αυτό ΌΝΤΩΣ μπορεί να μπερδέψει και να προκαλέσει σύγχυση σε νέους γονείς.

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ! 2

Just now, Ilaeira said:

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα. (Συγγνώμη που ξεφεύγω κι εγώ απ' τη συζήτηση.) Πιστεύω πως έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα. Προσωπικά νιώθω πιο άνετα να βρω έναν γιατρό που να εμπιστεύομαι σχεδόν τυφλά, παρά να ψάχνομαι κι εγώ μόνη μου παράλληλα. Αν νιώσω ότι δεν μου κάνει, θα τον αλλάξω (όπως κι έχω κάνει). Αλλά η ζωή μου όλη γίνεται πιο εύκολη όταν έχω βρει έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι και κάνω κατά βάση ό,τι μου πει. Μετάθεση ευθυνών; Ίσως.

Σε ό,τι αφορά το θέμα, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι καλό είναι το εμβόλιο να γίνει στην ώρα του, είτε προστατεύει από τον κορονοϊό είτε όχι. 

Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση που λες μια φορά παλιότερα, δυστυχώς αποκαθηλωθηκε η τυφλή εμπιστοσύνη με ένα τεράστιο λάθος του εν λόγω γιατρού και μετά από αυτό και τις συνέπειες που είχε δεν μπορώ να το ξανακάνω πια. Και νομίζω πως καλύτερα 

• Μου αρέσει 1

@Yovanna δεν έκανε κανείς επίθεση στη θεματοθετρια. Πολλές της επισημάναμε το παράλογο της σκέψης να φοβάται το mmr για τις ασθένειες που είναι αλλά να μην το φοβάται για τον covid, εξηγήσαμε ποσο σοβαρές ασθένειες καλύπτει το mmr, και βασικά προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ένα σκεπτικό που δεν έβγαζε νόημα. Η απάντηση ήταν ειρωνείες, λογοκρισίες κλπ, προφανώς γιατί ενοχλήσαμε. Δεν είναι μια κλασική συζήτηση «το μωρό είναι πέντε μηνών, κάνει ένα εμβόλιο για πρώτη φορά, αχ μανουλιτσες βοηθήστε με γιατί έχω άγχος», που είναι τελείως ανώδυνο και δεν θα ασχολούνταν κανεις. 

• Μου αρέσει 2
  • Χαχαχα 1

Just now, Έσπερος said:

@Yovanna δεν έκανε κανείς επίθεση στη θεματοθετρια. Πολλές της επισημάναμε το παράλογο της σκέψης να φοβάται το mmr για τις ασθένειες που είναι αλλά να μην το φοβάται για τον covid, εξηγήσαμε ποσο σοβαρές ασθένειες καλύπτει το mmr, και βασικά προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ένα σκεπτικό που δεν έβγαζε νόημα. Η απάντηση ήταν ειρωνείες, λογοκρισίες κλπ, προφανώς γιατί ενοχλήσαμε. Δεν είναι μια κλασική συζήτηση «το μωρό είναι πέντε μηνών, κάνει ένα εμβόλιο για πρώτη φορά, αχ μανουλιτσες βοηθήστε με γιατί έχω άγχος», που είναι τελείως ανώδυνο και δεν θα ασχολούνταν κανεις. 

Mε συγχωρείς , αλλά διαφωνώ σε όλα. Ναι, ειρωνεύτηκε η θεματοθέτρια, αφού δέχτηκε ειρωνία,  ναι έχασε την υπομονή της, και γι'αυτό είναι μπλοκαρισμένη η κοπέλα , το οποίο μου κάνει κάπως και κερατάς και δαρμένος. Δεν προσπάθησες Εσπέρος να καταλάβεις κάτι. ήσουν εριστική. Δεν μας ζήτησε η θεματοθέτρια την άποψη μας για την καθυστέρηση του εμβολίου, άλλο πράγμα ρώτησε. Όχι ότι απαγορεύεται φυσικά να πεις και αυτό που σκέφτεσαι, αλλά όχι έτσι. Δεν νομίζω ότι αν έλεγες, "πάντως πέρα από τον covid. γνώμη μου είναι να μην καθυστερήσεις πολύ το εμβόλιο, διότι η ιλαρά είναι σοβαρή νόσος και έτσι θα είσαι πιο ήσυχη και καλυμμένη", θα το παρεξηγούσε η θεματοθέτρια. Και δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει από μαμά βρέφους που έχει άγχος για τις παρενέργειες. Και εκείνη γι'αυτό ανησυχούσε.

• Μου αρέσει 2

Κι εγώ πιστεύω ότι η θεματοθετρια ξεκίνησε την ένταση. Εκείνη είπε "ανοίξτε άλλο θέμα αν θέλετε να συζητάτε άσχετα" αντί να αναφέρει απλώς στη διαχείριση κάτι που δεν της άρεσε. (Αυτό θυμάμαι κυρίως γιατί ήταν το μόνο που αφορούσε κι εμένα που βγαίνω συχνά από το θέμα). Στην Έσπερος και στην Αργκ δεν θυμάμαι ακριβώς τι είπε αλλά θυμάμαι ότι ξεκίνησε μια ένταση ενώ εκείνες απλώς προσπαθούσαν να της εξηγήσουν ότι οι αρρώστιες που καλύπτει το mmr είναι πιο επικίνδυνες από τον κορωνοιο, οποτε αν το κάνει όντως νωρίτερα αξίζει για τις ίδιες τις αρρώστιες κυρίως. Εφόσον έγραψε και το σκεπτικό της και δεν έγραψε απλά ότι θέλει να μάθει παρενέργειες του mmr, ήταν αναμενόμενο να λάβει απαντήσεις και για το σκεπτικό.

• Χαχαχα 1

Just now, little lamb said:

Κι εγώ πιστεύω ότι η θεματοθετρια ξεκίνησε την ένταση. Εκείνη είπε "ανοίξτε άλλο θέμα αν θέλετε να συζητάτε άσχετα" αντί να αναφέρει απλώς στη διαχείριση κάτι που δεν της άρεσε. (Αυτό θυμάμαι κυρίως γιατί ήταν το μόνο που αφορούσε κι εμένα που βγαίνω συχνά από το θέμα). Στην Έσπερος και στην Αργκ δεν θυμάμαι ακριβώς τι είπε αλλά θυμάμαι ότι ξεκίνησε μια ένταση ενώ εκείνες απλώς προσπαθούσαν να της εξηγήσουν ότι οι αρρώστιες που καλύπτει το mmr είναι πιο επικίνδυνες από τον κορωνοιο, οποτε αν το κάνει όντως νωρίτερα αξίζει για τις ίδιες τις αρρώστιες κυρίως. Εφόσον έγραψε και το σκεπτικό της και δεν έγραψε απλά ότι θέλει να μάθει παρενέργειες του mmr, ήταν αναμενόμενο να λάβει απαντήσεις και για το σκεπτικό.

Ωραία! Με το σκεπτικό αυτό, αν κάποια ανοίξει θέμα όπου ρωτάει πώς να διαχειριστεί τον θυμό του παιδιού της για το διαζύγιο της, θα της την λέμε που παίρνει διαζύγιο και θα εστιάζουμε εκεί, αφού το ανέφερε.. Επίσης αν κάποια ζητάει συμβουλές γιατί δυσκολεύεται να κοιμίσει το μωρό της επειδή σταμάτησε να θηλάζει, θα εστιάζουμε στο ότι σταμάτησε να θηλάζει. Αν κάποια μαμά μας λέει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί της στον παιδικό, θα της την λέμε που το πήγε παιδικό (κάποια μέλη αυτό κάνουν ούτως ή άλλως). Πολύ λογικό. Αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό αυτό και θεωρώ εξαιρετικά απλοική την οπτική ότι όλο το ξεκίνησε η θεματοθέτρια.

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

Just now, Yovanna said:

Ωραία! Με το σκεπτικό αυτό, αν κάποια ανοίξει θέμα όπου ρωτάει πώς να διαχειριστεί τον θυμό του παιδιού της για το διαζύγιο της, θα της την λέμε που παίρνει διαζύγιο και θα εστιάζουμε εκεί, αφού το ανέφερε.. Επίσης αν κάποια ζητάει συμβουλές γιατί δυσκολεύεται να κοιμίσει το μωρό της επειδή σταμάτησε να θηλάζει, θα εστιάζουμε στο ότι σταμάτησε να θηλάζει. Αν κάποια μαμά μας λέει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί της στον παιδικό, θα της την λέμε που το πήγε παιδικό (κάποια μέλη αυτό κάνουν ούτως ή άλλως). Πολύ λογικό. Αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό αυτό και θεωρώ εξαιρετικά απλοική την οπτική ότι όλο το ξεκίνησε η θεματοθέτρια.

Εγώ σου λέω πως έχει δίκιο η θεματοθετρια που εκνευρίστηκε που ξέφυγε η συζήτηση. Έχει δίκιο που εκνευρίστηκε και που πήρε απαντήσεις που σχολίαζαν την προσωπική της απόφαση, ενώ δεν ζήτησε γνώμες πάνω σε αυτό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά της και τον τρόπο που απαντούσε και χαρακτήριζε τους συνομιλητές της, μα είναι δυνατόν να λέει ότι είναι πειραγμένες από την κλεισούρα; και πόσα άλλα είπε που δεν τα θυμάμαι και έχουν διαγραφεί τώρα. Δηλαδή είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά; Αφου τα διάβαζα και τα ξανά διάβαζα και έλεγα μα δεν μπορεί, είναι τρολ! Και εμένα με ειρωνευτηκε, ενω της απάντησα σε αυτό που ήθελε να μάθει εξαρχής και δεν πήρα θέση στο τι να κάνει με το εμβόλιο, μόνο οτι δεν γνώριζα ότι μπορείς να έχεις άποψη ως γονέας ποτε θα γινει. Και όταν είδα μετά την ειρωνεία, μου γύρισε το μάτι, λέω για ποιο λογο της απάντησα, για να με ειρωνεύεται; Εκεί λοιπόν για μένα προσωπικά χάνει το δίκιο της. Όταν φαιρεσαι εριστικα και ειρωνικά δεν μπορείς να περίμενεις τον σεβασμό των άλλων. 

• Μου αρέσει 4

Just now, Yovanna είπε:

Εννοείται ότι θα σχολιάσουμε που σταμάτησε τον θηλασμό κ τώρα δεν κοιμάται το μωρό!!!!!! :D:P:P Πάντως γενικά συμφωνώ μαζί σου! Η κοπέλα (αν κ διαφωνώ κ εγώ να μην κάνει στην ώρα της το εμβόλιο αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της), ζήτησε εμπειρίες! Οπότε όπως είπε κ κάποια άλλη κοπέλα ας κρατήσει από την συζήτηση ότι όσοι απαντήσαμε σε αυτό το μόνο σύμπτωμα ήταν πυρετός κ σε άλλα παιδάκια ούτε καν αυτό. Το δεύτερο παιδάκι μου είχε κ ανορεξία αλλά το πιο πιθανόν να ήταν από δόντια μόνο

Just now, Chrysoum είπε:

Εγώ σου λέω πως έχει δίκιο η θεματοθετρια που εκνευρίστηκε που ξέφυγε η συζήτηση. Έχει δίκιο που εκνευρίστηκε και που πήρε απαντήσεις που σχολίαζαν την προσωπική της απόφαση, ενώ δεν ζήτησε γνώμες πάνω σε αυτό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά της και τον τρόπο που απαντούσε και χαρακτήριζε τους συνομιλητές της, μα είναι δυνατόν να λέει ότι είναι πειραγμένες από την κλεισούρα; και πόσα άλλα είπε που δεν τα θυμάμαι και έχουν διαγραφεί τώρα. Δηλαδή είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά; Αφου τα διάβαζα και τα ξανά διάβαζα και έλεγα μα δεν μπορεί, είναι τρολ! Και εμένα με ειρωνευτηκε, ενω της απάντησα σε αυτό που ήθελε να μάθει εξαρχής και δεν πήρα θέση στο τι να κάνει με το εμβόλιο, μόνο οτι δεν γνώριζα ότι μπορείς να έχεις άποψη ως γονέας ποτε θα γινει. Και όταν είδα μετά την ειρωνεία, μου γύρισε το μάτι, λέω για ποιο λογο της απάντησα, για να με ειρωνεύεται; Εκεί λοιπόν για μένα προσωπικά χάνει το δίκιο της. Όταν φαιρεσαι εριστικα και ειρωνικά δεν μπορείς να περίμενεις τον σεβασμό των άλλων. 

Συμφωνώ σε αυτά που λες, γενικά όλοι είτε μας αρέσουν οι απαντήσεις που μας δίνουν είτε όχι δεν χρειάζεται ειρωνεία.

• Μου αρέσει 2

On 28/11/2020 at 3:26 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Δεν λέω ότι η κοπέλα είναι κατά των εμβολίων. απλώς είναι αντιφατικό να καθυστερείς ένα πολύ σοβαρό εμβόλιο φοβούμενος παρενέργειες κ ξαφνικά να σκέφτεσαι να το κανεις όχι για τις ασθένειες που προστατεύει αλλά για μια υποτιθέμενη προστασία σε μια ασθένεια που δεν είναι σοβαρή για παιδιά. 

On 28/11/2020 at 2:05 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Εγω πάντως θα συμφωνήσω με την αργκ ότι είναι πολύ σοβαρό εμβόλιο για να το καθυστερείς αλλά κατά τ αλλά να σκέφτεσαι ότι μπορεί να προστατεύσει από covid ένα παιδί σε ηλικία που βασικά δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα από covid, ενώ κινδυνεύει από τις ασθένειες που καλύπτει το mmr! 

On 29/11/2020 at 12:48 ΠΜ, Έσπερος είπε:

Κάπου το πήρε το μάτι μου αυτό, ξέρω ότι δεν το βγάζεις από το μυαλό μου. Απλώς αναρψτιεμαι. καθυστερείς το mmr γιατί φοβάσαι τις παρενέργειες, οκ δεκτό, υποθέτω ότι εχεις συνεννοηθεί με γιατρό. αν όμως θεωρείς λογικό το ρίσκο να είναι το παθδι απροστάτευτο από ιλαρά κλπ, επειδή κρίνεις ότι η αποφυγή των παρενεργειών είναι πιο σημαντική, γιατί θεωρείς λογικό τελικά να επισπεύσεις το εμβόλιο για την αβέβαιη πιθανότητα να προστατεύει από τον covid? Είναι τελείως αντιφατικό αυτό που λες. 

Κι όπως λέει κ η @ΑΡΓΚ, εγω σου λέω πχ ότι το παιδί μου δεν έχει κάνει ποτέ παρενέργεια σε κανένα εμβόλιο (όντως). Σου λέει κάτι αυτό; Μια άλλη θα σου πει ότι έκανε λίγο πυρετό ή είχε ανησυχία ή έβγαλε καποοα εξανθήματα. Άντε κ στις δέκα που θα απαντήσουν να βρεεει κ η μια περίπτωση που είχε κάποια παρενέργεια, που στατιστικα μάλλον απίθανο είναι. σε τι διευκολύνει η κουβέντα αυτή για ένα υποχρεωτικό εμβόλιο; Δεν συζητάμε για το αν θες να κανεις το αντιγριπικό σε παθδι που δεν πάει σχολείο κ δεν έχει ολοκληρώσει τα αλλά υποχρεωτικά εμβόλια, ούτε αν αξίζει να κανεις το bexsero. 

20 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Επίσης δεν έχει τεκμηριωθεί ότι το mmr προκαλεί αυτισμό. ή μάλλον έχει τεκμηριωθεί ότι ήταν στημένη η έρευνα που δήθεν το αποδείκνυε. Τέλος δεν έχει τεκμηριωθεί ότι ένας γονιός κάνει τα (δοκιμασμένα εδώ κ χρόνια) υποχρεωτικά εμβόλια κατά το δοκουν επειδή μπορεί σε μια στατιστική απιθανότητα το παιδί του να κάνει κάποια σοβαρή παρενέργεια. Συγγνώμη που επιμένω σ αυτό. Εδώ δεν συζητάμε για ένα προαιρετικό εμβόλιο ή ένα με μικρό ποσοστό κάλυψης όπως της γρίπης ή ένα νέο κ αδοκίμαστο όπως το πολυπόθητο του κορονοϊού. Είναι πολύ διαφορετικοί ή προβληματισμοί, σε σχέση με ένα εμβόλιο που κάνουν εκατομμύρια βρέφη κάθε χρόνο χωρίς πρόβλημα. Κανεις μας δεν ξέρει καλύτερα από τους γιατρούς. 

@Yovanna @Maonoki εδώ δεν υπάρχει καμία ειρωνεία πάντως. Ούτε επίθεση. Κάποιες από τις ειρωνείες που δέχτηκα εγώκαι άλλες κοπέλες έχουν μείνει σε παραθέσεις, γιατί τα μηνύματα διαγράφηκαν. Μπορώ να τα παραθέσω και αυτά για να δούμε ποιος άρχισε να ειρωνεύεται καιαν είχε δίκιο να εκνευριστεί. 

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...