Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Mary1976

Plus500
 • Posts

  519
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Mary1976 last won the day on January 15 2022

Mary1976 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,117 profile views

Mary1976's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

522

Reputation

 1. Για κάποιον πρόσφατα εμβολιασμενο ίσως να μην έχει πρακτική σημασία αλλά για κάποιον που λήγει το πιστοποιητικό του έχει. Να μην κάνει τζάμπα την τρίτη δόση. Να πάρει έστω 3 μήνες "χάρη".
 2. Δεν ξέρω σε τί βαθμό προστατεύει από τη νόσησηντο εμβόλιο. Δεν έχω καταλάβει να έχουν καταλήξει οι έρευνες. Σίγουρα προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τη βαριά νόσηση. Ξέρω κόσμο ανεμβολιαστο, πριν και μετά τα εμβόλια, που δεν κόλλησε ενώ ζούσε στο ίδιο σπίτι με κρούσμα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ξέρω και άτομο που έκανε τα πάντα για να κολλήσει για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης και δεν τα κατάφερε .
 3. Ούτε εγώ άκουσα για απουσίες λόγω θετικών σελφ τέστ. Φαντάζομαι σε όλο το σχολείο όλο και κάτι θα υπήρχε. Πάντως οι δάσκαλοι και η διευθύντρια και εχτές και σήμερα μέσα στα μούτρα και στα νεύρα ήταν. Η Διευθύντρια κιόλας πρώτη μέρα είχε στηθεί στην πόρτα και έλεγχε τα τεστ και έβαζε συνεχώς τις φωνές για αποστάσεις και μάσκες, σαν τρελή έκανε. Αφού μας έπιασε νευρικό γέλιο με κάτι μαμάδες. Δεν τολμαγες ούτε καλη χρόνια να της πεις. Έχουν μάλλον στρεσαριστει πολύ και οι εκπαιδευτικοί. Δεν ξέρουν φαντάζομαι πως να τα χειριστούν όλα αυτά. Τους κανόνες,.τον φόβο τους, τις ελλείψεις. Ελπίζω να στρώσει η κατάσταση.

 4. Διαφημίσεις

 5. Νομίζω είναι για περίπου 8 ώρες η καθεμία. Οπότε μια την ημέρα και μια εφεδρική στην τσάντα.
 6. Γιατί? Δεν είναι υποχρεωτικό. Μήπως δεν τους τον είπε σαν υποχρέωση αλλά ότι θα ήταν καλύτερα να μην φοράνε υφασμάτινη? Μερικές φορές τα παιδιά τα μεταφέρουν αλλιώς.
 7. Ότι θεωρείς σωστό κάνε φυσικά απλά να σκεφτείς ότι έτυχε και έμαθες για τον γονέα που είναι θετικός λόγω του ότι γνωριζεστε. Συνεχώς θα βγαίνουν θετικά άτομα στο στενό περιβάλλον μαθητών και εκπαιδευτικών και απλά δεν θα το μαθαίνεις.
 8. Αν είσαι ασυμπτωματικός δεν υπάρχει μάλλον θέμα υποτροπής. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν οι νέες οδηγίες προέκυψαν λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης της Ο, λόγω αναθεώρησης των προηγούμενων οδηγιών επειδή τελικά ήταν υπερβολικές ή αν είναι μόνο για λόγους λειτουργίας της οικονομίας! Πάντως είναι οδηγίες του CDC, τις οποίες σπεύσαμε να υιοθετήσουμε! Αλλά και άλλα κράτη σταδιακά το ίδιο κάνουν οπότε μάλλον δεν είναι άκυρες. Τώρα Μαγιοπούλα για παιδί με γονείς θετικούς, παλιά οι οδηγίες έλεγαν το 10 ήμερο καραντίνα και μετά επιστροφή με ραπίντ ή PCR. Ακόμα και 5 μέρες να έγιναν, υποθέτω πάλι με ραπίντ ή PCR πρέπει να επιστρέψει.
 9. Από ότι διάβασα η 5νθημερη καραντίνα είναι για αυτούς που είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα δηλαδή μπούκωμα, πονοκέφαλο κτλ. Λογικά φαντάζομαι το 5νθημερο στηρίζεται στο ότι δεν θα έχουν σοβαρό φορτίο που να μπορεί να μεταδώσει. Νορμάλ μου φαίνεται κάποιος που διαγνώστηκε θετικός και δεν έχει συμπτώματα ή απλά τρέχει η μύτη του, να περιμένει 5 μέρες να δει μήπως εκδηλώσει κάτι και αν όχι να βγεί. Αυτός που έχει πυρετό, βήχα, πόνο στα κόκκαλα ούτως ή άλλως θέλει και κάποιο χρόνο να ανακάμψει. Για αυτούς νομίζω ισχύει ακόμα το δεκαήμερο. Διορθωστε με αν κάνω λάθος, τα έχω μπλέξει πλέον. Δεν ξέρω καν αν αυτά είναι επίσημα, υποχρεωτικά, συστάσεις ή τί άλλο!
 10. Λένε ότι πλέον σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι Ο και ότι μόνο από Δ έχουν μέσα σε ΜΕΘ. Η Ο λένε σπάνια δείνει βαριές νοσηλειες ή διασωληνωσεις. Δηλαδή τώρα βλέπουμε ακόμα τα αποτελέσματα της Δ σε ΜΕΘ και θανάτους. Η προσέλευση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί αλλά είναι ελαφριές περιπτώσεις, τους διώχνουν ή κρατάνε κάποιους για παρακολούθηση κυρίως προληπτικά γιατί ανήκουν νσε ευπαθείς ομάδες. Έτσι είπε γνωστή από το Σωτηρία. Όπως φαίνεται τα πράγματα είναι αισιόδοξα,.αν δεν μας βρει κάτι καινούργιο. Κουράγιο κάνα μήνα ακόμα μπας και από άνοιξη γυρίσουμε στην κανονική μας ζωή! Εμένα τίποτα δεν με πειράζει,. μόνο θέλω αν φύγουν οι μάσκες επιτέλους από τα σχολεία, να αρχίσουν οι εκδρομές και οι γιορτές, να χαρούν τα παιδιά. Για μένα καθόλου δεν με νοιάζει. Τη βγάζω και με νετφλιξ. Αυτά τα έρμα να ζήσουν κανονικά μόνο.
 11. Το έχω δεδομένο ότι θα πάει σχολείο. Γιατί να μην πάει? Εγώ ο άντρας μου πάμε δουλειά κάθε μέρα και συναναστρεφόμαστε με κόσμο εντός και εκτός εργασίας. Δεν περιμένω από το παιδί για να κολλήσω, μπορώ και μόνη μου . Το αν θα έχει κρούσματα θα φανεί. Φαντάζομαι οτι μέσα στο Ιανουάριο - Φεβρουάριο που περιμένουν την κλιμάκωση όλο και κάποιο θα κολλήσει. Χειμώνας είναι άλλωστε, δεν θα είχαμε ούτως ή άλλως ιώσεις και χαμό στα σχολεία? Εγώ κάθε χρόνο κολλάω 2-3 από το παιδί τέτοια εποχή. Για τα ράπιντ έχω σταμπάρει ένα φαρμακείο στη γειτονιά που είναι άδειο! Δεν ξέρω γιατί. Ίσως να είναι ακριβό, δεν γράφει απέξω τιμή, μόνο ότι κάνει. Αλλά αν χρειαστεί εκεί θα πάμε. Θα δείξει.
 12. Ναι όντως, είναι οριακά τα πράγματα στα νοσοκομεία. Από την άλλη όμως βλέπω ότι η κυβέρνηση και η Επιτροπή ειδικών είναι αρκετά χαλαροί οπότε μάλλον κάπου στηρίζουν την αισιοδοξία τους. Ελπίζω δηλαδή ότι έχουν κάνει σωστούς υπολογισμούς. Όπως και να έχει όλο αυτό θα είναι πολύ γρήγορο. Λένε για άνοδο κρουσμάτων ως 20 Ιανουαρίου και μετά τέλος. Επίσης υπολογίζουν ότι η Ο έχει μικρό κύκλο, 3-4 μέρες, οπότε δεν έχει μεγάλες νοσηλειες. Ακόμα και οι μισοί να αρρωστήσουμε σε λίγες μέρες υποτίθεται θα είμαστε οκ! Τί να πω, δεν ξέρω. Θα φανεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πού ως γνωστόν είναι κρίσιμες
 13. Δεν νομίζω ότι είναι χύμα. Απλά προσπαθούν όλοι να ζουν όσο το δυνατόν πιο κανονικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Δεν θα ήταν φυσιολογικό δύο χρόνια να είμαστε σε κατάσταση ανάγκης, να φοβόμαστε και να ζούμε με περιορισμούς. Υπάρχουν άτομα που ζούνε έτσι αλλά νομίζω ότι, εκτός από αυτούς που είναι θέμα επιβίωσης γιατί έχουν θέμα υγείας, είναι άτομα που έχουν φοβίες ψυχιατρικής φύσεως. Αλλιώς ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να προσαρμόζεται. Έχουμε μεγαλύτερους ρυθμούς? Δεν το είχα προσέξει. Νόμιζα ότι είναι νορμάλ λόγω Ο. Νομίζω ότι είναι λίγο πολύ αποφασισμένο αυτό. Να αφήσουν την Ο δηλαδή να κυκλοφορήσει αλλά τόσο όσο... Να μην καταρρεύσει και τελείως το σύστημα. Ακούγεται άλλωστε από πολλούς επιστήμονες ότι είναι η ευκαιρία για ανοσία σε συνδυασμό με τα εμβόλια. Στην Αγγλία πχ που είναι στο πικ της Ο δεν έχει κλείσει τίποτα. Τα σχολεία αποφασίστηκε να ανοίξουν με μάσκες στη δευτεροβάθμια μόνο (νομίζω ούτε καν υποχρεωτικές, μόνο σύσταση). Στο Ισραήλ μιλάνε πια για ανοσία μέσω νόσησης ως νέο πλάνο. Λογικό μου φαίνεται από τη στιγμή που υπάρχουν εμβόλια και που η Ο είναι πολύ πιο ήπια.
 14. Εσύ τον δικό σου γιατρό τον πήρες? Για σένα όχι παιδίατρο. Μου φαίνεται και εμένα πολύ υψηλό ο πυρετός όσο και να το θεωρείς για τον οργανισμό σου συνηθισμένο. Μήπως να σε δει κάποιος, να σε ακροαστει κτλ, ασχέτως κορονοιου. Μπορεί να χρειάζεσαι αντιβίωση πχ. Πω πω μετά από 19 μέρες? Τί τράβηξες! Ευτυχώς όλα καλά. Όντως τυχερή είσαι, ξεμπερδεψες. Με το καλό το μωρό!
 15. Κάνουν δωρεάν αλλά δυστυχώς έχει μεγάλη αναμονή. Ή θα πάς και θα περιμένεις ώρες έξω και αν προλάβεις ή θα κλείσεις ραντεβού που έχουνν 3-4 μέρες μετά. Τώρα στις γιορτές φαντάζομαι θα είναι χειρότερο το πρόβλημα . Πάντως εγώ που είπα να κάνω ένα PCR προληπτικά για να πάω στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς που κάνει η πεθερά μου και θα είναι και άλλοι ηλικιωμένοι συγγενείς δεν βρήκα ούτε σε δημόσιο άμεσα ουτε σε ιδιωτικό. Στα ιδιωτικά που πήρα μου είπαν ότι και σήμερα αν το κάνω τα αποτελέσματα δεν θα βγουν μέχρι την παραμονή που θέλω. Οπότε θα ξεπεσω στα self test .
×
×
 • Create New...