Mary1976

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  260
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Συνεισφορα στο φορουμ

217 Good

Περισσότερα για την/τον Mary1976

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

632 εμφανίσεις προφίλ
 1. Ακούσατε που είπε χτες ο Τσιόρδας ότι τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό από τους μεγάλους και ότι δύσκολα τον μεταδίδουν σε μεγάλους? Δεν το είπε ακριβώς έτσι το μεταφέρω με δικά μου λόγια, δεν βρίσκω τώρα την δήλωσή του. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί μέχρι πρόσφατα λέγανε ότι τα παιδιά είναι υπερμεταδότες, υγειονομικές βόμβες κτλ. Είδα εχτές το βράδυ στο BBC ότι σύμφωνα με νέες μελέτες μάλλον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μάλιστα στην Ελβετία είπαν στο κοινό ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν σύντομες αγκαλιές με τα εγγόνια τους και ότι μάλιστα το συστήνουν καθώς θα ήταν κάτι καλό για την ψυχολογία τους. Όμως δεν συστήνεται η παρατεταμένη επαφή με τα εγγόνια. Ελπίζω να ισχύει αυτό, θα ήταν εξαιρετικά νέα και ίσως να οδηγούσε στην επιστροφή των παιδιών στην κανονική τους ζωή!
 2. Ενδιαφέροντα αυτά που λέει, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν. Σίγουρα δεν κάνουμε τεστ οπότε τα κρούσματα είναι χαμηλά, αυτό δεν το κρύβει κανείς, αλλά από την άλλη να κρύβουν και θανάτους? είναι δυνατόν? Και όλα αυτά για να προσελκύσουν τουρίστες ενώ μας λένε ότι όλα γίνονται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής? Λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται. Θα φανεί σύντομα όμως αν το άρθρο έχει κάποια βάση. Το καλοκαίρι έρχεται.
 3. Νομίζω ότι είναι ανέφικτο να κρατάτε τα παιδιά μακριά. Προφανώς θα τους εξηγήσετε μπλα μπλα να κρατάνε αποστάσεις (από το ένα θα μπει και από το άλλο θα βγει) αλλά δεν νομίζω ότι θα τηρηθεί κάτι. Μάλλον πρόβα είναι να δούνε τί θα γίνει από Σεπτέμβρη και να δουν πόσο και αν θα ανέβει η καμπύλη με το άνοιγμα το σχολείων.

 4. Διαφημίσεις


 5. Εντωμεταξύ, διαβάζω αυτά που γράφω και ούτε εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης να ήμουν! και να φανταστείς ότι στις πολιτικές απόψεις μου είμαι στην άλλη πλευρά! Καμία σχέση.
 6. Δεν ξέρω, ειλικρινά, εσύ θα έχεις περισσότερες πληροφορίες, αν έγινε κάποια ουσιαστική προετοιμασία. Λένε, επισήμως, και ίσως αφελώς πιστεύω, ότι διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ ότι υπάρχει πλέον επάρκεια προστατευτικού υλικού, ότι έγιναν πάνω από 3.000 προσλήψεις, ότι ενημερώθηκε το προσωπικό και απέκτησε εμπειρία στην αντιμετώπιση του κορονοιού, ότι οργανώθηκαν τα ειδικά νοσοκομεία μόνο για τον κορονοιό κτλ. Σίγουρα το ΕΣΥ, ως προς τις υπόλοιπες παθογένειες και ελλείψεις το ίδιο είναι. Μένει κιόλας να δούμε τί θα γίνει τώρα που θα αρχίσουν πάλι τα τακτικά χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία. Μάλλον χαμός θα γίνει, γιατί όλα είχαν πάει πίσω. Πάντως, ναι νομίζω ότι το μεγάλο ποντάρισμα είναι στον καιρό! ξέρω πώς ακούγεται αυτό, αλλά ελπίζουν ότι ο ιός θα φερθεί όπως οι περισσότεροι ανάλογου τύπου ιοί που έχουν κάποια εποχικότητα.
 7. Τελείως έτοιμοι δεν είμαστε, κανένα κράτος δεν θα μπορούσε να είναι. Είμαστε απλά κάπως περισσότερο προετοιμασμένοι. Γιατί αν δεν κλείναμε εγκαίρως τα πάντα, με το σύστημα υγείας που έχουμε, με τις 400-500 ΜΕΘ που είχαμε (ίσως να λέω και πολλές), σε λίγες εβδομάδες θα είχαμε γονατίσει. Όλοι... σύστημα υγείας, οικονομία, ψυχολογία κτλ. Θα ήμασταν σε χειρότερη μοίρα από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς που έχουν και καλύτερα συστήματα υγείας και καλύτερη οικονομία και περισσότερο οργανωμένο κράτος και κοινωνία. Τότε θα φωνάζαμε όλοι ότι το κράτος μας αφήνει να πεθάνουμε σπίτια μας για να σώσει την οικονομία. Ναι η καραντίνα ήταν επιτυχημένη γιατί έχουμε 130κάτι νεκρούς και όχι 3.000-4.000 και βάλε που θα είχαμε αλλιώς. Επίσης μπορεί να είναι μέθοδος που ακολουθούσαν και στο μεσαίωνα αλλά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα άλλος τρόπος να περιορίσεις μεταδοτική ασθένεια για την οποία δεν γνωρίζεις πολλά και για την οποία δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο. Όλα τα κράτη στον πλανήτη (ακόμα και η Σουηδία) πήραν αυστηρά ή ελαφρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κάποια άργησαν και το πλήρωσαν σε ανθρώπινες ζωές, πληρώνοντας ούτως ή άλλως οικονομικό τίμημα. Κανείς δεν θα βγει αλώβητος. Για ποιο λόγο πήρανε όλοι οι ηγέτες αυτά τα σκληρά μέτρα (κάποιοι πολύ σκληρότερα από τα δικά μας)? Γιατί ήταν άσχετοι με το θέμα και δεν ξέρανε τί άλλο να κάνουν οπότε αναγκαστικά καταφύγανε σε πρακτικές μεσαίωνα? Εκτός και αν υπονοείς κάποιου είδος παγκόσμιας συνωμοσίας με σκοτεινούς σκοπούς. Δεν νομίζω ότι κανείς αρνείται ότι το ΕΣΥ είναι σε πολύ κακή κατάσταση μετά από 10 χρόνια κρίσης και διαχρονικής κακοδιαχείρισης, αλλά αυτό δεν είναι ένα ακόμα επιχείρημα ότι ήταν απαραίτητη η καραντίνα? Επίσης τα τεστ είναι θέμα στρατηγικής και δυνατοτήτων. Δεν έχουμε σαφώς τις ίδιες δυνατότητες με την Γερμανία για τεστ και για αυτό το λόγο η στρατηγική βασίστηκε αλλού. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να κάνουμε κάθε 15-20 μέρες τεστ και να απομονώναμε άμεσα όσους ήταν θετικούς και τους κοντινούς τους και οι υπόλοιποι να συνεχίζαμε κανονικά τη ζωή μας. Αλλά ποια χώρα μπορεί να το κάνει αυτό? Μην τα πάρεις αυτά που λέω για επίθεση, καταλαβαίνω το θυμό σου και τους προβληματισμούς σου και αν και δεν συμφωνώ μαζί σου εκτιμώ το γεγονός ότι πάντα εκφράζεσαι ευγενικά και προσεκτικά. Απλά καταθέτω τις δικές μου απόψεις να υπάρχει και αντίλογος, έτσι θα σε αφήσουμε νομίζεις Όλοι είμαστε χάλια ψυχολογικά αυτόν τον καιρό. Και εγώ θυμωμένη είμαι και δεν ξέρω καν με ποιον!
 8. Τα άλση και οι παιδικές χαρές που είναι σε ανοιχτούς χώρους είναι κλειστά, τα παιδιά ασφυκτιούν στα διαμερίσματα χωρίς φίλους, σχολείο και επαφή με τη φύση και προτεραιότητα κάποιων είναι να πάνε εκκλησία. Δεν είμαι πιστή αλλά θυμάμαι στο σχολείο μας έλεγαν συνέχεια ότι ο Θεός είναι παντού! Δεν μπορείς να φιλήσεις την εικόνα στο σπίτι σου, να ανάψεις το καντήλι σου, να διαβάσεις την αγία γραφή, να ακούσεις το σταθμό της εκκλησίας, να προσευχηθείς μόνο σου ή παρέα με τα μέλη της οικογενείας σου? Περίμενα ποιο πολλά από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι η καρτερικότητα η ταπεινότητα, η αλληλεγγύη και η αυτοθυσία είναι βασικές αρετές της πίστης τους. Αχ βρε Kine και εγώ έγραψα για την εκκλησία, ότι το βρίσκω υπερβολή που ξεσηκώνονται, ότι λυπάμαι τα παιδιά μας κτλ, αλλά έχεις δίκιο για την αγωνία των ηλικιωμένων. Τα έγραψες πολύ ωραία, με συγκίνησες. Αλλά δεν νομίζω ότι είπε κανείς ότι δεν πρέπει να πάνε ξανά ποτέ εκκλησία ή να μην κοινωνήσουν. Απλά όπως ανοίγουν με όρους τα σχολεία, τα καταστήματα κτλ, μπορούν να ανοίξουν με όρους και οι εκκλησίες δηλαδή, αποστάσεις, λειτουργίες στον προαυλιο χώρο, όχι φιλιά σε εικόνες κτλ. . Επίσης μπορεί και η εκκλησία να ρίξει λίγο νερό στο κρασί της με τη θεία κοινωνία. Ας επιτρέψει τα κουταλάκια μιας χρήσης ή ο καθένας να φέρνει το δικό του. Ξέρω ότι υποστηρίζουν ότι δεν κολλάει αλλά ας το παρουσιάσουν ότι υποχωρούν για λίγο καιρό ως χάρη, σε εμάς τους παράλογους, ή δεν ξέρω τί άλλο. Η άλλη λύση είναι να ρίχνουν μέσα αλκοολ πόσιμο 70% (ή αντισηπτικό αλλά Τραμπ). Επίσης το πρόβλημα είναι οτι υπάρχουν ιεράρχες με ακραίες ιδέες, ακόμα και ανακόλουθες με την επίσημη γραμμή της εκκλησίας, οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικά το ποίμνιο τους και τους παρασύρουν σε πράξεις επικίνδυνες (βλέπε κρυφές λειτουργίες κτλ).
 9. Όντως τον Σεπτέμβρη πάλι ίδια θα είναι η κατάσταση μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή αποτελεσματικό φάρμακο. Οπότε ή θα αποφασίσουμε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, με ρίσκο να αυξηθούν τραγικά τα κρούσματα, ή θα συνεχίσουμε για όλο το χρόνο με εξ’ αποστάσεως, το οποίο θα δημιουργήσει άλλα είδους προβλήματα σε πολλούς τομείς ή θα κάνουμε κάτι στη μέση. Για παράδειγμα όσοι μπορούν να τα κρατήσουν σπίτι και να παίρνουν μέρος σε προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και οι υπόλοιποι που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα ή δεν θέλουν να τα στέλνουν σχολείο μόνο για τα βασικά μαθήματα, σε ολιγομελή τμήματα και με βάρδιες. Η να ανοίγουν και να κλείνουν ανά διαστήματα ανάλογα με την πορεία της επιδημίας και ανά περιοχή. Ότι και να επιλεγεί θα υπάρχουν προβλήματα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη σε όλα τα επίπεδα. Πάνω που χάρηκα ότι πάμε καλά και επιτέλους θα χαλαρώσουμε λίγο έχω αρχίσει και πέφτω πάλι γιατί βλέπω ότι και η χαλάρωση δεν είναι απλή υπόθεση.
 10. Και εγώ νομίζω ότι το κρισιμότερο είναι τα σύνορα. Κρίμα είναι τόσος κόπος να πάει χαμένος από εισαγόμενα κρούσματα. Από την άλλη, δεν ξέρω πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει χωρίς να καταρρεύσει πλήρως ο τουριστικός κλάδος. Δεν μπορείς να κρατήσεις τον τουρίστα καραντίνα μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν θα νοσήσει. Θα μπορούσε μόνος του ο εσωτερικός τουρισμός να σώσει λίγο την κατάσταση? Δεν ξέρω. Από την άλλη ακόμα και αν επιτρέψουν τον εξωτερικό τουρισμό, με δεδομένο ότι οι top προορισμοί είναι τα νησιά που δεν έχουν υγειονομικές υποδομές, θα το ρίσκαραν οι κάτοικοι? Από δικούς μου ανθρώπους που ζουν σε τουριστικό μέρος και σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από τουρίστες του εξωτερικού μαθαίνω ότι οι ντόπιοι είναι αρνητικοί στους τουρίστες. Φοβούνται.
 11. Εγώ νομίζω ότι δεν θα προλάβουν να ανοίξουν τα δημοτικά. Με τη χαλάρωση των μέτρων και κυρίως με τη χαλάρωση όλων μας, θα έχουμε σχεδόν σίγουρα αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών και μας βλέπω για πίσω βήματα. Η κίνηση έξω έχει αυξηθεί δραματικά, καμία σχέση με πριν το Πάσχα. Κάθε απόγευμα γίνεται πανηγύρι στα παρκάκια. Παρέες εφήβων, παιδάκια που συναντιούνται για παιχνίδι τυχαία ή κανονισμένα για παιχνίδι, άντρες που αράζουν στα παγκάκια και πίνουν μπύρες, ηλικιωμένοι μπουλουκια, χαμός! Βλέπω ότι και εγώ, επηρεασμένη, έχω χαλαρώσει. Εκεί που ήμουν η τρελή με το ντετόλ, τώρα ξεχνιέμαι πολλές φορές και δεν τηρώ τόσο σχολαστικά πλέον τους κανόνες υγιεινής. Τώρα που θα ανοίξουν εμπορικά και κομμωτήρια θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κίνηση. Δεν κρίνω, ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και να δουλέψει, τα παιδιά να παίξουν με φίλους, όλοι μας νομίζω ότι θέλουμε να σταματήσουμε, έστω και για λίγο, να φοβόμαστε και να προσέχουμε συνεχώς. Απλά φοβάμαι ότι τελικά η χαλάρωση θα μας βγει σε λίγες εβδομάδες σε κακό. Εκτός και αν βγει αληθινή η πρόβλεψη ότι η μεταδοτικοτήτα του ιού θα εξασθενήσει λόγω της ζέστης. Μακάρι!
 12. Για τη θεία κοινωνία ούτε και εγώ ήξερα ότι οι πιστοί όντως πιστεύουν ότι είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Νόμιζα ότι ήταν συμβολισμός. Εγώ έχω να κοινωνήσω από μικρό παιδί και εκτός από γάμους, βαφτίσια, κηδείες κτλ δεν πάω. Παρόλα αυτά, από τα λίγα που έχω δει κατά καιρούς και από ότι έχω ακούσει από άλλους, έχω την εντύπωση ότι προσέχουν να μην ακουμπάει το κουταλάκι στο στόμα.
 13. Κορίτσια οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί ανήκουν στους Δήμους ή κάνω λάθος? Ίσως να μπορούσαν να ανοίξουν κάποιοι σταθμοί σε Δήμους στους οποίους δεν υπάρχουν κρούσματα, επαρχεία δηλαδή. Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω, καθώς οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην ουσία υπάρχουν για φύλαξη και όχι για εκπαίδευση, έχουν διευρυμένο ωράριο και λειτουργία και τον Ιούλιο οπότε θα διευκολύνουν πολλούς εργαζόμενους. Πάντως CMES εγώ στη θέση σου δεν θα εναπόθετα τις ελπίδες μου στον παιδικό σταθμό, θα έψαχνα εναλλακτικά για κάποια κοπέλα . Τώρα για νηπιαγωγεία και για Δημοτικά δεν ξέρω αν υπάρχει νόημα να ανοίξουν, συμφωνώ με την Εσπερος ότι με δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στα σχολεία. Επίσης όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι γελοίο να περιμένουμε να τηρήσουν αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Εξάλλου δεν νομίζω ότι τα ωράριά τους βολεύουν τους γονείς. Οι περισσότεροι ούτως οι άλλως επιστρατεύουν γιαγιαδοπαππούδες και νταντάδες για το πήγαινε – έλα και για εξτρά φύλαξη οπότε μάλλον σε αχρείαστο κίνδυνο θα μπουν οι μεγάλες ηλικίες (αλλά και οι γονείς και τα παιδιά). Βέβαια ακούγεται ότι μπορεί να ανοίξουν αλλά η φοίτηση δεν θα είναι υποχρεωτική. Σε αυτή την περίπτωση η προσέλευση ούτως η άλλως θα είναι πολύ μειωμένη. Όσοι έχουν εναλλακτική δεν θα τα στείλουν. Άλλωστε πώς θα κάνουν μάθημα όλων τον Ιούνιο, κλεισμένα σε μια τάξη να βράζουν, όπως ακούγεται? Εδώ από μέσα Μάιου αρχίζει να γίνεται αφόρητη η κατάσταση και γυρνάνε τα παιδιά μούσκεμα και εξαντλημένα από τη ζέστη. Είναι δυνατόν? Εγώ πάντως και να αρχίσει το νήπιο δεν θα τον στείλω. Ευτυχώς ή δυστυχώς το κρατάει ο πατέρας του αφού είναι σε αναστολή η σύμβασή του και μάλλον να είναι για καιρό ακόμα L .
 14. Ούτε εγώ νομίζω ότι θα ανοίξουν. Πάντως, αν και ξεφεύγω από το θέμα, στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει αριθμός επιτρεπόμενων απουσιών, ούτε έχουν συνέπειες οι απουσίες παρά σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που υπάρχει άλλο θέμα από πίσω. Νομίζω ότι αν το παιδί δεν έρχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ειδοποίηση ή/και σοβαρό λόγο μπορεί η νηπιαγωγός να κινηθεί αρχικά κάνοντας προσπάθειες επικοινωνίας με τους γονείς και κατόπιν ενημερώνοντας την Πρωτοβάθμια για να ερευνηθεί το θέμα. Νομίζω τους ενδιαφέρει κυρίως ο λόγος που γίνονται οι απουσίες (πχ ενδεχόμενη κακοποίηση ή παραμέληση του παιδιού). Το είχα διαβάσει παλαιότερα σε ένα forum εκπαιδευτικών με αφορμή την ερώτηση συναδέλφου τους πώς να χειριστεί συνεχείς και για μεγάλο διάστημα απουσίες παιδιού. Δεν είμαι και σίγουρη όμως, μπορεί να λέω ανοησίες. Οι εκπαιδευτικοί μαμάδες ίσως να μπορούν να μας ενημερώσουν σχετικά.
 15. Εμένα ο μικρός (6 χρονών) περνάει τέλεια στο σπίτι. Του λείπουν βέβαια οι φίλοι του και το πρώτο πράγμα που θα ήθελε να κάνει μετά από όλα αυτά είναι να πάει παιδική χαρά μαζί τους, όπως μου είπε. Αλλά κατά τα άλλα παίζει, ζωγραφίζει, χοροπηδάει (και στο κρεβάτι), βλέπει τηλεόραση. Στην αρχή είχε ξεφύγει με την τηλεόραση αλλά τώρα δείχνει να την έχει βαρεθεί. Την κλείνει μόνος του πλέον πριν του το πούμε εμείς! Γενικά δεν θέλει να βγαίνει έξω, δεν του λείπει. Χρυσό τον κάνω να πάμε μια βόλτα αλλά δεν τον ενδιαφέρει να βγει αφού δεν είναι να δει φίλους κτλ. Για μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων δεν μπορώ ακόμα να φανταστώ πώς θα είμαστε. Αν ανοίξουν τα σχολεία, δεν ξέρω αν θα τον στείλω. Άλλωστε νηπιαγωγείο είναι, δεν θα μείνει πίσω στην ύλη! Προτιμώ να τον πηγαίνω κάθε μέρα στην παιδική χαρά, σε άλση ή και στη θάλασσα, που και που, αν επιτρέπεται, παρά να κλειστεί με άλλα 20 παιδάκια μέσα σε μια τάξη. Έξω νομίζω είναι πιο ακίνδυνα, θα παίξει, θα τρέξει, θα δει φίλους αλλά θα είμαι και εγώ από πάνω και οι άλλες μανάδες, οι τρελές με τα αντισηπτικά μαντηλάκια , και κάπως θα προφυλασσόμαστε!
 16. Αν ο ιδιοκτήτης ήταν σωστός θα σας έκανε μείωση, άτυπα, με βάση όλο το ποσό, δηλαδή 400 ευρώ. Νομικά όμως είστε καλυμμένοι για μείωση με βάση το δηλωμένο ενοίκιο, δηλαδή 300 ευρώ. Δεν μπορεί φυσικά να αρνηθεί, εσείς θα του καταβάλετε το μίσθωμα μειωμένο ότι και να λέει. Sunshine καταλαβαίνω τι λες, αλλά όπως λέει και η kotsifikos όλοι σχεδόν, εκτός και αν είναι ιδιοκτήτης εταιρίας αντισηπτικών , έχουμε δει το εισόδημά μας να μειώνεται. Άλλωστε τί τα θέλουμε τα λεφτά, σάμπως μπορούμε να τα χαλάσουμε και πουθενά .