Mary1976

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  244
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Συνεισφορα στο φορουμ

198 Good

Περισσότερα για την/τον Mary1976

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

583 εμφανίσεις προφίλ
 1. Φυσικά και πρέπει να ζυγίζονται οι επιπτώσεις? Ούτε ο περιορισμός της ελευθερίας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας. Ναι είμαστε κοινωνικά όντα και μαραζώνουμε σε τέτοιες συνθήκες. Κανείς δεν αντιλέγει. Επίσης κάθε μέρα όντως πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες αιτίες. Αυτή όμως η περίπτωση, που αν την αφήσουμε ανεξέλεγκτη θα προκαλέσει τη νοσηλεία και το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι μια επιπλέον απρόβλεπτη αιτία που δεν την είχαμε υπολογισμένη δηλαδή ήμασταν απροετοίμαστοι. Οπότε χρειαζόμαστε χρόνο για να προετοιμαστούμε, να προετοιμάσουμε νοσοκομεία, επάρκεια υλικών, φαρμάκων και να έχουμε χρόνο ίσως να βρούμε ένα εμβόλιο. Για τις υπόλοιπες ασθένειες που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος έχουν αναπτυχθεί σταδιακά ιατρικά πρωτοκολλά, για αυτή όχι ακόμα. Όλα αυτά τα μέτρα χρόνο προετοιμασίας κερδίζουν. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να αντιμετωπίζονται στις σύγχρονες κοινωνίες με απαξίωση αλλά όχι κανείς δεν λέει ότι είναι οκ να πεθαίνουν αβοήθητοι. Αν κάποιος το λέει ή το πιστεύει δεν θέλω να τον ξέρω και δεν του αξίζει να ζει στην κοινωνία των ανθρώπων. Άλλο μειώνω τη σύνταξη (που είναι και αυτό σκληρό αλλά δεν είναι της παρούσης) και άλλο τον αφήνω να πεθάνει γιατί δεν έχω αναπνευστήρα ή ΜΕΘ!
 2. Yovanna πάντως αν ψάχνεις για εισόδημα αυτή την εποχή κάνουν προσλήψεις στα super market.
 3. Εγώ περπατάω αρκετά, όχι με κέφι αλλά αν μείνω μέσα θα καταπέσω τελείως. Κατά τα άλλα αν μπορούσα θα πήγαινα σε παραλία ή σε εξοχή γιατί μένω σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και δεν έχουμε σχεδόν καθόλου πράσινο. Μου έχει λήψει η φύση!

 4. Διαφημίσεις


 5. Οκ Yovanna δεν προσπαθώ να σε πείσω, προφανώς έχεις τα προβλήματά σου με τα οικονομικά κτλ. Καλή συνέχεια και με υγεία.
 6. Είπα ότι πιστεύω ότι αυτό θα κρατήσει αρκετό καιρό, στο τέλος μια ευχή έδωσα να ξεμπερδέψουμε σύντομα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Οι διακοπές του Αυγούστου ήταν ένα παράδειγμα (κάποιος Αύγουστος). Επίσης ο λόγος που έχουμε λίγους θανάτους στην Ελλάδα λόγω του Κορονοιού είναι ακριβώς γιατί πάρθηκαν γρήγορα μέτρα, το παραδέχονται όλοι αυτό. Έχουμε δίπλα μας τα αποτελέσματα της καθυστερημένης αντίδρασης, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βρετανία. Και το "γεροί να είμαστε και θα τα ξαναχτίσουμε μετά", γιατί σου φαίνεται γελοίο? Τι ακριβώς θα έκανες εσύ δηλαδή στην περίπτωση της συγκεκριμένης πανδημίας? Θα έκανες κάτι καλύτερο από αυτό που κάνουν σχεδόν όλα τα κράτη στον πλανήτη? Γιατί εσύ ξέρεις καλύτερα? Προτιμούσες να λειτουργούν οι επιχειρήσεις και να πεθαίνουν εκατοντάδες κάθε μέρα στα σπίτια τους γιατί δεν θα μπορούσαν να τους περιθάλψουν τα νοσοκομεία? Η ζωή μας θα ήταν φυσιολογική τότε? Θα πηγαίναμε για καφέ, για χτένισμα και για να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας για τη σεζόν άνοιξη - καλοκαίρι 2020 όσο θα μετέφεραν τα πτώματα με φορτηγά και τα έβαζαν στα παγοδρόμια για να συντηρηθούν μέχρι τις ομαδικές κηδείες? Ήμαρτον κάπου έχουν χαθεί οι προτεραιότητες! Ναι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό.
 7. Τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αποσκοπούν στην προστασία δύο βασικών δικαιωμάτων (των υπέρτατων) της υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Σε περιπτώσεις που κινδυνεύουν τα δύο αυτά δικαιώματα, η προστασία τους υπερισχύει από την απόλαυση άλλων δικαιωμάτων, όπως η προσωπική ή η οικονομική ελευθερία. Ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις έναν ιό που μεταδίδεται από σε άνθρωπο σε άνθρωπο, για τον οποίο δεν έχεις εμβόλιο ή έστω αποδειγμένα αποτελεσματικά φάρμακα, είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Τα διάφορα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται αλλάζουν συνεχώς γιατί οι συνθήκες είναι μεταβαλλόμενες. Αν πχ όλοι συμμορφωνόμασταν με απλές συστάσεις, τότε θα χρειαζόταν να πάμε σε ελεγχόμενη κυκλοφορία με sms και χαρτιά. Αν τώρα γίνει κατάχρηση των χαρτιών και των sms μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αυτό όμως θα γίνει σε συνάρτηση και με την πορεία της επιδημίας και τις συστάσεις των επιστημόνων. Επίσης, δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα να μάθουμε ως απλοί πολίτες για τα πρωτόκολλα φαρμακευτικής αγωγής που δοκιμάζονται σε ασθενείς με κοροναιό. Δεν είναι δική μας υπόθεση, δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε και ούτε θα είχε πρακτική σημασία να προσπαθήσουμε να τα καταλάβουμε, υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες ερευνητές που δουλεύουν πάνω σε αυτά. Αυτές τις 3 τελευταίες εβδομάδες πέρασα από διάφορες φάσεις, φόβου/πανικού, άρνησης, θυμού. Πλέον νομίζω ότι είμαι στη φάση της αποδοχής. Όλο αυτό θα διαρκέσει αρκετά και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Μπορεί το καλοκαίρι να πάρουμε μια ανάσα (ίσως λένε) αλλά από φθινόπωρο πάλι τα ίδια. Η κατάσταση θα βελτιωθεί όταν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έχει περάσει την ίωση και θα έχει αποκτήσει κάποια ανοσία και θα έχουμε αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων για να διαπιστώνουμε ποιοι θα μπορούνε να επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή και να κυκλοφορούν ελεύθερα. Θα τελειώσει οριστικά με το εμβόλιο. Προς το παρόν θα πρέπει να φερθούμε σαν ώριμοι ενήλικες και όχι σαν παιδάκια που τους στέρησαν τα παιχνίδια τους. Μόλις 3 εβδομάδες έχουμε που έκλεισαν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις εστίασης κτλ και συμπεριφερόμαστε λες και μας καταδίκασαν σε 10 χρόνια φυλάκιση. Η γη είναι στρογγυλή και πανδημίες ξέσπαγαν πάντα στη γη. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να τις αντιμετωπίσουμε περισσότερο οργανωμένα και αποτελεσματικά και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτό γιατί θα γλιτώσουμε μερικά εκατομμύρια ζωές. Ελπίζω να πάνε όλα καλά να ξεμπερδέψουμε γρήγορα και να ανησυχούμε πάλι για το αν θα βρούμε να κλείσουμε δωμάτιο τον Αύγουστο!
 8. Πες τα βρε Deena! Δεν μπορώ άλλο με αυτές τις βλακείες με τα εμβόλια (και όχι μόνο) που όλοι οι γιατροί και οι επιστήμονες του πλανήτη έχουν συνωμοτήσει για να μας ποτίσουν δηλητήρια ώστε να πλουτίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες!
 9. Κάθε μέρα κάνουμε (ή εγώ ή ο σύζυγος) μόνο κουζίνα (δλδ άδειασμα γέμισμα πλυντηρίου πιάτων, καθάρισμα πάγκων και νεροχύτη) και μπάνιο τα βασικά (λεκάνη, καλαθάκι άδειασμα και ίσως νιπτήρα). Με το πάτωμα και εγώ έχω σωθεί με τα swiffer (συνήθως βάζω μωρομάντηλα στη σκούπα). Επίσης καθημερινά τακτοποίηση παιχνίδια, ρούχα κτλ. Τα υπόλοιπα όποτε μπορούμε μέσα στην εβδομάδα. Μαγείρεμα 2-3 φορές την εβδομάδα, τις υπόλοιπες πεθερά, Σκλαβενίτης και ότι άλλο βρούμε πρόχειρο (πχ μακαρόνια σκέτα, πατάτες με αυγά). Το σίδερο δεν θέλω να το βλέπω μπροστά μου! Έχουμε γυναίκα για σίδερο κυρίως (και ότι άλλο προλάβει) κάθε 15.
 10. Φυσικά παίζει ρόλο η επιθυμία του παιδιού αλλά στα πλαίσια του εφικτού. Του εξηγείς τις εναλλακτικές και αποφασίζει. Πχ λίγα παιδιά στο σπίτι ή περισσότερα σε παιδότοπο. Αν θέλει όλη την τάξη αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για οικονομικούς ή άλλους λόγους, το θέτεις ως δεδομένο και περιορίζει τα άτομα ή το πάρτυ γίνεται μόνο με παιδάκια από τον οικογενειακό κύκλο. Εμείς προς το παρόν τα γενέθλια τα κάνουμε σπίτι με λίγα παιδιά. Καλούμε τα παιδάκια με τα οποία μεγαλώνει μαζί (παιδιά οικογενειακών φίλων, συγγενών και γειτόνων) και πρώτη φορά πέρυσι καλέσαμε και λίγα παιδάκια από το προνήπιο, αυτά με τα οποία είχε περισσότερες επαφές εντός και εκτός σχολείου (4 παιδάκια). Σύνολο δηλαδή 10 παιδιά + 4 αδελφάκια που ήρθαν μαζί. Το σπίτι είναι μικρό αλλά δεν έγινε και τίποτα, καλή καρδιά που λένε . Φέτος που θα γίνει 6 τον ρώτησα αν θέλει παιδότοπο ή μήπως να τα κάνει στο σχολείο αλλά θέλει πάλι στο σπίτι. Πάντως δωράκια δεν θα μοιράσω, αρνούμαι
 11. Βρε κορίτσια όλα καλά με τα πάρτυ κτλ, καλά να περνάνε τα παιδάκια και να χαίρονται αλλά αυτό με τα δωράκια προς τα παιδιά που έρχονται στο πάρτυ δεν μπόρεσα ποτέ να το χωνέψω. Το εθιμοτυπικό ήταν παλιά ότι ο καλεσμένος πάει δώρο στον εορτάζοντα όχι το αντίθετο. Ο εορτάζοντας/ οικοδεσπότης κερνάει και φροντίζει να περάσει ο καλεσμένος καλά. Δεν ξέρω μου φαίνονται άκυρα τα δωράκια!
 12. Mama Anesti είναι πολύ μικρούλης για αυτά που λες. Θα τον δεις σταδιακά να βελτιώνεται από μόνος του όσο ζωγραφίζει, παίζει με πλαστελίνες, τρώει κτλ, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω.
 13. Όντως κάνε λίγο πίσω στο θέμα της πάνας για 1-2 μήνες αλλά είμαι της άποψης (και νομίζω ότι αυτό συμβουλεύουν και οι ειδικοί) ότι όταν πεις ότι θα την κόψει να είσαι απόλυτη. Όχι με υστερίες και φωνές, αλλά με σταθερότητα. Δηλαδή πες του μια μέρα ότι από αύριο δεν θα φοράει πάνα, ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα και κάντο με ευχάριστο τρόπο σαν να αρχίζει μια υπέροχη νέα εποχή. Την επόμενη βγάλε την πάνα και φόρα του καινούρια όμορφα εσώρουχα (προσπάθησε να το ωραιοποιήσεις όσο μπορείς). Πες του ότι θα προσπαθήσει να θυμάται να πηγαίνει τουαλέτα ή γιογιό όσο μπορεί αλλά θα του το θυμίζεις και εσύ συνεχώς. Αν κατουρηθεί μην φωνάξεις αλλά δείξε μια ελαφριά δυσαρέσκεια και πες του να σε βοηθήσει να καθαρίσεις. Υπάρχουν επίσης παιδικά βιβλία για το κόψιμο της πάνας, πχ το "Το μυστικό ταξίδι μου... χωρίς πάνα". Επίσης ίσως να μη θέλει να πάει κατευθείαν τουαλέτα αλλά να χρειάζεστε για ένα διάστημα το γιογιο ώστε για αρχή να τον βάζεις να κάθετε μπροστά στην τηλεόραση ώστε να μην βαριέται και θέλει να σηκωθεί στο λεπτό και να το συνδυάσει και με κάτι ευχάριστο. Εγώ κάπως έτσι το χειρίστηκα και ήταν ευκολότερο από όσο περίμενα, το κατανόησε και το αποδέχτηκε γρήγορα ως δεδομένο. Βέβαια μέχρι να συνηθίσει τελείως κατουριόταν τις μισές φορές πάνω του (ευτυχώς κακά ποτέ) και είχα πάθει και αρκετές κρίσης υστερίας ειδικά όταν του έλεγα να κάτσει στο γιογιό γιατί εμφανώς κατουριόταν αλλά αρνιόταν!!! Επιπλέον να τονίσω ότι από την αρχή έβγαλα τη βραδινή πάνα. Αφού λες ότι ξυπνάει στεγνός είναι σίγουρα έτοιμος για αυτό. Απλά να τον πηγαίνεις οπωσδήποτε τουαλέτα πριν πέσει στο κρεβάτι.
 14. Δεν ξέρω τί μπορείς να δώσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να είχα μια κακοπληρωμένη και δυσαρεστημένη γυναίκα να φυλάει τα μωρά μου. Ειδικά αφού είναι σε τέτοια ηλικία που δεν μπορούν να σου πουν πώς περνάνε μαζί της. Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσεις επαγγελματία με συστάσεις είτε από αγγελία, είτε από γραφείο (θα πρέπει όμως σε αυτή την περίπτωση να πληρώσεις αμοιβή στο γραφείο περίπου 350-400 ευρώ). Σχετικά με το κόστος, ο κατώτατος μισθός είναι 546 καθαρά (για 8 ώρες πάντα) και το εργόσημο πάει επί 1,333 δηλαδή όλα μαζί είναι περίπου 727 ευρώ (επιπλέον πρέπει να δίνεις επιδόματα αδείας και δώρα βάλε άλλα 1.500 περίπου το χρόνο). Οπότε τα 700-800 που ζητάνε δεν είναι παράλογα αλλά στην ουσία ο βασικός μισθός. Από την άλλη υπάρχουν και γυναίκες που δέχονται να κρατήσουν παιδιά για 8-10 ώρες με 400-500 ευρώ μαύρα αλλά σαφώς εκεί ρισκάρεις και δεν μιλάμε για επαγγελματίες αλλά για απελπισμένες γυναίκες ή για παράνομες μετανάστριες που δεν ξέρεις τίποτα για αυτές. Για να φυλάνε και να φροντίζουν ότι πολυτιμότερο έχεις!!! Αν λοιπόν δεν μπορείς να δώσεις τουλάχιστον τα κατώτατα νόμιμα και να πάρεις έναν αξιόπιστο και καταρτισμένο (ή με εμπειρία) άνθρωπο, καλύτερα να σκεφτείς τροποποίηση των ωραρίων σας σε συνδιασμό με βοήθεια από γιαγιάδες αν υπάρχουν ή κάποιος από εσάς να σταματήσει αν είναι δυνατό να δουλεύει για 1-2 χρόνια. Αλλιώς βρεφονηπιακός που δεν είναι η καλύτερη λύση για αυτή την ηλικία αλλά σαφώς καλύτερη από έναν άγνωστο και κακοπληρωμένο άνθρωπο.
 15. Mary1976

  Ποιούς καλείτε στην βάφτιση?

  Δεν είναι θέμα διαφωνίας ή συμφωνίας, απάντησα απλά στην ερώτηση της κοπέλας. Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ και εγώ, όπως δε σημαίνει ότι συμφωνώ με το ύφος και αυτό που υπονοεί η ερώτησή της. Απλά δεν θέλω να την κρίνω.
 16. Mary1976

  Ποιούς καλείτε στην βάφτιση?

  Μπορείς να μην κάνεις καθόλου τραπέζι και να καλέσεις απλά κόσμο στην εκκλησία, να μοιράσεις μπομπονιέρες και ίσως κανα γλυκάκι. Το κάνει πολύς κόσμος αυτό. Τα δώρα θα τα πάρεις ούτως η άλλως και δεν θα χαλάσεις σχεδόν τίποτα. Αν μάλιστα φτιάξεις μόνη σου τις μπομπονιέρες και τα γλυκά θα σου έρθει ακόμα φτηνότερα. Υποθέτω ότι τα υπόλοιπα έξοδα τα πληρώνει ο νονός.