Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Αν την κρατήσεις 14 και όχι 16 ώρες με ισορροπημένη διατροφή ,λειτουργεί?Το έχεις δοκιμάσει?

Η διατροφή λειτουργεί γιατί μέσα σε 8 ώρες αν τρεφεσαι υγιεινά προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες απ' ότι χρειάζεσαι μέσα στη μέρα οπότε αδυνατίζεις. Αν εσύ θέλεις να τρως στο διάστημα των  10 ωρών κ προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες πάλι θα αδυνατίζεις. Αλλά αυτή η μορφή δίαιτας δεν ταιριάζει σε όλους, είναι δύσκολο το να μην τρως τόσες ώρες αν έχεις μάθει διαφορετικά. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί να έχει κάποια επίπτωση   βέβαια στην υγεία αλλά δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες ακόμα έρευνες

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με διαλειμματική είχα χάσει κι εγώ αλλά πεινουσα μετά από ένα σημείο επίσης δεν έτρωγα σωστά, εμένα κυριο μέλημα μου είναι η ισορροπημένη διατροφή κι όχι να χάσω μόνο κιλά... Γι αυτό την άφησα...

Εγώ έβαλα στόχους να αλλάξω τη ζωή μου σε καποια πραγματα οπως με το να κόψω κακές συνήθειες οπως πχ το τσιγάρο, να αθληθω και να μάθω να τρώω σωστα. Πράγματα που έκανα νεότερη. Δηλαδή μου είναι οικεία όλα αυτά. έκανα αθλήματα από πολύ μικρή που ανά καιρούς σταματούσα και ξανάρχιζα και σταματούσα είναι κάτι το οποίο είναι στο πετσί μου μία ζωή. Δεν είναι κάτι καινούργιο ξαφνικά ξύπνησα στα 30 μου και είπα θα αλλάξω ζωή .

Πάντως για όσες θέλουν να χάσουν κιλά, ναι έχει αποτέλεσμα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι σωστή γενικώς... 

Επίσης ένα άλλο που με έκοψε από τη διάλλειματικη είναι ότι δε με έβαζε σε προγραμμα -κάτι που μου αρέσει- και μπερδευομουν ξανά και ξανά με τα φαγητά

Ενώ τώρα μαγειρευω για όλους μας τα πάντα και ειμαστε ολοι happy.  Πριν πχ έκανα φακες και μια μακαρονάδα. Φυσικά κρυβόμουν από τα παιδιά για να μη μάθει να τρώνε μακαρόνια όλη την ώρα και έκανα κακό και στον άντρα μου γιατί του είχα μπροστά τις φακές με τα μακαρόνια σαν να του λέω διάλεξε. ..

Θα μπορουσα προσωπικα να ζω μόνο με μακαρόνια αλλά αυτό δεν είναι ισορροπία παρόλο που ακόμα και αν τρως μακαρόνια όλη μέρα και μείνεις τόσες ώρες νηστική ναι παιδιά θα χάσεις κιλά. τώρα Αυτό είναι σωστό ?Δεν ξέρω θέλει και λίγο εξυπνάδα από την πλευρά μας να προσπαθήσεις να τρως τα πάντα όσο γίνεται για όσους κάνουν διαλειμματική

Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός τα κιλά αυτοσκοπός πρέπει να είναι η ισορροπία να λαμβάνει σωστά γεύματα να τρως τα πάντα έστω και από λίγο .κάποιος που δεν τρώει φρούτα: Ωραία ας μην τρώει όλα τα φρούτα αλλά κάποιο φρούτο θα βρει που θα του ταιριάζει ,δεν μπορεί, και εγώ δεν είμαι των φρούτων αλλά εμένα μου αρέσουν οι μπανάνες και ο διαιτολόγος μου είχε πει Ωραία Φάε μία μπανάνα .μία μπανάνα ισοδυναμεί με δύο φρούτα είναι φρούτο όμως. το καλοκαίρι ας πούμε τρώω καρπούζια φράουλες αυτά μου αρέσουν, Τι να κάνουμε τώρα? αλλά αυτά που τρώω Τα τρώω. πάντα κάτι βρίσκεις, ψάχνεις και κάτι βρίσκεις. 

Έχω φίλη που μικρή ήτανε χοντρούλα. είναι στο σκαρί της είναι έτσι, δεν έχει κάνει ποτέ της διατροφή δεν έκανε κάποιο άθλημα. είναι αδύνατη τώρα.αλλα.........

γενικά παλεύει με τις διαλειμματικές εδώ και μία δεκαετία σίγουρα αλλά το δέρμα της  έχει χαλαρώσει πολύ έχει κρεμάσει δεν μοιάζει για 30 αλλα για 45 με τις λάθος διατροφές η διαλειμματική νομίζω της έκανε ζημιά... Και φυσικά αυτές οι αυξομειώσεις βάρους όλη την ώρα χωρίς άθληση χωρίς ισορροπία... 

Just now, little lamb είπε:

Πω πω βάρβαρο αυτό με τις 16 ώρες! Ραμαζάνι!

Κοίτα δεν είναι τόσο . .Αν σκεφτείς ότι τις προηγούμενες ώρες μπορείς να έχεις χλαπακιασει τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα τα πάντα κρέπες βάφλες μακαρόνια πατάτες κρέατα ότι βάζει ο νους σου και παρόλα αυτά χάνεις κιλά. Θέλω να πω ότι εντάξει ...Απλώς Αν έστω και στο παραμικρό πεινάσεις δεν πρέπει να φας αλλιώς το χασες. . Εντάξει δεν το έχασες με μία φορά αλλά άμα πεινάσεις και δεύτερη και τρίτη και Τεταρτη και τελικά αντί για το 16ωρο γίνει ξέρω γω 13 ώρες Ε και αρχίζεις και χάνεσαι εγώ κάπου εκεί Την πάτησα ,και εκτός από αυτό έτρωγα αηδίες

Μπορεί κάποια να κάνει διαλειμματική και να τρώει σωστά???Εμ αυτό θέλει η γερό στομάχι η ειδικό να σε κατευθυνει. Χαχα! 

Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Το σημαντικό είναι να νιώθεις καλά. Και σε ό,τι αφορά το αδυνάτισμα, τα κιλά δεν έχουν τόση σημασία όση τα νούμερα. Μπορεί δηλαδή να μαζεύεις αλλά η ζυγαριά να μην πέφτει τόσο γρήγορα. 

Έδειξα το χαρτί της δίαιτας στην παθολόγο μου. Μου λέει "Αν εσένα σου ταιριάζει, εμένα περισσεύει. Έχεις ενέργεια; Ή σέρνεσαι σαν ζόμπι; Αυτό με νοιάζει."

Ο αδελφός μου έκανε διαλειμματική για καιρό και είχε γίνει σαν τον Άγιο Ονούφριο. Εμείς ανησυχούσαμε, αλλά εκείνος ένιωθε τέλεια.

Το αδυνάτισμα είναι σκοπός και κίνητρο (κι εγώ γι' αυτό ξεκίνησα) αλλά στην πορεία ανακαλύπτεις ότι δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. 

Διαφημίσεις

Just now, diane2020 είπε:

Κοίτα δεν είναι τόσο . .Αν σκεφτείς ότι τις προηγούμενες ώρες μπορείς να έχεις χλαπακιασει τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα τα πάντα κρέπες βάφλες μακαρόνια πατάτες κρέατα ότι βάζει ο νους σου και παρόλα αυτά χάνεις κιλά. Θέλω να πω ότι εντάξει ...Απλώς Αν έστω και στο παραμικρό πεινάσεις δεν πρέπει να φας αλλιώς το χασες. . Εντάξει δεν το έχασες με μία φορά αλλά άμα πεινάσεις και δεύτερη και τρίτη και Τεταρτη και τελικά αντί για το 16ωρο γίνει ξέρω γω 13 ώρες Ε και αρχίζεις και χάνεσαι εγώ κάπου εκεί Την πάτησα ,και εκτός από αυτό έτρωγα αηδίες

Μπορεί κάποια να κάνει διαλειμματική και να τρώει σωστά???Εμ αυτό θέλει η γερό στομάχι η ειδικό να σε κατευθυνει. Χαχα! 

Εξαρταται κ ποσο κινησε παντα. Αν τρως πολυ αυτες τις 8 ωρες κ τρεχεις ολη μερα θα χασεις. Αν πεινασεις πρεπει να κρατηθεις πινεις νερο για να ξεχνιεσαι τις πρωτες 3 εβδομαδες υποφερεις μετα ομως νιωθεις πολυ αναλαφρος οντως . Εγω ειχα κανει κατι τετοιο τυχαια πιτσιρικα στα 24  ειχα χασει οντως παρα πολλα κιλα 10 σε δυο μηνες. Το ειχα κανει τυχαια βεβαια απλα ειχα πει δεν θα τρωω τιποτα για βραδυ κ θα τρωω την μιση ποσοτητα που ετρωγα την υπολοιπη μερα. Δηλαδη τοτε φοιτητρια αντι να φαω δυο σουβλακια μεσημεριανο ετρωγα 1 . Αντι για ολοκληρη σοκολατα ετρωγα την μιση. Κ μετα το βραδυ αν πειναγα επινα νερο. Περπατουσα ομως κ κανενα 3-4 χιλιομετρα την μερα .  

Ειχα γινει φετες βεβαια κ καλο σωμα γυμνασμενο κ αδυνατο κ μεγαλες αντοχες ειχα

Δεν είναι τόσο βαρβαρο όσο ακούγεται... επίσης πλεον πολλοι διατροφολογοι τη συστήνουν. Από έρευνες εχει βρεθεί οτι εχει αρκετά οφέλη... Ενα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η αντιγηρανση. Προφανώς αν θες να τρέφεται σωστά μπορείς να το κάνεις και να έχεις πιο καλα αποτελέσματα. Εγω παντα γυμναζομουν και γυμνάζομαι. Τωρα ισως λιγότερο από παλιότερα, συνηθως 2 φορες την εβδομάδα. Πιο παλιά γυμναζομουν καθημερινά. Αλλα δεν εχανα. Με τη γυμναστική δε χάνεις, με τη δίαιτα χάνεις. Απλα η γυμναστική βοηθαει να μην χαλαρώσεις και γενικά βοηθάει.. Φρούτα δε μπορω να φάω... Δε θελω! Δε μου αρέσουν! Λαχανικά ομως τρώω, σαλάτες... Σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους η διαλειμματικη. Εμενα ομως μου ταιριαξε και έγινε τρόπος ζωής. Και πραγματικά αισθάνομαι πολυ καλά!

Το βάρβαρο το λέω με την έννοια ότι το στομάχι δίνει σήμα ότι πεινάει και αρνουμαστε να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη. Δεν ξέρω, μου φαίνεται σαν να θες τουαλέτα και να σφίγγεσαι να μην πας. Μιλάω για την πείνα, όχι για τη λιγούρα που νιώθουμε να φάμε κάποια συγκεκριμένη γεύση. Εγώ όταν πεινάω νιώθω ότι θα κάνω εμετό, δεν αντέχω. Κάθε πρωί που ξυπνάω που έχουν περάσει 10 ή το πολύ 12 ώρες που είχα φάει νιώθω χάλια, δεν θα άντεχα 16. Κι ας ήταν μερεντες και σοκολατες ελεύθερα! Οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω τέτοια δίαιτα. Γενικά δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία οποιασδήποτε δίαιτας. Απλά έτυχε ο άντρας μου να είναι υπερβολικά της υγιεινής διατροφής κι έτσι δεν υπάρχουν στο σπίτι κριτσινακια, μπισκοτάκια, κουλουράκια, ψωμιά για τοστ που υπήρχαν φουλ στο πατρικό μου κι έτσι διατηρούμαι καλά επειδή δεν τρώω πια τέτοια. Το μονο είναι σοκολάτα σχεδόν κάθε μέρα με τον καφέ. (Το καλοκαίρι παγωτό) Δεν πάω και στη δουλειά τώρα λόγω καραντίνας οπότε γλιτώνω και τα σαντουιτσοειδη και μπισκοτοειδη που θα έπαιρνα εκεί. Γενικά ενώ όλοι λένε ότι στην καραντίνα παχυναν μου φαίνεται περίεργο. Με την καραντίνα ο κόσμος περπατάει περισσότερο (αφού δεν υπάρχουν άλλες βόλτες) και δεν παίρνει και τέτοια σνακ που θα έπαιρνε στη δουλειά, οπότε το λογικό θα ήταν να αδυνατίζει. Εκτός αν έχουν στο σπίτι κριτσινια και κουλούρια όπως στο πατρικό μου που τσιμπολογουσαμε. Εμένα η έλλειψη αυτών νομίζω μου έκανε πολύ καλό. Και δεν μου λείπουν κιόλας. Συν το ότι είμαστε σε μεζονέτα κι έτσι 3-4 φορές τη μέρα ανεβοκατεβαίνω σκάλα.

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως το σύστημα αυτο λέγεται διαλειμματική δίαιτα. Την ακολουθω κατά καιρούς όταν θέλω να χάσω και πράγματι έχει γρήγορα αποτελέσματα. Τρώω ότι θέλω μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα το απόγευμα. Νιώθεις λίγη πείνα στην αρχή αλλά μέσα σε δύο τρεις μέρες συνηθίζεις, ειδικά αν πίνεις και άφθονο νερό αυτές τις ώρες. 

Στην αρχή που είναι πιο δυσκολα, το πήγαινω πιο ήπια. Πχ η ώρα που σταματάω το φαγητό να είναι επτά, μετά από δύο μέρες έξι, μετά πεντε κτλ.  

Για μένα βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η θέληση στην δίαιτα/διατροφή, όχι τόσο η αίσθηση της πείνας. Το συγκεκριμένο διάστημα αρνούμαι να μπω σε πρόγραμμα. Με βάζετε σε σκέψεις βέβαια με τις αναρτήσεις σας.  

Το βάρβαρο το λέω με την έννοια ότι το στομάχι δίνει σήμα ότι πεινάει και αρνουμαστε να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη. Δεν ξέρω, μου φαίνεται σαν να θες τουαλέτα και να σφίγγεσαι να μην πας. Μιλάω για την πείνα, όχι για τη λιγούρα που νιώθουμε να φάμε κάποια συγκεκριμένη γεύση. Εγώ όταν πεινάω νιώθω ότι θα κάνω εμετό, δεν αντέχω. Κάθε πρωί που ξυπνάω που έχουν περάσει 10 ή το πολύ 12 ώρες που είχα φάει νιώθω χάλια, δεν θα άντεχα 16. Κι ας ήταν μερεντες και σοκολατες ελεύθερα! Οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω τέτοια δίαιτα. Γενικά δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία οποιασδήποτε δίαιτας. Απλά έτυχε ο άντρας μου να είναι υπερβολικά της υγιεινής διατροφής κι έτσι δεν υπάρχουν στο σπίτι κριτσινακια, μπισκοτάκια, κουλουράκια, ψωμιά για τοστ που υπήρχαν φουλ στο πατρικό μου κι έτσι διατηρούμαι καλά επειδή δεν τρώω πια τέτοια. Το μονο είναι σοκολάτα σχεδόν κάθε μέρα με τον καφέ. (Το καλοκαίρι παγωτό) Δεν πάω και στη δουλειά τώρα λόγω καραντίνας οπότε γλιτώνω και τα σαντουιτσοειδη και μπισκοτοειδη που θα έπαιρνα εκεί. Γενικά ενώ όλοι λένε ότι στην καραντίνα παχυναν μου φαίνεται περίεργο. Με την καραντίνα ο κόσμος περπατάει περισσότερο (αφού δεν υπάρχουν άλλες βόλτες) και δεν παίρνει και τέτοια σνακ που θα έπαιρνε στη δουλειά, οπότε το λογικό θα ήταν να αδυνατίζει. Εκτός αν έχουν στο σπίτι κριτσινια και κουλούρια όπως στο πατρικό μου που τσιμπολογουσαμε. Εμένα η έλλειψη αυτών νομίζω μου έκανε πολύ καλό. Και δεν μου λείπουν κιόλας. Συν το ότι είμαστε σε μεζονέτα κι έτσι 3-4 φορές τη μέρα ανεβοκατεβαίνω σκάλα.

Σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους. Εφόσον είσαι οκ όπως είσαι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι που δε σου ταιριάζει. Πάντως, απ' οτι εχω διαβάσει, τις ώρες που δεν τρως ο οργανισμός αναγκάζεται να κάψει λίπος. Και ναι μεν η μια άποψη είναι συχνά και μικρά γεύματα, αλλα η αλλη αποψη είναι οτι με τη διαλειμματικη ο οργανισμός μπαινει στο "ρελαντί " και καίει το λίπος. Προφανώς δεν είμαι ειδικός οπότε καλό είναι οποιος ενδιαφέρεται να το ψαξει λίγο. Πάντως ολο και πιο πολλοί την υποστηρίζουν. Αλλα, ξαναλεω, είναι και να σου ταιριάζει. 

Διαφημίσεις

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλή. Δεν το έχω ψάξει καθόλου ώστε να μπορώ να την κρίνω ως προς την αποτελεσματικότητα. Την κρίνω μόνο ως προς την αντοχή στην πείνα. Ίσως δεν πεινάμε όλοι το ίδιο και κάποιοι αντέχουν τις 16 ώρες χωρίς να νιώθουν πείνα. Βασικά αυτό δεν έχω καταλάβει, νιώθετε πείνα και απλά δεν τρώτε, ή μετά από κάποια στιγμή παύει να σε ενοχλεί η πείνα; (Ή κάποιους δεν τους ενοχλούσε τόσο πολύ εξ αρχής; )

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλή. Δεν το έχω ψάξει καθόλου ώστε να μπορώ να την κρίνω ως προς την αποτελεσματικότητα. Την κρίνω μόνο ως προς την αντοχή στην πείνα. Ίσως δεν πεινάμε όλοι το ίδιο και κάποιοι αντέχουν τις 16 ώρες χωρίς να νιώθουν πείνα. Βασικά αυτό δεν έχω καταλάβει, νιώθετε πείνα και απλά δεν τρώτε, ή μετά από κάποια στιγμή παύει να σε ενοχλεί η πείνα; (Ή κάποιους δεν τους ενοχλούσε τόσο πολύ εξ αρχής; )

Τον πρώτο καιρό πεινούσα πολυ!!! Αλλά εκανα υπομονή... Μετα συνήθισα... Οχι την πείνα. Συνηθισε ο οργανισμός και δεν πειναω καθόλου. Συνηθισα να τρώω αυτές τις ώρες. Καποια στιγμή συνηθίζεις. Στην αρχη είναι λιγο δύσκολο. 

Just now, MagdaP είπε:

Τον πρώτο καιρό πεινούσα πολυ!!! Αλλά εκανα υπομονή... Μετα συνήθισα... Οχι την πείνα. Συνηθισε ο οργανισμός και δεν πειναω καθόλου. Συνηθισα να τρώω αυτές τις ώρες. Καποια στιγμή συνηθίζεις. Στην αρχη είναι λιγο δύσκολο. 

Ποσο καιρο μετα το συνηθισες?Ένιωθες ζαλάδες?

Προφανώς και σου ταίριαξε.Δυο γνωστοί μου που την έκαναν πηραν βαρος και εις γνώσιν τους γιατι φυσικα δεν ήταν ανεγκέφαλοι να πιστεύουν ότι θα χάσουν βαρος καταβροχθοζοντας σε υπερβολη ολα τα  παχυντικα πραγματα.Νομιζω ομως,οτι σε μια ηλικια ανω των 40 όπου οι καύσεις πέφτουν αισθητά,τηρώντας μια σωστή διατροφή χωρις πολλες παρακλήσεις βοηθάει να τρως έως τις οκτώ το βραδυ .Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω τηρώντας ομως το 16ωρο και .μετα βλέπουμε.Εγω βοηθιεμαο στην έλλειψη του γλυκού με αποξηραμένα φρουτα κ με μαύρη σοκολάτα υγειας.Σε μια φιλη μου ο διαιτολόγος της της δίνει 30 γρ καθε μερα.

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως το σύστημα αυτο λέγεται διαλειμματική δίαιτα. Την ακολουθω κατά καιρούς όταν θέλω να χάσω και πράγματι έχει γρήγορα αποτελέσματα. Τρώω ότι θέλω μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα το απόγευμα. Νιώθεις λίγη πείνα στην αρχή αλλά μέσα σε δύο τρεις μέρες συνηθίζεις, ειδικά αν πίνεις και άφθονο νερό αυτές τις ώρες. 

Στην αρχή που είναι πιο δυσκολα, το πήγαινω πιο ήπια. Πχ η ώρα που σταματάω το φαγητό να είναι επτά, μετά από δύο μέρες έξι, μετά πεντε κτλ.  

Για μένα βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η θέληση στην δίαιτα/διατροφή, όχι τόσο η αίσθηση της πείνας. Το συγκεκριμένο διάστημα αρνούμαι να μπω σε πρόγραμμα. Με βάζετε σε σκέψεις βέβαια με τις αναρτήσεις σας.  

Πόσες ωρες μένεις δηλ νηστικη?

Just now, MagdaP είπε:

Σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους. Εφόσον είσαι οκ όπως είσαι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι που δε σου ταιριάζει. Πάντως, απ' οτι εχω διαβάσει, τις ώρες που δεν τρως ο οργανισμός αναγκάζεται να κάψει λίπος. Και ναι μεν η μια άποψη είναι συχνά και μικρά γεύματα, αλλα η αλλη αποψη είναι οτι με τη διαλειμματικη ο οργανισμός μπαινει στο "ρελαντί " και καίει το λίπος. Προφανώς δεν είμαι ειδικός οπότε καλό είναι οποιος ενδιαφέρεται να το ψαξει λίγο. Πάντως ολο και πιο πολλοί την υποστηρίζουν. Αλλα, ξαναλεω, είναι και να σου ταιριάζει. 

Για να μπει ο οργανισμός σε διαδικασία κετωσης κ να αρχίσει να καίει λίπος πρέπει να περάσουν 2-3 μέρες νηστείας (χωρίς φαι δλδ) ή η πρόσληψη υδατανθράκων να είναι πολύ χαμηλή, της τάξεως πχ 10-15%. Τις πρώτες μέρες ο οργανισμός εξαντλεί τα αποθέματα γλυκόζης κ ύστερα αρχίζει να καίει λίπος. Οπότε η διαλειμματική νηστεία έχει αποτελέσματα γιατί στην ουσία μέσα σε αυτές τις ώρες δεν προσλαμβάνεις όσες θερμίδες θα προσλαμβανες κανονικά.Παραδειγμα αποτελούν οι γνωστοί της @μαγιοπουλας

Προφανώς και σου ταίριαξε.Δυο γνωστοί μου που την έκαναν πηραν βαρος και εις γνώσιν τους γιατι φυσικα δεν ήταν ανεγκέφαλοι να πιστεύουν ότι θα χάσουν βαρος καταβροχθοζοντας σε υπερβολη ολα τα  παχυντικα πραγματα.Νομιζω ομως,οτι σε μια ηλικια ανω των 40 όπου οι καύσεις πέφτουν αισθητά,τηρώντας μια σωστή διατροφή χωρις πολλες παρακλήσεις βοηθάει να τρως έως τις οκτώ το βραδυ .Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω τηρώντας ομως το 16ωρο και .μετα βλέπουμε.Εγω βοηθιεμαο στην έλλειψη του γλυκού με αποξηραμένα φρουτα κ με μαύρη σοκολάτα υγειας.Σε μια φιλη μου ο διαιτολόγος της της δίνει 30 γρ καθε μερα.

Δεν θυμάμαι μετα απο ποσο καιρο συνήθισα. Νομίζω ότι κανα δυο εβδομάδες ένιωθα πολύ πείνα. Μετα λιγότερο. Αρχισα να νιώθω και ανάλαφρη το πρωι που σηκωνομουν οπότε έπαιρνα δυναμη να συνεχίσω. Ζαλάδες δεν ειχα ποτέ, παρόλο που απο τη φύση μου εχω υπόταση, έλλειψη βιταμινών και χαμηλό αιματοκρίτη. Αργότερα δεν ένιωθα καθόλου πείνα. Δε θυμάμαι ακριβώς... ισως στο μήνα πάνω. 

Διαφημίσεις

Πιο πολυ ειναι το ψυχολογικο θελω να τσιμπησω κατι γιατι ειμαι μεσα στο σπιτι να περναει η ωρα παρα η πεινα. Επισης παιζει ρολο νομιζω κ ο υπνος αν κοιμασε καλα κ αρκετες ωρες δηλαδη πανω απο 5-6 ωρες δεν ειναι τοσο δυσκολο. 

Μπήκα κ εγω στον πειρασμό τώρα. Με 12ωρο 7 με 7 άραγε θα γίνει κάτι; δεν αντέχω άλλο να βλέπω το εαυτό μου. όμως χωρίς γυμναστική, έχει εμφανισιακά ωραίο αποτέλεσμα; γιατί εμένα ίσως είναι περισσότερο χαλάρωση παρα συσσώρευση λίπους. 

Just now, Έσπερος είπε:

Μπήκα κ εγω στον πειρασμό τώρα. Με 12ωρο 7 με 7 άραγε θα γίνει κάτι; δεν αντέχω άλλο να βλέπω το εαυτό μου. όμως χωρίς γυμναστική, έχει εμφανισιακά ωραίο αποτέλεσμα; γιατί εμένα ίσως είναι περισσότερο χαλάρωση παρα συσσώρευση λίπους. 

H ιδέα είναι ότι μικραίνεις το παράθυρο που τρως, ώστε ό,τι και να φας να μην αθροίζονται πολλές θερμίδες. Ουσιαστικά κόβεις κάποιο ή κάποια γεύματα. 12 ώρες, δυστυχώς είναι σχεδόν όσο θα έτρωγε κανείς κανονικά, οπότε απίθανο να χάσεις :( 

Ξέρω κοπέλες που έχασαν πολλά κιλά με τη δίαιτα αυτή και έτρωγαν τον άμπακο μέσα στη μέρα! 12 ώρες έμεναν νηστικές. Επίσης αν ένα βράδυ θες να βγεις, μπορείς να το κάνεις πιο αργά. 11 με 11 πχ. Μια στο τόσο. Εγώ 'έχω δει ότι αν δεν φάω τίποτα το βράδυ, χάνω αμέσως. Αλλά μου αρέσει όταν έχει κοιμηθεί ο μικρός και κάθομαι να δω σειρές , Netflix κτλ να μασουλάω κάτι (παχυντικό κυρίως). 

46 minutes ago, Έσπερος said:

Ούτε εγώ μπορώ να με βλέπω και ξέρω ότι το αδυνάτισμα δεν φτάνει. Απλά θα δείχνω καλύτερη με τα ρούχα (και θα μου πηγαίνουν επίσης, πράγμα σημαντικό). 

Just now, Yovanna είπε:

Ξέρω κοπέλες που έχασαν πολλά κιλά με τη δίαιτα αυτή και έτρωγαν τον άμπακο μέσα στη μέρα! 12 ώρες έμεναν νηστικές. Επίσης αν ένα βράδυ θες να βγεις, μπορείς να το κάνεις πιο αργά. 11 με 11 πχ. Μια στο τόσο. Εγώ 'έχω δει ότι αν δεν φάω τίποτα το βράδυ, χάνω αμέσως. Αλλά μου αρέσει όταν έχει κοιμηθεί ο μικρός και κάθομαι να δω σειρές , Netflix κτλ να μασουλάω κάτι (παχυντικό κυρίως). 

Ούτε εγώ μπορώ να με βλέπω και ξέρω ότι το αδυνάτισμα δεν φτάνει. Απλά θα δείχνω καλύτερη με τα ρούχα (και θα μου πηγαίνουν επίσης, πράγμα σημαντικό). 

Ο περισσότερος κόσμος 12 ώρες μένει νηστικός κ όμως δεν χάνει βάρος αν τρώει πολύ. Μήπως οι γνωστοί σου που λες ότι χάνουν έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα? Να έχουν καθιστική ζωή κ να χάνουν βάρος δύσκολο μου φαίνεται..

3 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Για να είμαι ειλικρινής δεν μετράω ώρες, πχ λέω θα φάω ότι θέλω μέχρι την τάδε ωρα και μετά την άλλη μέρα όποτε  πεινασω. 

Just now, Yovanna είπε:

Αλλά μου αρέσει όταν έχει κοιμηθεί ο μικρός και κάθομαι να δω σειρές , Netflix κτλ να μασουλάω κάτι (παχυντικό κυρίως)

Αχ, αυτό είναι ο μεγάλος πειρασμός μου, για αυτό και δεν παίρνω απόφαση να ξεκινήσω πρόγραμμα άμεσα. Σε νιώθω απόλυτα! 

Just now, Yovanna είπε:

12 ώρες έμεναν νηστικές. 

Παράξενο μου ακούγεται κι εμένα. Πως γίνεται να τρως τα παντα, τουλάχιστον πέντε γεύματα σε δώδεκα ώρες και να χάνεις? !  Εκτός αν οι θερμίδες που καταναλωνες παλαιότερα ήταν πολύ περισσότερες. 

6 ώρες πρίν, MagdaP είπε:

Δεν είναι τόσο βαρβαρο όσο ακούγεται... επίσης πλεον πολλοι διατροφολογοι τη συστήνουν. Από έρευνες εχει βρεθεί οτι εχει αρκετά οφέλη... Ενα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η αντιγηρανση. Προφανώς αν θες να τρέφεται σωστά μπορείς να το κάνεις και να έχεις πιο καλα αποτελέσματα. Εγω παντα γυμναζομουν και γυμνάζομαι. Τωρα ισως λιγότερο από παλιότερα, συνηθως 2 φορες την εβδομάδα. Πιο παλιά γυμναζομουν καθημερινά. Αλλα δεν εχανα. Με τη γυμναστική δε χάνεις, με τη δίαιτα χάνεις. Απλα η γυμναστική βοηθαει να μην χαλαρώσεις και γενικά βοηθάει.. Φρούτα δε μπορω να φάω... Δε θελω! Δε μου αρέσουν! Λαχανικά ομως τρώω, σαλάτες... Σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους η διαλειμματικη. Εμενα ομως μου ταιριαξε και έγινε τρόπος ζωής. Και πραγματικά αισθάνομαι πολυ καλά!

Αυτό τον τρόπο διατροφής χρησιμοποιούσα κ εγώ χωρίς να το ξερω από τα 14 μου χρόνια τυχαία πριν λίγα χρόνια διάβασα πως υπάρχει σαν δίαιτα.. Κ εμένα μου ταίριαζε πάρα πολύ γιατί έτρωγα φαγητά που μου άρεσαν κ δε πθεζα τον εαυτό μου να τρώω κάτι που δε μου αρέσει κ ένιωθα πολύ όμορφα κ πολύ ανάλαφρη το μόνο αρνητικό σε εμενα ήταν ότι γινόμουν κ γίνομαι κάποιες φορές η ξενέρωτη της παρέας που δεν τρώει :-o,

Βέβαια όπως έγραψα πάρα πάνω τόσα χρόνια έχω κουραστεί κ ιδικά τα βράδια που κοιμούνται τα παιδιά μαρεσει να κάθομαι να χαλαρώνω κ να τρώω κάτι εμένα μαρεσουν τα κράκερ να τσίμπαω  κ πλέον δεν ξέρω αν έχω αυτή την δύναμη να την κάνω που δεν είναι τίποτα δύο τρία κιλά θέλω να χάσω... Πάντως κ εγώ πλέον όταν φάω τα βράδια κάτι βαρύ μετά έχω δύσκολο ύπνο κ ιδρώνω πολύ.. 

Just now, mama16 said:

Ο περισσότερος κόσμος 12 ώρες μένει νηστικός κ όμως δεν χάνει βάρος αν τρώει πολύ. Μήπως οι γνωστοί σου που λες ότι χάνουν έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα? Να έχουν καθιστική ζωή κ να χάνουν βάρος δύσκολο μου φαίνεται..

Όχι, είχα μια γνωστή, την έκανε και μια φίλη της μετά τη δίαιτα , που έτρωγε πάρα πολύ μέχρι τις 8 αν θυμάμαι καλά (έτρωγε και ένα μήλο το βράδυ) και μετά πάλι στις 9 και έχασε πολλά κιλά. Το ίδιο και η φίλη της. Επίσης πήγαινε καθημερινά για περπάτημα. Καμιά ώρα.

Just now, Yovanna είπε:

Όχι, είχα μια γνωστή, την έκανε και μια φίλη της μετά τη δίαιτα , που έτρωγε πάρα πολύ μέχρι τις 8 αν θυμάμαι καλά (έτρωγε και ένα μήλο το βράδυ) και μετά πάλι στις 9 και έχασε πολλά κιλά. Το ίδιο και η φίλη της. Επίσης πήγαινε καθημερινά για περπάτημα. Καμιά ώρα.

Ίσως παίζει ρόλο κ το περπάτημα τότε, γιατί ανάλογα με το πόσα κιλά είσαι κ πόσο γρήγορα πας μπορείς να χάσεις αρκετές θερμίδες, οπότε βοηθάει στο χάσιμο βάρους. Εγώ πχ κάνω καθιστική ζωή, περίπου τόσες ώρες την ημέρα μένω νηστική κ όμως άμα φάω παραπάνω απο αυτό που πρέπει βάζω κιλά, αν φάω λιγότερο χάνω.

Just now, mama16 είπε:

Πιστεύω είναι κ ο τρόπος ζωής που έχει ο καθένας δλδ αν παλιότερα έτρωγαν βραδινό στης 11 και στης 12 το βράδυ τώρα αν το τελευταίο γεύμα είναι στης 8 πχ σίγουρα θα κάνουν ποιο πολλές καύσεις μέχρι να κοιμηθούν αλλά κ πάλι αλλάζει τελείως ο μεταβολισμός η μάλλον το ρολόι του σώματος 

Ωστόσο τα παιδιά μου κοιμήθηκαν πριν κανένα 10λεπτο κ έκατσα έβαλα σε ενα μπολακι λίγους ξηρούς καρπούς να φάω κ με τη συζήτηση εδώ δεν τους έφαγα για την ώρα τουλάχιστον... :D:roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...