Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Είδα το βίντεο για το πώς γίνεται το τεστ. Δεν παίζει να το κάνω σωστά, ξέρω τα όριά μου.  Και δεν θα τολμήσω καν να το δοκιμάσω σε παιδί. 

Ευτυχώς δεν έχω παιδί εφηβικής ηλικίας γιατί δε θα του το έκανα ούτε κι εγώ. Αλλά δε λέγανε κάποια στιγμή ότι τα self-tests θα είναι μόνο με σάλιο; Κατά τα άλλα είδα κι εγώ τις οδηγίες που μιλάνε για λήψη δείγματος με μπατονέτα από τα ρουθούνια. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Ilaeira είπε:

Και τα δύο. Κι εγώ δεν το ήξερα, μου το είπε φίλη που το χρειαζόταν κι έκανε δωρεάν εκεί. 

Πολυ σημαντική πληροφορία 

Just now, love kids είπε:

Ευτυχώς δεν έχω παιδί εφηβικής ηλικίας γιατί δε θα του το έκανα ούτε κι εγώ. Αλλά δε λέγανε κάποια στιγμή ότι τα self-tests θα είναι μόνο με σάλιο; Κατά τα άλλα είδα κι εγώ τις οδηγίες που μιλάνε για λήψη δείγματος με μπατονέτα από τα ρουθούνια. 

Νομοζω κ με τους δυο τρόπους

Just now, Έσπερος είπε:

Εσυ σαν γονιός προφανώς βλέπεις την ευκαιρία να πάει το παιδί σου σχολείο, πράγμα λογικό. Εγω από μέσα βλέπω μια ευρύτερη εικόνα για την οποία δεν υπάρχει προβλεψη. Αυτή τη στιγμή μεγάλο μέρος της ύλης έχει παραδοθεί εξαποστασεως κ ενίοτε δι’ υπνοπαιδειας, σε ποσοστό που ίσως είναι μεγαλύτερο από αυτό που υποψιαζόμαστε. Η ύλη της Γ λυκείου μειώθηκε, όχι όμως των άλλων, που συν τοις άλλους αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε εξετάσεις ή παράταση έτους ή κ τα δυο, επομένως ο προγραμματισμός πάει περίπατο. Όσο είμαστε έτσι, η ύλη προχωράει κ αν ξέραμε ότι έχουμε χ χρόνο ή είχαμε μείωση, θα κάναμε καλύτερη δουλειά πηγαίνοντας πιο αργά για να συμμετέχουν περισσότεροι κλπ, κ η βασική απώλεια θα ήταν ο εγκλεισμός.αν ανοίξουμε, θα αρχίσουν αλλα θέματα. τα παιδιά που θα μπουν σε καραντίνα θα χάσουν ναθημα. οι καθηγητές που θα μπουν σε καραβτινα δεν θα μπορούν να διδάσκουν παρα μόνο σε όποιον είναι επίσης σπίτι. άλλοι θα λείψουν γιατί πχ έκλεισε το τμήμα των παιδιών τους. Τετοια προβλήματα τον Νοέμβριο ήταν πιο μικρά γιατί είχαμε όλη τη χρόνια μπροστά μας. Τώρα όμως μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρα παραμονές του κλεισίματος της χρονιάς χωρίς σαφές πλάνο για το τι πρέπει να διδάξουμε κ μέχρι πότε, κ επειδή είναι δεδομένο ότι δεν θα δοθεί οδηγία για κάλυψη κενών του χρόνου, αφού κ φέτος 4 ώρες μας είπαν να διαθέσουμε μόνο. Καθαρα μαθησιακά λοιπόν, δεν έχουν γίνει κινήσεις για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα το άνοιγμα. αν είναι να ανοίξουμε απλώς για να το λέμε κ γιατί θα είναι προφανώς πιο ευψαριστο για τα παιδιά. Δεν έχω κανένα θέμα με το να ανοίξουμε για να βγουν από το σπίτι, αρκεί να μου πουν τι θα κάνω με τη δουλειά μου. Δεν θα πάθουν κάτι αν μάθουν ένα συντακτικό φαινόμενο λιγότερο, όμως δεν μπορώ να παριστάνω ότι όλα κυλάνε ομαλα ενώ προφανώς δεν κυλάνε. 

Μα εγώ δεν μιλάω από εκπαοδευτικης απόψεως.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Μα εγώ δεν μιλάω από εκπαοδευτικης απόψεως

το καταλαβαίνω κ εχεις τα δικια σου. όμως τα σχολεία δεν είναι απλα για να λέμε ότι ειναο ανοιχτά. αν παίρνουμε το ρίσκο για να τα ανοίξουμε ειναι για όλα όσα προσφέρουν, όχι απλα για να κοινωνικοποιούνται κ να παίζουν  τα παιδιά. δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό  για να διευκολυνθεί η μαθησιακή διαδικασια, αυτό εννοώ. όλη η συζήτηση είναι επικοινωνιακή κ τελείως άσχετη με το τι εκπαίδευση θα προσφερθεί φέτος. 

και για να μην παρεξηγούμαι, δεν έχω θέμα με το να είναι τα σχολεία ανοιχτά για λόγους κοινωνικοποίησης κ ψυχολογίας. αρκεί να το πούμε. κ να μην παριστάνουμε ότι είναι μια φυσιολογική χρονιά, είτε διδάσκεται δια ζώσης είτε εξαποστασεως. 

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στο αν ο καθένας θα κάνει το τεστ. 

Σίγουρα αν κάποιος το κάνει και βγει θετικός, θεωρώότι γενικά δεν θα το κρύψει, όχι τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό.

θα το κάνουν όλοι όμως;  ποιος μας το εγγυάται αυτό;  δεν μπορούμε να βασιστούμε στο ότι θα ελέγχονται όσοι έχουν ευσυνειδησία, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα είναι σε επαγρύπνηση σε περίπτωση υπψοίας και θα ελεχθούν έτσι κι αλλιώς. Αυτό δεν μπορεί να είναι το βασικό μας όπλο όταν δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεν είμαστε σε διαφορετική κατάσταση απ'  ό,τι όταν κλείσαμε. Πιο λογικό θα ήταν να γίνουν συνεργεία για επισκέψεις και έλεγχο σε σχολεία και χώρους εργασίας. 

Να κάνουν έλεγχο και στα παιδιά? Σε όλες τις ηλικίες?! Αλλιώς γιατί να γίνει σε μεγάλα και όχι σε μικρά?? 

Στείλε εσυ το παιδι σου παιδικο και αστους να του χώνουν βαμβακια στην μυτη. Εκτός αν εννοείς ελέγχους μόνο στους Εκπαιδευτικούς αλλά δε βρίσκω και το νόημα σε αυτό, να κάνουν ελέγχους μόνο σε αυτους. Και κάθε ποτε ?! 

1 ώρα πρίν, love kids είπε:

Εγώ δεν κατάλαβα το εξής : να γίνεται τεστ μόνο στα μεγάλα παιδια ? Στα μικρά γιατί όχι? Και βασικά γιατί να γίνεται τεστ στα παιδια και γιατί αν γίνεται στα μεγάλα, με ποια δικαιολογία δε θα γίνεται στα μικρά? 

Να μη γίνεται σε κανένα παιδι. 

Αν έχετε δει πως γίνεται σου βάζουν ένα καλαμάκι στη μυτη.! 

Εμένα αν μου το δώσουν τσαμπα, σας το χαρίζω. Γενικό το "σας", το χαρίζω εν πασει περιπτωσει.! 

Όταν θα ρθει η ώρα για το εμβόλιο να δω εκεί πως θα λουφαρω. Εγώ προσωπικά, όσοι άλλοι θέλουν ας το κανουν.. Πρέπει να μου πατήσουν καλλο για να το κάνω... 

Ο άντρας μου μου λεει οτι θέλω δε θέλω θα το κάνω γτ δεν θα μπορώ να παω πουθενά και με ενοχλεί πολυ αυτός ο εκβιασμός!!!!!!!!! 

Διαφημίσεις

On 22/3/2021 at 12:21 ΜΜ, Deena είπε:

Κάνω κι εγώ διαλειμματική από το Σάββατο, τρομερό.....δεν είχα δει ότι την συζητάτε!

Τρώω 9.00-17.00 ή 8.00 - 16.00, ανάλογα την ημέρα.

Την έχω κάνει και στο παρελθόν και αισθανόμουν απίστευτα καλά με τον εαυτό μου και είχα πολλή ενέργεια και ευεξία. Το πρόβλημά μου παλιά (και ο λόγος που δεν την διατήρησα για καιρό) ήταν ότι όντως το βράδυ ήταν η ώρα της χαλάρωσής μου και την είχα συνδυάσει με φαγητό και ποτό. Αλλά τώρα πλέον λόγω κλειστών σχολείων, αλλά και λόγω μεγαλύτερης ηλικίας των παιδιών, αφενός πια πάνε για ύπνο αργά (για τα δεδομένα μου τουλάχιστον, μισή ώρα περιπου αφού κοιμηθούν συνήθως ξαπλώνω κι εγώ), αφετέρου έχει μετατοπιστεί και η ώρα της χαλάρωσης μέσα στην ημέρα. Επειδή δουλεύουμε και οι δύο από το σπίτι, έχουμε καθιερώσει και τρώμε οι δύο μας κανονικό πρωινό σαν σε γεύμα την ώρα της πρώτης ώρας τηλεκπαίδευσης των παιδιών το πρωί και μετά το μεσημεριανό  φαγητό καθόμαστε επίσης μια ώρα βεράντα, είτε με καφέ, είτε με λίγο κρασί και τυρί. Τα παιδιά πλέον απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά το ένα με το άλλο.

Από τις 17.00 και μετά σπάνια έτσι κι αλλιώς αποζητώ φαγητό, σιγοπίνω ένα φρέντο εσπρέσσο όλο το απόγευμα ταυτόχρονα με τα διαβάσματα ή στην βόλτα.

Επίσης πήρα και ποδήλατο, κάθε πρωί 7.30-8.15 βγαίνω για βόλτα και στην επιστροφή τους φέρνω καφέ, κουλούρια κλπ + 1 ώρα περπάτημα το απόγευμα μετά το διάβασμα των παιδιών.

Όσο για την διαλειμματική διατροφή, προσωπικά έχω δει τα αποτελέσματά της στην μητέρα μου και τον πεθερό μου όσο κι αν φαίνεται παράξενο. Δεν ήταν ποτέ υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είχαν απλά κάποια παραπάνω κιλά και κάποια στιγμή απλά έκοψαν το βραδυνό φαγητό, όχι στο πλαίσιο συγκεκριμένης διατροφής, απλά μετά το μεσημέρι αν πεινούσαν έτρωγαν κανένα φρουτάκι (όχι γαβάθες) ή μια φρυγανιά με λίγο τυρί το βράδυ + άρχισαν το περπάτημα το απόγευμα (στην περσινή καραντίνα). Πολύ γρήγορα έχασα αυτά τα 5-6 κιλά που είχαν παραπάνω και μιλάμε για ανθρώπους κοντά στα 70, με επιβαρυμένο μεταβολισμό.

Οι παππούδες δηλαδή ποσες ώρες έμεναν νηστικοί ?

Οι παππούδες δηλαδή ποσες ώρες έμεναν νηστικοί ?

Δεν έμεναν τελείως νηστικοί, απλά έκοψαν το βραδινό.

Επι της ουσίας όμως από τις 4.00 περίπου και μετά, έπιναν καφέ, έτρωγαν κανένα φρουτάκι και το βράδυ είτε τίποτα είτε καμία φρυγανιά με τυρι κλπ.

Η μητέρα μου ήταν και προσφάτως χήρα και της προέκυψε αυτος ο τρόπος διατροφής λόγω ψυχολογίας, ο πεθερός μου ωστόσο το έκανε συνειδητά.

Just now, Deena είπε:

Δεν έμεναν τελείως νηστικοί, απλά έκοψαν το βραδινό.

Επι της ουσίας όμως από τις 4.00 περίπου και μετά, έπιναν καφέ, έτρωγαν κανένα φρουτάκι και το βράδυ είτε τίποτα είτε καμία φρυγανιά με τυρι κλπ.

Η μητέρα μου ήταν και προσφάτως χήρα και της προέκυψε αυτος ο τρόπος διατροφής λόγω ψυχολογίας, ο πεθερός μου ωστόσο το έκανε συνειδητά.

Εσύ είσαι κ μικρούλα βέβαια κ οχι ότι έχει κ ιδιαίτερη σημασία αλλα τι απώλεια εχεις?

Επισης,οι παππούδες είδαν κ βελτίωση στις εξετάσεις τους? 

Εσύ είσαι κ μικρούλα βέβαια κ οχι ότι έχει κ ιδιαίτερη σημασία αλλα τι απώλεια εχεις?

Επισης,οι παππούδες είδαν κ βελτίωση στις εξετάσεις τους? 

Εγώ φίλη δεν συναντιέμαι με την ζυγαριά μου, έχω κόψει σχέσεις εδώ και 2 χρόνια περίπου :) όποτε δεν ξέρω.

Μια εβδομάδα έκλεισα χθες και με μια μέρα φαγητό το βράδυ, σήμερα ξεκίνησα πάλι κορτιζόνη για 10 μέρες λόγω βαριάς ρινίτιδας όποτε έχω προσαρμόσει τις προσδοκίες μου.

Αισθάνομαι πάντως πολύ καλά, κάθε βράδυ πεινάω και λιγότερο....τώρα μάλιστα κοιμάμαι κάθε βράδυ αργά γιατί έχω πάθος με το tennis και παρακολουθώ ένα τουρνουά στην Αμερική και όμως την βγάζω με ανθρακούχο νερό με λεμόνι...

Just now, Deena είπε:

Εγώ φίλη δεν συναντιέμαι με την ζυγαριά μου, έχω κόψει σχέσεις εδώ και 2 χρόνια περίπου :) όποτε δεν ξέρω.

Μια εβδομάδα έκλεισα χθες και με μια μέρα φαγητό το βράδυ, σήμερα ξεκίνησα πάλι κορτιζόνη για 10 μέρες λόγω βαριάς ρινίτιδας όποτε έχω προσαρμόσει τις προσδοκίες μου.

Αισθάνομαι πάντως πολύ καλά, κάθε βράδυ πεινάω και λιγότερο....τώρα μάλιστα κοιμάμαι κάθε βράδυ αργά γιατί έχω πάθος με το tennis και παρακολουθώ ένα τουρνουά στην Αμερική και όμως την βγάζω με ανθρακούχο νερό με λεμόνι...

Πριν την περίοδο έχεις προσέξει αν πεινας περισσότερο?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί από χθες δεν μπορώ να συνέλθω.. Ζυγίστηκα.. Είμαι μουδιασμένη από χθες και αν μπορούσα δεν θα έβγαινα από το σπίτι μέχρι να χάσω τα κιλά. Τα οποία είναι πολλά πλέον.. Είχα πολύ καιρό να ζυγιστώ. Το απέφευγα. Να κάνω ένα πρόλογο λέγοντας ότι είμαι 1,60 (πραγματικό, γιατί συνήθως 1,60 λένε όσες είναι 1,55 περίπου). Τα ιδανικά μου κιλά βάσει της εικόνας μου είναι τα 55 και σε αυτά κυμαινόμουν τα τελευταία 10 χρόνια περίπου.  Πρίν, ήμουν λιγότερα. Ξέφευγα βέβαια στα 57-58 αλλά τα έχανα γρήγορα.

Όταν έμεινα έγκυος, κάτι τα φάρμακα από τις εξωσωματκές που μου έκαναν τρελή κατακράτηση, κάτι η κακή ψυχολογία, ήμουν 62. Γέννησα στα 72 κιλά. Βγήκα από το μαιευτήριο 67. Ταλαιπωρήθηκα να τα χάσω , γιατί απορρυθμίστηκε ο θυροειδής μου , έπαθα και επιλόχειο, μου πήρε ένα χρόνο να φτάσω στα 57. Τα οποία διατήρησα μέχρι την πρώτη καραντίνα, όπου άρχισα σιγά σιγά να παχαίνω, με αποκορύφωμα την χειμερινή καραντίνα όπου καταλάβαινα ότι έχω ξεφύγει. το έβλεπα στα ρούχα και στον καθρέπτη. Εδώ και μερικές μέρες έχω μπει σε πρόγραμμα και χθες είπα να πάρω βαθιά ανάσα και να ζυγιστώ. Σοκ! 70 κιλά! Περίμενα να είμαι γύρω στα 64-65 και να έχω κανά 8άρι να χάσω! Αλλά 70?? Δεν το φανταζόμουν γιατί ναι οκ, από xs-s που φορούσα, φοράω medium ,αλλά το μαζεύω στη μέση. Επίσης να πω εδώ ότι έχω ΠΩΑ λόγω παλαιότερου χειρουργείου, και το τελευταίο εξάμηνο είχα μόνο 2 φορές περίοδο.. Και είμαι ακόμη 44.. Το θέμα είναι να πάρω διαιτολόγο? είναι πολλά τα κιλά για να τα χάσω μόνη μου ?(ο στόχος είναι τα 58 αρχικά τουλάχιστον). Δεν μπορώ όμως να τρώω ψητό -σάλάτα. Επίσης φοβάμαι μήπως καταρρεύσει το σώμα και χρειάζομαι πλαστική μετά. ΄Τέλος , θέλω να τα χάσω χθες!

πρίν από 4 λεπτά , Yovanna είπε:

Κορίτσια θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί από χθες δεν μπορώ να συνέλθω.. Ζυγίστηκα.. Είμαι μουδιασμένη από χθες και αν μπορούσα δεν θα έβγαινα από το σπίτι μέχρι να χάσω τα κιλά. Τα οποία είναι πολλά πλέον.. Είχα πολύ καιρό να ζυγιστώ. Το απέφευγα. Να κάνω ένα πρόλογο λέγοντας ότι είμαι 1,60 (πραγματικό, γιατί συνήθως 1,60 λένε όσες είναι 1,55 περίπου). Τα ιδανικά μου κιλά βάσει της εικόνας μου είναι τα 55 και σε αυτά κυμαινόμουν τα τελευταία 10 χρόνια περίπου.  Πρίν, ήμουν λιγότερα. Ξέφευγα βέβαια στα 57-58 αλλά τα έχανα γρήγορα.

Όταν έμεινα έγκυος, κάτι τα φάρμακα από τις εξωσωματκές που μου έκαναν τρελή κατακράτηση, κάτι η κακή ψυχολογία, ήμουν 62. Γέννησα στα 72 κιλά. Βγήκα από το μαιευτήριο 67. Ταλαιπωρήθηκα να τα χάσω , γιατί απορρυθμίστηκε ο θυροειδής μου , έπαθα και επιλόχειο, μου πήρε ένα χρόνο να φτάσω στα 57. Τα οποία διατήρησα μέχρι την πρώτη καραντίνα, όπου άρχισα σιγά σιγά να παχαίνω, με αποκορύφωμα την χειμερινή καραντίνα όπου καταλάβαινα ότι έχω ξεφύγει. το έβλεπα στα ρούχα και στον καθρέπτη. Εδώ και μερικές μέρες έχω μπει σε πρόγραμμα και χθες είπα να πάρω βαθιά ανάσα και να ζυγιστώ. Σοκ! 70 κιλά! Περίμενα να είμαι γύρω στα 64-65 και να έχω κανά 8άρι να χάσω! Αλλά 70?? Δεν το φανταζόμουν γιατί ναι οκ, από xs-s που φορούσα, φοράω medium ,αλλά το μαζεύω στη μέση. Επίσης να πω εδώ ότι έχω ΠΩΑ λόγω παλαιότερου χειρουργείου, και το τελευταίο εξάμηνο είχα μόνο 2 φορές περίοδο.. Και είμαι ακόμη 44.. Το θέμα είναι να πάρω διαιτολόγο? είναι πολλά τα κιλά για να τα χάσω μόνη μου ?(ο στόχος είναι τα 58 αρχικά τουλάχιστον). Δεν μπορώ όμως να τρώω ψητό -σάλάτα. Επίσης φοβάμαι μήπως καταρρεύσει το σώμα και χρειάζομαι πλαστική μετά. ΄Τέλος , θέλω να τα χάσω χθες!

Kαλημέρα!

Μην απελπίζεσαι! Τα πρώτα 4-5 θα χαθούν γρήγορα και θα είσαι σύντομα σε αυτά που πίστευες ότι θα ήσουν χθες που ζυγίστηκες! 

Η γνώμη μου είναι να συνδυάσεις έναν διαιτολόγο που θα σου δώσει πρόγραμμα που να ταιριάζει σε εσένα, και να ξεκινήσεις και σωματική δραστηριότητα ώστε να μην καταρρεύσει το σώμα! Και σύντομα θα δεις έντονη διαφορά  και θα πάρεις τα πάνω σου!!

πρίν από 5 λεπτά , Yovanna είπε:

θα σου πω πώς το διαχειρίστηκα εγώ, που είχα αρκετά κιλά στην πλάτη μου.. Σε διαιτολόγο δεν μπορώ με τίποτα να πάω, έχω δοκιμάσει δύο φορές, και δεν μπορώ δε μου αρέσει αυτό το ψυχαναγκαστικό "πρέπει να φας αυτό , αυτήν την ώρα". Πάρε έναν θερμιδομετρητή, δες τι έχει λίγες θερμίδες και σου αρέσει, και πήγαινε πάρε το έτσι ώστε να το έχεις διαθέσιμο στο ντουλάπι / ψυγείο σου  για την επόμενη φορά που θα σε πιάσει λιγούρα ή θα πεινάσεις. Πρέπει να πετάξεις και ό, τι σαβούρα υπάρχει, αλλιώς θα το φας ή θα στεναχωριέσαι που βρίσκεται εκεί και εσύ δεν μπορείς να το φας. Αντί για γυμναστική θα σου πρότεινα ακουστικά και περπάτημα / ελαφρύ τζόκινγκ. Εμένα με βοηθάει και ψυχολογικά, είμαι μόνη με τις σκέψεις μου και ανασυγκροτούμαι. Δεν είναι πολλά πάντως τα κιλά που χρειάζεται να χάσεις, θα τα καταφέρεις. Εκμεταλλεύσου και τη θάλασσα, επίσης πολύ αναζωογονητική, εάν είσαι κοντά. 

2t7wp3.png

7 minutes ago, Yovanna said:

Καταρχήν ηρέμισε, πάρε μια βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Γνώμη μου είναι να πας σε διαιτολόγο, όχι γιατί θεωρώ πολλά τα κιλά που θες να χάσεις αλλά είναι η συγκεκριμένη φάση που βρίσκεσαι, δηλαδή καραντίνα σε συνδυασμό με ΠΩΑ . Το κυριότερο είναι πως ο διατροφολόγος θα σου δώσει διατροφή που σου ταιριάζει και θα σε βοηθήσει πραγματικά να χάσεις βάρος χωρίς να ταλαιπωρηθείς οργανικά. 

5 minutes ago, jellyfishch said:

θα σου πω πώς το διαχειρίστηκα εγώ, που είχα αρκετά κιλά στην πλάτη μου.. Σε διαιτολόγο δεν μπορώ με τίποτα να πάω, έχω δοκιμάσει δύο φορές, και δεν μπορώ δε μου αρέσει αυτό το ψυχαναγκαστικό "πρέπει να φας αυτό , αυτήν την ώρα". Πάρε έναν θερμιδομετρητή, δες τι έχει λίγες θερμίδες και σου αρέσει, και πήγαινε πάρε το έτσι ώστε να το έχεις διαθέσιμο στο ντουλάπι / ψυγείο σου  για την επόμενη φορά που θα σε πιάσει λιγούρα ή θα πεινάσεις. Πρέπει να πετάξεις και ό, τι σαβούρα υπάρχει, αλλιώς θα το φας ή θα στεναχωριέσαι που βρίσκεται εκεί και εσύ δεν μπορείς να το φας. Αντί για γυμναστική θα σου πρότεινα ακουστικά και περπάτημα / ελαφρύ τζόκινγκ. Εμένα με βοηθάει και ψυχολογικά, είμαι μόνη με τις σκέψεις μου και ανασυγκροτούμαι. Δεν είναι πολλά πάντως τα κιλά που χρειάζεται να χάσεις, θα τα καταφέρεις. Εκμεταλλεύσου και τη θάλασσα, επίσης πολύ αναζωογονητική, εάν είσαι κοντά. 

Ούτε εγώ μπορώ το πρόγραμμα του διαιτολόγου. Μια φορά το έκανα για 10 μέρες και ήμουν δυστυχισμένη. Μόνο για την παρακολούθηση και την ενθάρρυνση το σκέφτομαι. Βάζω συνέχεια μουσική σπίτι και χορεύω. Μισώ τη γυμναστική. Χορούς που σε κάνουν να λαχανιάζεις. Σάμπα κτλ. Κάνω και κοιλιακούς και λίγα βαράκια για τα χέρια. Γιατί και αυτά φακλανοποιήθηκαν.. Θάλασσα δεν τολμώ να πάω με αυτό το σώμα..

Διαφημίσεις

Ούτε εγώ μπορώ το πρόγραμμα του διαιτολόγου. Μια φορά το έκανα για 10 μέρες και ήμουν δυστυχισμένη. Μόνο για την παρακολούθηση και την ενθάρρυνση το σκέφτομαι. Βάζω συνέχεια μουσική σπίτι και χορεύω. Μισώ τη γυμναστική. Χορούς που σε κάνουν να λαχανιάζεις. Σάμπα κτλ. Κάνω και κοιλιακούς και λίγα βαράκια για τα χέρια. Γιατί και αυτά φακλανοποιήθηκαν.. Θάλασσα δεν τολμώ να πάω με αυτό το σώμα..

Νομίζω θα σου αρέσει το περπάτημα.. Βάλε καμιά χεβιμεταλιά να πιάσεις χιλιόμετρα! :grin:

Και οι χοροί πολύ καλή ιδέα!  Έχει κανένα σύλλογο ή στούντιο για να γραφτείς; Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν με τα μέτρα..

2t7wp3.png

5 minutes ago, jellyfishch said:

Νομίζω θα σου αρέσει το περπάτημα.. Βάλε καμιά χεβιμεταλιά να πιάσεις χιλιόμετρα! :grin:

Και οι χοροί πολύ καλή ιδέα!  Έχει κανένα σύλλογο ή στούντιο για να γραφτείς; Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργούν με τα μέτρα..

Το Νοέμβρη ετοιμαζόμουν , ανανεώνοντας τη συνδρομή στην πισίνα του μικρού, να γραφτώ και εγώ γυμναστήριο , παρότι δεν μου αρέσει (είχα ήδη πάρει κιλά όμως), αλλά με πρόλαβε η καραντίνα. Τώρα φοβάμαι με τον covid. Δεν μου κάνει κανένα από τα καλοκαιρινά μου ρούχα. Τη βγάζω με 2 ολόσωμες φόρμες και 2 παντελόνια που φορούσα στην εγκυμοσύνη :oops:

Το Νοέμβρη ετοιμαζόμουν , ανανεώνοντας τη συνδρομή στην πισίνα του μικρού, να γραφτώ και εγώ γυμναστήριο , παρότι δεν μου αρέσει (είχα ήδη πάρει κιλά όμως), αλλά με πρόλαβε η καραντίνα. Τώρα φοβάμαι με τον covid. Δεν μου κάνει κανένα από τα καλοκαιρινά μου ρούχα. Τη βγάζω με 2 ολόσωμες φόρμες και 2 παντελόνια που φορούσα στην εγκυμοσύνη :oops:

Οι ολόσωμες φόρμες δείχνουν όμορφες στις καμπύλες (το έψαχνα κι εγώ γιατί είχε αλλάξει το σωμα μου, και έπρεπε να ανανεώσω γκαρνταρόμπα)

2t7wp3.png

@Yovanna ειμαστε πανω κατω συνομηλικες και με παρομοιο υψος (ειμαι 5 ποντους ψηλοτερη). Μεχρι πριν 10 χρονια ημουν 52-55 κιλα, με καποιες μικρες περιοδους γυρω στα 57-58.

Μετα σιγα σιγα, και λογω ηλικιας και λογω αλλαγων διατροφη, αρχισα να ανεβαινω. 

Τωρα ειμαι γυρω στα 65, και αγωνιζομαι να κατεβω λιγο, χανω 3-4 κιλα, τα ξαναπαιρνω οταν χαλαρωσω τη διατροφη κλπ.

Δυστυχως μονο με γυμναστικη δεν γινεται.

Αν και για τα δεδομενα μου ειμαι στρουμπουλη, ειμαι πολυ γυμνασμενη, ειμαι απο τους ανθρωπους που αθλουνται τουλαχιστον 5-6 φορες τη βδομαδα σταθερα.

Ευτυχως ειναι πολυ καλο για την υγεια και την ψυχολογια, μαλλον αδιαφορο για τη ζυγαρια :( 

27 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

@Yovanna ειμαστε πανω κατω συνομηλικες και με παρομοιο υψος (ειμαι 5 ποντους ψηλοτερη). Μεχρι πριν 10 χρονια ημουν 52-55 κιλα, με καποιες μικρες περιοδους γυρω στα 57-58.

Μετα σιγα σιγα, και λογω ηλικιας και λογω αλλαγων διατροφη, αρχισα να ανεβαινω. 

Τωρα ειμαι γυρω στα 65, και αγωνιζομαι να κατεβω λιγο, χανω 3-4 κιλα, τα ξαναπαιρνω οταν χαλαρωσω τη διατροφη κλπ.

Δυστυχως μονο με γυμναστικη δεν γινεται.

Αν και για τα δεδομενα μου ειμαι στρουμπουλη, ειμαι πολυ γυμνασμενη, ειμαι απο τους ανθρωπους που αθλουνται τουλαχιστον 5-6 φορες τη βδομαδα σταθερα.

Ευτυχως ειναι πολυ καλο για την υγεια και την ψυχολογια, μαλλον αδιαφορο για τη ζυγαρια :( 

Όχι, μόνο με γυμναστική δεν γίνεται, αλλά για μένα δεν γίνεται και χωρίς να κάνω τίποτα. Βοηθάει πολύ η κίνηση!

Πλέον σε αυτά τα κιλά, το στρουμπουλή το έχω ξεπεράσει κατά πολύ! Στο μεταξύ το πρωί έφυγα βιαστικά γιατί είχα να αφήσω και τον μικρό πρώτη μέρα στο σχολείο και δεν πήρα τ κολατσιό μου! Σταμάτησα λοιπόν στο Βενέτη και πήρα μια μπάρα δημητριακών με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη ,ένα τυροκούλουρο ολικής και ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης να υπάρχει γιατί θα γυρίσω 6,30 στο σπίτι σήμερα. Το μόνο καλό είναι ότι δεν ανυπομονώ να φάω τίποτα από αυτά που πήρα και έχω φάει μόνο τη μπάρα..

@Yovanna νομίζω πανικοβλήθηκες πολύ. Τα κιλα από μόνα τους δεν είναι πολλά. Εγω δεν ζυγίζομαι, είμαι 1.70 κ ποτέ δεν ήμουν κάτω από 63 -65 κιλα στην καλύτερη, τώρα μπορεί να είμαι κ 80 κ τα μόνα παντελόνια που μιυ κάνουν άνετα είναι τα εγκυμοσύνης, ενώ έχω ανοίξει παντού κ δν μ κουμπώνουν ούτε πουκάμισα στο στήθος κ είμαι πλαδαρή κ τα μπράτσα μου στρουμπουλά πλέον. Κι όμως την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερα κ έκανα 4 φορές ποδηλατο σε καλό πρόγραμμα, εντατικό δλδ κ βγήκα αξιοπρεπώς δλδ ζωντανή κ χωρίς να σέρνομαι την υπόλοιπη μέρα. Για το φαγητό δεν ξέρω όμως τι θα κάνω. δεν τρώω τίποτα σαβούρα αλλά μάλλον έχω μεγαλώσει τις μερίδες. Οπότε παρηγορήσουν ότι θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα από εμένα κ πολύ πιο γρήγορα! 

6 minutes ago, Έσπερος said:

@Yovanna νομίζω πανικοβλήθηκες πολύ. Τα κιλα από μόνα τους δεν είναι πολλά. Εγω δεν ζυγίζομαι, είμαι 1.70 κ ποτέ δεν ήμουν κάτω από 63 -65 κιλα στην καλύτερη, τώρα μπορεί να είμαι κ 80 κ τα μόνα παντελόνια που μιυ κάνουν άνετα είναι τα εγκυμοσύνης, ενώ έχω ανοίξει παντού κ δν μ κουμπώνουν ούτε πουκάμισα στο στήθος κ είμαι πλαδαρή κ τα μπράτσα μου στρουμπουλά πλέον. Κι όμως την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερα κ έκανα 4 φορές ποδηλατο σε καλό πρόγραμμα, εντατικό δλδ κ βγήκα αξιοπρεπώς δλδ ζωντανή κ χωρίς να σέρνομαι την υπόλοιπη μέρα. Για το φαγητό δεν ξέρω όμως τι θα κάνω. δεν τρώω τίποτα σαβούρα αλλά μάλλον έχω μεγαλώσει τις μερίδες. Οπότε παρηγορήσουν ότι θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα από εμένα κ πολύ πιο γρήγορα! 

70 κιλά για κάποια κοντούλα όπως εγώ, είναι πάρα πολλά! Δεν τίθεται μόνο θέμα εμφάνισης πλέον, αλλά και υγείας! Στο μεταξύ, όταν την περίοδο των εξωσωματικών πάτησα τα 60, δεν πίστευα στα μάτια μου ότι έδειξε το 6 μπροστά η ζυγαριά κι είχα παχύνει τόσο1 Και τώρα είμαι 70! Φοβάμαι επίσης μήπως λόγω ορμονικών διαταραχών, δυσκολευτώ να τα χάσω! Στο μεταξύ πρέπει να κλείσω και ραντεβού με ον γυναικολόγο να τον ενημερώσω για την εξέλιξη αυτή. Όχι ότι δεν το περίμενε..

12 minutes ago, Yovanna said:

70 κιλά για κάποια κοντούλα όπως εγώ, είναι πάρα πολλά! Δεν τίθεται μόνο θέμα εμφάνισης πλέον, αλλά και υγείας! Στο μεταξύ, όταν την περίοδο των εξωσωματικών πάτησα τα 60, δεν πίστευα στα μάτια μου ότι έδειξε το 6 μπροστά η ζυγαριά κι είχα παχύνει τόσο1 Και τώρα είμαι 70! Φοβάμαι επίσης μήπως λόγω ορμονικών διαταραχών, δυσκολευτώ να τα χάσω! Στο μεταξύ πρέπει να κλείσω και ραντεβού με ον γυναικολόγο να τον ενημερώσω για την εξέλιξη αυτή. Όχι ότι δεν το περίμενε..

Αν θες την γνώμη μου κλείσε και με ενδοκρινολόγο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Η ισορροπία στις ορμόνες είναι τα Α και το Ω στο να χάσεις βάρος. Έχεις σκεφτεί πως ένα μέρος ίσως είναι κατακράτηση λόγω του ότι δεν αδιαθετείς σωστά?

Συμφωνώ ότι πανικοβλήθηκες κάπως πολύ. Νομίζω τα 57 που θες να φτάσεις είναι λίγα. 62-65 αν πας τα θεωρώ καλά για το ύψος σου. Δεν ξέρω βέβαια το γενικό σουλουπι για να κρίνω, εσύ ξέρεις καλύτερα. Και ούτε ειδικός είμαι. Αλλά κι εγώ είμαι γύρω στα 1,65-1,67 και σε κιλά παίζω μεταξύ 65-70 κ δεν φαίνεται κάποια δυσαναλογία,μόνο κοιλίτσα μπροστά αλλά αυτό είναι θέμα σουλουπιου, το έχει πάρει και η κόρη μου!

2 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Να πας σε διαιτολόγο... Είναι πολλά για να τα χάσεις μόνη σου... 

Εγω έχασα 10! (1.75 υψος με ιδανικό βαρος τα 70. Είχα φτάσει 85 και είμαι 75 τώρα κ περιμένω τα γυμναστήρια να ανοίξουν να συνεχίσω από κει που τ αφησα.) εγώ τα έχασα σε περιπου 5-6 μήνες... 

Θέλει στοχοπροσηλωση! Προσωπικά περνάω μια πολυ καλη φάση ψυχοσωματικά κ έπαιξε ρόλο που αδυνάτισα κ που έκοψα κ το τσιγάρο.... 

Αλλά μόνη σου δε το συνιστώ εκτός τι να πω αν πιστευεις θα τα καταφέρεις. Εγώ επειδή με ξέρω ήθελα το δασκαλο μου... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...