Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπαμπάς στον τοκετό - κορωνοϊός

Recommended Posts

Το θέμα φυσικά δεν είναι στα λεφτά αυτό τώρα είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Το θέμα είναι γιατί η κλινική αυτή επιμένει τόσο πολύ και δεν δέχεται ότι μπορεί να έχει γίνει κ λάθος. Μου μπαίνουν υποψίες πολλές. Όπως κ να έχει τώρα περιμένω αποτελέσματα τέταρτου τεστ ΞΑΝΑ και από Εκεί. Από όσο κατάλαβα θα ξέρω το απόγευμα. Φάση θα έχει να χάσω κ το ραντεβού για αύριο στο τέλος χωρίς κανένα απόλυτος λόγο. Να ξανά πρέπει να υποβληθώ σε τεστ covid εγώ η ίδια μια μέρα πριν μπω αν με πάει από εβδομάδα. Απίστευτο. Κλαίω με το σύστημα. 

Just now, Sentir...natureza είπε:

Θεωρω οτι εαν ηταν τοσο επικινδυνο δεν θα επιτρεποταν το rooming in, ακομη και με τα μετρα ασφαλειας. Εφοσον δινεται η δυνατοτητα και το ok απο διεθνεις οργανισμους που εχουν ερευνησει την επικινδυνοτητα, δεν ξερω γιατι πρεπει να το ακυρωνουμε σε μια μητερα που το θελει.

Συστηνεται απο τον ΠΟΥ, απο διεθνεις οργανισμους και εχει συνταξει αντιστοιχο εγγραφο και η διεθνης συνομοσπονδια μαιων. Γιατι πρεπει να το συστηνει μονο οποιος εργαζεται σε μαιευτηριο; Ειναι οδηγιες που θα επρεπε να ακολουθουνται απο τα μαιευτηρια αναφορας αλλα επειδη στην Ελλαδα σ'αυτον τον τομεα(μαιευτικη) μονο τις διεθνεις οδηγιες δεν ακολουθουμε, θεωρω θετικο το οτι υπαρχουν καποιοι απο εμας που τα ψαχνουνε και ενημερωνουν τους αλλους.

Ευχαριστώ πραγματικά παρά πολύ μέσα από την καρδιά μου για τις απαντήσεις σου γιατί αναφέρεις πράγματα που δεν γνώριζα και δεν είχα ψάξει πιο παλιά. Θέλω αλήθεια πολύ να θηλάσω κ να κρατήσω το μωρό δίπλα μου. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο το covid που πρέπει να φοβόμαστε αλλά κ αυτά που θα χάσει το μωρό αν δεν μείνει δίπλα στην μαμά του. Θα χάσει την επαφή δέρμα με δέρμα , θα χάσει τον θηλασμό και θα απομονωθεί μόνο του από την αρχή της ζωής του σε ένα χώρο άγνωστο. Τι ψυχισμό δημιουργούμε σε μια νέα ζωή με αυτό τον τρόπο. Τι πρόβλημα δημιουργούμε σε ένα μωράκι χωρίς ζεστασιά από κανέναν. Χωρίς αντισώματα για το αύριο που το περιμένει και χωρίς μια αγκαλιά κ λίγη στοργή ; Εφόσον έχω την δυνατότητα να θηλάσω κ να το έχω κοντά μ θα το κάνω και θα προσέξω πραγματικά πολύ. Θα φοράω μάσκα , γάντια θα τηρώ τους κανόνες ... θα κάνω ότι χρειαστεί. Δεν ξέρω η δικιά μου καρδιά πάντως κόβετε στα δυο και μόνο στην ιδεα. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Just now, Sentir...natureza said:

Θεωρω οτι εαν ηταν τοσο επικινδυνο δεν θα επιτρεποταν το rooming in, ακομη και με τα μετρα ασφαλειας. Εφοσον δινεται η δυνατοτητα και το ok απο διεθνεις οργανισμους που εχουν ερευνησει την επικινδυνοτητα, δεν ξερω γιατι πρεπει να το ακυρωνουμε σε μια μητερα που το θελει.

Συστηνεται απο τον ΠΟΥ, απο διεθνεις οργανισμους και εχει συνταξει αντιστοιχο εγγραφο και η διεθνης συνομοσπονδια μαιων. Γιατι πρεπει να το συστηνει μονο οποιος εργαζεται σε μαιευτηριο; Ειναι οδηγιες που θα επρεπε να ακολουθουνται απο τα μαιευτηρια αναφορας αλλα επειδη στην Ελλαδα σ'αυτον τον τομεα(μαιευτικη) μονο τις διεθνεις οδηγιες δεν ακολουθουμε, θεωρω θετικο το οτι υπαρχουν καποιοι απο εμας που τα ψαχνουνε και ενημερωνουν τους αλλους.

Η κοπέλα ρώτησε τι θα γίνει στο Αττικό Νοσοκομείο σε 5 μέρες που θα πάει να γεννήσει και σε αυτό απαντώ. Δεν ρώτησε τι συστήνει ο ΠΟΥ ή οι διεθνείς μαίες. Αυτό δεν αφορά αναγκαστικά το νοσοκομείο, αλλά περισσότερο την ίδια μετά το εξιτήριο. Και για να είμαστε ειλικρινείς, σε περίπτωση που το πρωτόκολλο προβλέπει κάτι διαφορετικό, η μοναδική επιλογή να μην το εφαρμόσει είναι να κάνει τον τοκετό στο σπίτι της.

Το ζητούμενο είναι να μάθει τι θα γίνει και να μην το ανακαλύψει τελευταία στιγμή. Σε δεύτερο χρόνο, γενικώς, ναι, συμφωνώ οτι μπορούμε να κάνουμε και τον ανάλογο ακτιβισμό, αν βεβαίως έχουμε απτά στοιχεία να καταθέσουμε. Εγώ π.χ. στην έξοδο από το μαιευτήριο θα κατέθετα μία επίσημη ερώτηση στον διευθυντή της κλινικής και τον πρόεδρο του νοσοκομείου, επισυνάπτοντας το έγγραφο στο οποίο αναφέρεσαι.

Just now, chocolate_eater είπε:

Αυτό είναι λίγο εκμετάλλευση είναι η αλήθεια, εκτός κι αν για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζουν το τρίτο εργαστήριο.....καλό είναι να ζητήσεις να σου εξηγήσουν το λόγο με βάση το πρωτόκολλο...υποψιάζομαι οτι απλώς βρήκαν ένα ακόμα πράγμα να βάλουν στον τελικό λογαριασμό σου...δηλαδή αν βγει κι εκεινο θετικό τι θα γίνει; Θα πρέπει να κάνει και πέμπτο για την πλειοψηφία....;

Εκτός από το οικονομικό που έχουν να κερδίσουν τι άλλο λόγο μπορεί να έχουν ; ; Αφού αρχικά είπαν ... εγώ να πάω να κάνω το τεστ αναγκαστικά σε αυτούς και ο σύζυγος όπου αλου θέλει και απλά φέρνει το χαρτί με το αποτέλεσμα. Εμείς είπαμε ας μην ταλεπορουμαστε πάμε κ οι δυο μαζί εκεί να ξεμπερδεύουμε και βρήκαμε κ το μπελά μας. Παντού τον βγάζουν αρνητικό κ εκεί θετικό είναι απίστευτο αυτό το πράγμα. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι έχουν κάνει λάθος η το ότι έχουν κάποιο άλλο σκοπό. Να μην μπει ο σύζυγος μαζί μου και μείνει μέσα ; Θα πιάνει χώρο ; Δεν ξέρω τι να σκεφτώ 

Just now, Super.mum said:

Εκτός από το οικονομικό που έχουν να κερδίσουν τι άλλο λόγο μπορεί να έχουν ; ; Αφού αρχικά είπαν ... εγώ να πάω να κάνω το τεστ αναγκαστικά σε αυτούς και ο σύζυγος όπου αλου θέλει και απλά φέρνει το χαρτί με το αποτέλεσμα. Εμείς είπαμε ας μην ταλεπορουμαστε πάμε κ οι δυο μαζί εκεί να ξεμπερδεύουμε και βρήκαμε κ το μπελά μας. Παντού τον βγάζουν αρνητικό κ εκεί θετικό είναι απίστευτο αυτό το πράγμα. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι έχουν κάνει λάθος η το ότι έχουν κάποιο άλλο σκοπό. Να μην μπει ο σύζυγος μαζί μου και μείνει μέσα ; Θα πιάνει χώρο ; Δεν ξέρω τι να σκεφτώ 

Γιατί δεν τους ρωτάς, εφ'όσον ποτέ δεν απαίτησαν να κάνει το τεστ ο σύζυγος εκεί, τότε για ποιο λόγο το απαιτούν τώρα και μάλιστα εφ'όσον το έχει κάνει ήδη τρεις φορές; Πούλα και λίγο ιστορία, μη σου πουλάνε μόνο αυτοί.....

Just now, Super.mum είπε:

Το θέμα φυσικά δεν είναι στα λεφτά αυτό τώρα είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Το θέμα είναι γιατί η κλινική αυτή επιμένει τόσο πολύ και δεν δέχεται ότι μπορεί να έχει γίνει κ λάθος. Μου μπαίνουν υποψίες πολλές. Όπως κ να έχει τώρα περιμένω αποτελέσματα τέταρτου τεστ ΞΑΝΑ και από Εκεί. Από όσο κατάλαβα θα ξέρω το απόγευμα. Φάση θα έχει να χάσω κ το ραντεβού για αύριο στο τέλος χωρίς κανένα απόλυτος λόγο. Να ξανά πρέπει να υποβληθώ σε τεστ covid εγώ η ίδια μια μέρα πριν μπω αν με πάει από εβδομάδα. Απίστευτο. Κλαίω με το σύστημα. 

Ευχαριστώ πραγματικά παρά πολύ μέσα από την καρδιά μου για τις απαντήσεις σου γιατί αναφέρεις πράγματα που δεν γνώριζα και δεν είχα ψάξει πιο παλιά. Θέλω αλήθεια πολύ να θηλάσω κ να κρατήσω το μωρό δίπλα μου. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο το covid που πρέπει να φοβόμαστε αλλά κ αυτά που θα χάσει το μωρό αν δεν μείνει δίπλα στην μαμά του. Θα χάσει την επαφή δέρμα με δέρμα , θα χάσει τον θηλασμό και θα απομονωθεί μόνο του από την αρχή της ζωής του σε ένα χώρο άγνωστο. Τι ψυχισμό δημιουργούμε σε μια νέα ζωή με αυτό τον τρόπο. Τι πρόβλημα δημιουργούμε σε ένα μωράκι χωρίς ζεστασιά από κανέναν. Χωρίς αντισώματα για το αύριο που το περιμένει και χωρίς μια αγκαλιά κ λίγη στοργή ; Εφόσον έχω την δυνατότητα να θηλάσω κ να το έχω κοντά μ θα το κάνω και θα προσέξω πραγματικά πολύ. Θα φοράω μάσκα , γάντια θα τηρώ τους κανόνες ... θα κάνω ότι χρειαστεί. Δεν ξέρω η δικιά μου καρδιά πάντως κόβετε στα δυο και μόνο στην ιδεα. 

γενικα τα νοσοκομεια δεν δεχονται ευκολα απο αλλα εργαστηρια εξετασεις οχι μονο για τον covid αλλα για ολα  . ελπιζω να βγει παλι αρνητικο κ να ξεμπερδευετε. 

γενικα μην ανχωνεσε με θεωριες το μωρο μια χαρα θα ειναι οπως κ να εχει προεχει η ασφαλεια του. ακομα κ μασκα κ γαντια αν φορας το μωρο μπορει να κολλησει. θα εμπιστευοσουν αν σου λεγαν οτι ενας γιατρος εχει πυρετο κ ειναι αρρωστος να ερθει να εξετασει το μωρο σου?πες οτι δεν υπηρχε ο covid κ σου ελεγε ο παιδιατρος ειμαι αρρωστος αλλα θα ερθω να δω το νεογεννητο θα του ελεγες ναι φυσικα ελατε δεν πειραζει θα φορατε μασκα??

Διαφημίσεις

Θεωρω οτι εαν ηταν τοσο επικινδυνο δεν θα επιτρεποταν το rooming in, ακομη και με τα μετρα ασφαλειας. Εφοσον δινεται η δυνατοτητα και το ok απο διεθνεις οργανισμους που εχουν ερευνησει την επικινδυνοτητα, δεν ξερω γιατι πρεπει να το ακυρωνουμε σε μια μητερα που το θελει. Kι ας μην ξεχναμε πως στο δυνατο ανοσοποιητικο παιζει βασικο ρολο η ψυχολογια. Με την δικη μου λογικη, ενα μωρο που βρισκεται μαρκυα απο την μαμα του βιωνει περισσοτερο στρες με ο,τι συνεπαγεται αυτο.

Αν τυχόν έβγαινε θετικό το τεστ της κοπέλας θα άφηναν να έχει δίπλα της το μωρό? Αν ναι εννοείται θα μπορεί κ να το θηλάσει αλλά αν δεν επιτρέπουν να έρχεται σε επαφή πως να το κάνει?

Παιδιά επειδή εγώ το ανέφερα , σας είπα απλώς τι έχω διαβάσει σε κάποιες ιστοσελίδες που στηρίζουν το μητρικό θηλασμό σχετικά με το θέμα του κορονοιου. Επίσης, έγραψα τι μου είπε η παιδίατρος μου, μήνες πρίν, και αυτή βασιζόμενη στα υπάρχοντα δεδομένα εκείνη την χρονική περίοδο. Τόνισα ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Είπα ξεκάθαρα ότι πρέπει να μιλήσει με παιδίατρο ( ιδανικά σύμβουλο θηλασμού για να τη βοηθήσει) για να την ενημερώσει για τα νέα δεδομένα, καθώς ούτε γιατροί είμαστε εδώ μέσα για να δώσουμε συμβουλές ούτε ειδικοί στο θέμα του κορονοιου. Ελπίζω να μην παρεξηγηκε αυτό που έγραψα.Ο ΠΟΥ γενικά κάνει συστάσεις, κάθε χώρα όπως βλέπουμε όμως χαράζει διαφορετικές πολιτικές στο θέμα της υγείας. Άλλες χώρες μπορεί να το ενθαρρύνουν το θηλασμό σε περίπτωση κρουσμάτων , δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο επειδή η κοπέλα αυτή τη στιγμή θα γεννήσει και μένει στη συγκεκριμένη χώρα, θα προσαρμοστεί με τα δεδομένα της χώρας αυτής.

Αν υπάρχει κάτι, ωστόσο, το οποίο μπορεί να κάνει ώστε να βοηθήσει τον εαυτό της και το μωρό σε σχέση με το θηλασμό, εφόσον οι γιατροί κρίνουν ότι είναι οκ και ασφαλές, πρέπει να το κάνει για μένα. @Super.mum ενημερώσου όσο μπορείς για το θέμα. Ειναι κρίμα να γίνει κακή αρχή, αν κάτι μπορεί να γίνει πάντα με ασφάλεια και για τους δύο όμως. Έχε στο μυαλό σου ότι μαμάδες κατάφεραν να θηλάσουν μετά από μήνες τα μωρά τους γιατί για κάποιους λόγους χωρίστηκαν, παρόλα αυτά τα κατάφεραν. Εσύ να έχεις θετική ψυχολογία και θέληση να τα καταφέρεις ό, τι και να συμβεί ! 

Καλά , μην δραματοποιούμε. Πολλές μανούλες αναγκάστηκαν να αποχωριστούν και να μην θηλάσουν τα μωρά τους , γιατί μπορεί να ήταν πρόωρα πχ και να μπήκαν σε θερμοκοιτίδα. Δεν σημαίνει αυτό ότι έπαθαν ψυχολογικά. Η υγεία του παιδιού προέχει. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει ο οργανισμός ενός νεογέννητου στον ιό. Τι συγκρίνουμε τώρα? Τις αγκαλιές και το θηλασμό με τη ζωή και την υγεία του μωρού? Η απομόνωση θα ήταν για λίγες μέρες. Μετά όλο αγκαλιά θα ήσασταν. Δεν λέω ότι δεν είναι σκληρό , αλλά προσωπικά αν ήμουν θετική και διεκδικούσα θηλασμούς και αγκαλιές και κόλλαγα το μωρό και πάθαινε κάτι, δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου. Αυτά βέβαια θεωρητικά, διότι απ'ότι φαίνεται θα είστε εντάξει και πολύ χαίρομαι γι'αυτό!

Just now, Sentir...natureza said:

Θεωρω οτι εαν ηταν τοσο επικινδυνο δεν θα επιτρεποταν το rooming in, ακομη και με τα μετρα ασφαλειας. Εφοσον δινεται η δυνατοτητα και το ok απο διεθνεις οργανισμους που εχουν ερευνησει την επικινδυνοτητα, δεν ξερω γιατι πρεπει να το ακυρωνουμε σε μια μητερα που το θελει. Kι ας μην ξεχναμε πως στο δυνατο ανοσοποιητικο παιζει βασικο ρολο η ψυχολογια. Με την δικη μου λογικη, ενα μωρο που βρισκεται μαρκυα απο την μαμα του βιωνει περισσοτερο στρες με ο,τι συνεπαγεται αυτο.

Μα καθόλου δεν ακύρωσα αυτό θέλει μία μητέρα, απλά παραθέτω την άποψη μου. Θεωρώ πως μεγαλύτερη σημασία από ότιδήποτε έχει η ασφάλεια του παιδιού και αν μητέρα φέρει τον ιό το ρίσκο είναι μεγάλο. Δεν μηδένισα  την σημασία που έχει για ένα νεογέννητο να είναι στην αγκαλιά της μαμάς του, όμως ειλικρινά πόσα είναι τα παιδιά που μπαίνουν στην μενν και αναγκαστικά χωρίζονται από την μητέρα τους? Δεν πιστεύω πως όλα αυτά τα βρέφη έχουν θέματα ψυχολογικά, μόλις βγουν από την μονάδα έχουν όλο τον χρόνο που θέλουν για αγκαλιά, θηλασμό κτλ. Εσύ μπορείς να εγγυηθείς πως η μητέρα ακόμα και αν τηρεί όλα τα μέτρα δεν θα μεταφέρει τον ιό στο νεογέννητο? Γιατί νομίζω πως αυτό ούτε οι γιατροί μπορούν αν το εγγυηθούν.

Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες καθώς απο ότι φαίνεται και οι δύο γονείς αρνητικοί είναι στο ιό.

γενικα λυσεις υπαρχουν οποτε μην ανχωνεσε . ο συμβουλος θηλασμου ειναι εκει για να σου δωσει λυσεις οταν σου το επιτρεψει ο γιατρος. η δουλεια του συμβουλου θηλασμου ειναι να ενθαρυνει την γυναικα να θηλασει οταν ο νεογνολογος δωσει το οκ κ να της βρει λυσεις οταν αυτο καθηστερει. κ ευτυχως λυσεις υπαρχουν αρκει να εχεις την ενθαρυση κ την καθοδηγηση ενος σωστου συμβουλου

Διαφημίσεις

Just now, mama16 είπε:

Αν τυχόν έβγαινε θετικό το τεστ της κοπέλας θα άφηναν να έχει δίπλα της το μωρό? Αν ναι εννοείται θα μπορεί κ να το θηλάσει αλλά αν δεν επιτρέπουν να έρχεται σε επαφή πως να το κάνει?

Ναι αυτό λέω, έχουν βγει διεθνείς οδηγιες για μητέρα που είναι θετική στον κορωνοιο: μπορεί να έχει το μωρό μαζί της εφόσον τηρούνται μέτρα ασφαλείας πχ μάσκα, γάντια όταν πιάνει το μωρό, πλύσιμο χεριών πριν το θηλάσει κα.

Ναι αυτό λέω, έχουν βγει διεθνείς οδηγιες για μητέρα που είναι θετική στον κορωνοιο: μπορεί να έχει το μωρό μαζί της εφόσον τηρούνται μέτρα ασφαλείας πχ μάσκα, γάντια όταν πιάνει το μωρό, πλύσιμο χεριών πριν το θηλάσει κα.

Το εφαρμόζουν όμως στα νοσοκομεία η απλά έχουν βγει διεθνείς οδηγίες χωρίς όμως να το τηρούν στην Ελλάδα? Ξέρεις? Μακάρι να το κάνουν κ εδώ..

Just now, mama16 said:

Το εφαρμόζουν όμως στα νοσοκομεία η απλά έχουν βγει διεθνείς οδηγίες χωρίς όμως να το τηρούν στην Ελλάδα? Ξέρεις? Μακάρι να το κάνουν κ εδώ..

Προφανώς και όχι. Εάν δεν πειστεί το τοπικό υπουργείο υγείας, οι επιστημονικές επιτροπές που εισηγούνται στον υπουργό/γενικό γραμματέα και οι επιστημονικές επιτροπές των νοσοκομείων, δεν εφαρμόζεται καμία 'σύσταση'. Ο WHO δεν έχει δικαιοδοσία να επιβάλλει σε κανένα κράτος τον τρόπο που θα ασκείται η υγειονομική πολιτική, κι αυτό ισχύει και σε πολύ σοβαρότερα θέματα από αυτό που συζητάμε. Κι επίσης ο κάθε γιατρός ή μαιευτήρας δεσμεύεται από το νομικό πλαίσιο στο οποίο εργάζεται.....δε μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, ακόμη κι αν διαφωνεί με τα τρέχοντα πρωτόκολλα ή πλαίσια.

Εδώ η κοπέλα μας λέει οτι ένα ιδιωτικό μαιευτήριο αναγνωρίζει μόνο τα δικά του τεστ....είμαστε σοβαροί; :D

Κορίτσια καλησπέρα! Είναι απίστευτο αλλά το τεστ που ξανά έκανε στο Λητω βγήκε θετικο. Δεν μπορούμε να πειστούμε με τίποτα γιατί το τεστ βγαίνει αρνητικο σε όλα τα αλλά νοσοκομεία και σε εκείνο βγαίνει θετικό. Μήπως απλά δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος στο πρώτο τεστ ; Δεν μπορεί μόνο στο συγκεκριμένο εργαστήριο να τον βγάζουν θετικο. Αφήστε που έχω απελπιστεί και με τον γιατρό μου και πραγματικά μίλησα σήμερα με άλλον. Αυτός είναι από το Ιασώ. Πείτε μου αν είχατε καμία εμπειρία καμία σας από το Ιασώ. Μου τον σύστησε μια γνωστή μου. Την είχε ξεγεννήσει και στα δυο παιδιά της με καισαρική. Είναι ευχαριστημένη λέει. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Για αρχή μου είπε αύριο να φωνάξουμε κάποιον από το ΕΟΔΥ να έρθει σπίτι μας να μας κάνει το τεστ. Και με βάση το αποτέλεσμα βλέπουμε κ κάνουμε. Ο άντρας μου που λέτε μίλησε με το Λητω και απαίτησε να του δώσουν το υλικό που είχαν και να το ελέγξει κάπου αλλου. Εκείνοι δεν θελανε. Αλλά αφού επέμενε πολύ και τον είχε καθοδηγήσει διευθύντρια από το ερρικος ντυναν του είπαν οκ αύριο να του τα δώσουν. Φοβούνται ότι έχουν κάνει λάθος και προσπαθούν να τα κουκουλώσουν γιατί σου λέει μπορεί να φάμε και μήνυση ; Όντως είναι έτσι όπως τα λένε ; Δεν ξέρω και θέλω να βγάλω άκρη γιατί δεν θέλω να είμαι κορόιδο σε όλο αυτό 

Κορίτσια καλησπέρα! Είναι απίστευτο αλλά το τεστ που ξανά έκανε στο Λητω βγήκε θετικο. Δεν μπορούμε να πειστούμε με τίποτα γιατί το τεστ βγαίνει αρνητικο σε όλα τα αλλά νοσοκομεία και σε εκείνο βγαίνει θετικό. Μήπως απλά δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος στο πρώτο τεστ ; Δεν μπορεί μόνο στο συγκεκριμένο εργαστήριο να τον βγάζουν θετικο. Αφήστε που έχω απελπιστεί και με τον γιατρό μου και πραγματικά μίλησα σήμερα με άλλον. Αυτός είναι από το Ιασώ. Πείτε μου αν είχατε καμία εμπειρία καμία σας από το Ιασώ. Μου τον σύστησε μια γνωστή μου. Την είχε ξεγεννήσει και στα δυο παιδιά της με καισαρική. Είναι ευχαριστημένη λέει. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Για αρχή μου είπε αύριο να φωνάξουμε κάποιον από το ΕΟΔΥ να έρθει σπίτι μας να μας κάνει το τεστ. Και με βάση το αποτέλεσμα βλέπουμε κ κάνουμε. Ο άντρας μου που λέτε μίλησε με το Λητω και απαίτησε να του δώσουν το υλικό που είχαν και να το ελέγξει κάπου αλλου. Εκείνοι δεν θελανε. Αλλά αφού επέμενε πολύ και τον είχε καθοδηγήσει διευθύντρια από το ερρικος ντυναν του είπαν οκ αύριο να του τα δώσουν. Φοβούνται ότι έχουν κάνει λάθος και προσπαθούν να τα κουκουλώσουν γιατί σου λέει μπορεί να φάμε και μήνυση ; Όντως είναι έτσι όπως τα λένε ; Δεν ξέρω και θέλω να βγάλω άκρη γιατί δεν θέλω να είμαι κορόιδο σε όλο αυτό 

ε καλο ειναι να καλεσεις τον εοδυ να σου παρει δειγμα κ να ξεκαθαρισει . παντως γενικα ποιο ευκολα κατι βγαινει ψευδως αρνητικο παρα ψευδος θετικο... το να σου λενε ψεματα το θεωρω ακυρο πολλες εξετασεις τις επαναλαμβανουν για σιγουρια

Διαφημίσεις

Το να βγει ένα τεστ ψευδως θετικό δεν είναι ασυνήθιστο. Δεν νομίζω ότι θα έμπαιναν σ αυτή την διαδικασία και θα έχαναν τα 1500 ευρώ (ή όσα είναι τέλος πάντων) απλά και μόνο επειδή βγήκε ένα τεστ ψευδως θετικό, ούτε και μπορείτε να τους κάνετε μηνυση επειδή βγήκε λάθος αποτέλεσμα. Πέρα από αυτά είναι όντως μεγάλο το μπέρδεμα και σου εύχομαι πραγματικά να βρείτε άκρη γρήγορα. Κρίμα πραγματικά να μπαίνεις σ αυτή την διαδικασία λίγες μέρες πριν γεννήσεις. Υπομονή και κουράγιο. 

Just now, ninaki80 είπε:

ε καλο ειναι να καλεσεις τον εοδυ να σου παρει δειγμα κ να ξεκαθαρισει . παντως γενικα ποιο ευκολα κατι βγαινει ψευδως αρνητικο παρα ψευδος θετικο... το να σου λενε ψεματα το θεωρω ακυρο πολλες εξετασεις τις επαναλαμβανουν για σιγουρια

Θα κάνω και με τον εοδυ ένα τεστ απλά για να δω. Θέλω πραγματικά να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. 

Just now, Chrysoum είπε:

Το να βγει ένα τεστ ψευδως θετικό δεν είναι ασυνήθιστο. Δεν νομίζω ότι θα έμπαιναν σ αυτή την διαδικασία και θα έχαναν τα 1500 ευρώ (ή όσα είναι τέλος πάντων) απλά και μόνο επειδή βγήκε ένα τεστ ψευδως θετικό, ούτε και μπορείτε να τους κάνετε μηνυση επειδή βγήκε λάθος αποτέλεσμα. Πέρα από αυτά είναι όντως μεγάλο το μπέρδεμα και σου εύχομαι πραγματικά να βρείτε άκρη γρήγορα. Κρίμα πραγματικά να μπαίνεις σ αυτή την διαδικασία λίγες μέρες πριν γεννήσεις. Υπομονή και κουράγιο. 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Στο Λητω μέσα είναι μια μονάδα καινούργια που έχει ανοίξει και ονομάζεται a lab αυτό είναι το εργαστήριο που σου κάνει κ το τεστ. Αλλά απορώ γιατί ο γιατρός μου επέμενε τόσο πολύ να πάω εκεί και δεν δεχόταν αποτελέσματα από αλλα πιο μεγάλα εργαστήρια σε σύγκριση με αυτό. 

Κορίτσια ο γιατρός στο Ιασώ λέγεται Ζιώγας. Αν αύριο βγούμε αρνητικοί και οι δυο με τον εοδυ θα πάω να με δει και αν μου αρέσει ο τρόπος ο δικός του και μου κάνει λέω να γεννήσω μαζί του. Απλά αν γνωρίζεται καμία σας για τον συγκεκριμένο γιατρό πείτε μου εμπειρίες. Πρως το παρόν έχω ακούσει τα καλύτερα. Από το τηλέφωνο μου ακούστηκε ότι ήθελε να βοηθήσει και πολύ πρόθυμος. Θέλω απλά να μου πείτε οποία γνωρίζει αν είναι όντως καλός και δεν βάζει ούτε όρους ούτε καθετήρα όπως λένε και αν βάζει το μωρό από την αρχή να θηλάσει και να έχει επαφή με την μαμά σώμα με σώμα. Σας ευχαριστώ πολύ 

Θα κάνω και με τον εοδυ ένα τεστ απλά για να δω. Θέλω πραγματικά να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Στο Λητω μέσα είναι μια μονάδα καινούργια που έχει ανοίξει και ονομάζεται a lab αυτό είναι το εργαστήριο που σου κάνει κ το τεστ. Αλλά απορώ γιατί ο γιατρός μου επέμενε τόσο πολύ να πάω εκεί και δεν δεχόταν αποτελέσματα από αλλα πιο μεγάλα εργαστήρια σε σύγκριση με αυτό. 

Κορίτσια ο γιατρός στο Ιασώ λέγεται Ζιώγας. Αν αύριο βγούμε αρνητικοί και οι δυο με τον εοδυ θα πάω να με δει και αν μου αρέσει ο τρόπος ο δικός του και μου κάνει λέω να γεννήσω μαζί του. Απλά αν γνωρίζεται καμία σας για τον συγκεκριμένο γιατρό πείτε μου εμπειρίες. Πρως το παρόν έχω ακούσει τα καλύτερα. Από το τηλέφωνο μου ακούστηκε ότι ήθελε να βοηθήσει και πολύ πρόθυμος. Θέλω απλά να μου πείτε οποία γνωρίζει αν είναι όντως καλός και δεν βάζει ούτε όρους ούτε καθετήρα όπως λένε και αν βάζει το μωρό από την αρχή να θηλάσει και να έχει επαφή με την μαμά σώμα με σώμα. Σας ευχαριστώ πολύ 

Ελπίζω να πάνε όλα καλά τελικά ! Το μα βγει ένα τεστ / μια εξέταση ψευδώς θετική δεν νομίζω πως είναι κάτι που φοβούνται . Αυτο μπορεί να συμβεί σε πλήθος εξετάσεων και δεν νομίζω καν ότι θα είχε νόημα μια μήνυση . Το Alpha lab που αναφέρεις πάντως είναι εξαιρετικό εργαστήριο στο οποίο μάλιστα διενεργούνται πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις. 

Πολύ αγχωτικό πάντως όλο αυτό λίγο πριν το τοκετό !!!

8 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να βγει ένα τεστ ψευδώς θετικό??? Εγώ νόμιζα μόνο το αντίθετο... Τότε πως οι ασυμπτωματικοί θετικοί λένε ότι έχουν κορωνοιο? Μπορεί να είναι λάθος του τεστ

Just now, mama16 said:

Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να βγει ένα τεστ ψευδώς θετικό??? Εγώ νόμιζα μόνο το αντίθετο... Τότε πως οι ασυμπτωματικοί θετικοί λένε ότι έχουν κορωνοιο? Μπορεί να είναι λάθος του τεστ

Ναι φυσικά μπορεί να συμβεί. Ανάλογως την τεχνική που χρησιμοποιείται αλλάζουν και τα ποσοστά που μπορεί να δώσει ψευδως θετικό. Τωρα για την PCR που κάνουν στα covid τεστ η αλήθεια είναι ότι έχει υψηλή "specificity", νομίζω το ποσοστό για ψευδως θετικά είναι κάτω από 5%. Παρόλα αυτά μπορεί να συμβεί ναι. 

Just now, Chrysoum είπε:

Ναι φυσικά μπορεί να συμβεί. Ανάλογως την τεχνική που χρησιμοποιείται αλλάζουν και τα ποσοστά που μπορεί να δώσει ψευδως θετικό. Τωρα για την PCR που κάνουν στα covid τεστ η αλήθεια είναι ότι έχει υψηλή "specificity", νομίζω το ποσοστό για ψευδως θετικά είναι κάτω από 5%. Παρόλα αυτά μπορεί να συμβεί ναι. 

Πρώτη φορά το άκουσα αυτό ομολογώ, εγώ νόμιζα ότι αν βγει σε κάποιον ένα τεστ θετικό κ το άλλο αρνητικό ότι δεν πάρθηκε πολύ σωστά το δείγμα κ κανονικά είναι θετικό

Just now, mama16 said:

Πρώτη φορά το άκουσα αυτό ομολογώ, εγώ νόμιζα ότι αν βγει σε κάποιον ένα τεστ θετικό κ το άλλο αρνητικό ότι δεν πάρθηκε πολύ σωστά το δείγμα κ κανονικά είναι θετικό

Το ποσοστό των φευδως αρνητικών για την PCR είναι μεγαλύτερο από των ψευδώς θετικών, οπότε ναι, αν το ένα δείξει θετικό και το άλλο αρνητικό μάλλον είναι θετικό. Αλλά και πάλι δεν το λες και με σιγουριά, πρέπει να κάνεις και τρίτο 

Με 2 θετικά τεστ πάντως να είναι αρνητικός, δεν ξέρω.. Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με το τεστ του ΕΟΔΥ . Ελπίζω πάντως να έχετε εστιάσει στο να μην κολλήσεις εσύ, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και να μην επαναπαυτήκατε με το αρνητικό τεστ. Διότι τη Δευτέρα εσύ θα εξεταστείς και θα κριθεί το αν θα γεννήσεις όπως το έχεις προγραμματίσει ή θα πας στο Αττικό.

πρίν από 55 λεπτά , Chrysoum είπε:

Ναι και εμένα που ρώτησα τον οργανισμό πολιτικής προστασίας είπαν ότι όντος μπορεί να βγει ψευδώς θετικο αλλά κ πάλι λέει καθήστε καραντίνα :p

Just now, Yovanna είπε:

Με 2 θετικά τεστ πάντως να είναι αρνητικός, δεν ξέρω.. Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με το τεστ του ΕΟΔΥ . Ελπίζω πάντως να έχετε εστιάσει στο να μην κολλήσεις εσύ, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και να μην επαναπαυτήκατε με το αρνητικό τεστ. Διότι τη Δευτέρα εσύ θα εξεταστείς και θα κριθεί το αν θα γεννήσεις όπως το έχεις προγραμματίσει ή θα πας στο Αττικό.

Δεν έχουμε αναπαυτεί. Κρατάμε τα μέτρα και προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε σε διαφορετικούς χώρους. Έχουμε κ διαφορετικές τουαλέτες. Τέλος παντον δεν θα κάνω άλλο τεστ ούτε εγώ ούτε εκείνος από όσο κατάλαβα. Αφού μίλησα με τον οργανισμό πολιτικής προστασίας μου είπαν ότι κ να κανείς τώρα κ να βγεις αρνητική δεν τους λέει κάτι και δεν θα μπορείς να πας σε άλλο νοσοκομείο να γεννήσεις αύριο ξέρω γω. Γιατί μπορεί να είσαι θετική (εφόσον είχες στενή επαφή με πρόσωπο που Βγαίνει θετικός , τον άντρα σου) και το τεστ να σε βγάζει ακόμα αρνητική. Πρέπει να περιμένεις λέει μέχρι Δευτέρα. Ως τότε καραντίνα και εγώ κ ο άντρας μου. Όχι μόνο ο άντρας μου. Δευτέρα όπως μου είχαν πει κ από το Λητω κάνω τεστ κ αν βγει αρνητικό γεννάω εκεί , αν όχι πάω στο Αττικό. Τι να πω ελπίζω να πάνε όλα καλά κ να με δείξει αρνητική. Δεν μου δίνουν άλλη επιλογή. 

Άλλο θέμα τώρα με τον γιατρό μου που δεν θέλει να μου μιλήσει για το ενδεχόμενο αν βγω θετική τι κάνουμε σε εκείνη την φάση. Μου λέει δεν χρειάζεται από τώρα να αγχωθείς μέχρι την Δευτέρα για το αν δείξει θετικο. Εμείς λέει σκεφτόμαστε θετικά. Εμένα του λέω όμως αυτό δεν με καλύπτει που μου λέτε. Γιατί εγώ θέλω να είμαι προετοιμασμένη στο τι θα συμβεί. Και πραγματικά δεν θέλει να ασχοληθεί με το ενδεχόμενο αυτό. Ας πάνε όλα με το καλό και πραγματικά μετά θα το ψάξω πολύ καλά με γιατρό για το μέλλον. Γιατί σε μια τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από μεριά του. Θα έπρεπε να μου αφιερώσει κάποια ώρα στο να με κάνει να μην αγχώνομαι τόσο για το τι με περιμένει. Δεν υπάρχει όμως αυτό. Πολύ εύκολα μου είπε «εεε απλά κοιτα αν είσαι θετική δεν θα πρέπει κ να θηλάσεις» σοβαρά τώρα ; 

Άλλο θέμα τώρα με τον γιατρό μου που δεν θέλει να μου μιλήσει για το ενδεχόμενο αν βγω θετική τι κάνουμε σε εκείνη την φάση. Μου λέει δεν χρειάζεται από τώρα να αγχωθείς μέχρι την Δευτέρα για το αν δείξει θετικο. Εμείς λέει σκεφτόμαστε θετικά. Εμένα του λέω όμως αυτό δεν με καλύπτει που μου λέτε. Γιατί εγώ θέλω να είμαι προετοιμασμένη στο τι θα συμβεί. Και πραγματικά δεν θέλει να ασχοληθεί με το ενδεχόμενο αυτό. Ας πάνε όλα με το καλό και πραγματικά μετά θα το ψάξω πολύ καλά με γιατρό για το μέλλον. Γιατί σε μια τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από μεριά του. Θα έπρεπε να μου αφιερώσει κάποια ώρα στο να με κάνει να μην αγχώνομαι τόσο για το τι με περιμένει. Δεν υπάρχει όμως αυτό. Πολύ εύκολα μου είπε «εεε απλά κοιτα αν είσαι θετική δεν θα πρέπει κ να θηλάσεις» σοβαρά τώρα ; 

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και με το καλό να γεννήσεις!

Τί να σου πει βρε κορίτσι ο γιατρός? Αν βγεις θετική δεν μπορεί να σε κρατήσει να γεννήσεις μαζί  του, ακόμα και να θέλει. Θα πας αναγκαστικά στο Αττικό, θα ακολουθήσεις το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, αν αυτό δεν προβλέπει να έχεις το μωρό μαζί σου για κάποιο διάστημα αναγκαστικά δεν θα θηλάσεις τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Όταν πάτε μαζί με το μωρό στο σπίτι, κάνετε ό,τι θέλετε που λέει ο λόγος, αναλόγως και του τί θα σου πει ο παιδίατρος.

Έτσι κι αλλιώς για τον θηλασμό τον πρώτο λόγο δεν τον έχει ο μαιευτήρας, θα πάρεις οδηγίες από τους παιδιάτρους του νοσοκομείου όπου θα γεννήσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...