Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

11 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Ειλικρινά δεν το γράφω για να εξόργισε την sentir.. 

Δεν εξοργίζομαι τόσο εύκολα.Ελευθερια έχουμε,ο καθένας μπορεί να παραθέσει ο,τι θέλει :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Sentir...natureza είπε:

Δεν εξοργίζομαι τόσο εύκολα.Ελευθερια έχουμε,ο καθένας μπορεί να παραθέσει ο,τι θέλει :)

Ωραια.χαιρομαι.Δεν θα ήθελα να σε κάνω να νιώσεις ασχημα.

Πάλι άρρωστος ο μικρός αυτές τις μέρες! Είναι ή τρίτη φορά απο τότε που ανοιξαν τα σχολεία!  Δίνετε τίποτα στα παιδια για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, πχ κάποια βιταμίνη, κάποιο ρόφημα? 

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά εγώ είδα μεγάλη διαφορά από όταν κάναμε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι καθημερινή συνήθεια. Βιταμίνες επιπλέον δεν του έδωσα ποτέ. Λογικά η @Sentir...naturezaθα γνωρίζει να σου προτείνει κάτι για ενίσχυση.

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Πάλι άρρωστος ο μικρός αυτές τις μέρες! Είναι ή τρίτη φορά απο τότε που ανοιξαν τα σχολεία!  Δίνετε τίποτα στα παιδια για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, πχ κάποια βιταμίνη, κάποιο ρόφημα? 

Εγω περα από d δεν εχω δωσει ποτε βιταμίνες. Τωρα ομως που φοβαμαιλογω κατάστασης ξεκινησαμε ολοι c.Δινω την λιποσωμικη της doctor s formula.Ειναι η πιο απορρόφησης μορφή.Επισης της ξεκινησα για ένα μήνα πρεβιοτικα.Βοηθανε στο ανοσοποιητικο.Δινω τα prodilac.Θα ηθελα να δώσω και τα βiokult για παιδια  αλλα τα φοβαμαι γιατι εχει κ ω3 μεσα  κ εχει αλλεργία στο ψάρι.

Διαφημίσεις

Το έχει γράψει παραπάνω και η @ΑΡΓΚ, το διάβασα πριν λίγες μέρς και στον Παπαβέντση, αναδημοσιευμένο από άλλον γιατρό, και το αντιγράφω:

"- Γιατρέ, γράψε μου καμιά βιταμίνη να δυναμώσω το ανοσοποιητικό μου."
Είναι ένα από τα αιτήματα που ακούω πολύ συχνά όταν βλέπω ασθενείς και η αντίδρασή μου πάντα είναι να προσπαθήσω να μην γελάσω.
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα από τα πιό πολύπλοκα συστήματα του οργανισμού που έχει σαν σκοπό να αποτρέψει την εισβολή μικροβίων, ιών ή παρασίτων στον οργανισμό μας. Η άμυνα του οργανισμού (όπως ονομάζεται στην καθομιλουμένη το ανοσοποιητικό μας σύστημα), ξεκινάει από το δέρμα και περιλαμβάνει τους λεμφαδένες, τον σπλήνα, το επιθήλιο της μύτης και του στόματος, τις αμυγδαλές και τον φάρυγγα, τον θύμο αδένα (όταν είμαστε παιδιά), το αίμα με τα λευκά αιμοσφαίρια και τους μηχανισμούς της πήξης, το έντερο, την τραχεία και τους πνεύμονες, τον μυελό των οστών κλπ.
Κάθε ένα από τα τμήματα αυτά της άμυνας του οργανισμού, ενεργοποιείται και λειτουργεί με έναν πολύπλοκο μηχανισμό έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών να είναι είτε η αποτροπή της εισόδου του βλαπτικού παράγοντα, είτε η ενεργοποίηση των φαγοκυττάρων, είτε η δημιουργία αντισωμάτων ή ειδικών κυτταροτοξικών λεμφοκυττάρων. Οι μηχανισμοί αυτοί δεν έχουν τους ίδιους μεσολαβητές, ούτε προσομοιάζουν μεταξύ τους, ενώ πολύ συχνά απαιτείται η ενεργοποίηση μοριακών μηχανισμών, με ενεργοποίηση γονιδίων, μετάφραση τμημάτων του γονιδιώματος σε ειδικές πρωτεΐνες, κλπ.
Το συμπέρασμα που βγαίνει απ όλη αυτή την πολυπλοκότητα είναι ότι δεν υπάρχει καμία βιταμίνη ή βότανο ή ιχνοστοιχείο που να επιδρά ταυτόχρονα σε όλους αυτούς τους πολύπλοκους και διαφορετικούς μεταξύ τους μηχανισμούς, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί στο μέτρο που απαιτείται το αμυντικό σύστημα. Άλλωστε, οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας δεν πάσχουν από μειωμένη ανταπόκριση του ανοσοποιητικού τους συστήματος στα εξωγενή ερεθίσματα, αλλά από το αντίθετο, δηλαδή την απρόσφορη (άχρηστη) ενεργοποίησή του με αποτέλεσμα την εμφάνιση αλλεργιών.
Σοβαρές επιστημονικές μελέτες καθώς και μετα-αναλύσεις που έχουν γίνει εδώ και χρόνια δεν έχουν αποδείξει ποτέ την χρησιμότητα οποιουδήποτε σκευάσματος ή βοτάνου για την "ενεργοποίηση" του ανοσοποιητικού συστήματος.
Έχοντας λοιπόν όλη αυτή την γνώση και έχοντας σπουδάσει τους μηχανισμούς της ανοσίας, δεν μπορώ να συστήσω ποτέ (εκτός σπανίων εξαιρέσεων) βιταμίνες ή οποιοδήποτε άλλο σκεύασμα για τον συγκεκριμένο σκοπό και ίσως έτσι να στεναχωρώ κάποιους από τους ασθενείς μου που μου τα ζητάνε επίμονα. Αντίθετα τους συνιστώ άλλα μέτρα που η ιατρική επιστήμη γνωρίζει αποδεδειγμένα ότι βοηθούν την άμυνα του οργανισμού, όπως ο υγιεινός τρόπος ζωής, η αποφυγή του καπνίσματος, οι εμβολιασμοί, κλπ.
Επί πλέον σαν γιατρός έχω διδαχθεί ότι δεν πρέπει να υποκύπτω στις απαιτήσεις των ασθενών μου, μόνο και μόνο για να μην τους στεναχωρήσω ή να τους απογοητεύσω.

Οκ .το σημαντικό είναι η διατροφή. Κατά διαστήματα,ομως,αν δώσεις κ κατι ισως βοηθησεις Η d παντως χρειάζεται κ ελέγχεται με εξέταση αίματος.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Οκ .το σημαντικό είναι η διατροφή. Κατά διαστήματα,ομως,αν δώσεις κ κατι ισως βοηθησεις Η d παντως χρειάζεται κ ελέγχεται με εξέταση αίματος.

Έτσι όπως το καταλαβαίνω, προφανώς η ισορροπημένη διατροφή οφελεί τη γενική υγεία, αλλά δεν υπάρχουν μαγκιές λύσεις ότι το τάδε συστατικό θα σε κάνει να μην αρρωσταίνει σ εύκολα. 

Εννοειται ότι καλού κακού κ εμείς δίνουμε πολλά φρουρά πλούσια σε c τον χειμώνα. 

Καλησπέρα, στο γιο μου δίνω μουρουνέλαιο σε καραμελιτσες που τις τρώει πολύ ευχάριστα, και προπολη για παιδιά σε σιροπι. Μουρουνέλαιο δίνω όλο το χρόνο γιατί βοηθάει και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

2t7wp3.png

σιγουρα παιζει ρολο ο οργανισμος,κ φυσικα η διατροφη.μπορειτε να κανετε κ αιματολογικες να δειτε για τυχον ελλειψη,πχ σε d που ειναι σημαντικη

αλλα απλα κ μονο για να λεω οτι εκανα οτι μπορουσα κ εγω δινω κτ επιπλεον

πχ αν εχουν βηχα το αντιβηχικο σιροπι που ειχε γραψει καποια στιγμη νομιζω η josephine

αν βλεπω οτι κτ τα περιτριγυριζει θα δωσω προπολη.επειδη την δινω με μελι βοηθαει πολυ με τα λαιμα

σιγουρα πολυ νερο,φρουτα,κρεας(αν τα βλεπω λιγο "πεσμενα" δ με πειραζει να φανε πιο συχνα)

κ φυσικα στην καταρροη πολυ καθαρισμο μυτης

εχω κ βιταμινουλες σε ζελεδακια(καλα κ με το μουρουνελαιο)αλλα δ δινω καθε μερα

επισης το σιροπι imunofit οταν ηταν μωρο ο μικρος ειδαμε μια καλυτερευση σε συναχακι,που ισως να ειχε κ ετσι κ αλλιως 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Έτσι όπως το καταλαβαίνω, προφανώς η ισορροπημένη διατροφή οφελεί τη γενική υγεία, αλλά δεν υπάρχουν μαγκιές λύσεις ότι το τάδε συστατικό θα σε κάνει να μην αρρωσταίνει σ εύκολα. 

Εννοειται ότι καλού κακού κ εμείς δίνουμε πολλά φρουρά πλούσια σε c τον χειμώνα. 

Από το πορτοκαλί παντωςψδεν απορροφάται πολυ.το ακτινίδιο ομως εχει πολλή περισσότερη c.

Προσωπικα δινω περισσοτερη προσοχη στην προληψη οσον αφορα την αναπτυξη του ανοσοποιητικου, ξεκινωντας απο την εγκυμοσυνη και τον τοκετο, την διατροφη, την ασκηση, τις βολτες στο δασος ή στο χωμα ξυπολυτοι, τα μπανια στη θαλασσα, την συνεχη επαφη με τον ηλιο, συχνες επαφες με ζωα και μικροβια :razz:. Οταν αρρωσταινουν απλα προσπαθω να δινω τσαγακια (χαμομηλι, σαμπουκο), μελι. Προπολη δεν εχω δωσει ακομη αλλα γνωριζω ατομα που δινουν συχνα, πριν αρρωστησει το παιδι. Βιταμινες δεν πιστευω οτι χρειαζεται να παιρνει καποιος οταν εχει μια ισορροπημενη διατροφη.

6 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Περαστικά σας, δύσκολος ο πρώτος χρόνος...

10 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Από το πορτοκαλί παντωςψδεν απορροφάται πολυ.το ακτινίδιο ομως εχει πολλή περισσότερη c.

Ναι κ ευτυχώς φέτος το ακτινίδιο του αρεσει του μικρου, πέρσι δεν ήθελε να δοκιμάσει. Τρώει ένα ολόκληρο κάθε μέρα κ φέτος επίσης ευτυχώς τρώει κ πορτοκαλί ολόκληρο, που είναι καλύτερο από χυμό. 

21 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Εγω περα από d δεν εχω δωσει ποτε βιταμίνες. Τωρα ομως που φοβαμαιλογω κατάστασης ξεκινησαμε ολοι c.Δινω την λιποσωμικη της doctor s formula.Ειναι η πιο απορρόφησης μορφή.Επισης της ξεκινησα για ένα μήνα πρεβιοτικα.Βοηθανε στο ανοσοποιητικο.Δινω τα prodilac.Θα ηθελα να δώσω και τα βiokult για παιδια  αλλα τα φοβαμαι γιατι εχει κ ω3 μεσα  κ εχει αλλεργία στο ψάρι.

Ο παιδιατρος μας  ειπε ακομη κ εμεις να κανουμε καθημερινή χρήση του σπρει λαιμού iovir.

Πολυ ψαγμένη ηταν η babycute.παλιο μέλος.πως μπορούμε αραγε να βρουμε δημοσιεύσεις της?Δεν μου βγαίνουν στην αναζήτηση.

Διαφημίσεις

Ο παιδιατρος μας  ειπε ακομη κ εμεις να κανουμε καθημερινή χρήση του σπρει λαιμού iovir.

Πολυ ψαγμένη ηταν η babycute.παλιο μέλος.πως μπορούμε αραγε να βρουμε δημοσιεύσεις της?Δεν μου βγαίνουν στην αναζήτηση.

Το είδα αυτό το iovir κ μου φάνηκε ενδιαφέρον για μένα που καταπονείται κ ο λαιμός. Αναρωτιέμαι όμως, είναι καλά αυτά σε βάθος χρόνου ή εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας κ δεν μπορεί να αντιδράσει μόνο του; 

@BabyCuteεγω τις βλεπω κανονικα τις δημοσιευσεις της.δ εψαξα συγκεκριμενα για διατροφη πχ

Για μας αυτό που λειτουργεί παρά πολύ τα τελευταία δυο χρόνια  είναι liposomal vitamin C, vitamin d και zinc . Δεν χάσαμε ούτε μια μέρα σχολείο 

υπάρχει εδώ το sambucol που έχει zinc , vitamin c (όχι liposomal όμως) , το έχει εκεί;

η  liposomal vitamin C είναι ακριβή δυστυχώς όποτε δεν είναι για κάθε μέρα αλλά με το που δω πυρετό την δίνω. Εγώ που πέρασα covid μόνο αυτό με βοήθησε 

Just now, Έσπερος είπε:

Το είδα αυτό το iovir κ μου φάνηκε ενδιαφέρον για μένα που καταπονείται κ ο λαιμός. Αναρωτιέμαι όμως, είναι καλά αυτά σε βάθος χρόνου ή εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας κ δεν μπορεί να αντιδράσει μόνο του; 

Είναι από φικια.δεν βλαπτει ουτε ειναι εθιστικο.

Just now, BabyCute είπε:

Για μας αυτό που λειτουργεί παρά πολύ τα τελευταία δυο χρόνια  είναι liposomal vitamin C, vitamin d και zinc . Δεν χάσαμε ούτε μια μέρα σχολείο 

υπάρχει εδώ το sambucol που έχει zinc , vitamin c (όχι liposomal όμως) , το έχει εκεί;

η  liposomal vitamin C είναι ακριβή δυστυχώς όποτε δεν είναι για κάθε μέρα αλλά με το που δω πυρετό την δίνω. Εγώ που πέρασα covid μόνο αυτό με βοήθησε 

Babycute μπαίνεις ακομη?πόσο πολύ χαίρομαι που γραφεις ξανα:)Μου είσαι πολυ ευχάριστη αναμνηση από τα χρόνια τα παλιά,εκείνα της μεγάλης προσπαθειας.Εσυ μου είχες πει για αυτή την βιταμίνη c κ τα ω3 που επαιρνα.αι τοσα αλλα.θυμαμαι κ το τσιτντζερ που έδινες στα παιδια σου.Πες μας κ για παιδικα πρεβιοτικα τη γνωμη σου.

Ηθελα να πω κ στην κοπέλα που έγραφε τις προάλλες ότι πιθανόν να έχει παιδακι στο φασμα οτι εσύ είχες πει τότε για πρεβιοτικα.Βοηθανε που μπορουν να βοηθωσουν επιπλέον αυτα τα παιδια.Μου ειχε κανει εντυπωση,αν θυμάμαι καλά,ότι ειχες γραψει οτι αυτα τα παιδια έουν ελλειψη συγκεκριμένων στοιχείων στο μικροβίωμα? 

Just now, Έσπερος είπε:

Φανταζομαι οτι δεν θα το παιρνεις ολο τον χειμωνα. Για μια φορα στο τοσο δεν πιστευω οτι πειραζει σε κατι. Κι εμενα ο παιδιατρος στο παρελθον μου ειχε προτεινει ενα παρομοιο για αν παμε σε μερος με συνωστισμο τον χειμωνα (πχ παιδοτοπος), δηλαδη προληπτικα και σπανια.

Α μπα δεν μπαίνω απλά μου έκανε quote η κοπέλα και μου ήρθε ειδοποιηση

προβιοτικά είναι τέλεια , εμείς φτιάχνουμε κεφιρ, αλλά είναι αηδία μωρε και τα μικρά δεν το πινουν

χάπια προβιοτικά αν βρεις καλή ποιοτητα σίγουρα βοηθανε αλλά απλά θέλει μεγάλη ποσότητα και επιμονή που είναι δύσκολο . Ότι έχει να κάνει με το έντερο φτιάχνει το ανοσοποιητικό, από το έντερο ξεκινάνε όλα απλά θέλει καιρό!

Ωμέγα 3 βοηθάει με inflammation στο έντερο όποτε και αυτό βοηθάει πολύ να φτιάξει το έντερο, ώστε να απορροφήσει τις βιταμίνες κλπ 

απλα όλα αυτά θέλουν γιατρό γιατί ειδικά το ωμέγα 3 δεν πάει με αντιπηκτικά για το αίμα φάρμακα  ;-)

@μαγιοπουλας σορυ ξέχασα να πω ότι ακόμα δίνω τζίντζερ αλλά είναι τόσο καυτερό δεν ξέρω αν το συνιστώ σε κανένα 

το παίρνουμε εδώ εμεις μόνο για πυρετούς και κορονοϊούς :-D

Επεξεργάστηκαν by BabyCute

On 27/10/2020 at 5:47 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

κ εμας sambuchol σιροπι μας συστησαν. φιλες μου που δοκιμασαν ειχαν αποτελεσμα μου ειπαν . 

Just now, BabyCute είπε:

Α μπα δεν μπαίνω απλά μου έκανε quote η κοπέλα και μου ήρθε ειδοποιηση

προβιοτικά είναι τέλεια , εμείς φτιάχνουμε κεφιρ, αλλά είναι αηδία μωρε και τα μικρά δεν το πινουν

χάπια προβιοτικά αν βρεις καλή ποιοτητα σίγουρα βοηθανε αλλά απλά θέλει μεγάλη ποσότητα και επιμονή που είναι δύσκολο . Ότι έχει να κάνει με το έντερο φτιάχνει το ανοσοποιητικό, από το έντερο ξεκινάνε όλα απλά θέλει καιρό!

Ωμέγα 3 βοηθάει με inflammation στο έντερο όποτε και αυτό βοηθάει πολύ να φτιάξει το έντερο, ώστε να απορροφήσει τις βιταμίνες κλπ 

απλα όλα αυτά θέλουν γιατρό γιατί ειδικά το ωμέγα 3 δεν πάει με αντιπηκτικά για το αίμα φάρμακα  ;-)

@μαγιοπουλας σορυ ξέχασα να πω ότι ακόμα δίνω τζίντζερ αλλά είναι τόσο καυτερό δεν ξέρω αν το συνιστώ σε κανένα 

το παίρνουμε εδώ εμεις μόνο για πυρετούς και κορονοϊούς :-D

Εγω ξύνω λίγο σε κρέμα φρούτων.

Με τον κορονοιο πως την παλεψες?είσαι καλά τώρα?Η υπόλοιπη οικογένεια κατάφερε να μην κολλήσει?

Just now, μαγιοπουλας said:

Εγω ξύνω λίγο σε κρέμα φρούτων.

Με τον κορονοιο πως την παλεψες?είσαι καλά τώρα?Η υπόλοιπη οικογένεια κατάφερε να μην κολλήσει?

Βάζεις τζίντζερ πάνω στην κρέμα; Μπράβο ρε συ! Σε θαυμάζω!

μονο εγω τον κόλλησα , ούτε ο σύζυγος ούτε τα παιδιά.... μάλλον το ανοσοποιητικό μου είναι χάλια από την κούραση! :wacko:

2 βδομαδες μέσα στο χαλι!! Αλλά έχασα 7 κιλά τουλάχιστον :shock::D

Just now, BabyCute είπε:

Βάζεις τζίντζερ πάνω στην κρέμα; Μπράβο ρε συ! Σε θαυμάζω!

μονο εγω τον κόλλησα , ούτε ο σύζυγος ούτε τα παιδιά.... μάλλον το ανοσοποιητικό μου είναι χάλια από την κούραση! :wacko:

2 βδομαδες μέσα στο χαλι!! Αλλά έχασα 7 κιλά τουλάχιστον :shock::D

Αυτο δεν το είχα υπολογίσει....χάνεις κιλά ε?καλό...

Ναι.βαζω στην κρέμα λίγο.φανταζομαι δεν χρειάζεται κ μεγαλη ποσότητα.σοαω κ κανένα μπισκότο καμια φορα μεσα να γλυκίσει λιγο.

Έκανες τεστ η μπα?το υπέθεσε?γιατί στην Αγγλία αυτα ειναι πολυτέλεια.Καταφερες να απομονωθείς?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...