Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλη σας ημερα,

Χαιρομαι πολυ που σας βρηκα.

Ειμαι μητερα ενος τριχρονου αγοριού.

Θα μπω κατευθειαν στο θεμα γιατι ειμαι σε κατάσταση πανικου.

Το παιδι μου δεν ηταν ποτε αυτο που λεμε ηρεμο παιδακι. Ειναι ζωηρος, πολυ ενεργητικος αλλα οχι ιδιαιτερα ομιλητικος (μιλαει οταν ξερει το περιβαλλον ή περασει 1/2 ωρα στον χωρο). Την πρωτη του κουβεντουλα την ειπε σε ηληκια 2 ετων και πριν μιλησει ήταν ιδιαιτερα επιθετικος (εκνευριζοταν που δεν μπορουσε να πει αυτο που ήθελε). Ακομα ειναι καπως επιθετικος οταν δεν περναει το δικο του. ΚΑταλαβαινει ομως τα παντα και ξερουμε τους βασικους κανονες.

Με αφορμη το οτι εγω παντα ηθελα να εκφρασω καποιες αποριες μου σε καποιον ειδικο (περισοτερο για την ομιλια)πηγαμε σε καποιον παιδοψυχολογο του Δημου (πιστευα οτι θα μου εκανε καλο να μαθω καποια πραγματα).

Λοιπον ηταν μια κυρια η οποια το μονο που εκανε για να τραβηξει την προσοχη του ηταν να πηγαινοφερνει εναν στυλο.

Θεωρησε καλο σημαδι την προσκοληση του πανω μου (εγω παντα το ειχα για αρνητικο - οτι δεν τον αφηνει να προχωρησει).

Και το κερασακι στην τουρτα ο μικρος μου μετα το 10λεπτο αρχισε να εξερευνει τον χωρο και της εκλεισε το κεντρικο πολυμπριζο.

Οταν με ρωτησε για τις σχεσεις του με τα υπολοιπα παιδια της ειπα οτι οταν βλεπει πολλα και αγνωστα δεν παει κοντα . Οταν ειναι 2-3 του αρεσει να παιζει μαζι τους . Γενικα αποφευγει τον πανικο (ειναι τοσο κακο?) και του περνει καποιο χρονο να εξικοιωθει με νεα ατομα .

Η διαγνωση της: Εχει επικοινωνιακη ανωριμοτητα και πρεπει να γραφτει στο "Περιβολακι" (ξερει κανεις κατι γι αυτο?) γιατι εχει ειδικους επικοινωνιολογους που θα βοηθησουν να βελτιωθει η ολη κατασταση (γιατι για εξαφανιση δεν...)

Ο παιδιατρος επεσε απο τα συννεφα οταν του το ειπα και μου ειπε να παρω δευτερη γνωμη και δεν ειναι ειδικοτητα της μια τετοια διαγνωση αλλα παιδοψυχιατρου.

Η παιδαγωγος του παιδικου σταθμου του δεν εχει παρατηρησει κατι τετοιο .

Ξερει κανεις τι ειναι η επικοινωνιακη ανωριμοτητα και καποιον επικοινωνιολογο να μου συστησει? Θελω μια δευτερη γνωμη πριν βαλω το παιδι μου σε ολη αυτη την διαδικασια.

Γενικα οτι γνωριζεται θα μου φαινοταν χρησιμο γιατι μεχρι να κλεισω ραντεβου και μεχρι να τον παει ειμαι σε μια κατασταση ανω κατω.

ΑΑΑΑ! Μην ξεχασω .Τα βασικα σημαδια λεει που το διεγνωσε ειναι:

1. Πιπίλα (ειναι ο τροπος του να αποκοπτει τους αλλους)

2. Πανα (δειχνει την ανωριμοτητα του)

3. Δεν μιλαει οταν ειναι σε αγνωστο περιβαλλον

4. Ξυπναει τα χαραματα και συνεχιζει τον υπνο του στο κρεβατι μας.

Ειναι οντως σημαδια? Εγω εκοψα την πιπιλα στο νηπιο και ο αντρας μου μιλησε στα 3. Αρα και εμεις εχουμε.

HElpppppppppp :cry:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

όλα αυτά που γράφεις τα κάνει και ο Ιωακείμ, με τη μόνη διαφορά ότι ξεκίνησε να μιλάει νωρίτερα! μήπως πρέπει να ανησυχώ;

Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να θέλει να εξοικιωθεί με το χώρο και μετά να αρχίσει να επικοινωνεί. Απ'οτι κατάλαβα πηγαίνει παιδικό...πως συμπεριφέρεται εκεί;

Αυτό που γράφεις για τα ξένα παιδάκια...σκέψου τον εαυτό σου..εσύ όταν πηγαίνεις κάπου που δεν ξέρεις κανέναν, αμέσως πιάνεις κουβέντα και διασκεδάζεις; δεν χρειάζεται κάποιο χρονος για προσαρμογή;

Λίγο υπερβολική μου φαίνεται αυτή η "διάγνωση". Εγώ δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς - δεν είμαι όμως ειδική, απλά μια μαμά!. Τώρα αν σε προβληματίζει, πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Η απορία μου είναι πως έκανε διάγνωση μέσα σε μια (;) ώρα αυτή η κυρία...όταν ουσιαστικά δεν επικοινώνησε με το ίδιο το παιδί, αλλά προφανώς εσύ της μετέφερες τα καθέκαστα.

ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση Polina.

Στον παιδικο μεχρι να μιλησει ηταν λιγο απομονομενος. Μαζευε ολα τα παιχνιδια και δεν αφηνε κανεναν να τα παρει.

Απ οταν μιλησε εχει κανει επιλογες. Δεν τα παει καλα με ολους (αλλα η δασκαλα λεει οτι παιζει κανονικα και συμετεχει αλλα οταν παρουσιαστω εγω κολαει πανω μου).

Σε 1/2 ωρα εκανε διαγνωση και την περισσοτερη ωρα ρωταγε εμενα.

Αλλα με ρωτουσε πραγματα του στυλ :

Με την γιαγια , τον μπαμπα πως τα παει?

Εχει παει νοσοκομειο ποτε?

Ποσο χρονον πηγε παιδικο?

Οταν ειναι αλλα παιδακια πως αντιδρα? -> Αν ειναι πολλα και αγνωστα ερχεται κοντα μου και μετα απο λιγη ωρα ξεθαρευει.

κλπ.

Ελένη καλημέρα...

θα σου απαντήσω κι εγώ σαν μια απλή μαμά (έχω ένα κοριτσάκι 3 χρονών σχεδόν).

Καταρχήν είναι σύνηθες φαινόμενο πολλά παιδιά (και κυρίως τα αγοράκια) να αργούν να μιλήσουν. Ξέρω πολλά παιδάκια που είπαν την πρώτη τους κουβέντα στα 2. Επίσης, ΟΛΑ τα παιδάκια όταν δεν μπορούν να μιλήσουν (και κατα συνέπεια να επικοινωνήσουν με τους άλλους) εκνευρίζονται και πολλές φορές γίνονται επιθετικά. Η δικιά μου άρχισε μεν να μιλάει νωρίς, αλλά όταν δεν ήξερε να πει κάτι ή όταν δεν το έλεγε καλά, νευρίαζε.

Η Μαρία μου, παρόλο που τώρα είναι ένα κοινωνικότατο παιδί, και ακόμη και όταν περπατάμε στο δρόμο τραγουδάμε και χορεύουμε, μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν μιλούσε σε ανθρώπους που τους έβλεπε κάθε μέρα !!! Μόλις της μιλούσε κάποιος γείτονας πχ ερχόταν και κρυβόταν πίσω μου.

Στην παιδική χαρά δε... Όταν είναι πολλά παιδάκια και κάνουν φασαρία, τρέχουν, παίζουν κτ.λ. ούτε που τα πλησιάζει (ακόμη και τώρα). Αν είναι 1-2 παιδάκια μπορεί και να παίξει μαζί τους, αν την πλησιάσουν αυτά.

Δεν ανησυχώ όμως γι' αυτό. Θεωρώ ότι δεν της αρέσει η φασαρία και προτιμάει να διασκεδάσει μόνη της. Το θέμα είναι ότι τα κοιτάει σαν να είναι ανώριμα (θαρείς κι αυτή είναι 10 χρονών) και σκέφτεται :"μα καλά τί κάνουν αυτά???"

Όσον αφορά τα βασικά σημάδια της διάγνωσης:

1. Κι εμείς έχουμε την πιπίλα μας (μόνο για τον ύπνο βέβαια) την οποία λατρεύουμε και δεν βλέπω να την κόβουμς.

2. Κι εμείς φοράμε ακόμη πάνα (από χθές αρχίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να την βγάλουμε)

3. Κι η δικιά μας έτσι κάνει.. (και νομίζω τα περισσότερα παιδιά)

4. Κι εμάς ξυπνάει κάθε βράδυ, αλλά δεν έρχεται στο κρεβάτι μας (γιατί δεν της το έχουμε μάθει εμείς) αλλά ζητάει νερό - όχι επειδή διψάει - γιατί θέλει να με βλέπει και να ησυχάζει...

Εάν όλα αυτά Ελένη μου είναι σημάδια.. τότε μάλλον κι εγώ (αλλά και τουλάχιστον οι μισές μαμάδες σ' αυτό το forum) έχουν προβληματικά παιδιά.

Μήπως πρέπει να τα τρέξουμε κι εμείς στην κάθε άσχετη παιδοψυχολόγο, του δήμου που βγάζει διάγνωση μέσα σε 1 ώρα???

Και από τον παιδικό δηλαδή γιατί τόσον καιρό δεν σου είπαν τίποτα???

Εγώ θα έλεγα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη (για να σου φύγει το άγχος) αλλά να μην ανησυχείς και τόσο...

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Αντιγράφοντας ουσιαστικά αυτά που είπε η Sofia συμφωνώ μαζί της και θεωρώ πολύ υπερβολική την διαγνωση της κυριας όσο για τον τροπο και τον χρονο που της πήρε για να τη βγάλει μια λέξη ταιριάζει μόνο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Όσον αφορά τα βασικά σημάδια της διάγνωσης:

1. Κι εμείς έχουμε την πιπίλα μας και ενα πανάκι (τα οποία λατρεύουμε) στον ύπνο αλλά και σε στιγμές χαλάρωσης και δεν βλέπω να την κόβουμε.

2. Κι η δικιά μας έτσι κάνει.. (και νομίζω τα περισσότερα παιδιά) τουλάχιστον στην αρχή.

3. Κι εμάς ξυπνάει κάθε βράδυ, αλλά δεν έρχεται στο κρεβάτι μας (γιατί δεν της το έχουμε μάθει εμείς) συνεχίζει τον ύπνο του στον διθέσιο καναπε!!!!!!!

Εάν όλα αυτά Ελένη μου είναι σημάδια.. τότε μάλλον κι εγώ (αλλά και τουλάχιστον οι μισές μαμάδες σ' αυτό το forum) έχουν προβληματικά παιδιά.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Και εγω τα σκεφτομαι ολα αυτα.

Απο τη μια πανικοβληθηκα και λεω "βρες λες να ειναι ετσι και εγω να εθελοτυφλω?"

Απο την αλλη μηπως ειναι ασχετη η κοπελα και απλα βαζει ταμπελές?

Αν εχει προβλημα το παιδι μου σιγουρα θα προτιμησω να γινει κατι τωρα που ειναι μικρος ωστε να μπορεσει να προχωρησει οσο γινεται πιο σταθερα η εξελιξη του.

Αλλα ειναι δυνατον να μην το εχω δει εγω, η δασκαλα του (η οποια τον ζει οσο εγω), ο μπαμπας του τον βαζω τελευταιο γιατι και να υπηρχε δεν νομιζω να εμπαινε στην διαδικασια οτι υπαρχει προβλημα παρα μονο αν φταναμε στο αμην. :lol: - παντα μου λεει οτι το οτι ψαχνομαι τοσο ειναι κακο. Τελικα ισως εχει δικιο.)

Ψαχνω , ενημερωνομαι. Δεν πιστευω οτι ξερω να μεγαλωνω ενα παιδι σωστα αλλα μαθαινω. Εχω κανει λαθη στην πορεια αλλα ... προσπαθω να βελτιωσω τον εαυτο μου για να ειμαι η μανα που αξιζει το παιδι μου.

Εψαξα ακομα και για δυσλεξια οταν ειδα καποια προβληματα στην ομιλια (αργησε να μιλησει αλλα ειπε προτασεις κατευθειαν - οχι ολοσωστες αλλα ημουνα στην τσιτα)

Ευχαριστω πολυ για το κουραγιο.

Εχω μια φίλη που το αγοράκι της άργησε να μιλήσει. Το πήγε παιδικό γύρω στα 2-2,5. Στην αρχή είχε πρόβλημα επικοινωνίας και παρουσίαζε αυτά που λες και εσύ (απομόνωση, νεύρα κλπ). Το παιδί τώρα πηγαίνει 1η δημοτικού και είναι πολύ καλός μαθητής και καμμία σχέση με απομόνωση κλπ.

Εντάξει κάποια παιδιά ίσως έχουν προβληματάκια προσαρμογής, αλλά τα περισσότερα νομίζω ότι περνάνε απο αυτό το στάδιο.

Συμπληρώνω επίσης ότι είναι προσκολλημένος σε μένα, το βράδυ όταν ξυπνήσει με τραβάει να πάω να κοιμηθώ μαζί του. Για την πάνα κάνουμε προσπάθειες και έχουμε εφαρμόσει μικτό σύστημα!!

Πιπίλα έχει κόψει σχεδόν 1 χρόνο, αλλά νομίζω ότι είναι άσχετο.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Ελενη μου δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις!Κανενα παιδι δεν τα εκανε ολα στην ηλικια που "προτιμουν" οι παιδιατροι!!!Ουτε εμενα εχει κοψει την πανα,ουτε το νυχτερινο ξυπνημα,ουτε τον υπνο στο κρεββατι μου καπου καπου!!Μαλλον αυτη που σου το ανεφερε αυτο περι ανωριμοτητας μαλλον πασχει η ιδια απο κατι τετοιο..."ανωριμοτητα υπευθυνοτητας"!!!!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Ελένη, η δικιά μου έιναι 3,5+, δεν έχει βγάλει ακόμα την πάνα, πιπιλίζει συνεχώς το δάκτυλο, δεν αντέχει τον πανικό, τη φασαρία, δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνική, πολλά βράδια κοιμάται μαζί μας και όντως νομίζω ότι διακρίνεται από επικοινωνική ανωριμότητα. Αυτό όμως νομίζω ότι δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που λέει η φράση, ανωριμότητα στην επικοινωνία με τους άλλους, με τον καιρό δηλαδή θα ξεπεραστεί από μόνο του, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Πολύ καθόμαστε και τα ψειρίζουμε μου φαίνεται και αγχωνόμαστε άδικα!

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

Μαλλον και εγω τα ιδια θα σου πω.Αλλα νομιζω οτι ειναι ανακουφιστικο να το ακους και απο αλλους.Τουλαχιστον σε μενα ετσι λειτουργει.

Ο Δημητρης που ειναι τωρα τεσσαρων και αργησε να περπατησει (γυρω στους 15-16 μηνες) και αργησε να μιλησει μετα τα δυο και λιγες λεξεις και οταν προσπαθουσε να πει κατι που δεν μπορουσε ουρλιαζε.Τωρα δεν το κλεινει το στομα και μπορει καποιες φορες οι σκεψη του να δειχνει οτι δεν ειναι απολυτα συγκροτημενη (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩς ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑς ΣΤΑΝΤΑΡ) αλλα λεει ατακες που σε στελνουν και απορεις με την τετραγωνη λογικη που εχουν.

Την πιπιλα την κοψαμε φετος με διαφορα τεχνασματα .Ηταν η παρηγορια του σε ωρες ανασφαλειας και τωρα παρα το γεγονος οτι εχουν περασει αρκετοι μηνες οταν ειναι στη γιαγια που ειναι πιο λασκα τα πραγματα μπορει να τη ζητησει.Οσο για την πανα την κοψαμε επισης με πισωγυρισματα οταν ειμασταν 3,5.Χωρις να ειμαστε ειδικοι ολες εμεις νομιζω οτι λιγο ή πολυ ολες τα εχουμε αντιμετωπισει.Το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους και φυσικο ειναι να ανησυχουμε με το παραμικρο που θα μας πουν.Οσο για την κοινωνικοτητα θεωρω απολυτα φυσιολογικο να μην γουσταρουν απο την πρωτη στιγμη τη βαβουρα τον πολυ κοσμο ακομη και τα πολλα παιδια.(θα μπορουσα να σου πω πολλα παραδειγματα ενα που μου ερχεται προσφατα στο μυαλο ειχαμε παει σε ενα παιδικο παρτυ διπλα απο το σπιτι μας μεγαλυτερα παιδακια βεβαια και δεν ξεκολαγε απο πανω μου παρα το γεγονος οτι τα ηξερε και επαιζε το καλοκαιρι μαζι τους και ενα αλλο παιδακι εκλαιγε με μαυρο δακρυ γαιτι δεν ηξερε κανενα)Το οτι δεν μπορει να μιλησει ακομη μπορει να ειναι ενας παραγοντας απομονωσης,δηλαδη να αισθανεται ασχημα που δεν μπορει να επικοινωνησει με τους υπολοιπους .Ωστοσο μονο εσυ γνωριζεις το παιδι σου και τις αντιδρασεις του.

2eaW.jpg.png

Νομίζω ότι και εγώ δεν έχω να πω τίποτα διαφορετικό από όλους τους άλλους.

Ο Αναστάσης περπάτησε και μίλησε πολύ γρήγορα αλλά ακόμα έχει πιπίλα το βράδυ, με θέλει δίπλα του για να κοιμηθεί και αν ξυπνήσει μέσα στην νύχτα έρχεται και κοιμάται μαζί μας.

Όταν είναι κουρασμένος θέλει την αγκαλιά μου, όταν είναι άρρωστος δεν θέλει κανέναν εκτός από μένα, παιδικό δεν πάμε και έτσι δεν ξέρει ακόμα πώς να παίξει με άλλα παιδάκια, όταν βρισκόμαστε με φίλους για να παίξουν τα παιδιά μας που έχουν την ίδια ηλικία συνήθως ή μαλώνουν ή παίζουν κυρίως μόνα τους και λίγο μαζί.

Όσο για την πάνα……νομίζω ότι θα αργήσουμε πολύ ακόμα να την κόψουμε ( αν διάβασες αυτά που γράφω σε άλλο ποστ.)

Η ψυχολόγος του Δήμου με αυτά τα ελάχιστα που είδε διέγνωσε προφανός "στοιχεία Διάχυτης Αναπτυξιακής Διαταραχής" και γιαυτό σου σύστησε το "Περιβολάκι" το οποίο είναι ειδικό ιδιωτικό σχολείο για παιδιά με αυτή την διαταραχή!!!(υπάρχει και η πειθανότητα να πέρνει και προμήθεια από εκεί.) :x

Τα ξέρω αυτά γιατί και το δικό μου παιδί πάσχει από αυτή την διαταραχή και μου είπαν τα ίδια όμως με μία μεγάλη διαφορά... κάναμε τρείς μέρες εξετάσεις στο Παίδων Πεντέλης και μας είδε όλόκληρη ομάδα με υπεύθυνη την Παιδονευρολόγο Παπαβασιλείου και όχι με μια 10 λεπτη εξέταση από μια ...ψυχολόγο!!!

Ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός και δεν έχει δικαίωμα να δώσει γνωμάτευση !!! Μόνο ο παιδοψυχίατρος που είναι γιατρός έχει αυτό το δικαίωμα και πάλι κατόπιν εξετάσεων !!!

Για να μην έχεις αμφιβολίες κλείσε ένα ραντεβού σε κάποιο από τα Παίδων με Παιδονευρολόγο ή Αναπτυξιολόγο και μόνο εκείνοι είναι οι αρμόδιοι κατώπιν εξετάσεων και εξονυχυστικής παρατηρήσεως να σου δώσουν γνωμάτευση και συμβουλες !!!

Αν και πάλι υπάρχουν φορές που πέφτουν έξω και το μέλλον τους βγάζει ψεύτες!!! :evil:

Εμείς έχουμε και πιπίλα ακόμη και πάνες και δεν λέει πάνω από πέντε λέξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Αλλά και αν ου μη γένετο υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεγάλο ή μικρό να ξέρεις ότι όλα βελτιώνονται αρκεί να γίνει κάποια εκπαίδευση που την ονομάσουν "πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση".

Αν θέλεις να δείς την δική μας πορεία μπορείς να την διαβάσεις στο ¨

http://www.noesi.gr/blog/angela

Πάντως τις γνωματεύσεις του ποδιού καλό είναι να τις κόψουν μερικοί γιατί σπέρνουν τον πανικο δίχως λόγο! :evil:

διάβασα πολύ σύντομα, θα απαντήσω αργά σήμερα.

Δεν νομίζω να κάνει κανείς διάγνωση τόσο γρήγορα.

Τα στοιχεία που σου ανέφερε εάν ήταν μόνο αυτά δεν μου φάινονται καθόλου επαρκή για κάτι τέτοιο και αν είπε μόνο αυτά, είναι στην καλύτερη περίπτωση ανίδεη!!!

πάλι καλά που η παιδίατρος σου είπε σωστά πράγματα.

Μήν αγχώνεσαι, να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοι "καλοθελητές" που μιλούν χωρίς να ξέρουν!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτά που γράφεις είναι απολύτως φυσιολογικά, με βάση την εμπειρία μου 7 χρόνια σε παιδικό όπου συνεργαζόμασταν πολύ στενά με την ψυχολόγο.

Χαίρομαι που σου απάντησαν και όλοι οι γονείς εδώ την άποψή τους.

Σίγουρα ένας έμπειρος και σωστός ψυχολόγος/ψυχίατρος θα στεναχωριόταν πολύ που κάποιος που φέρει αυτό τον τίτλο, αμαυρώνει τόσες προσπάθειες που κάνουν άλλοι, που ξέρουν τι κάνουν, έχουν εμπειρία, και προσέχουν τα λόγια τους.

Λυπάμαι που σου έτυχε να έρθεις σε επαφή με αυτό το άτομο, και πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει καταγγελία στον Δήμο, ειδικά εάν πάς σε άλλο άτομο για δεύτερη και τρίτη γνώμη και επιβεβαιώσει όλα αυτά.

Άλλο να κάνεις λάθος διάγνωση και να βασίζεται τουλάχιστον σε κάποια πράγματα, και άλλο εντελώς να την βασίζεις σε κάτι που πραγματικά το 90% των παιδιών κάνει!

Αν πραγματικά ήταν έτσι όπως τα γράφεις, είναι σχεδόν εξωφρενικό.

Θα έγραφα καταγγελία στην θέση σου, και αν θέλεις την δημοσιεύουμε κιόλας εδώ σε άρθρο, ανώνυμο. Όλο και κάποιος θα ενοχληθεί αν πάρουμε μετά τηλέφωνο στο δήμο. Εάν το θέλεις αυτό, στείλε με εμαιλ ([email protected]) την επιστολή διαμαρτυρίας αφού την στείλεις /παραδώσεις και εκεί. Πες τους ότι θα την δημοσιεύσεις επειδή το θεωρείς απαράδεκτο αυτό το άτομο, να έχει τέτοια θέση..

παντα μου λεει οτι το οτι ψαχνομαι τοσο ειναι κακο. Τελικα ισως εχει δικιο.)

όχι, αυτό με στεναχωρεί. υπάρχουν τόσοι αλήθεια στο λέω, που κάνουν ΚΑΛΑ την δουλειά τους, έχουν αφοσιώσει την ζωή τους στο να είναι σωστοί, και πραγματικά θέλουν και ξέρουν να βοηθούν κόσμο. Μην αφησεις ένα άνθρωπο να σε επηρεάσει για έναν ολόκληρο κλάδο.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Η διαγνωση της: Εχει επικοινωνιακη ανωριμοτητα και πρεπει να γραφτει στο "Περιβολακι" (ξερει κανεις κατι γι αυτο?) γιατι εχει ειδικους επικοινωνιολογους που θα βοηθησουν να βελτιωθει η ολη κατασταση (γιατι για εξαφανιση δεν...)

Elenik το περιβολάκι είναι για παιδιά σαν το δικό μου και μπορείς να διαβάσεις στην παρακάτω διεύθυνση τι είναι το παιδί μου και ποιο περίπου είναι το "περιβολάκι".

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2

Από αυτά που μας λες δεν είναι αρκετά για να φτάσεις στο περιβολάκι.

Δεύτερη και τρίτη γνώμη να πάρεις.

Όπως σου είπε η Angela να ξεκινήσεις με αναπτυξιολόγο ( τα ραντεβού τους σε δημόσια νοσοκομεία πάνε μήνες μπροστά) πάρτους τηλέφωνο κλείσε ένα ραντεβού και άστο να υπάρχει.

Στο μεταξύ αν βιάζεσαι θα πρέπει να βρεις κάποιον ιδιωτικά ( δεν γνωρίζω).

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας.

Εχθες το βραδυ ημουνα ετοιμη να παθω εγκεφαλικο. Το πρωι με την δικη σας βοηθεια ημουνα 90% καλυτερα (ενα 10% με ετρωγε μεσα μου).

Πηρα το πρωι λοιπον τον παιδιατρο και μου εδωσε το τηλεφωνο της παιδοψυχιατρου που μου ειπε χθες. Επικοινωνησα μαζι της και το μονο κενο που ειχε ηταν σημερα και μετα 2 Μαιου πηγα με τη μια σημερα.

Λοιπον:

Δεν ξερω πως αλλα μεσα σε 10 λεπτα ο Γιωργακης μου την ακολουθουσε και φερνανε παιχνιδια απο το μεσα δωματιο :D (η γυναικα εκατσε στο πατωμα παρεα του και παιζανε)

Στο πρωτο 20λεπτο της μιλαγε :?:

Και τελικα η διαγνωση ηταν. Ενα φυσιολογικοτατο παιδι, με πλεον της ηληκιας του ανεπτυγμενες κινητικες ικανοτητες. Το μονο μειον ειναι οτι δεν μιλαει πολυ καθαρα λογω πιπιλας αλλα μιλαει σωστα. Απλα αν δεν μιλησει μεχρι Σεπτεμβριου καθαροτερα καλο θα ηταν να δουμε ενα λογοθεραπευτη (το σκεφτομουνα και εγω ηδη).

Με ρωτουσε με απορια αν η συγκεκριμενη κυρια ηταν παιδοψυχολογος ή ψυχολογος και αν ειχε καμια σχεση με παιδια. Δεν μπορουσε να καταλαβει πως της ηρθε καν.

Το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν να παω και να πλακωσω την εν λογω γιατρο στο ξυλο (παει το επιπεδο πανε και ολα :lol: )

Το δευτερο να την καταγγειλω (αλλα φοβαμαι πολυ μηπως η ολη διαδικασια στιγματισει το παιδι μου στα δημοσια σχολεια (γιατι το εχω ζησει το σκηνικο με ενα κοντινο μας παιδακι και ηταν φρικτο το ποσο απαισια μπορουν να φερθουν νοημοντες ανθρωποι σε αντομα με ειδικα χαρισματα) - παιδια ακομα τρεμω μην ερθει καποιος τριτος και μου πει οτι η 2η εκανε λαθος)

Και το τριτο να ευχαριστησω απλα τον θεο.

Προβληματιζομαι στο θεμα καταγγελια για τον παραπανω λογω αλλα και παλι αν καψει κανενα αλλο παιδι? Ηταν τοσο απολυτη και θυμαμαι ακομα αυτο που μου ειπε και τρεμω.

Της ειπα : "Μηπως θα επρεπε να το ψαξουμε λιγο παραπανω, να κανουμε καποιες επισκεψεις απλα σε καποιον ειδικο? Μην τον αλλαξω σχολειο. Δεν θα ειναι χειροτερα? Θα χασει τους φιλους του."

Κα η απαντηση της ηταν: "Δεν θα κοιταξουμε τι σας βολευει εσας. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να νοιωθει ο μικρος ανετα στον χωρο που θα ειναι και οσον αφορα τους φιλους, ποιους φιλους. Το παιδι σας δεν εχει την ικανοτητα να δεθει. Αυτο ειναι το προβλημα"

η "ιατρος" λεγετε edit admin αφαιρέθηκε το όνομα και δυσφημιστική περιγραφή .

Την επιστολη να την στειλω στον Δημο ή στον Συμβουλευτικο σταθμο του Δημου? Εγγραφως δεν εχω τιποτα. Εκεινη σημειωνε σε ενα χαρτι και το κρατησε (εγω μονο τα στοιχεια απο το περιβολακι που μου σημειωσε εχω).

Και παλι σας ευχαριστω δεν μπορειται να φανταστειτε ποσο.

Εμείς σε ευχαριστούμε γιατι μοιράστηκες οχι μόνο την αγωνία και την στεναχωρια (αδικη ευτυχώς τελικά) αλλά και τη χαρά σου με μας!!!!!!! Ηταν η πρωτη εγγραφη που διαβασα σήμερα και χάρηκα πολύ!!!! :D

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

χαίρομαι για τα νέα σου, δεν με εξέπληξαν διόλου! μην φοβάσαι ότι θα έρθει κάποιος να σου επιβεβαιώσει αυτά που είπε η γυναίκα αυτή. αυτά που σου είπε είναι τόσο μα τόσο ανεπαρκή που δεν μπορώ να το περιγράψω.

......

Την επιστολη να την στειλω στον Δημο ή στον Συμβουλευτικο σταθμο του Δημου? Εγγραφως δεν εχω τιποτα. Εκεινη σημειωνε σε ενα χαρτι και το κρατησε (εγω μονο τα στοιχεια απο το περιβολακι που μου σημειωσε εχω).

Δεν έχει σημασία που δεν έχεις κάτι εγγράφως. Καταρχήν θα εβρισκα σε ποιόν λογοδοτεί, μετά σε ποιόν λογοδοτεί αυτός και μετά στον πιό πάνω όλου του δήμου, και θα έστελνα αντίτυπο και στους τρείς.

Εγώ πραγματικά θα απαιτούσα να απολυθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, και θα απειλούσα με την δημοσίευση της επιστολής αλλά και με μύνηση.

(ασχέτως με το αν θα το έκανα ή όχι).

Α μπορείς να κάνεις και το εξής (πονηρό). Να ξαναπάς και να της ζητήσεις έγγραφη διάγνωση με επιχειρηματολογία συγκεκριμένη!!! (με αυτά που σου είπε) . Πες και καλά ότι είναι για τον άντρα σου που δεν μπορεί να το καταλάβει... :twisted::twisted::twisted: και μετά να γίνει όλος ο χαμός.

Επίσης σίγουρα υπάρχει κάποιος σύλλογος /ένωση ψυχιάτρων ψυχολόγων (όπως και ο δικηγορικός σύλλογος) . Θα ρωτήσω. Μέσα στην εβδομάδα θα έχω νέα για αυτό - εκεί θα μπορέσεις να την καταγείλεις σε πιό ασφαλές περιβάλλον.

απο την άλλη εγώ έχω αμφιβολίες για το ότι αυτό το άτομο έχει τα απαραίτητα πτυχία και εμπειρία και είναι πραγματικά αρμόδιο για τέτοιου είδους διάγνωση..

αν έχει το σωστό πτυχίο τότε αμαυρώνει αυτό το κλάδο, και όποιος ενδιαφέρεται και για τον κλάδο αυτόν και κάνει σωστή δουλειά, θα ενδιαφερθεί να υπάρξει δράση έναντι αυτού του ατόμου.

Α θα επικοινωνούσα και με το συνήγορο του παιδιού! (συνήγορος του πολίτη αλλά και για παιδιά) - με επιστολή που να αναφέρει τα πάντα έτσι?

R.I.P. Michael Jackson.

Ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός και δεν έχει δικαίωμα να δώσει γνωμάτευση !!! Μόνο ο παιδοψυχίατρος που είναι γιατρός έχει αυτό το δικαίωμα και πάλι κατόπιν εξετάσεων !!!

Πάντα να έχετε αυτά υπόψιν σας, άλλο ο γιατρός και άλλο ο ψυχολόγος!!!

Χαίρομαι πάρα πολύ αφ ενός γιατι το παιδακι ειναι καλά (περασα τους ιδιους φόβους όταν η δικια μου χτυπαγε το κεφαλακι της στο πατωμα, ή με τα χερακια της) και αφ ετερου γιατι ειχες το θαρρος να καταγγήλεις εστω και εδω αυτη την κυρια.

Προερχομαι , ακαδημαικά, απο τον χωρο της συμβουλευτικής (κοινωνικη λειτουργος) και ξερω ποσο καλά ειναι προσφορο έδαφος για εκμεταλευση των φοβων μας και ειδκα των φοβων των γονιων. Μάλιστα δε θεωρω σπανιο φαινομενο την αποκλειστικη εννοια αυτων των ανθρωπων την οικονομικη τους ευμαρια και οχι τις αναγκες των πελατων/ασθενων τους.

Πάντως, και η /ο ψυχολογος μπορουν και δινουν διαγνωση και ειναι εκπαιδευμενοι σε αυτο, ειδικα οι κλινικοι ψυχολογοι. Ειθισται όμως τετοια πραγματα να τα χειριζονται ομαδες ειδικων , σε εξιειδικευμενα κεντρα και μετα απο αρκετες συνεδριες. προσοχη, παιδιά, εμπιστευτειτε καλυτερα τις κρατικες δομες, τις εξειδικευμενες και αν υποπτευθειτε οτι υπαρχει προσωπικο οικονομικο κινητρο σε καποιον, μακρυα. Το λιγοτερο ειναι να φατε ένα χρόνο ψυχικης αγωνιας δικιας σας και ταλαιπωριας του παιδιου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...