Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Stam

Registered Users
 • Posts

  311
 • Joined

 • Last visited

Converted

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stam's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Καλησπέρα και από εμένα. Ενδιαφέρομαι κι εγώ για ορθοδοντικό για την κόρη μου που είναι 10 χρονών. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μια πρώτη επαφή με μια ορθοδοντικό μέσω γνωστού καλού μας φίλου, η οποία αν και μου έδωσε πολύ καλή τιμή δεν με έπεισε απόλυτα. Θέλω λοιπόν να πάρω μια δεύτερη άποψη και επεξήγηση του προβλήματος μας. Εκτός λοιπόν από συστάσεις για ορθοδοντικούς θα ήθελα να γνωρίζω και τι αμοιβή παίρνουν στην πρώτη επίσκεψη. Έχω ακούσει ότι βγάζουν ακτινογραφίες και παίρνουν αποτυπώματα των γνάθων, (πράγματα που εμάς ούτε που μας είπε ότι χρειάζονται) αλλά δεν έχω ιδέα τι κόστος έχουν αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Συμφωνούμε λοιπόν ότι υπάρχουν και στις 2 περιπτώσεις πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε περίπτωση που αποφασίσω να της κάνω ιδιαίτερο μάθημα, η άποψη σου ποια είναι όσον αφορά τον δάσκαλο. Να είναι πτυχιούχος Έλληνας ή native speaker?
 3. Ναι, όμως με τη διαφορά ότι αν η δασκάλα του ιδιαίτερου δε σε ικανοποιεί είναι πιο εύκολο να την αλλάξεις από ότι ν΄αλλάξεις φροντιστήριο στη μέση της χρονιάς. Είμαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα δε θα ήταν το ίδιο 2 χρόνια νωρίτερα.Καταρχήν το ίδιο το παιδί θα ήταν "ανήμπορο" να κατανοήσει μια ξένη γλώσσα σ'αυτόν το βαθμό που το έκανε σήμερα. Σίγουρα, όσο μεγαλώνει η τάξη τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και σίγουρα η ύλη δε μπορεί να καλυφθεί τόσο γρήγορα. Δε νομίζω όμως ότι πηγαίνουν και τόσο αργά όσο το φροντιστήριο με την έννοια ότι η δασκάλα έχει να κάνει με 1 παιδί και όχι με 10. Δεν είπα ότι βγαίνει φθηνότερο. Βγαίνει κατ' άτι ακριβότερο. Αυτή η μικρή διαφορά όμως αντισταθμίζεται με την εξοικονόμηση χρόνου, και την ευελιξία του προγράμματος (αλλαγή μέρας ή ώρας σε εξαιρετικές περιπτώσεις). Εν πάσι περιπτώσει δεν είμαι υπέρμαχος του ιδιαίτερου όπως δεν είμαι και υπέρμαχος των ιδιωτικών σχολείων (άσχετο!). Έτυχε και μας προέκυψε το ιδιαίτερο προκειμένου να καλύψει τα κενά του χειμώνα. Στην πορεία ανακάλυψα ότι τελικά εμάς τουλάχιστον μας βοήθησε πολύ. Γενικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχει υπερτιμηθεί η διδασκαλία των ξένων γλωσσών, περισσότερο δε των αγγλικών και μέχρι ένα σημείο υπάρχει ενδεχομένως εκμετάλλευση από αρκετά φροντιστήρια. Θεωρώ ότι τα 2 χρόνια προκαταρκτικής (μην πω 3 με τα pre-junior) και τα 6 χρόνια κύριας διδασκαλίας είναι πάρα πολλά για να μάθει το παιδί την αγγλική γλώσσα. Όπως επίσης θεωρώ χάσιμο εφηβικού χρόνου να παίρνουν οι έφηβοι το proficiency στο γυμνάσιο ή ακόμη και στο λύκειο και όχι αργότερα σαν ενήλικες φοιτητές ή εργαζόμενοι που θα τους φανεί και πιο χρήσιμο. (από το γυμνάσιο μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστεί τ' αγγλικά στη δουλειά του, τα μισά θα τα έχει ξεχάσει.)

 4. Διαφημίσεις

 5. Συμφωνώ μ' αυτό που λες, όμως εάν την έστελνα στο φροντιστήριο για να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα θα χρειαζόμασταν 2 σχολικές χρονιές. Και το αποτέλεσμα θα κρινόταν και από το δάσκαλο που είχε στην τάξη. Καταλαβαίνω ότι το να κάνεις μόνος σου μάθημα είναι πολύ βαρετό και σου στερεί τη χαρά των διαδραστικών ασκήσεων. Όμως δεδομένου της έλλειψης χρόνου λόγω και άλλης δραστηριότητας (λάστιχα τα έχουμε κάνει τα παιδάκια μας) και του οικονομικού (για Α senior ζητάνε 685?) θεωρώ ότι συμφέρει περισσότερο το ιδιαίτερο. Ακόμη όμως - αν και κλείνω προς αυτό - δεν έχω κατασταλάξει.
 6. Να γράψω κι εγώ τη δική μου εμπειρία σαν γονιός και όχι σαν εκπαιδευτικός. Η κόρη μου φέτος θα πάει στην Δ' δημοτικού. Είχε παρακολουθήσει στη Β δημοτικού την τάξη των Pre-junior κι αυτό γιατί ζητούσε διακαώς να πάει αγγλικά. Το σύστημα του φροντιστηρίου απαιτούσε να μη μιλάει κανένας καθηγητής ελληνικά μέσα στην τάξη ακόμα και σ' αυτήν των Prfe-junior. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πολυσυμπαθήσει τ' αγγλικά διότι δυσκολευόταν να τα καταλάβει! ( Σημειώστε ότι το τμήμα παρακολουθούσαν και παιδάκια που κάναν για 2η φορά τα pre-junior οπότε στην ουσία το "μάθημα" γινόταν με αυτά). Στη Γ' δημοτικού προβληματίστηκα πολύ για το αν θα έπρεπε να την γράψω στην Α junior. Αποφάσισα τελικά να μην το κάνω και να αρκεστώ με τ' αγγλικά του σχολείου - 1η χρονιά θα έκανε αγγλικά στο σχολείο. Λανθασμένη επιλογή όχι τόσο λόγω δασκάλας αγγλικών, όσο λόγω βιβλίου. Άθλια επιλογή του Υπουργείου. Την είχα πάντως από κοντά και τη βοηθούσα όποτε το χρειαζόταν. Στην αρχή της έλλειπε η αυτοπεποίθηση αλλά τελικά τα κατάφερε αρκετά καλά δεδομένων των συνθηκών. Το καλοκαίρι αυτό έκανε για 2 1/2μήνες ιδιαίτερα μαθήματα. Σοφή επιλογή. Εμπέδωσε πλήρως την ύλη της προηγούμενης χρονιάς και κάλυψε όλα τα κενά της. Κατά την δασκάλα της αλλά και σύμφωνα με τεστ αξιολόγησης που της έγινε εχθές συγκεκριμένα σε φροντιστήριο της γειτονιάς είναι έτοιμη για την Α senior. Και αναρωτιέμαι: να τη γράψω σε φροντιστήριο για να κερδίσει την ευγενή άμυλα μεταξύ συμμαθητών αλλά και το οπτικοακουστικό κομμάτι των διαδραστικών πινάκων ή να συνεχίσω με ιδιαίτερα κερδίζοντας χρόνο και προχωρώντας πολύ πιο γρήγορα? Το καλό με τα ιδιαίτερα είναι ότι προσαρμόζετε ο δάσκαλος στις δυνατότητες του παιδιού, καλύπτοντας τα κενά του, απλά είναι πολύ πιο "βαρετό" το μάθημα.
 7. Λοιπόν, καταρχήν δυνατότητα αυτονομίας υπάρχει διότι έχουμε μαζέψει υπογραφές από το 51% των ιδιοκτητών. Δεν μπορούμε όμως να αποφασίσουμε τι θα είναι καλύτερο! Σαν κόστος εγκατάστασης είναι περίπου το ίδιο. Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο "καθαρή μέθοδος". Βάζεις το θερμοστάτη σου στους βαθμούς που θέλεις και ζεσταίνεσαι. Το θέμα είναι..... τι θα πληρώνουμε? Με το pellet θα έχουμε περισσότερη οικονομία όμως έχει πολύ χαμαλίκι και κάποια σχετική βρωμιά. Προβληματίζομαι διότι δεν ξέρω αν θα μπορώ να το χειριστώ μόνη μου ή αν θα πρέπει να περιμένω κάθε φορά τον άνδρα μου για εφοδιασμό της σόμπας. Και φυσικά το βάρος της απόφασης έχει πέσει πάνω μου μια κι εγώ μόνο βλέπω προβλήματα και στις δύο μεθόδους. Και ο καιρός περνάει και πρέπει να αποφασίσω τώρα! Υπάρχει βέβαια και η τελευταία εναλλακτική κατά την οποία μένουμε και φέτος όπως είμαστε, καίμε πολύ περισσότερο τα airconditions και βλέποντας και κάνοντας......
 8. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας! Μένουμε σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση με λέβητα πετρελαίου και θερμοστάτες (ωρομετρητές) σε κάθε διαμέρισμα.Πέρυσι είχαμε διάφορα προβλήματα με τη διαχείριση του καυστήρα μας με αποτέλεσμα να δώσουμε ένα κάρο χρήματα και να κρυώνουμε! Αγανακτήσαμε και αποφασίσαμε να αυτονομηθούμε. Έχουμε όμως ενδοιασμούς για το είδος λέβητα που πρέπει να επιλέξουμε. Φυσικό αέριο ή pellet? Σημειώστε ότι χώρος αποθήκευσης για τα pellet υπάρχει. Παρόλα αυτά βρίσκουμε προβλήματα και στις δύο μεθόδους θέρμανσης και γι αυτό θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις. Σας παρακαλώ πολύ ..... ξεμπερδέψτε με.
 9. Δηλαδή Salitsa παίρνεις τηλέφωνο και κλείνεις ραντεβού αναφέροντας το ταμείο σου και όταν έρθει η ώρα της επίσκεψης και ολοκληρωθεί, φεύγεις χωρίς να ρωτήσεις τι οφείλεις?
 10. Επομένως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι σε μη συμβεβλημένους γιατρούς πληρώνεις κανονικά την επίσκεψη. Σε συμβεβλημένους αν είσαι μέσα στα 10 άτομα που έχουν δικαίωμα να βλέπουν την ημέρα δεν πληρώνεις επίσκεψη. Εάν είσαι ο ενδέκατος πληρώνεις 10?. Και ερωτώ: Γιατί να μη σε βάζουν συνέχεια εκτός 10άδας για να παίρνουν το 10ευρω?
 11. Κορίτσια, διαβάζω όλες τις απαντήσεις σας αλλά εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένη! Αφού μπορείς να πας σε οποιονδήποτε γιατρό και να σε εξετάσει ή ακόμα και να σε συταγογραφήσει τότε γιατί υπάρχουν γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ? Γιατί πολλοί θέλανε διακαώς εδώ και μήνες να απαλλαχθούν από τη σύμβαση που είχαν με το ΤΕΒΕ ή τον ΟΠΑΔ? Προφανώς γιατί δεν τους συνέφερε οικονομικά. Άρα τώρα πως μπορούν να εξετάζουν και να συνταγογραφούν ΔΩΡΕΑΝ ή έστω με την ελάχιστη χρέωση των 10?? Με αυτήν τη λογική θα μπορούμε να επισκεφτούμε τον οποιοδήποτε γιατρό και να τον πληρώσουμε μόνο 10?, ενώ μέχρι πρότινος μπορεί να δίναμε μέχρι και 80?, ειδικά αν μιλούσαμε για κορυφή, δόκτωρ πανεπιστημίου κ.λ.π.
 12. Και πως γίνεται αυτό? Χωρίς να πληρώσεις επίσκεψη? Και τότε τι νόημα έχει κάποιοι γιατροί να μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ και άλλοι όχι? Δεν μπορεί, κάτι άλλο θα παίζει. Ντρέπομαι κιόλας να πάρω την παλιά παιδίατρο και να την ρωτήσω αν μπορεί να μας εξυπηρετήσει χωρίς πληρωμή. Αν κάποιος - κάποια γνωρίζει οτιδήποτε ή ακόμη καλύτερα μπορεί να προτείνει κάποιο γιατρό ας το κάνει να "μορφωθούμε" κι εμείς.
 13. Παιδιά είναι ανάλογα και τι δουλειά βάζει ο εκπαιδευτικός για το σπίτι. Η κόρη μου όταν έχει μόνο γλώσσα - μαθηματικά τα ξεπετάει πάτα κιούτα. Όταν όμως έχει και Θρησκευτικά και Αγγλικά και Έκθεση και Μουσική (όπως π.χ. σήμερα) ε, έπιασε τις 20.00' .
 14. Μα καλά, κανένας! Οι δικοί σας παιδίατροι συνεχίζουν κανονικά τη σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ? Μόνο η δικιά μας παιδίατρος την έκανε?
 15. Καλημέρα κορίτσια. Έκανα copy-paste την ερώτησή μου από άλλο θέμα(Παιδίατρος-Αν. Θεσσαλονίκη). Όπως ήδη γνωρίζετε οι γιατροί του ΟΑΕΕ ενώθηκαν με αυτούς του Δημοσίου και του ΙΚΑ και έγινε ένας ενιαίος φορέας ΕΟΠΥΥ. Δεν παρέμειναν όμως όλοι οι παλιοί γιατροί του ΟΑΕΕ. Έτσι λοιπόν και η προηγούμενη παιδίατρος μας δεν έχει πλέον σύμβαση. Η μικρή μου πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο και ψάχνομαι να δω που θα πάμε προκειμένου να συνταγογραφηθεί το εμβόλιο. Βρήκα λοιπόν τη νέα λίστα των παιδιάτρων στην Αν. Θεσσαλονίκη και αναρωτιέμαι εάν γνωρίζετε κάποιον απ' τους συμβεβλημένους παιδιάτρους προκειμένου να τον προτιμήσω και να μην πάω στα τυφλά. Η λίστα είναι η εξής: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΔΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΟΥΛΤΣΙΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΝΑ ΛΑΒΑΣΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ ΤΑΤΑΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΙΤΣΩΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Όποια άποψη (θετική ή αρνητική) θα μου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη!
 16. Κορίτσια, όπως ήδη γνωρίζετε οι γιατροί του ΟΑΕΕ ενώθηκαν με αυτούς του Δημοσίου και του ΙΚΑ και έγινε ένας ενιαίος φορέας ΕΟΠΥΥ. Δεν παρέμειναν όμως όλοι οι παλιοί γιατροί του ΟΑΕΕ. Έτσι λοιπόν και η προηγούμενη παιδίατρος μας δεν έχει πλέον σύμβαση. Η μικρή μου πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο και ψάχνομαι να δω που θα πάμε προκειμένου να συνταγογραφηθεί το εμβόλιο. Βρήκα λοιπόν τη νέα λίστα των παιδιάτρων στην Αν. Θεσσαλονίκη και αναρωτιέμαι εάν γνωρίζετε κάποιον απ' τους συμβεβλημένους παιδιάτρους προκειμένου να τον προτιμήσω και να μην πάω στα τυφλά. Η λίστα είναι η εξής: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΔΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΟΥΛΤΣΙΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΝΑ ΛΑΒΑΣΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ ΤΑΤΑΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΙΤΣΩΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Όποια άποψη (θετική ή αρνητική) θα μου φανεί εκαιρετικά χρήσιμη!
×
×
 • Create New...