Elinaki

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  481
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον Elinaki

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Μια από τα ίδια :( Βαριέται να σκεφτεί, βαριέται να γράψει. Είναι το χειρότερό μου να πρέπει να γράψει έστω και μια παράγραφο, γίνεται σκοτωμός. Είμαι παρα πολύ στενοχωρημένη γιατί δεν τραβάει το θέμα έκθεση. Προσπαθώ να τον βοηθήσω να σκεφτεί, του κάνω ερωτήσεις αλλά οι απαντήσεις του είναι μονολεκτικές και τόσο στερημένες φαντασίας. Δεν θα τον αφήσω όμως, εκεί, θα επιμένω όσο αντέχω! Το 'χω πάρει πατριωτικά κορίτσια! Τουλάχιστον πάμε καλά στην ορθογραφία και στο συντακτικό-όταν είναι συγκεντρωμένος και δεν έχει το μυαλό στα μπέι μπλέιντ και στα χίρο φάκτορυ... Ευτυχώς που στα μαθηματικά ζητάει κι άλλα κι έχω μια ελπίδα ότι υπάρχει κάτι που του αρέσει στο σχολείο... (για την ώρα τουλάχιστον!)
 2. epang η δική μας δεν βάζει τόσα πολλά για το σπίτι. Το στάνταρ είναι 2 φωτ. γραμματικής, 1 μαθημ., αντιγραφή, ορθογρ. ανάγνωση. Τις εκθέσεις τις γράφουν σχολείο και μας στέλνει το τετράδιο στο σπίτι να τις δούμε (και γω χθες μέτρησα 8 εκθέσεις). Στο σχολείο κάνουν 1-2 φωτ. στη γλώσσα και 1 μαθηματικά συν τις ασκήσεις που έχει κάθε μάθημα στο τετράδιο εργασιών. Χθες τους έκανε για την απόστροφο, έχουμε κάνει διαλυτικά και ενωτικό, κλίση ουσιαστικών δεν έχουμε κάνει ακόμα. Τα ρέστα τα έχει καταλάβει πολύ καλά και δεν κάνει λάθη. Επίσης, προπαίδεια δεν έχουμε κάνει συστηματικά (περισυ τους είχε κάνει του 1 και του 2), έχει μάθει προφορικά από μένα μέχρι του 5, επειδή του αρέσουν τα μαθ. και με ρωτάει ο ίδιος. Σήμερα που μίλησα λίγο με τη δασκάλα, μου είπε ότι τις τελευταίες 10 μέρες, σχεδόν όλα είναι λίγο αφηρημένα, λίγο στον κόσμο τους, κάνουν λάθη από απροσεξία και θυμάμαι ότι και πέρισυ τέτοιο καιρό, μου είχε πει τα ίδια. Μάλλον έχουν κουραστεί.

 3. Διαφημίσεις


 4. Γνώρισα στο καράτε που πάνε τα παιδιά, μια κοπέλα που πουλάει τα καλλυντικά ΑVON. Μια και τέλειωσε η κρέμα ημέρας, είπα να αγοράσω απο εκείνη. Εχετε χρησιμοποιήσει κάποια κρέμα και πως σας φάνηκε;
 5. Κορίτσια τι κάνετε; Στη γλώσσα πως τα πάτε με ενωτικά, διαλυτικά και αποστρόφους; Στα μαθηματικά με τα ευρώ και τα ρέστα;
 6. Elinaki

  Fast track kids

  http://www.fastrackids.com/athens
 7. Υπάρχουν και μάλιστα κάναμε την πρώτη συνάντηση την περασμένη Τετάρτη. Πάτα στο γκουγκλ τη δ/νση που σου έδωσε η kiki και θα σου βγάλει περιοχές και τηλέφωνα.
 8. Elinaki

  Fast track kids

  Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά το ακούω. Τι λέει το φυλλάδιο ότι κάνουν;
 9. Ναι, είναι απίστευτα ψυχοφθόρο. Το πέρασα και γω πέρισυ στην πρώτη στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Εγώ θα το έριχνα λιγο στο φιλότιμό της (σ' αλλα παιδιά πιάνει, σ' άλλα όχι). Του στυλ: α, οκ, δε θέλεις να μελετήσεις; πολύ ωραία! Το σχολείο είναι δική σου δουλειά, όπως δική μου είναι η εργασία μου, το σπίτι κλπ κλπ. Μην γράψεις/διαβάσεις κι αύριο θα σου πει η δασκάλα σου ό,τι χρειάζεται. Και θα την άφηνα να πάει έτσι, θα ενημέρωνα το πρωί τη δασκάλα και θα το άφηνα να το χειριστεί και να της μιλήσει εκείνη. (Πέρισυ στο γιο μου ήταν το μόνο που έπιανε, δεν ήθελε με τίποτα να τον ντροπιάσει μπροστά στους άλλους ή να την απογοητεύσει, γι' αυτό στο γράφω). Πάντως τα παιδιά μας περνάνε διάφορες φάσεις με το διάβασμα. Συμμαθητής του γιου μου, πέρισυ ήταν το πιο καλόβολο παιδί με το διάβασμα, δεν χρειαζόταν ούτε να του πει η μαμά μια κουβέντα κι έτρεχε να διαβάσει μετά το φαγητό, φέτος... ούτε στρώνεται, ούτε παίρνει από κουβέντες, έχει σηκώσει επανάσταση. Σα να είναι άλλο παιδί!
 10. Και σ΄ότι αφορά τα μαθήματα, ο δικός μου δεν κάνει την επανάσταση που έκανε πέρισυ για να κάτσει να μελετήσει. Ευτυχώς, είναι πιο συνειδητοποιημένος φέτος, μεγαλώνουν και τα βλέπουν αλλιώς! Κάναμε συνάντηση, στην οποία η δασκάλα μας είπε ότι θα επιμείνει πολύ στη γραπτή έκφραση. Κάθε Παρασκευή θα γράφουν έκθεση στο σχολείο΄την 1η ώρα θα συζητούν το θέμα και θα γράφουν τις ιδέες στον πίνακα και τη 2η θα γράφουν την έκθεση με αφορμή όσα συζήτησαν. Στο τετράδιο της γραμματικής, όπου κολλάμε τις σχετικές φωτοτυπίες που μας δίνει, τους γράφει τις οικογένειες των λέξεων, πχ. έλαιον-λάδι-ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο κ.α.και κάνουν προτάσεις. Στη 2η σελίδα έχει μια εικόνα που ζητάει περιγραφή. Θα κάνουν επίσης πολλά κείμενα από το ανθολόγιο και μας πήγαμε και το λεξικό στο σχολείο. Αντιγραφή τους βάζει μια παράγραφο μεγαλούτσικη θα έλεγα. Επίσης, μας είπε ότι τα μαθηματικά φέτος θα είναι πιο δύσκολα και απαιτητικά από πέρισυ και το βιβλίο δεν είναι κι ότι καλύτερο.
 11. Χάρλοου, οπωσδήποτε δεν είναι παιδαγωγικό το σκίσιμο του τετραδίου ούτε οι φωνές. Θα σου συνιστούσα ψυχραιμία και ηρεμία -έστω και με βαλεριάνα! Και στο δικό μας σχολείο υπάρχει μια δασκάλα που δημιουργεί παρόμοια προβλήματα με τη δική σας, πέρισυ είχε το άλλο τμήμα της πρώτης και φέτος ξαναπήρε πρώτη. Μια μαμά που γνωρίζω και είχε θέμα το παιδί της πέρισυ άλλαξε σχολείο φέτος για να την αποφύγει και στη δευτέρα. Αυτό που της είχε πει ο σύλλογος είναι ότι μόνο αν πάνε πολλοί γονείς στην πρωτοβάθμια και διαμαρτυρηθούν, μπορεί να κινηθεί μια διαδικασία, διαφορετικά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
 12. Γεια κι από εμάς, κάναμε αγιασμό, οι αναπληρωτές παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί μας είπε η δ/ντρια, οπότε ποιος θα πάρει τι δεν είχε οριστικοποιηθεί -ευτυχώς συνεχίζουμε με την ίδια εξαιρετική δασκάλα- αύριο θα μοιράσουν βιβλία και θα τα πάρουμε στις 11.30. Καλή δύναμη στα παιδάκια μας !
 13. Elinaki

  πρωτακι!!!!!

  Το κοριτσάκι σου θα προσαρμοστεί σιγά σιγά στο νέο περιβάλλον του δημοτικού. Κοίταξε να μην της περνάς το άγχος που νοιωθεις γιατί τα πιάνουν όλα στον αέρα Για τις τουαλέτες, μπορείς την ημέρα του αγιασμού να της δείξεις πως είναι και μετά στο σπίτι, μίλησέ της για το πως χρησιμοποιούνται. Ο γιος μου -δευτεράκι φέτος- δεν είχε πάει ποτέ τουαλέτα πέρισυ γιατί ντρεπόταν και απορώ πως κρατιόταν μέχρι τις 2 .
 14. Καλό φθινόπωρο κορίτσια Γράφω για να παρακολουθώ το θέμα καλή αρχή για όλα τα παιδιά μια βδομάδα έμεινε
 15. malecon & rkt χίλια ευχαριστώ! Βρήκα ορισμένα ξενοδοχεία στο booking.com σε Καμίνια, Αλυκές, Ψαθόπυργο και θα τηλεφωνήσω. Θα σας πω κι από τιμές τι παίζει για να πάρουμε μια ιδέα