Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Tι κάνετε εσείς από χόμπυ/ενδιαφέροντα;

Recommended Posts

8 hours ago, Anna3011 said:

Υπομονή και σε λίγο καιρό θα κάνουν μεταξύ τους παρέα και δε θα σας δίνουν ούτε θα τους δινετε σημασία. Μικρούλης είναι ο δικός σου αν θυμάμαι καλά. Η δικιά μου στα 3,5 πλέον δεν πάει πολύς καιρός που παίζει με τα δυο 5χρονα της παρέας (τα μικρότερα δεν τα καταδέχεται, "είναι μωρά μαμά") και μας έχει ελαφρώς γραμμένους. Απλά επειδή ακόμη λόγω covid βλεπόμαστε σε εξωτερικούς χώρους έχω το νου μου συνέχεια. Ζω για τη στιγμή που θα μαζεύονται σε ένα δωμάτιο και θα κάνω τη ζωή μου στο σαλόνι με τους φίλους μας!

Μαγική αυτή η φάση...αλλά μη περιμένεις να σε αφήνουν ήσυχη, εκεί θα έχεις κάθε τρεις και λίγο ''μαμά κοίτα..''

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

π.π. (προ παιδιών) γυμναστήριο και διάβασμα  

μ.π. (μετά παιδιών) καφές με φίλες (πιάνεται ως χόμπυ? άντε στο τσακιρ κέφι να τον πιούμε περπατώντας) 

αυτά τα συνταρακτικά

9 hours ago, kotsifikos said:

@Chrysoum αλήθεια τώρα πως τα προλαβαίνεις αυτά με τρία παιδιά εκ των οποίων τα δύο μωρά?? Κορίτσια πραμγατικά με βάλατε σε μεγάλη σκέψη μήπως κάνω και κάτι άλλο .

Καλά, αυτά είναι τα χομπυ που κάνω γενικά, ανά περιόδους ανάλογα με το πόσα παιδιά έχω και σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα μου τα προσαρμοζω εννοείται. Και γενικά, εκτός από τις ξένες γλώσσες που είναι το αγαπημένο μου, δεν κάνω κανένα από αυτά συστηματικά, λίγο όπως κάτσει. Ο μικρός σε λίγο θα γίνει 2 μηνών, από τότε που γεννήθηκε εννοείται ότι δεν έκανα τίποτα! Είχα και εξεταστική οπότε ασχολούμουν μόνο με αυτό. Τελείωσα τώρα όμως και λέω να αρχίσω σιγα σιγα. Γενικά εχω πολύ ευέλικτο ωράριο με την δουλειά συν ότι τώρα είμαι πάλι σε άδεια ανατροφής για 1 χρόνο. Λοιπόν, τένις έπαιζα πριν γεννηθεί ο μικρός που κ που μέσα στην ημέρα από καμιά ώρα μαζί με τον άντρα μου γιατί έχουμε γήπεδο στα 200 μ. από το σπίτι, Mountain bike το ίδιο, μαζί πάλι το κάναμε αλλά κι αυτό καμία ώρα μαξ μέσα στην ημέρα όσο ήταν τα κοριτσια παιδικό. Γυμναστήριο πηγαίνω σε ένα που είναι μια εθελοντική δράση από μητέρες προς μητέρες, εκεί πήγαινα μαζί με τα παιδιά μερικά απογεύματα. Έχει πρωινά και απογευματινά τμήματα. Τώρα το σκεφτόμουν να πάω με τον μικρό στα πρωινά τμήματα μόνοι μας, αλλά λόγω covid δεν νομίζω να πάω ακόμη, άρα προς το παρόν ψάχνω να βρω κανένα app να κάνω ασκήσεις μόνη μου στο σπίτι. Επίσης έχω και ένα running stroller, θα τον βάλω σιγά σιγά εκεί να πηγαίνουμε για τρέξιμο στην γειτονιά. Και ξένες γλώσσες μάθαινω συνεχώς, αλλά όχι πάντα κάποια καινούργια. Τώρα για παράδειγμα διαβάζω λογοτεχνικα βιβλία σε μια ξένη γλώσσα για να μην την ξεχάσω, το βλέπω ως εκμάθηση κι αυτό. Δεν είναι δηλαδή ότι απαραίτητα κάνω μαθήματα και λύνω ασκήσεις γραμματικής όλη την ώρα. Τώρα για τις δραστηριότητες που κάνω μαζί με τον άντρα μου, έχουν μπει σε παύση μέχρι να αρχίσει και ο μικρός παιδικό σε ένα χρόνο. 

πρίν από 23 λεπτά , Chrysoum είπε:

Γυμναστήριο πηγαίνω σε ένα που είναι μια εθελοντική δράση από μητέρες προς μητέρες, εκεί πήγαινα μαζί με τα παιδιά μερικά απογεύματα. Έχει πρωινά και απογευματινά τμήματα. Τώρα το σκεφτόμουν να πάω με τον μικρό στα πρωινά τμήματα μόνοι μας, αλλά λόγω covid δεν νομίζω να πάω ακόμη, άρα προς το παρόν ψάχνω να βρω κανένα app να κάνω ασκήσεις μόνη μου στο σπίτι. Επίσης έχω και ένα running stroller, θα τον βάλω σιγά σιγά εκεί να πηγαίνουμε για τρέξιμο στην γειτονιά. 

Αυτά που περιγράφεις στις τρεις γραμμές, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! τελεια! εδώ στην Ελλάδα ούτε να φανταστούμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο!

11 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Αχ είσαι φίλη μου εσύ! Ζούμε με το ίδιο όνειρο να μεγαλώσουν τα παιδιά να παίζουμε επιτραπέζια με την ησυχία μας! Και εμάς όλο αυτό το γκρουπ φίλων που παίζαμε μαζί σε αυτή τη φάση έχει παιδιά από 0-5 ετών οπότε δύσκολα τα πράγματα. Προς το παρίν παίζω με τη μικρή το κουνελάκι χοπ χοπ... :)

κ εμεις στην παρεα

λατρευω επιτραπεζια

κ φαινεται να αρεσουν κ στα παιδια

εχουμε μεμορι,τυπου ερωτησεις,μαντεψε ποιος,σκορ 4,γκρινιαρη,φιδακι,μονοπολη κ διαφορα αλλα,κ ειναι μολις 4+6,οποτε τα καλυτερα ερχονται!

Διαφημίσεις

Τοσο συνηθισμένα είναι τα επιτραπέζια; Σε ενήλικες εννοω. Δεν μας έχει τύχει ποτέ να μας προτείνουν, μόνο στο κινητό το "πες βρες" κι ένα παρόμοιο. 

Ταινία μόνο μία φορά έχουμε βάλει να δούμε, αν πετύχουμε κάτι τυχαία μπορεί να δούμε, ο άντρας μου κυρίως. Εγώ δεν είμαι πολύ φαν, δηλαδη αυτό το κάθε βδομάδα σινεμά που είπε μια κοπέλα παραπάνω καμία σχέση με εμένα! Για να πάω σινεμά πρεπει να υπάρχει συγκεκριμένη ταινία που να θέλω να δω. Οπότε δεν βλέπουμε και στο σπίτι. Ένας λόγος είναι αυτός κι ένας άλλος είναι ότι το βράδυ βασικά κάνουμε όλες τις δουλειές που δεν μπορούμε τη μέρα, πχ τακτοποίηση ή δουλειές στον υπολογιστή. Προ παιδιού μείναμε ελάχιστα μαζί και εν μέσω δουλειων αποπεράτωσης του σπιτιού κ προβλημάτων υγείας γονέων, οπότε δεν καθιερώσαμε κάποια συνήθεια εντός σπιτιού. Γενικά αυτό το "υπάρχει κάποια ώρα στο σπίτι που δεν έχω τι να κάνω και κάθομαι χαλαρά στον καναπέ και πρεπει να βρω κάτι ν περάσει η ώρα" έχω να το ζησω από όταν έμενα στο πατρικό, ως ζευγάρι δεν το έχουμε ζήσει :razz:

Τώρα θυμήθηκα ότι κάποτε μου αρεσε συμφοιτητής απίστευτα σινεφίλ, σαν κριτικός κινηματογράφου κάπως, νομίζω ήθελε να γίνει κιόλας, και καθόμουν και διαβαζα για ταινίες και σκηνοθέτες, μέχρι και τον κυνόδοντα έβαλα να δω, αλλά μάλλον η υπερπροσπάθεια φαινόταν, χαχα!

πρίν από 7 λεπτά , little lamb είπε:

Τοσο συνηθισμένα είναι τα επιτραπέζια; Σε ενήλικες εννοω. Δεν μας έχει τύχει ποτέ να μας προτείνουν, μόνο στο κινητό το "πες βρες" κι ένα παρόμοιο. 

Ταινία μόνο μία φορά έχουμε βάλει να δούμε, αν πετύχουμε κάτι τυχαία μπορεί να δούμε, ο άντρας μου κυρίως. Εγώ δεν είμαι πολύ φαν, δηλαδη αυτό το κάθε βδομάδα σινεμά που είπε μια κοπέλα παραπάνω καμία σχέση με εμένα! Για να πάω σινεμά πρεπει να υπάρχει συγκεκριμένη ταινία που να θέλω να δω. Οπότε δεν βλέπουμε και στο σπίτι. Ένας λόγος είναι αυτός κι ένας άλλος είναι ότι το βράδυ βασικά κάνουμε όλες τις δουλειές που δεν μπορούμε τη μέρα, πχ τακτοποίηση ή δουλειές στον υπολογιστή. Προ παιδιού μείναμε ελάχιστα μαζί και εν μέσω δουλειων αποπεράτωσης του σπιτιού κ προβλημάτων υγείας γονέων, οπότε δεν καθιερώσαμε κάποια συνήθεια εντός σπιτιού. Γενικά αυτό το "υπάρχει κάποια ώρα στο σπίτι που δεν έχω τι να κάνω και κάθομαι χαλαρά στον καναπέ και πρεπει να βρω κάτι ν περάσει η ώρα" έχω να το ζησω από όταν έμενα στο πατρικό, ως ζευγάρι δεν το έχουμε ζήσει :razz:

Τώρα θυμήθηκα ότι κάποτε μου αρεσε συμφοιτητής απίστευτα σινεφίλ, σαν κριτικός κινηματογράφου κάπως, νομίζω ήθελε να γίνει κιόλας, και καθόμουν και διαβαζα για ταινίες και σκηνοθέτες, μέχρι και τον κυνόδοντα έβαλα να δω, αλλά μάλλον η υπερπροσπάθεια φαινόταν, χαχα!

Eπιτραπέζια το θυμάμαι πιο πολύ σαν φοιτητές, μετά φυσικά με τα παιδιά. Ακόμη παίζουμε με τα παιδιά επιτραπέζια για ενήλικες πια και έχει πλάκα. Αλλά να πω την αλήθεια, δεν το φαντάζομαι να παίζω με μια παρέα ενηλίκων. Να τύχει σε καμιά εκδρομή, ίσως, αλλά έτσι στο άσχετο, όχι.

Φοιτήτρια ναι κι εγώ θυμάμαι κάποιες φορές,όχι πολλές αλλά θυμάμαι. Υπήρχαν και καφετέριες αφιερωμένες στα επιτραπέζια. Ενήλικες τώρα που το λέτε θυμάμαι σε κάποια γενέθλια που ήταν αρκετός κόσμος και παίξαμε trivial, μόνο αυτό. Ωραιο μου ακούγεται πάντως! 

Εγω δεν είχα παίξει ποτέ επιτραπέζιο εκτός από τριβιαλ, ο άντρας μου μου γνώρισε ένα ζευγάρι που έχουν τρέλα με πολύ ψαγμένα παιχνίδια στρατηγικής με σκηνικά ιστορικά,  απ αυτά  που μια ώρα εξηγείς τους κανόνες, μεγάλο κάψιμο, κ είναι φοβερή συνήθεια. είναι ένα απ αυτά που μου λείπουν. κατά καιρούς έχω σκεφτεί να τους ζητήσουμε να μας δανείσουν να παίζουμε μόνοι μας αλλά δεν έχει το ίδιο γούστο με 2 άτομα. 

Εμενα δε μου αρέσουν ουτε τα επιτραπέζια. Τα βαριέμαι. Ουτε και οι ταινίες, όπως είπα. Γενικά, οταν μαζεύεται παρεα απολαμβάνω περισσότερο τη συζήτηση, παρα να μαζευτούμε και να δούμε ταινία ή να παίξουμε. Ειδικά το να μαζευτεί μια παρέα να δει ταινία δεν το κατάλαβα ποτέ! Ταινία βλεπει και ο καθένας μόνος του. Όταν έχω παρέα προτιμώ την προσωπική επικοινωνία, να πούμε καμιά βλακεια, να γελάσουμε. Επιτραπέζια κι εγω έπαιζα ως φοιτήτρια αλλα ακομα και τοτε δεν ηταν το καλύτερο μου. Το έκανα για να μη χαλάσω την παρέα. Αλλα προτιμούσα τη συζήτηση. 

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εγω δεν είχα παίξει ποτέ επιτραπέζιο εκτός από τριβιαλ, ο άντρας μου μου γνώρισε ένα ζευγάρι που έχουν τρέλα με πολύ ψαγμένα παιχνίδια στρατηγικής με σκηνικά ιστορικά,  απ αυτά  που μια ώρα εξηγείς τους κανόνες, μεγάλο κάψιμο, κ είναι φοβερή συνήθεια. είναι ένα απ αυτά που μου λείπουν. κατά καιρούς έχω σκεφτεί να τους ζητήσουμε να μας δανείσουν να παίζουμε μόνοι μας αλλά δεν έχει το ίδιο γούστο με 2 άτομα. 

Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο πολύ πιο ζωντανά και εθιστικά σε ηλεκτρονική μορφή, που αυτά τα παιχνίδια σε επιτραπέζιο μου φαίνονται πολύ "μίζερα"

Αν και ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που τα λατρεύει.

πρίν από 4 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο πολύ πιο ζωντανά και εθιστικά σε ηλεκτρονική μορφή, που αυτά τα παιχνίδια σε επιτραπέζιο μου φαίνονται πολύ "μίζερα"

Αν και ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που τα λατρεύει.

Δεν έχω δει σε ηλεκτρονική μορφή! Εμένα μ ενθουσίασε πολύ πάντως η ανακάλυψη αυτή! αυτοί οι φίλοι μας δεν έχουν παιδιά, έχει ο ένας τους μεγάλο παιδί από τον πρώτο γάμο, οπότε ζουν σαν φοιτητές, δυστυχώς δεν μπορπυν να συνυπάρξουν εύκολα τα προγράμματα μας πλέον κ μου λειπει η συνήθεια. τώρα που δεν τους βλέπουμε συχνά προτιμούμε να μιλήσουμε φυσικά. 

πρίν από 17 λεπτά , little lamb είπε:

Εγώ γενικά σαν τη @MagdaP και το χειρότερό μου είναι η παντομίμα!

ούτε εγω τα μπορώ αυτά ή ταμπού ή παλέρμο κ τετοια!!! 

ταινία με παρέα έισης ποτέ δεν βλέπουμε. καλά πλέον ούτε οι δυο μας όπως σας είπα...

Διαφημίσεις

Εμένα μου αρέσουν πολύ οι ταινίες και οι σειρές (ξένες). Προ παιδιών με τον άντρα μου κάθε βράδυ σχεδόν βρίσκαμε στον υπολογιστή κ βλέπαμε. Όπως κ ο κινηματογράφος, τύχαινε να πάμε χωρίς να ξέρουμε τι παίζει, απλά πηγαίναμε εκεί, διαβάζαμε υποθέσεις κ μπαίναμε. Κ ο θερινός μου αρέσει πολύ αλλά έχω κάτι χρόνια να πάω. Από επιτραπέζια λατρεύω την μονοπολη, ανυπομονώ να μεγαλώσουν τα παιδιά να παίζουμε όλοι μαζί. Στο πατρικό μου παίζαμε πολύ τράπουλα κ τάβλι.. Και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μου αρέσουν! Αλλά όλα αυτά γίνονταν προ παιδιών κ πιο μικρή! Η γυμναστική δεν μου άρεσε ποτέ αλλά πρέπει να αρχίσω σιγά σιγά! Αλλά μου αρέσει πολύ το βόλεϊ κ το τένις κ τα έχω καημό γιατί ποτέ δεν με είχαν στείλει η γονείς μου! Όπως κ το κολύμπι. Λατρεύω τη θάλασσα κ προ παιδιών κολυμπουσαμε με το σύζυγό κ πηγαίναμε κολυμπώντας σε δίπλα παραλίες που τις χωριζε η θάλασσα κ βράχια κ δεν είναι ορατές αν δεν πας κολυμπώντας για κανένα τέταρτο

Προ παιδιού, χορός και πάλι χορός. Πήγαινα για χορό στάνταρ 2 βράδια την εβδομάδα, ώρες πολλές. Λάτιν. επίσης μουσική. Παίζω τσέλο όπως έχω ξαναγράψει, αν και για ψυχολογικούς λόγους, δεν πολυπαίζω πιά. Σινεμά, πήγαινα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είμαι πολύ σινεφίλ. Θέατρο δύο παραστάσεις το μήνα τις έβλεπα. Οι ξένες σειρές μυστηρίου, μπορούν να με κάνουν να μην κοιμηθώ/φάω/σηκωθώ από τον καναπέ. Προ παιδιού, επίσης διάβαζα πάρα πολύ, μετά βαρέθηκα, δεν ξέρω γιατί. Τα επιτραπέζια τα λατρεύω! Παιχνίδια με φίλους το καλύτερο μου. Κυρίως παντομίμα και ταμπού. Επίσης ο γαμπρός μου έχει εφεύρει ένα παιχνίδι που το έχουμε ονομάσει διλήμματα (δημιουργούμε διλήμματα με τη φαντασία μας και ζητάμε στους υπόλοιπους να επιλέξουν) και παίζουμε με τις ώρες και ρίχνουμε πολύ γέλιο!

Ο άντρας μου έκανε λάτιν, αλλά καιρό πριν γνωριστούμε.

Χειροτεχνίες μου αρέσουν κι εμένα, έχω φτιάξει 1-2 πρσγματακια για τη μικρή για Πάσχα και Χριστούγεννα και ανυπομονώ να μεγαλώσει να κάνουμε μαζί. Είχα φτιάξει και τις μπομπονιέρες για τη βάφτιση και μου άρεσε, το οποίο εντωμεταξυ είναι πολύ προσοδοφορο αν αποφασίσεις να το καθιερώσεις. Και ευχετήριες κάρτες για φίλους έχω φτιάξει κατά καιρούς.

κ εγω απο χομπυ του καναπε που ειπαν κ καποιες αλλες...:D

να μπορουσα θα εκανα απειρα ταξιδια,πολυ σινεμα,ποου διαβασμα,ταινιες-σειρες,απλα πλεον ειμαι πιο επιλεκτικη

τα ψωνια,η εστω βιτρινες αν πιανεται:Pκ τα επιτραπεζια που ειπα

αν  βρω παρεα για γυμναστικη,ακολουθω.αλλιως δυσκολο

Αχ ναι.. και τα ψώνια! Βέβαια ψωνίζω ηλεκτρονικά γιατί ενώ μου αρέσει πολύ να ψωνίζω καινούρια πράγματα (υπερβολικά πολύ, είμαι η Γιοβάννα και είμαι shopaholic), δεν αντέχω πάνω από μισή ώρα στα μαγαζιά!

Εμένα μ αρέσουν οι βιτρίνες ή να βλέπω ρούχα σε μαγαζιά που γενικα ξέρω ότι έχουν πράγματα που μου ταιριάζουν.Τώρα έχω καιρό να ψωνίσω ρούχα… 

Επίσης μην κοιτάτε που έχω αυτό το προφίλ της κουλτουριάρας, ένα ένοχο μυστικό μου είναι ότι μ αρέσει πολύ να βλέπω φωτογραφίες με διάσημες ντυμένες σε διάφορες περιστάσεις, γάμους, Όσκαρ, επισκέψεις, νυφικα … κ όταν λέμε διάσημες εννοώ οποιαδήποτε, από ηθοποιό μέχρι πολιτικό ή «γαλαζοαίματη». Δηλαδή όλα τα σαχλά άρθρα για τις κομψές παρουσίες στο προεδρικό μέγαρο στην τάδε εκδήλωση, τα διαβάζω ανελλιπώς, όπως κ γάμους κ βαφτίσεις επωνύμων!!! :oops:

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

Εμένα μ αρέσουν οι βιτρίνες ή να βλέπω ρούχα σε μαγαζιά που γενικα ξέρω ότι έχουν πράγματα που μου ταιριάζουν.Τώρα έχω καιρό να ψωνίσω ρούχα… 

Επίσης μην κοιτάτε που έχω αυτό το προφίλ της κουλτουριάρας, ένα ένοχο μυστικό μου είναι ότι μ αρέσει πολύ να βλέπω φωτογραφίες με διάσημες ντυμένες σε διάφορες περιστάσεις, γάμους, Όσκαρ, επισκέψεις, νυφικα … κ όταν λέμε διάσημες εννοώ οποιαδήποτε, από ηθοποιό μέχρι πολιτικό ή «γαλαζοαίματη». Δηλαδή όλα τα σαχλά άρθρα για τις κομψές παρουσίες στο προεδρικό μέγαρο στην τάδε εκδήλωση, τα διαβάζω ανελλιπώς, όπως κ γάμους κ βαφτίσεις επωνύμων!!! :oops:

Δεν το περίμενα αυτό από σένα!!!! Τσ Τσ Τσ Τσ!!! 

2 hours ago, Έσπερος said:

Περιμένω κάθε χρόνο με ανυπομονησία τις εμφανίσεις στα oscar!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...