Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιστροφή στη δουλειά και πρόβλημα με τον υπνο σε 4 μηνών μωράκι

Αννα Σ

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είναι καινούρια στο forum,οπότε συγχωρήστε με αν έχει μπει παρόμοιο θέμα και δεν το βρήκα.

Έχω μια μικρούλα 2 μηνών. Θηλαζουμε, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, μιας και ήταν πρόωρη και ο θηλασμός πήγε πίσω λόγω του ότι έπρεπε να της δίνουμε συμπλήρωμα για να πάρει βαρος...Τελικά τα καταφέραμε και θηλαζουμε αποκλειστικά. 

Το προβλημα είναι ότι σε 2 μήνες πρέπει να γυρίσω στη δουλειά και η μικρή αποκοιμιεται μόνο στο στήθος. Έχει προσπαθήσει η μαμά μου, που την γνωρίζει, να την κοιμίσει στην αγκαλιά της, αφού την ταΐσε καλά με το μπιμπερό (με αντλημενο γαλα) και έκλαιγε σπαρακτικά.  Δεν αντεχω να τη βλέπω να κλαίει, την παιρνω,την βαζω στο στήθος και κοιμαται απευθείας. 

Πιπίλα δεν παίρνει...Στο καρότσι επίσης κλαίει πολύ και το κούνημα δεν πιάνει ακόμα και από κοντινό της πρόσωπο. Μόνο στο στήθος και είτε πάνω μου, είτε δίπλα μου όπου ξυπνάει συχνά και αν δεν είμαι δίπλα της κλαίει.

Δεν ξέρω τι να κάνω...Αφού δεν κοιμαται στη μαμά μου και μεσα ατο σπιτι, τι θα γίνει που θα χρειαστεί να την πάω στον παιδικό σταθμό?

Η μητέρα μου μένει σε άλλη πόλη και δεν μπορεί να μείνει πολύ και δεν έχω κανέναν άλλο.  

Υπάρχει τρόπος να προσαρμοστεί τόσο μικρό μωράκι χωρίς να κλαίει ατελείωτα?

Μου έρχεται να κλαίω και μόνο που το σκέφτομαι....

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , Αννα Σ είπε:

Καλησπέρα!

Είναι καινούρια στο forum,οπότε συγχωρήστε με αν έχει μπει παρόμοιο θέμα και δεν το βρήκα.

Έχω μια μικρούλα 2 μηνών. Θηλαζουμε, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, μιας και ήταν πρόωρη και ο θηλασμός πήγε πίσω λόγω του ότι έπρεπε να της δίνουμε συμπλήρωμα για να πάρει βαρος...Τελικά τα καταφέραμε και θηλαζουμε αποκλειστικά. 

Το προβλημα είναι ότι σε 2 μήνες πρέπει να γυρίσω στη δουλειά και η μικρή αποκοιμιεται μόνο στο στήθος. Έχει προσπαθήσει η μαμά μου, που την γνωρίζει, να την κοιμίσει στην αγκαλιά της, αφού την ταΐσε καλά με το μπιμπερό (με αντλημενο γαλα) και έκλαιγε σπαρακτικά.  Δεν αντεχω να τη βλέπω να κλαίει, την παιρνω,την βαζω στο στήθος και κοιμαται απευθείας. 

Πιπίλα δεν παίρνει...Στο καρότσι επίσης κλαίει πολύ και το κούνημα δεν πιάνει ακόμα και από κοντινό της πρόσωπο. Μόνο στο στήθος και είτε πάνω μου, είτε δίπλα μου όπου ξυπνάει συχνά και αν δεν είμαι δίπλα της κλαίει.

Δεν ξέρω τι να κάνω...Αφού δεν κοιμαται στη μαμά μου και μεσα ατο σπιτι, τι θα γίνει που θα χρειαστεί να την πάω στον παιδικό σταθμό?

Η μητέρα μου μένει σε άλλη πόλη και δεν μπορεί να μείνει πολύ και δεν έχω κανέναν άλλο.  

πολυ πιθανο οσο μεγαλωνει να προσαρμοζετε κ πιο ευκολα. δηλαδη αλλο 2 μηνων αλλο 4 μηνων... κανονικα πρεπει να την μαθεις στην πιπιλα γιατι στον παιδικο σταθμο δεν νομιζω να μπορουν να ασχοληθουν πανω απο 20λεπτο αποκλειστικα με το δικο σου μωρακι για τον υπνο οποτε αναγκαστηκα θα το αφηνουν να κλαιει μεχρι να κουραστει κ να κοιμηθει .παλεψε το με την πιπιλα το οτι την απορριπτει τωρα δεν σημαινει οτι θα την απορριψει παλι σε 15 μερες θελει λιγο υπομονη. ζητα κ την συμβουλη της παιδιατρου. τα μωρα προσαρμοζονται οι γονεις χανουν την υπομονη τους αυτο να σκεφτεσε! δεν υπαρχουν μαγικες λυσεις πρεπει καταρχας να ξεκινησεις καθε φορα να το κοιμιζει κ καποιος αλλος το μωρο οση ωρα κ αν περνει αυτο αφου θα πατε παιδικο σταθμο πρεπει να σκεφτεσε οτι κ εκει δεν θα κανουν κατι διαφορετικο πιπιλα θα δωσουν κ βολτες πανω κατω.... 

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές με την πιπίλα, και εγω και η μαμα μου,αλλά όχι μόνο δεν την παίρνει αλλα νευριαζει και κλαίει πολυ, όσο ήρεμη κι αν ήταν πριν...τι να πω, θα προσπαθήσω κι αλλο...

Δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει σε 2 μήνες, μακάρι, το ελπίζω γιατί μόνο τη μαμά μου ξέρει καλά και αφού αυτή δεν καταφέρνει να την κοιμίσει, δεν θα καταφέρει κανεις:(

Ισως αν δοκιμαζες να την κουνάς περα δώθε στο καρότσι αφου της δωσεις το γαλα της. Σε καταλαβαίνω, εγω βεβαια γύρισα οταν ηταν 9 μηνών και ήμουν πολυ αγχωμένη για το σταθμό κλπ.  Τελικά ολα καλα και μια χαρα προσαρμόστηκε. Η αρχή μπορεί να είναι δύσκολη. Οπως ειπώθηκε και παραπάνω, καλο θα ηταν να ζητήσεις τη συμβουλή του παιδιάτρου ειδικα για τοσο μικρο μωρό, εγω πάντα ρωτάω για τετοια θέματα. Πάντως με την πάροδο του χρόνου πιστεύω θα βρείτε τον τροπο,  χρειάζεται χρόνος..

Εχω δοκιμασει και το καροτσι, δεν πιανει το κουνημα...σκεψου οτι και στην κανονικη βολτα με το καροτσι τις μισες φορες τη γυρναω σπιτι στα χερια γιατι κλαιει ..

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις πάντως, τις συμβουλες και που μου δίνεται κουράγιο! :)

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, Αννα Σ είπε:

Καλησπέρα!

Oτι το παιδί θα προσαρμοστεί, τελικά θα προσαρμοστεί, μετά από κάποιες βδομάδες, θα προσαρμοστεί. Οτι η λύση του παιδικού σταθμού για ένα μωράκι τόσο μικρό είναι καλή, δε νομίζω να το ισχυριστεί κανείς, είναι κυριολεκτικά η λύση της απελπισίας, δεν ήξερα κάνουν ότι υπάρχουν σταθμοί που δέχονται μωρά κάτω των 6 μηνών. Από εκεί και πέρα, αν μεν έχεις επιλογή, ξανασκέψου το, αν δεν έχεις, δεν έχει νόημα να στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Θα συμφωνησω με την @ΑΡΓΚ και να προσθεσω οτι δυστυχως υπαρχουν σταθμοι που δεχονται ακομη και απο 40 ημερων. Οπως και να 'χει, @Αννα Σ το μωρακι σου ειναι μολις δυο μηνων, το μονο που εχει αναγκη ειναι η μαμα του και ειναι φυσιολογικοτατο να μην θελει ουτε το καροτσι. Στη θεση σου θα ξεκινουσα τις προσπαθειες να το κοιμισει καποιος αλλος τουλαχιστον σε κανα μηνα, γιατι ακομη ειναι παρα πολυ μικρο για να δεχτει καποιον αλλον εκτος απο τη μαμα. Δοκιμασε οταν θα αρχισει να το κοιμιζει καποιος αλλος (ή ακομη και στο καροτσι) να υπαρχει διπλα στο προσωπο του καποιο δικο σου φορεμενο μπλουζακι για να μυριζει την μυρωδια σου, μηπως και νιωθει πιο οικεια και ηρεμει. Επισης, το φασκιωμα (μονο των χεριων, τα ποδια πρεπει να ειναι ελευθερα) βοηθαει καποια μωρα να ηρεμησουν και να κοιμηθουν.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Θα συμφωνήσω ότι η λύση του παιδικού δεν είναι η κατάλληλη. Προτιμότερο θα ήταν κάποια κυρία η κοπέλα στο σπίτι.Είναι πολύ μωρό ακόμη για παιδικό και μόνο χαμένη θα βγεις(αρρώστιες, ξένο περιβάλλον κτλ).

Είναι ακόμη νωρίς και έχεις περιθώριο 2 μηνών για αλλαγές οπότε μην θεωρείς την τωρινή του συμπεριφορά ως δεδομένη..

Κάνε μια έρευνα για κάποια έμπειρη κυρία φύλαξης του μικρού, παράλληλα και με υπομονή εξάντλησε τις εναλλακτικές ύπνου.

Εγω θα πω την αντίθετη αποψη, εστειλα το γιο μου σε σταθμό 9 μηνών και παλι το ιδιο θα έκανα. Ολοι μας ειχαν τρομοκρατήσει με το θεμα των ιωσεων και τελικά πηρε μονο μια βδομάδα αντιβίωση ολο το χειμώνα λογω βρογχίτιδας. Χωρις να υπερβαλω ξερω παιδάκια απο συναδέλφους που αρρωσταίνουν πιο συχνα απο το δικο μου και τα εχουν οι γιαγιάδες στο σπιτι. Παντου μπορεί να κολλήσει κατι, οχι μονο στο σταθμό. Σίγουρα το ιδανικό θα ηταν τα παιδιά να μεγαλώνουν με τη μητερα τους, και σίγουρα δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν λίγων μηνών σε σταθμό, αλλα στη σύγχρονη κοινωνια δεν νομιζω πως ειναι εφικτό εκτος αν μιλάμε για ορισμένες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων. Και  την νταντά πρέπει να την εμπιστευτείς γιατι θα ειναι μονη στο σπίτι με το παιδι σου,χωρια οτι θα κοστισει το διπλασιο απο το σταθμο, αν μιλαμε για αξιοπρεπη πληρωμη. Ολες οι λύσεις έχουν υπερ και κατα,  απο εκει και περα ο καθενας διαλέγει οτι ταιριάζει στο παιδι του κ οτι λειτουργεί καλύτερα για την οικογένεια του. Τέλος στο σταθμό τα παιδια βοηθούνται να μπουν σε ενα πρόγραμμα ακομα και σε μικρές ηλικίες, κατι που μπορεί να βοηθήσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

πρίν από 10 λεπτά , Sunshine8 είπε:

Εγω θα πω την αντίθετη αποψη, εστειλα το γιο μου σε σταθμό 9 μηνών και παλι το ιδιο θα έκανα. Ολοι μας ειχαν τρομοκρατήσει με το θεμα των ιωσεων και τελικά πηρε μονο μια βδομάδα αντιβίωση ολο το χειμώνα λογω βρογχίτιδας. Χωρις να υπερβαλω ξερω παιδάκια απο συναδέλφους που αρρωσταίνουν πιο συχνα απο το δικο μου και τα εχουν οι γιαγιάδες στο σπιτι. Παντου μπορεί να κολλήσει κατι, οχι μονο στο σταθμό. Σίγουρα το ιδανικό θα ηταν τα παιδιά να μεγαλώνουν με τη μητερα τους, και σίγουρα δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν λίγων μηνών σε σταθμό, αλλα στη σύγχρονη κοινωνια δεν νομιζω πως ειναι εφικτό εκτος αν μιλάμε για ορισμένες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων. Και  την νταντά πρέπει να την εμπιστευτείς γιατι θα ειναι μονη στο σπίτι με το παιδι σου,χωρια οτι θα κοστισει το διπλασιο απο το σταθμο, αν μιλαμε για αξιοπρεπη πληρωμη. Ολες οι λύσεις έχουν υπερ και κατα,  απο εκει και περα ο καθενας διαλέγει οτι ταιριάζει στο παιδι του κ οτι λειτουργεί καλύτερα για την οικογένεια του. Τέλος στο σταθμό τα παιδια βοηθούνται να μπουν σε ενα πρόγραμμα ακομα και σε μικρές ηλικίες, κατι που μπορεί να βοηθήσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Noμίζω ότι έχει τεράστια διαφορά το 4 από το 9 για ένα μωρό. Και το 4 από το 2 που είναι τώρα το μωράκι. 

Τώρα για το τι ταιριάζει στο παιδί του, δε νομίζω καμία μαμά να άφησε το μωρό της σε σταθμό σε αυτές τις ηλικές γιατι ταίριαζε στο μωρό. Είναι καθαρά ανάγκη, και γι αυτό δεν έχει και νόημα να σκάει κανείς όταν δεν υπάρχει επιλογή.

Διαφημίσεις

Ναι, είναι λύση απελπισίας...το ξέρω ότι 4 μηνών είναι πολύ μικρή για να μείνει μακριά μου. Η πιο οικονομική κοπέλα που βρηκα με συστασεις κοστιζει 450 ευρω. Ειναι πολλα για μενα που έχω ένα μισθό (δεν υπάρχει πατέρας). Οπότε ελπίζω σε 2 μήνες να αλλάξει καπως και να είναι πιο εύκολο να κοιμηθεί και με κάποιον άλλον η μικρή μου περα από εμένα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι θα δουλέψω 4 εβδομάδες και μετά θα έχω άδεια μέχρι τέλος Αυγούστου, οπότε μετά θα είναι 6 μηνών όταν ξεκινήσει κανονικά. Και πάλι μικρή, αλλά κάπως καλύτερα...

Έγραψα εδώ για να ακούσω πιθανές προτάσεις (ξέρω ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγη) και ενδεχομένως εμπειρίες από μαμαδες που θηλαζαν και άφησαν νωρίς τα μικρά τους σε άλλα χέρια...

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, εύχομαι να πάνε όλα καλα!

πρίν από 6 λεπτά , Αννα Σ είπε:

Ναι, είναι λύση απελπισίας...το ξέρω ότι 4 μηνών είναι πολύ μικρή για να μείνει μακριά μου. Η πιο οικονομική κοπέλα που βρηκα με συστασεις κοστιζει 450 ευρω. Ειναι πολλα για μενα που έχω ένα μισθό (δεν υπάρχει πατέρας). Οπότε ελπίζω σε 2 μήνες να αλλάξει καπως και να είναι πιο εύκολο να κοιμηθεί και με κάποιον άλλον η μικρή μου περα από εμένα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι θα δουλέψω 4 εβδομάδες και μετά θα έχω άδεια μέχρι τέλος Αυγούστου, οπότε μετά θα είναι 6 μηνών όταν ξεκινήσει κανονικά. Και πάλι μικρή, αλλά κάπως καλύτερα...

Έγραψα εδώ για να ακούσω πιθανές προτάσεις (ξέρω ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγη) και ενδεχομένως εμπειρίες από μαμαδες που θηλαζαν και άφησαν νωρίς τα μικρά τους σε άλλα χέρια...

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, εύχομαι να πάνε όλα καλα!

Aν θυμαμαι καλα η @marakiz γυρισε στη δουλεια στους 5 μηνες και θηλαζε, ισως μπορει να βοηθησει σε καποια απορια σου:)

Η μητέρα σου εργάζεται; Υπάρχει η δυνατότητα μετακόμισης, είτε των γονιών σου είτε δική σου; Αν τα 450 ευρώ είναι πάρα πολλά για τον προϋπολογισμό σου και δεν υπάρχει πραγματικά κανείς, τι θα κάνεις σε μία πιθανή ασθένεια του μωρού, που λογικά θα υπάρξουν ουκ ολίγες; Υπάρχει ευελιξία από τη δουλειά; Για να μη δικαιούσαι το εξάμηνο, υποθέτω ότι γενικά υπάρχει δυσκολία στο χώρο που δουλεύεις, οπότε θα πρέπει να σκεφτείς και πιο μακροπρόθεσμα. Ο σταθμός που θα παει το μικρούλι, τι κάνει από αργίες; 

Καλησπέρα ! Καταρχάς συγχαρητήρια που κατάφερες να πετύχεις αποκλειστικό θηλασμό ακόμη και με δύσκολες συνθήκες! Από τη δική μου εμπειρία θα σου πω το εξής... Μάθε το μωράκι να κοιμάται μόνο του . Από τον 3ο μήνα. Δεν υποστηρίζω να το παρατήσεις να κλαίει σε καμμία περίπτωση !! Μόλις δεις ότι νυστάζει και είναι έτοιμη να κοιμηθεί αστή στη κούνια . Κράτησε το χέρι σου στη κοιλίτσα της και σιγά σιγά απομακρύνσου . Να είναι ξύπνια όμως η μικρούλα σου ! Έχω ένα μπέμπη 6 μηνών περίπου, θηλάζουμε, πλέον όχι αποκλειστικά διότι τρώμε το κάτι τις μας , και αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα!! Όχι δεν μπορεί να τον βάλει για ύπνο κανένας άλλος... Ούτε εγώ η ίδια δε μπορώ.... Και μόλις κοιμηθεί ? Ξυπνάει μπορεί ανά 10' σχεδόν όλο το βράδυ... Όσων αφορά τον ύπνο μέσα στη μέρα; αν κοιμηθεί πάνω από 20' κάνω πάρτυ!! Μια φίλη που ακολούθησε την μέθοδο που σου λέω το μωράκι της κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες συνεχόμενα το βράδυ και 2-3 ώρες μεσημέρι... Και μόνο του ! Απλά το κρατάει λίγο αγκαλιά, το βάζει στη κούνια και αυτό κοιμάται μόνο του .. το ξεκίνησε στον 3ο μήνα κσι τώρα είναι 5 μηνών.... Δε το πίστευα. .. 

18 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η μητέρα σου εργάζεται; Υπάρχει η δυνατότητα μετακόμισης, είτε των γονιών σου είτε δική σου; Αν τα 450 ευρώ είναι πάρα πολλά για τον προϋπολογισμό σου και δεν υπάρχει πραγματικά κανείς, τι θα κάνεις σε μία πιθανή ασθένεια του μωρού, που λογικά θα υπάρξουν ουκ ολίγες; Υπάρχει ευελιξία από τη δουλειά; Για να μη δικαιούσαι το εξάμηνο, υποθέτω ότι γενικά υπάρχει δυσκολία στο χώρο που δουλεύεις, οπότε θα πρέπει να σκεφτείς και πιο μακροπρόθεσμα. Ο σταθμός που θα παει το μικρούλι, τι κάνει από αργίες; 

Η μητέρα μου δεν εργάζεται αλλά ζει σε άλλη πόλη, 1μιση ώρα από δω. Μπορεί να έρχεται κάποιες φορές με το λεωφορείο αλλά δεν γίνεται να είναι συνέχεια εδώ μιας και είναι και ο πατέρας μου εκεί και δεν γίνεται να είναι μόνος του για μήνες συνέχεια. Δεν γίνεται να μετακομίσουν γιατί έχουν κήπους και ζώα εκεί και εγώ έχω εδώ τη δουλειά μου οπότε δεν μπορώ να φύγω.

Τις αργίες του σταθμού που δεν είναι αργίες για τη δουλειά μου θα μπορεί να έρχεται να μένει κάποιες μέρες, μόνιμα δεν μπορεί. 

Όσο για τις ασθένειες στον παιδικό, θα παίρνω την κοπέλα στο σπίτι. Άλλο κάποιες μέρες κι άλλο όλο το μήνα, δεν είναι το ίδιο έξοδο.

Προφανώς και τα έχω σκεφτεί όλα αυτα, δεν θα στείλω έτσι το παιδί σε ένα παιδικό σταθμό και αν είχα άλλη λύση θα το είχα αποφύγει.

Δεδομένου λοιπόν του ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, γιατί όσο περίεργο κι αν μπορεί να ακούγεται, ναι δεν έχω κανέναν εδώ να με βοηθήσει, προσπαθώ να δω αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να βοηθήσω όσο γίνεται το παιδι, αν γίνεται.

17 ώρες πρίν, Christina_sp είπε:

Καλησπέρα ! Καταρχάς συγχαρητήρια που κατάφερες να πετύχεις αποκλειστικό θηλασμό ακόμη και με δύσκολες συνθήκες! Από τη δική μου εμπειρία θα σου πω το εξής... Μάθε το μωράκι να κοιμάται μόνο του . Από τον 3ο μήνα. Δεν υποστηρίζω να το παρατήσεις να κλαίει σε καμμία περίπτωση !! Μόλις δεις ότι νυστάζει και είναι έτοιμη να κοιμηθεί αστή στη κούνια . Κράτησε το χέρι σου στη κοιλίτσα της και σιγά σιγά απομακρύνσου . Να είναι ξύπνια όμως η μικρούλα σου ! Έχω ένα μπέμπη 6 μηνών περίπου, θηλάζουμε, πλέον όχι αποκλειστικά διότι τρώμε το κάτι τις μας , και αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα!! Όχι δεν μπορεί να τον βάλει για ύπνο κανένας άλλος... Ούτε εγώ η ίδια δε μπορώ.... Και μόλις κοιμηθεί ? Ξυπνάει μπορεί ανά 10' σχεδόν όλο το βράδυ... Όσων αφορά τον ύπνο μέσα στη μέρα; αν κοιμηθεί πάνω από 20' κάνω πάρτυ!! Μια φίλη που ακολούθησε την μέθοδο που σου λέω το μωράκι της κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες συνεχόμενα το βράδυ και 2-3 ώρες μεσημέρι... Και μόνο του ! Απλά το κρατάει λίγο αγκαλιά, το βάζει στη κούνια και αυτό κοιμάται μόνο του .. το ξεκίνησε στον 3ο μήνα κσι τώρα είναι 5 μηνών.... Δε το πίστευα. .. 

Σε ευχαριστώ πολυ, με πολύ πόνο και κλάμα, τελικά τα καταφέραμε!

Αυτό το κάνω προς το παρόν αφήνοντας την δίπλα μου στο κρεβάτι και κάποιες φορές πιάνει (στην αρχή κοιμόταν μόνο πάνω μου).

Βέβαια ξυπνάει σε τακτά χρονικά διαστήματα, την χαϊδεύω λίγο και ξανακοιμαται, γι αυτό δεν την βάζω ακόμα στο κρεβατάκι, γιατί αν δεν με νιώσει δίπλα της ξυπνάει κανονικά. Θα το δοκιμάσω όμως σιγά σιγά και μεγαλώνοντας πιστεύω θα είναι καλύτερα. Σε ευχαριστώ Πολύ!

Καλό κουράγιο και σε σένα! Όλα περνάνε, υπομονή:)

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Αννα Σ είπε:

Δε το βάζω κάτω αλλά είναι πολύ άσχημα τα πράγματα... Δοκίμασε να την βάλεις στο κρεβατάκι της και βάλε μια φορεμένη μπλούζα σου εκεί έτσι ώστε να μυρίζει την μυρωδιά σου όπως είπαν και πιο πάνω! Ίσως είναι πιο δύσκολο αν μεγαλώσει κι άλλο παρά τώρα.

Αποψη μου ειναι αν δεν σε ενοχλει η συγκοιμιση να την συνεχισεις! Αφου ειστε οι δυο σας στο σπιτι το να κοιμαστε παρεουλα δεν ειναι προτιμοτερο απο το να κοιμαται η καθε μια μονη της; (βεβαια και πατερας να υπηρχε στο σπιτι παλι θα ενθαρρυνα την συγκοιμιση, αλλα τωρα που ειστε μοναχουλες ενας λογος παραπανω :wink:). Επισης, τοσο μικρουλα που ειναι η συγκοιμιση ειναι πολυ ωφελιμη για την υγεια της, αλλα και για σενα γιατι απλα θα την θηλαζεις και θα ξανακοιμασαι, χωρις να χρειαζεται να σηκωνεσαι (ασε που πιθανοτατα θα ξυπναει και πιο συχνα αν δεν εισαι διπλα της, οποτε περισσοτερα ξυπνηματα και για σενα). Επιπλεον, οταν πιασεις δουλεια και θα λειπεις την ημερα, το βραδυ κοιμωντας μαζι της θα ειναι μια υπεροχη ευκαιρια να αναπληρωνεις τον χαμενο χρονο και να δυναμωνει το δεσιμο μεταξυ σας! 

8 ώρες πρίν, Αννα Σ είπε:

Η μητέρα μου δεν εργάζεται αλλά ζει σε άλλη πόλη, 1μιση ώρα από δω. Μπορεί να έρχεται κάποιες φορές με το λεωφορείο αλλά δεν γίνεται να είναι συνέχεια εδώ μιας και είναι και ο πατέρας μου εκεί και δεν γίνεται να είναι μόνος του για μήνες συνέχεια. Δεν γίνεται να μετακομίσουν γιατί έχουν κήπους και ζώα εκεί και εγώ έχω εδώ τη δουλειά μου οπότε δεν μπορώ να φύγω.

Τις αργίες του σταθμού που δεν είναι αργίες για τη δουλειά μου θα μπορεί να έρχεται να μένει κάποιες μέρες, μόνιμα δεν μπορεί. 

Όσο για τις ασθένειες στον παιδικό, θα παίρνω την κοπέλα στο σπίτι. Άλλο κάποιες μέρες κι άλλο όλο το μήνα, δεν είναι το ίδιο έξοδο.

Προφανώς και τα έχω σκεφτεί όλα αυτα, δεν θα στείλω έτσι το παιδί σε ένα παιδικό σταθμό και αν είχα άλλη λύση θα το είχα αποφύγει.

Δεδομένου λοιπόν του ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, γιατί όσο περίεργο κι αν μπορεί να ακούγεται, ναι δεν έχω κανέναν εδώ να με βοηθήσει, προσπαθώ να δω αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να βοηθήσω όσο γίνεται το παιδι, αν γίνεται.

Σε ευχαριστώ πολυ, με πολύ πόνο και κλάμα, τελικά τα καταφέραμε!

Αυτό το κάνω προς το παρόν αφήνοντας την δίπλα μου στο κρεβάτι και κάποιες φορές πιάνει (στην αρχή κοιμόταν μόνο πάνω μου).

Βέβαια ξυπνάει σε τακτά χρονικά διαστήματα, την χαϊδεύω λίγο και ξανακοιμαται, γι αυτό δεν την βάζω ακόμα στο κρεβατάκι, γιατί αν δεν με νιώσει δίπλα της ξυπνάει κανονικά. Θα το δοκιμάσω όμως σιγά σιγά και μεγαλώνοντας πιστεύω θα είναι καλύτερα. Σε ευχαριστώ Πολύ!

Καλό κουράγιο και σε σένα! Όλα περνάνε, υπομονή:)

Προσωπικά όχι απλά δε θα την άφηνα να κοιμηθεί μόνη, αλλά θα ήμουν προετοιμασμένη να περνάω πολύ περισσότερη ώρα αγκαλιά όταν ξεκινήσει ο σταθμός. Τα μωράκια προσαρμόζονται σε άλλα περιβάλλοντα και άλλους ανθρώπους. Στη γιαγιά (αν την κρατήσει συστηματικά για κάποιες μέρες) ή στον μπαμπά, τελικά θα μάθει να κοιμάται χωρίς προφανώς να θηλάζει αλλά με κούνημα, νανούρισμα κλπ, στο σταθμό θα προσαρμοστεί τελικά στο κρεβατάκι, τις ώρες που είστε μαζί, θα θέλει πολύ αγκαλίτσα και λογικα θα θέλει να θηλάζει και συνεχώς το βράδυ, να αναπληρώσει. Μην αγχώνεσαι γι αυτό, τα μωράκια δεν περιμένουν το ίδιο από κάθε άνθρωπο, θα καταλάβει γρήγορα τους "κανόνες" και τα "χούγια" κάθε ανθρώπου που την φροντίζει, δε χρειάζεται εσύ να συμπεριφέρεσαι όπως η γιαγιά ή όπως η βρεφοκόμος

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

Η αλήθεια είναι ότι θέλω πολύ να συνεχίσω να κοιμάμαι μαζί της. Πέρα από το ότι είναι πιο εύκολο, και γιατί θέλω να είμαι κοντά της συνέχεια, να την καθησυχαζω να μην νιώθει μόνη και να την χαϊδεύω.

Ο μονος λογος που σκεφτόμουν μηπως έπρεπε να την βάλω στο κρεβατάκι ηταν για το καλό  της, μήπως της φανεί ομαλότερη η προσαρμογή στο παιδικό σταθμο. Αλλά τελικα οπως και να έχει θα δυσκολευτει λιγο αλλα θα προσαρμοστεί...τουλάχιστον να έχει τη δικη μου αγκαλιά απεριόριστα όσο είμαστε μαζί.. 

Εύχομαι όλα να πάνε καλα και για μας και για όσες κοπέλες έχουν οποιαδήποτε δυσκολία!

Σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθεια! :)

• 3 χρόνια μετά...

καλησπερα! Περασαν χρονια που αφησατε αυτον τον διαλογο εδω και τωρα τα μωρα σας θα ειναι μεγαλα και ανεξαρτητα.. Αντιμετωπιζω ενα παρπιμοιο προβλημα με τον μικρο μου. Γυρισα στη δουλεια 2 βδομαδες πριν οταν ο μικρος κοντευε 10 μηνων. Το παιδι ειναι σε φαση που τρωει κανονικα απο 8 μηνων, εχουμε κοψει τα αλεσμενα, ειναι κοινωνικος, ζωηρος, χαρουμενος και προσαρμοζεται παντου και με τους παντες.

ΛΕιπω ενα 6ωρο για δουλεια τα πρωινα οπου τον κραταει η γιαγια χωρις δυσκολια.Αγαπιουνται και ταιριαζουν πολυ μεταξυ τους. Ομως 2 με 3μιση το μεσημερι και 9 παρα το βραδυ που κοιμαται θελει μονο εμενα. Αν δεν ειμαι εγω εκει κλαιει σπαρακτικα μεχρι να γινει μπλε. Τωρα που ξεκινησα δουλεια αντι να κοιμαται 11 ωρες σερι το βραδυ χωρις ιδιαιτερα ξυπνηματα, ειναι ανησυχος, κοιμαται ακομα κ με εμενα τρομερα δυσκολα.. ξυπναει τα βραδια κ ουρλιαζει κ θελει να με κοιταει μεχρι να αποκοιμηθει.. σηκωνεται πολυ νωριτερα.. κ μιλαμε για παιδι που κοιματσι μονο του στο δωματιο του με προγραμμα κ συνεπεια απο 5 μηνων

εχει αρχισει να με κουραζει πολυ ολο αυτο.υπαρχει ελπιδα να αλλαξει η τη πατησα?

On 25/5/2021 at 8:59 ΜΜ, Elenitsaaa είπε:

καλησπερα! Περασαν χρονια που αφησατε αυτον τον διαλογο εδω και τωρα τα μωρα σας θα ειναι μεγαλα και ανεξαρτητα.. Αντιμετωπιζω ενα παρπιμοιο προβλημα με τον μικρο μου. Γυρισα στη δουλεια 2 βδομαδες πριν οταν ο μικρος κοντευε 10 μηνων. Το παιδι ειναι σε φαση που τρωει κανονικα απο 8 μηνων, εχουμε κοψει τα αλεσμενα, ειναι κοινωνικος, ζωηρος, χαρουμενος και προσαρμοζεται παντου και με τους παντες.

ΛΕιπω ενα 6ωρο για δουλεια τα πρωινα οπου τον κραταει η γιαγια χωρις δυσκολια.Αγαπιουνται και ταιριαζουν πολυ μεταξυ τους. Ομως 2 με 3μιση το μεσημερι και 9 παρα το βραδυ που κοιμαται θελει μονο εμενα. Αν δεν ειμαι εγω εκει κλαιει σπαρακτικα μεχρι να γινει μπλε. Τωρα που ξεκινησα δουλεια αντι να κοιμαται 11 ωρες σερι το βραδυ χωρις ιδιαιτερα ξυπνηματα, ειναι ανησυχος, κοιμαται ακομα κ με εμενα τρομερα δυσκολα.. ξυπναει τα βραδια κ ουρλιαζει κ θελει να με κοιταει μεχρι να αποκοιμηθει.. σηκωνεται πολυ νωριτερα.. κ μιλαμε για παιδι που κοιματσι μονο του στο δωματιο του με προγραμμα κ συνεπεια απο 5 μηνων

εχει αρχισει να με κουραζει πολυ ολο αυτο.υπαρχει ελπιδα να αλλαξει η τη πατησα?

Ναι υπάρχει ελπίδα. Μόνο εγώ κοιμιζα τη μικρή μου και τώρα έχουμε φτάσει στο αντίθετο σημείο, δε μπορώ να τη κοιμησω πλέον και τη κοιμίζει ο άντρας μου. Να είσαι σταθερή, να μιλάς συνέχεια στο παιδί και να εξηγείς να μην κάνεις πισωγυρισματα όταν κλαίει, δηλαδή ενώ είναι να φύγεις να γυρνάς πάλι πίσω γιατί δίνεις μπερδεμένα μηνύματα και να έχετε μία ρουτίνα χαιρετισμού που να την κάνετε κάθε μέρα. Υπομονή, πολλή υπομονή και σταθερότητα. Θα κλάψει, δεν είναι εύκολο, αλλά θα μάθει ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που το αγαπάνε και το φροντίζουν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...