Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Recommended Posts

Γειά σας και πάλι!

Αυτή τη φορά θα ήθελα να σχολιάσουμε το προβλημα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν ολοι με τον ύπνο των παιδιών μας. Βέβαια ίσως να είμαι από τους πολυ τυχερούς γονείς γιατί ποτέ δεν νανούρισα- κούνισα ή ξάπλωσα μαζί για ύπνο με κανένα από τα δύο παιδία μου. Γενικότερα τα μικρά κοιμόταν από την πρώτη στιγμή ΟΛΟΚΛΗΡΟ το βράδυ. Αλλά μόνο το βράδυ. Δηλαδή μετα το μπάνιο και το γάλα ή αποκοιμόταν στην αγκαλία μου με την πιπίλα τους ή η κόρη μου μετα τον πρώτο χρόνο έπινε το γάλα της ξύπνια και νανουριζόταν με την πιπίλα και κοιμόταν στο κρεββάτι της.

Τώρα είναι 2 1/2 χρονών, πρίν από ένα μήνα πέταξε από μονη της την πιπίλα και δεν την ξαναπήρε αλλά η καυμενουλα δεν ξέρει πως να κοιμηθεί. Αγοράσαμε κούκλα φωτεινούλη - δεν την βοηθήσαμε, της λέω παραμύθι - αντί να την νανουρίσω αυτή ξετρελαίνεται περισσότερο, βάζουμε παιδική ταινία στο dvd και ξενυχτάει μέχρι να την δει όλη. Την πήρα στον κρεββάτι μας - δεν θέλει να κοιμηθει μαζί μας θέλει μόνη της. Υπάρχουν στιγμες που την λυπάμαι γιατι είναι κουρασμένη από όλη την ημερα και τριγυρίζει μέσα στο σπίτι γκρινιάζοντας , αφού εχει πιει και το γάλα της γιατί δεν ξέρει πως να κοιμηθεί.

Περιμένω προτάσεις σας....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τότε είναι που θα σηκωθεί και θα χορεύει τσιφτετέλια!!!!!

είναι πολυ ζωηρή σου είπα.

Δεν την έχω νανουρίσει ΠΟΤΕ ουτε όταν ήταν νεογέννητο.

Ηταν ανεξαρτητο παιδί. Και φυσικά κοιμήθηκε μόνη στο δωμάτιο της πριν τις 40 μέρες. Βεβαια εμένα με έφαγαν τα δρομολόγια κρεββατοκάμαρα - παιδικό αλλά η μικρή κοιμάταν μόνη της!!!!

Σκεφτείτε άλλο τρόπο!! pleeeeeesseeeee!!!

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites

Eαν το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε νορμάλ ώρες και κατά την διάρκεια της μέρας δεν κοιμήθηκε καθόλου , τότε φυσιολογικά το βράδυ θα κοιμηθεί από κούραση σε φυσιολογική ώρα.

Αφού βλέπετε πως δεν κοιμάται ( είναι σαν να παλεύει την νύστα της) δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα ύπνου στο σπίτι όπως , πολύ λίγα φώτα , καθόλου φως στο καθιστικό , τηλεόραση κλειστή , πυτζάμες όλοι , και εν ανάγκη όλοι στα κρεβάτια μας.

Έτσι το παιδί δεν έχει λόγους τριγυρνά...........θα βαρεθεί και θα κοιμηθεί.

Αξίζει τον κόπο να βγούμε από την ρουτίνα μας μερικές μέρες έως ότου το παιδί ηρεμήσει και αφεθεί στην κούραση της ημέρας και στην γλυκιά αγκαλιά του ύπνου.

 

Το παιδί είναι σίγουρα κουρασμένο , αλλά κάτι του λεει " μην πας για ύπνο γιατί κάτι θα χάσεις , κάτι θα συμβεί".

Εξαλείψτε όλα αυτά τα κάτι και σιγά σιγά θα βρει τον δρόμο της η μικρή :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

στην ηλικία της (2,5 ετών) μπορείτε κάλλιστα να την πάτε μία βόλτα στα μαγαζιά, και να της πείτε

"σκέψου με τί θα σου άρεσε να κοιμάσαι,,,... τί χρώμα έχει (να δείξει κάποιο απο τα χρώματα που έχει μπροστά της πχ), θα είναι μαλακό ? ,.." και με αυτό το σκεπτικό ψάξτε να βρείτε μαζί τι της αρέσει.. και αγοράστε το.

ποιό είναι το αγαπημένο της ζωάκι πχ..?

έτσι ίσως έχει τον έλεγχο του τί θα πάρει στο κρεβάτι της και η αίσθηση ότι το διάλεξε ίσως την βοηθήσει να χαλαρώσει και να νιώσει ότι βρήκε κάτι μόνη της για τον εαυτο της (ιδιαίτερα επειδή λές ότι είναι και ανεξάρτητη νομίζω ότι θα της αρέσει η ιδέα).

Πείτε της το όμως την ημέρα που θα πάτε για ψώνια όχι πιό πρίν, και μήν το κάνετε μεγάλο θέμα... απλώς κάτι ευχάριστο. άν δεν πετύχει, απλώς θα έχει ένα αντικείμενο που της αρέσει πολύ.

μία ιδέα είναι, δεν ξέρω αν θα πετύχει...

σου έχει ξαναζητήσει την πιπίλα απο τότε?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον almak, στο να δημιουργείτε ατμόσφαιρα ύπνου.... καθώς και συγκεκριμένη ρουτίνα που να ξεκινάει τουλάχιστον μία ώρα πριν. Είμαι της γνώμης να αποφεύγεται την τηλεόραση πριν τον ύπνο. Ακόμα και στους ενήλικες, αυτή η συνεχής ροή των εικόνων προκαλεί κακής ποιότητας ύπνο.

 

Ακόμα κάπου είχα διαβάσει ότι σε νήπια "πιάνουν" οι μέθοδοι χαλάρωσης. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Αν δεν ξέρεις μπορείς να πάρεις ένα CD ή ένα βιβλίο. Εγώ προσωπικά όποτε ακούω ένα CD που έχω πάντα με παίρνει ο ύπνος :lol:

Πρόσφατα δοκίμασα κάτι παρόμοιο στο γιο μου (21,5 μηνών). Επειδή έκλαιγε δυνατά και έμοιαζε σαν να τον είχε πιάσει δυσφορία στην αναπνοή, του έλεγα με πολύ ήρεμη φωνή να ηρεμήσει και πάρει βαθιές ανάσες δείχνοντας πως (έπαιρνα κι εγώ και σήκωνα ψηλά τα χέρια μου στην εισπνοή και τα κατέβαζα στην εκπνοή). Αμέσω έπιασε! Μου έκανε εντύπωση. Από τότε όποτε έχει εκρήξεις θυμού κάνω το ίδιο. Του λέω να μη φωνάζει και να ηρεμήσει για να αισθανθεί καλύτερα και αρχίζει μόνος τους τις αναπνοές! Είναι λίγο αστείο το θέαμα, ομολογώ ότι μου έρχεται να βάλω τα γέλια αλλά πιάνει!

Η κορούλα σου που είναι και πιο μεγάλη θα καταλαβαίνει περισσότερα φαντάζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!

 

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και για τις λύσεις σας.

Όσον αφορά την κατάσταση της μικρής ακόμη παραμένει η ίδια. Και κυρίως όταν έχει κοιμηθεί το μεσημέρι το βράδυ μας πηγαίνει αργά.

Το περιβάλλον ύπνου το δημιουργώ ούτως σοι άλλως. Δηλ απο νεογέννητα έχω μια συγκεκριμένη διαδικασία για να καταλάβουν ότι ειναι νύχτα και πρέπει να κοιμηθούν. Δηλ κάνουμε μπάνιο, φοραμε μπιζαμάκια, κλείνουμε φωτα , τηλεόρασαη κτλ και ξαπλώνουμε για ύπνο.

Την πιπίλα της εκτός από τις δύο τρεις πρώτες μέρες αφότου την πέταξε δεν μου την ξαναζήτησε. Και δεν έχω σκοπό να της την δώσω ξανά γιατι θα είναι όλη την ημέρα με την πιπίλα στο στόμα και θα έχουμε πρόβλημα με τα δόντια μας.

Οσον αφορά καινουρια παιχνίδια ύπνου έχουμε αγοράσει αλλά ματαια......

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω εκτός από υπομονή.......

Πάντως εξακολουθώ να περιμένω κάποιες ιδέες - λύσεις από εσάς για να τις δοκιμάσω......

Ευχαριστώ :P

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και κυρίως όταν έχει κοιμηθεί το μεσημέρι το βράδυ μας πηγαίνει αργά

όταν δεν κοιμάται το μεσημέρι τί συμβαίνει?

και τότε υπερένταση?

πόσες ώρες σύνολο τελικά κοιμάται κατά μέσο όρο ?

 

πάντως πραγματικά νομίζω ότι είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλά παιδιά, είναι μέχρι να ανακαλύψουν απο μόνα τους τί είναι αυτό που θα τα χαλαρώσει. μέχρι τότε, εσείς δείχνετε διάφορους τρόπους χαλάρωσης, χωρίς να απελπίζεστε...θα βρεθεί ο τρόπος μήν ανησυχείς... υπομονή! :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα η μικρή δεν κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και επειδή κουραζόταν το βράδυ κοιμόμασταν 8:30 με 7:00 το πρωί.

Αν για κάποιο λόγο κοιμηθεί για μια ώρα ή στον παιδικό ή στο αυτοκίνητο όταν επιστρέφουμε , μπορει την νύχτα να κοιμηθεί και στις 11:00 με 7:00 το πρωί. Βέβαια εγώ την διαδικασία ύπνου την κάνω κανονικά στις 8:00 δηλ μπάνιο, μπιζάμες και γάλα. Τις τελευταίες ημέρες θέλει να ξαπλωσει στην κρεββατοκάμαρα ΜΟΝΗ της και να δει το αγαπημένο της dvd και μετά να κοιμηθεί. Ανακάλυψα όμως πως άρχισε να βάζει το χέρι στο στόμα, να το πιπιλάει. Δεν μου έχει ζητήσει όμως πιπίλα από τότε που την πέταξε μόνη της. Βέβαια τη μαλώνω ότι το χεράκι δεν το βάζουμε στο στόμα αλλά και πάλι είναι κάτι που δεν μπορώ να το ελεγξω. Τι να κάνω να της δώσω ξανά την πιπίλα της παρόλο που δεν μου τη ζήτησε?

Ουσιαστικά ο τρόπος χαλάρωσής που βρήκαμε τώρα είναι να βλέπει την αγαπημένη της ταινία........και να αποκοιμιέται εκεί.

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μιά χαρά μου ακούγονται όλα.... :)

για το δάχτυλο, πες της μία φορά ότι είναι να πείς, και μετά μη το ξανααναφέρεις μιάς και μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα.

 

για το άν είναι η πιπίλα καλύτερη απο ότι το δάχτυλο θα σου πεί καλύτερα ο ορθοδοντικός/οδοντίατρος.

 

πιθανό να είναι καλύτερη η πιπίλα αλλά αυτή είναι απλώς μία υπόθεση. αν σου πεί ότι καλύτερη η πιπίλα δηλ κάνει λιγότερη ζημιά στην ανάπτυξη των δοντιών απο ότι το δάχτυλο, τότε δωσε της πίσω την πιπίλα ! (σε περίπτωση που ήδη χρησιμοποιεί σταθερά το δάχτυλό της)...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς πάλι έχουμε το άλλο...!!

Η μεγάλη μου κόρη (3,5χρ.) θέλει να κοιμάται μόνο στο δικό της κρεββάτι αλλά με εμένα μαζί!!

Απο τότε που έκοψε την πιπίλα (στα 2,5) θέλει εμένα να κάθομαι δίπλα της για να κοιμηθεί!!

 

Με την πιπίλα δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να την κόψει, της μιλούσα συνέχεια για το πόσο κακό είναι για τα δόντια της...και σιγά σιγά της την ψαλίδιζα και της είπα ότι τα μεγάλα παιδάκια που έχουν όλα τους τα δόντια την δαγκώνουν και γι'αυτό την κόβουν!

 

Φαίνεται να την έπεισα με αυτό και την πέταξε μόνη της.

 

Αλλά απο τότε θέλει εμένα δίπλα της για να κοιμηθεί!!

Αυτό δεν μου είναι πρόβλημα...το κακό είναι ότι ξυπνάει πολλές φορές μέσα στην νύχτα και άμα δεν με δεί δίπλα της φωνάζει...!!

 

Η αϋπνία δεν αντέχεται!!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

Ψυχανεμιζομαι οτι στο δευτερο ποστ ουσιαστικα απαντας μονη σου.....

 

"εδωσε" κατι δικο της....και αισθανεται τωρα μεγαλυτερη ανασφαλεια...

 

Οσον αφορα το θεμα της τηλεωρασης για να κοιμηθει.....

Αποφυγετε το - σταματηστε το οσο ειναι καιρος....

Link to comment
Share on other sites

Ψυχανεμιζομαι οτι στο δευτερο ποστ ουσιαστικα απαντας μονη σου.....

 

"εδωσε" κατι δικο της....και αισθανεται τωρα μεγαλυτερη ανασφαλεια...

...

 

....ή δεν έχει ακόμη βρεί έναν δικό της τρόπο για να αποκοιμιέται!

 

Δεν με πειράζει στην αρχή...της διαβάζω παραμύθια και κοιμάται...αλλά το να σε ξυπνάει δυό και τρείς φορές μέσα στη νύχτα αυτό...είναι πιστέψτε με πολύ δύσκολο!!!!

:roll:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το δικό μας το πρόβλημα πάλι, είναι το εξής:

Η μικρή (δυόμιση χρονών) κοιμάται κατά τις 9 με 9.30 το βράδυ. Δεν χρειάζεται νανούρισμα ούτε τίποτα άλλο.

Αλλά κάθε βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές είτε για να ζητήσει την πιπίλα της, είτε για να ζητήσει νερό. Αυτό μέχρι πριν κανένα μήνα.

Εδώ κι ένα μήνα εκτός από τα παραπάνω, ξυπνάει μάσε στη νύχτα και θέλει να σηκωθεί. Εάν δει ότι δεν τη σηκώνουμε με τίποτα αρχίζει να λέει ένα σωρό ψέματα προκειμένου να πετύχει το σκοπό της (π.χ. θέλω "κακά").

Εάν την αφήσουμε και δεν της δώσουμε σημασία είναι ικανή να κλαίει και δύο ώρες μέχρι να εξαντληθεί και να κοιμηθεί πάλι.

Δεν ξέρω τί να κάνω. Τί τιμωρίες δοκιμάσαμε (να της στερήσουμε κάποια παιχνίδια), τί απειλές (δεν θα πάμε βόλτα), τί με το καλό, τί με το κακό... Δεν γίνεται τίποτα.

Βέβαια κι εγώ όπως και η Χαρά δουλεύω αρκετές ώρες και την παίρνω κατά τις 5.30 από την μαμά μου που την κρατάει.

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν πάει στον παιδικό για να διοχετεύσει κάπου την ενεργητικότητά της (και πιστέψτε με έχει πολύ !!!) οπότε μπορει να χορταίνει ύπνο, τί να πω... Τώρα αυτές τις μέρες ψάχνουμε να τη γράψουμε σε παιδικό.

Πραγματικά πάντως είναι ένα βάσανο κάθε βράδυ να ξυπνάς και να τρέχεις 2 και 3 και ίσως και παραπάνω φορές και καμιά φορά να κάνει ώρες μέχρι να ξανακοιμηθεί. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω.... Καμιά ιδέα ;;;

 

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κι ένα μήνα εκτός από τα παραπάνω, ξυπνάει μάσε στη νύχτα και θέλει να σηκωθεί. Εάν δει ότι δεν τη σηκώνουμε με τίποτα αρχίζει να λέει ένα σωρό ψέματα προκειμένου να πετύχει το σκοπό της (π.χ. θέλω "κακά").

Εάν την αφήσουμε και δεν της δώσουμε σημασία είναι ικανή να κλαίει και δύο ώρες μέχρι να εξαντληθεί και να κοιμηθεί πάλι.

Δεν ξέρω τί να κάνω. Τί τιμωρίες δοκιμάσαμε (να της στερήσουμε κάποια παιχνίδια), τί απειλές (δεν θα πάμε βόλτα), τί με το καλό, τί με το κακό... Δεν γίνεται τίποτα.

 

Σοφία

 

Πόσες ώρες κοιμάται μέσα στη μέρα;;

Κοιμάται μόνο μεσημέρι;;;

 

Μήπως μειώνατε τις ώρες ύπνου μέσα στη μέρα...;;

 

Οι τιμωρίες πάντως δεν ξέρω άν είναι καλή ιδέα.....ίσως γι΄'αυτό το ξανακάνει!

Πολλές φορές τεστάρουν να δούν την ανταπόκρισή μας...!!

 

Δεν ξέρω....και εγώ αναρωτιέμαι....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;;;;;;!!!!!! :cry:

 

Η μεγάλη μου κόρη πάντως και παιδικό πάει και δεν κοιμάται καθόλου μέσα στη μέρα πλέον!!!

 

Θέλει εμένα για να κοιμηθεί μεσημέρι......μόνο τα Σ/Κ κοιμάται μεσημέρια!!

 

Τόσο τραγικό είναι που δουλεύουμε;;;....σε εμάς πάντως δεν γίνεται διαφορετικά!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

Η μεγάλη μου ήθελε να κοιμάται στο κρεβάτι μου πρώτα και μετά να την πάω στο δικό της όπου κοιμόταν όλη νύχτα. Γενικά δεν τους στέρησα το κρεβάτι μου. Εκεί τις προετοιμάζω για ύπνο πίνουν το γάλα τους και τους διαβάζω παραμύθι. Η μικρή αμέσως μετά μας καληνυχτίζει και την πηγαίνω στο κρεβάτι της 9 - 9:30.

Πρόσφατα η μεγάλη μετά από πολύ συζήτηση μου είπε τη δικαιολογία ότι δεν πηγαίνει στο κρεβάτι της να κοιμηθεί επειδή δεν της αρέσει το πάπλωμα! :D

Εεεε την πήρα στην αγορά διαλέξαμε μια παπλωματοθήκη που της άρεσε.. και από τότε πηγαίνει κατευθείαν στο κρεβάτι της το βράδυ. ;)

 

Πολλές φορές πριν τη βάλω για ύπνο μου λέει ότι με θέλει. Τότε της λέω πήγαινε, θα τελειώσω κάποια δουλειά και θα έρθω. Άλλη εναλλακτική είναι να της διαβάσω ένα παραμύθι και μετά της λέω πρέπει να πάω να τελειώσω μια δουλειά, κλείσε τα ματάκια σου και θα έρθω να σε δω .. αργότερα. Εεε μέχρι να επιστρέψω έχει κοιμηθεί. Το πρωϊ της λέω το βράδυ που ήρθα είχες ήδη κοιμηθεί, και σου έδοσα πολλά φιλάκια.. .. κλπ κλπ. Έτσι νιώθει σίγουρη ότι την έχω στο νου μου και χαίρεται και ικανοποιείται.

 

 

Χαρά αν τη ρωτούσες τι την ενοχλεί και ποια αλλαγή θα της άρεσε στο δωμάτιό της - κρεβάτι ώστε να πηγαίνει μόνη της? Πάντως με τον καιρό και την πολύ συζήτηση πιστεύω ότι αλλάζουν συνήθειες. Αρκεί να μην υπάρχει πίεση... και άγχος από την πλευρά μας.

 

Από εκεί και πέρα αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα..... που συμβαίνει εε προκειμένου να μη χάσω τον ύπνο μου τις πέρνω στο κρεβάτι μου και κοιμόμαστε αγγαλίτσα. Είμαι της άποψης αν το θέλουν να μην τους το στερώ. Τι ζητάνε μια αγκαλιά παραπάνω έτσι κι αλλιώς όλη μέρα τους λείπουμε. Τονίζω όμως ότι αυτό δε συμβαίνει συστηματικά γιατί πλέον δεν το ζητάνε συστηματικά.

 

Μερικές φορές τυχαίνει το πρωϊ να ξυπνάμε και οι 4 μαζί. Υπομονή!

 

Πιστεύω ότι όταν έχουν κουραστεί από παιχνίδια εξόδους και δρασητριότητες κοιμούνται σερί όλη νύχτα πιο εύκολα. ;) Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή. Και προτιμώ αν αντέχουν το μεσημέρι χωρίς ύπνο και προτειμούν παιχνίδι να τις αφήσω να επιλέξουν. Συνήθως αν δεν κοιμηθούν μεσημέρι το βράδυ κοιμούνται πιο νωρίς και συνεχόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές φορές πριν τη βάλω για ύπνο μου λέει ότι με θέλει. Τότε της λέω πήγαινε, θα τελειώσω κάποια δουλειά και θα έρθω. Άλλη εναλλακτική είναι να της διαβάσω ένα παραμύθι και μετά της λέω πρέπει να πάω να τελειώσω μια δουλειά, κλείσε τα ματάκια σου και θα έρθω να σε δω .. αργότερα. Εεε μέχρι να επιστρέψω έχει κοιμηθεί. Το πρωϊ της λέω το βράδυ που ήρθα είχες ήδη κοιμηθεί, και σου έδοσα πολλά φιλάκια.. .. κλπ κλπ. Έτσι νιώθει σίγουρη ότι την έχω στο νου μου και χαίρεται και ικανοποιείται.

 

Άχ...το έχω κάνει κι αυτό και μου απαντάει ότι "δεν θα κοιμηθώ μέχρι να έρθεις..." και όντως κάθεται και με περιμένει.

 

Χαρά αν τη ρωτούσες τι την ενοχλεί και ποια αλλαγή θα της άρεσε στο δωμάτιό της - κρεβάτι ώστε να πηγαίνει μόνη της?

 

Της αρέσει πολύ το κρεββάτι της...μάλιστα πρίν της το πάρουμε κοιμόταν στο κρεββάτι μας, απο μόνη της μόλις το είδε ενθουσιάστηκε και δεν το αποχωρίζεται!!....απλά θέλει και εμένα να κοιμάμαι μαζί της!!!

 

Όχι εμάς δεν θέλει το κρεββάτι μας πλέον....θέλει εμένα να πηγαίνω στο δικό της.

Δεν την έχουμε πιέσει....απλά όταν το βράδυ ξυπνάει και δεν με δεί δίπλα της θυμώνει (και λογικό είναι...)...!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

Xara-

Να περνάτε μαζί πολύ χρόνο, έχει σημασία... είναι πολύ φυσικό να σε αναζητά και το βράδυ, ιδιαίτερα εάν την πέρνει ο ύπνος με το συναίσθημα ότι της λείπεις γενικά. ...

νομίζω ότι το μόνο που μπορεί να το διορθώσει είναι ή κάποιο άλλο αντικείμενο που να αγαπάει πολύ ή αυτό μαζί με το να περνάτε περισσότερες ώρες μαζί... όταν γυρνάς έχεις τη δυνατότητα να της αφιερώσεις πολύ χρόνο?....

 

 

Sofia νομίζω ήρθε η ώρα για παιδικό σταθμό! μήν αργήσεις γιατί μετά τον Φεβρουάριο Μάρτιο δεν έχει νόημα να πάει, καθώς δεν θα προλάβει να μπεί στη ρουτίνα μετά απο την προσαρμογή, πρίν τις καλοκαιρινές διακοπές. (είναι και το πάσχα ενδιάμεσα)

αν δηλαδή την πάς τότε, μετά το καλοκαίρι θα περάσεις ξανά τα ίδια με την προσαρμογή.

Οπότε ή τώρα ή τον Σεπτέμβριο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Xara-

Να περνάτε μαζί πολύ χρόνο, έχει σημασία... είναι πολύ φυσικό να σε αναζητά και το βράδυ, ιδιαίτερα εάν την πέρνει ο ύπνος με το συναίσθημα ότι της λείπεις γενικά. ...

νομίζω ότι το μόνο που μπορεί να το διορθώσει είναι ή κάποιο άλλο αντικείμενο που να αγαπάει πολύ ή αυτό μαζί με το να περνάτε περισσότερες ώρες μαζί... όταν γυρνάς έχεις τη δυνατότητα να της αφιερώσεις πολύ χρόνο?....

 

Άχ...πιστεύω ότι αυτό είναι...όπως τα λέτε!!

 

Και εγώ θεωρώ ότι δεν περνάω πολύ ώρα μαζί τους και αυτό βγαίνει!!

 

Στις διακοπές πάντα τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και κοιμούνται και περισσότερο!!

 

Σας ευχαριστώ!!!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

Χαρά

 

μέσα στη μέρα κοιμάται το πολύ 1 1/2 ώρα το μεσημέρι.

Αν κόψουμε και τον μεσημεριανό ύπνο καήκαμε...

Θεωρώ ότι τα παιδιά χρειάζονται πολύ περισσότερο ύπνο απ' ότι εμείς οι ενήλικες. Τουλάχιστον θέλω να της περάσω τη γραμμή ότι το μεσημέρι ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας και ησυχάζουμε (αν δεν κοιμόμαστε).

Όσο για τις τιμωρίες, μπορεί να έχεις δίκιο γιατί ειδικά η δικιά μας είναι και πάρα πολύ πεισματάρα και προτιμάει την τιμωρία προκειμένου να γίνει το δικό της.

Αλλά όταν σε επί 2 1/2 χρόνια κάθε βράδυ ξυπνάς 2 και 3 φορές, κάποιες φορές (κάπου εκεί στις 4 τα ξημερώματα) χάνεις και την υπομονή σου από την κούραση και την αϋπνία. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάτι άλλο παθολογικό που ξυπνάει (αν ήταν έτσι δεν θα το συζητούσα καν), απλά μάλλον είναι ο τύπος του παιδιού που θέλει ύπνο με διαλείματα...

Πάντως είναι μεγάλη απορία αυτή.... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.

 

Μαρία

σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το γρηγορότερο δυνατόν (εντός του μήνα μάλλον) θα βρούμε τον κατάλληλο παιδικό (έχουμε και το πρόβλημα ότι δεν έχουμε κόψει τα "τσίσα" ακόμη, και δεν τα πέρνουν όλοι οι παιδικοί αν δεν καθαρίσουν).

Πάντως ακόμη και στον ύπνο να μην βοηθήσει ο παιδικός θα βοηθήσει σίγουρα λιγάκι στον χαρακτήρα της γιατί μέχρι τώρα (ως μοναχοπαίδι και πρώτο εγγόνι) έχει μάθει όλοι να ασχολούνται μαζί της και να την έχουμε μη στάξει και μη βρέξει.

 

Πάντως έχω παρατηρήσει ότι το δικό μας το παιδί, όσο περισσότερο κουράζεται και όσα περισσότερα ερεθίσματα λαμβάνει, τόσο λιγότερο κοιμάται, θαρρείς και ξεσηκώνεται.

Η άλλη ανησυχία μου είναι ότι τον Αύγουστο θα αποκτήσουμε με το καλό και το δεύτερο μας παιδί και αντί να ξυπνάει το μωρό την μεγάλη, μάλλον θα γίνεται το αντίθετο... Εκεί να δείτε γλέντια !!!!

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

 

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να γίνει ο Δημήτρης 2 χρονών δεν είχα κοιμηθεί συνεχόμενα ούτε ένα βράδυ. 2-3 φορές ξύπνημα την νύχτα ήταν ρουτίνα από δύο φορές και πάνω κάθε βράδυ (πολλές φορές και 5 και έξι)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και δουλειά το πρωί.. Στον Δημήτρη δεν έβγαζα νεύρα, ήμουν εκεί δίπλα του πολλές φορές ομολογώ υπέφερα.. αλλά εκεί τίποτα δεν του εκδήλωνα, ούτε τον μάλωσα ποτέ.

Όμως αρκετές φορές είχα πολύ νευρικότητα γενικότερα που την έβγαζα στους άλλους και περισσότερο στον άντρα μου..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η αυπνία είναι πολύ δυσάρεστη κατάσταση σε καταλαβαίνω ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, αφού δεν υπάρχει όπως λές παθολογικος λόγος ίσως είναι φάση που εύχομαι να περάσει γρήγορα.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

Με ενδιαφέρει πολύ αυτό που λες Σοφία, ότι μέχρι τα δύο ξυπνούσε.

Μετά τι έγινε? Σταμάτησε μόνος του??

Και ο δικός μου ξυπνάει 1-2 φορές μέσα στην νύχτα και με ζητάει ή έρχεται στο κρεβάτι μας και πάντα μου ζητάει και Γάλα. Πολλές φορές το πίνει και κοιμάται αμέσως άλλες πάλι δεν θέλει να ξανακοιμηθεί με τίποτα.

Κάποτε του αρκούσε να πάει ο μπαμπάς του δίπλα του και να του δώσει το γάλα και να ξανακοιμηθεί έτσι μοιραζόμασταν λίγο και το ξενύχτι.

Τους τελευταίους μήνες τα θέλει όλα από μένα, να τον κοιμίσω, να του δώσω το γάλα, να τον πάρω αγκαλιά κλπ.

 

Το μεσημέρι δεν κοιμάται πάνω από 1,5 ώρα και πολλές φορές το απόγευμα που γυρνάμε στο σπίτι από την δουλειά επίτηδες τον παίζουμε κυνηγητό ή πάμε σε παιδότοπο, υποτίθεται για να κουραστεί και να κοιμηθεί όλο το βράδυ……αλλά μάταια.

Δοκίμασα και να το κοιμίσω αργότερα δήλ. 11:00 το βράδυ, αλλά πάλι θα ξυπνήσει μέσα στην νύχτα.

 

Όταν πάμε το βράδυ στο κρεβάτι του να κοιμηθεί (9-9,30), κοιμάται σχετικά εύκολα, θέλει λίγο να τον χαϊδέψω στο κεφαλάκι του, να του πω κανένα τραγουδάκι…….Το ενδιάμεσο ξύπνημα όμως έγινε ρουτίνα.

Έχουμε παρατηρήσει ότι πολλές φορές είναι και η ώρα η ίδια που ξυπνάει ….. (περίπου στις 3 τα μεσάνυχτα). :!::!:

 

Δεν μας πειράζει που έρχεται στο κρεβάτι μας, αν είναι να χουχουλιάσουμε λίγο μαζί για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί……..NO PROBLEM

Αλλά δεν είναι πάντα έτσι …..πολλές φορές μένουμε και 1 και 2 ώρες ξύπνιοι, ο πιτσιρικάς στο …..τσακίρ κέφι, και εμείς να κουτουλάμε από την νύστα.

 

Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά είδα ότι δεν είμαι η μόνη άυπνη εργαζόμενη μητέρα και είπα να πω τον πόνο μου 8)8)8)

Link to comment
Share on other sites

Σοφία

 

σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Η Μαρία μας είναι 2 χρονών και 7 μηνών (και τόσο καιρό έχω κι εγώ να κοιμηθώ φυσιολογικά) και βλέπω ότι αντί να βελτιώνεται, η κατάσταση χειροτερέυει. Παλιότερα τουλάχιστον είχαμε κάποιες δικαιολογίες (τώρα βγάζει δόντια, τώρα πονάει εδώ, τώρα είδε όνειρο...). Όταν όμως αυτό συμβαίνει κατ' επανάληψη κουράζεσαι.

Ούτε εγώ θέλω να την μαλώνω αλλά είναι τόσο απαιτητικός και γκρινιάρικος ο τρόπος που ζητάει ο,τι είναι αυτό που ζητάει μέσα στη νύχτα (που τις περισσότερες φορές είναι ψέματα μόνο και μόνο για να τη σηκώσουμε) που με φτάνει στα όριά μου.

Βέβαια πάντα την επόμενη μέρα μετανιώνω που την μάλωσα ή της φώναξα.

Όπως και τώρα έχω μετανιώσει, γιατί και χθες το βράδυ έγινε παρόμοια φάση όπως ήταν φυσικό.

Και έχεις δίκιο και σε ένα άλλο πράγμα. Όλη αυτή η κατάσταση προκαλεί νευρικότητα και στην μαμά και στον μπαμπά (γιατί και οι δύο είναι κουρασμένοι και ξενυχτυσμένοι) με αποτέλεσμα να αρπάζονται και μεταξύ τους μέσα στα μαύρα χαράματα (κάτι ακόμη για το οποίο μετανιώνουν και οι δύο το πρωί).

 

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...