Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια! Εχω ενα αγορακι 2μιση ετων το οποιο εχει μια καθυστερηση στην αναπτυξη της επικοινωνιας του! Εχουμε προβλημα στην βλεμματικη επαφη, ακομη καποιες φορες δεν μπορουμε να συννενοηθουμε μαζι του γιατι μου φαινετε να πιεζεται και κλεει γοερα καθως και στο οτι δεν εκτελει καποιες φορες μερικες εντολες!

Γενικα εχω αγχωθει γιατι φοβαμαι οτι μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα! Θα μου πειτε ομως, ολα λυνονται πλεον!

Η παιδιατρος μας προτεινε να παμε σε εργοθεραπευτη ωστε να λυθουν ολα και γρηγορα μιας κ ειμαστε μικροι ακομα! Θα δω διαφορες λετε στην συμπεριφορα του μικρου μου; η αληθεια ειναι οτι βλεποντας κ αλλα παιδακια στην ηλικια του λογω οτι παμε κ σταθμο βλεπω οτι ο μικρουλης μου οντως φαινετε λιγο πιο πισω, αλλα καθε παιδακι δεν εχει τον δικο του ρυθμο;

Διαφημίσεις

Συμφωνω απολυτα αλλα ειμαι στη Πατρα που δυστυχώς δεν εχουμε αναπτυξιολογο.. Γενικα την αξιολογηση εδω την κανουν οι εργοθεραπευτες και πριν παω σε εναν θα ηθελα να μαθω γενικες πληροφοριες απο καποιον που εχει τουλαχιστον εναν μπουσουλα απο εμπειριες!

Τότε απευθύνσου στο τοπικό ΚΕΔΔΥ, όπου θα αξιολογηθείτε από παιδοψυχίατρο. Εκείνοι δίνουν διάγνωση και γράφουν τις εργοθεραπείες, για να δικαιολογηθεί η δαπάνη από το ταμείο σας.

Τότε απευθύνσου στο τοπικό ΚΕΔΔΥ, όπου θα αξιολογηθείτε από παιδοψυχίατρο. Εκείνοι δίνουν διάγνωση και γράφουν τις εργοθεραπείες, για να δικαιολογηθεί η δαπάνη από το ταμείο σας.

Συμφωνω.

Πρωτα πρεπει να γινει αξιολογηση και καλυτερα να μην την κανεις αρχικα σε ιδιωτικο κεντρο αλλα σε δημοσιο φορεα. Στο ΚΕΔΔΥ ειναι το ιδανικο γιατι υπαρχει και παιδοψυχιατρος και οι αλλες ειδικοτητες που θα αξιολογησουν το παιδι και θα σου δωσουν την διαγνωση καθως και τι θεραπειες πρεπει να κανει (και δεν ειναι μονο για να παιρνεις τα χρηματα πισω αλλα και για να εντοπιστει ακριβως το προβλημα). Εχε στα υπ οψιν οτι και εσεις οι γονεις θα περασετε απο ψυχολογο για να βγει ολοκληρωμενη η διαγνωση.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Θα το ψαξω!

niki_patra τελικα τι κινησεις εκανες? Βρισκομαι σε μια παρομοια κατασταση. Πηγες στο ΚΕΔΔΥ ή σε ιδιωτη.

Αν θες μπορεις να μου απαντησεις και σε π.μ

Ευχαριστω

Τα ΚΕΔΔΥ προτεινουν σχολικο πλαισιο, δεν μπορουν να γραψουν λογο/εργοθεραπειες. Μπορειτε να απευθυνθειτε σε ιατροπαιδαγωγικα κεντρα και δημοσια νοσοκομεια.

Τα ΚΕΔΔΥ προτεινουν σχολικο πλαισιο, δεν μπορουν να γραψουν λογο/εργοθεραπειες. Μπορειτε να απευθυνθειτε σε ιατροπαιδαγωγικα κεντρα και δημοσια νοσοκομεια.

Τα κεδδυ προτεινουν και θεραπειες, αλλα μετα πρεπει να παει ο γονιος σε παιδοψυχιατρο να τις γραψει.

Τα κεδδυ μπορουν να προτεινουν οτι θεωρουν πως μπορει να βοηθησει το παιδι

Επισης, σε καποθα κεδδυ προβλεπεται θεση λογο/εργο/φυσιοθεραπευτων. Εαν υπαρχει (δεν ειναι σιγουρο οτι η θεση συνεπαγετσι και ατομι) κανει παρεμβασεις/θεραπειες

Συμφωνω.

Πρωτα πρεπει να γινει αξιολογηση και καλυτερα να μην την κανεις αρχικα σε ιδιωτικο κεντρο αλλα σε δημοσιο φορεα. Στο ΚΕΔΔΥ ειναι το ιδανικο γιατι υπαρχει και παιδοψυχιατρος και οι αλλες ειδικοτητες που θα αξιολογησουν το παιδι και θα σου δωσουν την διαγνωση καθως και τι θεραπειες πρεπει να κανει (και δεν ειναι μονο για να παιρνεις τα χρηματα πισω αλλα και για να εντοπιστει ακριβως το προβλημα). Εχε στα υπ οψιν οτι και εσεις οι γονεις θα περασετε απο ψυχολογο για να βγει ολοκληρωμενη η διαγνωση.

Δεν υπαρχει ΠΨ σε ολα τα κεδδυ! Θεσρις υπαρχουν αλλα δεν υπαρχοτν ατομα!

Βασικα στα κεδδυ υπαρχουν εκπαιδευτικοι, ψυχολογοι και καοονωνικοι λειτουργοι.

Διαφημίσεις

Καλησπερα,μπορεις να πας σε δημοσιο νοσοκομειο σε αναπτυξιολογο να δει κ να αξιολογησει το παιδι κ να σου γραψει λογοθεραοειες,εργοθεραπειες κ οτι αλλο κρινει αυτος.

Το χαμογελο σου

ολη η ζωη μου.....

• 3 χρόνια μετά...

Γεια σας, έχω ένα μωρό 21 μηνών.Η παιδίατρος μου συνέστησε να κάνουμε εργοθεραπεία λόγω του ότι δεν έχει καλή κοινωνικότητα. Ρώτησα εργοθεραπευτρια και είπε ότι αναλαμβάνουν από 2,5 ετών και πάνω. Θα τον πάω σε αναπτιξιολογο από εβδομάδα, ωστόσο θα ήθελα απόψεις δικές σας ή εμπειρίες.

Γενικά είναι ένα δραστήριο παιδί , παίζει, εκφράζει τα συναισθήματα του, παίζει και με άλλα παιδιά ,χαίρεται όταν βλέπει άλλα παιδιά,γελάει πολύ,όμως δεν υπακούει ,δεν εκτελεί εντολές πχ δώσε μου το παιχνίδι σου, φέρε μου το νερό. Αν τον ρωτήσω που είναι τα παπούτσια σου δεν τα κοιτάει. Όταν θέλει να του βάλω παιδικά μου φέρνει το τηλεκοντρόλ, όταν κλείσω την τηλεόραση κλαίει.

Επίσηςη ομιλία του είναι σε φάση ξεκινάει για ένα διάστημα και μετά σταματάει και ξανά μάνα τα ίδια. Λέει μαμά , μπαμπά, γιαγιά όποτε θέλει όμως. Μπαμπαλιζει λέει τα δικά του (τουκου τουκου ,τα τα κ.α) . Δείχνει αυτό που θέλει να του δώσεις με το χέρι αλλά όχι με ένα δάχτυλο.
Σε ένα βιβλίο όμως που διαβάζουμε αν τον ρωτήσεις που είναι το σκυλάκι δεν θα δείξει(βιβλίο με ήχους). 

Πριν 4 μήνες κάναμε και ένα κοριτσάκι , την πλησιάζει προσπαθεί να την αγγίξει ,της γελάει,μέχρι εκεί. Στην αρχή δεν τον αφήναμε γιατί όταν γέννησα ήταν άρρωστος και έτσι τώρα εξοικειώνεται και έχει καταλάβει ότι υπάρχει νέο μέλος.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω να μάθω είναι πως θα μπορούσα να του ενθσχισω την πειθαρχία,την ομιλία γενικότερα να δω μια πιο βελτιωμένη συμπεριφορά. Επίσης να πω ότι δεν πάει παιδικό ακόμη. Αν όλα πάνε καλά με το καλό θα πάει τον Μάιο. Όμως από το σπίτι το θα μπορούσα να κάνω ??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

On 21/3/2020 at 7:37 ΜΜ, Katerina katerinaki 32 είπε:

Γεια σας, έχω ένα μωρό 21 μηνών.Η παιδίατρος μου συνέστησε να κάνουμε εργοθεραπεία λόγω του ότι δεν έχει καλή κοινωνικότητα. Ρώτησα εργοθεραπευτρια και είπε ότι αναλαμβάνουν από 2,5 ετών και πάνω. Θα τον πάω σε αναπτιξιολογο από εβδομάδα, ωστόσο θα ήθελα απόψεις δικές σας ή εμπειρίες.

Γενικά είναι ένα δραστήριο παιδί , παίζει, εκφράζει τα συναισθήματα του, παίζει και με άλλα παιδιά ,χαίρεται όταν βλέπει άλλα παιδιά,γελάει πολύ,όμως δεν υπακούει ,δεν εκτελεί εντολές πχ δώσε μου το παιχνίδι σου, φέρε μου το νερό. Αν τον ρωτήσω που είναι τα παπούτσια σου δεν τα κοιτάει. Όταν θέλει να του βάλω παιδικά μου φέρνει το τηλεκοντρόλ, όταν κλείσω την τηλεόραση κλαίει.

Επίσηςη ομιλία του είναι σε φάση ξεκινάει για ένα διάστημα και μετά σταματάει και ξανά μάνα τα ίδια. Λέει μαμά , μπαμπά, γιαγιά όποτε θέλει όμως. Μπαμπαλιζει λέει τα δικά του (τουκου τουκου ,τα τα κ.α) . Δείχνει αυτό που θέλει να του δώσεις με το χέρι αλλά όχι με ένα δάχτυλο.
Σε ένα βιβλίο όμως που διαβάζουμε αν τον ρωτήσεις που είναι το σκυλάκι δεν θα δείξει(βιβλίο με ήχους). 

Πριν 4 μήνες κάναμε και ένα κοριτσάκι , την πλησιάζει προσπαθεί να την αγγίξει ,της γελάει,μέχρι εκεί. Στην αρχή δεν τον αφήναμε γιατί όταν γέννησα ήταν άρρωστος και έτσι τώρα εξοικειώνεται και έχει καταλάβει ότι υπάρχει νέο μέλος.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω να μάθω είναι πως θα μπορούσα να του ενθσχισω την πειθαρχία,την ομιλία γενικότερα να δω μια πιο βελτιωμένη συμπεριφορά. Επίσης να πω ότι δεν πάει παιδικό ακόμη. Αν όλα πάνε καλά με το καλό θα πάει τον Μάιο. Όμως από το σπίτι το θα μπορούσα να κάνω ??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Ο πλέον αρμόδιος να σου απαντήσει είναι ο αναπτυξιολογος ή παιδονευρολογος. Ότι κ να σου πουμε εδώ μέσα δεν είμαστε ειδικοί. Το να μην δείχνει με το δάχτυλο 21 μηνών δεν είναι συνηθισμένο νομίζω. Πότε ξεκίνησε να περπατάει κλπ? Την μεγάλη μου την κόρη την έκανα παλιά φυσικοθεραπεία κ θυμάμαι η φυσικοθεραπευρια μου επεσήμανε ότι δεν δείχνει με το δάχτυλο, τλκ ξεκίνησε να δείχνει 15 μηνών. Όσο για την ομιλία είναι σύνηθες να αργούν λίγο κ να ξεκινάνε περίπου στα 2 χρόνια αλλά απ' την στιγμή που ξεκινάνε δεν πρέπει να έχουν πισωγυρισματα. 

Καλό είναι να μιλάς πολύ στο παιδάκι σου ( που λογικά θα το κάνεις) κ να μην χρησιμοποιείς μωρουδιστικες φράσεις αλλά να μιλας ως ενήλικας.. όχι δλδ ατα, μαμ κλπ.. όταν θέλει κάτι να μην το δίνεις κατευθείαν αλλά να του ρωτάς πχ θες να πιεις νερό? Η θες "αυτό" ή το "άλλο" κ μπορείς να τα δείχνεις κιόλας.

On 21/3/2020 at 7:37 ΜΜ, Katerina katerinaki 32 είπε:

Για αρχή είναι πολύ καλό που θα απευθυνθείτε σε αναπτυξιολογο γιατί εκείνος θα σας κατευθύνει κ θα σας λύσει ότι απορίες έχετε... 

Λοιπόν κ ο μεγάλος μου γιος είχε κ έχει κάτι παρόμοιο εμάς μας είπαν ότι έχει να κάνει με την κατανόηση των λέξεων κ την αντίληψη.. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δίνεις πολύ απλές εντολές κ να λες το κανονικό ονομα δλδ καλύτερα είναι να πεις πχ πιάσε το αυτοκίνητο από ότι πιάσε το παιχνίδι κ για αρχή να του το δείχνεις να τον κατεύθυνεις ώστε να μπορέσει να κατανοησει τις λέξεις.. Όπως μπορείς να λες κ μια λέξη αυτοκίνητο νερό.. Αυτό που μου έχουν πει αν δώσω μια εντολή κ την πω μέχρι τρεις φορές κ δεν την εκτελεί συμαινει πως δεν την έχει καταλάβει κ πρέπει να βρω άλλο τρόπο να τον κάνω να τι καταλάβει 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...