Αγγελίνα_2

Προσωρινα απ.
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.383
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Αγγελίνα_2

 1. Αγγελίνα_2

  Η δασκάλα η σωστή

  Daenerys_T η ουσία είναι ότι τώρα η χρονιά "φαγώθηκε". Πέρα από το να υποκαθιστάς τη δασκάλα (όπως κάνω κι εγώ, αλλά για άλλους λόγους), αυτό που έχει αξία να κάνεις, είναι να συγκεντρωθείτε κι άλλοι γονείς με τους ίδιους προβληματισμούς και να ζητήσετε από τον διευθυντή να σας αλλάξει δασκάλα του χρόνου. Αν δε θελήσει να δεσμευτεί πάνω σε αυτό, τότε μπορείτε να κινηθείτε διαφορετικά. Τώρα όμως, που είναι νωρίς. Πάντως η δασκάλα σίγουρα δε θα επιλέξει ένα τμήμα με εχθρικά διατεθειμένους απέναντί της γονείς, οπότε θεωρώ πως αυτή η κίνηση θα είναι αρκετή. Κορίτσια, να μην απορείτε καθόλου που αναγκαζόμαστε να γινόμαστε δασκάλες των παιδιών μας. Λέτε να το κάνουμε για γούστο; Κι όσες θα πάτε σε δημόσιο, κρατάτε μικρό καλάθι, γιατί το πιθανότερο είναι να σας συμβεί το ίδιο. Ποιες νομίζετε ότι είναι αυτές που έχουν δασκάλα στο σπίτι, μόνο οι πάμπλουτες ή μόνο οι υστερικές; Έχω αναθεωρήσει πολλάααα σε σύγκριση με την εικόνα που είχα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Προσωπικά πλέον το θεωρώ ουτοπικό να πιστεύει κανείς πως θα τελειώσει το παιδί το δημοτικό χωρίς να πετύχει ούτε μία από διεκπεραιωτική έως πολύ κακή δασκάλα. Να προσεύχεστε μόνο να μη σας τύχει σε πολύ μικρή τάξη. Λοιπόν, επί του πρακτέου: μόνο μία δασκάλα έχω δει να απομακρύνεται από το σχολείο, αλλά αυτή ήταν Η περίπτωση: γεροντοκόρη με κατάκοιτο πατέρα, ψυχολογικά προβλήματα και χαστούκιζε τα παιδιά. Την είχα γνωρίσει εντελώς τυχαία, πολλά χρόνια πριν διανοηθώ ότι μπορεί να ερχόταν στο σχολείο μας. Έφυγε το Νοέμβριο, μετά από συλλογική κινητοποίηση όλων των γονιών. Η αλήθεια είναι πως δε μπορείς να πείσεις με κάνεναν τρόπο μια δασκάλα που δεν θέλει/ξέρει/ασχολείται να κάνει σωστό μάθημα, να κάνει. Ωστόσο, μπορείς να διορθώσεις το κομμάτι της συμπεριφοράς, αλλά μόνο με έγγραφη αναφορά, που θα απευθύνεται στο διευθυντή του σχολείου και η οποία θα κοινοποιηθεί τόσο στη σχολική σύμβουλο, όσο και στον διευθυντή της πρωτοβάθμιας. Κι όσο περισσότεροι είσαστε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα πετύχετε. Με τα λόγια, μην περιμένετε κανένα απολύτως αποτέλεσμα, σας το υπογράφω.
 2. Αγγελίνα_2

  Η δασκάλα η σωστή

  Είναι αυτό που ανέφερα πρόσφατα στο thread με τα σχολικά βοηθήματα...θέλεις να δώσεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες; Σε ποια τάξη είναι τα παιδιά και τι ακριβώς σε έχει προβληματίσει; Είναι ζήτημα που αφορά στα μαθήματα ή στη συμπεριφορά;
 3. Ήθελα να 'ξερα πώς σας μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο κεφαλι για τόσο μικρά μωρά. Ζήσε την ζωή σου κοπέλα μου όμορφα με την οικογένειά σου και μην προσπαθείς να δημιουργήσεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν!
 4. Αγγελίνα_2

  Εμβόλιο BCG (αντιφυματικό)

  A ωραία, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Ευχαριστούμε, Κάντι.
 5. Nαι το ξέρω, αλλά και πάλι...σε κάθε περίπτωση, μπορείς να τη ρωτήσεις, κακό δεν θα κάνει.
 6. Από την εμπειρία μου, για αρχή ειδικά, όχι...αλλά εξαρτάται κι από τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Καλά θα ήταν να δει το παιδί η λογοθεραπεύτρια και να κρίνει. Το πρόβλημα εκεί είναι κατά πόσον θα σου πει την αλήθεια, γιατί λογικά δε θέλει να χάσει τη δουλειά.
 7. Τέτοια εποχή είναι όντως πολύ δύσκολο, έχουν κλείσει τα ραντεβού τους. Και τον Αύγουστο σταματάνε όλοι. Εσείς έχετε κανεί καθόλου λογοθεραπείες μέχρι σήμερα;
 8. Για τη μικρή σου είναι ε; Βλέπω έχουν ακριβώς ίδια ηλικία με το γιο της κουμπάρας μου, Ιούλιο είναι γεννημένος. Το θετικό είναι πως προφανώς είναι μικρής έκτασης και το δικό σας θεματάκι και θα λυθεί γρήγορα. Κατά τα άλλα, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με τους ασυνείδητους.
 9. Μόλις με πήρε η κουμπάρα μου απελπισμένη...το παιδί του χρόνου πάει Α΄δημοτικού και δε βρίσκει λογοθεραπευτή με σύμβαση. Της ζητάνε 250 ευρώ με απόδειξη ή 180 χωρίς, αν κατάλαβα καλά. Και πάλι φουλ είναι οι λογοθεραπευτές, προς το παρόν τουλάχιστον.
 10. Εμείς είχαμε διαταραχή άρθρωσης. Αφορούσε περισσότερα σύμφωνα δηλαδή κι όχι μόνο το ρ. Ωστόσο, σε 3 μήνες μιλούσε πεντακάθαρα. Κάναμε και κάποιο διάστημα "συντήρηση", δε θυμάμαι πόσο, πάντως δεν επανήλθε κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά στην ηλικία των 4 ετών.
 11. Κι εμείς 2 φορές την εβδομάδα κάναμε, από 45' το μάθημα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο. Μπορεί να κουραστεί και να της βγει άρνηση. Εξάσκηση στο σπίτι όμως πρέπει να γίνεται κάθε μέρα. Θεωρώ πως το πρόβλημα ήταν ακριβώς αυτό, ότι δεν ήσασταν συνεπείς στο σπίτι στις ασκήσεις. Ξεκινήστε πάλι από την αρχή σήμερα με σταθερότητα και δες πού θα βρίσκεστε σε 1 μήνα. Εμείς κάναμε περίπου 15' αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι λογοθεραπευτές στο μάθημα εντοπίζουν το πρόβλημα, δίνουν τις κατευθύνσεις και παρακολουθούν την εξέλιξη. Μην περιμένεις όμως να λυθεί μόνο με τα μαθήματα. Η ουσιαστική δουλειά πρέπει να γίνεται στο σπίτι, αλλιώς θα έχεις τα ίδια συνέχεια. Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να είχατε ξεκινήσει και σε μικρότερη ηλικία, θα ήταν πολύ ευκολότερο.
 12. Δεν σας είχε δώσει γραπτές ασκήσεις η λογοθεραπεύτρια για το σπίτι;
 13. Αγγελίνα_2

  Εμβόλιο BCG (αντιφυματικό)

  Πιθανόν, γιατί ρώτησα χθες μαμά που έχει το παιδάκι της στο νηπιαγωγείο και δεν τους έχουν πει τίποτα μέχρι στιγμής.
 14. Καλημέρα Σοφία. Μένω επαρχία και δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά ήθελα να σου πω πως έχω κάνει λογοθεραπεία και στα 2 παιδιά μου, για διαφορετικούς λόγους και το θέμα λύθηκε εντός 3 μηνών. Εύχομαι καλή επιλογή, αυτό είναι το σημαντικότερο για να έχετε γρήγορο και αίσιο αποτέλεσμα.
 15. Αγγελίνα_2

  Εμβόλιο BCG (αντιφυματικό)

  Δεν είχαμε καμία τέτοια ενημέρωση, παρότι το σχολείο μας συστεγάζεται με νηπιαγωγείο.
 16. "Το πρόγραμμα στοχεύει στον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών. Στην περίπτωση εντοπισμού μαθητών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα ενημερωθούν οι γονείς για την εμβολιαστική τους κάλυψη." Καλό είναι. Αν και ίσως άνευ αποτελέσματος.
 17. Αγγελίνα_2

  Εμβόλιο BCG (αντιφυματικό)

  Ξέρουμε πως έχει σταματήσει να γίνεται στα σχολεία και οι ιδιώτες παιδίατροι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό.
 18. Α τότε όντως δε μου λέει κάτι...για τα δικά μου παιδιά δηλαδή, που επισκέπτονται την παιδίατρο τακτικά, την παιδοοδοντίατρο 2 φορές/χρόνο, τον παιδοφθαλμίατρο 1 φορά/χρόνο κι έχουν ελεγχθεί και από παιδοκαρδιολόγο. Οπότε δε νομίζω να δεχόμουν επανέλεγχο από αγνώστους, γιατί δεν ξέρω και κατά πόσον θα μπορούσα να δώσω βάση στις διαγνώσεις τους. Για τα παιδιά που οι γονείς δυσκολεύονται οικονομικά όμως, γιατί όχι; Εγώ νομίζω πως δε θα κακοφανεί στους γονείς, εξυπηρέτηση θα τους κάνουν. Πολύ σωστά. Άσε που πολλοί γονείς λένε στην εγγραφή πως έχουν μείνει πίσω στα εμβόλια για τους χψ λόγους, θα αναπληρώσουν κι ούτε η αναπλήρωση, ούτε ο επανέλεγχος γίνονται ποτέ. Το βιβλιάριο να το στείλω ευχαρίστως, αν το ζητήσουν.
 19. Στα παιδιά θα κάνουν έλεγχο ή στα βιβλιάρια; Ή και στα δύο;
 20. Πάντως δε θα είχα καμία αντίρρηση να στείλω το βιβλιάριο, ίσα ίσα που το βρίσκω θετικό σαν κίνηση.
 21. Υπάρχουν κρεββάτια για όλα τα γούστα. Αλλά μπορείτε και να το παραγγείλετε σε μαραγκό, ακριβώς όπως το θέλετε. Εμείς προτιμήσαμε να το κάνουμε κατευθείαν 1,20Χ2,00 για να του μείνει, απλά να αλλάξουμε κάποια στιγμή το στρώμα.
 22. Αγγελίνα_2

  σχολικά βοηθήματα

  Ναι κι εγώ γι' αυτό το απέρριψα. Σου εύχομαι να μην το χρειαστείς καν!
 23. Αγγελίνα_2

  σχολικά βοηθήματα

  Ό,τι πιο βλακώδες... Όχι, δεν τον παραφορτώνω. Απλά του ξαναεξηγώ τη θεωρία και κάνουμε κάποιες ασκήσεις εμπέδωσης. Υπάρχει χρόνος γι' αυτό. Στην ουσία, κανω αυτό που θα έκανε μια δασκάλα στο ιδιαίτερο. Επειδή όμως ήδη κάνουμε ιδιαίτερα στα αγγλικά, δεν ήθελα να ξεκινήσουμε κάτι επιπλέον από το δημοτικό. Πάντως, να αναφέρω ότι το βοήθημα της γλώσσας του Σιδέρη με απογοήτευσε. Επικεντρώνεται υπερβολικά στο σχολικό βιβλίο, εμείς δε χρειάζομαστε κάτι τέτοιο. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αφιερώσω αρκετό χρόνο για να δω ό,τι υπάρχει αναλυτικά, αλλά ήλπιζα ότι κάποια συμφορουμίτισσα θα με βοηθούσε στην αναζήτηση.
 24. Αγγελίνα_2

  σχολικά βοηθήματα

  Ε όχι λυσάρι! Τι να το κάνω; Βοήθημα με αναλυτικά όλη τη θεωρία και εξτρά ασκήσεις για εξάσκηση εννοώ.