Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι δουλειές κάνει η καθαρίστρια

Recommended Posts

19 ώρες πρίν, love kids είπε:

Σε ευχαριστώ για το τόσο αναλυτικό μήνυμα! Θησαυρός η οικιακή σου βοηθός! Δεν έχω φέρει γυναίκα μέχρι στιγμής όχι λόγω οικονομικών ή τσιγκουνιάς αλλά λόγω του ότι δε μου αρέσει να πειραματίζομαι. Ξέρω ότι δύσκολα θα βρεις άτομο αξιόπιστο. Η πληρωμή όχι με την ώρα αλλά με σταθερό ποσό θεωρώ πως είναι καλύτερη. 

Ναι ειναι γιατί με την ώρα είναι πολύ χαλαρές ορισμένες και δε στα κάνουν όλα. Στην αρχή είναι σούπερ, μετά χαλαρώνουν αν σε δουν κι εσένα χαλαρή και εγώ θέλω να μαι χαλαρή. Δεν μπορώ ούτε να μαι από πίσω της όλη την ώρα ούτε να παίρνω των ο ματιών μου να φεύγω που κάνουν πολλές γυναίκες. Στο μόνο που είναι κάθετη είμαι στα κλειδιά του σπιτιού. Δεν έχω και τίποτα φοβερό αξίας εδώ που τα λέμε αλλά δε δίνω κλειδιά ποτέ από πεποίθηση. Βεβαια ποτέ μη λες ποτέ και πότε μπορεί να χρειαστεί κι αυτό. Θα έλεγα να πεθραμαστιστεις και να ρωτήσεις φίλες σου και θα βρεις μια σωστή κυρία. Δεν είναι εύκολο αυτο είναι το μόνο σίγουρο. Όντως είμαι τυχερή αλλά μέχρι να τη βρω απελπιστικά πολλές φορές. Ελπίζω να παραμείνει έτσι και γενικώς κρατώ μικρό καλάθι. Εύχομαι καλή τύχη.! 

• 11 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι μόλις περάσει η μπόρα του κορωνοϊού να αρχίσω να φέρνω καθαρίστρια 2φορές/μήνα. Βέβαια επειδή είμαι παράξενη, δεν τη θέλω στην κουζίνα και στις κρεβατοκάμαρες, αλλά σίγουρα την θέλω για καποιες βαριές δουλειές που δεν μπορώ εγώ.

Έχετε να μου προτείνετε (με πμ) καποια που είσαστε ευχαριστημένες;

Ένα χρόνο πριν περίπου είχα γράψει κι εγώ σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, λόγω Covid-19, δεν έφερα καθαρίστρια. Όταν λήξει όλο αυτό, θα φέρνω 2 φορές τον μήνα, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι υποχρεώσεις μου είναι τόσες πολλές που αναγκαστικά το σπίτι μπαίνει κάποιες φορές σε δεύτερη μοίρα. 

Just now, Belmar είπε:

Κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι μόλις περάσει η μπόρα του κορωνοϊού να αρχίσω να φέρνω καθαρίστρια 2φορές/μήνα. Βέβαια επειδή είμαι παράξενη, δεν τη θέλω στην κουζίνα και στις κρεβατοκάμαρες, αλλά σίγουρα την θέλω για καποιες βαριές δουλειές που δεν μπορώ εγώ.

Έχετε να μου προτείνετε (με πμ) καποια που είσαστε ευχαριστημένες;

Καλησπέρα!

Να τη φέρνεις 2 φορές το μήνα και να μην κάνει κρεβατοκάμαρες και κουζίνα;; κρίμα είναι.... 

εμένα κάνει όλο το σπίτι-μπαλκόνια και όλο το σίδερο, έρχεται 8-8.30 και φεύγει 14.30-15.00

35 minutes ago, irin said:

Καλησπέρα!

Να τη φέρνεις 2 φορές το μήνα και να μην κάνει κρεβατοκάμαρες και κουζίνα;; κρίμα είναι.... 

εμένα κάνει όλο το σπίτι-μπαλκόνια και όλο το σίδερο, έρχεται 8-8.30 και φεύγει 14.30-15.00

Όπως είπα είμαι λίγο παράξενη, με την κουζίνα ειδικά και αυτά τα δωμάτια τα κάνω εύκολα στην καθημερινή μου ρουτινα οπότε δεν μου είναι τόσο αναγκαίο.

Ίσως αν είμαι ευχαριστημένη με την κυρία να της αναθέσω να τα κάνει και εκείνα, αλλά σε πρώτη φάση λέω όχι.

Να διευκρινήσω βέβαια ότι όταν λέω 2φορές/μηνα εννοώ max για 5 ώρες.

Αλλά να πω ότι μου φαίνονται λίγες οι ώρες που κάθεται σε εσένα, ειδικά αν συμπεριλαμβάνεται κ σίδερο. Τί δουλεις σου κάνει;

Διαφημίσεις

Just now, Belmar είπε:

Όπως είπα είμαι λίγο παράξενη, με την κουζίνα ειδικά και αυτά τα δωμάτια τα κάνω εύκολα στην καθημερινή μου ρουτινα οπότε δεν μου είναι τόσο αναγκαίο.

Ίσως αν είμαι ευχαριστημένη με την κυρία να της αναθέσω να τα κάνει και εκείνα, αλλά σε πρώτη φάση λέω όχι.

Αλλά να πω ότι μου φαίνονται λίγες οι ώρες που κάθεται σε εσένα, ειδικά αν συμπεριλαμβάνεται κ σίδερο. Τί δουλεις σου κάνει;

Σε 7 ώρες, καθαρίζει η δική μας ένα σπίτι σε 2 ορόφους, με 2 μπάνια και κουζίνα και κάνει σίδερο. Δεν κάνει κάθε φορά όλα τα παράθυρα, διεξοδικά βιβλιοθήκες κλπ, αλλά μία καλή καθαριότητα, το σίδερο από τουλάχιστον 5-6 πλυντήρια και τις πιο δύσκολες δουλειές από λίγο. Δηλαδή μια φορά τα παντζούρια, την άλλη θα πλύνει κουρτίνες, την άλλη καλύμματα από καναπέδες, την παράλλη άδειασμα ψυγείο και τρίψιμο ράφια κλπ, ανάλογα τι χρειάζεται κάθε εποχή. Καμία σχέση σε ταχύτητα πώς θα τα έκανα εγώ, και κάνει όντως δουλειά και όχι όσα βλέπει η πεθερά.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Σε 7 ώρες, καθαρίζει η δική μας ένα σπίτι σε 2 ορόφους, με 2 μπάνια και κουζίνα και κάνει σίδερο. Δεν κάνει κάθε φορά όλα τα παράθυρα, διεξοδικά βιβλιοθήκες κλπ, αλλά μία καλή καθαριότητα, το σίδερο από τουλάχιστον 5-6 πλυντήρια και τις πιο δύσκολες δουλειές από λίγο. Δηλαδή μια φορά τα παντζούρια, την άλλη θα πλύνει κουρτίνες, την άλλη καλύμματα από καναπέδες, την παράλλη άδειασμα ψυγείο και τρίψιμο ράφια κλπ, ανάλογα τι χρειάζεται κάθε εποχή. Καμία σχέση σε ταχύτητα πώς θα τα έκανα εγώ, και κάνει όντως δουλειά και όχι όσα βλέπει η πεθερά.

Μου φαίνεται πάρα πολύ καλά, όπως είπα ειδικά με το σίδερο που ένα 2ωρο το θέλει τουλάχιστον. 

Εγώ θέλω κυρίως μια ενδελεχή καθαριότητα στο σαλονι, βιβλιοθήκες, καναπέδες, ψηλά ράφια και ντουλάπες εξωτερικά, τζάμια/παντζούρια, εξωτερικούς χώρους και εννοείται τα μπάνια. Σκεφτόμουν να τα μοιράσω σε 2 φορές το μήνα όπου κάθε φορά να κάνει μπάνια εις βάθος και τον υπόλοιπο χρόνο να κανει όσες από τις υπόλοιπες δουλειες μπορεί εναλλάξ.

Εσύ την έχεις κάθε εβδομάδα;

Just now, Belmar είπε:

Μου φαίνεται πάρα πολύ καλά, όπως είπα ειδικά με το σίδερο που ένα 2ωρο το θέλει τουλάχιστον. 

Εγώ θέλω κυρίως μια ενδελεχή καθαριότητα στο σαλονι, βιβλιοθήκες, καναπέδες, ψηλά ράφια και ντουλάπες εξωτερικά, τζάμια/παντζούρια, εξωτερικούς χώρους και εννοείται τα μπάνια. Σκεφτόμουν να τα μοιράσω σε 2 φορές το μήνα όπου κάθε φορά να κάνει μπάνια εις βάθος και τον υπόλοιπο χρόνο να κανει όσες από τις υπόλοιπες δουλειες μπορεί εναλλάξ.

Εσύ την έχεις κάθε εβδομάδα;

Αυτη την περιοδο καθε 15 μερες. Αναμεσα κανω μονο τα καθημερινα, και ενα σκουπισμα με ηλεκτρικη 2 φορες τη βδομαδα συν ενα σφουγγαρισμα

Just now, ΑΡΓΚ said:

Αυτη την περιοδο καθε 15 μερες. Αναμεσα κανω μονο τα καθημερινα, και ενα σκουπισμα με ηλεκτρικη 2 φορες τη βδομαδα συν ενα σφουγγαρισμα

Και θα μπορούσες να μου πεις πόσο σου παίρνει (αν θες και με πμ); Επίσης αν την αφήνεις μόνη της στο σπίτι ή είσαι και εσύ παρούσα;

1 ώρα πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Κορίτσια εγώ αναγκάζομαι και βάζω ηλεκτρική κάθε μέρα. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση αλλά ο μικρός θέλει συνέχεια να μασουλάει κάτι και γεμίζουμε παντού ψυχουλα. Επίσης αν κάθεται και τρώει στο καρεκλάκι μπορεί να το πιάσουν τα δικά του ξαφνικά και να τα πετάει όλα κάτω. Όποτε αναγκαστικά πάλι ηλεκτρική. 

Διαφημίσεις

Just now, Super.mum είπε:

Κορίτσια εγώ αναγκάζομαι και βάζω ηλεκτρική κάθε μέρα. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση αλλά ο μικρός θέλει συνέχεια να μασουλάει κάτι και γεμίζουμε παντού ψυχουλα. Επίσης αν κάθεται και τρώει στο καρεκλάκι μπορεί να το πιάσουν τα δικά του ξαφνικά και να τα πετάει όλα κάτω. Όποτε αναγκαστικά πάλι ηλεκτρική. 

Παρε σκούπα ρομποτ

8 hours ago, irin said:

Καλησπέρα!

Kαι προλαβαίνει?? Η δικιά μου έρχεται την ίδια ώρα και για να κάνει σπίτι και σίδερο , φεύγει στις 5. Και εγώ κάθε 15 τη φέρνω.

10 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Eντάξει ένα σκούπισμα κουζίνα ας πούμε το κάνω και 5 φορές τη μέρα και ας μην έχω μωρά, αλλά αυτό παίρνει λίγα λεπτά.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Eντάξει ένα σκούπισμα κουζίνα ας πούμε το κάνω και 5 φορές τη μέρα και ας μην έχω μωρά, αλλά αυτό παίρνει λίγα λεπτά.

Εχει να κανει ομως και σε τι κατάσταση βρισκει το σπιτι .Αυτο βοηθάει.

Τα παιδια σου γενικα τακτοποιουν τα πραγματα τους?Γιατί με τρία παιδιά τι να πρωτοφανές 

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Εχει να κανει ομως και σε τι κατάσταση βρισκει το σπιτι .Αυτο βοηθάει.

Τα παιδια σου γενικα τακτοποιουν τα πραγματα τους?Γιατί με τρία παιδιά τι να πρωτοφανές 

Η μεγάλη έχει δικό της δωμάτιο και δεν μπαίνει εκεί καν η καθαρίστρια, τα κάνει μόνη της.

Το δωμάτιο των άλλων 2 είναι τα χάλια του μονίμως, όπως και η κουζίνα. Όχι βρώμικα, αλλά έχουν παντού μαρκαδόρους, ηλεκτρονικά, λέγκο κλπ.

Ρούχα, παππούτσια, βιβλία, τα τακτοποιούν.

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Η μεγάλη έχει δικό της δωμάτιο και δεν μπαίνει εκεί καν η καθαρίστρια, τα κάνει μόνη της.

Το δωμάτιο των άλλων 2 είναι τα χάλια του μονίμως, όπως και η κουζίνα. Όχι βρώμικα, αλλά έχουν παντού μαρκαδόρους, ηλεκτρονικά, λέγκο κλπ.

Αποδεκτό δηλαδη 

Αποδεκτό δηλαδη 

Πάντα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.Ασχετο με το θέμα εδώ.Ειναι ωραίο να έχεις τρία παιδιά αλλα και πολύ δύσκολο κυριως οικονομικά.Ηταν επιλογή σας ή το ένα ετυχε:) 

Αποδεκτό δηλαδη 

Πάντα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.Ασχετο με το θέμα εδώ.Ειναι ωραίο να έχεις τρία παιδιά αλλα και πολύ δύσκολο κυριως οικονομικά.Ηταν επιλογή σας ή το ένα ετυχε:) 

Επιλογή μας. Αν μπορούσα θα είχα άλλα τόσα, αλλά υπήρχαν θέματα υγείας.  

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Να σε ρωτήσω Από τι ηλικία τα παιδιά σου ξεκίνησαν να παίζουν σε δικό τους δωμάτιο ; Γιατί εμείς έχουμε όλα μας τα παιχνίδια στο σαλόνι 

Just now, Super.mum είπε:

Να σε ρωτήσω Από τι ηλικία τα παιδιά σου ξεκίνησαν να παίζουν σε δικό τους δωμάτιο ; Γιατί εμείς έχουμε όλα μας τα παιχνίδια στο σαλόνι 

Από πάντα νομίζω. Όχι πως αυτό μας εμπόδισε ποτέ να έχουμε παιχνίδια και στο σαλόνι :) Απλά η θέση τους είναι στο δωμάτιό τους και εκεί επιστρέφουν. Εκτός από υλικά χειροτεχνίας που πάντα τα κράταγα στην κουζίνα, γιατί πλαστελίνες, μπογιές, πηλός, κόλλες, είτε μιλάμε για δίχρονο είτε για δεκαπεντάχρονο, προτιμώ να μην τα δω απλωμένα σε όλο το σπίτι!

3 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

εμενα αφου εγινε κ ο μικρος 2,η μεγαλη 4.φυσικα παιχνιδια πηγαινοερχονται,θελουν να παιζουν η να ζωγραφιζουν απλα στον ιδιο χωρο με μας,αλλα κ παλι το δωματιο τους ειναι η βαση τους

οσο για το σκουπισμα-σφουγγαρισμα λογικο τωρα να σου φαινεται οτι εισαι με μια σκουπα στο χερι ολη μερα.ειναι κ η ηλικια των παιδιων.με μωρο που μπουσουλαει λογικο να σφουγγαριζεις καθημερινα.με νηπιο που κυκλοφορει με κριτσινι στο χερι ημουν σκουπα μερα παρα μερα κ το σκουπακι χειρος μονιμα διπλα μου

τον τελευταιο χρονο που πανε κ σχολειο ειναι πολυ νορμαλ η κατασταση

On 23/2/2021 at 5:24 ΜΜ, Belmar είπε:

Εμενα το ιδανικό θα ήταν να ερχόταν κάθε βδομάδα ένα 5ωρο και θα ειχα μεγάλη ανάσα. Προς το παρόν έρχεται κάθε 15 για 7ωρες.παντως οταν την ξεκινήσεις θα γλυκαθεις και θα της τα αναθέσεις κι αυτά... 

6 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ναι είναι όπως τα μάθεις. Εγώ μια πρωια τα πήρα στο κρανίο και τα μετέφερα όλα στο κάθε δωμάτιο. Βέβαια αλλαγές γινονται απο δωμάτιο σε δωμάτιο και παιχνίδια πάνε κι έρχονται και στο σαλόνι αλλά κατά βάση εκεί είναι τα παιχνιδια τους πια.. Διαλεγουν ότι θέλουν να παιξουν το πάμε σαλονι, αν θέλουν κάτι άλλο μαζευουμε το ένα φέρνουμε το άλλο η πάνε εκεί κ παιζουν κατευθείαν. Αυτά τα ισορροπημένα όταν είναι εγώ σπίτι. Όταν είναι με το μπαμπά τους αστο μια βόμβα

ωρολογιακή όλο το σπιτι. Και δε το λέω χαριτολογώντας, θυμώνω πολυ αλλά πλέον το καταπίνω και προσπαθω να αποδεχτώ την ακαταστασία τους. Η μεγάλη εχει γινει πιο τακτική ευτυχώς, ελπίζω να είναι και η μικρή αργοτερα και να του τη λένε του μπαμπα αργοτερα μπας και εκείνες τις ακουσει. Αν και νομίζω οι γυναίκες ωριμάζουν, για τους ανδρες εχω φοβερους ενδοιασμούς...!!! :D

1 hour ago, diane2020 είπε:

Εμενα το ιδανικό θα ήταν να ερχόταν κάθε βδομάδα ένα 5ωρο και θα ειχα μεγάλη ανάσα. Προς το παρόν έρχεται κάθε 15 για 7ωρες.παντως οταν την ξεκινήσεις θα γλυκαθεις και θα της τα αναθέσεις κι αυτά... 

Ναι είναι όπως τα μάθεις. Εγώ μια πρωια τα πήρα στο κρανίο και τα μετέφερα όλα στο κάθε δωμάτιο. Βέβαια αλλαγές γινονται απο δωμάτιο σε δωμάτιο και παιχνίδια πάνε κι έρχονται και στο σαλόνι αλλά κατά βάση εκεί είναι τα παιχνιδια τους πια.. Διαλεγουν ότι θέλουν να παιξουν το πάμε σαλονι, αν θέλουν κάτι άλλο μαζευουμε το ένα φέρνουμε το άλλο η πάνε εκεί κ παιζουν κατευθείαν. Αυτά τα ισορροπημένα όταν είναι εγώ σπίτι. Όταν είναι με το μπαμπά τους αστο μια βόμβα

ωρολογιακή όλο το σπιτι. Και δε το λέω χαριτολογώντας, θυμώνω πολυ αλλά πλέον το καταπίνω και προσπαθω να αποδεχτώ την ακαταστασία τους. Η μεγάλη εχει γινει πιο τακτική ευτυχώς, ελπίζω να είναι και η μικρή αργοτερα και να του τη λένε του μπαμπα αργοτερα μπας και εκείνες τις ακουσει. Αν και νομίζω οι γυναίκες ωριμάζουν, για τους ανδρες εχω φοβερους ενδοιασμούς...!!! :D

Α πολύ ωραία! Άρα αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία από όσο κατάλαβα. Εγώ του τα έχω όλα στο σαλόνι και έχει πολύ λίγα στο δωμάτιο .. λέω σιγά σιγά να αρχίσω να μεταφέρω. Το σαλόνι είναι σαν παιδότοπος να φανταστείς :p αλλά δεν ξέρω που θα χωρέσουν όλα αυτά γιατί το δωμάτιο του είναι σχετικά μικρό... Όσο για τους άντρες θα συμφωνήσω :wink:

Και τώρα σχετικά με την καθαρίστρια :-P ποσά σας περνει κορίτσια εσάς που έρχεται ανά 15 μέρες. Θα ήθελα και εγώ να προσλάβω για τις πιο βαριές δουλειές. 

4 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Α πολύ ωραία! Άρα αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία από όσο κατάλαβα. Εγώ του τα έχω όλα στο σαλόνι και έχει πολύ λίγα στο δωμάτιο .. λέω σιγά σιγά να αρχίσω να μεταφέρω. Το σαλόνι είναι σαν παιδότοπος να φανταστείς :p αλλά δεν ξέρω που θα χωρέσουν όλα αυτά γιατί το δωμάτιο του είναι σχετικά μικρό... Όσο για τους άντρες θα συμφωνήσω :wink:

Και τώρα σχετικά με την καθαρίστρια :-P ποσά σας περνει κορίτσια εσάς που έρχεται ανά 15 μέρες. Θα ήθελα και εγώ να προσλάβω για τις πιο βαριές δουλειές. 

Oι καθαρίστριες πληρώνονται με την ώρα γενικά. Δηλαδή κοιτάς τι ώρα ήρθε, τι ώρα θα φύγει και πληρώνεις όσο έμεινε και μπορεί να τύχει μια μέρα να είναι λίγο περισσότερο ή λιγότερο. Οι τιμές πάνε με την περιοχή, θα έλεγα ανάμεσα σε 5-8 ευρώ την ώρα, ανάλογα πού είσαι. 

On 2/23/2021 at 11:22 PM, Super.mum said:

σκουπάκι!!! θα σε σώσει!

Εμένα έρχεται μία κοπέλα μία φορά την εβδομάδα, το σπίτι είναι μικρό και σίδερο δεν κάνει πάντα γιατί συνήθως το κάνω εγώ το περισσότερο μέσα στην εβδομάδα, μπαλκόνια επίσης δεν κάνει τα κάνω εγώ, και έρχεται για 4 ώρες, δεν μαζεύει ποτέ κάνει μόνο καθάρισμα, δηλαδή όταν θα έρθει θα έχω μαζέψει το σπίτι για να καθαριστεί. Είναι τα λεφτά που θεωρώ πως αξίζουν το κόπο στο 100% γιατί έχω χρόνο για την οικογένεια μου και εμένα και δεν είμαι μόνιμα κουρασμένη!

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Oι καθαρίστριες πληρώνονται με την ώρα γενικά. Δηλαδή κοιτάς τι ώρα ήρθε, τι ώρα θα φύγει και πληρώνεις όσο έμεινε και μπορεί να τύχει μια μέρα να είναι λίγο περισσότερο ή λιγότερο. Οι τιμές πάνε με την περιοχή, θα έλεγα ανάμεσα σε 5-8 ευρώ την ώρα, ανάλογα πού είσαι. 

Εμένα πολλες φορες φεύγει νωριτερα φιστι τελειώνει και πάντα της δίνω τα ίδια Αν τύχει να κάτσει περισσοτερο της δίνω κατι παραπάνω 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...