bobonela

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.075
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

14 Neutral

Περισσότερα για την/τον bobonela

 • Rank
  Δοκιμή

Converted

 • Περιοχή
  ATHENS

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

698 εμφανίσεις προφίλ
 1. bobonela

  Ερασμειος vs ;

  Υποθέτω ότι μένεις πολύ μακριά από το σχολείο, κάπου Αγ.Στέφανο... γιατί μόνο σε τέτοιες περιοχές επιστρέφουν τα παιδιά τόσο αργά. Είχαμε συμμαθητή του γιου μου που έμενε εκεί και πραγματικά γυρνούσε 18.30 σπίτι καθημερινά! Πήγαινε κατευθείαν σχεδόν για βραδινό ύπνο. Αν λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα, να πάτε Εκπ.Αναγέννηση που είναι πολύ κοντά εκεί. Είναι πολύ καλό σχολείο. Εναλλακτικά το Τοσίτσειο. Δεν είναι το κορυφαίο σχολείο η Ερ. ώστε να διαλύσεις το παιδί σου να πηγαινοέρχεται....
 2. Κοίτα.... η κοπέλα μας παραθέτει ένα απλό καθημερινό δίλημμα που έχει, βασιζόμενο στην προσπάθεια κάθε μάνας να κάνει το καλύτερο για το παιδί της και στην ανάγκη να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Με βάση αυτά τα συγκεκριμένα δεδομένα απαντάμε και αυτό έκανα κι εγώ. Τα ιδιωτικά που θα μπορούσαν να άπτονται στα δεδομένα της κοπέλας, σίγουρα δεν είναι τα δύο μεγάλα φιρμάτα σχολεία του Π.Ψυχικού, στα οποία αναφέρεσαι. Γιαυτό και η απάντησή μου ήταν καθαρά με βάση τις ανάγκες της. Οσα είπα ισχύουν για τα ιδιωτικά που πηγαίνει ο μέσος αθηναίος πολίτης τα παιδιά του, που διαθέτει ένα μέσο μηνιαίο εισόδημα και που οι βλέψεις του είναι σαφώς να έχει τα παιδιά του σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με ενδιαφέρον για το σχολείο τους, κίνητρα, χωρίς αδιαφορία από τους δασκάλους, με δραστηριότητες και καλούς φίλους στα μέτρα της οικογένειας πάντα. Σε αυτά τα σχολεία δεν συχνάζει η αλητεία που προανέφερες ούτε η αυθάδεια αποτελεί κανόνα. Τα παιδιά ζουν όμορφα, χωρίς προβλήματα που υπάρχουν σε δημόσια της γειτονιάς (π.χ. άκουσες τί έγινε στο δημόσιο Ζωγράφου πριν λίγες μέρες με το παιδί που κακοποιήθηκε από συμμαθητές στην τουαλέτα!), με παρέες που κάνουν οι γονείς μεταξύ τους και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά για όλα τα βαλάντια. Δεν επικεντρωνόμαστε λοιπόν στα 2 μεγαλύτερα σε καμία περίπτωση, αφού άλλωστε δεν αποτελούν το αντικείμενο ενδιαφέροντος της θεματοθέτριας!
 3. Υπάρχουν σχολεία που δεν διαθέτουν καν Γυμνάσιο π.χ. Ελληνοαγγλική αγωγή, οπότε όλα τα παιδιά αλλάζουν περιβάλλον. Γενικά όμως είναι σύνηθες φαινόμενο να αλλάζουν τα παιδιά στο γυμνάσιο. Από έκτη προς α'γυμν. γίνεται μεγάλη ανακατανομή και οι φιλίες δεν χάνονται. Με την ίδια λογική θα έλεγες ότι δεν το βάζω σε ιδιωτικό γυμνάσιο γιατί θα χάσει τις φιλίες που έχει κάνει ως τότε. Σε πολλές περιπτώσεις το γυμνάσιο είναι ένας νέος κόσμος και χώρος για ένα παιδί. Γιαυτό λένε όλοι ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνονται στην α'γυμν. και όχι στα μισά του δημοτικού ή στα μισά του γυμνασίου. Η α'γυμν. είναι αφετηρία.

 4. Διαφημίσεις


 5. Αν έπρεπε να δω εντελώς αντικειμενικά και απρόσωπα το δίλημμα, θα σου έλεγα Γυμνάσιο + Λύκειο. Το σκεπτικό είναι το εξής : Τα παιδιά, ειδικά τη σημερινή εποχή, έχουν ξεφύγει τελείως. Οι καθ/τές δεν μπορούν να τα συμμορφώσουν, ίσως δεν ασχολούνται κιόλας, αν τυχόν κάνουν επίπληξη, κινδυνεύουν με μηνύσεις από γονείς, υπάρχει μεγάλη ασυδοσία και αυθάδεια εκ μέρους των παιδιών και γενικά μεγάλο κενό στην εκπαίδευση. Ολοι καταλήγουν σε ένα φροντιστήριο στο λύκειο και κάποιοι περνάνε σε σχολές, αλλά δεν παύουν να είναι εντελώς απαίδευτοι και αμόρφωτοι. Δεν κάνουν τη μόρφωση οι ασκήσεις μαθη/κών ή φυσικής ούτε η παπαγαλία της ιστορίας. Την μόρφωση την κάνουν, όπως είπε πιο πάνω η Βερενίκη, οι πάμπολλες επιλογές που έχει ένα παιδί σε ένα ιδιωτικό σχολείο, το δυνατό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται εκεί, τα άπειρα ερεθίσματα και η διατήρηση μίας αυστηρότητας στα πλαίσια του σεβασμού και της σωστής στάσης ενός εφήβου που αύριο θα βγει στην κοινωνία. Οπότε.... με δεδομένα όλα αυτά, το καλύτερο είναι να επενδύσεις στο Γυμνάσιο-Λύκειο, τότε που το παιδί θα ετοιμάζεται για την ζωή έξω και θα έχει αξιόλογες προσλαμβάνουσες που θα το βοηθήσουν σε όλη του τη ζωή. Στο δημοτικό, τα παιδιά είναι μικρά, ξεχνάνε κιόλας εύκολα, δεν θυμούνται τί κάνανε στην α' ή β' ή γ' δημοτικού.... δεν τους μένουν πολλά. Οι εξωτερικές δραστηριότητες έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν, ακόμη και σε ιδιωτικό να πάει. Σίγουρα κάτι θα υπάρχει που θα θέλει το παιδί και δεν θα μπορεί να το κάνει σχολείο, οπότε θα τρέχει έξω. Το βασικό είναι να μην "λακίσει" ο γονιός από το ιδιωτικό, όταν θα έρθει η ώρα των φροντιστηρίων. Γιατί πάντα έρχεται αυτή η ώρα. Απλά το πρόγραμμα του ιδιωτικού καλύπτει πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με ένα απλό δημόσιο, αλλά το φροντιστήριο κάποια στιγμή θα έρθει. Βασικό είναι να έχει καταλάβει ο γονιός ότι αυτό το "πακέτο" αφορά τη συνολική εκπαίδευση και μόρφωση του παιδιού του και όχι την απλή εισαγωγή στο παν/μιο, κάτι που το κάνει τελικά και ένα ομαδικό φροντιστήριο της γειτονιάς. Είναι άλλα αυτά που "παίρνει" ένα παιδί από το ιδιωτικό, όταν φυσικά αυτό είναι αξιόπιστο και καλό, σε σχέση με παιδιά που παρακολουθούν ένα απλό πρόγραμμα δημοσίου σχολείου με τις γνωστές "ασθένειες" που το περιβάλλουν.
 6. Επίσης και κάτι άλλο... όλοι μας έχουμε ατομικό λογ/σμό, πέρα από τον οικογενειακό. ΑΝ τα ατομικά έξοδα του ενός είναι πολλαπλάσια από του άλλου και στο τέλος δεν είναι σε θέση να βάζει αντίστοιχα ποσά στον κοινό οικογενειακό λογ/σμό, εκεί πώς αντιμετωπίζεται το θέμα? Είναι παραπλήσιο με αυτό που είπα πριν.... αν δηλαδή ο ένας έχει για κάποιο λόγο χαμηλότερο budget, αναγκαστικά συνεισφέρει και λιγότερο μετά. Ο άλλος ουσιαστικά επιβαρύνεται περισσότερο.
 7. Ακριβώς επειδή δεν είναι όλοι μισθωτοί, γιαυτό ανέφερα "ατομικό εισόδημα/μισθοδοσία" στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Κι αυτό ακριβώς ρωτάω.... όταν δηλαδή αυτό το ατομικό εισόδημα κάθε συζύγου (από οπουδήποτε κι αν προέρχεται) διαφοροποιείται σε ύψος από αυτό του άλλου συζύγου, πάλι καταθέτουν και οι δύο μισά μισά στον λογ/σμό για τα οικογενειακά έξοδα?
 8. Οπως σου είπα και πριν όμως, οι μισθοδοσίες ή ό,τι άλλο προκύπτει ως έσοδο σε κάθε νοικοκυριό, μπαίνουν ανά μήνα κάπου.... Αυτός ο λογ/σμός που μπαίνουν αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να είναι αυτός των εξόδων για την οικογένεια? Και αν υπάρχει διαφοροποίηση ύψους ατομικού εισοδήματος/μισθοδοσίας σε κάθε σύζυγο, πώς γίνεται τότε? Πάλι μπαίνουν όλα μαζί στον παραπάνω λογ/σμό?
 9. Επειδή αυτό το θέμα είναι πολύ πρόσφατα συζητημένο και στο δικό μου σπίτι, έχω μία απορία σχετικά με το λογ/σμό για την κάλυψη των εξόδων της οικογένειας. Σε αυτόν το λογ/σμό μπαίνουν χρήματα αυτόματα από μισθοδοσία? Φαντάζομαι όχι. Βάζετε εσείς αυτοβούλως κάποιο συγκεκριμένο ποσό μισά-μισά? Αν υπάρχει διαφορά εισοδήματος μεταξύ των δύο συζύγων, πάλι μισά-μισά μπαίνουν? Αυτό βέβαια αφορά στην περίπτωση που δεν μπαίνουν αυτόματα οι μισθοδοσίες στον λογ/σμό που είπα πριν. Θα μου είναι χρήσιμες οι πληροφορίες αυτές, μήπως κι εμείς βγάλουμε άκρη...
 10. bobonela

  Χαρίζεται Παρκοκρέβαττο

  Κλείνει η αγγελία. Θα τα πάρει συγγενής. Ευχαριστώ
 11. Παρκοκρέβαττο σπαστό , σε πολύ καλή κατάσταση, για μανούλα που θα το χρειάζεται για βοηθητικό. Υπάρχουν κι άλλα είδη. Αναλόγως ενδιαφέροντος. Οχι αποστολή, παραλαβή από β.προάστεια.
 12. Χαίρετε κε Χατζηαντωνίου, έχω ένα θεματάκι που πιθανότατα αφορά κι άλλες κοπέλες. Επειδή έχω γενικά αναιμία (σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες) πάντα οι γιατροί μου έλεγαν να παίρνω σίδηρο και να το συνοδεύω με το χάπι filicine. Ακόμη και στην εγκυμοσύνη αυτό προτείνουν, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια. Οπότε για πολύ καιρό (χρόνια) έπαιρνα το filicine. Το θέμα είναι ότι κάνοντας τυχαία μία εξέταση φυλλικού οξέος, διαπίστωσα προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι η τιμή ήταν μέχρι το Νο 14 και εγώ είχα 107 !!!!! Εχω πανικοβληθεί. Διαβάζω ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι καρκίνους. Καλά...τόσα χρόνια οι γιατροί που το δίνουν αφειδώς αυτό το χάπι, γιατί δεν εφιστούν την προσοχή στις τιμές του αίματος? Τώρα φυσικά έκοψα το χάπι και αποφεύγω να τρώω ακόμη και σπανάκι! Δεν ξέρω πότε θα πέσει.... θέλω να ξανακάνω εξέταση σύντομα. Αλλά τόσα χρόνια μήπως έχει γίνει ζημιά? Είναι δυνατόν να έχει φτάσει η τιμή 107 ?? Ευχαριστώ
 13. Η Ελλην.Παιδεία είναι ένα πολύ αξιόλογο σχολείο, με πολύ οικογενειακό περιβάλλον, προσοχή στο παιδί, αρκετές έξτρα δραστηριότητες και χαρούμενα παιδιά. Το βασικό όμως είναι να είστε οικογένεια που δεν θα σνομπάρει τον εκκλησιασμό, τη Θ.Κοινωνία, τις γνώσεις που μεταδίδουν στα παιδιά για το Θεό. Αν δεν ανήκετε σ'αυτούς τους ανθρώπους, θα είναι το παιδί δυστυχισμένο, γιατί θα πρέπει να βιώνει την απαξίωση του σχολείου του από πλευράς οικογενείας. Η οικογένεια θα πρέπει πάντα να εξυψώνει το σχολείο στα μάτια του παιδιού, ακόμη κι αν δεν συμφωνεί 100% με όλα. Πραγματικά έχεις ανακατέψει πολλά.... σχολεία. Σαν να πήρες τη λίστα των ιδ.εκπαιδευτηρίων με τις τιμές του υπουργείου και τα κοιτάς ένα ένα. Ξεχώρισε, όπως σου είπε και η ferby, τα ξενόγλωσσα. Η Εράσμειος και το Athener έχουν έξτρα πίεση. Ο Πλάτωνας δεν έχει υπερβολικές τιμές...απ'ό,τι ξέρω και γενικά είναι μία καλή επιλογή. Η τιμή του είναι όπως η Εράσμειος νομίζω. Αφού κοιτούσες το ένα, γιατί άφησες το άλλο? Οι Ουρσουλίνες και η Ελληνογαλλική Σχολή στην Πεύκη επίσης (που δεν την ανέφερες) είναι πολύ καλές επιλογές και οικονομικές πολύ! Το Αρσάκειο Ψυχικού δεν ανέφερες επίσης. Το έχεις εξέγξει και το έχεις απορρίψει?? Είναι η καλύτερη επιλογή από όλα τα παραπάνω θεωρώ. Καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριοτήτων σε δημοτικό και γυμνάσιο, λίγα παιδιά στις τάξεις, υπέροχος περιβάλλων χώρος μέσα στα λουλούδια και επιτυχίες σε διπλώματα και γενικά εξετάσεις.
 14. Κοστίζει 260-300 ευρώ. Τα παιδιά εχουν ξεφύγει τελείως....κι όσο μεγαλώνουν 13+ 14+ 15+ κάνουν ό,τι θέλουν αυτά και δεν μπορείς να επιβληθείς εύκολα. Το βρήκα στο skroutz και θα ρωτήσω τεχνικό...
 15. Αυτό το FRITZ πού το αγοράζουμε?? Εχει και το Πλαίσιο? Αν υποθέσουμε ότι το πάρουμε, μετά το συνδέουμε στο υπάρχον κουτί του ΟΤΕ? Γιατί φαντάζομαι ότι μόλις το πάρει είδηση το παιδί.... θα βγάλει το καλώδιο από κει που το έχουμε βάλει και θα το ξαναβάλει στο κουτί του ΟΤΕ??? Καταλαβαίνω κάτι λάθος??
 16. Το ξέρω ότι οι χαμένοι της υπόθεσης είμαστε πάντα εμείς οι γονείς! Εχω απηυδήσει!! Οσο και να συζητάμε, το ....καίνε καθημερινά με όλη την παρέα μαζί φυσικά στο skype. Το τερματίζουν.... Ελεος! Πότε ωριμάζουν οεο?? Μονίμως νεύρα και φωνές έχουμε εδώ μέσα... Θυμωμένος έφηβος να δεις εσύ! Αυτό είναι το θέμα.....ότι φοβάμαι ότι μέχρι να πάω στην ....κουζίνα θα τα έχει ακυρώσει όλα και θα συνεχίζει ακάθεκτος! No hope!!!!