Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλά Dora μέστειλες αδιάβαστη! Αν σου πω ότι τέτοια ακριβώς δώρα έκανα στις κοπέλες του παιδικού του γιού μου κατά καιρούς θα το πιστέψεις;

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ως εντελώς καινούργια μαμά-με παιδί-σε παιδικό, θα ήθελα να μου πείτε κι εμένα καμιά ιδέα για πασχαλινά δωράκια. Καλά για τις δασκάλες είμαι ανάμεσα σε σετάκια της freshline ή βιβλία ή κάτι εντελώς πασχαλινό (διακοσμητικό).

Έχει 2 δασκάλες και έπειτα καθαρίστριες, γραμματείες, μαγείρισσες, δ/ντρια.

Τι πρέπει να κάνω;;; Και πώς ακριβώς τα προσφέρεις; Διακριτικά ή καλημέρα σας, ορίστε σας;

Επιπλέον (άσχετο) ξέρετε αν επιτρέπετε να πηγαίνεις κεράσματα σε άσχετο χρόνο; Χειροποίητα κέικ ή μπισκότα ή τυρόπιτες π.χ. κλπ;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Goofy καλημέρα και εγώ καινούργια σχετικά μαμά στον παιδικό και δεν ήξερα για το τι επιτρέπεται και τι όχι...Λοιπόν θα σου πω τι έκανα εγώ τα Χριστούγεννα που ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε αυτή τη θέση, πήρα δωράκια στις δυο δασκάλες της τάξης του. Πήγα στο Cook-Shop και πήρα κούπες με Χριστουγεννιάτικα μοτίβα οι οποίες ήταν μέσα σε κάτι πανέμορφες χαρτονένιες συσκευασίες στρογγυλές και τους τα πήγα την ημέρα που κάνανε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Δεν πήρα για όλες τις δασκάλες κατόπιν σκέψης γιατί μου φαινόταν κάπως, φοβήθηκα μήπως το παρεξηγήσουν....Πάντως από ότι έχω διαβάσει άλλες μαμάδες παίρνουν. Το ίδιο θα κάνω και τώρα το Πάσχα. Τώρα σχετικά με τα γλυκίσματα που ρωτάς θα πρέπει να ρωτήσεις στο σταθμό γιατί για παράδειγμα ο δικός μας επιτρέπει μόνο όταν γιορτάζουν τα παιδάκια ή σε ειδικές περιστάσεις. Π.χ. τις Απόκριες κάνανε γιορτούλα και είχαν ζητήσει από τις μαμάδες εάν θέλανε να στείλουν γλυκίσματα ή μεζεδάκια (έγω έστειλα ένα σπιτικό κέηκ με πολύχρωμη τρούφα), ενώ το μενού του σχολείου μας εκείνη την ημέρα είχε σπιτική πίτσα. Ο λόγος είναι για να μη τρώνε συνέχεια τα παιδάκια γλυκά, γιατί ούτε και εγώ θέλω κάθε τρεις και λίγο το παιδί μου να τρώει κέηκ ή γλυκά ή μπισκότα που στέλνουν οι γονείς. Ελπίζω να σε βοήθησα :):):)

xZBdp3.png

Έχω και εγώ μια απορία. Φέτος έστειλα πρώτη χρονιά την κόρη μου παιδικό. Δεν πρόλαβα να πάρω κάτι για τη δασκάλα της τα Χριστούγεννα, αλλά μήπως να της έπαιρνα κάτι το Πάσχα ή μια και καλή στο τέλος της χρονιάς?Να σημειώσω πως έχει μια δασκάλα την οποία η κόρη μου λατρεύει και έχει συνήθως και μια βοηθό η οποία δεν είναι στάνταρ κάθε ημέρα, απλά εναλλάσονται 2κοπέλες με το μεταβρεφικό τμήμα (εμείς είμαστε στο βρεφικό ακόμα). Δεν θα ήθελα να πάρω για όλες κάτι, αλλά ίσως στην υπεύθυνη του σταθμού που γενικώς προσέχει όλα τα παιδάκια και φεύγοντας όλα πάνε και την αγκαλιάζουν. Τι λέτε? Τι θα μπορούσα να πάρω?

Εγω για το Πασχα δινω σε καθε μια απο μια λαμπαδα!

Ναι,ναι μια λαμπαδα,πουλαω στο μαγαζι κατι χειροποιητες λαμπαδες ολο κερι(κερινα λουλουδια,ομπρελιτσες,βαρκουλες-αλλο να σας το λεω και αλλο να βλεπεις)και καθε χρονο ακουω τα καλυτερα απο τα κοριτσια

Περσι με την κοιλια τουρλα κρατουσα κι εγω μια τετοια την Ανασταση :P

4

Διαφημίσεις

Λοιπόν, σκέφτηκα να πάρω δυο καλαθάκια, να τα γεμίσω κουλούρια, σοκολατένια αυγουλάκια και από μία λαμπάδα κι ένα κεράκι ή κάτι παρόμοιο, να το στολίσω με χειροτεχνίες εμού και της κόρης μου και να τους τα δώσω. Κάτι σε ποιο μεγάλο για το υπόλοιπο προσωπικό του σταθμού ή απλά να φτιάξω κουλουράκια και να τα πάω σε μια όμορφα στολισμένη πασχαλινή πιατέλα. Πόσο θα μου στοιχίσει έτσι δεν ξέρω, αλλά το προτιμώ.

Τα Χριστούγεννα νομίζω πηγαίνουν τα γενικά-προσωπικά δώρα. Το Πάσχα θεωρώ πως πρέπει να είναι πιο συμβολικά.

Το θέμα είναι ότι δεν πιάνει και πολύ το χέρι μου, οπότε καμιά ιδέα-φώτο θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Το άλλο θέμα είναι πώς τα παραδίδεις, πότε και για το προσωπικό σε ποιον; Καμία ιδέα;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

• 7 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας!!! Σκεφτομουν λογω Πάσχα , ότι θα ηταν ωραια ιδεα να αγοράσω δωράκια για τις δασκάλες στο παιδικο του γιου μου! Το θεμα ειναι οτι οι δασκάλες ειναι 5 και μια η διευθύντρια! Οπως καταλαβαίνετε δε θα θέλα να διαθέσω πανω απο 10? ανα δωράκι! Εχετε κάποια καλη ιδεα; Τα χριστουγεννα ειχα παρει σε κάποιες κρέμα σώματος και σε αλλες αφρόλουτρο. Οποτε τωρα ελεγα για κατι διαφορετικό! Εσείς παίρνετε δωράκια; Ευχαριστω!!

Καλησπέρα σας!!! Σκεφτομουν λογω Πάσχα , ότι θα ηταν ωραια ιδεα να αγοράσω δωράκια για τις δασκάλες στο παιδικο του γιου μου! Το θεμα ειναι οτι οι δασκάλες ειναι 5 και μια η διευθύντρια! Οπως καταλαβαίνετε δε θα θέλα να διαθέσω πανω απο 10? ανα δωράκι! Εχετε κάποια καλη ιδεα; Τα χριστουγεννα ειχα παρει σε κάποιες κρέμα σώματος και σε αλλες αφρόλουτρο. Οποτε τωρα ελεγα για κατι διαφορετικό! Εσείς παίρνετε δωράκια; Ευχαριστω!!

Μπορείς να τους πάρεις κάτι συνδυασμένο με το Πάσχα... υπάρχουν διάφορα bazzar που γίνονται με πασχαλιάτικα... πιστεύω ότι είναι μία ωραία κίνηση ότι και να αγοράσεις και βοηθάς και ανθρώπους που έχουν ανάγκη...

δες εδώ

http://www.elepap.gr/el/2010-10-19-10-11-32/1456-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-art%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%BF-golden-hall,-14-28-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85,-%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF.html

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Καλησπέρα, κι εγώ κάνω δώρα, μικρά αλλά συμβολικά, το θεωρώ υποχρέωσή μου καθώς για το γιό μου αυτές οι κυρίες ήταν η πρώτη αγκαλιά μετά τη μαμά. Τα Χριστούγεννα είχα πάρει απο ένα κασκόλ λαιμό στις 4 δασκάλες του γιού μου (είναι 2 στα μεγάλα και 2 στα μικρά που είναι ο γιός μου, αλλά μέχρι κάποια στιγμή το πρωί και από κάποια ώρα και μετά το μεσημέρι τα έχουν όλα μαζί, οπότε τις ηξερα και τις 4 και γω και ο άντρας μου και δε μου πήγαινε να τις ξεχωρίσω - ήδη έχω τύψεις που δεν πήρα κάτι και στην καθαρίστρια που την ξέρω..)

Σήμερα τους αγόρασα από ένα διακοσμητικό των 5-6 ευρώ στην καθεμία από τοπικό μαγαζί με εποχιακά (αν θελουν μπορούν να το αλλάξουν) και πήρα και ένα κουτί πασχαλινα κουλούρια για το σχολείο, θα τα πάμε όλα αυριο γιατί από Δευτέρα φεύγουμε. Για καλοκαίρι σκεφτόμουν από ένα μυθιστόρημα αλλά μου άρεσε και η ιδέα που διάβασα στο τόπικ, των σετ περιποίησης.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...

Εγω κανω παντα δωρα στις δασκάλες, χριστουγεννα και τέλος χρονιάς.  Εχω κατα καιρούς παρει αναλογα το στυλ της καθεμιάς:κρεμες σώματος, κολωνιες, σκουλαρίκια, ατζεντες,κουπες,φουλαρια.. Πάντα μεσα με μια ζωγραφιά με ονομα και χρονολογία..

Πότε δεν έχω κάνει δώρα σε δασκάλες σε καμία βαθμίδα του σχολείου. Γιατί κάποια πιτσιρίκια τα βάζουν σε σύγκριση, γιατί μπορεί σε κάποιον να φανεί καλοπιασμα, χίλια δυο. Η εκτίμηση φαίνεται και χωρίς αντάλλαγμα ούτως ή άλλως. 

• 2 months later...

Δεν αναφέρομαι σε δώρο για δασκάλα ακριβώς αλλά για επιβλέπουσα δίπλωματικής. Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Συγγενής πολύ αγαπημένη τελείωσε το μεταπτυχιακό της και θέλει να κάνει ένα δώρο στην επιβλέπουσά της. Πρότεινα κάτι σε σοκολατάκια κι ένα κρασί π.χ. αλλά δεν της άρεσε η ιδέα. Υποσχέθηκα, όμως, να επανέλθω με πιο πολλές ιδέες. Τι λέτε;

Just now, love kids είπε:

Δεν αναφέρομαι σε δώρο για δασκάλα ακριβώς αλλά για επιβλέπουσα δίπλωματικής. Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Συγγενής πολύ αγαπημένη τελείωσε το μεταπτυχιακό της και θέλει να κάνει ένα δώρο στην επιβλέπουσά της. Πρότεινα κάτι σε σοκολατάκια κι ένα κρασί π.χ. αλλά δεν της άρεσε η ιδέα. Υποσχέθηκα, όμως, να επανέλθω με πιο πολλές ιδέες. Τι λέτε;

Ένα table book με τα ενδιαφέροντα της; Η με τη δουλειά της; Πχ αν είναι αρχιτέκτων μηχανικός κλπ ένα καλό βιβλίο αρχιτεκτονικής διακόσμησης κλπ;

Έναν πίνακα ανάλογα με τη λογική του βιβλίου; Ένα διακοσμητικό ιδιαίτερο; (Όχι τα ξύλινα χειροποίητα με ευχες κλπ) 

Μια φοντανιέρα γεμάτη με σοκολατάκια καλής ποιότητας; 

Αν ξέρει τι ποτό πίνει (κρασί ουίσκι κλπ) ένα καλό σετ 6 ποτήρια και ένα μπουκάλι; 

Ένα ταξιδιωτικό βιβλίο; 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Ένα table book με τα ενδιαφέροντα της; Η με τη δουλειά της; Πχ αν είναι αρχιτέκτων μηχανικός κλπ ένα καλό βιβλίο αρχιτεκτονικής διακόσμησης κλπ;

Έναν πίνακα ανάλογα με τη λογική του βιβλίου; Ένα διακοσμητικό ιδιαίτερο; (Όχι τα ξύλινα χειροποίητα με ευχες κλπ) 

Μια φοντανιέρα γεμάτη με σοκολατάκια καλής ποιότητας; 

Αν ξέρει τι ποτό πίνει (κρασί ουίσκι κλπ) ένα καλό σετ 6 ποτήρια και ένα μπουκάλι; 

Ένα ταξιδιωτικό βιβλίο; 

Πολυ ωραιες ιδεες.Τσ καταστήματα μουσείων εχουμ συχνα πολυ ωραιες ιδεες.

Και μια ωραία σύνθεση λουλουδιών θα μου άρεσε.Θα μπορούσε να τις πάρει ένα η περισσότερα γιαπωνέζικα τριαντάφυλλα σε ωραίο κασπο.ειναι ζωντανά κ δεν μαθαίνοντας ποτε.

On 16/7/2020 at 2:20 ΜΜ, Fifitsareal είπε:

Πότε δεν έχω κάνει δώρα σε δασκάλες σε καμία βαθμίδα του σχολείου. Γιατί κάποια πιτσιρίκια τα βάζουν σε σύγκριση, γιατί μπορεί σε κάποιον να φανεί καλοπιασμα, χίλια δυο. Η εκτίμηση φαίνεται και χωρίς αντάλλαγμα ούτως ή άλλως. 

Μπα εμενα που μου φέρνουν ισα ισα το χαίρομαι πολυ. Κι επειδη μ'αρέσει να μου κάνουν δωράκια, κανω κι εγω στις δασκαλες! Αν και τα τελ χρονια τα χουν κοψει οι γονεις τα πολλα πολλα.. Πριν καμμια δεκαετια γέμιζα σακουλάκια μου αρεσε πολυ! Με αυτη τη λογική κανω κι εγω, εγω παιρνω χαρα, πιστεύω ολες οι δασκαλες!

Αγχώθηκα τώρα. Ήξερα ότι κάνουν δώρο στις δάσκαλες στο δημοτικό, αλλά κάνουμε και στον παιδικό; Δηλαδή ο μικρός που είναι 1, πρέπει να πάω δωράκια στις δασκάλες του; Κι είναι μόνο στο τέλος της χρονιάς ή και τα Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ; 

Δεν έχω πρόβλημα να τους τα πάω, αλλά φοβάμαι μήπως κάνω κανένα faux pas.

Καταπληκτικές οι ιδέες σου, λουκουμαδάκι!

Εγώ, ναι, έπαιρνα δώρα στις δασκάλες από τον παιδικό σταθμό. Από όταν άρχισε να μεγαλώνει η κόρη μου, τα διαλέγει η ίδια που ξέρει και τις δασκάλες της. Τώρα στο δημοτικό δεν παίρνω βέβαια σε όλους, μόνο στον βασικό δάσκαλο, ίσως και σε μια δυο ακόμη δασκάλες που μπορεί να ζητήσει η μικρή. Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό, θέλουμε και το κάνουμε. Έχουμε πάρει διάφορα, π.χ. διακοσμητικά (χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά), κούπες, βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, σετ περιποίησης, καθρεφτάκια, σελιδοδείκτες, ημερολόγιο δασκάλου, χειροτεχνίες φτιαγμένες από το παιδί κλπ.

Εγώ τους πήρα από μια ατζέντα και από ένα φυτό. Ήθελα να τους πάρω γιατί ήταν εξαιρετικές. Ωραία ιδέα θα ήταν και κάτι χειροποίητο από τα παιδάκια μας πχ ένα κάδρο με ένα κολάζ δημιουργημένο από τα ίδια, με μια γλυκιά αφιέρωση.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

22 ώρες πρίν, love kids είπε:

Στην εποπτρια του μεταπτυχιακού μου είχα πάρει ένα κόσμημα στο στιλ που φορούσε. Στον επόπτη της διατριβής πραγματικά δεν θυμάμαι κ αναρωτθεμαι αν του είχα πάρει. τι ντροπή.... Σίγουρα του έδωσα ένα δερματόδετο αντίτυπο της διατριβής, αλλά δεν μπορεί να μη σκέφτηκα κάτι άλλο. επισησ του έκανα ένα τραπέζι όταν πήγα να ορκιστώ. ις σ τότε είχα πάρει κάποιο βιβλίο. ή κάποιο κρασί άραγε;  θα μου πείτε τώρα, τι νόημα έχει που το σκέπτομαι; όντως είναι πάνω από πέντε χρόνια. απλώς η κουβέντα έφερε την αφορμή κ δεν το θυμάμαι καθολου. 

On 3/10/2020 at 1:53 ΠΜ, love kids είπε:

Στις περισσότερες σχολές δε συνηθίζεται κάτι πέραν από κέρασμα. Οτιδήποτε περισσότερο είναι ως και παρεξηγήσιμο. 

Υπάρχουν εξαιρέσεις όμως, και επειδή είναι θέμα κουλτούρας της σχολής, θα πρέπει να το ρωτήσει σε συναδέλφους. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Στις περισσότερες σχολές δε συνηθίζεται κάτι πέραν από κέρασμα. Οτιδήποτε περισσότερο είναι ως και παρεξηγήσιμο. 

Υπάρχουν εξαιρέσεις όμως, και επειδή είναι θέμα κουλτούρας της σχολής, θα πρέπει να το ρωτήσει σε συναδέλφους. 

Υπό ποια έννοια παρεξηγήσιμο; 

Εγω δεν είχα προβληματιστεί καθολου. Είχαμε πολύ καλή σχέση κ έχουμε ακόμα, ηθελα να της κάνω δώρο και της έκανα. Εκείνη μάλιστα τραπέζωσε εμενα κ τον άλλον φοιτητή που επέβλεπε συν τις τοτε σχεσεισ μας που ήταν επίσης του ίδιου χώρου.

Στον δεύτερο διορθωτή δεν έκανα κάτι, η σχέση μας ήταν απλα τυπική. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Συμφωνώ ότι θα ήταν παρεξηγήσιμο αν δεν είχε κριθεί π.χ. η διπλωματική. Τώρα που το κορίτσι έχει ήδη στα χέρια του τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών δε νομίζω να ισχύει το ίδιο. Τέλος πάντων, η ίδια ξέρει την επιβλέπουσα και τι θα κάνει. Άλλωστε σίγουρα δε θα είναι κάτι πολύ ακριβό ώστε να τη φέρει σε δύσκολη θέση καθώς ξέρω ότι τα οικονομικά της δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά στην παρούσα φάση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...