Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δώρο φωτογραφία ή άλμπουμ φωτογραφιών (μέσω app στον Γερμανό)

Recommended Posts

Ένα από τα δωράκια που θα κάνουμε στη δασκάλα μας μετά από 3 χρόνια παιδικού, θα είναι και μια φωτογραφία της με τη κόρη μας σε μια χειροποίητη κορνιζα από χαρτόνι που θα φτιάξουμε, 

μου ανέφερε ο ξάδερφός μας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το KODAK moments   app,  και με αυτό να εκτυπώσουμε τη φωτό σε οποιοδήποτε κατάστημα Γερμανός. 

Είδα στο σιτε τους ότι φτιάχνουν και αλμπουμάκι αν θέλουμε,  (ίσως για να φτιάξω τις φωτό των εκδρομών της τάξης τα τελευταία 2 χρόνια για όλους τους γονείς; ) 

και σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω/φτιάξω, 

αλλά δυστυχώς δεν έχω δεί ποτέ την ποιότητα του άλμπουμ αλλά και δεν ξέρουν ούτε και στο κατάστημα /δείγμα ούτε να μου πουν που μπορώ να το δω live. 

Δεν έχω απειρο χρόνο να πηγαινω στο κατάστημα να ψάχνω τι και πως, δηλαδή οτι δουλεια θα πρέπει να την κάνω από πριν, ... η κοπέλα που κάλεσα στο κατάστημα μου είπε οτι πρέπει μάλλον να γίνει επι τόπου. 

Γενικά το θέμα της εκτύπωσης της φωτογραφίας είναι μεγάλο, δηλαδή εγώ δεν έχω προλάβει να εκτυπώσω ελάχιστες φωτό από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου. 

Οπότε ψάχνω γενικά να ακούσω εντυπωσεις να δω που θα στραφώ ...

φυσικά αν με καλύπτει αυτό το app κ μπορώ να τα κάνω όλα εκεί, να μη χανω το χρόνο μου, θα χρησιμοποιήσω αυτό. 

Το έχει κανείς χρησιμοποιήσει ; το  KODAK moments  είναι. Μήπως χρησιμοποιείται και αλλού/σε άλλα καταστήματα;

Βασικά θα ήταν και ωραίο δωράκι στον νονό μας, και στην γιαγιά...  

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , belleblue είπε:

Ένα από τα δωράκια που θα κάνουμε στη δασκάλα μας μετά από 3 χρόνια παιδικού, θα είναι και μια φωτογραφία της με τη κόρη μας σε μια χειροποίητη κορνιζα από χαρτόνι που θα φτιάξουμε, 

μου ανέφερε ο ξάδερφός μας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το KODAK moments   app,  και με αυτό να εκτυπώσουμε τη φωτό σε οποιοδήποτε κατάστημα Γερμανός. 

Είδα στο σιτε τους ότι φτιάχνουν και αλμπουμάκι αν θέλουμε,  (ίσως για να φτιάξω τις φωτό των εκδρομών της τάξης τα τελευταία 2 χρόνια για όλους τους γονείς; ) 

και σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω/φτιάξω, 

αλλά δυστυχώς δεν έχω δεί ποτέ την ποιότητα του άλμπουμ αλλά και δεν ξέρουν ούτε και στο κατάστημα /δείγμα ούτε να μου πουν που μπορώ να το δω live. 

Δεν έχω απειρο χρόνο να πηγαινω στο κατάστημα να ψάχνω τι και πως, δηλαδή οτι δουλεια θα πρέπει να την κάνω από πριν, ... η κοπέλα που κάλεσα στο κατάστημα μου είπε οτι πρέπει μάλλον να γίνει επι τόπου. 

Γενικά το θέμα της εκτύπωσης της φωτογραφίας είναι μεγάλο, δηλαδή εγώ δεν έχω προλάβει να εκτυπώσω ελάχιστες φωτό από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου. 

Οπότε ψάχνω γενικά να ακούσω εντυπωσεις να δω που θα στραφώ ...

φυσικά αν με καλύπτει αυτό το app κ μπορώ να τα κάνω όλα εκεί, να μη χανω το χρόνο μου, θα χρησιμοποιήσω αυτό. 

Το έχει κανείς χρησιμοποιήσει ; το  KODAK moments  είναι. Μήπως χρησιμοποιείται και αλλού/σε άλλα καταστήματα;

Βασικά θα ήταν και ωραίο δωράκι στον νονό μας, και στην γιαγιά...  

Κοίτα εγώ δούλευα σε κατάστημα γερμανός.Οι φωτογραφίες είναι καλές και μπορείς να επιλέξεις και κάποια μεγέθη.Όμως το άλμπουμ δεν το έχω δει γτ δεν έτυχε.Εκείνη την ώρα που θα πας κανείς την επιλογή για το αν θες άλμπουμ,ημερολόγιο ή απλή φωτογραφία.Μπορεί να έχει κ αλλες Επιλογές αλλά έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια και δε θυμάμαι,έχει γινει κ κάποια αναβάθμιση στο ενδιάμεσο.Αυτο που θα σου έλεγα σίγουρα ειναι να πας σε ώρα που δεν είναι αιχμής αλλιώς δε θα βγάλεις άκρη..

Αν θες να εκτυπωσεις αρκετες φωτογραφιες συμφερει καλυτερα να παρεις εναν εκτυπωτη! Μπορεις να βρεις αξιοπρεπεστατο εκτυπωτη με 60-70 ευρω και να εκτυπωνεις ανα πασα ωρα και στιγμη οτι θες!

7 ώρες πρίν, CMES είπε:

Αν θες να εκτυπωσεις αρκετες φωτογραφιες συμφερει καλυτερα να παρεις εναν εκτυπωτη! Μπορεις να βρεις αξιοπρεπεστατο εκτυπωτη με 60-70 ευρω και να εκτυπωνεις ανα πασα ωρα και στιγμη οτι θες!

Νομίζω ισχύει απο θεμα κόστους.Δεν ξέρω ακριβώς όμως πόσο παει το χαρτί και το μελάνι στο σπίτι κ πόσες φωτογραφίες τυπώνονται.Εκεί κοστίζει 0.30 η μια νομίζω 15×10 (δε θυμάμαι ακριβως τις διαστάσεις)

πρίν από 13 λεπτά , Elfer είπε:

Νομίζω ισχύει απο θεμα κόστους.Δεν ξέρω ακριβώς όμως πόσο παει το χαρτί και το μελάνι στο σπίτι κ πόσες φωτογραφίες τυπώνονται.Εκεί κοστίζει 0.30 η μια νομίζω 15×10 (δε θυμάμαι ακριβως τις διαστάσεις)

Ειναι πολυ πιο οικονομικο. Ενα φωτογραφικο χαρτι κοστιζει 3 ευρω το πακετο και εχει μεσα 20-30 νομιζω. Τα μελανια ειναι πια πολυ φτηνα και για ακομα μεγαλυτερη οικονομια μπορεις αντι να αγορασεις καινουριο να τα γεμιζεις στη μιση τιμη στα αντιστοιχα καταστηματα.

Διαφημίσεις

ευχαριστώ elfer!  θα το τηρήσω αυτό που λες!

πάντως για μένα καμία σχέση η εκτύπωση σπιτιού με το επαγγελματικό! είχα κάποιοες από καλό εκτυπωτη σπιτιού μέσα σε 2-3 χρόνια ασπρίσανε... 

για να λειτουργεί καλά ο εκτυπωτής εντωμεταξύ, πρεπει να τον χρησιμοποιείς συνέχεια. Δεν έχει κανένα νόημα μόνο για την 1 φορά που θέλεις κάτι να εκτυπωσεις λίγο πιο μαζικα, να έχεις τον εκτυπωτη.... τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 2-3 εκτυπωτές διαφορετικής μάρκας και όλοι, επειδή ακριβως δεν χρησιμοποιούνται σταθερά, αλλά περιστασιακά, χαλάσανε, γιατί κάθε πότε να καθαρίζεις κεφαλές, αλλάζεις στεγνωμένα μελάνια.  ήθελε κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσεις να φας 40 λεπτά για να τον επαναφέρεις! καλής μάρκας κ λίγο πιο ακριβούς, όχι οτι ναναι κιόλας!  

Μόλις παω θα σας ενημερωσω!!

πρίν από 15 λεπτά , belleblue είπε:

πάντως για μένα καμία σχέση η εκτύπωση σπιτιού με το επαγγελματικό! είχα κάποιοες από καλό εκτυπωτη σπιτιού μέσα σε 2-3 χρόνια ασπρίσανε... 

για να λειτουργεί καλά ο εκτυπωτής εντωμεταξύ, πρεπει να τον χρησιμοποιείς συνέχεια. Δεν έχει κανένα νόημα μόνο για την 1 φορά που θέλεις κάτι να εκτυπωσεις λίγο πιο μαζικα, να έχεις τον εκτυπωτη.... τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 2-3 εκτυπωτές διαφορετικής μάρκας και όλοι, επειδή ακριβως δεν χρησιμοποιούνται σταθερά, αλλά περιστασιακά, χαλάσανε, γιατί κάθε πότε να καθαρίζεις κεφαλές, αλλάζεις στεγνωμένα μελάνια.  ήθελε κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσεις να φας 40 λεπτά για να τον επαναφέρεις! καλής μάρκας κ λίγο πιο ακριβούς, όχι οτι ναναι κιόλας!  

Για αρχή μη βγάλεις πολλές.Πριν κανείς επιλογή για άλμπουμ βγάλε 2-3 δοκιμαστικά να δεις αν σε καλύπτει πρώτα.Γενικά φωτογραφίες απο εκεί έχω  προ 4ετιας και δεν έχουν χαλάσει.

2 ώρες πρίν, belleblue είπε:

Ολα τα φωτογραφεια εχουν τα ιδια μηχανηματα εκτυπωσης με τον γερμανο. Οποτε σε οποιο και να πας ειναι το ιδιο! Παντως εγω που εχω εκτυπωτη οι φωτογραφιες βγαινουν παρα πολυ καλες και δεν τον εχω καθαρισει ποτε. Για να πω την αληθεια δεν ηξερα καν οτι πρεπει!

Εχω εναν hp που ειχα παρει 70 ευρω. Φωτογραφικο χαρτι απο το πλαισιο. Εχω κορνιζαρει 2-3 απο τη γεννηση της κορης μου (πριν απο 2 χρονια). Δεν τις χτυπαει ο ηλιος αλλα ειναι διπλα στο παραθυρο. Επισης εχω αλλες 2 στο γραφειο μου απο τα Χριστουγεννα 16-17. Επισης εχω δωσει αρκετες απο το γαμο που εγινε το 2014 στην πεθερα μου και τη μαμα μου. Αυτες τις εχουν κορνιζαρισμενες μεσα στο σπιτι.

Διαφημίσεις

Λοιπόν πήγα, και έβγαλα κάτι πολύ όμορφες φωτό με περίγραμμα ουδέτερο, κ χρωματάκι , ,.. εχει διάφορες μπορντούρες, μπορείς να επιλέξεις να είναι με άσπρο γύρω γύρω και τετράγωνες, ή κλασικού μεγέθους πάλι με μπορντούρες της επιλογής σου γύρω γύρω.

Θα φαίνεται πιο όμορφο μέσα σε κορνίζα, όταν έχει ένα τέτοιο τυπωμένο περίγραμμα/πασπαρτού, ενώ αν επιλέξεις την άσπρη μπορντούρα (έτσι λέγεται) τότε μπορεί και το παιδί να ζωγραφίσει/γράψει γύρω γύρω κάτι και να φαίνεται και αυτό στην κορνίζα. 

Το μέγεθος που είναι μια χαρά για τέτοιο πράγμα ειναι το    15χ20.  φτάνει και για μπορντούρα και η φωτό είναι όσο μεγάλη θες για δώρο τέτοιο. 

Πάντως η ποιότητα είναι πολύ καλή έχει και δυνατότητα βελτίωσης κοντραστ και χρώματος πριν την εκτυπωση.

Νομίζω κάθε φωτό έκανε 90 λεπτά, σε 15χ20 με μπορντούρα & βελτίωση κλπ. δεν ξέρω αν αυτά είναι εξτρά στη τιμη δε το προσεξα. 

στην συνδεσιμοτητα γινεται με wifi  μεσω τηλεφώνου αλλά  αξίζει  μόνο αν έχεις 2 -3 φωτό,  ίδιου τύπου εκτυπωσης, ειναι λιγο αβολο,   καλυτερο το καλωδιο ή απευθείας το στικάκι. 

Πάντως είναι γρήγορα έτοιμες αν το μάθεις και πολύ βολικό το σύστημα, το κάνεις μόνος σου έχει touch screen.. θέλει λίγη εκμάθηση.  

Το θέμα είναι ότι ξεμπερδεύεις εκείνη τη στιγμή. 

To app kodak moments πρεπει να κατεβασεις (πχ απο το σπιτι)  αλλά τελικώς ήταν μόνο αυτό που βοηθούσε στην επικοινωνία κινητού και συσκευης της kodak.  Δεν κάνει κάτι άλο το app. 

Δηλαδή εάν δεν το είχα κατεβάσει απλώς θα συνεδεα με το καλώδιο το κινητό κλπ. 

Μια στοχία είναι ότι όταν συνδέεσαι μέσω wifi αν επιλέξεις άλλου τύπου εκτυπωση δηλαδή όχι τετραγωνη, ή άλλο μέγεθος, πρέπει να κανεις όλη τη διαδικασία από την αρχή πχ να συνδεθείς με νέο wifi password (!) δηλαδή δεν θυμάται την συσκευή σου , και 2 φορές που το προσπάθησα μετά δε λειτουργούσε ήθελε να κλείσεις το app κ βλακείες. Άρα καλώδιο και πάλι καλώδιο! 

Θα με ενδιέφερε να μάθω εάν έχετε πάει και σε καταστήματα φωτο και έχετε βγάλει εκεί με μηχάνημα εκτυπώσεις ή εάν υπάρχει και άλλης μάρκας τέτοιο μηχάνημα σε άλλο μαγαζί με φωτό.  Όπως και να έχει θέλω να μπω στην διαδικασια να εκτυπώσω επιτέλους (δεν το έχω κάνει εδώ και 7-8 χρόνια νομίζω)

Τώρα πρέπει να βρώ κορνίζες, δυστυχως η γνωστη αλυσίδα που υπαρχει παντου εχει σε αυτο το μεγεθος μονο κατι ασημενιες οποτε ..... ικέα ίσως αν μπορέσω. Που αλλού έχει φτηνές κορνίζες τύπου ικέα; ..

Επεξεργάστηκαν by belleblue

1 hour ago, belleblue είπε:

Λοιπόν πήγα, και έβγαλα κάτι πολύ όμορφες φωτό με περίγραμμα ουδέτερο, κ χρωματάκι , ,.. εχει διάφορες μπορντούρες, μπορείς να επιλέξεις να είναι με άσπρο γύρω γύρω και τετράγωνες, ή κλασικού μεγέθους πάλι με μπορντούρες της επιλογής σου γύρω γύρω.

Θα φαίνεται πιο όμορφο μέσα σε κορνίζα, όταν έχει ένα τέτοιο τυπωμένο περίγραμμα/πασπαρτού, ενώ αν επιλέξεις την άσπρη μπορντούρα (έτσι λέγεται) τότε μπορεί και το παιδί να ζωγραφίσει/γράψει γύρω γύρω κάτι και να φαίνεται και αυτό στην κορνίζα. 

Το μέγεθος που είναι μια χαρά για τέτοιο πράγμα ειναι το    15χ20.  φτάνει και για μπορντούρα και η φωτό είναι όσο μεγάλη θες για δώρο τέτοιο. 

Πάντως η ποιότητα είναι πολύ καλή έχει και δυνατότητα βελτίωσης κοντραστ και χρώματος πριν την εκτυπωση.

Νομίζω κάθε φωτό έκανε 90 λεπτά, σε 15χ20 με μπορντούρα & βελτίωση κλπ. δεν ξέρω αν αυτά είναι εξτρά στη τιμη δε το προσεξα. 

στην συνδεσιμοτητα γινεται με wifi  μεσω τηλεφώνου αλλά  αξίζει  μόνο αν έχεις 2 -3 φωτό,  ίδιου τύπου εκτυπωσης, ειναι λιγο αβολο,   καλυτερο το καλωδιο ή απευθείας το στικάκι. 

Πάντως είναι γρήγορα έτοιμες αν το μάθεις και πολύ βολικό το σύστημα, το κάνεις μόνος σου έχει touch screen.. θέλει λίγη εκμάθηση.  

Το θέμα είναι ότι ξεμπερδεύεις εκείνη τη στιγμή. 

To app kodak moments πρεπει να κατεβασεις (πχ απο το σπιτι)  αλλά τελικώς ήταν μόνο αυτό που βοηθούσε στην επικοινωνία κινητού και συσκευης της kodak.  Δεν κάνει κάτι άλο το app. 

Δηλαδή εάν δεν το είχα κατεβάσει απλώς θα συνεδεα με το καλώδιο το κινητό κλπ. 

Μια στοχία είναι ότι όταν συνδέεσαι μέσω wifi αν επιλέξεις άλλου τύπου εκτυπωση δηλαδή όχι τετραγωνη, ή άλλο μέγεθος, πρέπει να κανεις όλη τη διαδικασία από την αρχή πχ να συνδεθείς με νέο wifi password (!) δηλαδή δεν θυμάται την συσκευή σου , και 2 φορές που το προσπάθησα μετά δε λειτουργούσε ήθελε να κλείσεις το app κ βλακείες. Άρα καλώδιο και πάλι καλώδιο! 

Θα με ενδιέφερε να μάθω εάν έχετε πάει και σε καταστήματα φωτο και έχετε βγάλει εκεί με μηχάνημα εκτυπώσεις ή εάν υπάρχει και άλλης μάρκας τέτοιο μηχάνημα σε άλλο μαγαζί με φωτό.  Όπως και να έχει θέλω να μπω στην διαδικασια να εκτυπώσω επιτέλους (δεν το έχω κάνει εδώ και 7-8 χρόνια νομίζω)

Τώρα πρέπει να βρώ κορνίζες, δυστυχως η γνωστη αλυσίδα που υπαρχει παντου εχει σε αυτο το μεγεθος μονο κατι ασημενιες οποτε ..... ικέα ίσως αν μπορέσω. Που αλλού έχει φτηνές κορνίζες τύπου ικέα; ..

Μπορείς να δεις στο skroutz μήπως βρεις κατι οικονομικό ή κοντά στην περιοχή σου για να μην έχεις μεταφορικά.Κάποια Φωτογραφεία έχουν αντίστοιχο μηχάνημα απ'όσο ξέρω.Η χρέωση είναι ίδια άσχετα με την επεξεργασία που θα κάνεις εσύ.

ναι εννοείται στην περιοχή μου (τριγυρνάω και προς κέντρο με μετρό και ΒΠ με αυτοκίνητο), αττική τέλος πάντων.

Αλλιώς δε θα το κάνω ποτέ. Είναι από αυτά τα πράγματα που αν είναι virtual.... το αφήνεις για το virtual μέλλον!!! :-) !!!!  αυτό έκανα  δηλαδή τόσα χρόνια. 

Δε με ενδιαφέρει το οικονομικό αλλά το πρακτικό και το λίγο χρονοβόρο - και αυτό το ακούς συνήθως από όσους το έχουν ήδη κάνει .Δεν θα πάω σε κάποιον μέσω διαδικτύου, δηλαδή και ας έχω δεί δείγματα photobooks σε σπίτια. Για κάποιο λόγο, ίσως θυμάμαι τα παλιά; θέλω να πάω η ίδια στο φωτογραφείο να δώ την εκτύπωση εκείνη τη στιγμή; πες με περίεργη... μάλλον το βλέπω πιο συναισθηματικά!  όπως και να έχει  τα αυτόματα μηχανήματα σε φωτογραφεία με ενδιαφέρουν, για τις άμεσες ανάγκες / ορέξεις...

θα περιμένω εμπειρίες λοιπόν αν υπάρχει και άλλη τέτοια ετοιματζίδικη κατάσταση plug and play!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...