Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δραστηριότητες, αθλήματα, προπονήσεις και προβληματισμός

Recommended Posts

πρίν από 4 λεπτά , mama16 είπε:

Σε παιδικες ομάδες αυτό ή σε αντρικές? Στην παιδική ομάδα από εδώ που ζω δεν έχει καμία σχέση με αυτά που περιγράφεις, ή εμείς είμαστε τυχεροί κ πέσαμε σε καλή περίπτωση ή εσείς οι άτυχοι. Πάντως ποτέ δεν είχα ακούσει αρνητικά σχόλια ποτέ κ από άλλες ομάδες

Σε παιδικές ομάδες που συμμετέχουν σε τουρνουά. Σε εμάς αυτό ισχύει και με τις τρεις κοντινές. Ο ένας προπονητής έιναι απίστευτα γάιδαρος αλλά έχει τη φήμη ότι φέρνει αποτελέσματα και γι αυτό τον προτιμούν (δεν είναι λίγα τα εξάχρονα που ονειρεύονται καριέρα ή που ο μπαμπάς τους το ονειρεύεται), στους άλλους δύο συλλόγους όχι έτσι, αλλά βγάζουν και πάλι και άσχημο λεξιλόγιο και γενικά την κλασική κουλτούρα γηπέδου. Παρακολούθησα προπονήσεις γιατί με είχε φάει το παιδί και έφυγα τρέχοντας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 243
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμένα ζητάει πολυ το ποδόσφαιρο, όμως του είπα πως για να ξεκινήσει θα πρέπει να μάθει να κολυμπάει καλά να πάει στην μεγάλη πισίνα και μετά, δεν ξέρω πως θα συνδυαστεί αφού δεν είναι ούτε έξι και έχει τρεις φορές την βδομάδα κολύμβηση, μία ωδείο και την γυμναστική στο σχολείο, από Σεπτέμβριο θα έχει και διάβασμα πως θα προλαβαίνουμε, επίσης σκέφτομαι να εντάξω και τα αγγλικά στο πρόγραμμα. Με ένα παιδί και τρέχουμε..πωπω

Εγώ πήγα σε 4 ακαδημίες ποδοσφαίρου μέχρι να αποφασίσω, κατέληξα τελικά σε μια που σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες ως προς τα αποτελέσματα που φέρνει στο τεχνικό κομμάτι, αλλά τουλάχιστον οι προπονητές δεν βρίζουν, δεν πιέζουν ανελέητα και έχουν την έννοια περισσότερο να κάνουν τις προπονήσεις να έχουν πλάκα και να φέρνουν διασκέδαση, παρά να αποδίδουν οι ομάδες στα τουρνουά.

Για μικρά παιδιά, μέχρι Γ-Δ δημοτικού, που δεν κάνουν πρωταθλητισμό, είναι ωραία αν βολέψουν δραστηριότητες μέσω Δήμων ή και Σχολικών Συλλόγων. Γιατί εκεί δεν υπάρχει πίεση και συμμετοχή σε αγώνες κλπ, και μπορούν και να δοκιμάσουν πολλά πράγματα με μικρό κόστος και χωρίς τρελές δεσμεύσεις χρόνου. Εμείς δεν είχαμε κάτι αξιόλογο εδώ γύρω όταν ήταν μικρά τα παιδιά και πολύ το ζηλεύω που μετά οργανώθηκαν αρκετά πράγματα αλλά ήταν για πιο μικρά. Παλιά δηλαδή υπήρχε μόνο χορός και θεατρικό παιχνίδι, ενώ μετά έβαλαν πολεμικές τέχνες, πινγκ πονγκ, μπάσκετ και ήταν πιο παιχνίδι από όσο έχουμε συνηθίσει σε συλλόγους και προσανατολισμένο σε παιδάκια νήπιο-πρώτες τάξεις δημοτικού (λογικό, γιατί τα διοργάνωσαν οι ίδιοι οι γονείς, και ήξεραν τι ψάχνουν).

πρίν από 12 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Για τους ενήλικες, είναι 300 λεπτά τη βδομάδα αερόβιας άσκησης σχετικά έντονης (έστω γρήγορο περπάτημα) ή 150 λεπτά πολύ έντονης αερόβιας άσκηση;, και τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα ενδυνάμωση. Τα ελάχιστα αυτά. Σκέψου πόσοι τα κάνουμε, να δεις πόσο παραμορφωμένη είναι και η αντίληψή μας για το τι χρειάζεται και ο οργανισμός των παιδιών μας.

Καλά έλεγα για ιαματικά λουτρά κ φυσικοθεραπείες. Ενταξει εγω βάζω κ το μάθημα σαν άσκηση γιατί περπατάω πολύ στην τάξη :-P

Ο άντρας μου με μεγάλη κουλτούρα αθλητισμού κ άσκησης ακόμα κ τώρα, έχει δυο αυτοάνοσα, που βέβαια εκδηλώθηκαν στην περίοδο που γέννησα που την αραίωσε ή κ έκοψε ένα διάστημα, βέβαια είναι κ καπνιστής κ ενίοτε πίνει κανένα ποτακι παραπάνω. πραγματικά ώρες ώρες αναρψτιεμαι, αν όντως φαίνεται να σου αφήνει θέματα στην υγεία, εγω τι κουσούρι θα βγάλω άραγε; 

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Τα πράγματα είναι πολύ πιο άγρια σε ομαδικά αθλήματα, και επίσης σε πρωταθλητισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις φωνές και τιμωρίες τύπου "όλη η ομάδα μισή ώρα πους απς γιατί ο Γιάννης λουφάρει". Στο ποδόσφαιρο έχω δει απαίσια κουλτούρα σε 3 συλλόγους που έχει η περιοχή, τρελό βρίσιμο, και γι αυτό δεν έχω αφήσει και το γιο μου να γραφτεί παρόλο που το ήθλε πολύ. Είναι και πατεράδες που σεγοντάρουν :(. Είναι 3/3 άρα δεν πιστεύω ότι είναι σύμπτωση.

Πόλο πέφτει φωνή και τιμωρία, έχω δει και προπονητές που χαλαρά θα έκανα μήνυση αν μιλούσαν έτσι στο γιο μου, και μιλάω για προπονητές σε ομάδες κάτω των 13 και σε φιλικούς αγώνες. Αλλά και οι κόσμιοι είναι "άγριοι" με την έννοια ότι και φωνάζουν και απαιτούν πειθαρχία. Αλλά είναι παιδιά τελευταίες τάξεις δημοτικού και πάνω και το άθλημα είναι άγριο, πας με μια συγκεκριμένη νοοτροπία, ξέρεις ότι υπάρχει βία και είσαι χοντρόπετσος για να το διασκεδάσεις. Εδώ περιμένεις να φας αγκωνιά στο μάτι και να πνίξεις τον αντίπαλο, η φωνή θα σε πτοήσει;

Κολύμβηση φανάζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, γιατί απλά δεν ακούγονται αλλιώς, έχω δει προπονητή με ντουντούκα στο παρελθόν. Δεν βρίζουν κλπ, αλλά η ένταση είναι απίστευτη, γιατί άντε να καταλάβει ο άλλος με το κεφάλι στο νερό τι του λες. Και έχει αυστηρότητα, προφανώς πολύ μεγαλυτερη όσο μεγαλώνεις, και κυρίως αν σε παίρνει να κατέβεις σε αγώνες, που τότε σε βλέπουν διαφορετικά, ας είναι και οι αγώνες της συνοικίας.

Μπάσκετ 2 ομάδες έχει η περιοχή, πιο κόσμια τα πράγματα, πολλές φωνές κλπ αλλά όχι το απαράδεκτο του ποδοσφαίρου.

Πολεμικές τέχνες, να πω την αλήθεια ταε κβο ντο δε μου άρεσε καθόλου, πολύ άσχημη συμπεριφορά και το ίδιο εισέπραττα στα τουρνουά από όλους τους προπονητές που ήταν εκεί. Από άλλους έχω ακούσει ότι κουγκ φου είναι πιο εξευγενισμένα τα πράγματα, αλλά δεν ξέρω γιατί η δικιά μου δεν ήθελε με τίποτα, είχε κολλήσει ταε κβο ντο με τον μουρλό που τσίριζε ασταμάτητα, δεν ξέρω γιατί της άρεσε αυτό το πράγμα.

Ενόργανη έχω εμπειρία μόνο από ένα σύλλογο και είναι καλή. Πάρα πολύ πειθαρχία, στρατιωτάκια ακούνητα κλπ γιατί είναι και επικίνδυνες οι ασκήσεις αν δεν προσέχεις τι κάνεις, αλλά τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σύλλογο οι άνθρωποι ήταν αυστηροί μεν, καλότροποι δε.

Το ακίνητο σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ καλό εχω ακουσει.

πρίν από 12 λεπτά , kotsifikos είπε:

Και εμένα ζητάει πολυ το ποδόσφαιρο, όμως του είπα πως για να ξεκινήσει θα πρέπει να μάθει να κολυμπάει καλά να πάει στην μεγάλη πισίνα και μετά, δεν ξέρω πως θα συνδυαστεί αφού δεν είναι ούτε έξι και έχει τρεις φορές την βδομάδα κολύμβηση, μία ωδείο και την γυμναστική στο σχολείο, από Σεπτέμβριο θα έχει και διάβασμα πως θα προλαβαίνουμε, επίσης σκέφτομαι να εντάξω και τα αγγλικά στο πρόγραμμα. Με ένα παιδί και τρέχουμε..πωπω

πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά?? αν θυμάμαι καλά δουλεύεις..! και υποθέτω οι δραστηριότητες δεν θα ειναι και πολύ αργά..

πρίν από 16 λεπτά , Deena είπε:

Εγώ πήγα σε 4 ακαδημίες ποδοσφαίρου μέχρι να αποφασίσω, κατέληξα τελικά σε μια που σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες ως προς τα αποτελέσματα που φέρνει στο τεχνικό κομμάτι, αλλά τουλάχιστον οι προπονητές δεν βρίζουν, δεν πιέζουν ανελέητα και έχουν την έννοια περισσότερο να κάνουν τις προπονήσεις να έχουν πλάκα και να φέρνουν διασκέδαση, παρά να αποδίδουν οι ομάδες στα τουρνουά.

Μα αυτό είναι το νόημα της προπόνησης, να διασκεδάσουν τα παιδιά, να αθληθουν και να να μάθουν να συμμετέχουν σε ομαδικά αγωνίσματα. Τι κ αν χάσουν? Κάποια άλλη φορά θα κερδίσουν!!

Ανάλογο προβληματισμό έχω για τις πολεμικές τέχνες. Θέλω πολύ να πάει για να μάθει αυτοάμυνα, αλλά αναρωτιέμαι αν θα καταφέρω να βρω καμιά σχολή που να διδάσκει αυτοπειθαρχία και άμιλλα αντί να κάνει μπούλινγκ και να εκκολάπτει νταήδες...

8 minutes ago, irin said:

πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά?? αν θυμάμαι καλά δουλεύεις..! και υποθέτω οι δραστηριότητες δεν θα ειναι και πολύ αργά..

Το καλό είναι ότι 5 τον έχω πάρει από το σχολείο και οι δραστηριότητες του  είναι από τις 6 έως 8 το πολύ οπότε ευτυχώς βγαίνει, απλά όταν κάτι άλλο προκύπτει (πχ ένας γιατρός) θα πρέπει να το βάλω στην μία ημέρα που μένει ελεύθερη .

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , kotsifikos είπε:

κολύμπι, ποδόσφαιρο, ωδείο, αγγλικά + σχολείο/διάβασμα είναι πολλά kotsifikos. Θα κλατάρετε, παιδί και γονεις. Ταπεινή (και εμπειρική μου) γνώμη .... 

πρίν από 4 λεπτά , kotsifikos είπε:

Το καλό είναι ότι 5 τον έχω πάρει από το σχολείο και οι δραστηριότητες του  είναι από τις 6 έως 8 το πολύ οπότε ευτυχώς βγαίνει, απλά όταν κάτι άλλο προκύπτει (πχ ένας γιατρός) θα πρέπει να το βάλω στην μία ημέρα που μένει ελεύθερη .

Κατάλαβα... εμείς έχουμε ως τώρα 2 δραστηριότητες τη βδομάδα για το ένα παιδί, καμία για το άλλο, και αναρωτιέμαι τί θα κάνω από  σεπτέμβριο, γιατί το ένα μου ζητάει κι άλλα, το άλλο ακόμα είναι 4- δεν ζητάει, αλλά καλό θα ήταν να κάνει κάτι. Και μετά...γύρνα να μαγειρέψεις για να έχεις τα ταπεράκια του σχολείου έτοιμα... περαστικά μας!

Και βλέπω ότι τους λείπει και το χαλαρό παιχνίδι στο σπίτι με τα παιχνίδια τους! ό,τι ώρα κι αν γυρίσουμε ,ζητάνε λίγο  χρόνο να παίξουν..οπότε δεν θέλω να είμαστε συνέχεια έξω.. λείπουν 8.00-17.00, κρίμα είναι να μη χαλαρώνουν ποτέ!

13 minutes ago, annoulen said:

κολύμπι, ποδόσφαιρο, ωδείο, αγγλικά + σχολείο/διάβασμα είναι πολλά kotsifikos. Θα κλατάρετε, παιδί και γονεις. Ταπεινή (και εμπειρική μου) γνώμη .... 

αυτό σκέφτομαι και εγώ, δεν θα βγαίνει ο χρόνος καθόλου, και είναι κρίμα να είμαστε στην τρεχάλα όλη μέρα κάθε μέρα.

13 minutes ago, irin said:

Κατάλαβα... εμείς έχουμε ως τώρα 2 δραστηριότητες τη βδομάδα για το ένα παιδί, καμία για το άλλο, και αναρωτιέμαι τί θα κάνω από  σεπτέμβριο, γιατί το ένα μου ζητάει κι άλλα, το άλλο ακόμα είναι 4- δεν ζητάει, αλλά καλό θα ήταν να κάνει κάτι. Και μετά...γύρνα να μαγειρέψεις για να έχεις τα ταπεράκια του σχολείου έτοιμα... περαστικά μας!

Και βλέπω ότι τους λείπει και το χαλαρό παιχνίδι στο σπίτι με τα παιχνίδια τους! ό,τι ώρα κι αν γυρίσουμε ,ζητάνε λίγο  χρόνο να παίξουν..οπότε δεν θέλω να είμαστε συνέχεια έξω.. λείπουν 8.00-17.00, κρίμα είναι να μη χαλαρώνουν ποτέ!

Μαγείρεμα το βράδυ δεν προλαβαίνω άλλη ώρα!

για το παιχνίδι έχεις δίκιο και εμένα το ζητάει και είναι θέμα αυτό , σκέψου από ωδείο προχθές αργήσαμε και φτάσαμε σπίτι 8:30 και ήθελε να παίξει πριν το μπάνιο και τον ύπνο..αυτό δεν έχω  αποφασίσει πως θα το διαχειριστούμε. και εγώ συμφωνώ πως είναι κρίμα να μην έχουν ελεύθερο χρόνο και για αυτό προσπαθώ όλο το σκ για την ώρα να είναι ελεύθερο το πρόγραμμα.

πρίν από 9 λεπτά , kotsifikos είπε:

.......προσπαθώ όλο το σκ για την ώρα να είναι ελεύθερο το πρόγραμμα.

Και εμείς αυτό προσπαθούμε αλλά δεν βγαίνει πάντα. Επί του παρόντος έχουμε το Σάββατο πρωί 2 ώρες σχέδιο ο μεγάλος. Προπονήσεις το ΣΚ δεν πάνε, δεν θέλουν και δεν τους πιέζουμε. Κ εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χρόνος και τις καθημερινές και το ΣΚ, ακόμα και για να βαρεθούν. Είναι παιδιά. Βέβαια εμένα είναι 2, και τίποτα να μην υπάρχει κανονισμένο, θα απασχοληθούν μεταξύ τους είτε παίζοντας είτε μαλώνοντας. Δεν ξέρω στο ένα παιδί πως θα ήταν η κατάσταση. 

16 minutes ago, annoulen said:

Δεν ξέρω στο ένα παιδί πως θα ήταν η κατάσταση. 

Θα σου πω εγώ, εμένα περιφέρεται σπίτι λέγοντας πως βαριέται , μου ζητάει επίμονα να παίξουμε μαζί, δεν θέλει να παίζει μόνος του θέλει και κάποιον άλλο μαζί του, αυτό είναι μεγάλο θέμα ειλικρινά, με τα πολλά θα παίξει μόνός του για λίγο και μετά πάλι τα ίδια. Τώρα στην καραντίνα η νέα του συνήθεια για όταν δεν έχει τι να κάνει ήταν να διαβάζει, έμαθε με αυτόν τον τρόπο να διαβάζει βιβλίο κανονικό ολόκληρο οπότε περνάει χρόνο έτσι, θα ζωγραφίσει, θα φτιάξει παζλ, και άλλα διάφορα τέτοια. Γενικά όμως θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα αυτή τη γκρίνια ''παίζω μόνος μου και δεν μου αρέσει θέλω να παίξεις μαζί μου''.

Και εγώ πιστεύω πως πρέπει να βαριέται ώστε να μπαίνει στην διαδικασία να σκέφτεται τι θέλει να κάνει, επίσης θέλω να υπάρχει χρόνος για ελεύθερο παιχνίδι γιατί πραγματικά νομίζω πως είναι απαραίτητο στα παιδιά.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, annoulen είπε:

Με εξαίρεση το ποδόσφαιρο, τα υπόλοιπα τα κάνω με 3 παιδιά, εδώ και πολλάαα χρόνια. Συνηθεια είναι, και προφανώς κουραστικό για το γονιό, όχι για το παιδί, εφόσον το παιδί το θέλει. Εμένα βασικά βαριούνται, το γυρεύουν και όταν πάνε και κάπου με όρεξη, τι να πω; Δε θα μάθεις μουσική γιατί κολυμπάς; Είναι και παράλογο σαν συλλογισμός. Θα άλλαζε αν ήταν κακοί μαθητές γιατί δεν προλάβαιναν να διαβάσουν, αλλά όταν σταθερά είναι άριστοι, ούτε αυτό μπορώ να το επικαλεστώ. Το οικονομικό είναι ένα θέμα, και όντως είναι πολυτέλεια, θέλει μια οικονομική άνεση. Το μόνο πράγμα που με έβγαλε νοκ άουτ είναι τα τελευταία 3 χρόνια προπονήσεις πόλο, που γίνονται πάντα πολύ αργά, γιατί πιάνουν όλη τη ρημάδα την πισίνα, άρα πρέπει να έχουν τελειώσει τα υπόλοιπα μαθήματα.

Ξέρω πάντως και φίλη της κόρης μου, μαθήτρια του 19+ που κάπως έχει καταφέρει 17 χρονών να μένει ένας χρόνος ακόμη για πτυχίο πιάνου, να έχει τελειώσει Αγγλικά και Γερμανικά σε επίπεδο C2, να κάνει σταθερά μπαλέτο και κολύμβηση, και να είναι και κάθε Σάββατο βράδυ έξω. Προφανώς και με φροντιστήρια. Παιδί θαύμα :) 

Μεγάλο δίλημμα για εμένα το θέμα με τις δραστηριότητες. Σκεφτόμουν μήπως ξεκινήσει του χρόνου κάτι η μεγάλη (θα γίνει 4 τον Νοέμβριο). Αλλά δεν μου είναι εύκολο να αποφασίσω. Έχω ξανά γράψει και σε άλλο ποστ για τον προβληματισμό μου αυτόν. Βασικά προσπαθώ συνεχώς να υπολογίσω τα υπέρ και τα κατά. Στα υπέρ έχω ότι θα μάθει κάτι και ελπίζω ότι θα περνάει και καλά, στα κατά έχω ότι πλέον τα logistics είναι μεγάλο θέμα για εμάς, δεν είναι δηλαδή ότι θα την βάλω απλά στο αυτοκίνητο, θα πάμε, θα κάνει την δραστηριότητα και θα γυρίσουμε, είναι ολόκληρη διαδικασία με τα 2 μικρότερα αδέρφια της. Επίσης όλη μέρα είναι έξω στον παιδικό και παιζει οπότε όταν γυρίζει σπίτι δεν θέλει ούτε στον κήπο να βγει, θέλει να είναι συνεχώς μέσα και να παίζει με τα παιχνίδια της. Αυτά σκέφτομαι και λέω μήπως το αναβάλω για έναν χρόνο ακόμη. Επίσης δεν ξέρω και τι θα την ενδιέφερε. Γενικά δεν το έχει με την κίνηση. 

πρίν από 2 λεπτά , Chrysoum είπε:

Μεγάλο δίλημμα για εμένα το θέμα με τις δραστηριότητες. Σκεφτόμουν μήπως ξεκινήσει του χρόνου κάτι η μεγάλη (θα γίνει 4 τον Νοέμβριο). Αλλά δεν μου είναι εύκολο να αποφασίσω. Έχω ξανά γράψει και σε άλλο ποστ για τον προβληματισμό μου αυτόν. Βασικά προσπαθώ συνεχώς να υπολογίσω τα υπέρ και τα κατά. Στα υπέρ έχω ότι θα μάθει κάτι και ελπίζω ότι θα περνάει και καλά, στα κατά έχω ότι πλέον τα logistics είναι μεγάλο θέμα για εμάς, δεν είναι δηλαδή ότι θα την βάλω απλά στο αυτοκίνητο, θα πάμε, θα κάνει την δραστηριότητα και θα γυρίσουμε, είναι ολόκληρη διαδικασία με τα 2 μικρότερα αδέρφια της. Επίσης όλη μέρα είναι έξω στον παιδικό και παιζει οπότε όταν γυρίζει σπίτι δεν θέλει ούτε στον κήπο να βγει, θέλει να είναι συνεχώς μέσα και να παίζει με τα παιχνίδια της. Αυτά σκέφτομαι και λέω μήπως το αναβάλω για έναν χρόνο ακόμη. Επίσης δεν ξέρω και τι θα την ενδιέφερε. Γενικά δεν το έχει με την κίνηση. 

Μεγαλώνοντας τα παιδιά, μοιραία θα συνδιάσεις δραστηριότητες αν θες να κάνουν πράγματα, αλλά έχεις ακόμη κάποιο καιρό, πρόσφατα δεν γέννησες; Λογικά στο άμεσο μέλλον, αν είναι να κάνει κάτι, θα την πηγαίνει ο μπαμπάς, πώς αλλιώς;

Πιο μετά, ή βρίσκεις μικτά γκρουπ, να πάνε 2 παιδιά πχ στην πισίνα ταυτόχρονα, ή παράλληλες δραστηριότητες, πχ αν πας σε ωδείο ζητάς την ώρα που το ένα κάνει κιθάρα το άλλο να κάνει πιάνο, ή ψάχνεις να βρεις ποδόσφαιρο που θέλει το ένα παιδί να είναι κοντά σε κολυμβητήριο που θέλει το άλλο, ακόμη και αν το καθένα από μόνο του δε θα ήταν η πρώτη σου επιλογή, γιατί έτσι βγαίνεις 3 φορές τη βδομάδα και για τα δύο μαζί αντί για 6 κλπ. 

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

προσπαθώ όλο το σκ για την ώρα να είναι ελεύθερο το πρόγραμμα.

Αυτό είναι το μεγάλο δράμα των ομαδικών. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ κλπ, έχουν αγώνες ΣΚ και μπορεί και αρκετά μακριά από το σπίτι. Και καταρχήν πιέζουν οι προπονητές, και μετά δεν έχει νόημα και για το ίδιο το παιδί να πηγαίνει να κάνει το "βαρετό" κομμάτι αλλά συστηματικά να χάνει τον αγώνα. Βέβαια όχι σε νήπια, αλλά και από 7-8 χρονών, είναι μεγάλη δέσμευση.

πρίν από 4 λεπτά , Chrysoum είπε:

Έτσι όπως το περιγράφεις, κ αφού παιδικό πάει καιρό άρα έχει κοινωνικοποιηθεί κ βγαίνει κ έξω, μπορεί να μην είναι τόσο αναγκαίο απά. εξάλλου τα δικά σου ανά δυο θα είναι κοντά, θα μπορπυν αργότερα να πηγαίνουν κ σε καποθο μαζί, απλώς το ένα θα το ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς κ το άλλο λίγο πιο αργά. Εγω θέλω κάτι για να κάνουμε γνωριμίες, άθλημα εδώ πριν τα 4 δεν υπάρχει, κάπου εκεί ξεκινουν τα ομαδικά. αν είχαμε κολύμβηση θα πηγαίναμε βέβαια. ίσως πάμε μουσικοκινητική όμως, απλώς δεν ξέρω σ αυτή η φάση αφού θα είναι κ η πρώτη επαφή με σχολείο, μην πέσουν μαζί πολλά. Πάντως κ εγω είμαι μπερδεμένη γιατί θέλω από τη μια πολλά ερεθίσματα, σκέφτομαι από την άλλη όμως κ το άλλο άκρο να το γράφεις παντού σαν τρελός λες κ θα χάσει την υποτροφία στο Χαρβαρντ αν έχει μια δραστηριότητα λιγότερη. Σκέφτομαι το ελεύθερο παιχνίδι αλλά βλέπω κ τα παιδθα εδώ να χαζολογάνε έξω πααααρα πολύ κ με πιάνει ο ρατσισμός μου για την επαρχία, αλλά μετά σκέφτομαι ότι στην Αθήνα μπορεί να χαζολογάνε στο ιντερνετ ούτως ή άλλως. Για τα αγγλικά έχουμε πει να αρχίσει αργά, ας πάει κ τετάρτη ή πέμπτη κατευθείαν ιδιαίτερο κ αν είναι εφικτό με καθηγητη που να είναι κ φυσικός ομιλητής, για να προχωρήσει γρήγορα. για 2η γλώσσα δεν ξέρω, εγω έχω τρέλα με τις γλώσσες, ο σύζυγος τη δεύτερη την έμαθε επικοινωνιακά μεγάλος κ έτσι δεν το έχουμε αναλύσει. μουσική του δείχνω πράγματα κ σιγιυρα θα κάνει από νωρίς, αθλήματα έχουμε 2 στο μυαλό μας, στίβο κ ένα ομαδικό κ ας διαλέξει μετά πού θα καταλήξει. Για ο,τι άλλο, θα το δούμε αναλόγως. 

πρίν από 4 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Μεγαλώνοντας τα παιδιά, μοιραία θα συνδιάσεις δραστηριότητες αν θες να κάνουν πράγματα, αλλά έχεις ακόμη κάποιο καιρό, πρόσφατα δεν γέννησες; Λογικά στο άμεσο μέλλον, αν είναι να κάνει κάτι, θα την πηγαίνει ο μπαμπάς, πώς αλλιώς;

Πιο μετά, ή βρίσκεις μικτά γκρουπ, να πάνε 2 παιδιά πχ στην πισίνα ταυτόχρονα, ή παράλληλες δραστηριότητες, πχ αν πας σε ωδείο ζητάς την ώρα που το ένα κάνει κιθάρα το άλλο να κάνει πιάνο, ή ψάχνεις να βρεις ποδόσφαιρο που θέλει το ένα παιδί να είναι κοντά σε κολυμβητήριο που θέλει το άλλο, ακόμη και αν το καθένα από μόνο του δε θα ήταν η πρώτη σου επιλογή, γιατί έτσι βγαίνεις 3 φορές τη βδομάδα και για τα δύο μαζί αντί για 6 κλπ. 

Αυτό είναι το μεγάλο δράμα των ομαδικών. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ κλπ, έχουν αγώνες ΣΚ και μπορεί και αρκετά μακριά από το σπίτι. Και καταρχήν πιέζουν οι προπονητές, και μετά δεν έχει νόημα και για το ίδιο το παιδί να πηγαίνει να κάνει το "βαρετό" κομμάτι αλλά συστηματικά να χάνει τον αγώνα. Βέβαια όχι σε νήπια, αλλά και από 7-8 χρονών, είναι μεγάλη δέσμευση.

σκεψου τα δικά μας φεύγουν κ αυθημερόν για άλλο νησί ή το σ/κ με διανυκτέρευση, με ο,τι συνεπάγεται αυτό για τις άλλες δραστηριότητες κ το διάβασμα του σχολείου συν την εποπτεία που δεν εχεις ακριβώς συν το υπερβολικό δέσιμο που αναπτύσσουν με την ομάδα... εμένα αυτά καθολου δεν μ αρέσουν, κερδίζουν βέβαια εμπειριες αλλά έχω επιφυλάξεις για το ποσο συστηματικά θα ήθελα να το κάνει από ένα σημείο κ μετά. Βέβαια με μοναχοπαίδι πρέπει να αποδεχτώ ότι η ανάγκη της συντροφιάς θα οδηγήσει σε πολλές υποχωρήσεις εκ μέρους μας. 

πρίν από 4 λεπτά , Έσπερος είπε:

Για τα αγγλικά έχουμε πει να αρχίσει αργά, ας πάει κ τετάρτη ή πέμπτη κατευθείαν ιδιαίτερο κ αν είναι εφικτό με καθηγητη που να είναι κ φυσικός ομιλητής, για να προχωρήσει γρήγορα. για 2η γλώσσα δεν ξέρω, εγω έχω τρέλα με τις γλώσσες, ο σύζυγος τη δεύτερη την έμαθε επικοινωνιακά μεγάλος κ έτσι δεν το έχουμε αναλύσει. μουσική του δείχνω πράγματα κ σιγιυρα θα κάνει από νωρίς, αθλήματα έχουμε 2 στο μυαλό μας, στίβο κ ένα ομαδικό κ ας διαλέξει μετά πού θα καταλήξει. Για ο,τι άλλο, θα το δούμε αναλόγως. 

Χμμ, αν θυμάμαι καλά στις τάξεις που λες έχει χαθεί το τραίνο πια αν σε απασχολεί η προφορά . Eπειδή λες για φυσικό ομιλητή. Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι κάπου πριν τα 10 έχει χαθεί η ευκαιρία.

Συνηθίζεται αυτό που λες εκεί που είστε; Εδώ τυχαίνει να υπάρξει ένα παιδάκι στο κάθε τμήμα που να μην κάνει Αγγλικά από τις πρώτες τάξεις Δημοτικού και είναι θέμα κουτσομπολιού μεταξύ των παιδιών. Δε μιλάω για μεγάλα εισοδήματα αλλά και για τα παιδιά οικονομικών μεταναστών.

πρίν από 20 λεπτά , Chrysoum είπε:

Εγώ στη θέση σου δεν θα ξεκινούσα το μεγάλο παιδί φέτος κάτι. Απ' τη στιγμή που λείπει όλη μέρα κ παίζει τι άλλο να κάνει? Κ για σένα δύσκολο θα είναι με ένα παιδάκι μηνών. Δεν την πήραν κ τα χρόνια, μπορεί να ξεκινήσει στα 5 κάποια δραστηριότητα.

Εγώ σκέφτομαι από Σεπτέμβριο μήπως την ξεκινήσω την μεγάλη κολυμβητήριο, συνήθως 2 φορές την εβδομάδα είναι?

πρίν από 7 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Χμμ, αν θυμάμαι καλά στις τάξεις που λες έχει χαθεί το τραίνο πια αν σε απασχολεί η προφορά . Eπειδή λες για φυσικό ομιλητή. Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι κάπου πριν τα 10 έχει χαθεί η ευκαιρία.

Συνηθίζεται αυτό που λες εκεί που είστε; Εδώ τυχαίνει να υπάρξει ένα παιδάκι στο κάθε τμήμα που να μην κάνει Αγγλικά από τις πρώτες τάξεις Δημοτικού και είναι θέμα κουτσομπολιού μεταξύ των παιδιών. Δε μιλάω για μεγάλα εισοδήματα αλλά και για τα παιδιά οικονομικών μεταναστών.

όχι δεν συνηθίζεται αλλά θεωρώ χάλι να κανεις άπειρα χρόνια αγγλικά για να φτάσεις στο πτυχίο. το θεωρώ μεγάλο χάσιμο χρόνου. να ξεκινήσει τόσο μικρος τι θα κάνει μετά μέχρι την ηλικία που θα μπορεί αντληπτικα (όχι γλωσσικά) να πάρει το proficiency ή έστω το lower? κρίμα δεν είναι; δεν φτάνει η κοροϊδία που παίρνεις το χαρτι νωρίς κ αν δεν πας στα18 στην Αγγλία κ πας αργότερα πρέπει να ξανά δώσεις για άλλο χαρτι... Τον φυσικό ομιλητή τον θέλω έστω για να το ακούει σωστά αλλά κ για να έχει μια εικόνα της χώρας κ του πολιτισμού, πέρα από τη γλώσσα, κι ας μην αποκτήσει κομψή βρετανική προφορά, δεν πειράζει. 

πρίν από 45 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

εφόσον το παιδί το θέλει

Για μένα αυτό το κριτήριο είναι πολύ σημαντικό. Το παιδί σε καθοδηγεί στα "μη υποχρεωτικά", στα hobbies, στο να έχει ή στο να μην έχει, ή στο να έχει εντός σπιτιού. Και δεν μιλάμε βέβαια για ταμπλετ κλπ.  Πάντως μπράβο σας, είστε πολύ δραστήρια οικογένεια :)!! και με πολλές αντοχές!! 

Και επίσης, @Έσπερος και εγώ νομίζω ότι Τετάρτη ή Πέμπτη Δημοτικού είναι σχετικά αργά για αγγλικά. Και από εκπαιδευτικής άποψης να το πάρει κάποιος, γιατί να πάρει τόσες πολλές πληροφορίες γρήγορα με τα ιδιαίτερα ? Δλδ να βγάζει 2 τάξεις την χρονιά ? Σαφώς και γίνεται, αλλά μήπως να το ξανασκεφτείς ?

Επεξεργάστηκαν by annoulen

20 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

Ναι δεν μιλάω για πιο μετά, το να κάνουν πράγματα συνδυαστικά είναι μονόδρομος. Επίσης είναι μονόδρομος και το να κάνουν πράγματα στην γειτονιά, δεν μπορούμε να αφήνουμε 3 παιδιά σε 3 διαφορετικά σημεία της πόλης. Πιο πολύ προβληματιζομουν για το αν θα ξεκινήσει τώρα (μετά το καλοκαίρι δηλαδή) κάτι ή όχι. 

Στα ιδιαίτερα με native speaker κιόλας, πας με άλλη λογική πάντως @Έσπερος συνήθως, δε σε αφορά το χαρτί δηλαδή σα χαρτί, αλλιώς πετάς τα λεφτά σου. Πας με τη λογική να μάθει το παιδί να σκέφτεται στη γλώσσα, έχει και η καθηγήτρια τη λογική αυτή, μόνο ξένη γλώσσα, δεν μιλάς Ελληνικά, δε μεταφράζεις, δίνεις έμφαση στην κουβέντα, δε σε αφορά σε ποια τάξη είσαι κλπ. Εννοείται ότι τελικά παίρνεις και το χαρτί γιατί μπορείς, αλλά δεν πας με αυτό το στόχο. Αλλιώς πραγματικά πετάς λεφτά, γιατί native speaker καθηγητής χρεώνει τα διπλά από Έλληνα (καθηγητής, όχι απλά Αγγλος τουρίστας που κάνει συζήτηση για χαρτζιλίκι, γιατί υπάρχει και αυτό σαν άποψη και μπορεί καινα δουλέψει, αλλά έχεις άλλα προβλήματα εκεί, με συστάσεις, εμπιστοσύνη κλπ). 

πρίν από 4 λεπτά , Chrysoum είπε:

Ναι δεν μιλάω για πιο μετά, το να κάνουν πράγματα συνδυαστικά είναι μονόδρομος. Επίσης είναι μονόδρομος και το να κάνουν πράγματα στην γειτονιά, δεν μπορούμε να αφήνουμε 3 παιδιά σε 3 διαφορετικά σημεία της πόλης. Πιο πολύ προβληματιζομουν για το αν θα ξεκινήσει τώρα (μετά το καλοκαίρι δηλαδή) κάτι ή όχι. 

Αν δε θέλει κάτι πολύ, δε θα πιεζόμουν ,μικρούλα είναι, έχετε άλλον ένα χρόνο, ειδικά αν στο σχολείο υπάρχει άσκηση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...