Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίστα δώρων για παιδικό πάρτι

Recommended Posts

Δεν θα το έκανα, αλλά άμα μου ερχόταν σε πρόσκληση άλλου παιδιού μη σου πω θα με ανακούφιζε κιόλας από το να σκεφτώ τι να του πάρω, ειδικά αν δεν το ξέρω και καλά το παιδί. Δε θα χαρακτήριζα αρνητικά δηλαδή. Βασικά αδιάφορο μου φαίνεται.

Είναι μάλλον θέμα νοοτροπίας όπως λες, θυμάμαι πριν χρόνια έναν συνάδελφο Ιταλό που μας ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα μεγάλο πάρτι σπίτι του και όποιος του έλεγε ότι θα έρθει, τον ρώταγε τι θα φέρει ποτό, φαγητό ή γλυκό. Το τι γέλιο έπεσε από τους Έλληνες συναδέλφους με το "βερεσέ" πάρτι δε λέγεται. Για τους ξένους όμως ήταν αυτονόητο.

Άσχετο, σε αίθουσα γνωστού ελληνικού ταχυφαγείου, γίνεται άνετα πάρτυ με 150 ευρώ με 15 παιδάκια και αντίστοιχους ενήλικες με καφέ και φαγητό. Για όποιον δεν έχει πρόβλημα με το εν λόγω φαγητό είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση αλλά για μικρά παιδάκια κυρίως που είναι για παιδότοπο. Για εφτάχρονα νομίζω είναι πολύ παιδικό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Macgyver είπε:

Ο χρυσός μπορεί να μεταπωληθεί ξέρεις ή να τροποποιηθεί σε μετέπειτα κόσμημα. Να μην μιλήσω πόσα χρήματα κάνει μία χρυσή λίρα. 

Και παρόλαυτά σου άρεσε όταν το χαρακτήρισαν άχρηστο.

Just now, kotsifikos είπε:

Το πάρτυ το κάνεις για να χαρεί το παιδί σου και να παίξει με τους φίλους τους, όχι για να μαζέψει δώρα (φαντάζομαι δηλαδή).

Εγώ έχω την τάση να μην αλλάζω δώρα που φέρνουν φίλοι του σε πάρτυ, γιατί με νοιάζει η κίνηση, δεν θα δώσω σημασία στο πόσο κόστιζε το δώρο (όσο δήθεν και αν είμαι) , θα εκτιμήσω τον χρόνο του κάθε γονέα που διέθεσε για να έρθει στο πάρτυ του παιδιού μου και η πρόθεση του να κάνει χαρούμενα τα γενέθλια του .

Φυσικά το κάνεις για να χαρεί το παιδί σου, όχι φυσικά για τα δώρα. Αλλά τα δώρα τα φέρνουν έτσι κι αλλιώς.

Εγώ προσωπικά θα χαιρόμουν να συμβάλω να αγοραστεί κάτι στο παιδί που πραγματικά θέλει. Πάντα προτιμώ να κάνω δώρα που ξέρω ότι θα αρέσουν στον άλλον, κι όχι σ' εμένα, ή τουλάχιστον να μπορούν να αλλαχθούν. 

Just now, VGI είπε:

Εμείς όταν θέλουμε τέτοια δώρα συνενοουμαστε με του παππούδες- νονούς-θείους (πολύ κοντινούς συγγενείς) και τους λέμε ότι θέλουμε το συγκεκριμένο δώρο και οποιος μπορει μας δινει λεφτά  αντί για  δώρο και συμπληρωνουμε και εμείς αν χρειαστεί και τους παίρνουμε αυτό που θέλουν.

Αυτό που λες είναι πολύ ωραίο αλλά προϋποθέτει οικειότητα και διάθεση  πράγμα το οποίο στις ημέρες μας σπανίζει. 

Εγώ προσωπικά δεν το έκανα ούτε στο γάμο, ούτε στη βάφτιση κ σίγουρα δε θα το κανω κ σε πάρτυ του παιδιού μου. Το μήνυμα που λαμβάνω από μια πρόσκληση με λογαριασμό ή λίστα γάμου είναι ότι με καλούν για να βγάλουν τα λεφτά τους ή τουλαχιστον μετράνε το δώρο μου παραπάνω από τη θέληση τους να με έχουν στη χαρά τους. Δε θα παρεξηγουμουν παντως, θα πήγαινα αλλά θα το έκανα με μισή καρδιά και θα είχα κ την αναλογη αντιμετώπιση σε μελλοντικές μας συναναστροφες.

Διαφημίσεις

Άσε που μετά θα λέει ότι δεν του πήραν δώρο οι γονείς του.:grin:

Ή ότι πήρε μόνο ένα δώρο από όλους τους καλεσμένους... Θέλω να πω δεν θα συνειδητοποιεί το μεγάλο κόστος του δώρου...

Just now, Manoulitsa75 είπε:

Και παρόλαυτά σου άρεσε όταν το χαρακτήρισαν άχρηστο.

Φυσικά το κάνεις για να χαρεί το παιδί σου, όχι φυσικά για τα δώρα. Αλλά τα δώρα τα φέρνουν έτσι κι αλλιώς.

Εγώ προσωπικά θα χαιρόμουν να συμβάλω να αγοραστεί κάτι στο παιδί που πραγματικά θέλει. Πάντα προτιμώ να κάνω δώρα που ξέρω ότι θα αρέσουν στον άλλον, κι όχι σ' εμένα, ή τουλάχιστον να μπορούν να αλλαχθούν. 

Ναι πράγματι είναι δεδομένο ότι θα φέρουν δώρα, απλώς είναι λίγο "κάπως" το να λες ευθεως "θεωρώ δεδομένο ότι έτσι κι αλλιώς θα φέρετε δώρο".Αν το έβλεπα σε πρόσκληση μπορεί να πήγαινα στο κατάστημα μπορεί και όχι ανάλογα αν βόλευε, όπως κάνω και στους γάμους με τα iban ή τις λίστες.Η ίδια δεν θα το έλεγα σε καλεσμένους, δεν το έκανα ούτε στο γάμο που συνηθίζεται,πόσο μάλλον σε πάρτυ.Οποιος ήθελε χρήματα είτε τα έφερε σε φακελάκι είτε ρώτησε iban, μου φαινόταν άκομψο να πω από μόνη μου "βάλτε λεφτά". Αλλά στον καθένα αρέσει κάτι άλλο, δεν σημαίνει ότι όλοι θα το έβλεπαν περίεργα, αλλοι μπορεί και να διευκολυνονταν όπως έγραψαν και παραπάνω για να μην ψάχνουν ιδέες για δωρα.Παραδειγμα για το πόσο διαφορετικά το βλέπει ο καθένας: στο γάμο μου με ρωτούσαν πολλοί αν προτιμάμε λεφτά ή δώρο κ τους φαινόταν περίεργο που έλεγα δωρο.Κι όμως, μου αρέσει σαν ιδέα να έχω κάτι που βλεποντας το να σκέφτομαι αυτόν που το εφερε.Αλλα δεν είναι υποχρεωτικό να το βλέπουν όλοι έτσι.Αφου εσένα σου αρέσει η λιστα, αυτο να κάνεις.Σε άλλους θα αρέσει,σε άλλους όχι.Ποτε δεν μπορεί να αρέσει σε όλους κάτι που κάνουμε.

Just now, Fenia27 είπε:

Εμενα προσωπικα δεν θα με ενοιαζε η λιστα δωρου στο παρτυ που θα ημουν καλεσμενη...Αν με βολευε να παω στο καταστημα θα πηγαινα και ουτε κομπλεξ εχω ποσα λεφτα να δωσω κι αν φανουν λιγα σε καποιον...Οτι αντεχει η τσεπη μου μεσα απο την καρδια μου για το παιδακι....

Αν θα το εκανα στο παιδι μου? Οχι.

Αν εδινα αρχικα στο παιδι μου την επιλογη να επιλεξει ενα απο τα δυο, αυτο θα το τηρουσα και θα περιμενα να επιλεξει. Οχι να του τα προσφερω και τα δυο. 

Περα απο αυτο που απο οτι βλεπω δεν σε απασχολει, δεν θελω αρχικα να περασω το μηνυμα ατο παιδι μου οτι τα γενεθλια ειναι ενας καλος τροπος να παρουμε αυτο που θελουμε μεσω των καλεσμενων μας. Κοινως δεν θα ηθελα να βλεπει τους αλλους σαν πορτοφολι και να του διδαξω εναν ευκολο τροπο να μαζεψει λεφτα απο τους αλλους για να παρει συτο που θελει ....

Δευτερον, ειναι μια πολυ καλη αρχη για να μαθει ποσο κοπο και υπομονη χρειαζεται μεχρι να αποκτησουμε κατι. Πως αποταμιευουμε και πως βαζουμε προτεραιοτητες.

Τωρα ο καθενας κανει οτι νομιζει...Σε καποιους θα αρεσει και σε καποιους αλλους οχι αυτη η λιστα που θελεις να κανεις...Για εμενα, τα μηνυματα που δινεις στο παιδι σου θα επρεπε να σε απασχολουν πιο πολυ απο το τι θα πουν οι καλεσμενοι....

Η κόρη μου δεν μπορεί να επιλέξει. Τα θέλει και τα δύο το ίδιο. Μένει να επιλέξω εγώ για εκείνη, κι επιλέγω το πάρτι. 

Όσον αφορά το σπιτάκι, επειδή είναι πολύ ακριβό, εδώ και 2 χρόνια προσπαθούμε να αποταμιεύσουμε και δεν τα καταφέρνουμε. Η ίδια άλλωστε δεν έχει τόσο πολύ χαρτζηλίκι από τους παπούδες, ούτε από εμάς. Το χαρτζηλίκι της είναι ίσα ίσα για να αγοράζουμε κάποια ρούχα ή παραμύθια μέσα στη χρονιά. 

Αν μαζέψουμε τα χρήματα από όλα τα δώρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να της πάρουμε το σπιτάκι. Αλλιώς δεν θα το πάρει. Φυσικά δε θα χαλάσει ο κόσμος αν δεν το πάρει, τα παιδιά έχουν φαντασία, παίζουν ακόμα και χωρίς παιχνίδια. Δε βλέπω όμως ποιά είναι η διαπαιδαγώγηση με το να μην το πάρει. Ο κάθε γονιός αισθάνεται ικανοποίηση με το να προσφέρει κάποια πράγματα στα παιδιά του, πράγματα τα οποία είχε και ο ίδιος μικρός. Για μένα θα ήταν ικανοποίηση να παίζει η κόρη μου με κάτι τόσο όμορφο.

Από την άλλη, αν είναι να προσβληθούν ή να σκεφτούν ότι τους βλέπω σα πορτοφόλι, με τίποτα δε θα ήθελα να το κάνω. Τελικά καταλήγω ότι θα κάνουμε τον κουμπαρά στο κατάστημα, κι όποιος με ρωτήσει τι δώρο να πάρει στη μικρή, να του λέω, αλλιώς όχι.

Διαφημίσεις

. Το χαρτζηλίκι της είναι ίσα ίσα για να αγοράζουμε κάποια ρούχα

Τα ρουχα ειναι βασικη αναγκη και υποχρεωση μας σαν γονιων . Το χαρτζηλικι αστο για κατι που θα χαρει οπως βιβλια οπως ειπες η και καποιο παιγνιδι εστω πιο οικονομικο. Τα παιδια δεν γνωριζουν απο τιμες κι αν για 2 χρονια δεν καταφερνετε να μαζεψετε το ποσο των 200 ευρω εε δεν θα ναι και το μοναδικο παιδι που δεν θα χει το σπιτι της Μπαρμπι.

Just now, Manoulitsa75 said:

Η κόρη μου δεν μπορεί να επιλέξει. Τα θέλει και τα δύο το ίδιο. Μένει να επιλέξω εγώ για εκείνη, κι επιλέγω το πάρτι. 

Όσον αφορά το σπιτάκι, επειδή είναι πολύ ακριβό, εδώ και 2 χρόνια προσπαθούμε να αποταμιεύσουμε και δεν τα καταφέρνουμε. Η ίδια άλλωστε δεν έχει τόσο πολύ χαρτζηλίκι από τους παπούδες, ούτε από εμάς. Το χαρτζηλίκι της είναι ίσα ίσα για να αγοράζουμε κάποια ρούχα ή παραμύθια μέσα στη χρονιά. 

Αν μαζέψουμε τα χρήματα από όλα τα δώρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να της πάρουμε το σπιτάκι. Αλλιώς δεν θα το πάρει. Φυσικά δε θα χαλάσει ο κόσμος αν δεν το πάρει, τα παιδιά έχουν φαντασία, παίζουν ακόμα και χωρίς παιχνίδια. Δε βλέπω όμως ποιά είναι η διαπαιδαγώγηση με το να μην το πάρει. Ο κάθε γονιός αισθάνεται ικανοποίηση με το να προσφέρει κάποια πράγματα στα παιδιά του, πράγματα τα οποία είχε και ο ίδιος μικρός. Για μένα θα ήταν ικανοποίηση να παίζει η κόρη μου με κάτι τόσο όμορφο.

Από την άλλη, αν είναι να προσβληθούν ή να σκεφτούν ότι τους βλέπω σα πορτοφόλι, με τίποτα δε θα ήθελα να το κάνω. Τελικά καταλήγω ότι θα κάνουμε τον κουμπαρά στο κατάστημα, κι όποιος με ρωτήσει τι δώρο να πάρει στη μικρή, να του λέω, αλλιώς όχι.

Άρα ουσιαστικά επέλεξες εσύ και τα 2, απλά επέλεξες τι θα πληρώσεις εσύ. Επίσης για κάποιο λόγο έχω την αίσθηση ότι ίσως εσύ θες περισσότερο και από κείνη να αποκτήσει η μικρή το παιχνίδι αυτό. Κάνοντας μια αναζήτηση από περιέργεια, είδα ότι υπάρχουν πολύ πιο οικονομικά στην κατηγορία αυτή. Επίσης το ακριβότερο ήταν στα 150 Ε. Τα παιδιά βαριούνται πολύ γρήγορα τα παιχνίδια και σε λίγο καιρό θα ζητάει κάτι άλλο.

Πάντως επειδή δύσκολο το βλέπω να σε ρωτάνε για ένα παιδικό πάρτυ τι να πάρουν, καλό θα ήταν να μην περιμένει η μικρή το σπιτάκι σαν δώρο, γιατί θα απογοητευτεί μετά. Εκτός αν έχεις σκοπό να συμπληρώσεις όσα χρήματα χρειάζονται.

Just now, Lenia16 είπε:

Να προσφέρεις εσύ εννοείται πως είναι όμορφο, να απαιτεις από τους άλλους να προσφέρουν αυτό που δεν μπορείς εσύ αλλά θέλεις οπωσδήποτε, είναι λίγο παράλογο. Το μάθημα που θα πάρει η κόρη σου είναι ότι κινουμαστε βάσει των δυνατοτήτων μας κ μέχρι εκεί που μας παίρνει κ είμαστε ευχαριστημένοι κ με τα λίγα, αρκεί να τα μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας. Κ ότι σημασία έχει να περνάς καλά με τους φίλους σου περισσότερο από τα υλικά αγαθά. Κ ότι είμαι υπερήφανος για αυτά που μπορώ να αποκτήσω με τις δικές μου δυνάμεις.  Απορώ που δεν το καταλαβαίνεις.

Αυτό ακριβώς.

Δηλαδή εγώ εάν θέλω να πάρω μια τσάντα gucci που δεν μπορώ να αγοράσω μόνη μου, θα καλέσω μερικούς φίλους για σουβλάκι και θα τους βάλω λίστα δώρου στο κατάστημα;:mrgreen:

Διαφημίσεις

Η κόρη μου δεν μπορεί να επιλέξει. Τα θέλει και τα δύο το ίδιο.

Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω. Γιατι δεν μπορει να επιλεξει? Τι σημαινει οτι τα θελει και τα δυο το ιδιο? Ακομη και ετσι να ειναι καποια στιγμη στη ζωη των παιδιων μας δεν νομιζεις οτι θα πρεπει να "εκπαιδευτουν" πανω στα θελω τους και ποια απο αυτα μπορουν ή οχι να ικανοποιουνται καθε φορα? ειναι η ηλικια που κανει το παιδι να "μην μπορει" να επιλεξει και αυτο θα ερθει δηλαδη αργοτερα? 

Δε βλέπω όμως ποιά είναι η διαπαιδαγώγηση με το να μην το πάρει.

Καταρχην, απο μονη σου ειπες οτι της εδωσες μια επιλογη. Για ποιο λογο λοιπον της ειπες να επιλεξει? Να φανταστω λογω οικονομικων? 

Καποιοι λοιπον δινουν επιλογες στο παιδι για να μαθει στο μυαλο του να βαζει προτεραιοτητες στα θελω του, να εκτιμα οτι αποκταει, να μαθει την αξια -οικονομικη και μη και για πολλους πολλους αλλους λογους....Γιατι σε αυτη την ζωη δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Εμενα στα τρια του χρονια μπορει να μην καταλαβαινει το χρημα σαν εννοια αλλα καταλαβαινει οταν λεω οτι δεν θα παρουμε κατι σημερα, οτι μπορει να παρει μονο ενα παιχνιδι, οτι μπορει να φαει σοκολατα ή παγωτο...Γενικα απο τωρα τον βαζω να επιλεξει αναμεσα σε δυο πραγματα...Τελος παντων...

Γιατι δεν της παιρνεις ενα πιο οικονομικο σπιτακι αφου μεχρι εκει ειναι τα οικονομικα σας? 

Θα σου πω και το αλλο...Δεν ειναι λιγο υποκριτικο να βαλεις τους καλεσμενους σας να πανε σε ενα καταστημα, να αγορασουν κατι απο εκει ωστε εσυ μετα να το επιστρεψεις? Δεν ειναι κριμα ο κοπος και ο χρονος τους? Γιατι απλα δεν γραφεις στην προσκληση οτι η κορη σου θελει πολυ το σπιτακι της Barbie και αντι για δωρο θα το εκτιμουσατε αν την βοηθουσαν να φτασει πιο κοντα στο να το αποκτησει δινοντας της ενα συμβολικο ποσο των 5 ευρω?

Πραγματικα δεν θα ειχα σαν μαμα κανενα απολυτως προβλημα να δωσω μετρητα σαν δωρο...Απλα δεν ξερω πως μπορεις να το ζητησεις κομψα, σιγουρα το να τρεξεις τοσο κοσμο σε ενα καταστημα για να επιστρεψεις τα δωρα ειναι κοροϊδια, πιο πολυ θα το εκτιμουσα αν απλα ζητουσες οτι ζητουσες και με γλιτωνες και απο τον κοπο.... και δεν νομιζω οτι μπορεις να ζητησεις πανω απο 5 ευρω αντε το πολυ 10 ????

On 11/2/2019 at 8:06 PM, Manoulitsa75 said:

Σε 1 μήνα έχει γεννέθλια η κόρη μου, θα γίνει 5. Τη ρώτησα αν θέλει μεγάλο πάρτι σε παιδότοπο ή κάτι απλό στο σπίτι με 2-3 φίλες της και δώρο το σπιτάκι της barbie και μου είπε και τα δύο! Ένα μεγάλο πάρτι θα κόστιζε 150 ευρώ, το σπιτάκι κοστίζει 200, είναι αδύνατον να της τα προσφέρω και τα δύο. Σκέφτηκα λοιπόν να της κάνω το πάρτι σε παιδότοπο και πάνω στη πρόσκληση να γράψω "προεραιτική λίστα δώρων" στο μαγαζί από το οποίο θα της έπαιρνα το σπιτάκι. Θεωρείτε ότι θα σχολιαστεί αρνητικά? Καμιά ιδέα πως μπορώ να το αναφέρω με κομψό και διακριτικό τρόπο στη πρόσκληση?

Έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις και θα σε συμβούλευα τα εξής:

α) εάν βάλεις λίστα από συγκεκριμένο κατάστημα σε παιδικό πάρτυ θα γελάσει κάθε πικραμένος, άκουσέ με!

β) το παιδί είναι 5 χρονών, δεν είναι 2, μια χαρά μπορεί να επιλέξει, τι πάει να πει τα θέλει και τα δύο? και εγώ είμαι παντρεμένη αλλά θα ήθελα να είμαι ταυτόχρονα παντρεμένη και με τον Gerard Butler αλλά επειδή είμαι ΧΟ δεν το επιτρέπει η θρησκεία! άρα επιλέγω να μείνω με τον σύζυγο.

γ) Τώρα το παιδί θέλει ένα δώρο 200 ευρώ (που από ότι καταλαβαίνω υπερβαίνει τις δυνατότητές σας). Αν βρεις τον τρόπο και το πάρεις, σε μία άλλη μελλοντική ακριβή απαίτηση του παιδιού τι θα κάνεις? και πως θα νιώσει το παιδί το έχεις σκεφτεί? αν το πάρεις τώρα το ακριβό δώρο γιατί να μην το πάρεις και στο μέλλον?

δ) η μόνη "λύση" εάν το έχεις αποφασίσει είναι αυτό που σε συμβούλεψε μία κοπέλα: γράψε στην πρόσκληση ότι επειδή θέλετε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας που είναι η αγορά του τάδε παιχνιδιού θα εκτιμούσατε δεόντως εάν για δώρο ο καλεσμένος συνείσφερε 5 ευρώ (δεν ξέρω και πόσους καλεσμένους θα έχεις αλλά εάν οι καλεσμένοι δυσκολεύονται οικονομικά γενικώς μην βάλεις πάνω από 5 ευρώ για το δώρο)

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και με το καλό το πάρτυ!

Just now, elenip είπε:

δ) η μόνη "λύση" εάν το έχεις αποφασίσει είναι αυτό που σε συμβούλεψε μία κοπέλα: γράψε στην πρόσκληση ότι επειδή θέλετε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας που είναι η αγορά του τάδε παιχνιδιού θα εκτιμούσατε δεόντως εάν για δώρο ο καλεσμένος συνείσφερε 5 ευρώ (δεν ξέρω και πόσους καλεσμένους θα έχεις αλλά εάν οι καλεσμένοι δυσκολεύονται οικονομικά γενικώς μην βάλεις πάνω από 5 ευρώ για το δώρο)

Έτσι χρειάζεται 40 παιδάκια καλεσμένα, όπου με 150ευρώ που διαθέτει, δεν βγαίνει.

Η μόνη λύση είναι να μην κάνει το πάρτυ και να διαθέσει τα 150€ στο κουκλόσπιτο... Αλλά αξίζει τον κόπο;Περνάει το σωστό μήνυμα; Και αν αργότερα θέλει και το κουκλόσπιτο των Playmobile?

Η Barbie έχει και κουκλόσπιτα με 50ευρώ...

Εδώ και ώρα ξαναδιάβαζα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσες λίστα στο κατάστημα. Νόμιζα ότι θα μαζευόταν κάποιο ποσό στο κατάστημα για να πάρεις το σπιτάκι ώστε να δεις συγκεντρωτικά το ποσό κ να μη μάθεις τι έβαλε ποιος για να μην έρθουν σε δυσκολη θέση.Ωσπου με ξεμπερδεψε το μήνυμα της Φενιας.Δεν θα μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό στο να βάλει κάποιος  λίστα για να ψωνίσουν από εκεί για να παει μετά να τα αλλάξει... Αυτό μου φαίνεται ασέβεια γιατί και ψέμα είναι και δεν υπολογίζει τον κόπο του άλλου. Εκτός αν δεν εννοούσες αυτό. 

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Θα βγω λιγο εκτος του συγκεκριμενου θεματος αλλα θελω να σας πω πως γινοντουσαν οι γιορτες παλαιοτερα . Η μητερα μου απο "καλη " οικογενεια της επαρχιας μου ελεγε το εξης. Στη γιορτη ερχοταν οποιος ηθελε χωρις δωρο , απλα για να ευχηθει, τον κερνουσαν γλυκο , οχι φαγητο. Αυτο με τη λογικη οτι καποιος πηγαινε σε 4-5 σπιτια να ευχηθει. Δεν υπηρχε λοιπον η εννοια του δωρου. Τωρα βεβαια μιλαμε σε μια μεγαλουτσικη πρωτευουσα επαρχιας κι οχι την Αθηνα. Και φυσικα στις γιορτες δεν καλουσαν ποτε , οποιος ηθελε πηγαινε, η γιορτη δεν γινοταν μονον σε περιπτωση πενθους. Συγνωμη για την παρενθεση.:)

Εμένα πολλά μου φαίνονται παράξενα, δεν ξέρει να  επιλέγει η μικρή(εδώ τα μωρά επιλέγουν τι θέλουν και φωνάζουν κιόλας) χαρτζιλίκι για ρούχα, λίστες δώρων για γενέθλια..να αγοράσουν παιχνιδια για να πας να αλλάξεις, τι να πω, από που να αρχίσω δεν ξέρω. Καλύτερα να το αφήσω. Δεν τους λες κι εξαρχής να σου δίνουν οποίος μπαίνει είσοδο 10 ευρώ να μην ταλαιπωρηθείς κ με δρομολόγια? Πάντως δεν ταιριάζουμε σαν απόψεις. Οπότε όσα κι αν σου πω μάλλον πάτο θα πάνε οπότε.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Just now, little lamb είπε:

Εδώ και ώρα ξαναδιάβαζα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσες λίστα στο κατάστημα. Νόμιζα ότι θα μαζευόταν κάποιο ποσό στο κατάστημα για να πάρεις το σπιτάκι ώστε να δεις συγκεντρωτικά το ποσό κ να μη μάθεις τι έβαλε ποιος για να μην έρθουν σε δυσκολη θέση.Ωσπου με ξεμπερδεψε το μήνυμα της Φενιας.Δεν θα μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό το να βάλει κάποιος  λίστα για να ψωνίσουν από εκεί για να παει μετά να τα αλλάξει... Αυτό μου φαίνεται ασέβεια γιατί και ψέμα είναι και δεν υπολογίζει τον κόπο του άλλου. Εκτός αν δεν εννοούσες αυτό. 

Άσε έχω δει να το κάνουν στο zara, που μάλιστα επιστρέφεις δώρα και παίρνεις πίσω χρήματα... Έλεος όμως...

21 ώρες πρίν, Manoulitsa75 είπε:

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη νοοτροπία στην Ελλάδα να σχολιάζεται αρνητικά ο κουμπαράς. Στο εξωτερικό έχω δει σε πολλά πάρτι να υπάρχει κουμπαράς και βάζουν όλοι εκεί λεφτά, ακόμα και σε ενήλικες. Πολύ καλύτερο από το να πάρεις 20 άχρηστα δώρα. 

Ναι όντως και εγώ που μένω εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ο κουμπαράς. Μάλιστα τελευταία σε ένα παιχνιδομαγαζο είδα κάτι ακόμα πιο περίεργο. Υπηρχαν κουτιά με διάφορα παιχνιδια (διαφόρων τιμων) τα οποία το παιδί είχε επιλεξει. Από εκεί μπορούσαν οι καλεσμένοι να του πάρουν ότι ήθελαν. Μου φάνηκε περίεργο στην αρχή αλλά δεν το είδα αρνητικά.

Γενικά κι εγώ δε θα το έκανα γτ ειμαι της γνώμης πως ο καλεσμένος μπορεί να θέλει να επιλέξει μόνος του κάτι συγκεκριμένο (Όχι μόνο λόγω τιμής αλλά και γουστου) αλλά αν κατι από αυτά δε μου άρεσε καθόλου θα το άλλαζα. 

Επίσης αν θέλω να πάρω κάτι συγκεκριμένο λέω σε όποιον με ρωτάει (παππουδες, θειους, νονα, κολλητους)απλά ότι προτιμώ λεφτά γτ έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλιώς απλά μαζεύω τα λεφτά και της το παίρνω όταν και άμα μπορώ.

Just now, little lamb είπε:

Εδώ και ώρα ξαναδιάβαζα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσες λίστα στο κατάστημα. Νόμιζα ότι θα μαζευόταν κάποιο ποσό στο κατάστημα για να πάρεις το σπιτάκι ώστε να δεις συγκεντρωτικά το ποσό κ να μη μάθεις τι έβαλε ποιος για να μην έρθουν σε δυσκολη θέση.Ωσπου με ξεμπερδεψε το μήνυμα της Φενιας.Δεν θα μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό το να βάλει κάποιος  λίστα για να ψωνίσουν από εκεί για να παει μετά να τα αλλάξει... Αυτό μου φαίνεται ασέβεια γιατί και ψέμα είναι και δεν υπολογίζει τον κόπο του άλλου. Εκτός αν δεν εννοούσες αυτό. 

Με καθε επιφυλαξη βεβαια εγω αυτο καταλαβα οτι θα κανει λιστα με δωρα ωστε να τα αντικαταστησει μετα...Μπορει και λαθος να καταλαβα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...