Astrien

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  286
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  3

Astrien last won the day on Αύγουστος 3

Astrien had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

97 Neutral

Περισσότερα για την/τον Astrien

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

628 εμφανίσεις προφίλ
 1. Ναι ο σταθμός δεν είναι αυτό που περίμενα και σίγουρα αν θα μπορούσα να πάω το χρόνο πίσω θα επέλεγα κάτι άλλο. Τώρα όμως στην παρούσα κατάσταση είναι δύσκολο ως αδύνατο μια άμεση αλλαγή, αφού όπως είπα για να πάρω θέση σε άλλο νηπιαγωγείο πρέπει να περιμένω πολύ. Να φανταστείς ότι για να πάρω μια θέση για τον Ιούνιο του 2019 έκανα τα χαρτιά μου το Μάη του 2018! Βρισκόμαστε σε μια μικρή πόλη και η ελληνική κοινότητα απέχει με το λεωφορείο 20 λεπτά. Δεν ξέρω κιόλας αν έχουν παιδικό σταθμό. Δε νομίζω. Ούτε θα βόλευε καθημερινά να πρέπει να πάρω το λεωφορείο για να την πάω στο σταθμό καθώς ο άνδρας μου παίρνει το αμάξι για να πάει στη δουλειά πολύ νωρις το πρωί. Είμαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν όντως δω πάντως ότι η κατάσταση δεν αλλάζει μέχρι και το Σεπτέμβρη αλήθεια θα κοιτάξω να πάρω αλλά μέτρα, όχι τόσο συμφέρουσα για την υπόλοιπη οικογένεια. Το αφήνω όμως ως τελευταία λύση και προς το παρόν ψάχνω να βρω τρόπους να γίνει η προσαρμογή της μικρής όσο το δυνατόν πιο ομαλή.
 2. πήγα κάποιες μέρες μαζί της και είδα πως συμπεριφέρονται στα παιδιά τουλάχιστον όσο ήμουν μπροστά. Η μια απο τις 2 ήταν αποτομη και κάποιες φορές αυστηρή χωρίς λόγο. Έπαιρνε τα πράγματα μέσα από τα χέρια των παιδιών χωρίς να εξηγεί κτλ. Δε φώναζε βέβαια αλλά ο τρόπος της απέναντι στα παιδιά δε μ άρεσε ούτε στη μικρή. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα η μικρή έβαλε μια χοντρή ξυλομπογια στο στόμα της. Εγώ της είπα να τη βγάλει και δε με άκουσε. Καθώς σε αυτό το θέμα είμαι αρκετά ελαστική, αφού βάζει συχνά πράγματα στο στόμα λόγω δοντιων, δεν επέμεινα. Τότε το επανέλαβε και αυτή, σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνει το παιδί. Αφού δεν την υπάκουσε, πήγε κοντά της της άρπαξε τη μπογιά απ το χέρι και δεν εξήγησε τπτ. Δε θα καταλάβαινε βέβαια αλλά μόνο από τον τόνο της ίσως διαισθανοταν τι θέλει να πει. Το έκανα θέμα. Μου εξήγησε ότι είναι αυστηρές με το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ της απαντησα πως προσπαθώ να λύσω το οποιοδήποτε θέμα με συζήτηση σπίτι και θα ήθελα να κάνουν κι αυτές το ίδιο. Έδειξε να καταλαβαίνει κι απο τότε δε φέρθηκε με αυτόν τον τρόπο μπροστά μου. Βέβαια επειδή αυτό συνέβη μόλις τη δεύτερη μέρα της προσαρμογής, μετά η μικρή την πήρε με κακό μάτι και δεν ήθελε να την πλησιάζει.

 3. Διαφημίσεις


 4. Κι εγώ έχει τύχει να την αφήσω για 3 ώρες χωρίς να την αλλάξω. Δεν μου φαίνονται πάρα πολλές οι ώρες αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το προσπαθούν ή τουλάχιστον δεν με ενημερώνουν για να με καθησυχάσουν.
 5. Ναι κυρίως μόνη της παιζει. Στα παιχνιδια των νηπιαγωγών συμμετέχει τώρα τελευταία λίγο. Δλδ δέχτηκε να κάτσει στην καρέκλα αντί να κλαίει και να κάθεται στην πόρτα. Αλλά καθώς δεν καταλαβαίνει ακόμα τη γλωσσα(είμαστε Γερμανια) δεν μπορεί να συμμετέχει 100٪. Όπως είπα της αρεσει να παίζει με την άμμο. Δε μου λενε κάτι συγκεκριμένο για το λόγο που δεν έχει προσαρμοστεί. Πάντως στην αρχή μου έκαναν νήξη ότι εγώ δεν είμαι έτοιμη να αποχωριστώ το παιδί και ότι ίσως η μικρή δεν είναι ώριμη αρκετά να με αποχωριστεί. (Όλα αυτά στη συνάντηση πριν αρχίσει το παιδί προσαρμογή και την πρώτη βδομάδα αφού ξεκινησε)
 6. Λοιπον την παω λιγο μετά τις 8. Από την ώρα αυτή και ως τις 9 είναι ώρα ελεύθερου παιχνιδιού. Αν τα παιδιά είναι μέσα μπορεί να διαβάζουν παραμύθια με τις νηπιαγωγους, να φτιάχνουν παζλ, να παιζουν στην κουζινα, με τα τουβλακια ή με διαφορα όργανα γυμναστικής, με διάφορους δίσκους με μπάλες κτλ. Αν ειναι εξω παιζουν με την αμμο, μπαλες,κανουν ποδήλατα, τσουλήθρα ή συχνά βγάζουν και τραπεζι ζωγραφικης εξω.Γενικά τα παιδια παιζουν μονα τους ή οι νηπιαγωγοί κινούνται με βάση τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Δλδ τα αφήνουν αυτά να επιλέξουν δραστηριοτητες ή προτείνουν κάτι αν δουν ότι τα ίδια δεν έχουν ιδεες. Στις 9 -9:30 τρώνε πρωινό και έπειτα κάνουν έναν κύκλο και λένε τραγουδάκια ή παίζουν κάποια μουσικα παιχνιδια. Στις 10 ακολουθεί πάλι ώρα ελεύθερου παιχνιδιού μέσα ή έξω και καμιά φορά οργανώνουν πιο συγκεκριμένες δραστηριότητες πχ ζωγραφική με δαχτυλομπογιές, ασκησούλες γυμναστικής κτλ. Από τις 11-11:30 τρώνε μεσημεριανό και μετά τα βάζουν για ύπνο. Αυτό είναι το καθημερινό πρόγραμμα. Μια φορά την εβδομάδα τα βγάζουν και εκδρομούλα αλλά όσο είναι η μικρή δε βγήκαν καθόλου γτ βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής. Βασικά από τις 8 ως τις 11:30 που την πάω δεν ειναι και πάρα πολλές ώρες. Απλά ας πούμε θα μπορούσε να μου πει φεύγοντας ελάτε να την αλλάξουμε πριν να φύγετε ή πχ όπως είπες ότι προσπάθησα πριν λίγο και δε με άφησε. Μου κάνουν μια σύντομη ενημέρωση του τύπου όλα καλα σήμερα. Σας ζήτησε λιγότερο ή έπαιξε αυτό και μετα φεύγω. Πολλές φορές εγώ τις ρωτάω αν έφαγε ή αν την αλλαξαν. Ίσως θεωρούν πως αν είναι κάτι καινούριο θα μου το πουν και έτσι νιώθω καμια φορά πως γίνομαι κουραστική.
 7. Να την ξεγράψω από τον παιδικο εννοεις; όχι δε γίνεται γτ μετά θα πρέπει να κάνω αίτηση για νέα θέση και η ουρά είναι μεγάλη όπως είπα. Στην αρχή έκλαιγε απαρηγόρητη και έψαχνε τη σιγουριά σε κάποιον ενήλικα. Τον οποίο όμως δε βρήκε μέσα στο τμήμα καθώς οι νηπιαγωγοί είναι της άποψης πως το παιδί θα πρέπει να μάθει να παίζει με άλλα παιδιά και δε θα πρέπει να δεθεί πολύ μαζί τους. Απέφευγαν να την έχουν αγκαλιά εκτός αν έκλαιγε και γενικά να την απασχολούν. Ευτυχώς βρέθηκε μια νέα νηπιαγωγός από το διπλανό τμήμα με την οποία άρχισε να δένεται όση ώρα ήταν μαζί στην αυλή.Είχε και καλό καιρό και έμπαιναν μέσα μόνο για φαγητό. Έτσι ανοίχτηκε λίγο. Τώρα παίζει αρκετά μόνη της με την άμμο κτλ και άρχισε να κάθεται στον πρωινό κύκλο που λένε τραγουδάκια. Τις προάλλες πήγα μια φορά επιτέλους και την είδα να παίζει με τις σκούπες και τα καρότσια στην άμμο. Δεν ψάχνει όμως απ ότι μου λενε επαφές με τα άλλα παιδάκια, αν και σε αυτή την ηλικία δεν είναι περιεργο. Εξαλλου δεν καταλαβαινει και τη γλωσσαν πραγμα που δυσκολευει ακομα περισσοτερο την κατασταση.Με τις νηπιαγωγούς δεν ξέρω ακριβώς πλέον τι σχέση εχουν. Στην αρχή ήταν αρνητική απέναντί τους. Τώρα μου λενε οτι άρχισε να τις πλησιάζει δειλά δειλά. Από τη μια μάλιστα τρέχει όλη την ώρα από πίσω. Εγώ πάντως τις περισσοτερες φορές που πάω να την παρω, την ακούω να γκρινιάζει και να με ζητάει. Βέβαια εφόσον δεν έχει φάει τόσες ώρες υποθέτω πως πεινάει και νυστάζει. Χαρούμενη δεν τη λες αλλά πλέον έχει αποδεχτεί ότι θα πάει.
 8. Στη θεωρία με βρίσκεις σύμφωνη. Στην πράξη τώρα. Την πηγαίνω αφού φάει πρωινό, την αφήνω χωρίς να δείξω αβεβαιότητα, τη διαβεβαιωνω οτι θα ρθω να την παρω για να φάμε σπιτι και την παίρνω νωρίς( πριν να πεινάσει πολυ) μέχρι να νιώσει ασφάλεια και να αρχίσει να τρώει εκει. Σωστά; δεν περνάω ακόμα στο επόμενο βήμα που είναι ο ύπνος. Καλά και στο θέμα της τουαλέτας έχουμε θέμα. Η μια νηπιαγωγός την άλλαξε 1 φορά αλλά η νηπιαγωγός που υποτίθεται ότι είναι η υπεύθυνη για την προσαρμογή του παιδιού ποτέ. Δεν ξέρω αν δεν την αφήνει η μικρή ή δεν το προσπάθησε. Στην αρχή σίγουρα δεν τους άφηνε, τώρα δεν ξέρω. Πάντα πάντως την παίρνω με γεμάτη τσίσα πάνα.
 9. Ναι είναι λίγο ταλαιπωρία. Απλά δεν εχω σκοπό να επιστρέψω με πλήρες ωράριο πριν να γινει 4-5 . Επομένως δεν με πειράζει τόσο να μαγειρεύω. Ούτως ή άλλως μαγειρεύω για μας. Δεν το γλιτώνω. Σίγουρα δεν περνάει τόσο καλά όσο στο σπίτι, αφού είναι συνηθισμένη να την απασχολώ και δεν έχει μάθει ακόμα να παίζει πολλή ώρα μόνη της. Για τις νηπιαγωγούς έχω κι εγώ τους ενδοιασμούς μου όπως είπα αφού είναι της παλιάς σχολής, μεγάλες σε ηλικία γύρω στα 60. Όπως είπα όμως η άμεση αλλαγή δεν είναι εύκολη.
 10. Χαχαχαχ κι εμένα δε μ αρέσουν οι μυρωδιές των φαγητών στους παιδικούς. Το έχω ανάμνηση από όταν ήμουν μικρή όπως λες. Αλλά στον συγκεκριμενο δε μαγειρεύουν, ολα τα γεύματα τα φέρνουν οι γονείς από το σπιτι. Έτσι δε μυρίζει καθόλου. Αυτό με προβληματίζει. Οτι της δίνω τα αγαπημένα της γεύματα να φάει και ούτε τα αγγίζει. Δεν είναι δλδ οτι είναι νέες γεύσεις και δεν της αρέσουν.
 11. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν. Έχει αρκετά μεγάλη ουρά και πριν τον καινούριο χρόνο δύσκολα θα βρούμε θέση. Επιπλέον η μικρή μόλις αρχισε να δείχνει δείγματα προσαρμογής. Είναι λίγος ο χρόνος πλέον και δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω δοκιμες.Το σκέφτομαι όμως για του χρόνου αν θα δω ότι ακόμα έχουμε προβλήματα.
 12. Ναι ευτυχώς! Μόνο που επειδή μετά το χρόνο δεν δικαιούμαι επίδομα, είμαστε λίγο δύσκολα οικονομικά με έναν μισθό. :/ Στην περιοχή που βρισκόμαστε υπάρχουν μόνο 3 παιδικοί σταθμοί που δέχονται τόσο μικρά παιδιά. Ο ένας είναι ιδιωτικός γι αυτό τον αποκλείσαμε λόγω κόστους, αφού θα έπρεπε να πληρώνουμε τα διπλάσια απ ότι στους υπόλοιπους. Αν και ξέρω ότι κάνουν πολύ καλή δουλεια εκει. Ανάμεσα στους άλλους 2 προτίμησα αυτόν που πηγαίνει τώρα η μικρή καθώς έχει λιγότερα παιδιά, μου φάνηκε πιο καθαρός και η ατμόσφαιρα πιο οικογενειακή. Αλλά δεν ξέρω αν έκανα καλά. Τώρα για να μας πάρουν στον άλλο θα πρέπει να κάνω αίτηση στο Δήμο για την καινούρια χρονιά, πράγμα που προσπαθώ να αποφύγω, αφού όπως ανέφερα δεν μας παίρνει οικονομικά να μείνω κι άλλο σπίτι. Πιστεύετε ότι κάνω καλά που την τάιζω και μετά την πάω; Γιατί εφόσον την ταΐζω μετά είναι λογικό να αντέχει μέχρι να γυρίσω. Από την άλλη όσες φορές έτυχε και δεν έφαγε σπίτι έμεινε πάλι νηστική. Το σημαντικό στην αρχή είναι να περνάει καλά και να νιώσει ασφάλεια. Αν πεινάει εννοειται πώς δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Απλά δε θέλω να επαναπαυτεί και να περιμένει να φάει σπίτι. Επίσης όταν γυρνάμε ζητάει αμέσως φαγητό στο δρόμο ακόμα. Κάποιες φορες ανοίγει την τσάντα της και τρώει ότι δεν έφαγε. Μόλις φτάσουμε σπίτι στρώνω τραπέζι και τρώμε μεσημεριανό. (Εννοείται αφού θηλάσει λιγο πρώτα!) Μήπως όντως ενισχύω έτσι την ιδέα πως τρώμε σπίτι;
 13. Ναι εννοείται το καταλαβαίνει. Συνέβησαν κάποια ευτράπελα στην αρχή και κλονίστηκε κάπως η εμπιστοσύνη μου στις νηπιαγωγούς. Γενικά δε δείχνουν την ευαισθησία που θα επρεπε/ήθελα προς το παιδί. Μετά από συζητήσεις και αμοιβαίους συμβιβασμούς έγιναν κάποια βήματα αλλά σίγουρα η μικρή αντιλαμβάνεται την ανασφάλεια μου. Δεν είναι κάτι που μπορώ να αποβαλω όσο και να προσπαθώ. Το σκέφτομαι λογικά και μετριαζει αυτή η ανασφάλεια που νιώθω, αλλα μετά πάλι κάτι συμβαίνει στο νηπιαγωγειο (μια κουβεντα που δε μου αρεσε απο τις νηπιαγωγούς, μια αρνητική αντιδραση της μικρής) και φουντώνει πάλι ολο αυτό. Τελικά όση εμπειρία και γνώση να έχεις με παιδιά όταν πρόκειται για το δικό σου είναι τελείως διαφορετικά.
 14. Η γονική μου άδεια τελειώνει κανονικά το Νοέμβρη που γίνεται η μικρή 2. Είχα προγραμματίσει βέβαια να γυρίσω Σεπτέμβρη με 50%., αφού συνήθως η προσαρμογή στον παιδικο κρατάει 1-2 μηνες. Επειδή όμως είδα ότι η μικρή χρειάζεται χρόνο, μίλησα στη διευθύντρια, της εξήγησα ότι υπάρχει θέμα με τη μικρή και από μόνη της πριν προλάβω να το ανακοινωσω, πρότεινε να γυρίσω καλύτερα το Νοέμβριο που τελειώνει η άδεια. Με εβγαλε απο τη δύσκολη θέση ευτυχως. Δε δειχνει και πολυ επαγγελματική συνειδηση αλλα τι να κανουμε.Έτσι ξέκλεψα λίγο χρόνο ακόμα..ελπίζω πως μέχρι τότε να είναι καλύτερα. 8-1 δεν είναι παρά πολλές ώρες να μένουν νηστικα; δεν μπορώ να το διανοηθώ.. εντάξει θα μου πεις σε μεγαλύτερα παιδιά συμβαίνει να μη φάνε κολατσιό αλλά σε τόσο μικρά;;; έχασε και κάποια γραμμάρια τελευταία και στεναχωρήθηκα πολύ. Πώς το εννοεις να της δίνω χώρο να εκφράζει το άγχος της; εγώ το καταλαβαίνω ότι δεν είναι έτοιμη, αλλά οι νηπιαγωγοί βιάζονται. Από ότι κατάλαβα από Σεπτέμβριο ξεκινάνε και αλλά παιδάκια στον παιδικό και θέλουν να έχουν τελειώσει με τη μικρή. Τους ειπα ότι ανέβαλα την επιστροφή μου στη δουλεια αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο μπορούν να διαθέσουν ακομα.
 15. Ναι κι εγώ εχω ακουσει να μην τρωνε για 2-3 μερες αλλα τοσο μεγάλο διαστημα;; δε μου εχει τυχει ποτε. Η αληθεια ομως κι οταν τη ρωταω γτ δεν εφαγε μου λεει"σπιτι" επομενως πιστεύω πως όντως είναι αυτο που λες.Γι αυτό και επιμένω στις νηπιαγωγους να το πάμε σιγά σιγά. Οι ιδιες όμως θεωρουν οτι πρεπει συντομα να την αφησω εκει για να κοιμηθει, αφου στοχος ειναι να μενει μεχρι και τη 13:30 και να την παίρνω μετά τον ύπνο. Δε μου πάει η καρδιά όμως να την αφήσω νηστικη τόσες ώρες αφου ακόμα το βλέπω το παιδί δεν είναι έτοιμο.