Astrien

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  370
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  4

Astrien last won the day on Οκτώβριος 10

Astrien had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

141 Good

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον Astrien

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

733 εμφανίσεις προφίλ
 1. Καλησπέρα Μαρία. Εγώ είμαι της άποψης πως εφόσον σου την εμπιστεύονται για ένα τοσο μεγάλο διάστημα θα πρέπει να έχεις την ευχέρεια να θέσεις τους δικούς σου κανόνες. Η συμπεριφορά ως προς τη μητέρα της δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από εσένα. Εννοείται χωρίς φωνές και βιαιότητες, αλλά με συνέπεια και σταθερότητα. Γενικά στα παιδιά της ηλικίας αυτής αρέσει να εχουν την προσοχή στραμμένη πάνω τους, αλλά είναι σε θέση να καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν κάποια όρια και κανόνες. Έχει ξαναμεινει μαζί σου; εσείς τι σχέση εχετε; ξέρει ότι πρόκειται να μείνει μαζί σου; πώς της φαίνεται η προοπτική αυτη;
 2. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Έχουμε ήδη αρχίσει να ακούμε μερικά από αυτά που πρότεινες!

 3. Διαφημίσεις


 4. Ναι κι εγώ εχω παρόμοια εμπειρία από το φιλικό μου περιβάλλον. Το παιδί διαγνώστηκε με βαρυκοια στα 3,5 και μετά είχε μεγάλα κενά και ελλείψεις στην ομιλία.
 5. Εμας δεν κοιμήθηκε σχεδόν καθόλου στην κούνια. Από μικρή κάναμε συγκοιμιση και τους τελευταίους μήνες την έχω βάλει σε μονό ακριβώς δίπλα στο δικό μας όπου αποκοιμιεται και οταν ξυπνάει τα βράδια έρχεται στο δικό μας. Σκοπεύω αν όλα πάνε όπως σχεδιάζω, αφού ξεχειμωνιασουμε να βάψουμε το παιδικό και να ζωγραφίσουμε ή κολλήσουμε καμία παιδική φιγούρα, να αγοράσουμε και ένα παιδικό κρεβάτι χαμηλό,τύπου τιπι ή σπιτάκι και να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Εσείς τον έχετε στο παιδικο;
 6. Με μεγαλύτερα σαφώς. Δλδ ούτε καν 3χρονα. απλά από το νηπιαγωγείο σαν να συνήθισε κάπως την παρέα και των συνομηλίκων, που μέχρι τώρα την ενοχλούσε και τα έβλεπε σαν απειλή για τα παιχνίδια της. Τώρα όλο και κάτι θα βρει να κάνει μαζί τους ( να χορεύουν, να αλληλοταιζονται, να οδηγούν αυτοκινητακια/ποδηλατάκια κτλ. ) Ακόμα τα παιχνίδια της δεν τα δίνει με προθυμία.Αποδέχεται ομως ευκολότερα οτι καποιο παιδί έχει το παιχνίδι της για λιγο και μόλις βρει την ευκαιρία το παίρνει πισω. Όχι παντα βεβαια!
 7. Χθες από τη συνάντηση με τη νηπιαγωγό προέκυψε και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Μου είπε πως η μικρή ότι αφορά στο κινητικό κομμάτι είναι ήδη σε θέση να κάνει πολλά πράγματα πχ σκαρφαλώνει στην τσουλήθρα, ανεβαίνει και κατεβαίνει τις σκάλες μόνη της κτλ αλλά όταν έχει αλλά παιδιά προτιμά να περιμένει να φύγουν τα υπόλοιπα για να ανέβει ή ζητά τη βοήθεια/σιγουριά της νηπιαγωγού. Αυτό δείχνει κατά τη γνώμη της μεγάλη ανασφάλεια και το αποδίδει στο ότι εγώ δεν την αφήνω μόνη της και είμαι πάντα από δίπλα. Όχι ότι την κρατάω ή τη βοηθάω αλλά είμαι από δίπλα ώστε αν γίνει κάτι να προλάβω να την πιάσω. Και πρότεινε να την ενθαρρύνω πιο πολύ να σκαρφαλώνει μόνη της και να μην την έχω όλη την ώρα από κοντά. Εγώ πάλι θεωρούσα πως όταν είναι έτοιμη θα μου το δείξει με τον τρόπο της. Στις σκάλες ας πούμε εδώ και μερικές μέρες ζητάει να περιμένω κάτω για να ανέβει μόνη της, αλλα στην τσουλήθρα θέλει να ειμαι εκεί. Τεσπα λίγο εκτός τοπικ απλά συζητούσαμε για το ποσό πρέπει να ανησυχούμε και πως το εκφράζουμε.
 8. Αν δεν είχε πάει παιδικό πιστεύω ούτε κι εμείς θα το είχαμε καταφέρε. Βοήθησε πολύ που έβλεπε και τα άλλα παιδιά. Είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Σύντομα θα τα πάει πολύ καλύτερα.. Πάντα βρίσκεις τον τρόπο όταν το παίρνεις απόφαση!; )
 9. Μόνο εγω εχω συνεχώς το φόβο ότι το παιδί μου έχει κάτι παθολογικό και όταν πάω στο γιατρό και μου λέει αυτό το "έχετε ένα υγιέστατο κοριτσάκι" χαίρομαι απίστευτα; Ή είναι κι άλλες οι σχιζοφρενείς στο φορουμ;
 10. Ναι και εμείς έτσι ντυνομαστε. Δλδ κάθεται στο πάτωμα βάζει μόνη της τα ποδαράκια (βέβαια αν είναι κανένα στενό κολάν μπορεί λίγο να βοηθήσω) και μετά τη βοηθάω μόνο να το σηκώσει από πίσω. Κουμπιά ακόμα δεν μπορεί να ακουμπήσει αν και το προσπαθεί. Αλλά φροντίζω να έχω άνετα ρούχα. Στην μπλούζα ξεκινάει με το κεφάλι και αφού το βάλει κοιτάω αν είναι από τη σωστή μεριά και τη γυρίζω αναλόγως. Τώρα τελευταια της λέω πχ ότι το χαρτάκι μπαίνει πίσω ή αν έχει κάποιο χτυπητο σχέδιο οτι αυτο το βαζουμε μπροστά. Έπειτα τα χέρια τα βάζει μόνη της. Αν δεν τα βρίσκει τοτε τις τραβάω τα μανικια να έρθουν σε σημείο που μπορεί να τα δει. Πρώτα πάντως έμαθε να ξεντύνεται μόνη της. Είναι πιο εύκολο. Μια φορά που ήθελε να κάνει μπάνιο πήγε μόνη της μέσα στο δωμάτιο και ξεντυθηκε και μετά έρχεται με την πετσέτα στο χέρι και μου λέει "πλιτσ πλιτσ"! Έψαχνα ποιος την ξεντυσε! Επίσης όπως είπα και πιο πάνω καθιέρωσαμε 1 φορά την ημέρα την όλη διαδικασία γτ παραπάνω δεν προλαβαίνουμε, καθώς ενδιάμεσα όλο και κάνουμε ένα διάλειμμα για παιχνίδι. Αυτό που τη βοήθησε να μείνει πιο συγκεντρωμένη είναι οταν της είπα πως μαζί με εμένα θα την παρακολουθέί η αγαπημένη της κούκλα για να μάθει κι αυτή πως ντυνομαστε. Γενικά θέλει πολλή επιβράβευση γτ ειναι κατι δύσκολο ακομα.
 11. Ναι το έχω σκεφτεί κι αυτό αλλά όπως ανέφερα και πιο πάνω σκοπεύω να δείξω λίγο κατανόηση και ανοχή ακόμα μέχρι να πάρει λίγο τα πάνω της στον παιδικό και μετά δε θα αφήνω τόσα περιθώρια. Αυτή τη γνωστή ομάδα που αναφέρετε συνέχεια πώς την λένε; μου έχετε κινήσει την περιέργεια. Σήμερα ήταν η μεγάλη συνάντηση! Στο θέμα του φαγητού λοιπόν μου είπαν πως μέχρι πρόσφατα όταν ερχόταν η ώρα του γεύματος, έβγαζαν το τάπερ από την τσάντα του παιδιού, τη ρωτούσαν αν θέλει να φάει και αφού απαντούσε όχι, το ξαναέβαζαν μέσα. :Ο :Ο ώσπου πριν από περίπου 3 βδομάδες παρατήρησα πως ένα βαθύ δοχείο θερμό που της έβαζα το φαγητό ήταν άθικτο και τις παρακαλεσα να βάζουν το φαγητό σε ένα πιάτο ώστε να το βλέπει και να τσιμπάει ότι της αρεσει, πιο πολυ σκεπτόμενη ότι απλά τα άφηναν μέσα στο τάπερμπροστά της. Όταν λοιπόν έκαναν όπως τις προετρεψα, το παιδί άρχισε να τρώει!! Οπως ανεφερε κατα λεξη η μικρή ειδε το θεμα του φαγητου σαν ενα παιχνιδι εξουσίας. Αφού λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενα της άρχισε να τρώει, είναι θέμα επιλογής το ποσό και τι θα φάει.
 12. Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφορίες. Εγώ είμαι πιο πολυ του χορού. Σαν παιδί έκανα παραδοσιακό χορο και κάποιο διάστημα ως ενηλικη μάθαινα σαλσα, που λατρεύω. Δεν είναι δηλαδή ότι δε μας αρέσει η μουσική, απλά δε μας φτάνει κατά κάποιο τρόπο ο χρόνος να ασχοληθουμε παραπάνω. Από μουσικά όργανα στο σπίτι έχουμε πάρει ένα μεταλλόφωνο το οποίο χτυπάει που και που. Δε βγαίνει ομως κάτι μελωδικό και δεν της κάνει και πολύ κέφι. Προσπαθησα να της παιξω τα περσινα χριστουγεννα τα καλαντα βλέποντας βιντεακι αλλα δεν κατάφερα και πολλα. Επισης εχω φτιάξει μαράκες με ξερά φασόλια μέσα σε κουτιά που της αρέσουν πιο πολύ και έχουμε φυσικά και κάποιες κουδουνιστρες. Τη συμβουλή σου για τη φυσαρμόνικα θα την ακολουθήσω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Έχουμε χρόνο ακόμα για να ξεκινήσουμε όργανο. Αλλά θα ήθελα πολύ να μάθει κάτι να παίζει όταν έρθει η ώρα. Επομένως θα τα εχω υπόψην μου.
 13. Κι εγώ θα έλεγα πως απλά δε θέλει να ξαναβγάλει τη γλώσσα. Κι εμάς που χαιρετάει και κάνει παλαμάκια δεν τα κάνει κατά παραγγελία. Δλδ αν της ζητηθεί απλά σαν εντολή τις περισσότερες φορές δε θα τα κάνει. Κυρίως τα κάνει μέσα σε πραγματικές καταστάσεις. Δλδ όταν βλέπει κάποιον να φεύγει χαιρετάει ή πχ όταν κατεβαίνουμε από το μετρό τότε αποχαιρετάμε το "τρένο" που φεύγει. Το ίδιο και με τα παλαμακια. Μας βλέπει που όταν χαιρόμαστε με κάτι κάνουμε παλαμάκια και τώρα κάνει το ίδιο. Αν για παράδειγμα φτιάξει μόνη της έναν πύργο, κάνει παλαμάκια. Αλλά πολλά φορές ζητάει να κάνουμε εμείς ώστε με αυτόν τον τρόπο να την επιβραβεύσουμε. Καλά στα τουβλάκια σχεδόν ποτέ δεν τα βάζει εκεί που τα θέλω, έχει το δικό της πλάνο η μικρή αρχιτέκτονας για το πώς θα χτίσει τον πύργο της! Αν και τις λέξεις πάνω- κάτω και λίγα χρώματα τα χρησιμοποιεί πολύ σωστά. Κι εγώ θα σου έλεγα πάντως να χαλαρώσεις και να προσπαθείς να απολαμβάνεις το παιχνίδι με το μικρό και όχι να τον τεστάρεις συνέχεια. Στο λέω γτ και εγώ μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι μερικές φορές. Καταλαβαίνω πως άμα δεν είσαι ομιλητικος τύπος είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις με ένα μωρό που ακόμα δε μιλάει. Αλλά θα προτεινα να δίνεις γενικές οδηγίες πιο πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Του τύπου τώρα βάζουμε αυτό το τουβλάκι πάνω στο άλλο. Έτσι δεν αγχώνεσαι ούτε εσύ ουτε ο μικρός αν κάτι δεν κανει. Αν θελεις να τον τεσταρεις για κατι κάντο σε αλλες ώρες σε ανυποπτο χρόνο. Όσο για αναπτυξιολογο και ΩΡΛ προπωπικα δε θα το σκεφτόμουν και τόσο αρνητικά ένα ραντεβού. Ειδικά στον αναπτυξιολογο εγώ θα πήγαινα πολύ ευχαρίστως με τη μικρή. Θα το έβλεπα σαν ευκαιρία να πάρω χρήσιμες συμβουλές και να μάθω πως να ασχολούμαι/παιζω/καθοδηγώ πιο "σωστά" τη μικρή και όχι σαν έναν απλό γιατρό.
 14. Μα ουσιαστικά με μισό αβγό πάλι δε θα χορτάσει και θα έχω στο μυαλό μου ότι μετά από λίγο κάτι πρέπει να της δώσω. Το ίδιο και το αυτό. Τώρα μεγαλώνουν ο 3ος και 4ος κυνόδοντας και είναι ζόρικα. Το πολυ δύσκολο ομως ήταν μέχρι να σκάσουν. Εκει περάσαμε πάλι μεγαλες αϋπνίες. Έβαζε τα πάντα στο στομα όπως λες. Έχει 2-3 βδομάδες είναι πιο καλά. Έχει να κάνει και με αυτό σίγουρα. Κι άλλες φορές όταν έβγαζε δόντι δεν έτρωγε καλά. Πχ προτιμούσε συνήθως κρύα όπως το γιαούρτι και σκληρά τρόφιμα αλλά όταν πεινούσε πολύ όλο και κάτι θα έτρωγε. Ήμουν κι εγώ από πάνω βέβαια.
 15. Δλδ να χορταινει από τι; από τις 8 το πρωι που έχει φάει κυριολεκτικα 2-3 μπουκιές ψωμι; αν δε φάει κάτι μέχρι τις 15-15:30 και της προσφέρω φαγητό και πάλι δε φάει μετά με πιάνει άγχος και της δίνω όλο κάτι που ξέρω ότι θα της ανοίξει την όρεξη.. κανένα φρουτάκι ή κριτσινια κτλ. Γιαούρτι και αβγο δεν θέλει να φαει τελευταία. Ή τρωει λιγο και το αφήνει.Επομένως ψάχνω εναλλακτικες. Δίνω δλδ αλλα πιο αραια. Πάντως από την Πέμπτη σα να τρώει κάπως καλύτερα.. Σήμερα της έβαλα το αγαπημένο της σπανακορυζο και έφαγε σχεδόν το μισό. Πάμε καλύτερα! μονη της ζητάει σπάνια φαγητό. Αν δεν της αρέσει αυτό που της προσφέρω τότε απλά δεν τρώει. Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που μου ζητάει κάτι συγκεκριμένο συνήθως καμία μπανανα ή μπρετσελ ή τελευταία αγέλ. γάλα. Αλλά όπως είπα δεν είναι ο κανόνας.
 16. Όχι δεν είπε αυτό. Απλά επειδή της είπα πως όταν δεν τρώει φαγητό ούτε στο σπίτι, δοκιμάζω μήπως φάει κάτι άλλο και έτσι της δίνω κάθε 1-2 ώρες κάτι πχ γιαούρτι κριτσινια, φρούτα κτλ. Πάνω σε αυτά μου είπε πωςνα μην της δίνω ότι να ναι αλλά να τηρώ το προγραμμα.