elenip

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.938
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  10

Συνεισφορα στο φορουμ

315 Good

Περισσότερα για την/τον elenip

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Να σας ζήσουν τα διδυμάκια! Την νταντά που είχα και άλλαξα δεν θα την συνέστηνα σε κανέναν και για κανένα λόγο. Σε ότι αφορά το οικονομικό, θα σου πρότεινα να προσέξεις πάρα πολύ. Γιατί τα ίδια πάνω κάτω χρήματα θα σου ζητήσει είτε μία έμπειρη παιδαγωγός που έχει και πτυχίο είτε μία γυναίκα με μηδαμινή εμπειρία. Επίσης, εσένα σε συμφέρει να την απασχολείς και να την πληρώνεις με την ώρα όχι με τον μήνα, εφόσον δεν μπορείς να διαθέσεις πολλά χρήματα. Το πόσα να υπολογίζεις έχει να κάνει με το τι θα βρεις, σε ποια περιοχή μένεις, αν θα κάνει και έξτρα δουλειές πέρα από τα μωράκια. Στην εποχή που ζούμε να ζητάει κάποιος 700 - 800 ευρώ για φύλαξη παιδιού (γιατί αυτό κάνουν συνήθως οι περισσότερες) είναι εξωφρενικό όταν ένας υπάλληλος με πτυχία και μεταπτυχιακά με το ζόρι φτάνει το χιλιάρικο.
 2. Ναι αλλά μπορεί να δώσει απουσία: Σύμφωνα με το Άρθρο 31, (Παιδαγωγικά μέτρα και ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα) παρ.6, της απόφασης 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (ΦΕΚ 120/Β/23-1-2018) του Υπουργείου Παιδείας ισχύουν τα παρακάτω σχετικά με την απομάκρυνση μαθητή από την αίθουσα διδασκαλίας: Εάν μαθητής/τρια παρακωλύει τη διεξαγωγή μαθήματος, είναι δυνατόν να του/της επιβληθεί προφορική παρατήρηση και να απομακρυνθεί από την αίθουσα διδασκαλίας, οπότε απασχολείται με την ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου, λαμβάνοντας απουσία. Το θέμα είναι πως, αν κατάλαβα καλά, την απουσία την χρησιμοποιούν ως "εκφοβισμό" των παιδιών. Π.χ δεν νομίζω πως κάποιος καθηγητής θα μπορούσε να καταγράψει κάπου μία απουσία με την αιτιολογία ότι δεν έφερε τα χρήματα για την εκδρομή.
 3. Απουσία παίρνει ένας μαθητής ΜΟΝΟ όταν είναι απών από το μάθημα. Oι καθηγητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης, 6ης και 7ης ώρας δεν μπορούν να σημειώσουν στο απουσιολόγιο ότι απουσιάζετε ενώ είστε μέσα στην τάξη (Π.Δ. 104/1979, Άρθρο 20, Παρ. 1, Άρθρο 23, Παρ.1). Eίναι ψευδής δήλωση για την οποία έχουν ευθύνη, ακόμη κι αν ο Γυμνασιάρχης τους έδωσε την παράνομη εντολή [Νέος Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων, Νόμος 3528/2007, Μέρος Β, Κεφ. Α, Άρθρο 25, Παρ. 2 και 3, ΦΕΚ 26, Τευχος Α΄, 13/2/2007]. Για να βάλει ένας καθηγητής μια ωριαία αποβολή πρέπει να ακολουθήσει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία (Π.Δ. 104/1979, Άρθρο 28, Παρ. 2, Ε3/873131/31.12.84 ΥΠΕΠΘ): 1) Αρχικά σημειώνει την απουσία στο απουσιολόγιο με την παρατήρηση «Ωριαία Αποβολή» και την υπογραφή του. 2) Στη συνέχεια ενημερώνει τον Διευθυντή (με ενυπόγραφο σημείωμα) και καταχωρεί την αποβολή στο Βιβλίο Επιβολής Κυρώσεων (το γνωστό Ποινολόγιο). 3) Στο Ποινολόγιο είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει με ακρίβεια τον λόγο της αποβολής. Στο τέλος της χρονιάς ο Σύλλογος των Καθηγητών είναι υποχρεωμένος να ακυρώσει όλες τις ωριαίες αποβολές οι οποίες επιβλήθηκαν χωρίς να τηρηθεί η τυπική διαδικασία.

 4. Διαφημίσεις


 5. Σε μία κλειστή κοινωνία που η γιαγιά είναι διαθέσιμη και παρόλα αυτά προτιμάται η νταντά το ότι θα συζητηθεί το θέμα ως κουτσομπολιό έιναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι κατά πόσο οι γονείς του παιδιού ενδιαφέρονται για αυτού του είδους τα κουτσομπολιά! Και η νταντά μπορεί να μην συμμορφώνεται στις απαιτήσεις των γονέων και η νταντά μπορεί να αφήνει το παιδί στην τηλεόραση, μην την βλέπουμε ως το μάννα εξ ουρανού! Το θετικό είναι ότι το παιδί πηγαίνει παιδικό και απασχολείται!
 6. elenip

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Συμφωνώ! Άλλο πράγμα να έχει κουραστεί κάποιος σωματικά / ψυχολογικά από τις απαιτήσεις ενός βρέφους και άλλο αν πραγματικά χρειάζεται βοήθεια ένας γονέας που δεν δουλεύει και μένει σπίτι να μεγαλώσει το παιδί. Ξέρω μαμάδες που κοιμούνται μια χαρά και παρόλα αυτά γκρινιάζουν γιατί τις έχει φάει η κλεισούρα. Ξέρω και μαμάδες που και βοήθεια έχουν και πάλι δεν μπορούν να χαλαρώσουν γιατί έχουν υπερένταση και άγχος. Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά μία οικογένεια και να είναι όλοι ευχαριστημένοι θα πρέπει να δουν την νέα κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται και να βρουν μαζί λύσεις. Και ο καθένας να συνεισφέρει στο βαθμό που μπορεί και δεν είναι εις βάρος της υγεία του, σωματικής ή ψυχικής. Το ζευγάρι πρέπει να είναι μαζί, δεν είναι εχθροί, ούτε συναγωνίζεται ποιος κάνει τα περισσότερα ή ποιος κάνει τα λιγότερα. Ο ένας πρέπει να κατανοεί τις ανάγκες του άλλου και να βοηθά ο ένας τον άλλον.
 7. Η απόρριψη ή η αποδοχή ενός παιδιού από τον γονέα είναι ότι πιο σημαντικό. Καθημερινά βλέπω ανθρώπους δίπλα μου να υποτιμούν τα παιδιά τους, με τον τρόπο που τους μιλάνε, με τον τρόπο που τους φέρονται. Και είναι λάθος γιατί τα παιδιά το εισπράττουν. Δεν μιλάω για την Εσπερος γενικά μιλάω. Στην ακαδημία ποδοσφαίρου που πηγαίνουμε βλέπω ένα σωρό μπαμπάδες να αγχώνουν τα παιδιά τους κατά την διάρκεια του αγώνα (μιλάω για τους αντιπάλους μας), τα βλέπω μετά απογοητευμένα όταν βγαίνοντας τους λένε: πως παίξατε έτσι σήμερα? Παιχνίδι ήταν αυτό? Άχρηστοι τελείως… Μιλάμε για πρωτάθλημα Κ10 όχι για champions league!! Η δική μας ακαδημία δεν τα επιτρέπει αυτά, αλλά επειδή μιλάω με όλους τους γονείς της ομάδας μας δεν φέρονται και έτσι οι γονείς. Επιβραβεύουμε τα παιδιά χάσουν κερδίσουν, το ίδιο κάνει και ο προπονητής τους. Η Εσπερος μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει και το έγραψε λίγο άκομψα. Μπορεί να εννοούσε ότι καμαρώνει για κάτι που βλέπει στο δικό της το παιδί και το θεωρεί πρωτοποριακό και μετά βλέπει ότι δεν είναι και τίποτε φοβερό καθώς όλα τα παιδιά το κάνουν και προσγειώνεται. Αυτό Εσπερος το καταλαβαίνω. Αλλά άλλο αυτό και άλλο ότι γίνεσαι ρεζίλι. Γιατί να γίνεσαι ρεζίλι? Κάθε παιδί είναι μοναδικό και κάθε γονιός θα πρέπει να είναι υπερήφανος για το παιδί του!
 8. Αυτό ακριβώς. Εμένα η πεθερά μου είναι εξαιρετική μαγείρισσα, δώστης να σου φτιάξει 50 φαγητά και άλλα τόσα γλυκά, ξεπερνά όλους τους σεφ της Ελλάδος Μην της πεις όμως να κρατήσει παιδιά δεν το έχει με την καμία. Μία φορά θυμάμαι που ο μικρός ήταν γύρω στα 4 - 5 τον είχαμε αφήσει γιατί ο σύζυγος έπρεπε να πάει νοσοκομείο επειγόντως με κολικό νεφρού και όταν γύρισα τον βρήκα να κάθεται τιμωρία στον καναπέ γιατί δεν είχε φάει το φρούτο του. Εεεε υπήρχε περίπτωση σε αυτή την γυναίκα να αφήσω παιδί να προσέχει??
 9. elenip

  Ποιούς καλείτε στην βάφτιση?

  Για τα Ελληνικά δεδομένα θα ακουστεί κάπως ο "λογαριασμός στήριξης". Μία ιδέα είναι να βάλει λογαριασμό τραπέζης στο προσκλητήριο, συνηθίζεται πολύ στους γάμους, αν και προσωπικά δεν μου πολυαρέσει σαν ιδέα. Αν όμως το δει κάποιος μόνο από την οικονομική πλευρά είναι μία επιλογή, καθώς στην βάπτιση ο άλλος μπορεί να πάρει και ένα ρούχο των 10 ευρώ και να πάει στο τραπέζι οικογενειακώς (π.χ. 4 άτομα) ενώ στον τραπεζικό λογαριασμό πιστεύω θα ντραπεί να βάλει ένα μικρό ποσό. Από την άλλη υπάρχει και η επιλογή να μην κάνετε τραπέζι και να καλέσεις πολύ κόσμο μόνο στην Εκκλησία, όπου και τα δώρα θα σου φέρουν και δεν θα χρειαστεί να κάνετε έξτρα έσοδα. Με το καλό να βαπτίσεις το μωράκι σου!
 10. Αυτό ακριβώς! με το ωράριό σου στην δουλειά δεν μπορεί να γίνει κάτι? γιατί το παιδί όταν πάει Δημοτικό, ειδικά τον πρώτο χρόνο θα πρέπει να είναι κάποιος μαζί του τα απογεύματα να το διαβάζει και να ελέγχει τα μαθήματα, θα σου πρότεινα να μην παραιτηθείς από την δουλειά ειδικά επαρχία είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά.
 11. Θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι, τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα. Και εγώ σε αυτή την ηλικία που έχει η κόρη σου είχα τις ίδιες ανησυχίες αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς από ότι τα υπολογίζουμε πάντα. Εμένα άλλαξε φιλίες και από τον παιδικό προς νηπιαγωγείο και από νηπιαγωγείο προς Δημοτικό. Θυμάμαι ότι όταν πήγε νηπιαγωγείο ήταν πολύ λίγα τα παιδάκια που ήταν μαζί από τον παιδικό. Με τον κολλητό που έκανε παρέα στο Νηπιαγωγείο αν και πήγαν στο ίδιο Δημοτικό μετά, τους χώρισαν σε άλλα τμήματα οπότε χάθηκε η φιλία. Τα παιδιά να ξέρεις συνήθως παίζουν και κάνουν παρέα με τα παιδιά του τμήματος. Οπότε και μία κολλητή να έχει στο νηπιαγωγείο και μετά να πάνε μαζί στο ίδιο Δημοτικό δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα είναι στο ίδιο τμήμα. Οπότε κατ' εμέ πήγαινε εκεί που ανήκετε και το μεγάλο παιδί να ξέρεις ότι "παίρνει" μαζί του και το μικρό. Μία φιλή μαμά που της τα είχαν χωρίσει και (δεν θυμάμαι γιατί) τα έβαλαν σε διαφορετικό Δημοτικό πήγε στα κεντρικά και αμέσως τα έβαλαν μαζί τα παιδιά στο ίδιο.
 12. Συμφωνώ, για τα παιδιά κάνουμε επιλογές, όταν βλέπουμε ότι οι επιλογές δεν βγαίνουν τότε θα πρέπει να τις αλλάζουμε. Και εγώ άλλαξα νταντά γιατί ενώ ξεκίνησε μια χαρά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα. Όπως έχω διαβάσει και εδώ μέσα ότι πολλές κοπέλες άλλαξαν παιδικό, σχολείο κλπ. Όλα βέβαια έχουν τα συν και πλήν και όπως έγραψα δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να κρατάει το παιδί ένας δικός σου άνθρωπος, αν όμως υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να συμβιβαστείς τότε θα πρέπει να ψάξεις για εναλλακτικές. Αν η κοπέλα που άνοιξε το θέμα δεν έχει την οικονομική άνεση για να πάρει κάποια κοπέλα έστω και λίγες ώρες (βέβαια σκέφτεται και το ότι ζει σε μία κλειστή κοινωνία και θα συζητηθεί όλο αυτό, την καταλαβαίνω γιατί έχω μεγαλώσε σε επαρχία) τότε θα πρέπει να δει τι μπορεί να γίνει με το ωράριό της, αν μπορεί να το αλλάζει σε πρωί, αν μπορεί εναλλάξ με τον σύζυγο να κρατάνε το παιδί κλπ
 13. Οι έφηβοι αν κρίνω και από την εφηβεία την δική μας, γενικώς τους εκνευρίζουν οι γονείς! Δεν ξέρω βρε Εσπερος, εμείς θυμάμαι περιμέναμε πότε θα πάμε βόλτα, πότε να πούμε τα νέα μας με τις φίλες μας, τώρα βλέπω τα Γυμνασιόπαιδα να είναι κολλημένα με το κινητό και τι φωτογραφίες θα ανεβάσουν (άλλο από εκεί) και πόσα like θα πάρουν και ενώ τους βλέπεις μαζί στην ουσία είναι χώρια. Για την διαμαρτυρία των παιδιών σε ότι αφορά τον γονιό το καταλαβαίνω, θα πρεπει να δίνει το καλό παράδειγμα στο παιδί του σε όλα!
 14. Όχι, το εμβόλιο για την γρίπη δεν το είχαμε κάνει. Την κόλλησε όταν ήταν 6 ετών από το σχολείο, είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είχε πει (4 χρόνια πριν έτσι?) ότι δεν χρειαζόταν το εμβόλιο γιατί δεν είχε και καλά θέματα με άσθμα, δεν είχε περάσει βρογχίτιδες κλπ. Ούτε μετά από αυτό που περάσαμε μου είπε να κάνει το εμβόλιο. Εδώ όμως το μωράκι είναι πολύ μικρό, δεν ξέρω τώρα από ποια ηλικία τους τα κάνουν.
 15. Μην αγχώνεσαι αλλά να είσαι σε επαγρύπνηση, αν το μωράκι ανεβάσει πυρετό μίλα αμέσως με τον παιδίατρο. Εγώ επειδή αγχωνόμουν (και όχι αδίκως καθώς με γρίπη νοσηλεύτηκε ο γιος μου μία εβδομάδα καθώς παρουσίασε επιπλοκές σε ηλικία 6 ετών) εάν το μωρό ανέβαζε υψηλό πυρετό θα το πήγαινα στο νοσοκομείο. Υπάρχει τεστ που κάνουν για την γρίπη (παίρνουν υγρό από την μύτη) και βγαίνει σε 5 λεπτά. Αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι 100% αξιόπιστο καθώς σε εμάς βγήκε 2 φορές αρνητικό και μόνο η αιματολογική εξέταση έδειξε την γρίπη. Οπότε παρακολούθησε το παιδί και εφάρμοσε τους κανόνες υγιεινής που σου είπε και η erin0000!
 16. Δεν ξέρω η γενιά των παιδιών που μεγαλώνουμε διαφέρει εντελώς από την δική μας την γενιά. Εμάς μας έλεγαν κάτι, θεωρώ πως συμμορφωνόμασταν αμέσως. Τώρα βρε παιδί μου τα βλέπεις όλα τα Γυμνασιόπαιδα με ένα κινητό στο χέρι, σαν προέκταση του εαυτού τους και είναι όλη την ημέρα σε αυτό κολλημένα. Δεν ξέρω τι φταίει! Ακόμη και στην παιδική χαρά που πηγαίνω τα παιδιά βλέπω παρέα 4 -5 παιδιών που ενώ έχουν βγει υποτίθεται βόλτα, κάθονται το καθένα και παίζουν / σερφάρουν στο κινητό. Δηλαδή είσαι με το φίλο σου βόλτα και σερφάρεις στα social media?? και δυστυχώς από αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν και στην τηλεόραση τα social media αντικαθιστούν την προσωπική ζωή πολλών εφήβων, τι να πω, δύσκολο να είσαι γονιός!