Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

9 hours ago, maripoz said:

@Yovanna όλα τα παιδάκια με βηχα και φλεματα είναι. Και το δικό μου εδώ και ένα μήνα. Και όχι τα φλεματα δεν είναι ακροαστικα, το ξέρεις ήδη. Δ

Αυτό που αποκαλούμε στην καθομιλουμένη ακροαστικά και που μας ανησυχεί σαν γονείς, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα έπρεπε να μας ανησυχεί, είναι ο τύπος που ακούγεται και χωρίς στηθοσκόπιο και οφείλεται στη βλέννα στους βρόγχους, κοινώς φλέγματα που ξεκινούν από τους βρόγχους. Αυτό που ψάχνει ο γιατρός με το στηθοσκόπιο είναι τι γίνεται στους βρόγχους και πνεύμονες. Μία πνευμονία ας πούμε, δεν ακούγεται με γυμνό αυτί συνήθως. Μία βρογχίτιδα ακούγεται, και αυτό που ακούγεται είναι η υπερπαραγωγή βλέννας, φλέγματα στην καθομιλουμένη, που κάνει την αναπνοή να ακούγεται σαν μία μικρή ορχήστρα και μας ανησυχεί σαν γονείς (χωρίς να είναι αυτό που όντως ανησυχεί τους γιατρούς). Τα πιο σοβαρά, δεν ακούγονται όμως με γυμνό αυτί. Μόνο ο βήχας της λαρυγγίτιδας, που όμως δεν έχει σχέση με βρόγχους και πενύμονες αλλά πολύ πιο πάνω.

Αν τα φλέγματα δεν συνοδεύονται από ήχο, δεν βράζει καθόλου το στήθος, είναι μύξα που το παιδί καταπίνει. Αν ακούμε το βράσιμο στο στήθος, έρχεται από βλέννα στους βρόγχους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 hours ago, Yovanna said:

Ναι, προφανώς αν είχε ξαναπάθει θα ήξερα.. Δεν ξέρω πώς είναι ο βήχας με κλειστή φωνή. Στρίγκλισμα δεν έχω ακούσει η αλήθεια είναι. Έντονο βήχα που ακούγονται "πράγματα" μέσα ακούω. 

Εμάς ο βήχας ποτέ δεν υποχωρεί από την μία ημέρα στην άλλη, μπορεί να κρατήσει και είκοσι ημέρες και έναν μήνα. 

Για να ηρεμήσεις καλό είναι να τον δει η γιατρός σας, εφόσον βλέπεις πως δεν υποχωρεί.  Αν ήταν λαρυγγίτιδα θα το είχες καταλάβει πίστεψε με! είναι πολύ χαρακτηριστικός ο βήχας σε αυτή την περίπτωση.

13 hours ago, Ilaeira said:

Άρρωστοι κι εμείς από χθες. Πυρετό μέχρι 38,5 και πολλή μύξα...

Περαστικά σας!

11 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Κορίτσια, είναι κάποια άλλη, που το παιδί της βήχει 3 εβδομάδες +? Δεν ανησυχούσα, διότι τους εξετάζει κάθε βδομάδα παιδίατρος στο σχολείο και με το στηθοσκόπιο , αλλά τώρα το βράδυ τον ρώτησα στο άσχετο αν πονάνε τα αυτιά του και μου είπε ναι! Του ρωτάω, καιρό τώρα σε πονάνε? Και μου λέει ναι! Λέτε να έχει ωτίτιδα ή/και ακροαστικά και εγώ πέρα βρέχει? Ο βήχας δεν είναι στεγνός, ακούγεται παραγωγικός. Τη νύχτα δεν βήχει. Άντε να βήξει 1-2 φορές και αν. Ανησυχώ ξαφνικά που επεναπάυτηκα στον γιατρό του σχολείου και δεν πήρα τη γιατρό μας. Αλλά όλο ξεγελιέμαι γιατί δείχνει 2 μέρες καλύτερα και μετά πάλι τα ίδια. Στο μεταξύ μπήκα να δω λίγο στο Ίντερνετ πώς καταλαβαίνουμε τα ακροαστικά, τί το ήθελα? Διαβάζω λίγο παρακάτω, αν τυχόν το παιδί σας έχει λαρυγγίτιδα, μπορεί να απειλείται η ζωή του! Μου κοπήκαν τα πόδια! Πώς καταλαβαίνουμε αν έχει λαρυγγίτιδα?? Έπαιρνα την παιδίατρο αλλά δεν απάντησε. θα την πάρω πάλι το πρωί..  

Καλημερα .Περαστικα σε ολα τα παιδακια.Αν ειχε λαρυγγιτιδα δεν θα μπορουσε να μιλησει καθολου η θα ακουγοταν σαν νταλικιερης.Επειδη κι εμεις ζησαμε πολυ βηχα φετος,στα παιδια αργει πολυ να φυγει και 3 παιδιατροι μου ειπαν οτι μπορει να παρει και 2 μηνες.Ο μπεμπης την πρωτη φορα ειχε πανω απο μηνα.Απλα αν εχει το βηχα της λαρυγγιτιδας και το πιασει εντονος και συνεχομενος ,προσπαθεις να το ηρεμησεις και το πας στο μπανιο οπου ανοιγεις τερμα το ζεστο νερο να εισπνευσει τον ατμο.Αυτο θα τον ηρεμησει.Αυτες ηταν οι οδηγιες γιατι μολις περασαμε οικογενειακως ιωση με λαρυγγιτιδα.

Κοριτσια κι εμενα ο μεγαλος φετος αρρωσταινει την μια ιωση μετα την αλλη, μολις παει νηπιαγωγειο μετα απο τεσσερις μερες παλι μπουκωνει. Γενικως, ο βηχας παντα του κρατουσε τουλαχιστον 3-4 εβδομαδες, γνωριζω κι εγω οτι ειναι φυσιολογικο. Την προηγουμενη εβδομαδα τον πηγα στον παιδιατρο να δει λιγο το αυτι του και να τον ακροαστει καλου κακου γιατι ενω δεν ειχε τιποτα αλλο τον επιασε ενας βηχας μια μερα ξημερωματα κι εβηχε για μια ωρα. Για το αυτι μου ειχε παραπονεθει δυο φορες (σε διαστημα 3 εβδομαδων) οτι τον ποναει λιγο και του εδωσα και τις δυο φορες algofren για 3 μερες (3 φορες την μερα) και ζεστες κομπρεσες στο αυτι (οδηγιες της Κεμπερ). Τελικα, το αυτι του ηταν μια χαρα και στα ακροαστικα δεν ακουσε κατι ανησυχητικο μου ειπε ο γιατρος. Αλλα μου ειπε οτι μαλλον εχει παιδικο ασθμα συμφωνα με αυτα που του ειπα για τον βηχα (που θεωρω οτι ειναι φυσιολογικα οπως γραφτηκε και παραπανω). Ειδικα, οταν του ειπα οτι μετα την ιωση μπορει να βηχει για εβδομαδες οταν τρεξει ή λιγο στον υπνο, μου ειπε οτι αυτο ειναι το ασθμα. Μαλιστα, μου ειπε οτι επειδη τα τελευταια δυο χρονια δεν εκτεθηκε οσο θα επρεπε σε ιωσεις (πραγμα που δεν ισχυει γιατι ειδικα τα τελευταια δυο χρονια εχει αρρωστησει οσο δεν αρρωστησε τα υπολοιπα χρονια μαζι) ειναι πιο ευαισθητος ο οργανισμος του :shock: Μου εδωσε μοντελουκαστη που θεωρειται ηπιο φαρμακο για να δουμε αν θα κανει διαφορα (μου προτεινε κι αλλα αλλα αρνηθηκα) αλλα η αληθεια ειναι οτι και τις μερες που δεν το εδωσα δεν εβηχε, μονο διασπαρτα 2-3 φορες μεσα στη μερα πχ μετα απο ασκηση να εβηχε για 3 δευτερα. Επειδη αμφισβητω λιγο τα λεγομενα του και δεν θελω να του δωσω μασκα (μου το ανεφερε κι αυτο) θα τον παω την επομενη εβδομαδα σε παιδιατρο εξειδικευμενη στο ασθμα που εχει και σπειρομετρητη για να το σιγουρεψουμε. Θα ηθελα να μου μιλησει μια πιο εξειδικευμενη γιατι θεωρω οτι γινεται υπερδιαγνωση στο παιδικο ασθμα και τα παιδια φορτωνονται τσαμπα φαρμακα. Αν οντως εχει ασθμα θα παμε σε ομοιοπαθητικο για θεραπεια αλλα γινεται ο παιδιατρος να βγαζει διαγνωση ασθματος μονο απο τον βηχα που κραταει περισσοτερο; Ενταξει κι εμενα μου κακοφανηκε που εβηχε μια ωρα χωρις αλλο συμπτωμα (ουτε εβηχε την μερα) αλλα βγαζουνε οντως τοσο ευκολα διαγνωση; Ουτε ακροαστικα ειχε, ουτε λαχανιαζει, ουτε αλλα συμπτωματα που διαβασα στο διαδικτυο. Αν ειναι ετσι, τοτε τα περισσοτερα παιδια εχουν ασθμα.

22 minutes ago, Sentir...natureza said:

Κοριτσια κι εμενα ο μεγαλος φετος αρρωσταινει την μια ιωση μετα την αλλη, μολις παει νηπιαγωγειο μετα απο τεσσερις μερες παλι μπουκωνει. Γενικως, ο βηχας παντα του κρατουσε τουλαχιστον 3-4 εβδομαδες, γνωριζω κι εγω οτι ειναι φυσιολογικο. Την προηγουμενη εβδομαδα τον πηγα στον παιδιατρο να δει λιγο το αυτι του και να τον ακροαστει καλου κακου γιατι ενω δεν ειχε τιποτα αλλο τον επιασε ενας βηχας μια μερα ξημερωματα κι εβηχε για μια ωρα. Για το αυτι μου ειχε παραπονεθει δυο φορες (σε διαστημα 3 εβδομαδων) οτι τον ποναει λιγο και του εδωσα και τις δυο φορες algofren για 3 μερες (3 φορες την μερα) και ζεστες κομπρεσες στο αυτι (οδηγιες της Κεμπερ). Τελικα, το αυτι του ηταν μια χαρα και στα ακροαστικα δεν ακουσε κατι ανησυχητικο μου ειπε ο γιατρος. Αλλα μου ειπε οτι μαλλον εχει παιδικο ασθμα συμφωνα με αυτα που του ειπα για τον βηχα (που θεωρω οτι ειναι φυσιολογικα οπως γραφτηκε και παραπανω). Ειδικα, οταν του ειπα οτι μετα την ιωση μπορει να βηχει για εβδομαδες οταν τρεξει ή λιγο στον υπνο, μου ειπε οτι αυτο ειναι το ασθμα. Μου εδωσε μοντελουκαστη που θεωρειται ηπιο φαρμακο (μου προτεινε κι αλλα αλλα αρνηθηκα). Επειδη αμφισβητω λιγο τα λεγομενα του και δεν θελω να του δωσω μασκα (μου το ανεφερε κι αυτο) θα τον παω την επομενη εβδομαδα σε παιδιατρο εξειδικευμενη στο ασθμα που εχει και σπειρομετρητη για να το σιγουρεψουμε. Θα ηθελα να μου μιλησει μια πιο εξειδικευμενη γιατι θεωρω οτι γινεται υπερδιαγνωση στο παιδικο ασθμα και τα παιδια φορτωνονται τσαμπα φαρμακα. Αν οντως εχει ασθμα θα παμε σε ομοιοπαθητικο για θεραπεια αλλα γινεται ο παιδιατρος να βγαζει διαγνωση ασθματος μονο απο τον βηχα που κραταει περισσοτερο; Ενταξει κι εμενα μου κακοφανηκε που εβηχε μια ωρα χωρις αλλο συμπτωμα (ουτε εβηχε την μερα) αλλα βγαζουνε οντως τοσο ευκολα διαγνωση; Ουτε ακροαστικα ειχε, ουτε λαχανιαζει, ουτε αλλα συμπτωματα που διαβασα στο διαδικτυο. Αν ειναι ετσι, τοτε τα περισσοτερα παιδια εχουν ασθμα.

Μου κάνει εντύπωση και μένα, αλλά γιατρός δεν είμαι. Καλά θα κάνεις που θα πας σε ειδικό  να πάρεις δεύτερη γνώμη. Βέβαια σε περίπτωση που ισχύει, θα ακολουθούσα την αγωγή που θα μου έδινε ο γιατρός και σίγουρα δεν θα βασιζόμουν στην ομοιοπαθητική, αλλά ο καθένας αποφασίζει για το παιδί του. Η @kotsifikos που έχει εμπειρία στο παιδικό άσθμα, θα σε διαφωτίσει σίγουρα καλύτερα όσον αφορά τα συμπτώματα.

Ο δικός μου το πρωί δεν έβηχε(ούτε το βράδυ), αλλά σκουπίσαμε 15 φορές τη μύτη "μας" μέσα σε μια ώρα. Πολλή μύξα. Επίσης μαλώσαμε πολύ το πρωί και έκλαιγε, οπότε οι μύξες έτρεχαν ποτάμια.. Χάλια ξεκίνησε η βδομάδα..

Διαφημίσεις

26 minutes ago, Yovanna said:

Ο δικός μου το πρωί δεν έβηχε(ούτε το βράδυ), αλλά σκουπίσαμε 15 φορές τη μύτη "μας" μέσα σε μια ώρα. Πολλή μύξα. Επίσης μαλώσαμε πολύ το πρωί και έκλαιγε, οπότε οι μύξες έτρεχαν ποτάμια.. Χάλια ξεκίνησε η βδομάδα..

Πάντως να ξέρεις πως αυτή η έντονη καταρροή δικαιολογεί τον βήχα που έχει το παιδί.

46 minutes ago, Sentir...natureza said:

Κοριτσια κι εμενα ο μεγαλος φετος αρρωσταινει την μια ιωση μετα την αλλη, μολις παει νηπιαγωγειο μετα απο τεσσερις μερες παλι μπουκωνει. Γενικως, ο βηχας παντα του κρατουσε τουλαχιστον 3-4 εβδομαδες, γνωριζω κι εγω οτι ειναι φυσιολογικο. Την προηγουμενη εβδομαδα τον πηγα στον παιδιατρο να δει λιγο το αυτι του και να τον ακροαστει καλου κακου γιατι ενω δεν ειχε τιποτα αλλο τον επιασε ενας βηχας μια μερα ξημερωματα κι εβηχε για μια ωρα. Για το αυτι μου ειχε παραπονεθει δυο φορες (σε διαστημα 3 εβδομαδων) οτι τον ποναει λιγο και του εδωσα και τις δυο φορες algofren για 3 μερες (3 φορες την μερα) και ζεστες κομπρεσες στο αυτι (οδηγιες της Κεμπερ). Τελικα, το αυτι του ηταν μια χαρα και στα ακροαστικα δεν ακουσε κατι ανησυχητικο μου ειπε ο γιατρος. Αλλα μου ειπε οτι μαλλον εχει παιδικο ασθμα συμφωνα με αυτα που του ειπα για τον βηχα (που θεωρω οτι ειναι φυσιολογικα οπως γραφτηκε και παραπανω). Ειδικα, οταν του ειπα οτι μετα την ιωση μπορει να βηχει για εβδομαδες οταν τρεξει ή λιγο στον υπνο, μου ειπε οτι αυτο ειναι το ασθμα. Μαλιστα, μου ειπε οτι επειδη τα τελευταια δυο χρονια δεν εκτεθηκε οσο θα επρεπε σε ιωσεις (πραγμα που δεν ισχυει γιατι ειδικα τα τελευταια δυο χρονια εχει αρρωστησει οσο δεν αρρωστησε τα υπολοιπα χρονια μαζι) ειναι πιο ευαισθητος ο οργανισμος του :shock: Μου εδωσε μοντελουκαστη που θεωρειται ηπιο φαρμακο για να δουμε αν θα κανει διαφορα (μου προτεινε κι αλλα αλλα αρνηθηκα) αλλα η αληθεια ειναι οτι και τις μερες που δεν το εδωσα δεν εβηχε, μονο διασπαρτα 2-3 φορες μεσα στη μερα πχ μετα απο ασκηση να εβηχε για 3 δευτερα. Επειδη αμφισβητω λιγο τα λεγομενα του και δεν θελω να του δωσω μασκα (μου το ανεφερε κι αυτο) θα τον παω την επομενη εβδομαδα σε παιδιατρο εξειδικευμενη στο ασθμα που εχει και σπειρομετρητη για να το σιγουρεψουμε. Θα ηθελα να μου μιλησει μια πιο εξειδικευμενη γιατι θεωρω οτι γινεται υπερδιαγνωση στο παιδικο ασθμα και τα παιδια φορτωνονται τσαμπα φαρμακα. Αν οντως εχει ασθμα θα παμε σε ομοιοπαθητικο για θεραπεια αλλα γινεται ο παιδιατρος να βγαζει διαγνωση ασθματος μονο απο τον βηχα που κραταει περισσοτερο; Ενταξει κι εμενα μου κακοφανηκε που εβηχε μια ωρα χωρις αλλο συμπτωμα (ουτε εβηχε την μερα) αλλα βγαζουνε οντως τοσο ευκολα διαγνωση; Ουτε ακροαστικα ειχε, ουτε λαχανιαζει, ουτε αλλα συμπτωματα που διαβασα στο διαδικτυο. Αν ειναι ετσι, τοτε τα περισσοτερα παιδια εχουν ασθμα.

Αχ μην το κάνετε αυτό στο παιδάκι σας! Να την πάρετε και τη δευτερη και την τρίτη γνώμη, αλλά έχω άσθμα και εγώ και είναι σοβαρή πάθηση, και συνδέεται με αλλεργίες. Μην το μπλέξετε με ομοιοπαθητικούς και φιδέμπορους το μωρό και σας τύχει κάτι και δεν το προλάβετε καν! Ξέρετε πόσες άσχημες ιστορίες δεν έχουν γυρισμό από τέτοιους απατεώνες; 

πρίν από 17 λεπτά , CutiePies είπε:

Αχ μην το κάνετε αυτό στο παιδάκι σας! Να την πάρετε και τη δευτερη και την τρίτη γνώμη, αλλά έχω άσθμα και εγώ και είναι σοβαρή πάθηση, και συνδέεται με αλλεργίες. Μην το μπλέξετε με ομοιοπαθητικούς και φιδέμπορους το μωρό και σας τύχει κάτι και δεν το προλάβετε καν! Ξέρετε πόσες άσχημες ιστορίες δεν έχουν γυρισμό από τέτοιους απατεώνες; 

Nα ειστε καλα για την προειδοποιηση αλλα βλεπω το σωμα μας και την καθε ασθενεια που εμφανιζει ολιστικα, αντιθετα με την δυτικη ιατρικη. Επισης, υπαρχουν πολλες ιστοριες ανθρωπων που θεραπευτηκαν απο τετοιους "απατεωνες", οπως σε ολους τους τομεις υπαρχουν και οι ηθικοι και οι ανηθικοι γιατροι. Ειδικα για το παιδικο ασθμα γνωριζω αρκετες οικογενειες που ακολουθουν ομοιοπαθητικη θεραπεια. Επισης, να διαχωρισω κατι, αλλο το παιδικο ασθμα αλλο το αλλεργικο ασθμα.

25 minutes ago, kotsifikos said:

Πάντως να ξέρεις πως αυτή η έντονη καταρροή δικαιολογεί τον βήχα που έχει το παιδί.

Σήμερα τον έπιασε αυτή η καταρρόη. Ίσως τον βοηθήσει να βγούν από τη μύτη αυτά που τον ενοχλούν.

1 hour ago, Sentir...natureza said:

Αν και ξέρω πως δεν θα σα συμφωνήσεις θα σου πω πως αν πραγματικά το παιδί έχει άσθμα ο ομοιοπαθητικός δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει.  Ο παιδίατρος σου από ότι κατάλαβα δεν έβγαλε διαγνωση σου πρότεινε αν τον δει ένας γιατρός ειδικός.

Εμένα ο παιδίατρος με παρέπεμψε σε παιδοπνευμονολόγο μετά από την δεύτερη νοσηλεία (όπου είχε μπει με παροξισμικό βήχα και χαμηλό κορεσμό). Θα σου πω πως ο βήχας μετά από ίωση, στην άσκηση, στο γέλιο στο κλάμα, είναι ένα από τα συμπτώματα του.

Εξαρτάται από την μορφή άσθματος που έχει ο  κάθε ασθενής, εγώ η εμπειρία που έχω είναι από άσθμα βαριάς μορφής, που αυτό σημαίνει πως χωρίς την μάσκα του μπορεί να βρεθούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο νοσοκομείο, με έντονο βήχα και χαμηλό οξυγόνο, όταν το άσθμα  δεν είναι ρυθμισμένο δημιουργούνται διάφορα θέματα, ο δικός μου ήταν ευάλωτος στα επεισόδια που θα είχε, πράγμα που σήμαινε πως μία απλή ίωση μπορούσε να τον στείλει νοσοκομείο.  Καταλαβαίνω πως δεν θεωρείς πως μπορεί να βοηθήσει μία θεραπεία με φάρμακα όμως από την εμπειρία μου θα σου πω πως το αντίθετο είναι αδύνατο.  Πως θα βοηθήσεις το παιδί όταν έχει παροξισμικό βήχα?? πίστεψε με τα έχω δοκιμάσει όλα!!όλα όμως! Δεν υπάρχει κάτι να κάνει αν το οξυγόνο του πέσει, αν έχει παράταση εκπονής και άλλα πολλά που μπορεί να δυσκολεύουν το παιδί να πάρει μία ανάσα σωστή, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να περιμένεις πχ να δράσει το ευκαλιπτέλαιο που έβρασες , η κατάσταση του μπορεί να αλλάξει από τη μία στην άλλη.

Δεν τα λέω με σκοπό να σε αγχώσω, όμως όλα τα παραπάνω είναι πράγματα τα οποίο πρέπει να τα γνωρίζεις πριν αποφασίσεις.

28 minutes ago, Sentir...natureza said:

Επισης, να διαχωρισω κατι, αλλο το παιδικο ασθμα αλλο το αλλεργικο ασθμα.

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, δηλαδή δεν πυροδοτούνται τα επεισόδια από τις  ίδιες αιτίες όμως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.  Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να δυσκολεύεται κάποιος να πάρει ανάσα και να βήχει έντονα κάθε 3-4 δευτερόλεπτα? να μη μπορεί να βγάλει από μέσα σωστά τον αέρα που έχει? Δεν περνούν όλα με βότανα και το λέω αλήθεια με πολύ καλή διάθεση.

Δεν ξέρω τι εμπειρία μπορεί να έχεις από φίλους με παιδιά που ταλαιπωρούνται από άσθμα όμως να έχεις υπόψη σου πως όσο μένει αρρύθμιστο τόσο χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση, δεν είναι κάτι που μπορεί να φτιάξει από μόνο του.

Συγγνώμη που επιμένω αλλά ειλικρινά έχω δει πόσο  πολύ μπορεί να ταλαιπωρηθεί ένας ασθενής από αυτό το πράγμα, μπορεί αν ακούγεται απλό όμως δεν είναι καθόλου!

Διαφημίσεις

πρίν από 37 λεπτά , kotsifikos είπε:

Αν και ξέρω πως δεν θα σα συμφωνήσεις θα σου πω πως αν πραγματικά το παιδί έχει άσθμα ο ομοιοπαθητικός δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει.  Ο παιδίατρος σου από ότι κατάλαβα δεν έβγαλε διαγνωση σου πρότεινε αν τον δει ένας γιατρός ειδικός.

Εμένα ο παιδίατρος με παρέπεμψε σε παιδοπνευμονολόγο μετά από την δεύτερη νοσηλεία (όπου είχε μπει με παροξισμικό βήχα και χαμηλό κορεσμό). Θα σου πω πως ο βήχας μετά από ίωση, στην άσκηση, στο γέλιο στο κλάμα, είναι ένα από τα συμπτώματα του.

Εξαρτάται από την μορφή άσθματος που έχει ο  κάθε ασθενής, εγώ η εμπειρία που έχω είναι από άσθμα βαριάς μορφής, που αυτό σημαίνει πως χωρίς την μάσκα του μπορεί να βρεθούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο νοσοκομείο, με έντονο βήχα και χαμηλό οξυγόνο, όταν το άσθμα  δεν είναι ρυθμισμένο δημιουργούνται διάφορα θέματα, ο δικός μου ήταν ευάλωτος στα επεισόδια που θα είχε, πράγμα που σήμαινε πως μία απλή ίωση μπορούσε να τον στείλει νοσοκομείο.  Καταλαβαίνω πως δεν θεωρείς πως μπορεί να βοηθήσει μία θεραπεία με φάρμακα όμως από την εμπειρία μου θα σου πω πως το αντίθετο είναι αδύνατο.  Πως θα βοηθήσεις το παιδί όταν έχει παροξισμικό βήχα?? πίστεψε με τα έχω δοκιμάσει όλα!!όλα όμως! Δεν υπάρχει κάτι να κάνει αν το οξυγόνο του πέσει, αν έχει παράταση εκπονής και άλλα πολλά που μπορεί να δυσκολεύουν το παιδί να πάρει μία ανάσα σωστή, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να περιμένεις πχ να δράσει το ευκαλιπτέλαιο που έβρασες , η κατάσταση σου μπορεί να αλλάξει από τη μία στην άλλη.

Δεν τα λέω με σκοπό να σε αγχώσω, όμως όλα τα παραπάνω είναι πράγματα τα οποίο πρέπει να τα γνωρίζεις πριν αποφασίσεις.

Ευχαριστω για την απαντηση! Ο παιδιατρος μου ειπε την διαγνωση και μου προτεινε φαρμακα, εμεις με τον αντρα μου αποφασισαμε να παρουμε κι αλλη γνωμη απο εξειδικευμενη παιδιατρο και βλεποντας και κανοντας. Ισως αν ηταν σοβαρη μορφη ασθματος να ακολουθουσε ομοιοπαθητικη παραλληλα με τα συμβατικα φαρμακα αλλα θεωρω οτι με ενα συμπτωμα μιλαμε για ηπια μορφη. Θα δω τι θα μου πει και η εξειδικευμενη παιδιατρος και θα αποφασισουμε. Δεν ειχα σκοπο να αναλυσω την ομοιοπαθητικη και τις φυσικες θεραπειες αλλα μιας και κανεις αναφορα σε ευκαλυπτελαιο, οι εισπνοες με θυμαρι ολη την νυχτα στο δωματιο του μπορω να πω οτι εχει την ιδια επιδραση με την μοντελουκαστη. Και παλι ομως μιλαμε για επιρροη σε συγκεκριμενο οργανο (πχ πνευμονες), ενω η ομοιοπαθητικη λαμβανει υποψη την ψυχοσυνθεση, οτιδηποτε μπορει να επηρεαζει αρνητικα στον ψυχισμο του ατομου, μιας και οι ασθενειες συνηθως ειναι συνδεδεμενες με τις ψυχολογικες επιρροες, με την ενεργειακη κατασταση του ατομου κλπ. Δεν περιμενω να συμφωνησετε σε αυτον τον τροπο σκεψης που ακολουθω, οπως και ο Ιπποκρατης (στον οποιο η δυτικη ιατρικη δινει ορκο-παραδοξο;). Οπως και να 'χει, ευχαριστω για το ενδιαφερον!

πρίν από 19 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Ευχαριστω για την απαντηση! Ο παιδιατρος μου ειπε την διαγνωση και μου προτεινε φαρμακα, εμεις με τον αντρα μου αποφασισαμε να παρουμε κι αλλη γνωμη απο εξειδικευμενη παιδιατρο και βλεποντας και κανοντας. Ισως αν ηταν σοβαρη μορφη ασθματος να ακολουθουσε ομοιοπαθητικη παραλληλα με τα συμβατικα φαρμακα αλλα θεωρω οτι με ενα συμπτωμα μιλαμε για ηπια μορφη. Θα δω τι θα μου πει και η εξειδικευμενη παιδιατρος και θα αποφασισουμε. Δεν ειχα σκοπο να αναλυσω την ομοιοπαθητικη και τις φυσικες θεραπειες αλλα μιας και κανεις αναφορα σε ευκαλυπτελαιο, οι εισπνοες με θυμαρι ολη την νυχτα στο δωματιο του μπορω να πω οτι εχει την ιδια επιδραση με την μοντελουκαστη. Και παλι ομως μιλαμε για επιρροη σε συγκεκριμενο οργανο (πχ πνευμονες), ενω η ομοιοπαθητικη λαμβανει υποψη την ψυχοσυνθεση, οτιδηποτε μπορει να επηρεαζει αρνητικα στον ψυχισμο του ατομου, μιας και οι ασθενειες συνηθως ειναι συνδεδεμενες με τις ψυχολογικες επιρροες, με την ενεργειακη κατασταση του ατομου κλπ. Δεν περιμενω να συμφωνησετε απλα αυτον τον τροπο σκεψης ακολουθω, οπως και ο Ιπποκρατης (στον οποιο η δυτικη ιατρικη δινει ορκο-παραδοξο;). Οπως και να 'χει, ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Εύχομαι να βρεις τη λύση σε απλά πράγματα κ να μην έχει ασθμα το παιδί.Ποιος εξάλλου θέλει τα φάρμακα αν υπάρχει κ άλλος τρόπος.

Η πτώση του οξυγόνου σε βαριά μορφή όμως θα με τρόμαζε παρα πολυ γιατί μπορεί να φέρει μη αναστρεψιμες βλάβες.

Εμάς είδε το εξάνθημα η παιδίατρος σήμερα από κοντά.. Μοιάζει με της Ιλαρας μου είπε αλλά δεν πιστεύει ότι ειναι ιλαρά γιατί είναι εμβολιασμενη , έχει να πάει σχολείο 2 εβ κ δεν έχει έξαρση η περιοχη .Ίσως είναι ίωση αλλα πολύ πιθανόν να είναι κ από την αντιβίωση που επαιρνε μέχρι την παρασκ...παίρνει ξοζαλ για τη φαγούρα κ δεν πιστεύει ότι θα επιδεινωθεί η κατασταση..Μακαρι .κ Μακαρι να είναι από την αντιβίωση τελικά για να μην. Έχω δεύτερο γύρω με τον μικρό, ο οποίος για την ιλαρά έχει κάνει μόνο τη πρώτη δόση ..

πρίν από 25 λεπτά , dama87 είπε:

Εμάς είδε το εξάνθημα η παιδίατρος σήμερα από κοντά.. Μοιάζει με της Ιλαρας μου είπε αλλά δεν πιστεύει ότι ειναι ιλαρά γιατί είναι εμβολιασμενη , έχει να πάει σχολείο 2 εβ κ δεν έχει έξαρση η περιοχη .Ίσως είναι ίωση αλλα πολύ πιθανόν να είναι κ από την αντιβίωση που επαιρνε μέχρι την παρασκ...παίρνει ξοζαλ για τη φαγούρα κ δεν πιστεύει ότι θα επιδεινωθεί η κατασταση..Μακαρι .κ Μακαρι να είναι από την αντιβίωση τελικά για να μην. Έχω δεύτερο γύρω με τον μικρό, ο οποίος για την ιλαρά έχει κάνει μόνο τη πρώτη δόση ..

Κι αν είναι από την αντιβίωση, τι σου είπε να κάνεις; Σε παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο, ή το θεωρεί παρενέργεια εντός των φυσιολογικών πλαισίων;

πρίν από 32 λεπτά , dama87 είπε:

Πήρε πρώτη φορά την συγκεκριμένη αντιβίωση?

Τέτοιο εξάνθημα έχει συμβεί και σε ένα από τα παιδιά μου την πρώτη φορά που πήραν τη συγκεκριμένη αντιβίωση και αποδόθηκε σε αλλεργία στην ουσία. Από τότε, όποτε χρειαστεί, παίρνει κάποια άλλη.

Διαφημίσεις

Μίλησα και εγώ με την παιδίατρο.  Μου είπε είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί είναι απανωτές ιώσεις. Δεν είναι μία. Αυτό ισχύει γιατί έχω κολλήσει και εγώ 3 φορές από τον μικρό τον τελευταίο μήνα. Μου είπε αν είχε ακροαστικά θα έβηχε στάνταρ τη νύχτα και δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί. Αν είναι ήρεμος τη νύχτα, το βρίσκει απίθανο. Απίθανο βρίσκει επίσης να μην έχει ακούσει ο γιατρός του σχολείου τα ακροαστικά. Μου είπε να μην ανησυχώ και να πίνει πολλά υγρά. Αύριο θα έρθει ο γιατρός στο σχολείο , οπότε θα τον ακούσει και αν δει κάτι, θα ξαναμιλήσουμε τότε είπαμε.

1 hour ago, Deena είπε:

Πήρε πρώτη φορά την συγκεκριμένη αντιβίωση?

Τέτοιο εξάνθημα έχει συμβεί και σε ένα από τα παιδιά μου την πρώτη φορά που πήραν τη συγκεκριμένη αντιβίωση και αποδόθηκε σε αλλεργία στην ουσία. Από τότε, όποτε χρειαστεί, παίρνει κάποια άλλη.

Ναι .Πρώτη φορά πήρε την συγκεκριμένη αντιβίωση.βεβαια την τελείωσε την παρασκ κ το εξάνθημα εμφανίστηκε κυρ πρωί...

Γενικά είναι η δεύτερη φορά που παίρνει αντιβίωση..την πρώτη πήρε κλαριπεν, αλλά λόγω γεύσης είπαμε να πάρει άλλη ( λάθος μας τελικά).

Είχε καλύψει κ σε εσάς όλο το σώμα ακόμη κ το κεφαλι; Τα σπυράκια μεγαλώνουν κ ενωνονται...πως το αντιμετωπίσατε εσείς; Είπε η γιατρός θα μιλήσει Μ με έναν αλλεργιολογο γνωστό της

2 hours ago, Sentir...natureza said:

Nα ειστε καλα για την προειδοποιηση αλλα βλεπω το σωμα μας και την καθε ασθενεια που εμφανιζει ολιστικα, αντιθετα με την δυτικη ιατρικη. Επισης, υπαρχουν πολλες ιστοριες ανθρωπων που θεραπευτηκαν απο τετοιους "απατεωνες", οπως σε ολους τους τομεις υπαρχουν και οι ηθικοι και οι ανηθικοι γιατροι. Ειδικα για το παιδικο ασθμα γνωριζω αρκετες οικογενειες που ακολουθουν ομοιοπαθητικη θεραπεια. Επισης, να διαχωρισω κατι, αλλο το παιδικο ασθμα αλλο το αλλεργικο ασθμα.

Όχι, είναι μία παρανόηση που βλέπω συχνά.

Το άσθμα σε παιδιά παρακολουθείται αποκλειστικά και μόνο από αλλεργιολόγους, δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. 

"Αθώα" συμπληρώματα, βότανα και πόσο μάλλον μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ "ομοιοπαθητικά" σκευάσματα, μπορούν να αποβούν μοιραία και δυστυχώς δεν υπερβάλω.

Συζητήστε με έναν καλό αλλεργιολόγο, έχει τμήματα σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία.

Έχει κινδυνεύσει σοβαρότατα η ζωή της ανηψιάς μου, δεν σας γράφω από γενική καχυποψία.

21 minutes ago, dama87 said:

Ναι .Πρώτη φορά πήρε την συγκεκριμένη αντιβίωση.βεβαια την τελείωσε την παρασκ κ το εξάνθημα εμφανίστηκε κυρ πρωί...

Γενικά είναι η δεύτερη φορά που παίρνει αντιβίωση..την πρώτη πήρε κλαριπεν, αλλά λόγω γεύσης είπαμε να πάρει άλλη ( λάθος μας τελικά).

Είχε καλύψει κ σε εσάς όλο το σώμα ακόμη κ το κεφαλι; Τα σπυράκια μεγαλώνουν κ ενωνονται...πως το αντιμετωπίσατε εσείς; Είπε η γιατρός θα μιλήσει Μ με έναν αλλεργιολογο γνωστό της

Όλο αυτό από την αντιβίωση? Τη σταματήσατε/αλλάξατε προφανώς. Περιμένετε δηλαδή η παιδίατρος να επικοινωνήσει με συνάδελφο? Η παρενέργεια αυτή αναγράφεται από την εταιρία?

25 minutes ago, dama87 said:

Στη θέση σου θα πήγαινα το παιδί σε αλλεργιολόγο ώστε να έχει ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει.

15 minutes ago, kotsifikos said:

Στη θέση σου θα πήγαινα το παιδί σε αλλεργιολόγο ώστε να έχει ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει.

Συμφωνώ. Δεν θα περίμενα να μιλήσει με γνωστό της η παιδίατρος. επίσης σκέφτομαι μήπως είναι όντως παιδική αρρώστια.

15 minutes ago, Yovanna said:

Συμφωνώ. Δεν θα περίμενα να μιλήσει με γνωστό της η παιδίατρος. επίσης σκέφτομαι μήπως είναι όντως παιδική αρρώστια.

Η αλήθεια είναι πως η περιγραφή αυτό δείχνει.

@dama87  πρέπει να το δεις άμεσα, ακόμα και αν είναι αλλεργία εφόσον βλέπεις πως μεγαλώνει η επιφάνεια που καλύπτουν τα σπυράκια , ίσως να πρέπει να πάρει κάτι άμεσα.

πρίν από 56 λεπτά , dama87 είπε:

Μιας φιλης μου ο γιος (3 χρ) επαθε αλλεργικη αντιδραση απο την αντιβιωση πριν 3 εβδομαδες κιολας. Ο γιατρος τους αλλαξε αντιβιωση αλλα μου ειπε οτι τα σπυρακια κανουν αρκετες μερες να φυγουν.

1 hour ago, Sentir...natureza είπε:

Μιας φιλης μου ο γιος (3 χρ) επαθε αλλεργικη αντιδραση απο την αντιβιωση πριν 3 εβδομαδες κιολας. Ο γιατρος τους αλλαξε αντιβιωση αλλα μου ειπε οτι τα σπυρακια κανουν αρκετες μερες να φυγουν.

Και σε μεγάλους μπορεί να συμβεί αυτό.οπως κ αφτρες στο στόμα.

2 ώρες πρίν, dama87 είπε:

Εμφάνισε στην εβδομάδα πάνω από την έναρξη της αντιβίωσης, η γιατρός μου είπε ότι τότε εμφανίζεται αυτή η αλλεργική αντίδραση, όχι άμεσα. 

Το παιδί είχε σίγουρα σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και στο στέρνο, όχι παρακάτω. Πήρε 5 μέρες αντισταμινικά και συνήλθε. Και οι δύο παιδίατροι που είχα μιλήσει τότε μου είπαν απλά να μην ξαναπάρει την ίδια αντιβίωση ή την ίδια ουσία.

Πρόσφατα που το παιδί έπαθε σταφυλόκοκο και η δερματολόγος ήθελε να δώσει την συγκεκριμένη αντιβίωση και της είπα για την αλλεργία, μου είπε ότι θα ήταν καλό κάποια στιγμή να το δω με αλλεργιολόγο, γιατί μερικές φορές οι αντιβιώσεις μπορούν να κάνουν τέτοιες αντιδράσεις χωρίς να υφίσταται πραγματική αλλεργία (κάπως έτσι μου το είπε), οπότε είναι κρίμα να αποκλειστεί το παιδί δια βίου από την συγκεκριμένη αντιβίωση, η οποία είναι και η πιο κοινή και πιο ευρέου φάσματος που υπάρχει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...