Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

51 minutes ago, Έσπερος said:

Δεν καταλαβαίνετε τι λέω. ΤΟ παιδί αδειάζει μόνο του το πλυντήριο πιάτων κ μου τα δίνει να τα βάλω στο ντουλάπι. βάζει υγρό απορρυπαντικό στο δοσομοετρητή ακριβώς την ποσότητα που πρεπει κ το βάζει στον κάδο. πίνει μόνος του σε γυάλινο ποτήρι. μπροεί να μεταφέρει πιάτο με φαγητό. αυτά τα ενθαρρυνω έτσι κι αλλιώς. από την αρχή ενθαρρύναμε να συμμετέχει στις δουλειές. και από μικρός ανοιγόκλεινε ελεύθερα συρτάρια κ ντουλάπια, έπιασε μια δυο φορες το χέρι κ το έμαθε. το θέμα μου είναι ότι υπάρχουν στιγμές που έτσι του τη δίνει και μπορεί τη μια να τεντωθεί να πιάσει κάτι απο το τραπέζι κ να γκρεμίσει ό,τι υπάρχει στην πορεία, την άλλη να εξηγούμε ότι δεν κλείνουμε τον αφυγραντήρα κ να τον κλείνει, την παράλλη να έχουμε φέρει μια κούτα κ να εξηγήσουμε ότι δεν την πει΄ραζουμε γιατί είναι πχ μια συσκευή που θέλουμε να συνδέσουμε κ να εξηγούμε οτι δεν τη ρίχνουμε τούμπα, εν ριπη οφθαλμού μπορεί να βρει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κ να το αδειάσει στον νεροχύτη για πλάκα, ή να το αδειάσει σε ένα μπωλ που είναι στο τραπέζι, την άλλη να πετάξει κάτι, διάφορα τέτοια χαζά. όχι πα΄νω απο μια φορα τη μέρα ούτε κάθε μέρα, αλλά συμβαίνει συχνά, πιο συχνά από παλιά, και σταματάει δυσκολότερα σε σχέση με παλια, κ μόλις τα σταματησε αντικαθιστά με κάτι άλλο. σίγουρα δεν έχει σχέση με το σχολείο γιατί το έκανε κ το καλοκαίρι. εικάζω ότι έχει σχέση με το ότι τότε είχαμε πιο εντονο πρόγραμμα κ μετά σστο σπίτι βαριόταν. ή απλώς κάνει καθυστερημένα πράγματα που άλλα παιδιά έκαναν πιο παλιά. τι θα μάθει βιωματικά από αυτά αν τον αφήσω να εξερευνήσει, δεν είναι ότι σκαρφαλώνει κάπου κ θα πέσει κ θα μάθει να προσέχει. το πρόβλημά μου βασικά είναι ότι ενω πιο παλιά έπαιζε περισσότερο μόνος, τώρα δεν το κάνει κ αν του πούμε απλώς να πάει στο δωμάτιό του ή να πάει στοον άλλον γονιό, δεν  το κάνει πάντα κ είναι πολύ ανυπόμονος. δλδ το πήγαινε βγάλε το τάδε παιχνίδι κ έρχομαι να παίξουμε, πρέπει να το πούμε χιλιάδες φορές. 

εγώ δεν το εννοούσα σε σχέση με τις δουλειές αλλά σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που παίρνει το παιδί, να δεχθείς κάτι που θα ζητήσει το ίδιο να κάνει ακόμα και αν ξέρεις πως θα κάνει ζημιά. Να μη το αποθαρρύνεις λέγοντας του όχι επειδή θα κάνει ζημιά.

26 minutes ago, irin said:

Εγώ έχω έναν πολύ παιδαγωγικό τρόπο για να μαζέψουν.. (not): αν δεν μαζέψεις εσύ..θα μαζέψω εγώ σε σακούλα...

και εγώ κάπως έτσι το έκανα, τώρα πλέον του λέω πως αν δεν τα μαζέψει όλα δεν θα μπορέσουμε την επόμενη να τα φέρουμε όλα στο σαλόνι γιατί δεν είναι έτοιμος να έχει πολλά παιχνίδια στο σαλόνι, εκεί τα μαζεύει σε χρόνο μηδέν. Εκεί που δεν παρεμβαίνω είναι  στο τι παιχνίδια θα υπάρχουν στην μέση είναι στο δωμάτιο του, είναι ο χώρος του και μπορεί να τον΄εχει όπως θέλει, αρκεί το βράδυ που θα ξαπλώσει να τα έχει μαζέψει, και έτσι γίνεται. Αν κάποια στιγμή πω μάζεψε το δωμάτιο σου θα μου πει πως είναι ο δικός του χώρος και εκείνος τον θέλει έτσι, όταν έρθει η ώρα για ύπνο θα τα μαζέψει όμως.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 13 λεπτά , kotsifikos είπε:

εγώ δεν το εννοούσα σε σχέση με τις δουλειές αλλά σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που παίρνει το παιδί, να δεχθείς κάτι που θα ζητήσει το ίδιο να κάνει ακόμα και αν ξέρεις πως θα κάνει ζημιά. Να μη το αποθαρρύνεις λέγοντας του όχι επειδή θα κάνει ζημιά.

και εγώ κάπως έτσι το έκανα, τώρα πλέον του λέω πως αν δεν τα μαζέψει όλα δεν θα μπορέσουμε την επόμενη να τα φέρουμε όλα στο σαλόνι γιατί δεν είναι έτοιμος να έχει πολλά παιχνίδια στο σαλόνι, εκεί τα μαζεύει σε χρόνο μηδέν. Εκεί που δεν παρεμβαίνω είναι  στο τι παιχνίδια θα υπάρχουν στην μέση είναι στο δωμάτιο του, είναι ο χώρος του και μπορεί να τον΄εχει όπως θέλει, αρκεί το βράδυ που θα ξαπλώσει να τα έχει μαζέψει, και έτσι γίνεται. Αν κάποια στιγμή πω μάζεψε το δωμάτιο σου θα μου πει πως είναι ο δικός του χώρος και εκείνος τον θέλει έτσι, όταν έρθει η ώρα για ύπνο θα τα μαζέψει όμως.

Εγώ μιλάω μόνο για δωμάτιο, στο σαλόνι σπάνια βγαίνει παιχνίδι. Και μιλάω για το βράδυ. Και επειδή πλέον ξέρω ότι το'χουν από μόνα τους στο μυαλό τους να μαζέψουν το βράδυ, κάποιες φορές που τους λεω: ξαπλώστε, και λένε "μα δεν μαζέψαμε", τους λέω κάντε τα στην άκρη να μην τα πατήσουμε και ξαναπαίζετε αύριο. 

Η πλάκα είναι τις μέρες που την επόμενη έρχεται η κοπέλα που καθαρίζει. Τους λέω αύριο θα έρθει, και τρέχουν να μαζέψουν μην τα πάρει η σκούπα! 

11 minutes ago, irin said:

. Τους λέω αύριο θα έρθει, και τρέχουν να μαζέψουν μην τα πάρει η σκούπα! 

Αυτό το κάνει και εμένα γιατί θέλει να βρίσκει όπως τα αφήνει και αν τα αφήσει στη μέση η κοπέλα θα τα βάλει όπου να ναι..(ο ψυχαναγκασμός του παρθένου)!χαχα

πρίν από 16 λεπτά , irin είπε:

Εγώ μιλάω μόνο για δωμάτιο, στο σαλόνι σπάνια βγαίνει παιχνίδι. Και μιλάω για το βράδυ. Και επειδή πλέον ξέρω ότι το'χουν από μόνα τους στο μυαλό τους να μαζέψουν το βράδυ, κάποιες φορές που τους λεω: ξαπλώστε, και λένε "μα δεν μαζέψαμε", τους λέω κάντε τα στην άκρη να μην τα πατήσουμε και ξαναπαίζετε αύριο. 

Η πλάκα είναι τις μέρες που την επόμενη έρχεται η κοπέλα που καθαρίζει. Τους λέω αύριο θα έρθει, και τρέχουν να μαζέψουν μην τα πάρει η σκούπα! 

Εμεις έχουμε κ μόνιμα παιχνίδια κ βιβλία σε δικιά τους θέση στο σαλόνι.δεν χωράνε στο δωμάτιο κ θουμρ να παίζει κ μαζί μας.

πρίν από 26 λεπτά , kotsifikos είπε:

Μα δεν το κάνω αυτό. Σε όλες τις δουλειές συμμετέχει. καικάνει πολλά πράγματα μόνος του. γι αυτό κ είχα κ το άγχος αν θα τα κάνει κ στο σχολείο, γιατί είναι κρίμα ένα παιδί που συμμετέχει σε όλα στο σπίτι κ έχει δεξιότητες, να δίνει την εντύπωση ότι τον είχαμε όλο μη και μη για να μην ακουμπήσει κάτι. ποτέ δεν του είπαμε να μν πιάσει κάτι γιατί θα γίνει ζημιά. πάντα δίπλα ήμασταν για να το περιεργάζεται. 

πρίν από 13 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Εμεις έχουμε κ μόνιμα παιχνίδια κ βιβλία σε δικιά τους θέση στο σαλόνι.δεν χωράνε στο δωμάτιο κ θουμρ να παίζει κ μαζί μας.

κι εμείς έοχυμε ακόμα παιχνίδια στο σαλόνι και για να πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει να είμαστε μέσα στο δωμάτιό του. πιο ωραίο μου φαίνετια να είμαστε όλοι μαζί όταν παίζουμε. θα προτιμούσα δλδ αν θέλει κάτι παό το δωμάτιο να φερνει το κουτί στο σαλόνι. κ πιστευω ότι κ ένας λόγος που παίζει λιγότερο μόνος του, είναι που δεν έχει όλα τα παιχνίδια στο σαλόνι όπως τα είχαμε πριν φτιάξουμε το δωμάτιο.

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μα δεν το κάνω αυτό. Σε όλες τις δουλειές συμμετέχει. καικάνει πολλά πράγματα μόνος του. γι αυτό κ είχα κ το άγχος αν θα τα κάνει κ στο σχολείο, γιατί είναι κρίμα ένα παιδί που συμμετέχει σε όλα στο σπίτι κ έχει δεξιότητες, να δίνει την εντύπωση ότι τον είχαμε όλο μη και μη για να μην ακουμπήσει κάτι. ποτέ δεν του είπαμε να μν πιάσει κάτι γιατί θα γίνει ζημιά. πάντα δίπλα ήμασταν για να το περιεργάζεται. 

Πάλι για το "να δίνει την εντύπωση" ενδιαφέρεσαι.

Φιλικά, επειδή το έχω κι εγώ σε έναν βαθμό, από όταν αποφάσισα να δεχτώ το παιδί μου όπως είναι, και να μη με νοιάζει τί θα πουν οι άλλοι γι'αυτό ή για εμάς και για τον τρόπο διαπαιδαγώγησής του, βελτιώθηκε και η σχέση μας μαζί του, και η συμπεριφορά του!

πρίν από 59 λεπτά , Deena είπε:

Όλες μου οι φίλες εκτός από εμένα, αποφάσισαν να κάνουν δεύτερο παιδί όταν το πρώτο τους έγινε περίπου 4, κίνηση απελπισίας και λάθος υπολογισμός βέβαια :-D αλλά δεν είναι και τελείως τυχαίο, όντως περίπου σε αυτή την ηλικία, οι γονείς σταματάμε να αρκούμε, δεν ικανοποιούνται πια τα παιδιά από την παρέα των γονιών τους μόνο

εμείς δεν περάσαμε terrbile two /  three. μάλλον γι αυτό μου κακοφαίνεται. αυτό πάντως το είχα παρατηρήσει, ότι φαίνεται τώρα πια ότι αν είχε παρέα σπίτι θα ήταν καλύτερα. ενώ κανα χρόνο πριν σκεφτόμουν ότι αν είχαμε κ μωρό δεν θα ασχολιόμουν μαζί του το ίδιο. τους τελευταίους μήνες άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτό που παλιά μου φαινόταν τρομακτικά κουραστικό, και αρνητικό για το μεγάλο παιδί,, να έχιες δυο παιδιά, τώρα πια ίσως ήταν πιο ξεκούραστο, γιατί το ένα παιδί δεν θα μπορεί συνέχεια μόνο του. 

πρίν από 21 λεπτά , kotsifikos είπε:

Αυτό το κάνει και εμένα γιατί θέλει να βρίσκει όπως τα αφήνει και αν τα αφήσει στη μέση η κοπέλα θα τα βάλει όπου να ναι..(ο ψυχαναγκασμός του παρθένου)!χαχα

Αααα, να δείς τί τραβάμε κάθε φορά που η κοπέλα αλλάζει θέση τα κουκλάκια που έχει στο κρεβάτι για να το στρώσει. Χαμός! Και κανένα 20λεπτο για να τα βάλει στην ακριβή τους θέση! Και δεν είναι παρθένος!

πρίν από 9 λεπτά , Έσπερος είπε:

εμείς δεν περάσαμε terrbile two /  three. μάλλον γι αυτό μου κακοφαίνεται. αυτό πάντως το είχα παρατηρήσει, ότι φαίνεται τώρα πια ότι αν είχε παρέα σπίτι θα ήταν καλύτερα. ενώ κανα χρόνο πριν σκεφτόμουν ότι αν είχαμε κ μωρό δεν θα ασχολιόμουν μαζί του το ίδιο. τους τελευταίους μήνες άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτό που παλιά μου φαινόταν τρομακτικά κουραστικό, τα δυο παιδιά, τώρα πια ίσως ήταν πιο ξεκούραστο, γιατί το ένα παιδί δεν θα μπορεί συνέχεια μόνο του. 

Σωστά, όταν το 2ο παιδί θα έφτανε τα 3-4, τότε θα γινόταν πιο ξεκούραστο σιγά σιγά. Μάλλον δηλαδή, δεν έχω ζήσει με ένα παιδί μόνο του πάνω από 2 ετών. Συχνά σκέφτομαι πάντως ότι ίσως να ήταν πιο χαρούμενο το ίδιο.. αρκεί να βρισκόταν συχνά με φίλους του

πρίν από 15 λεπτά , Έσπερος είπε:

:confused:αυτο το μνμ δ εχει καμια σχεση με το αλλο που φοβασαι να παρει στιλο,ψαλιδι,η την κουπα

μην μπαινεις σε θεση αμυνας κ δικαιολογησαι

αν το παιδι βαζει τα πιατα στο πλυντηριο ποιος ο λογος να μαζεψεις τις κουπες απο τον παγκο;θα τις βαλει αυτος;)

πρίν από 11 λεπτά , vicky86 είπε:

:confused:αυτο το μνμ δ εχει καμια σχεση με το αλλο που φοβασαι να παρει στιλο,ψαλιδι,η την κουπα

μην μπαινεις σε θεση αμυνας κ δικαιολογησαι

αν το παιδι βαζει τα πιατα στο πλυντηριο ποιος ο λογος να μαζεψεις τις κουπες απο τον παγκο;θα τις βαλει αυτος;)

Νομίζω ότι εννοεί πως ενώ ξέρει πώς να τα διαχειριστεί όλα αυτά, όταν θέλει να κερδίσει την προσοχή τους, σε φάση αταξίας, τα χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο. Ή σε φάση βαρεμάρας, θα πιάσει να δεί τί έχουν όλες οι κούπες, να γράψει τα έπιπλα κλπ.

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , irin είπε:

Πάλι για το "να δίνει την εντύπωση" ενδιαφέρεσαι.

Φιλικά, επειδή το έχω κι εγώ σε έναν βαθμό, από όταν αποφάσισα να δεχτώ το παιδί μου όπως είναι, και να μη με νοιάζει τί θα πουν οι άλλοι γι'αυτό ή για εμάς και για τον τρόπο διαπαιδαγώγησής του, βελτιώθηκε και η σχέση μας μαζί του, και η συμπεριφορά του!

δεν ξεπερνιέται αυτό. με τίποτα. μια μέρα τον πήρε ο άντρας μου κ τον έφερε στο σχολείο γιατί ειχαμε κατι δουλειές στο σχόλασμα, κ επειδη είχε βραχεί, άνοιξε την τουλπαπα κ του έβαλε ό,τι πιο άκυρο ρούχο υπήρχε, αταίριαστο κ τελείως κοντό κ γαριασμένο (απ αυτά που έχω για το σπίτι, ούτε καν, για τον κήπο βασικά, που έπρεπε ήδη να είχα πετάξει). ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. φρόντισα λοιπόν ννα τον εκθέσω μεταξύ σοβαρού κ αστείου για να μην πει καμία ότι αφήνω το πα΄δι να κυκλοφορεί έτσι. είμαι τόσο άθλια!!! :grin: 

πρίν από 10 λεπτά , irin είπε:

Νομίζω ότι εννοεί πως ενώ ξέρει πώς να τα διαχειριστεί όλα αυτά, όταν θέλει να κερδίσει την προσοχή τους, σε φάση αταξίας, τα χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο. Ή σε φάση βαρεμάρας, θα πιάσει να δεί τί έχουν όλες οι κούπες, να γράψει τα έπιπλα κλπ.

αχ μόνο εσύ με καταλαβαίνεις. χαχαχα. ναι αυτό ακριβώς εννοώ. 

πρίν από 9 λεπτά , Έσπερος είπε:

δεν ξεπερνιέται αυτό. με τίποτα. μια μέρα τον πήρε ο άντρας μου κ τον έφερε στο σχολείο γιατί ειχαμε κατι δουλειές στο σχόλασμα, κ επειδη είχε βραχεί, άνοιξε την τουλπαπα κ του έβαλε ό,τι πιο άκυρο ρούχο υπήρχε, αταίριαστο κ τελείως κοντό κ γαριασμένο (απ αυτά που έχω για το σπίτι, ούτε καν, για τον κήπο βασικά). ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. φρόντισα λοιπόν ννα τον εκθέσω μεταξύ σοβαρού κ αστείου για να μην πει καμία ότι αφήνω το πα΄δι να κυκλοφορεί έτσι. είμαι τόσο άθλια!!! :grin: 

Αυτά κάνω κι εγώ. Αλλά τα συνειδητοποιώ πλέον και προσπαθώ να τα κόψω. Γιατί είναι καταστροφικά για την ψυχολογία του παιδιού. Να νιώθει ότι ο γονιός δικαιολογείται για αυτά. Καμία αποδοχή..

πρίν από 11 λεπτά , irin είπε:

ακομη κ αυτο να ισχυει με την τριβη κ τις φορες που θα συμβει αυτο θα μαθουν να το διαχειριζονται

16 minutes ago, Έσπερος said:

εμείς δεν περάσαμε terrbile two /  three. μάλλον γι αυτό μου κακοφαίνεται. αυτό πάντως το είχα παρατηρήσει, ότι φαίνεται τώρα πια ότι αν είχε παρέα σπίτι θα ήταν καλύτερα. ενώ κανα χρόνο πριν σκεφτόμουν ότι αν είχαμε κ μωρό δεν θα ασχολιόμουν μαζί του το ίδιο. τους τελευταίους μήνες άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτό που παλιά μου φαινόταν τρομακτικά κουραστικό, και αρνητικό για το μεγάλο παιδί,, να έχιες δυο παιδιά, τώρα πια ίσως ήταν πιο ξεκούραστο, γιατί το ένα παιδί δεν θα μπορεί συνέχεια μόνο του. 

Εμένα πια δεν μου περνάει καν από το μυαλό, στα τρία του (αν θυμάμαι καλά) σταμάτησα να το σκέφτομαι, βέβαια εμένα πέρασε και βαρβάτα τα terrible two & three & four μη σου πω!!!

Τα παιδιά θέλουν για παρέα παιδί αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως με τα αδέλφια του (αν είχε) θα ήταν όλα ιδανικά!  Επειδή και εμένα μοναχοπαίδι είναι καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς, και σκέψου πως ο γιος μου τελευταία ξεκίνησε να παίζει μόνος του, και σε εμάς δεν παίζει και τηλεόραση ώστε να ηρεμήσουμε, βλέπει συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Αυτό που κάνω όμως είναι να καλώ φίλους του σπίτι (όσο μπορώ λόγω κατάστασης), να κανονίζω βόλτες με φίλους του, εκδρομές, έχει και αρκετές δραστηριότητες οπότε ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας περνάει. Κατα τα άλλα όταν μου πει βαριέμαι έλα να παίξουμε κάτι , ενώ έχουμε παίξει μαζί πολύ ώρα, θα του πως πρέπει να βρει μόνος του πως θα περάσει η ώρα του, εκεί ή θα διαβάσει κανένα βιβλίο, ή θα παίξει παιχνίδι ρόλων με διάφορα παιχνίδια, θα φτιάξει ιστορίες...γενικά βρίσκει την άκρη πλέον.

Κορίτσια αύριο πως θα βγάλω το αποτέλεσμα του παιδιού rapid; Στο γκοβ βλέπω λέει μπαίνεις με τους κωδικούς τάξις και το ΑΜΚΑ σου. Στο παιδί πώς θα μπω; Θυμίζω είναι παιδικό σταθμό όχι στην υποχρεωτική για να έχει κάρτα μαθητή 

Εντάξει το βρήκα. Μπαίνεις στο γκοβ με κωδικούς και έχει επιλογή για τα παιδιά που συνδέονται με το ΑΜΚΑ σου. 

Μόνη μου ρώτησα μόνη μου απάντησα :lol:

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

Κορίτσια αύριο πως θα βγάλω το αποτέλεσμα του παιδιού rapid; Στο γκοβ βλέπω λέει μπαίνεις με τους κωδικούς τάξις και το ΑΜΚΑ σου. Στο παιδί πώς θα μπω; Θυμίζω είναι παιδικό σταθμό όχι στην υποχρεωτική για να έχει κάρτα μαθητή 

Εντάξει το βρήκα. Μπαίνεις στο γκοβ με κωδικούς και έχει επιλογή για τα παιδιά που συνδέονται με το ΑΜΚΑ σου. 

Μόνη μου ρώτησα μόνη μου απάντησα :lol:

Πως ειναι?

3 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Πως ειναι?

Όχι καλά ακόμα. Πυρετό δεν έχει αλλά έχει μαύρους κύκλους χλωμάδα που και που παραπονιέται για τον λαιμό της. Μάλλον όλη τη βδομάδα θα την φάμε σπίτι. 

Κράτα το

Κράτα το

8 hours ago, λουκουμαδάκι said:

Όχι καλά ακόμα. Πυρετό δεν έχει αλλά έχει μαύρους κύκλους χλωμάδα που και που παραπονιέται για τον λαιμό της. Μάλλον όλη τη βδομάδα θα την φάμε σπίτι. 

Λογικό να είναι έτσι , έχει ταλαιπωρηθεί το παιδάκι! Καλή ανάρρωση !

Αυτό το θέμα πάντα επίκαιρο... Να ρωτησω, χωρίς παρεξήγηση.. έχετε δοκιμα΄σει να βάλετε ποτέ κομμένο κρεμμύδι στο δωμάτιο σε παιδί που έχει ίωση; Μου το έχουν πει σαν "γιατροσόφι" ότι το κρεμμύδι μαζεύει τους ιούς... αλλά θα ήθελα καποια με αντιστοιχη εμπειρία... 

23 ώρες πρίν, Αlexandra είπε:

Αυτό το θέμα πάντα επίκαιρο... Να ρωτησω, χωρίς παρεξήγηση.. έχετε δοκιμα΄σει να βάλετε ποτέ κομμένο κρεμμύδι στο δωμάτιο σε παιδί που έχει ίωση; Μου το έχουν πει σαν "γιατροσόφι" ότι το κρεμμύδι μαζεύει τους ιούς... αλλά θα ήθελα καποια με αντιστοιχη εμπειρία... 

Δεν το έχω κάνει αλλά κ σε μένα το έχουν πει μεγαλύτερης ηλικίας να το κάνω.. Αν όντως πιάνει βέβαια καλό θα ήταν!

1 hour ago, mama16 είπε:

Δεν το έχω κάνει αλλά κ σε μένα το έχουν πει μεγαλύτερης ηλικίας να το κάνω.. Αν όντως πιάνει βέβαια καλό θα ήταν!

Το χα κάνει παλιά .το χα διαβάσει στη γνωστή ομάδα.δεν έγινε τίποτα κ ο άντρας μου τα χε πάρει στο κρανιο

Καλημέρα κορίτσια την Πέμπτη η μεγάλη μου έκανε πυρετό 38 έδωσα αντιπυρετικό κ για 3μερες ανά 6ωρο ανέβαινε μέχρι 38 μετά δεν έκανε άλλο κ από Κυριακή είναι απυρετη κ Σάββατο ξεκίνησε βήχας με φλεματα κ καταρροή ενημερωσα ότι δεν θα την στείλω Τουλ όχι όσο θα είχε πυρετό μου έστειλαν μια ανακοίνωση από τον παιδικό ότι σε περίπτωση πυρετού πρέπει να την κρατήσω 10μερες σπίτι κ σε περίπτωση που δεν κάνει πυρετό αλλά μόνο βήχα κ καταρροή 3μερες! Αυτήν την στιγμή έχει βήχα χωρίς φλεματα κ καταρροή κ ρωτάω την Δευτέρα θα την δεχτούν αν είναι στην ίδια κατάσταση που θα έχουν περάσει 11μερες γιατί δεν θέλω να την κρατήσω άλλο σπίτι έχει βαρεθεί κ ζητάει να πάει σχολείο! Εντομεταξυ από τα 18παιδια του τμήματος τα 10 είναι στην ίδια κατάσταση γιατί ενημέρωσαν και άλλοι γονείς στην ομάδα του παιδικού στο Viber! 

Κόλλησε και ο μικρός που είναι 4μηνων και μου έκανε βρογχιολιτιδα μας έδωσε αντιβίωση η παιδίατρος γενικά ένα χάλι!

8Fh7p2.png

13 minutes ago, ΒαλεντιναΧρηστος said:

Καλημέρα κορίτσια την Πέμπτη η μεγάλη μου έκανε πυρετό 38 έδωσα αντιπυρετικό κ για 3μερες ανά 6ωρο ανέβαινε μέχρι 38 μετά δεν έκανε άλλο κ από Κυριακή είναι απυρετη κ Σάββατο ξεκίνησε βήχας με φλεματα κ καταρροή ενημερωσα ότι δεν θα την στείλω Τουλ όχι όσο θα είχε πυρετό μου έστειλαν μια ανακοίνωση από τον παιδικό ότι σε περίπτωση πυρετού πρέπει να την κρατήσω 10μερες σπίτι κ σε περίπτωση που δεν κάνει πυρετό αλλά μόνο βήχα κ καταρροή 3μερες! Αυτήν την στιγμή έχει βήχα χωρίς φλεματα κ καταρροή κ ρωτάω την Δευτέρα θα την δεχτούν αν είναι στην ίδια κατάσταση που θα έχουν περάσει 11μερες γιατί δεν θέλω να την κρατήσω άλλο σπίτι έχει βαρεθεί κ ζητάει να πάει σχολείο! Εντομεταξυ από τα 18παιδια του τμήματος τα 10 είναι στην ίδια κατάσταση γιατί ενημέρωσαν και άλλοι γονείς στην ομάδα του παιδικού στο Viber! 

Κόλλησε και ο μικρός που είναι 4μηνων και μου έκανε βρογχιολιτιδα μας έδωσε αντιβίωση η παιδίατρος γενικά ένα χάλι!

Τί οδηγία είναι αυτή?? Δηλαδή αν κάνει 3 μέρες πυρετό,θα πρέπει να κάτσει άλλες 7 απύρετος στο σπίτι? Το έχουν χάσει? Ράπιντ κάνατε? Μήπως αυτό ισχύει αν δεν κάνετε ράπιντ?

Κρίμα για το μωρό, περαστικά εύχομαι!

πρίν από 31 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Το χα κάνει παλιά .το χα διαβάσει στη γνωστή ομάδα.δεν έγινε τίποτα κ ο άντρας μου τα χε πάρει στο κρανιο

Χαχα άσε κ εγώ τον άντρα μου σκεφτόμουν κ δεν το έκανα.. :lol:

πρίν από 17 λεπτά , ΒαλεντιναΧρηστος είπε:

Περαστικά σας, δύσκολα όταν αρρωσταίνουν, ιδιαίτερα το μωράκι! Θα συμφωνήσω με την @Yovanna. Rapid κάνατε για να αποκλείσετε κορωνοιο? 

πρίν από 43 λεπτά , Yovanna είπε:

Τί οδηγία είναι αυτή?? Δηλαδή αν κάνει 3 μέρες πυρετό,θα πρέπει να κάτσει άλλες 7 απύρετος στο σπίτι? Το έχουν χάσει? Ράπιντ κάνατε? Μήπως αυτό ισχύει αν δεν κάνετε ράπιντ?

Κρίμα για το μωρό, περαστικά εύχομαι!

πρίν από 42 λεπτά , mama16 είπε:

Χαχα άσε κ εγώ τον άντρα μου σκεφτόμουν κ δεν το έκανα.. :lol:

Περαστικά σας, δύσκολα όταν αρρωσταίνουν, ιδιαίτερα το μωράκι! Θα συμφωνήσω με την @Yovanna. Rapid κάνατε για να αποκλείσετε κορωνοιο? 

Κάναμε σελφ που είχα στο σπίτι δεν ήθελα να τρέξω το 3χρονο για rapid!

Αυτό είπα και εγώ όπως και τώρα 3μερες πυρετό και άλλες 7σπιτι! Όχι η οδηγία είναι γενική δεν ανέφερε τίποτα για ραπίντ και το σελφ μόνη μου το έκανα δεν μου είπαν κάτι!!!

8Fh7p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...