Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίπληξη από δασκάλα!

Recommended Posts

πρίν από 13 λεπτά , Έσπερος είπε:

@vtgian το να έρθει γονιός με υφάκι ότι κάθεσαι το μισό χρόνο κλπ είναι σχετικά αναμενόμενο γιατί καταλαβαίνω ότι όσες ιδιορρυθμίες κι αν έχει η φύση της δουλειάς όπως αυτές που περιγράφεις, το ότι είμαστε σπίτι το μεσημέρι κ στις σχολικές διακοπές είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα και είναι και λογικό να ενοχλεί. Το στιλάκι "εγώ δουλεύω για το  μεροκάματο" θα μ' ενοχλούσε περισσότερο. Αλλά για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει σε ενημέρωση. Όχι μία φορά μόνο, μου έχει συμβεί να  έρθουν να ενημερωθούν για επιδόσεις μαθητών οι ιδιαιτεράδες τους. Ή οι λογοθεραπευτές. Κάποιοι μαζί με τους γονείς, κάποιοι μόνοι τους. Εκεί τι να πεις; Δεν βγάζεις άκρη. 

Κακές συμπεριφορές υπάρχουν παντού και μπορεί να τύχει και από τις 2 πλευρές. Έχω τύχει μαμά που περίμενε να ενημερωθεί να ωρύεται ουσιαστικά στο διάδρομο τι αργόσχολη που είναι η δασκάλα που την έχει να περιμένει. Η οποία δασκάλα ήταν απλά με τον προηγούμενο γονιό, δεν έπινε καφέ ούτε είχε αργήσει.

Από την άλλη έχει τύχει να πω σε δασκάλα το "επειδή δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και πρέπει να πάω στη δουλειά μου, να αλλάξετε τον τρόπο σας", διότι ενώ είχα  ραντεβού πριν το χτύπημα του κουδουνιού με τη διευθύντρια, επέμενε η εν λόγω κυρία να μη με αφήσει να περάσω, ούτε να δέχεται να μιλήσει με την διευθύντρια να επιβεβαιώσει, αλλά να μου λέει ότι τα σχολεία έχουν κανόνες και πρέπει να πάω μετά τις 8μιση που τα παιδιά είναι στις τάξεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@ΑΡΓΚ εννοειται οτι αγενείς υπαρχουν απο ολες τις πλευρές. Και φυσικα το να ειναι αγενής ο εκπαιδευτικος ή οποιοσδήποτε ερχεται σε επαφη με το κοινο εινσι αδικαιολόγητο, οσο αγενής κι αν ειναι ο αλλος απεναντι σου. Αυτο δεν το συζητω. 

@emmaki αν μου πει ένας γονιός ότι το παιδί του έχει κάποιο θέμα κ παρακολουθείται από ειδικό κ μας φερει σε επαφη για να ενημερωθώ για θέματα διαχείρισης που δεν άπτονται της γενικής φύσης της δουλειας μου, δεν εχω θεμα. Αλλα εδω μιλαω για το εξωφρενικό να εμφανίζεται λογοθεραπεύτρια κ να σου λεει οτι διαβαζει 5-6 μαθητες του σχολειου κ θελει να συζητήσετε. Μαθητές που τους γονείς τους δεν τους είδα ποτέ κ που κάποιοι ήθελαν σίγουρα παραπομπή στα ΚΕΔΔΥ η οποια δεν εγινε ποτε. Κι ειμαστε κλειστη κοινωνια κ δεν μπορεις να πεις κ τιποτα. 

Για την περίπτωση που κες μήπως το παιδί είχε κάποια διάγνωση κ η λογοθεραπεύτρια θα ερχόταν ως ιδιώτης ειδικός βοηθός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που προβλέπεται (χωρίς να ξέρω λεπτομερειες);

Ας σκεφτούμε μήπως η γενικότερη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών είναι αυτή που ευθύνεται για την απαξίωση τους από τον κοσμο κ όχι το ζηλευτό τους ωράριο. Γιατί όταν ένας δάσκαλος εργάζεται αυτές τις ώρες που εργάζεται ας ασχολείται σοβαρα τουλάχιστον με τη δουλειά που έχει σπουδάσει να κάνει, να διδάσκει κ να εκπαιδεύει. Το να κάνει το διαιτητή εμένα δε μου λέει τπτ. Τα παιδιά δεν είναι κουτα. Όταν βλέπουν ότι ο δασκαλος/καθηγητής τους είναι εκεί μόνο για να παίρνει το μισθό κάθε μήνα θα αντιδράσουν ανάλογα, θα τον γράψουν. Όταν βλέπουν δασκάλους που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν κ ενδιαφέρονται να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους πιστευω αυτό αναγνωρίζεται κ από τους ίδιους αλλά κ από τους γονείς τους. Πάντα υπήρχαν κ θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που βαριουνται ή έχουν κουραστεί, ας είναι όμως η μειοψηφία. Δεν έχω εμπειρία από το παιδί μου ακόμη αλλά έχω από τον εαυτό μου ως μαθήτρια, προπτυχιακή κ τώρα μεταπτυχιακή φοιτήτρια αλλά κ τη μητέρα μου που ήταν καθηγήτρια κ έχω ακούσει πράγματα να τραβάς τα μαλλιά σου. Να λες δεν μπορεί αυτά να γίνονται από παιδαγωγούς. 

Εσπερος, εμενα παντως ηθελε η ειδικη παιδαγωγος να μιλησει με την δασκαλα στο τηλ οταν θα ειχε κενο, να την ενημερωσει τι δυσκολιες βλεπει στο παιδι κ η δασκαλα μου ειπε οτι δεν θελει να μιλησει κ οτι στα κενα της λειπει απο το σχολειο. Ολο αυτο αφου με ειχε πιασει απο τα μουτρα μπροστα σε ολους τους γονεις κ ελεγε οτι το παιδι μου εχει προβληματα (χαιρω πολυ, ειχα ζητησει ραντεβου μαζι της για να την ενημερωσω και με χαρτια απο νοσοκομειο και δεν ειχε δεχτει να με δει). Γενικα ηταν απουσα σε οτιδηποτε. Ακομη και χαρτι που ηθελε το ΚΕΔΔΥ με τα χιλια ζορια εδωσε.... Τελοσπαντων.... αλλο το θεμα μας...

1 hour ago, Έσπερος είπε:

@ΑΡΓΚ εννοειται οτι αγενείς υπαρχουν απο ολες τις πλευρές. Και φυσικα το να ειναι αγενής ο εκπαιδευτικος ή οποιοσδήποτε ερχεται σε επαφη με το κοινο εινσι αδικαιολόγητο, οσο αγενής κι αν ειναι ο αλλος απεναντι σου. Αυτο δεν το συζητω. 

@emmaki αν μου πει ένας γονιός ότι το παιδί του έχει κάποιο θέμα κ παρακολουθείται από ειδικό κ μας φερει σε επαφη για να ενημερωθώ για θέματα διαχείρισης που δεν άπτονται της γενικής φύσης της δουλειας μου, δεν εχω θεμα. Αλλα εδω μιλαω για το εξωφρενικό να εμφανίζεται λογοθεραπεύτρια κ να σου λεει οτι διαβαζει 5-6 μαθητες του σχολειου κ θελει να συζητήσετε. Μαθητές που τους γονείς τους δεν τους είδα ποτέ κ που κάποιοι ήθελαν σίγουρα παραπομπή στα ΚΕΔΔΥ η οποια δεν εγινε ποτε. Κι ειμαστε κλειστη κοινωνια κ δεν μπορεις να πεις κ τιποτα. 

Για την περίπτωση που κες μήπως το παιδί είχε κάποια διάγνωση κ η λογοθεραπεύτρια θα ερχόταν ως ιδιώτης ειδικός βοηθός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που προβλέπεται (χωρίς να ξέρω λεπτομερειες);

Οχι καλε! Τοτε δεν προβλεποταν ειδικος βοηθος. Αλλωστε ηταν ειδικο σχολειο. Θα ερχοταν ως λογοθεραπευτρια!

Επισης ηθελε βα μου πει ασκησεις λογοθεραπευτικες να κανω στο παιδι, γιατι (λογια της αυτο που παραθετω) ετσι και αλλιως δεν εκανα και καμια δουλεια στο σχολειο 

Διαφημίσεις

On 11/20/2018 at 3:27 PM, kotsifikos said:

Οι 4 ημέρες εννοείται πως είναι λίγες όταν έχεις ένα παιδί στο σχολείο,  μπορεί ο κάθε γονέας να κάνει χρήση των ημερών αυτών, όταν οι συναντήσεις γίνονται μία φορά τον μήνα θεωρώ πως φτάνουν 8 ημέρες (4 της μητέρας + 4  του πατέρας) , επίσης υπάρχει και η επιλογή του να κάνεις χρήση της άδειας του χρόνου που δικαιούσαι.  Όταν υπάρχει θέληση βρίσκεις τις λύσεις. Αλίμονο αν ο κάθε εκπαιδευτικός έκλεινε ραντεβού για ενημέρωση ανάλογα με το πότε βόλευε τον εκάστοτε γονέα.

Δεν είμαι δημόσιο υπάλληλος, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, όμως δεν νομίζω πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αργόσχολοι όπως τους παρουσιάζεις,    (δεν χρησιμοποιείς την λέξη όμως η περιγραφή σου αυτό εκφράζει) να σε ενημερώσω πως οι εκπαιδευτικοί δεν κάθονται ούτε τον μισό χρόνο ούτε είναι στις 12 στο σπίτι τους, καθώς οι υποχρεώσεις τους επεκτείνονται και σε υποχρεώσεις εκτός σχολείου   (διορθώσεις γραπτών- προετοιμασία ύλης κτλ).

Καλησπέρα σας,

καταρχάς να ευχαριστήσω όλες τις κυρίες που ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσες περισσότερες μπορώ.

Σεβαστή η άποψή σας, ίσως στο δικά σας σχολείο να γίνονται διαφορετικά τα πράγματα. Η δική μας η δασκάλα όταν τελειώνει τα δικά της μαθήματα φεύγει από το σχολείο δεν είναι εκεί. Και τουλάχιστον σε εμάς οι εκπαιδευτικοί κάθονται μόνο τις ώρες που έχουν μάθημα και φυσικά τις ημέρες που έχουν ολοήμερο ή εφημερία. Αυτό το λέω γιατί όλα τα χρόνια έτσι λειτουργούν σε εμάς.

Αν νομίζετε ότι ο εκπαιδευτικός πηγαίνει στις 08:00 και φεύγει στην 13:15 που τελειώνει το σχολείο κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν μιλάω για τις ειδικότητες που μπορεί να συμπληρώνουν και σε 2 – 3 σχολεία και να πάνε μόνο για μία ώρα σε ένα σχολείο. Μιλάω για τις δασκάλες / δάσκαλους.

Και αυτό μου το έχουν μεταφέρει και από άλλα σχολεία κανείς δάσκαλος δεν θα πάει στις 8 και θα φύγει στην 13:15 αν π.χ. έχει μάθημα 2 – 3 ώρες. Εξ’ ου και το 12 στο σπίτι του.

Προσωπικώς σέβομαι το ωράριο του άλλου, όσο ευνοϊκό και να είναι αυτό. Δεν μου πέφτει και λόγος. Αλλά απαιτώ να σεβαστεί και ο εκπαιδευτικός το ωράριο το δικό μου και να μην με πάρει από τα μούτρα που δεν μπορώ να είμαι σε κάθε ενημέρωση και μάλιστα όταν μιλώντας για το δικό μου το παιδί δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα.

Πώς να το πω, δεν μπορεί να δηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του γονέα ότι δεν μπορεί να πηγαίνει κάθε μήνα στην ενημέρωση, γιατί έτσι τέθηκε. Γι’ αυτό λέω πως όταν κάποιος εργάζεται σε τόσο ευνοικό ωράριο δεν μπορεί να έρθει στην θέση του άλλου. Η κάθε δασκάλα και ένα μήνα να λείψει από το σχολείο ακούνητη θα μείνει στην θέση της, για εμένα και η μία ημέρα απουσίας μπορεί να είναι αφορμή για να με  διώξουν.  

Σε ότι αφορά την χρήση κανονικών ημερών αδείας σκεφτείτε ότι Π.χ. για τον Νοέμβριο ειδικά στις 07/11 οι δάσκαλοι είχαν εκλογές και ήταν κλειστά, στις 16/11 λόγω γιορτής πάλι δεν έκαναν σχολείο η εορτή ήταν για μία ώρα και στις 28/11 πάλι μας έχουν δώσει χαρτί γιατί πάλι κάτι έχουν. Μάνι μάνι 3 εργάσιμες ημέρες για αυτό το μήνα μόνο που τις έχω καταναλώσει από την κανονική άδεια.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να εφαρμόζει κατά το δοκούν κατά το πώς τον βολεύει ίσως την ερμηνεία του Νόμου. Η συννυφάδα της αδερφής του συζύγου μου που πηγαίνει το παιδί της Δημοτικό στην περιοχή του Ζωγράφου μου είπε ότι φέτος για πρώτη φορά στην Ε’ Δημοτικού έκαναν τις συναντήσεις τους το απόγευμα, μου έκανε θετική εντύπωση καθότι υπήρξε συνεργασία από ότι κατάλαβα του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέα (κατανοώ ότι κάποιους γονείς μπορεί να μην τους βόλευε ούτε αυτή η ώρα αλλά προφανώς ήταν ομαδική η απόφαση καθότι είχε δημιουργηθεί ζήτημα).

Και σέβομαι το γεγονός ότι ένας εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει καλά την δουλειά αλλά δεχτείτε όμως την περίπτωση να μην κάνει και καλά την δουλειά του.

5 hours ago, ZWH said:

Βρε κοριτσι σοβαρα τωρα, δεν μπορειτε να δοαθεσετε 2 ωρες για να πατε στο σχολειο να μιλησετε με δασκαλα_καθηγητες, να δειτε πως ειναι το παιδι σας στο σχολειο; εμενα γιατι μου φαινεται παραλογο ολο αυτο; δικαιολογια στην δικαιολογια. Το παιδι μαε ειναι πανω απ ολα, ακομα και αν πρεπει να καθησουμε στην ουρα να περιμενουμε κ ειμαστε υποχρεωμενες να ακουσουμε τα κουτσομπολια της γειτονιας απο τις μπροστινες μαμαδες. Γιατι ειναι υποχρεωμενοι οι εκπαιδευτικοι να εξυπηρετουν ολες εμας κ οχι εμεις υποχρεωμενες να βρουμε χρονο; πραγματικα δεν το καταλαβαινω.

Καλησπέρα σας, είναι προφανές ότι το παιδί μα είναι πάνω από όλα όπως και το να έχουμε εργασία για να μπορέσουμε να ζήσουμε το παιδί μας είναι πάνω από όλα. Δεν ξέρω σε τι δουλειές μπορεί να εργάζονται οι περισσότερες κοπέλες εδώ ξέρω όμως σε τι δουλειά εργάζομαι εγώ. Υπάρχουν χώροι εργασίας που θα σου πουν οκ εννοείται ότι το παιδί σου είναι πάνω από όλα, φύγε λοιπόν και κάτσε με το παιδί σου και εμείς μην φοβάσει θα σε έχουμε αναπληρώσει μέχρι αύριο.

Το δίκιο λοιπόν είναι κάπου στην μέση και για εμένα ναι ένας εκπαιδευτικός με τόσο ευνοημένο ωράριο θα μπορούσε να προτείνει μία λύση σε ένα γονιό που δυσκολεύεται, όχι να τον πάρει από τα μούτρα και να τον κοιτά αφ’ υψηλού.

Έχουν προταθεί πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις από μητέρες, δυστυχώς όμως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αν τους πεις στις ελάχιστες ώρες που εργάζονται να κάτσουν και καμία παραπάνω μπορεί να πάθουν και τίποτε. Εγώ θα κάτσω παραπάνω στην δουλειά και υπερωρία μπορεί να μην την πάρω αν έχετε δει πως έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αλλά αν κάποιος δεν έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα μπορεί όλα αυτά να του φαίνονται και παράλογα.

5 hours ago, vtgian said:

To ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αυτό που είναι για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και ότι είναι φοβερά κουραστική πνευματική εργασία. Ας έχουμε υπόψη ότι ένας υπάλληλος θα κάνει διάλλειμα όποτε θέλει, θα ξεπιαστεί, αν δεν έχει όρεξη, δε θα μιλήσει, θα πιει το καφεδάκι του παράλληλα με τη δουλειά, άμα του έρθει κατούρημα θα πάει επιτόπου. Ο δάσκαλος όχι. Το να έχουμε την απαίτηση να κάτσει παραπάνω ο δάσκαλος είναι το ίδιο με το να ζητάμε από έναν υπάλληλο να κάτσει παραπάνω. Απλά δεν δικαιολογείται. Επίσης στον υπάλληλο αποζημιώνεται, ενώ στον εκπαιδευτικό όχι.  Δεν είμαι εκπαιδευτικός για αποφυγή παρεξήγησης.

Οι άδειες αυτές έχουν θεσπιστεί για την ενημέρωση των γονέων, όχι για τις αργίες των σχολείων. Αλλιώς ας καθόμαστε και Χριστουγεννά και Πάσχα και καλοκαίρι. Για τις ασθένειες υπάρχει η άδεια για ασθένεια τέκνου, ωστόσο είναι ανευ αποδοχών. Επίσης η ετήσια άδεια μπορεί να καλύψει κάποια έκτακτα γεγονότα. Η άδεια είναι δικαίωμα του εργαζομένου. Όσο δε ζητάμε εφαρμογή των δικαιωμάτων μας, τόσο ευκολότερο θα κάνουμε το "έξω από τη πόρτα".

Με όλο το σεβασμό αλλά αυτά που περιγράφετε νομίζω ότι συμβαίνει κυρίως σε μία εταιρεία. Σε εργοστάσιο που εργάζεται φίλη μου στο τμήμα παραγωγής είναι 8 ώρες όρθια πάνω από την διαλογή, σε καρέκλα κάθεται μόνο αν μία κοπέλα είναι έγκυος και κάνουν μισή ώρα διάλλειμα. Γυρίζει σπίτι της με τα πόδια της τούμπανο από την ορθοστασία. Μακάρι όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονταν στις δουλειές που λέτε και το καφεδάκι του θα πιει και θα κάνει διάλλειμα όποτε θέλει, δεν συμβαίνουν αυτά σε όλες τις δουλειές. Να μην σας πω τι γίνεται στα σουπερ μαρκετ που και στο ταμείο θα είσαι όρθια και παράλληλα θα βάζεις πράγματα στα ράφια και στην αποθήκη θα κατέβεις πόσες φορές να κουβαλάς τις καρότσες.

Δεν λέω ότι ένας εκπαιδευτικός δεν κουράζεται πνευματικώς, όποιος κάνει σωστά την δουλειά του έτσι?

4 hours ago, Lenia16 said:

Ευχαριστώ. Γιατί μου κάνει εντύπωση που οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι η δουλειά τους είναι πανδυσκολη ενώ συγκριτικά με τους ιδιωτικούς είναι παιδική χαρά. Ακόμα κ όταν οι εργαζόμενοι γονείς ζητάνε τα αυτονόητα, λίγη κατανόηση κ συνεργασία γιατί δε δουλεύουν όλοι στο δημόσιο, πάνε να τους βγάλουν αδιάφορους κ ότι βαριουνται κ γι αυτό δεν παρευρισκονται στις ενημερώσεις. Σίγουρα υπάρχουν αλλά δε γίνεται να είναι η πλειοψηφία. Δε μιλάω για κάποια κοπέλα εδώ μέσα αλλά γενικά για την αντίληψη που επικρατεί.

Νομίζω ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τι θέλω να πω και σας ευχαριστώ. Στην συγκεκριμένη ενημέρωση μία φίλη μαμά αλλοδαπή που καθαρίζει σπίτια για να ζήσει τα παιδιά της, την συγκεκριμένη ημέρα ήρθε με την ψυχή στο στόμα και μάλιστα εκεί που την άφησε το λεωφορείο για να έρθει σχολείο πήρε και πλήρωσε ταξί μην τυχόν και αργήσει. Όταν έφτασε στις 15:15 και είδε ότι ήταν ακόμη 3-4 άτομα πριν να δει την δασκάλα έκλαψε τα λεφτά που είχε δώσει στο ταξί τα οποία δεν της περίσσευαν. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάω, οπότε καμία δασκάλα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνήσει το δάχτυλο για το ότι δεν ενδιαφερόμαστε!

πρίν από 16 λεπτά , ponemeni είπε:

Καλησπέρα σας,

καταρχάς να ευχαριστήσω όλες τις κυρίες που ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσες περισσότερες μπορώ.

Σεβαστή η άποψή σας, ίσως στο δικά σας σχολείο να γίνονται διαφορετικά τα πράγματα. Η δική μας η δασκάλα όταν τελειώνει τα δικά της μαθήματα φεύγει από το σχολείο δεν είναι εκεί. Και τουλάχιστον σε εμάς οι εκπαιδευτικοί κάθονται μόνο τις ώρες που έχουν μάθημα και φυσικά τις ημέρες που έχουν ολοήμερο ή εφημερία. Αυτό το λέω γιατί όλα τα χρόνια έτσι λειτουργούν σε εμάς.

Αν νομίζετε ότι ο εκπαιδευτικός πηγαίνει στις 08:00 και φεύγει στην 13:15 που τελειώνει το σχολείο κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν μιλάω για τις ειδικότητες που μπορεί να συμπληρώνουν και σε 2 – 3 σχολεία και να πάνε μόνο για μία ώρα σε ένα σχολείο. Μιλάω για τις δασκάλες / δάσκαλους.

Και αυτό μου το έχουν μεταφέρει και από άλλα σχολεία κανείς δάσκαλος δεν θα πάει στις 8 και θα φύγει στην 13:15 αν π.χ. έχει μάθημα 2 – 3 ώρες. Εξ’ ου και το 12 στο σπίτι του.

Προσωπικώς σέβομαι το ωράριο του άλλου, όσο ευνοϊκό και να είναι αυτό. Δεν μου πέφτει και λόγος. Αλλά απαιτώ να σεβαστεί και ο εκπαιδευτικός το ωράριο το δικό μου και να μην με πάρει από τα μούτρα που δεν μπορώ να είμαι σε κάθε ενημέρωση και μάλιστα όταν μιλώντας για το δικό μου το παιδί δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα.

Πώς να το πω, δεν μπορεί να δηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του γονέα ότι δεν μπορεί να πηγαίνει κάθε μήνα στην ενημέρωση, γιατί έτσι τέθηκε. Γι’ αυτό λέω πως όταν κάποιος εργάζεται σε τόσο ευνοικό ωράριο δεν μπορεί να έρθει στην θέση του άλλου. Η κάθε δασκάλα και ένα μήνα να λείψει από το σχολείο ακούνητη θα μείνει στην θέση της, για εμένα και η μία ημέρα απουσίας μπορεί να είναι αφορμή για να με  διώξουν.  

Σε ότι αφορά την χρήση κανονικών ημερών αδείας σκεφτείτε ότι Π.χ. για τον Νοέμβριο ειδικά στις 07/11 οι δάσκαλοι είχαν εκλογές και ήταν κλειστά, στις 16/11 λόγω γιορτής πάλι δεν έκαναν σχολείο η εορτή ήταν για μία ώρα και στις 28/11 πάλι μας έχουν δώσει χαρτί γιατί πάλι κάτι έχουν. Μάνι μάνι 3 εργάσιμες ημέρες για αυτό το μήνα μόνο που τις έχω καταναλώσει από την κανονική άδεια.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να εφαρμόζει κατά το δοκούν κατά το πώς τον βολεύει ίσως την ερμηνεία του Νόμου. Η συννυφάδα της αδερφής του συζύγου μου που πηγαίνει το παιδί της Δημοτικό στην περιοχή του Ζωγράφου μου είπε ότι φέτος για πρώτη φορά στην Ε’ Δημοτικού έκαναν τις συναντήσεις τους το απόγευμα, μου έκανε θετική εντύπωση καθότι υπήρξε συνεργασία από ότι κατάλαβα του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέα (κατανοώ ότι κάποιους γονείς μπορεί να μην τους βόλευε ούτε αυτή η ώρα αλλά προφανώς ήταν ομαδική η απόφαση καθότι είχε δημιουργηθεί ζήτημα).

Και σέβομαι το γεγονός ότι ένας εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει καλά την δουλειά αλλά δεχτείτε όμως την περίπτωση να μην κάνει και καλά την δουλειά του.

Καλησπέρα σας, είναι προφανές ότι το παιδί μα είναι πάνω από όλα όπως και το να έχουμε εργασία για να μπορέσουμε να ζήσουμε το παιδί μας είναι πάνω από όλα. Δεν ξέρω σε τι δουλειές μπορεί να εργάζονται οι περισσότερες κοπέλες εδώ ξέρω όμως σε τι δουλειά εργάζομαι εγώ. Υπάρχουν χώροι εργασίας που θα σου πουν οκ εννοείται ότι το παιδί σου είναι πάνω από όλα, φύγε λοιπόν και κάτσε με το παιδί σου και εμείς μην φοβάσει θα σε έχουμε αναπληρώσει μέχρι αύριο.

Το δίκιο λοιπόν είναι κάπου στην μέση και για εμένα ναι ένας εκπαιδευτικός με τόσο ευνοημένο ωράριο θα μπορούσε να προτείνει μία λύση σε ένα γονιό που δυσκολεύεται, όχι να τον πάρει από τα μούτρα και να τον κοιτά αφ’ υψηλού.

Έχουν προταθεί πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις από μητέρες, δυστυχώς όμως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αν τους πεις στις ελάχιστες ώρες που εργάζονται να κάτσουν και καμία παραπάνω μπορεί να πάθουν και τίποτε. Εγώ θα κάτσω παραπάνω στην δουλειά και υπερωρία μπορεί να μην την πάρω αν έχετε δει πως έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αλλά αν κάποιος δεν έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα μπορεί όλα αυτά να του φαίνονται και παράλογα.

Με όλο το σεβασμό αλλά αυτά που περιγράφετε νομίζω ότι συμβαίνει κυρίως σε μία εταιρεία. Σε εργοστάσιο που εργάζεται φίλη μου στο τμήμα παραγωγής είναι 8 ώρες όρθια πάνω από την διαλογή, σε καρέκλα κάθεται μόνο αν μία κοπέλα είναι έγκυος και κάνουν μισή ώρα διάλλειμα. Γυρίζει σπίτι της με τα πόδια της τούμπανο από την ορθοστασία. Μακάρι όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονταν στις δουλειές που λέτε και το καφεδάκι του θα πιει και θα κάνει διάλλειμα όποτε θέλει, δεν συμβαίνουν αυτά σε όλες τις δουλειές. Να μην σας πω τι γίνεται στα σουπερ μαρκετ που και στο ταμείο θα είσαι όρθια και παράλληλα θα βάζεις πράγματα στα ράφια και στην αποθήκη θα κατέβεις πόσες φορές να κουβαλάς τις καρότσες.

Δεν λέω ότι ένας εκπαιδευτικός δεν κουράζεται πνευματικώς, όποιος κάνει σωστά την δουλειά του έτσι?

Νομίζω ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τι θέλω να πω και σας ευχαριστώ. Στην συγκεκριμένη ενημέρωση μία φίλη μαμά αλλοδαπή που καθαρίζει σπίτια για να ζήσει τα παιδιά της, την συγκεκριμένη ημέρα ήρθε με την ψυχή στο στόμα και μάλιστα εκεί που την άφησε το λεωφορείο για να έρθει σχολείο πήρε και πλήρωσε ταξί μην τυχόν και αργήσει. Όταν έφτασε στις 15:15 και είδε ότι ήταν ακόμη 3-4 άτομα πριν να δει την δασκάλα έκλαψε τα λεφτά που είχε δώσει στο ταξί τα οποία δεν της περίσσευαν. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάω, οπότε καμία δασκάλα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνήσει το δάχτυλο για το ότι δεν ενδιαφερόμαστε!

:roll: βρε πονεμενη έτσι όπως τα γράφεις νομίζω νιώθω ασχημα που νομίζεις ότι συμφωνω μαζί σου. Συγνώμη κιόλας. 

1 minute ago, Lenia16 said:

:roll: βρε πονεμενη έτσι όπως τα γράφεις νομίζω νιώθω ασχημα που νομίζεις ότι συμφωνω μαζί σου. Συγνώμη κιόλας. 

Mε συγχωρείτε νόμιζα ότι κατανοείτε ότι δεν είναι θέμα αδιαφορίας του γονέα το να μην μπορεί να παρευρεθεί όσο θα ήθελε στο σχολείο, προσπάθησα να απαντήσω σε αρκετά μηνύματα και ίσως να μπερδεύτηκα στις παραθέσεις. Σεβαστές πάντως όλες οι απόψεις που γράφονται!

2 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Κακές συμπεριφορές υπάρχουν παντού και μπορεί να τύχει και από τις 2 πλευρές. Έχω τύχει μαμά που περίμενε να ενημερωθεί να ωρύεται ουσιαστικά στο διάδρομο τι αργόσχολη που είναι η δασκάλα που την έχει να περιμένει. Η οποία δασκάλα ήταν απλά με τον προηγούμενο γονιό, δεν έπινε καφέ ούτε είχε αργήσει.

Από την άλλη έχει τύχει να πω σε δασκάλα το "επειδή δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και πρέπει να πάω στη δουλειά μου, να αλλάξετε τον τρόπο σας", διότι ενώ είχα  ραντεβού πριν το χτύπημα του κουδουνιού με τη διευθύντρια, επέμενε η εν λόγω κυρία να μη με αφήσει να περάσω, ούτε να δέχεται να μιλήσει με την διευθύντρια να επιβεβαιώσει, αλλά να μου λέει ότι τα σχολεία έχουν κανόνες και πρέπει να πάω μετά τις 8μιση που τα παιδιά είναι στις τάξεις.

Συμφωνώ μαζί σας ότι κακές συμπεριφορές μπορεί να υπάρξουν και από τις δύο πλευρές. Και εμένα με ενοχλεί αυτή η κατά το δοκούν ερμηνεία του Νόμου, όπως μας βολεύει. Δηλαδή θα σας άφηνε στην πόρτα να περιμένετε μισή ώρα για να μην μπει καν στον κόπο να φωνάξει έστω την διευθύντρια? και μάλιστα ενώ είχατε και ραντεβού? Εάν θέλουμε να εφαρμοστεί ο Νόμος να εφαρμοστεί παντού. Για παράδειγμα μία φίλη εκπαιδευτικός μου έχει πει ότι έχουν από το Υπουργείο εγκύκλιο ότι δεν δίδονται φωτοτυπίες για το σπίτι στα παιδιά. Οι φωτοτυπίες ως υποστηρικτικές στο μάθημα που μπορεί να μην είναι πλήρως κατανοητό δίδονται στην αίθουσα και μόνο ότι δεν προλάβουν τις συνεχίζουν στο σπίτι. Εμάς μας δίνει κανονικά φωτοτυπίες κάθε ημέρα να τις κάνουν στο σπίτι.

Δυο και τρεις ωρες μσθημα δεν υπαρχει δασκαλος ή καθηγητης που να εχει. τέσσερις τουλαχιςτον σιγουρα ολοι στην πρωτοβαθμια, δυο μερες τρεις ωρες κ τις αλλες τεσσερις μπορει να εχουν οι παλιοι στη δευτεροβάθμια. Αυτα ειναι δημοσιοποιημένα σε νομους. Αν μόνιμος εκπαιδευτικος λειψει ενα μηνα απο τη δουλεια θα πρεπει να ακολουθήσει τις διαδικασιες που προβλέπονται για ολο το δημοσιο. Αν ειναι αναπληρωτής εχει αλλο καθεστώς. Αυτα για να μην δημιουργούνται εντυπωσεις. 

Απο και και πέρα, κάποιοι θα είναι αγενείς, κάποιοι τεμπέληδες κλπ κλπ. Εγώ τις περισσότερες μέρες είχα πάντα δυο κενά άρα ήθελα δεν ήθελα εμένα 8-2 ενω συνάδελφος με 5 διδακτικές ώρες λιγότερες από μένα λόγω παλαιότητας απαιτούσε να μην εχει πανω απο τρια κενα την εβδομαδα για να φευγει. Μη νομίζετε δηλαδη οτι αυτους που λουφάρουν δεν τους βλεπουμε μεσα στον κλαδο. 

Ενδεχομενως πέσατε σε αγενή δασκάλα. Ή γαϊδουρα ή τεμπελα ή οπως θελετε πειτε την . Αλλα μπείτε λιγο στη θεση της. Οσο θελετε εσεις να ενημερωθείτε αλλα τοσο θελει κι αυτη να σας γνωρίσει. Κι αυτο κακο ειναι να γινει στην πρωτη συναντηση. Αν σας δει τοτε κ μετα το παιδι σας δεν εχει κανενα θεμα, πιθανότατα δεν θα ενοχληθεί αν δεν σας ξαναδει μεχρι τη μερα που δινονται οι έλεγχοι. Δεν ειναι μεσα στο μυαλο σας να ξερει αν ενδιαφέρεστε ή όχι. Καλώς ή κακως αν η ορωτη εντυπωση ειναι οτι στην πρωτη συναντηση δεν ηρθαν συγκεκριμένοι γονεις κ δεν πηραν ουτε ενα τηλεφωνο τον διευθυντη να πουν οτι λυπούνται που δεν μπορούν κ θα περάσουν σε πρώτη ευκαιρία τις ώρες που δέχεται ο δάσκαλος ή κάτι αναλογο, πώς θα ξερει αν ενδιαφέρεστε ή οχι; 

2 minutes ago, Έσπερος said:

Δυο και τρεις ωρες μσθημα δεν υπαρχει δασκαλος ή καθηγητης που να εχει. τέσσερις τουλαχιςτον σιγουρα ολοι στην πρωτοβαθμια, δυο μερες τρεις ωρες κ τις αλλες τεσσερις μπορει να εχουν οι παλιοι στη δευτεροβάθμια. Αυτα ειναι δημοσιοποιημένα σε νομους. Αν μόνιμος εκπαιδευτικος λειψει ενα μηνα απο τη δουλεια θα πρεπει να ακολουθήσει τις διαδικασιες που προβλέπονται για ολο το δημοσιο. Αν ειναι αναπληρωτής εχει αλλο καθεστώς. Αυτα για να μην δημιουργούνται εντυπωσεις. 

Απο και και πέρα, κάποιοι θα είναι αγενείς, κάποιοι τεμπέληδες κλπ κλπ. Εγώ τις περισσότερες μέρες είχα πάντα δυο κενά άρα ήθελα δεν ήθελα εμένα 8-2 ενω συνάδελφος με 5 διδακτικές ώρες λιγότερες από μένα λόγω παλαιότητας απαιτούσε να μην εχει πανω απο τρια κενα την εβδομαδα για να φευγει. Μη νομίζετε δηλαδη οτι αυτους που λουφάρουν δεν τους βλεπουμε μεσα στον κλαδο. 

Ενδεχομενως πέσατε σε αγενή δασκάλα. Ή γαϊδουρα ή τεμπελα ή οπως θελετε πειτε την . Αλλα μπείτε λιγο στη θεση της. Οσο θελετε εσεις να ενημερωθείτε αλλα τοσο θελει κι αυτη να σας γνωρίσει. Κι αυτο κακο ειναι να γινει στην πρωτη συναντηση. Αν σας δει τοτε κ μετα το παιδι σας δεν εχει κανενα θεμα, πιθανότατα δεν θα ενοχληθεί αν δεν σας ξαναδει μεχρι τη μερα που δινονται οι έλεγχοι. Δεν ειναι μεσα στο μυαλο σας να ξερει αν ενδιαφέρεστε ή όχι. Καλώς ή κακως αν η ορωτη εντυπωση ειναι οτι στην πρωτη συναντηση δεν ηρθαν συγκεκριμένοι γονεις κ δεν πηραν ουτε ενα τηλεφωνο τον διευθυντη να πουν οτι λυπούνται που δεν μπορούν κ θα περάσουν σε πρώτη ευκαιρία τις ώρες που δέχεται ο δάσκαλος ή κάτι αναλογο, πώς θα ξερει αν ενδιαφέρεστε ή οχι; 

Μα η συγκεκριμένη δασκάλα μας είχε και πέρσι δεν μας γνώρισε φέτος πρώτη φορά. Πέρσι είχα πάει δύο φορές όλη την χρονιά στην ενημέρωση, φέτος δεν πήγα στην πρώτη γιατί δεν μπορούσα να λείψω για κανένα λόγο γιατί είχαν αρρωστήσει δύο κοπέλες στην δουλειά και πήγα στην δεύτερη ενημέρωση. Εκεί με πήρε από τα μούτρα. Και να φανταστείτε ότι στην ενημέρωση επειδή και στο μαθησιακό κομμάτι μου είπε ότι είναι όλα τέλεια (μα το βλέπω και το παιδί μου στο σπίτι ξέρω αν είναι καλός μαθητής ή όχι) και ούτε στην συμπεριφορά έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αλλά επέμενε ότι πρέπει να πάω κάθε μήνα. Εκεί της αντιπρότεινα τηλεφωνική ενημέρωση ή το πρωί πριν χτυπήσει το κουδούνι και ήταν ανένδοτη. Δεν μου πρότεινε καμία λύση. Εννοείται πως αν υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα με το παιδί στο σχολείο και με πάρουν τηλέφωνο θα κάνω ότι μπορώ για να πάω.

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , ponemeni είπε:

Συμφωνώ μαζί σας ότι κακές συμπεριφορές μπορεί να υπάρξουν και από τις δύο πλευρές. Και εμένα με ενοχλεί αυτή η κατά το δοκούν ερμηνεία του Νόμου, όπως μας βολεύει. Δηλαδή θα σας άφηνε στην πόρτα να περιμένετε μισή ώρα για να μην μπει καν στον κόπο να φωνάξει έστω την διευθύντρια? και μάλιστα ενώ είχατε και ραντεβού? Εάν θέλουμε να εφαρμοστεί ο Νόμος να εφαρμοστεί παντού. Για παράδειγμα μία φίλη εκπαιδευτικός μου έχει πει ότι έχουν από το Υπουργείο εγκύκλιο ότι δεν δίδονται φωτοτυπίες για το σπίτι στα παιδιά. Οι φωτοτυπίες ως υποστηρικτικές στο μάθημα που μπορεί να μην είναι πλήρως κατανοητό δίδονται στην αίθουσα και μόνο ότι δεν προλάβουν τις συνεχίζουν στο σπίτι. Εμάς μας δίνει κανονικά φωτοτυπίες κάθε ημέρα να τις κάνουν στο σπίτι.

Η εγκυκλιος, που δεν ειναι εγκυκλιος αλλα οδηγια, λεει να αποφευγονται οσο ειναι δυνατο οι φωτοτυπιες. Αυτο και μονο. 

Ο καθε ενας μπορει να το ερμηνευσει οπως θελει και να κανει και οπως θελει το μαθημα του.

παντως γενικα με τις φωτοτυπιες επικρατει ενα χαος αναμεσα στους γονεις. Ο ιδιος εκπαιδευτικος που μπορει να δινει ή και να μην δινει φωτοτυπιες για καποιους ειναι πολυ καλος επειδη δινει (ή δεν δινει) και για αλλους απαραδεκτος για τον ιδιο λογο!!!!

Οσον αφορα την πορτα και το περιστατικο που αναφερετε. Η πορτα με νομο κλειδωνει. Οι εκπαιδευτικοι δεν εχουν παντα κλειδια πανω τους. Ο συγκεκριμενος εκπαιδευτικος που αναφερατε μπορει ναψειχε εφημερια και αρα να πρεπει να προσεχει πολλα παιδια γιατι ειναι υπευθυνος γι’ αυτα ή, ακομα πιο σημαντικο, να ηταν παραλληλη στηριξη σε καποιο παιδι που τον εχει απολυτη αναγκη στο διαλειμμα. Αφηνοντας το πιστο του για να παει στο κτηριο να παρει κλειδια ποιος εχει την ευθυνη των παιδιων; 

Μην τα βλεπετε ολα απο μια πλευρα. Λιγο πιο σφαιρικη θεωρηση ειναι χρησιμη

πρίν από 1 λεπτό , ponemeni είπε:

Μα η συγκεκριμένη δασκάλα μας είχε και πέρσι δεν μας γνώρισε φέτος πρώτη φορά. Πέρσι είχα πάει δύο φορές όλη την χρονιά στην ενημέρωση, φέτος δεν πήγα στην πρώτη γιατί δεν μπορούσα να λείψω για κανένα λόγο γιατί είχαν αρρωστήσει δύο κοπέλες στην δουλειά και πήγα στην δεύτερη ενημέρωση. Εκεί με πήρε από τα μούτρα. Και να φανταστείτε ότι στην ενημέρωση επειδή και στο μαθησιακό κομμάτι μου είπε ότι είναι όλα τέλεια (μα το βλέπω και το παιδί μου στο σπίτι ξέρω αν είναι καλός μαθητής ή όχι) και ούτε στην συμπεριφορά έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αλλά επέμενε ότι πρέπει να πάω κάθε μήνα. Εκεί της αντιπρότεινα τηλεφωνική ενημέρωση ή το πρωί πριν χτυπήσει το κουδούνι και ήταν ανένδοτη. Δεν μου πρότεινε καμία λύση. Εννοείται πως αν υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα με το παιδί στο σχολείο και με πάρουν τηλέφωνο θα κάνω ότι μπορώ για να πάω.

Ενημερωσεις στην πορτα δεν γινονται. Ειναι ξεπετες (συγνωμη για την εκφραση) και απο γονεις και απο εκπαιδευτικους. Τα 10 (μαξιμουμ) λεπτα πριν χτυπησει το κουδουνι δεν μπορει να ερχονται παιδια, να ερχονται συναδελφοι, να γινεται ενας χαμος απο κοσμο κσι φασαρια και ο εκπαιδευτικος να κανει σωστη ενημερωση. Ακομα περισσοτερο αν πτοκειται για την πρωτη ενημερωση της χρονθας, οπου αναφερεται ο τροπος που θα διδαχθουν τα παιδια, η μεθοδος υου εκπαιδευτικου, οι συνεπειες πραξεων κλπ κλπ. Ακομα και ο ιδιος δασκαλος με την προηγουμενη χρονθα, την επιμενη μπιρει να κανει εντελως διαφορετικα πραγματα (και οχι απο αποψη υλης)

1 minute ago, emmaki said:

Η εγκυκλιος, που δεν ειναι εγκυκλιος αλλα οδηγια, λεει να αποφευγονται οσο ειναι δυνατο οι φωτοτυπιες. Αυτο και μονο. 

Ο καθε ενας μπορει να το ερμηνευσει οπως θελει και να κανει και οπως θελει το μαθημα του.

παντως γενικα με τις φωτοτυπιες επικρατει ενα χαος αναμεσα στους γονεις. Ο ιδιος εκπαιδευτικος που μπορει να δινει ή και να μην δινει φωτοτυπιες για καποιους ειναι πολυ καλος επειδη δινει (ή δεν δινει) και για αλλους απαραδεκτος για τον ιδιο λογο!!!!

Οσον αφορα την πορτα και το περιστατικο που αναφερετε. Η πορτα με νομο κλειδωνει. Οι εκπαιδευτικοι δεν εχουν παντα κλειδια πανω τους. Ο συγκεκριμενος εκπαιδευτικος που αναφερατε μπορει ναψειχε εφημερια και αρα να πρεπει να προσεχει πολλα παιδια γιατι ειναι υπευθυνος γι’ αυτα ή, ακομα πιο σημαντικο, να ηταν παραλληλη στηριξη σε καποιο παιδι που τον εχει απολυτη αναγκη στο διαλειμμα. Αφηνοντας το πιστο του για να παει στο κτηριο να παρει κλειδια ποιος εχει την ευθυνη των παιδιων; 

Μην τα βλεπετε ολα απο μια πλευρα. Λιγο πιο σφαιρικη θεωρηση ειναι χρησιμη

Σεβαστά αυτά που λέτε και προσπαθώ να δω πάντα και την αντίθετη άποψη αλλά η οδηγία όπως την λέτε από μόνη της δεν δίνει το δικαίωμα της παρερμηνείας? δηλαδή όπως φαίνεται να έχει τεθεί έγκειται στον εκπαιδευτικό πως θα την εφαρμόσει, εδώ νομίζω ότι είναι λάθος το Υπουργείο. Προσωπικώς είτε δίδονται φωτοτυπίες στο σπίτι είτε όχι, άμα ο εκπαιδευτικός κάνει καλά την δουλειά του δεν θα τον κρίνω. Δεν έχω και το επιστημονικό υπόβαθρο να τον κρίνω. Απλώς μου έκανε εντύπωση που μου ανέφεραν κάτι τέτοιο που στην πράξη δεν γίνεται. Αλλά όπως λέτε ο καθένας το εφαρμόζει όπως θέλει. Η δικής μας πάντως δασκάλα όχι μόνο δεν προσπαθεί να τις αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τις φωτοτυπίες αλλά τις μοιράζει απλόχερα.

Επίσης προσωπικώς θεωρώ πως ο κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι να μην επηρεάζεται από τους γονείς. Μιλάω για τον εκπαιδευτικό που κάνει καλά την δουλειά του. Δεν είναι σε θέση ο γονιός να κρίνει και να αποφασίσει αν και τι θα κάνει ο εκπαιδευτικός πόσο μάλλον ο εκπαιδευτικός να αλλάξει την στάση του επειδή οι γονείς ήθελαν το ένα ή το άλλο. Αυτά σε ότι αφορά το μαθησιακό κομμάτι.

Για την πόρτα πάντως που λέτε σε εμάς κάθεται ένας δάσκαλος με τα κλειδιά από την ώρα που πάνε τα παιδιά σχολείο και είναι αυτός που κλειδώνει κιόλας. Αν τώρα ήταν τόσο δύσκολο να επιτρέψει σε μία μητέρα όπως η Αργκ να μπει μέσα ενώ είχε και ραντεβού (φυσιογνωμικά όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε στο σχολείο) τι να πω δεν ξέρω, μου φάνηκε λίγο άκομψο ότι την άφησε την γυναίκα να περιμένει. Εκτός αν δεν την είχε ξαναδεί και δεν ήξερε σίγουρα ότι είναι γονέας.

15 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Oι 4 μέρες είναι ανά παιδί, δύο παιδιά = 8 εργάσιμες. Και μία ώρα και δυο να θες για το πηγαινε-έλα, να κάτσεις και στο σχολείο, 1-2 ώρες; Το σύνολο 4. Πας στο γραφείο στις 8, φεύγεις στις 12, 1 είσαι στο σχολείο. Αν έχει αργά ωράριο, π..χ 10 με 6, πας πρώτη πρώτη, να φύγεις 1μιση, να είσαι 2μιση στο γραφείο. Αν θες 2 ώρες να πας και άλλες 2 να έρθεις είναι όντως πρόβλημα, αλλά φαντάζομαι είναι γενικό πρόβλημα στην καθημερινότητα σου.

Δηλαδή αν έχεις 3 παιδιά είναι 12; αν έχεις 4 παιδιά είναι 16; :-D  τι λέτε βρε παιδιά;  Και ακόμα και αν όντως υπάρχει τέτοιος νόμος εν ισχύ, υπάρχει καμιά εταιρεία που να δίνει τόσες μέρες; μου φαίνεται μιλάτε εντελώς θεωρητικά...

15 ώρες πρίν, vtgian είπε:

@Lenia16, και στη πιο σκληρή πολυεθνική να δουλεύεις, από το γραφείο σου να σηκωθείς να φτιάξεις ένα καφέ ή να κάνεις ένα τσιγάρο είναι εντός πλαισίου. Εκτός από τα τηλεφωνικά κέντρα, δεν μιλάς ακατάπαυστα. Δεν έχεις συνεχώς τεντωμένη την προσοχή σου να ηρεμήσεις μια τάξη που αφορμή ψάχνει να γίνει μπάχαλο. Έχω δουλέψει σε όλων των ειδών της εταιρίες και εργοδότες, δε μιλάω από τη βολή μου. Προσωπικά θεωρώ απείρως σκληρότερη την ευθύνη της εφημερίας, να σου χτυπήσει παιδί, από τον οποιοδήποτε στριφνό εργοδότη. Βρίσκω εξαιρετικά εξουθενωτική τη δουλειά του εκπαιδευτικού χωρίς να ξεχωρίζω αν είναι ιδιωτικοί ή δημόσιοι, δεν καταλαβαίνω που και πότε  έγινε τέτοιος διαχωρισμός.

Τέλος πάντων, το έγραψα και νωρίτερα, λύσεις βρίσκονται αρκεί να υπάρχει διάθεση συνεργασίας και από τα δύο μέρη. Αν πάμε στον εκπαιδευτικό με υφάκι "εσύ τα ξύνεις όλη μέρα ενώ εγώ σκοτώνομαι" ε το πιθανότερο είναι να μη θέλει να μας δει ούτε ζωγραφιστούς.

Εντάξει ούτε τα ξύνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί,  αλλά μην τους αποθεώνουμε κιόλας και συγκρίνουμε την σκληρή πολυεθνική με το δάσκαλο που έχει 4 διδακτικές ώρες μέσα στη μέρα με διάλειμμα κάθε τρεις και λίγο και αποχώρηση στη μία... 

Συμφωνώ για τη διάθεση συνεργασίας και από τις 2 πλευρές.

Διαφημίσεις

On 18/11/2018 at 6:32 ΜΜ, ponemeni είπε:

Προσπάθησα να εξηγήσω στην δασκάλα ότι με κόπο πηγαίνω και αυτές τις ημέρες και αντιπρότεινα μία τηλεφωνική επικοινωνία όταν δεν μπορώ να πηγαίνω ή πριν την πρωινή προσευχή αν γίνεται να βρισκόμαστε. Ήταν κάθετη και στις δύο προτάσεις μου, μου ανέφερε χαρακτηριστικώς ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Νόμο, σύμφωνα με τις δικές τους διαδικασία η ενημέρωση είναι μηνιαία και οφείλουμε να παρευρισκόμαστε όλοι οι γονείς.

Από το παραπάνω ποστ, διαπιστώνω ότι η κοπέλα αντιπρότεινε κάποιες λύσεις που όμως η δασκάλα δεν τις δέχτηκε... Για ποιο λόγο να είναι αντίθετη στην τηλεφωνική επικοινωνία; την απαγορεύει ο νόμος; ορισμένοι δάσκαλοι πολύ εύκολα επικαλούνται το νόμο όποτε τους βολεύει και τον ερμηνεύουν και όπως θέλουν...

Εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να θυματοποιεί τον εαυτό της η θεματοθέτρια. Αν μου κούναγε εμένα το δάκτυλο η δασκάλα κατά τέτοιον τρόπο, θα φρόντιζα και εγώ γραπτώς και βάσει νομοθεσίας να της απαντήσω καταλλήλως.

Το βασικό "πρόβλημα" νομίζω ότι είναι η απουσία οποιασδήποτε ευελιξίας, η οποία εύλογα από τους γονείς εισπράττεται ως "Αυτό είναι και κόψτε τον λαιμό σας", την ώρα που οι περισσότεροι γονείς πρέπει να κινήσουν χίλια νήματα για να είναι στο σχολείο σε ώρα που κανονικά δουλεύουν. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, η καλή διάθεση θέλει να εισπράττεις αντίστοιχη διάθεση και από την άλλη μεριά. Φυσικά το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο νομοθετικό πλαίσιο και προσωπικά το θεωρώ παράλογο, την ώρα που η νομοθεσία έχει σε άλλες περιπτώσεις "εξελιχθεί" και "συντονισθεί" με τα κοινωνικά δεδομένα. Τα ΚΕΠ δουλεύουν με διευρυμένο ωράριο, οι Τράπεζες επίσης, τα Γραφεία Έκδοσης Διαβατηρίων έχουν απογευματινές ώρες εξυπηρέτησης για εργαζόμενους, σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει υπέρβαση ωραρίου, το σύστημα δουλεύει με βάρδιες και το ωράριο τηρείται. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί κάποια ρύθμιση και στον χώρο της εκπαίδευσης, έτσι ώστε και το ωράριο των εκπαιδευτικών να τηρείται και όσοι γονείς δεν μπορούν να προσέρχονται στις πρωινές ενημερώσεις να εξυπηρετούνται. Η σχολική άδεια δεν είναι πανάκεια, δεν μπορεί η ευαισθησία του νομοθέτη να εξαντλείται εκεί, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι οι περισσότεροι φοβούνται/διστάσουν να την ζητήσουν ή ακόμα αντικειμενικά δεν μπορούν να πάρουν τέτοια άδεια λόγω φύσεως δουλειάς.

Κι επειδή αναφέρθηκε το ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, θέλω να επισημάνω ότι όλες οι δικές μας μέχρι σήμερα ενημερώσεις έχουν γίνει σε ημέρες, όπου το πρόγραμμα προβλέπει πολλές ώρες μαθημάτων με δασκάλους ειδικοτήτων, οπότε η δασκάλα έχει μπει στην τάξη μόνο για 2-3 διδακτικές ώρες. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι τυχαίο, προφανώς λαμβάνεται μέριμνα να μην γίνεται υπέρβαση του ωραρίου της.

Αυτό με το γράμμα του Νόμου πάντως, νομίζω ότι μόνο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μπορούν να το επικαλεστούν. 

Λυπάμαι που το λέω αλλά το γράμμα του Νόμου, πρακτικά, δεν εφαρμόζεται στους Ιδιωτικούς. Για ευνόητους λόγους. Κ το λέω μετά από 27 έτη εργασίας, στα οποία έχω μόνο 3-4 μήνες ανεργίας. Γιατί ακριβώς δεν είχα την απαίτηση από τους εργοδότες μου να εφαρμόσουν το Νόμο σε περιπτώσεις τέτοιες στις οποίες αναφερόμαστε. Κ πλέον εργάζομαι σε πολύ πολύ ελαστικό εργοδότη, αλλά αν πω ότι θέλω 8 μέρες γονική ανά έτος για τα 2 μου παιδιά, θα μπω σε black list σίγουρα.

Η όλη τοποθέτηση δηλώνει εμπάθεια στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού και μόνο με συγχωρείτε πολύ. Εκτός αν υποστηρίζετε σοβαρά ότι ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να σας κυνηγάει για να σας ενημερώσει για τα παιδιά σας, επειδή εσείς πιστεύετε ότι έχει ευνοἱκό ωράριο. Για ένα εξοντωτικό ωράριο που ξεπερνάει το 8ωρο στους σκληρἀ εργαζόμενους για το μεροκάματο, λες και οι εκπαιδευτικοί έπιασαν την καλή και δουλεύουν για το καθισιό με τη ῾μισθάρα῾ του δημοσίου, υπάρχει η ῾ευνοικότητα῾ του ότι όταν θα κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας η δουλειά σας, στο 80% των περιπτώσεων, μένει εκτός του σπιτιού σας. Ο εκπαιδευτικός δεν απολαμβάνει αυτό το δικαίωμα με το ῾ευνοικό του ωράριο῾. Γιατί όταν ο εκπαιδευτικός πάει στο σπίτι του μετά από εξάωρο δουλειάς και ορθοστασίας που εσάς σας φαίνεται αστείο, τον περιμένει άλλο ένα εξάωρο προετοιμασίας για την επόμενη μέρα, για να μην γκρινιάζετε όλοι εσείς που γκρινιάζετε ότι δεν γίνεται δουλειά στο σχολείο. Αυτό το εξάωρο στο σπίτι που έχει ο εκπαιδευτικός στην πράξη γίνεται δεκάωρο γιατί καλώς ή κακώς ένας εκπαιδευτικός έχει και ζωή και υποχρεώσεις,  που τρέχουν, και πρέπει όλα αυτά να συμβούν παράλληλα. Για ἐναν εκπαιδευτικό για να συνοψίσω δεν υπάρχει ωράριο. Δεν κατάλαβα γιατί ο εκπαιδευτικός πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα κάθε γονέα που θεωρεί ότι ο εκπαιδευτικός δεν δουλεύει. Ο άμεσος ενδιαφερόμενος για την πρόοδο του παιδιού σας είστε εσείς. Μόνο στην Ελλάδα αυτό. Όπως μόνο στην Ελλάδα όλοι δουλεύουν εκτός από τους άλλους, τους κακούς, τους τεμπέληδες.

Όχι δεν μπορείς να πάρεις όταν είναι κλειστά τα σχολεία. Απλά αν έχεις υπόλοιπο από το 2018 ( μέχρι 31/12/18)  πχ 1 μέρα  από τον Ιανουάριο του 2019 ξεκινάς πάλι με 4. Επίσης αν έχεις 2 παιδιά οι μέρες είναι 8.

Επεξεργάστηκαν by VGI

4fnbp3.png

fdBUp2.png

1 ώρα πρίν, belleblue είπε:

αυτό το θέμα είναι όπως και αρκετά άλλα στην χώρα. εάν ΟΛΟΙ απαιτούσαν από τους προιστάμενούς τους να τηρείται το νόμιμο σχετικά με τις ενημερώσεις, 

θα ηταν όλα πιο απλά.  Κάθε φορά που κάποιος δέχεται να μην γίνεται αποδεκτό κάτι που δικαιούται ο ίδιος, βάζει τρικλοποδιά και στον επόμενο που θα θέλει να το διεκδικήσει. 

Συλλογική συνειδηση σημαίνει ότι ο καθένας έχει ευθύνη όταν απορρίπτει κάτι το οποίο κανονικά δικαιούται. Εκείνη τη στιγμή φαινομενικά βοηθαέι τον εαυτό του να γίνει πιο αρεστός στον εργοδότη, αλλά ταυτόχρονα γίνεται μη αρεστός στους υπολοίπους που μετά αναγκάζονται να δεχτούν και αυτοί, το καθεστώς που έχει επιτρέψει ο προηγούμενος. 

@annoulen ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το ότι εσύ δεν ήσουν άνεργη επειδή δέχτηκες να καταπατηθούν τα δικαιώματά σου,  είναι κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και εντελώς αρνητικά; .....  εσύ μπορεί να είσαι περήφανη... αλλά...! 

Χθες είδα μια φανταστική συζητηση που συμμετείχε η  Helen Pompeo ..,.φανταστική. Ηθοποιός του greys anatomy. 

δείτε την. Εξηγεί πως η κάθε γυναίκα όταν δέχεται πχ χαμηλότερο μισθό (έναντι των αντρών), για να μη χάσει το προτζεκτ/δουλειά της, εκείνη τη στιγμή, χαντακώνει και την επόμενη γυναίκα που θα θέλει να πάρει την δουλειά με σωστό /ίσο μισθό.  

Το θέμα είναι εντελώς διαφορετικό, βέβαια, αλλά όμως, εξηγεί το πόσο, πόσο κακό αποτέλεσμα υπάρχει όταν ο καθένας δρα σύμφωνα με το τι θα τον συνέφερε καλύτερα, έναντι των δικαιωμάτων των υπολοίπων. Το ίδιο είναι, είτε αφορά τα δικαιώματα να μιλήσεις με τη δασκάλα του παιδιού σου, ή αν αφορά δικαιώματα χ  ή ψ ή ω. 

https://www.elle.com/culture/celebrities/a25237398/ellen-pompeo-net-a-porter-interview-diversity/

food for thought!

Νομίζω όλοι συμφωνούν μαζί σου απλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη θεωρια. Αν κάποιος έχει δύο παιδιά στο σπίτι κ έναν άνεργο σύζυγό κ τρέχει το δάνειο διαβάζοντας τα αυτά απλά θα καγχασει. Ή θα σου πει, έχεις απόλυτο δίκιο κ εγω μαζι σου, απαίτησε τα δικαιώματα σου, σε ποια εταιρεία είπαμε δουλεύεις να στείλω βιογραφικό;;

9 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Δηλαδή αν έχεις 3 παιδιά είναι 12; αν έχεις 4 παιδιά είναι 16; :-D  τι λέτε βρε παιδιά;  Και ακόμα και αν όντως υπάρχει τέτοιος νόμος εν ισχύ, υπάρχει καμιά εταιρεία που να δίνει τόσες μέρες; μου φαίνεται μιλάτε εντελώς θεωρητικά...

Εντάξει ούτε τα ξύνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί,  αλλά μην τους αποθεώνουμε κιόλας και συγκρίνουμε την σκληρή πολυεθνική με το δάσκαλο που έχει 4 διδακτικές ώρες μέσα στη μέρα με διάλειμμα κάθε τρεις και λίγο και αποχώρηση στη μία... 

Συμφωνώ για τη διάθεση συνεργασίας και από τις 2 πλευρές.

Ναι ο νόμος υπάρχει, και ναι ισχύει. Εχω δουλέψει σε 4 ιδιωτικές εταιρείες πολυεθνικές, έχω κάνει απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά ΣΚ κλπ κλπ αλλά τους νόμους περί αδειών τους σεβάστηκαν όλες. Αρκεί να υπάρχει χαρτί από το σχολείο και να μην δείχνει πάνω από 4 ανα παιδί. 

18 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Νομίζω όλοι συμφωνούν μαζί σου απλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη θεωρια. Αν κάποιος έχει δύο παιδιά στο σπίτι κ έναν άνεργο σύζυγό κ τρέχει το δάνειο διαβάζοντας τα αυτά απλά θα καγχασει. Ή θα σου πει, έχεις απόλυτο δίκιο κ εγω μαζι σου, απαίτησε τα δικαιώματα σου, σε ποια εταιρεία είπαμε δουλεύεις να στείλω βιογραφικό;;

Θα μπορούσε βέβαια να πάει απλά ο σύζυγος, μιας και άνεργος ^_^

Γενικά, στο όλο θέμα μιλάμε μόνο για εμάς, οι σύζυγοι δηλαδή δε συμμετέχουν καθόλου; 

πρίν από 33 λεπτά , vtgian είπε:

Θα μπορούσε βέβαια να πάει απλά ο σύζυγος, μιας και άνεργος ^_^

Γενικά, στο όλο θέμα μιλάμε μόνο για εμάς, οι σύζυγοι δηλαδή δε συμμετέχουν καθόλου; 

Απλα καποιοι ψαχνουν δικαιολογιες....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...