Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίπληξη από δασκάλα!


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα την γνώμη σας / συμβουλή σας για ένα γεγονός που συνέβη και ενόχλησε πάρα πολύ! Προ ημερών είχαμε την δεύτερη κατά σειρά ενημέρωση στο σχολείο του παιδιού μου, στην πρώτη δεν είχα καταφέρει να πάω και μάλιστα και σε αυτή έκανα την άρρωστη στην δουλειά για να τα καταφέρω να πάω. Η δασκάλα εν ολίγοις με πήρε από τα μούτρα, γιατί και πέρσι κανά δυο φορές είχα καταφέρει να πάω. Εγώ δουλεύω για το μεροκάματο δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος να κάθομαι την μισή χρονιά όπως οι δάσκαλοι και στις 12 να είμαι σπίτι μου. Και σημειωτέον ότι το παιδί μου είναι από τους καλύτερους μαθητές και σε επίδοση και σε συμπεριφορά, καθ΄ομολογία όλων των διδασκάλων του. Προσπάθησα να εξηγήσω στην δασκάλα ότι με κόπο πηγαίνω και αυτές τις ημέρες και αντιπρότεινα μία τηλεφωνική επικοινωνία όταν δεν μπορώ να πηγαίνω ή πριν την πρωινή προσευχή αν γίνεται να βρισκόμαστε. Ήταν κάθετη και στις δύο προτάσεις μου, μου ανέφερε χαρακτηριστικώς ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Νόμο, σύμφωνα με τις δικές τους διαδικασία η ενημέρωση είναι μηνιαία και οφείλουμε να παρευρισκόμαστε όλοι οι γονείς.

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα αλλά και θύμωσα, αν ήταν σωστός ο Νομοθέτης αυτές οι ενημερώσεις θα μπορούσαν να γίνουν είτε με ραντεβού, είτε απογεύματα είτε τέλος πάντων με τρόπο που να βολεύονται και τα δύο μέρη. Δεν ξέρω τι να κάνω από εδώ και πέρα. Να το παίζω άρρωστη κάθε φορά στην δουλειά για να πηγαίνω στην ενημέρωση να μην στοχοποιήσει το παιδί μου? Και αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο, έχω ανάγκη το μεροκάματο.

Εσείς πηγαίνετε σε όλες τις ενημερώσεις των παιδιών σας?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

14 ώρες πρίν, ponemeni είπε:

οι ενημερώσεις θα μπορούσαν να γίνουν είτε με ραντεβού,

Στο δικό μας δημόσιο σχολείο πάντως με ραντεβού γίνονται οι ενημερώσεις. Η δασκάλα έχει σημειώσει μέρες και ώρες που βολεύουν τον κάθε γονέα (μεροκαματιάρη, δημόσιο υπάλληλο, ελεύθερο επαγγελματία, άνεργο κλπ.) και κανονίζει έτσι τις ενημερώσεις της, οι οποίες κρατάνε περίπου δέκα λεπτά. Δεν ξέρω γιατί στο δικό σας σχολείο υπάρχει τέτοιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέτε ότι οι ενημέρωσεις θα θέλατε να γίνονται με ραντεβού, τι εννοείτε; Στο σχολείο σας πως γίνονται δηλαδή;

 

Για να ξέρετε ακριβώς ποιες είναι οι υποχρεώσεις του σχολείου ως προς την ενημέρωσή σας διαβάστε το άρθρο 14 υπ’ αριθμ. 79/2017 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 109, τ. Α, 1-8-2017)

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

[...4. Η ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών είναι δικαίωμα των γονέων/κηδεμόνων και καθήκον των εκπαιδευτικών. Η ενημέρωση των γονέων/ κηδεμόνων για τη σχολική εργασία, την πρόοδο των μαθητών και για θέματα αγωγής ή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου πραγματοποιείται: α) στην αρχή του διδακτικού έτους, όταν οι εκπαιδευτικοί ή/και ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος του σχολείου ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες κατά τάξη ή συλλογικά για το ωρολόγιο πρόγραμμα και το αναλυτικό πρόγραμμα, τις ώρες και ημέρες επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί τους ή για γενικότερα θέματα που αφορούν την αγωγή και την πρόοδο των μαθητών και εν γένει τη λειτουργία του σχολείου, β) μία φορά τουλάχιστον τον μήνα, σε προκαθορισμένη από τον εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου. Η ημέρα και η ώρα συνεργασίας καταγράφονται στο Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων και γνωστοποιούνται έγκαιρα στους γονείς/κηδεμόνες. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της τάξης μπορεί να συναντηθεί και εκτάκτως με τους γονείς/κηδεμόνες κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο, γ) κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του τριμήνου με ευθύνη του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου του σχολείου και του εκπαιδευτικού του τμήματος προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους. Οι συναντήσεις αυτές με τους γονείς των μαθητών προγραμματίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και πραγματοποιούνται εκτός διδακτικού ωραρίου και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και σε χρόνο που επιτρέπει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γονέων/ κηδεμόνων σε αυτές, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985...]

 

Παράλληλα ο νομοθέτης έχει προβλέψει τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα τη γονική άδεια για ενημέρωση σχολικών επιδόσεων.

Ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα:

[...Με το άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984 ορίζονται τα εξής:

Για κάθε παιδί ηλικίας µέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και µετά από άδεια του εργοδότη, ορισµένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη συμπλήρωση τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών κάθε ημερολογιακό έτος, συνολικά και για τους δύο γονείς, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σχολική επίδοση του παιδιού...]

 

Μάλιστα το παραπάνω έχει επεκταθεί και για τα παιδιά που πηγαίνουν προνήπιο, εφόσον πλέον η φοίτηση θα είναι υποχρεωτική από τα 4 έτη (σε κάποιους δήμους είναι ήδη).

 

Οπότε ούτε ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να μείνει παραπάνω, ούτε ο υπάλληλος χρειάζεται να πάρει αδικαιολόγητη άδεια. Αν δεν μπορείτε εσείς, μπορεί να κάνει χρήση ο σύζυγος.

Link to comment
Share on other sites

Στις περισσοτερες ενημερωσεις πανε ελαχιστοι γονεις. Ο νομοθετης εχει προβλεψει και δινει γονικες αδειες για αυτον ακριβως τον λογο. Οι γονεις που πηγαινουν σε αυτες τις ενημερωσεις δεν ειναι ουτε τεμπεληδες ουτε δημοσιοι υπαλληλοι ουτε δεν εχουν κατι αλλο να κανουν, ενδιαφερονται για τα παιδια τους και δεν εχει σχεση εαν ειναι αριστοι μαθητες. Υπαρχουν πολλα πραγματα που δεν γνωριζουμε και γινονται μεσα στο σχολειο, απο την λειτουργια τους μεχρι και το πως μπορει να αντιμετωπιζουν τον παιδι μας η τι κανει το παιδι μας. Το σχολειο μας ενημερωνει με χαρτι το ποτε γινονται ωστε να εχουμε το χρονικο περιθωριο να παραβρεθουμε. Η αμεση επαφη με δασκαλο η καθηγητη ειναι απαραιτητη.

Link to comment
Share on other sites

Στο σχολείο μου (Γυμνάσιο) παλιότερα κάναμε μία ενημερωτική συνάντηση στην αρχή της χρονιάς για τους γονείς μαθητών της πρώτης και μία για όλους τους γονείς απογεύματα και μάλιστα Δευτέρα ή Τετάρτη για να είναι κλειστά τα καταστήματα και να μπορούν να έρθουν περισσότεροι γονείς. Κάποια στιγμή προτάθηκε να γίνεται αυτό εντός του εργασιακού ωραρίου μας μετά τη λήξη των μαθημάτων (πχ 1 το μεσημέρι με το τέλος του 6ώρου) και ο Σύλλογος ΔΙδασκόντων το ενέκρινε και έκτοτε το υιοθετήσαμε, αν και υπήρξε ο φόβος κυρίως του διευθυντή ότι πολλοί γονείς δεν θα μπορούν να έρθουν. Τελικά η διαφορά στον αριθμό των γονέων που ήρθαν ήταν μικρή έως ανύπαρκτη - γιατί εννοείται ότι και τα απογεύματα δεν έρχονταν όλοι. 

 

Ωστόσο καταλαβαίνω ότι πέρα από τα δικαιώματα που υποτίθεται προστατεύει ο νόμος, η κάθε οικογένεια μπορεί να δυσκολεύεται. Κατανοητό. Εγώ προσωπικά (αν και στο Γυμνάσιο δεν έχουμε τόσο στενή συνεργασία όλοι οι καθηγητές με τους γονείς γιατί είναι διαφορετική η σχέση και η φύση της δουλειάς σε σύγκριση με το δημοτικό) θα εκτιμούσα αν μία οικογένεια έπαιρνε τηλέφωνο πριν από την πρώτη τουλάχιστον ενημερώτική συνάντηση να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να παραστεί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος γονιός. Ή μάλλον θα θεωρούσα αυτονόητο ότι για την πρώτη τουλάχιστον συνάντηση θα έπρεπε να πάρουν ένα τηλέφωνο αν δεν μπορούσαν. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι η δασκάλα του γιου μου είχε ψιλο - ξινίσει που της είχα πει στο τηλέφωνο ότι δεν μπορώ να πάω στην 3η ενημέρωση,  η οποία ήταν μεσημέρι κ μέρα που με τίποτα δεν μπορούσα να πάρω άδεια από τη δουλειά. 

Κ φέτος (που έχω 2 παιδιά στο δημοτικό σχολείο) ξίνισαν κ στην δουλειά που έπρεπε να πάρω 2 γονικές μέσα σε 2 εβδομάδες. 

Τις δικαιούμαστε αλλά,  πρακτικά, δεν έχουμε την δυνατότητα να παίρνουμε πάντα γονική την ημέρα που έχει επιλέξει ο δάσκαλος/δασκάλα (ώστε να είναι κ μέσα στο ωράριο του δασκάλου, δηλ για την πλειονότητα των εργαζομένων,  στη μέση της εργάσιμης ημέρας,  στις 1330 πχ). 

Οπότε, όχι εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω πάντα σε όλες. Προτιμώ να μιλάμε στο τηλέφωνο με τον δάσκαλο/τη δασκάλα, εκτός κ υπάρχει σοβαρό θέμα. Επίσης δεν μου περισσεύει και χρόνος να "φάω"  δύο ή τρεις ώρες στην αναμονή, περιμένοντας να κάνει προσωπική ενημέρωση ο δάσκαλος/δασκάλα σε κάθε έναν από τους γονείς, χωρίς να υπάρχει μια σχετική σειρά (έστω αλφαβητική). Δεν ξέρω πως γίνεται σε εσάς, αλλά σε εμάς δυστυχώς η σειρά προσωπικής ενημέρωσης είναι "όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε"........ 

 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Επίσης δεν μου περισσεύει και χρόνος να "φάω"  δύο ή τρεις ώρες στην αναμονή, περιμένοντας να κάνει προσωπική ενημέρωση ο δάσκαλος/δασκάλα σε κάθε έναν από τους γονείς, χωρίς να υπάρχει μια σχετική σειρά (έστω αλφαβητική). Δεν ξέρω πως γίνεται σε εσάς, αλλά σε εμάς δυστυχώς η σειρά προσωπικής ενημέρωσης είναι "όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε"........ 

Να εισαι σιγουρη οτι σε κανεναν δεν περισσευει χρονος. Η σειρα δημιουργειται αναλογα την ωρα αφιξης των γονιων, οπως γινεται σε καθε ουρα που περιμενουμε. Φιλικη συμβουλη, δες το αλλιως. Εαν ολοι μας απαιτουσαμε να μιλαμε στο τηλεφωνο με την δασκαλα δεν θα εκανε καμια αλλη δουλεια παρα να μιλαει μονο στο τηλεφωνο. Να υπαρχει σοβαρος λογο, να μιλησεις στο τηλεφωνο, αλλα απλα επειδη δεν σου περισσευει χρονος να φας για να πας στο σχολειο να ενημερωθεις.... στο γυμνασιο τι θα κανεις; θα παιρνεις τηλ 10 διαφορςτικους καθηγητες; εισαι λαθος.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, vtgian said:

Όταν λέτε ότι οι ενημέρωσεις θα θέλατε να γίνονται με ραντεβού, τι εννοείτε; Στο σχολείο σας πως γίνονται δηλαδή;

 

Για να ξέρετε ακριβώς ποιες είναι οι υποχρεώσεις του σχολείου ως προς την ενημέρωσή σας διαβάστε το άρθρο 14 υπ’ αριθμ. 79/2017 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 109, τ. Α, 1-8-2017)

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

[...4. Η ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών είναι δικαίωμα των γονέων/κηδεμόνων και καθήκον των εκπαιδευτικών. Η ενημέρωση των γονέων/ κηδεμόνων για τη σχολική εργασία, την πρόοδο των μαθητών και για θέματα αγωγής ή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου πραγματοποιείται: α) στην αρχή του διδακτικού έτους, όταν οι εκπαιδευτικοί ή/και ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος του σχολείου ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες κατά τάξη ή συλλογικά για το ωρολόγιο πρόγραμμα και το αναλυτικό πρόγραμμα, τις ώρες και ημέρες επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί τους ή για γενικότερα θέματα που αφορούν την αγωγή και την πρόοδο των μαθητών και εν γένει τη λειτουργία του σχολείου, β) μία φορά τουλάχιστον τον μήνα, σε προκαθορισμένη από τον εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου. Η ημέρα και η ώρα συνεργασίας καταγράφονται στο Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων και γνωστοποιούνται έγκαιρα στους γονείς/κηδεμόνες. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της τάξης μπορεί να συναντηθεί και εκτάκτως με τους γονείς/κηδεμόνες κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο, γ) κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του τριμήνου με ευθύνη του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου του σχολείου και του εκπαιδευτικού του τμήματος προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους. Οι συναντήσεις αυτές με τους γονείς των μαθητών προγραμματίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και πραγματοποιούνται εκτός διδακτικού ωραρίου και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και σε χρόνο που επιτρέπει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γονέων/ κηδεμόνων σε αυτές, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985...]

 

Παράλληλα ο νομοθέτης έχει προβλέψει τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα τη γονική άδεια για ενημέρωση σχολικών επιδόσεων.

Ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα:

[...Με το άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984 ορίζονται τα εξής:

Για κάθε παιδί ηλικίας µέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και µετά από άδεια του εργοδότη, ορισµένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη συμπλήρωση τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών κάθε ημερολογιακό έτος, συνολικά και για τους δύο γονείς, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σχολική επίδοση του παιδιού...]

 

Μάλιστα το παραπάνω έχει επεκταθεί και για τα παιδιά που πηγαίνουν προνήπιο, εφόσον πλέον η φοίτηση θα είναι υποχρεωτική από τα 4 έτη (σε κάποιους δήμους είναι ήδη).

 

Οπότε ούτε ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να μείνει παραπάνω, ούτε ο υπάλληλος χρειάζεται να πάρει αδικαιολόγητη άδεια. Αν δεν μπορείτε εσείς, μπορεί να κάνει χρήση ο σύζυγος.

 

Καλησπέρα σας, καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την πληρέστατη απάντησή σας, καθώς προλάβατε το επόμενο ερώτημά μου, αν γνωρίζει δηλαδή κάποιος τι προβλέπει ο Νόμος.

Όταν λέω με ραντεβού εννοώ πως στο δικό μας το σχολείο μας δίνουν ένα χαρτάκι που λέει ότι η ενημέρωση γίνεται την τάδε ημέρα από τις 13:15 έως 14:00. Είναι προφανές ότι δεν είναι ποτέ μέχρι τις 14:00 καθώς συνήθως φτάνει μέχρι τις 15:30 – 16:00, οπότε θα πρέπει κάποιος να φύγει νωρίτερα από την δουλειά για να είναι εκεί στις13:15 για να πιάσει σειρά στην ουρά. Όταν λέω με ραντεβού εννοώ μήπως υπήρχε η δυνατότητα διαφορετικών ημερών δηλαδή να μην συσσωρεύονται όλοι οι γονείς την ίδια ημέρα καθώς έτσι αναγκάζεται κάποιος να τρώει όλη του την ημέρα, η εργασία μου είναι μακριά δεν είναι κοντά στο σχολείο.

Για την άδεια των 4 ημερών το γνώριζα αλλά σκεφτείτε ότι θα πάρω μία ημέρα την 11/09 για τον αγιασμό, μία ημέρα 15/06 που δίδονται τα απολυτήρια, οπότε επί της ουσίας 2 ημέρες έχω να καταναλώσω για την ενημέρωση τις οποίες αν προσέξατε πέρσι αυτό έκανα, 2 φορές κατάφερα να πάω όλη την χρονιά για ενημέρωση.

Όταν λέτε ότι μπορεί να κάνει χρήση ο σύζυγος εννοείται ότι ο σύζυγος δικαιούται 4 ημέρες ο ίδιος? Δηλαδή 4 ημέρες εγώ και 4 ημέρες ο σύζυγος ή 4 και οι δύο μαζί?

8 hours ago, ZWH said:

Στις περισσοτερες ενημερωσεις πανε ελαχιστοι γονεις. Ο νομοθετης εχει προβλεψει και δινει γονικες αδειες για αυτον ακριβως τον λογο. Οι γονεις που πηγαινουν σε αυτες τις ενημερωσεις δεν ειναι ουτε τεμπεληδες ουτε δημοσιοι υπαλληλοι ουτε δεν εχουν κατι αλλο να κανουν, ενδιαφερονται για τα παιδια τους και δεν εχει σχεση εαν ειναι αριστοι μαθητες. Υπαρχουν πολλα πραγματα που δεν γνωριζουμε και γινονται μεσα στο σχολειο, απο την λειτουργια τους μεχρι και το πως μπορει να αντιμετωπιζουν τον παιδι μας η τι κανει το παιδι μας. Το σχολειο μας ενημερωνει με χαρτι το ποτε γινονται ωστε να εχουμε το χρονικο περιθωριο να παραβρεθουμε. Η αμεση επαφη με δασκαλο η καθηγητη ειναι απαραιτητη.

 

Σε εμάς πάντως ζήτημα να λείπουν 2 -3 γονείς από κάθε ενημέρωση, όπως έγραψα και πιο πάνω οι 4 ημέρες δεν επαρκούν για κανένα λόγο αν σκεφτείτε ότι τις 2 τις χρειαζόμαστε για την έναρξη και την λήξη της σχολικής χρονιάς, οπότε 2 ημέρες απομένουν επί της ουσίας.

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας, εικάζω ότι δεν πάνε όλοι σε όλες τις ενημερώσεις.

7 hours ago, annoulen said:

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι η δασκάλα του γιου μου είχε ψιλο - ξινίσει που της είχα πει στο τηλέφωνο ότι δεν μπορώ να πάω στην 3η ενημέρωση,  η οποία ήταν μεσημέρι κ μέρα που με τίποτα δεν μπορούσα να πάρω άδεια από τη δουλειά. 

Κ φέτος (που έχω 2 παιδιά στο δημοτικό σχολείο) ξίνισαν κ στην δουλειά που έπρεπε να πάρω 2 γονικές μέσα σε 2 εβδομάδες. 

Τις δικαιούμαστε αλλά,  πρακτικά, δεν έχουμε την δυνατότητα να παίρνουμε πάντα γονική την ημέρα που έχει επιλέξει ο δάσκαλος/δασκάλα (ώστε να είναι κ μέσα στο ωράριο του δασκάλου, δηλ για την πλειονότητα των εργαζομένων,  στη μέση της εργάσιμης ημέρας,  στις 1330 πχ). 

Οπότε, όχι εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω πάντα σε όλες. Προτιμώ να μιλάμε στο τηλέφωνο με τον δάσκαλο/τη δασκάλα, εκτός κ υπάρχει σοβαρό θέμα. Επίσης δεν μου περισσεύει και χρόνος να "φάω"  δύο ή τρεις ώρες στην αναμονή, περιμένοντας να κάνει προσωπική ενημέρωση ο δάσκαλος/δασκάλα σε κάθε έναν από τους γονείς, χωρίς να υπάρχει μια σχετική σειρά (έστω αλφαβητική). Δεν ξέρω πως γίνεται σε εσάς, αλλά σε εμάς δυστυχώς η σειρά προσωπικής ενημέρωσης είναι "όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε"........ 

 

 

Ακριβώς όπως τα λέτε και σε εμάς πας και πιάνεις σειρά. Δηλαδή αν πάνε όλοι μαζί οι γονείς και αργήσεις 5 λεπτά και έχουν μαζευτεί τότε μπορεί να πας στις 13:30 και να μπεις στις 15:30. Είστε τυχερή που σε εσάς δέχεται η δασκάλα να σας μιλήσει στο τηλέφωνο, σε εμένα όπως και σε άλλες 2 μητέρες που γνωρίζω που επίσης το ζήτησαν το απαγόρευσε. Μας είπε ότι εάν θέλουμε να πάμε στο σχολείο, δεν προβλέπεται κάτι άλλο.

Ειλικρινώς θυμώνω με αυτό το καθεστώς, αναρωτιέμαι ως γονείς εάν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό, ίσως μία επιστολή στη Διεύθυνση του σχολείου ή στην πρωτοβάθμια λέτε να άλλαζε κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με τις άδειες, είναι στο σύνολο 4. Οπότε μπορείτε να τις μοιράσετε με τον σύζυγο. Οι εκπαιδευτικοι που γνωρίζω στη πρωτοβάθμια ποτέ δε δίνουν μόνο 1 ημερα για ενημέρωση, επειδή γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο σε ένα δυωρο να ενημερώσουν για 20 (το λιγότερο) παιδιά. Συνήθως δίνουν 1 εβδομάδα. Αλλά αυτοί που ξέρω γενικά δεν ανήκουν στην πλειοψηφία. 

Ολιγοωρη άδεια δεν μπορείτε να πάρετε; πχ στον αγιασμό ή στο απολυτήριο; έτσι κάνουν συνάδελφοι μου, ώστε να παρακολουθούν όλες τις συναντήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Ο/η εκπαιδευτικος διδασκει 21-24 ωρες την εβδομαδα αναλογα με τα χρονια υπηρεσιας. Αυτο ειναι το διδακτικο ωραριο. Το εργασιακο ωραριο ειναι εως 30 ωρες την εβδομαδα, δηλαδη 6-9 ωρες επιπλεον.

αναμεσα στις ωρες διδασκαλιας μπορει να εχει κενο. Στο κενο ετοιμαζεται για την επομενη διδακτικη ωρα, βγαζει φωτοτυπιες, ετοθμαζει υλικο κλπ.

Επισης, ενας/μια εκπαιδευτικος μπορει να μην μενει κοντα στο σχολειο αλλα απο αρκετα εως πολυ μακρια και να πηγαινοερχεται ειτε με συγκοινωνια ειτε με συναδελφους.

 

Γιατι τα λεω ολα αυτα; Για σκεφτειτε το χαμο αν οι γονεις πανε στο σχολειο οποτε βολευει τον καθενα στα κενα ή στα διαλειμματα! Απλα χαμος! Χαμος και στο χωρο του σχολειου καθως θα ειναι παντα με κοσμο που, πιθανοτατα, δεν θα μπορουν να ελεγχθουν, με πορτες αυλης που θα μενουν ανοιχτες, με εκπαιδευτικους που δεν θα εχουν χρονο για προετοιμασια ή για διαλειμμα.

Αν, τωρα, οι γονεις παιρνουν τηλεφωνο και η ενημερωση γινεται τηλεφωνικα, οι εκπαιδευτικοι δεν θα κανου τιποτ’ αλλο απο το να μιλανε στο τηλεφωνο!

Οριζουν, λοιπον, συγκεκριμενες ωρες και ραντεβου. Ετσι και το χρονο τους οργανωνουν και δουλεια γινεται.

Σαφως και ποτε (ποτε ομως) δεν μπορουν ολοι να ειναι ευχαριστημενοι! Στο μεσο της ημερας δεν βολευονται ισως καποιοι γονεις, στο τελος της ημερας δεν βολευονται παλι καποιοι γονεις αλλα και εκπαιδευτικοι που πηγαινοερχονται με συγκοινωνια ή γκρουπακια συναδελφων, τα απογευματα εκπαιδευτικοι που μενουν μακρια, γονεις αλλα και εκπαιδευτικοι που εχουν υποχρεωσεις κλπ κλπ κλπ

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα μπορούσε πάντως ο εκπαιδευτικός να οργανώσει κάπως τις συναντήσεις που κάνει ώστε να μην ταλαιπωρείται ούτε εκείνος ούτε και οι γονείς... Και σε εμάς είναι όποιος προλάβει... Παρόλο που πάντα πηγαίνω τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα, ποτέ δεν τελειώνω νωρίς γιατί θα βρω εκεί άλλες μαμάδες που την έχουν αράξει από το πρωί και τα λένε στο παγκάκι.. Ή όλο και κάποιος θα προσπαθήσει να σου φάει τη σειρά, καθώς ο καθένας περιμένει όπου να ναι και μετά σου λέει είναι η σειρά μου, ενώ μπορεί να πηγαινοέρχεται... Πρέπει λοιπόν η να μαλώνεις, ή να στηθείς μερικές ώρες νωρίτερα...

Τι θα μπορούσε να κάνει ο εκπαιδευτικός; πχ να συντομεύει. Να μην μιλάει μισή ώρα με τον κάθε γονιό... Αν αυτό δεν είναι εφικτό να σπάσει την ενημέρωση σε 2 μέρες πχ αλφαβητικά. Δεν χρειάζεται να κάτσει παραπάνω. Μια μέρα που τα παιδιά θα έχουν γυμναστική να έρθουν οι μισοί γονείς για ενημέρωση. Και ας έχει βγάλει τις φωτοτυπίες του την προηγούμενη μέρα...

Επίσης να είναι ευέλικτος. Αν κάποιος γονιός έχει αντικειμενικό πρόβλημα, να του προτείνει μία λύση. Να μιλήσουν ένα πρωί πριν χτυπήσει το κουδούνι. Ή στο τηλέφωνο. Με τηλεφωνικό ραντεβού εννοώ. Όχι να παίρνει ο γονιός όποτε να ναι.

Νομίζω μόνοι μας δυσκολεύουμε τα πράγματα. Όσο για τους νόμους, στην πράξη δεν γίνεται τίποτα από αυτά που παρέθεσε η κοπέλα... Τίποτα όμως. Θα μπορούσαν οι σύλλογοι να φροντίζουν πχ να τηρούνται έστω κάποιοι νόμοι, κάποιοι κανόνες... αλλά συνήθως αναλώνονται σε γιορτές και πανηγύρια...

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Παρόλο που πάντα πηγαίνω τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα, ποτέ δεν τελειώνω νωρίς γιατί θα βρω εκεί άλλες μαμάδες που την έχουν αράξει από το πρωί και τα λένε στο παγκάκι.

Αληθεια; σε ποιο σχολειο γινεται αυτο; (δεν περιμενω εννοειται απαντηση οτι ειναι το ταδε). Ολα τα σχολεια ειναι κλειδωμενα κ κανενας γονιος δεν μπαινει χωρις λογο, πολυ περισσοτερο να καθησει στο παγκακι και να αρχισει το κουτσομπολιο. Αυτο με την σειρα μου ετυχε κ φετος στο λυκειο αλλα δεν μασησα. Και δεν μασαω, στο "5 λεπτα θα μπω, εχω φυγει σκαστη". Κλασικη δικαιολογια λες και ολοι οι υπολοιποι δεν εχουμε τιποτα αλλο να κανουμε. Καποιοι γονεις οντως χρειαζονται περισσοτερο χρονο γιατι υπαρχουν παιδια που εχουν θεματα, οποτε ναι, περιμενουμε. Ραντεβου σε ολα τα χρονια που πηγαινουν τα παιδια μου σχολειο, δυο χρονιες εγινε, οταν ζουσαμε στο εξωτερικο. Εστελναν χαρτακι με την ημερα κ την ωρα που αντιστοιχουσε στο καθε παιδι, εδιναν βαθμους και μιλουσαμε. Στην Ελλαδα ποτε κατι τετοιο. Γυμνασιο και λυκειο μονο δινουν λιστα με τα ονοματα των καθηγητων και ποια μερα κ ωρα ειναι διαθεσιμοι. Στις βαθμολογιες ειναι συγκεκριμενη η ωρα. Τωρα αν περιμενει καποιος τοτε να μιλησει με τους καθηγητες.... "την εκατσε την βαρκα".

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πρίν, ZWH είπε:

Να εισαι σιγουρη οτι σε κανεναν δεν περισσευει χρονος. Η σειρα δημιουργειται αναλογα την ωρα αφιξης των γονιων, οπως γινεται σε καθε ουρα που περιμενουμε. Φιλικη συμβουλη, δες το αλλιως. Εαν ολοι μας απαιτουσαμε να μιλαμε στο τηλεφωνο με την δασκαλα δεν θα εκανε καμια αλλη δουλεια παρα να μιλαει μονο στο τηλεφωνο. Να υπαρχει σοβαρος λογο, να μιλησεις στο τηλεφωνο, αλλα απλα επειδη δεν σου περισσευει χρονος να φας για να πας στο σχολειο να ενημερωθεις.... στο γυμνασιο τι θα κανεις; θα παιρνεις τηλ 10 διαφορςτικους καθηγητες; εισαι λαθος.

Δυστυχώς σε εμάς η σειρά, συνήθως, δεν δημιουργείται ανάλογα την ώρας άφιξης των γονιών. Βασικά μόνο σε μία ενημέρωση μου είχε τύχει αυτό. Στις άλλες ενημερώσεις που έχω πάει η σειρά είναι ποιος ή ποια λέει ότι βιάζεται/ότι έχει να πάρει το μικρό από τα αγγλικά/ ότι θα κάνει πέντε λεπτά/ότι έχει αφήσει το παιδί αδιάβαστο/ότι είναι άρρωστος ο σύζυγος κοκ. 

Πηγαίνω σε ενημερώσεις αλλά δεν μπορώ να πηγαίνω σε ΟΛΕΣ. 

Και στο τηλέφωνο έχω πάρει τις δασκάλες όταν είχε προκύψει ένα θέμα με το παιδί κ ήθελα λύση/ενημέρωση άμεσα. Δεν παίρνω στο ξεκούδουνο να ρωτήσω για την πορεία του παιδιού. Και ούτε θεωρώ ότι για ένα θέμα του παιδιού μου που θέλει αρκετή συζήτηση, είναι υποχρεωμένος ο άλλος γονιός να με περιμένει 20-30 λεπτά για να το λύσω. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ξεχωριστό ραντεβού.

Βασικά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι οι προσωπικές ενημερώσεις να γίνονται με συγκεκριμένα ραντεβού. Ανά 10λεπτο. Όχι να έχεις πάρει άδεια από τη δουλειά, να είσαι στην ώρα σου (πχ13.30) κ τελικά να φεύγεις δύο ώρες αργότερα περιμένοντας,  όπως στην ΔΕΗ (λέμε τώρα). Και να ενημερώνονται μισοί μισοί οι γονείς, όπως το λέει κ κάποια φίλη (εσύ το είπες? ) παραπάνω. Έτσι μας το έκαναν στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, αλλά οκ μιλάμε για δημόσιο σχολείο τώρα πια....... 

Όσον αφορά για τον χρόνο που περισσεύει, εννοείται ότι για την ενημέρωση για τα παιδιά υπάρχει πάντα χρόνος,  απλώς με εκνευρίζει η θρασύτητα κάποιων (φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη). 

 

Επεξεργάστηκαν by annoulen
Link to comment
Share on other sites

πρίν από 24 λεπτά , annoulen είπε:

Δυστυχώς σε εμάς η σειρά, συνήθως, δεν δημιουργείται ανάλογα την ώρας άφιξης των γονιών. Βασικά μόνο σε μία ενημέρωση μου είχε τύχει αυτό. Στις άλλες ενημερώσεις που έχω πάει η σειρά είναι ποιος ή ποια λέει ότι βιάζεται/ότι έχει να πάρει το μικρό από τα αγγλικά/ ότι θα κάνει πέντε λεπτά/ότι έχει αφήσει το παιδί αδιάβαστο/ότι είναι άρρωστος ο σύζυγος κοκ. 

 

 

Σε αυτο, ομως, δεν φταιει ο δασκαλος!

Εξυπακουεται οτι δεν θα κανει το χωροφυλακα για να τηρουν οι γονεις μια σειρα!

Αν μεγαλοι ανθρωποι δεν μπορουν να κανουν κατι τοσο απλο, τοτε πώς θελουμε να το μαθουν τα παιδια; Αλλωστε ολοι οι γονεις (και οι δασκαλοι) αφηνουν κατι αλλο για να πανε στην ενημερωση.

Link to comment
Share on other sites

Οι 4 ημέρες εννοείται πως είναι λίγες όταν έχεις ένα παιδί στο σχολείο,  μπορεί ο κάθε γονέας να κάνει χρήση των ημερών αυτών, όταν οι συναντήσεις γίνονται μία φορά τον μήνα θεωρώ πως φτάνουν 8 ημέρες (4 της μητέρας + 4  του πατέρας) , επίσης υπάρχει και η επιλογή του να κάνεις χρήση της άδειας του χρόνου που δικαιούσαι.  Όταν υπάρχει θέληση βρίσκεις τις λύσεις. Αλίμονο αν ο κάθε εκπαιδευτικός έκλεινε ραντεβού για ενημέρωση ανάλογα με το πότε βόλευε τον εκάστοτε γονέα.

Δεν είμαι δημόσιο υπάλληλος, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, όμως δεν νομίζω πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αργόσχολοι όπως τους παρουσιάζεις,    (δεν χρησιμοποιείς την λέξη όμως η περιγραφή σου αυτό εκφράζει) να σε ενημερώσω πως οι εκπαιδευτικοί δεν κάθονται ούτε τον μισό χρόνο ούτε είναι στις 12 στο σπίτι τους, καθώς οι υποχρεώσεις τους επεκτείνονται και σε υποχρεώσεις εκτός σχολείου   (διορθώσεις γραπτών- προετοιμασία ύλης κτλ).

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γιατί να καταναλώσει κανείς ολόκληρη μέρα για ενημέρωση, πρώτη φορά το ακούω αυτό. Πάντα παίρνω μισή μέρα άδεια, οπότε βγαίνουν 8 μέρες θεωρητικά, που ποτέ δεν καταναλώνονται όλες. Ο νόμος λεει σαφέστατα ότι οι 4 μέρες μπορούν να δωθούν τμηματικά.

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 13 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Γιατί να καταναλώσει κανείς ολόκληρη μέρα για ενημέρωση, πρώτη φορά το ακούω αυτό. Πάντα παίρνω μισή μέρα άδεια, οπότε βγαίνουν 8 μέρες θεωρητικά, που ποτέ δεν καταναλώνονται όλες. Ο νόμος λεει σαφέστατα ότι οι 4 μέρες μπορούν να δωθούν τμηματικά.

Επισης, επειδη αναφερθηκε πιο πανω, ο νομος λεει οτι τις μερες αυτες τις παιρνει ειτε ο ενας ειτε ο αλλος γονιος. Οχι απι 4 μερες ο καθενας

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη συνάντηση ειδικά στο δημοτικό έχει ιδιαίτερη βαρυτηυα. Όχι για την ενημέρωση για τις επιδόσεις του παιδιού, αλλά για τη γνωριμία γονέων κ δασκάλων που κανονικά είναι συνεργάτες κ όχι αντίπαλοι. Ο δάσκαλος θα μιλήσει για τη μέθοδο που ακολουθεί, τους στόχους του, το τι περιμένει από τους μαθητές κλπ. Είναι λογικο να θεωρει αυτονόητη την παρουσια ολων των γονεων ή εστω τη δικαιολόγηση της απουσίας. Υποθετω οτι για ενδιάμεσες συναντήσεις δεν θα γινοταν θεμα ειδικα αν δεν υπηρχε καποιο θεμα επίδοσης ή συμπεριφορας που να χρεθαζεται συζητηση. 

Link to comment
Share on other sites

On 18/11/2018 at 6:32 ΜΜ, ponemeni είπε:

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα την γνώμη σας / συμβουλή σας για ένα γεγονός που συνέβη και ενόχλησε πάρα πολύ! Προ ημερών είχαμε την δεύτερη κατά σειρά ενημέρωση στο σχολείο του παιδιού μου, στην πρώτη δεν είχα καταφέρει να πάω και μάλιστα και σε αυτή έκανα την άρρωστη στην δουλειά για να τα καταφέρω να πάω. Η δασκάλα εν ολίγοις με πήρε από τα μούτρα, γιατί και πέρσι κανά δυο φορές είχα καταφέρει να πάω. Εγώ δουλεύω για το μεροκάματο δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος να κάθομαι την μισή χρονιά όπως οι δάσκαλοι και στις 12 να είμαι σπίτι μου. Και σημειωτέον ότι το παιδί μου είναι από τους καλύτερους μαθητές και σε επίδοση και σε συμπεριφορά, καθ΄ομολογία όλων των διδασκάλων του. Προσπάθησα να εξηγήσω στην δασκάλα ότι με κόπο πηγαίνω και αυτές τις ημέρες και αντιπρότεινα μία τηλεφωνική επικοινωνία όταν δεν μπορώ να πηγαίνω ή πριν την πρωινή προσευχή αν γίνεται να βρισκόμαστε. Ήταν κάθετη και στις δύο προτάσεις μου, μου ανέφερε χαρακτηριστικώς ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Νόμο, σύμφωνα με τις δικές τους διαδικασία η ενημέρωση είναι μηνιαία και οφείλουμε να παρευρισκόμαστε όλοι οι γονείς.

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα αλλά και θύμωσα, αν ήταν σωστός ο Νομοθέτης αυτές οι ενημερώσεις θα μπορούσαν να γίνουν είτε με ραντεβού, είτε απογεύματα είτε τέλος πάντων με τρόπο που να βολεύονται και τα δύο μέρη. Δεν ξέρω τι να κάνω από εδώ και πέρα. Να το παίζω άρρωστη κάθε φορά στην δουλειά για να πηγαίνω στην ενημέρωση να μην στοχοποιήσει το παιδί μου? Και αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο, έχω ανάγκη το μεροκάματο.

Εσείς πηγαίνετε σε όλες τις ενημερώσεις των παιδιών σας?

 

ολοι δουλευουμε για το μεροκαματο,ειτε δημοσιοι,ειτε ιδιωτικοι,ειτε ελευθεροι επαγγελματιες...ειναι πολυ προσβλητικος ο τροπος που θετεις την αποψη σου ...

 

το παιδι μου πηγαινει δημοτικο, οι δικες μας συναντησεις γινονται  μια φορα τον μηνα απο την ωρα που σχολανε τα παιδια δηλαδη 13:15 εως οσο παρει...τηρουμε μια σειρα προτεραιοτητας οι γονεις και περιμενουμε να μιλησουμε με την δασκαλα...δεν ερχονται παντα ολοι οι γονεις,αλλα οι περισσοτεροι τα καταφερνουμε με τον εναν ή τον αλλον τροπο...υπαρχουν οι γονικες αδειες που μπορεις να τις παρεις ακομα και σε ωρες...υπαρχουν και οι κανονικες αδειες που μπορεις να διαθεσεις εναν αριθμο τους, ωστε να πας στο σχολειο...δεν χρειαζεται να το παιζεις αρρωστη καθε φορα...το καθε μηνα στην ενημερωση, ισως να το θεωρω υπερβολη, αλλα και το δυο φορες μεσα στην σχολικη χρονια μονο, ειναι λιγο...δεν ξερω γιατι η δασκαλα σε πηρε απο τα μουτρα, αλλα αν της παρεθεσες την αποψη σου οπως την παρεθεσες και εδω, μαλλον ενα δικιο θα το ειχε που δεν δειχνει ευελεξια στην συνεργασια σας...φαντασου να πηγαινει ο καθε γονιος και να λεει οτι δουλευει για το μεροκαματο (η δασκαλα αραγε δουλευει απο χομπυ?) και να πρεπει ενας εκπαδευτικος, να ψαξει να βρει ποτε βολευει το μινιμουν 20 γονεις,για να τους ενημερωσει για τα παιδια τους...

 

(και για την ιστορια, δεν ειμαι φυσικα εκπαιδευτικος!)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, emmaki said:

Επισης, επειδη αναφερθηκε πιο πανω, ο νομος λεει οτι τις μερες αυτες τις παιρνει ειτε ο ενας ειτε ο αλλος γονιος. Οχι απι 4 μερες ο καθενας

Εγώ το ανέφερα αυτό γιατί έτσι ήξερα, οπότε μάλλον ήξερα λάθος, ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Και πάλι φτάνουν 4 ημέρες (αν τις πάρει τμηματικά) για ενημέρωση.

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos
Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πρίν, ZWH είπε:

Αληθεια; σε ποιο σχολειο γινεται αυτο; (δεν περιμενω εννοειται απαντηση οτι ειναι το ταδε). Ολα τα σχολεια ειναι κλειδωμενα κ κανενας γονιος δεν μπαινει χωρις λογο, πολυ περισσοτερο να καθησει στο παγκακι και να αρχισει το κουτσομπολιο. 

 

Καλέ έξω από το σχολείο εννοώ. Τη στήνουν σε ένα πάρκο απέξω και κάθονται στο παγκάκι και τα λένε. Οπότε όταν ανοίξουν οι πόρτες του σχολείου για την ενημέρωση έχει ήδη κρατηθεί σειρά προτεραιότητας...:roll: Αυτό όταν πρόκειται για ενημέρωση μιας τάξης (όχι όλου του σχολείου).

20 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Δυστυχώς σε εμάς η σειρά, συνήθως, δεν δημιουργείται ανάλογα την ώρας άφιξης των γονιών. Βασικά μόνο σε μία ενημέρωση μου είχε τύχει αυτό. Στις άλλες ενημερώσεις που έχω πάει η σειρά είναι ποιος ή ποια λέει ότι βιάζεται/ότι έχει να πάρει το μικρό από τα αγγλικά/ ότι θα κάνει πέντε λεπτά/ότι έχει αφήσει το παιδί αδιάβαστο/ότι είναι άρρωστος ο σύζυγος κοκ. 

 

 

Όπως τα λες. Ξεκινάς να πιάσεις έστω μία σειρά και στη συνέχεια άλλοι βιάζονται, άλλοι πάνε να σου πάρουν τη σειρά με θράσος και άλλοι κουτοπόνηρα. Να ήμουν πίσω από το δέντρο και δεν είδατε ή περίμενα λίγο πιο πέρα... ή πετάχτηκα στο περίπτερο.

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Εγώ το ανέφερα αυτό γιατί έτσι ήξερα, οπότε μάλλον ήξερα λάθος, ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Και πάλι φτάνουν 4 ημέρες (αν τις πάρει τμηματικά) για ενημέρωση.

 

Πως ακριβώς φτάνουν οι 4 μέρες; Δεν είναι όλων η δουλειά δίπλα στο σπίτι για να πεταχτούν για 2 ώρίτσες... Αν χρειάζεσαι 1 ώρα να πας και άλλη μία να ρθεις στη δουλειά + να φας 1-2 ώρες στην καλύτερη για ενημέρωση, θα ξαναγυρίζεις στο γραφείο μετά; όπου πάλι θα θες 1 ώρα να πας και 1 να έρθεις;; τι λέμε τώρα; Και αν έχεις 2 παιδιά (ή και παραπάνω) όπου η ενημέρωση προφανώς δεν είναι την ίδια μέρα; Σε εμάς όλες οι ενημερώσεις είναι στη μέση του ωραρίου... 

πρίν από 8 λεπτά , VGI είπε:

Επίσης οι 4 μέρες είναι για κάθε ημερολογιακό έτος (Ιανουάριος-Δεκέμβριος) και όχι για κάθε σχολικό έτος.

 

Δηλαδή μπορείς να πάρεις άδεια για ενημέρωση όταν είναι κλειστά τα σχολεία; πχ τον Ιούλιο; :-D

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, erin0000 said:

Πως ακριβώς φτάνουν οι 4 μέρες; Δεν είναι όλων η δουλειά δίπλα στο σπίτι για να πεταχτούν για 2 ώρίτσες... Αν χρειάζεσαι 1 ώρα να πας και άλλη μία να ρθεις στη δουλειά + να φας 1-2 ώρες στην καλύτερη για ενημέρωση, θα ξαναγυρίζεις στο γραφείο μετά; όπου πάλι θα θες 1 ώρα να πας και 1 να έρθεις;; τι λέμε τώρα; Και αν έχεις 2 παιδιά (ή και παραπάνω) όπου η ενημέρωση προφανώς δεν είναι την ίδια μέρα; Σε εμάς όλες οι ενημερώσεις είναι στη μέση του ωραρίου...

Συμφωνώ σε αυτό που λες, όμως όπως δεν μένουν όλοι κοντά στο σχολείο του παιδιού τους έτσι δεν μένουν και μακριά. Δεν λέω πως το σύστημα είναι το ιδανικό όμως αυτό είναι, για αυτό και στο παραπάνω ποστ μου προτείνω ως λύση να κάνει χρήση της ετήσιας άδειας -εγώ όταν δεν μπορώ να κάνω χρήση των γονεϊκών αδειών αυτό κάνω.

 

Η θεματοθέτρια δεν μπορεί να θεωρεί πως είναι υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα των γονέων, είναι παράλογο όπως και αν το δεις, ούτε εμμέσως πλην σαφώς να τους χαρακτηρίζει αργόσχολους επειδή εκείνοι δεν δουλεύουν για το μεροκάματο (λες και εμείς οι υπόλοιποι δουλεύουμε από χόμπι) και είναι στις 12 σπίτι τους (ειλικρινά αν υπάρχει εκπαιδευτικός εδώ ας απαντήσει σχετικά).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Από την μικρή εμπειρία μου μέχρι τώρα συμπεραίνω ότι είναι θέμα εκπαιδευτικού για το πως θα οργανώσει τις ενημερώσεις για να αποφευχθεί το μπάχαλο, η πολύωρη αναμονή.

 

Πέρυσι στην πρώτη δημοτικού, η δασκάλα που είχε η κόρη μου (καλή, χρυσή, φιλότιμη, ευγενέστατη και γενικά πολύ πρόσχαρη) δεν οργάνωνε τις ενημερώσεις σωστά (και το διαπίστωσα φέτος) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλες αυτές οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που περιγράφετε και σεις πιο πάνω. Συν το ότι κάποια στιγμή στα μέσα της χρονιάς σταμάτησε πλέον να ενημερώνει όλους τους γονείς αλλά επιλεκτικά ζητούσε συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που μάλλον είχε κάποια θέματα. Όταν την συνάντησα τυχαία εκτός σχολείου και την ρώτησα γιατί δεν με καλεί για ενημέρωση, μου είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί και δεν έχει να μου 'πει κάτι καινούργιο.

Φέτος στη καινούργια δασκάλα πραγματικά βγάζω το καπέλο στο θέμα της οργάνωσης γενικά όχι μόνο στις ενημερώσεις. Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο μου post, έχει συλλέξει μέρες και ώρες που μπορεί ο κάθε γονιός να έρθει και με βάσει αυτό βγάζει κάθε μήνα ένα πρόγραμμα με τις προσωπικές συναντήσεις οι οποίες κρατάνε περίπου 10 λεπτά.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi
Link to comment
Share on other sites

πρίν από 5 λεπτά , elemaxi είπε:

 

Φέτος στη καινούργια δασκάλα πραγματικά βγάζω το καπέλο στο θέμα της οργάνωσης γενικά όχι μόνο στις ενημερώσεις. Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο μου post, έχει συλλέξει μέρες και ώρες που μπορεί ο κάθε γονιός να έρθει και με βάσει αυτό βγάζει κάθε μήνα ένα πρόγραμμα με τις προσωπικές συναντήσεις οι οποίες κρατάνε περίπου 10 λεπτά.

 

Έτσι... Θέληση να υπάρχει και οργάνωση και όλα γίνονται... Αλλά δεν το βλέπεις συχνά αυτό... Συνήθως έχουν νοοτροπία ΔΥ (με την κακή έννοια). 

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Η θεματοθέτρια δεν μπορεί να θεωρεί πως είναι υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα των γονέων, είναι παράλογο όπως και αν το δεις, ούτε εμμέσως πλην σαφώς να τους χαρακτηρίζει αργόσχολους επειδή εκείνοι δεν δουλεύουν για το μεροκάματο (λες και εμείς οι υπόλοιποι δουλεύουμε από χόμπι) και είναι στις 12 σπίτι τους (ειλικρινά αν υπάρχει εκπαιδευτικός εδώ ας απαντήσει σχετικά).

 

 

Υποχρέωση ίσως όχι... Αλλά λίγη καλή θέληση θα έπρεπε να υπήρχε, ειδικά από άτομα που εκπαιδεύουν μικρά παιδιά...

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...