Αννα 35

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  297
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  9

Αννα 35 last won the day on Μάρτιος 6

Αννα 35 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

247 Good

Περισσότερα για την/τον Αννα 35

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Interests
  Yoga, ευρωπαϊκός κινηματογράφος, πεζοπορία, αναρρίχηση, λογοτεχνία, κεραμική, veganism.

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

973 εμφανίσεις προφίλ
 1. Προσωπικά θεωρώ πως η ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα σε επίπεδο οικογένειας αντανακλά πάντα και την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα που υπάρχει ή δεν υπάρχει σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας, αντανακλά και την ταξική τους θέση στην κοινωνία.
 2. Η διαφορά μας είναι ότι είμαι απόλυτη σε κάτι που αφορά αποκλειστικά εμένα. Κι επέτρεψε μου να πω, ότι τον εαυτό μου τον γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε. Ορισμένες, ωστόσο, συνομιλητριες εκφράζετε μια απολυτοτητα σε σχέση με τρίτους. Δεν είπα ότι επικρίνω ή δεν κατανοώ τα ζευγάρια που επιλέγουν διαφορετικά, τουναντίον τα θαυμάζω. Αλλά δεν δέχομαι να γίνονται υποθέσεις, ακόμα και να διατυπώνονται βεβαιότητες σε ο,τι αφορά μια καθαρά προσωπική μου επιλογή.
 3. Το μόνο που δεν κατανοώ είναι, γιατί η άποψη που εκφράζω, μαζί με άλλες συνομιλητριες, πρέπει υποχρεωτικά να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

 4. Διαφημίσεις


 5. Λενια, στα 38 μου έτη νομίζω πως έχω επίγνωση του τι θα έκανα ή τι δεν θα έκανα. Μάλιστα, θεωρώ, επειδή ακριβώς είμαι μητέρα, έχω βιώσει το μεγαλείο της μητρότητας, σε περίπτωση αμφιθυμιας, η απόφαση μου, εάν ετίθετο υπό σκέψη, θα ερρεπε προς την κατεύθυνση της τεχνητής γονιμοποίησης. Είμαι βεβαία, πως δεν θα το προσπαθούσα για πολλούς και διάφορους λόγους, άρα το συμπέρασμα με βάση τα παραπάνω είναι, ότι μάλλον δεν την πολυθελω τη μητρότητα.
 6. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για όλες τις πτυχές της ζωής. Η ισορροπία είναι μέγιστο αγαθό.
 7. Τότε μάλλον τα παιδιά μου δεν τα πολυθελω, γιατί η πρώτη μου δήλωση, ότι δεν θα ακολουθούσα την όποια τεχνητή μέθοδο γονιμοποίησης, βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.
 8. Όχι, είπες ότι θα ζήσει με το ότι είναι δειλή ή χαζή που δεν προσπαθησε και μάλιστα το παρουσίασες ως δεδομένο ότι στα 40 θα μετανιώσει. Δεν είναι.
 9. Ποιος ορίζει ότι μια γυναίκα είναι χαζή ή δειλή εάν αποφασίσει ότι δεν θα αποκτήσει παιδί μεσω τεχνητής γονιμοποίησης ή υιοθεσίας; Δηλαδή, επανερχόμαστε, annoulen, στο ότι μας αφαιρείται το δικαίωμα να τοποθετηθουμε, επειδή είμαστε μητέρες;
 10. Λουκουμαδακι, αυτό είναι δική σου υπόθεση. Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που και εύκολα και γρήγορα και για τους λάθος λόγους έγιναν γονείς και μάλιστα κακοί γονείς!!!
 11. Προσωπικά ναι, θεωρώ ότι το ιδανικό μοντέλο οικογένειας στη σημερινή κοινωνία, με τη συγκεκριμένη δομή της, είναι μητέρα - πατέρας - παιδιά. Υπάρχει ενδεχόμενο αυτό να ναυαγήσει; Προφανώς. Δεν είναι όμως για κανέναν το επιθυμητό σενάριο. Θα βγουν τα παιδιά αλώβητα από μια ενδεχόμενη ρήξη της εν λόγω οικογένειας; Μόνο εάν και τα δύο μέρη πασχισουν για αυτό και μάλιστα με τη συμβολή ειδικών.
 12. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να ιεραρχεις προτεραιότητες, με το να αφήνεις πράγματα στην άκρη. Σε κάθε φάση της ζωής μας ιεραρχουμε. Για εμένα, το επιζήμιο και το μη υγιές είναι, το να εστιάζει κάνεις μόνο στην τεκνοποίηση, είτε με φυσικό, είτε με τεχνητό τρόπο. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που στην προσπάθεια τους να κάνουν παιδί σημειώνουν στην ατζέντα τους μόνο ημερομηνίες εμμηνόρροιας, ωορρηξίας, χοριακης. Ξαναλέω, αδιάφορος ο τρόπος της σύλληψης. Οι συζητήσεις τους περιστρέφονται γύρω από αυτό, ο έρωτας με το σύντροφό τους, γίνεται "στοχευμένες επαφές". Αντικείμενα και λόγω φυσιολογίας, σε όλα αυτά ο σύζυγος δε συμμετέχει ή αν συμμετάσχει κάποια στιγμή θα χάσει το ενδιαφέρον του. Εκεί ξεκινά η πρώτη ρήξη στη σχέση. Στη συνέχεια περιστρέφονται όλα γύρω από την εγκυμοσύνη, έπειτα γύρω από τον τοκετό, μετά γύρω από το βρέφος, το θηλασμό, κοκ. μέχρι να έρθει μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Αυτά δεν είναι υποθέσεις, συμβαίνουν καθημερινά. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες, με τις οποίες το μοναδικό θέμα που μπορώ να συζητήσω είναι γύρω από τη γονεικοτητα. Είναι λογικό να περιοριστεί το Χ χόμπι σε ψ ώρες εβδομαδιαίως, όμως το να μην υπάρχει στο πλάνο για 5-10 χρόνια, δεν είναι λογικό. Είναι λογικό να μην βρίσκεται ένα ζευγάρι με φίλους με την ίδια συχνότητα όπως πριν την έλευση παιδιών, όμως δεν είναι λογικό να μεσολαβούν μήνες. Είναι λογικό να απασχολούν τη συζήτηση ενός ζευγαριού θέματα που αφορούν τα παιδιά, αλλά δεν είναι λογικό να τη μονοπωλούν. Είναι λογικό λόγω ασθενείας ενός παιδιού να καθυστερήσει ένα ταξίδι ή να αναβληθεί, αλλά δεν είναι λογικό να μην σχεδιάζεται. Είναι λογικό να μην μπορώ να παραστώ σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα επιθυμούσα, αλλά δεν είναι λογικό να σταματήσω να τις παρακολουθώ συλλήβδην.
 13. Λουκουμαδακι, θα μιλήσω επί προσωπικού. Έχω τρία παιδιά και περιμένω το τέταρτο. Παρόλα αυτά δεν είμαι μόνο μαμά. Ασχολούμαι με πράγματα πέρα κι έξω από τα παιδιά μου. Έχω χόμπι κι ενδιαφέροντα, τα οποία δεν άφησα. Ορισμένα, μάλιστα προέκυψαν μετά παιδιών. Η τωρινή μου εγκυμοσύνη συνέπεσε με μια εσωτερική ανάγκη να εργαστώ. Δημιουργώ τις προϋποθέσεις, ώστε να εργάζομαι από το σπίτι μου πλέον. Φροντίζουμε με το σύζυγο να έχουμε τακτικά date nights. Όχι, για εμένα δεν περιστρέφονται όλα γύρω από τα παιδιά μου, δεν το θεωρώ υγιές, άλλωστε.
 14. Συμφωνώ με την Έσπερος. Όταν αποφασίζουμε να παντρευτούμε, βλέπουμε στο πρόσωπο του ανθρώπου που επιλέγουμε ως σύντροφο εκείνον, με τον οποίο θέλουμε και μπορούμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας και τον πατέρα των παιδιών, τα οποία ίσως μελλοντικά φέρουμε στον κόσμο. Ουσιαστικά έχουμε ήδη επιλέξει τον δυνητικό πατέρα, όχι χάρη στην ποιότητα των σπερματοζωαρίων του, αλλά χάρη στην ποιότητα της προσωπικότητας του. Δεν θέτουμε ως προϋπόθεση για τη δέσμευση μαζί του ένα υγιές σπερμοδιαγραμμα. Γιατί, λοιπόν, αυτή η πρώτη ποιότητα να χάνει την αξία της; Βεβαίως, ισχύει και το αντίθετο. Αλήθεια, θα ήμουν πολύ περίεργη να διαβάσω απαντήσεις σε ένα θέμα που θα έθετε το εξής: Είμαι υπογονιμη, δεν επιθυμώ δανεικά ωάρια και ο σύζυγος μου μου ανακοίνωσε πως αν του στερήσω το δικαίωμα στην πατρότητα θα βρει άλλη σύζυγο πρόθυμη/ ικανή να του χαρίσει παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα ήταν ο εγωιστής;
 15. Λουκουμαδακι, το θέμα είναι, αυτό το ζευγάρι που αναφέρεις, εκτός από την επιτυχή τεχνητή γονιμοποίηση, θέτει άλλους στόχους; Ζει τη ζωή του; Οικοδομεί τη ζωή του πέρα κι ανεξάρτητα από το αν γίνει γονιός; Γιατί αν όχι και η τεκνοποίηση, με όποιο τρόπο, αποτελεί το μοναδικό στόχο, τότε, ναι, υπάρχει πρόβλημα.
 16. Αυτό που έθιξε η vtgian, σχετικά με την ύπαρξη συντρόφου, με έχει κι εμένα απασχολήσει πολλάκις. Γενικεύοντας, αλλά και στο συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν στιγμές που πραγματικά ορισμένες τοποθετήσεις δίνουν την αίσθηση πως ο ρόλος του συντρόφου αρχίζει και τελειώνει στη σύλληψη.