Διαφημίσεις:


Αννα 35

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  166
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  3

Αννα 35 last won the day on Οκτώβριος 25 2017

Αννα 35 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

130 Good

Περισσότερα για την/τον Αννα 35

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Interests
  Yoga, ευρωπαϊκός κινηματογράφος, πεζοπορία, αναρρίχηση, λογοτεχνία, κεραμική, veganism.

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

494 εμφανίσεις προφίλ
 1. Επίσης επέτρεψε μου να σου επισημάνω, πως η συλλογιστική σου είναι ασυνεχής. Ενώ σε προηγούμενες αναρτήσεις προσεγγίσεις τα αίτια ως κοινωνικά - συλλογικά, δηλαδή η θεώρηση αφορά συλλογική κοινωνική αντιμετώπιση, η οποία μπορεί μονάχα μακροπρόθεσμα να επιτευχθεί, στην παραπάνω ανάρτηση επιλέγεις, προκειμένου στηρίξεις την άποψή σου, μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Θα βοηθούσε να επιλέξεις μια προσέγγιση, ώστε τα επιχειρήματα σου να έχουν συνέχεια και να μη δίνονται αποσπασματικά κάθε φορά. Φαντάζομαι, πως αντιλαμβάνεσαι, ότι ορμώμενη κάθε φορά από διαφορετική αφετηρία καταλήγεις σε διαφορετικά συμπεράσματα.
 2. Καταρχάς, πουθενά δεν αναφέρω ότι στις αντικειμενικές συνθήκες περιλαμβάνεται ο άνθρωπος. Δεν είναι όμορφο προκειμένου να στηρίξουμε μια προσωπική άποψη να αυθαιρετούμε σε σχέση με το τι γράφει ο συνομιλητής. Κατά δεύτερον, αυτό που χαρακτηρίζεις ως επιφανειακή προσέγγιση αποτελεί μεθοδολογική προσέγγιση. Την παρέθεσα ακριβώς επειδή ορισμένοι συνομιλητές μόλις έρχονται αντιμέτωποι με συγκεκριμένα προβλήματα αντικειμενικά αναγάγουν τη συζήτηση σε απλά θεωρητική κι όταν εγκλωβίζονται σε αδιέξοδες θεωρίες επιλέγουν κατά το δοκούν να παραθέτουν πρακτικές προσεγγίσεις. Δεν βοηθάει αυτό.
 3. Η θεωρητική προσέγγιση ενός ζητήματος αυτοτελώς και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές συνθήκες που το διέπουν συνιστά αυθαιρεσία. Η διατύπωση μιας θεωρίας προκύπτει από την ανάγκη να δοθεί απάντηση σε πρακτικό επίπεδο. Κατ' επέκταση οι έννοιες θεωρία και πράξη είναι συνυφασμένες. Ακόμα και στις θετικές επιστήμες, όταν διατυπώνεται μια θεωρία, αναφέρονται οι συγκεκριμένες συνθήκες κάτω από τις οποίες διατυπώθηκε. Π.χ. η διεξαγωγή ενός χημικού πειράματος έχει τα χ αποτελέσματα στις χ συνθήκες και τα ψ αποτελέσματα στις ψ συνθήκες. Πόσο μάλλον, όταν γίνεται συζήτηση για ένα κοινωνιολογικό, ανθρωπιστικό θέμα. Το ερώτημα "τι δεν πήγε καλά", καλείται να δώσει λύση στο πρόβλημα, ώστε την επόμενη φορά να αποφευχθούν τα όποια λάθη. Και με δεδομένο, ότι η επόμενη φάση γαλουχίας δεν θα είναι σε 50 χρόνια, αλλά σε 1 μήνα, 1 χρόνο, δηλαδή οι συνθήκες που οδήγησαν στο "να μην πάει καλά" την πρώτη φορά θα βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ως δεδομένες, προκειμένου μέσα σε αυτές να προκύψει λύση. Η αντιμετώπιση του όποιου ζητήματος έξω από τις συνθήκες που το περιβάλλουν επιστημονικά είναι απλά ανεδαφική.

 4. Διαφημίσεις


 5. Μου προκαλεί έκπληξη, παρακολουθώντας τη συζήτηση, με πόση ευκολία μετακυλίεται η ευθύνη σε ατομικό επίπεδο, ενώ πρότερα γίνεται ολόκληρη ανάλυση για το ότι τα χαμηλά ποσοστά θηλασμού οφείλονται κυρίως σε κοινωνικούς παράγοντες. Αναθεματίζονται οι μητέρες που αναγκάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους για βιοποριστικούς λόγους, με εκφράσεις τύπου "παρκάρουν τα παιδιά τους", με παρότρυνση τύπου εφόσον η Ελλάδα δε δίνει τη δυνατότητα αποχής από την εργασία να μεταναστεύσουν, ως μια απλοϊκή λύση που άπτεται απλώς μιας απόφασης και όχι άλλων προϋποθέσεων, ότι η μητέρα που γέννησε στο μαιευτήριο προκάλεσε το αίσθημα της "εγκατάλειψης" στο νεογνό της και άλλα πολλά. Άραγε, μια γυναίκα που μόλις γέννησε σε μαιευτήριο, πασχίζει να θηλάσει και θα αναγκαστεί σε 2,3,5 μήνες να επιστρέψει στην εργασία της, διαβάζοντας αυτά πως θα νιώσει;
 6. Έχοντας γεννήσει τρία παιδιά με φυσικό τοκετό και έχοντας τα θηλάσει αποκλειστικά (η μια κύηση ήταν δίδυμη), διαφωνώ με την άποψη πως ο τοκετός είναι ένα ορμονικό πανηγύρι που απλά συμβαίνει, στο οποίο ο ρόλος της επιτόκου είναι επικουρικός και η διαδικασία του θηλασμού συνθετότερη. Και επιστημονικά να το δούμε, δηλαδή, αυτό δεν προκύπτει. Ναι μεν και ο θηλασμός έχει τη συνθετότατα του, ωστόσο δεν υπερβαίνει αυτή του τοκετού, ο οποίος - ας μην ξεχνάμε - είναι στενά συνυφασμένος και με την κύηση, σε αντίθεση με το θηλασμό, που είναι μια σχετικά αυτοτελής διαδικασία.
 7. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι, ότι δεν μπορώ να δεχτώ ως λογική την αντίληψη: Εμπιστεύσου το σώμα σου, όταν αυτό αφορά μια πιο συνθέτη διαδικασία, δηλαδή αυτή του τοκετού, την ίδια στιγμή που αναιρείται η ίδια αντίληψη, όταν αφορά στο θηλασμό.
 8. Να προσθέσω, πως το θεωρώ οξύμωρο από τη μία να γίνεται ολόκληρη συζήτηση για το πόσο και αν απαιτείται ιατρική παρέμβαση κατά τον τοκετό και τελικά να αναθεματίζεται η οποια ιατρική παρέμβαση ως μη αναγκαία, κλπ. και από την άλλη να συστήνονται στη θηλάζουσα ορδές παρεμβάσεων ξεκινώντας από απλά tutorials στο διαδίκτυο και καταλήγοντας σε σειρά πιστοποιημένων συμβούλων, παιδιάτρων, ομάδων, κοκ.
 9. Θα συμφωνήσω με μια άποψη που γράφτηκε, ότι η υπερπληροφορηση και υπεραναλυση ορισμένων θεμάτων, συμπεριλαμβανομενου και του θηλασμού, συχνά αυξάνει το άγχος και ενδεχόμενες προσδοκίες, λειτουργώντας εν τέλει ανασταλτικά. Γιατί μια εγκυμονούσα αντιλαμβάνεται μια τέτοια υπεραναλυση ενδεχομένως ως μήνυμα που λέει, ότι μη θηλασμός = αποτυχία, με αποτέλεσμα αντί να συγκεντρώνονται στο στόχο, που είναι τόσο η σίτιση του νεογνού, όσο και ικανοποίηση των δικών του συναισθηματικών αναγκών ταυτόχρονα με αυτών της λεχώνας, να επικεντρώνεται κυρίως στο διαδικαστικό κομμάτι. Και κακά τα ψέματα, εκεί κάπου θα χαθεί η μαγεία. Συμφωνώ, πως υπάρχουν αρκετές ανεπάρκειες στις δομές των μαιευτηρίων - κατά την προσωπική μου εκτίμηση περισσότερες στις ιδιωτικές παρά τις δημόσιες - σε ο,τι αφορά την υποστήριξη και καθοδήγηση της θηλάζουσας, εντούτοις νομίζω, πως αν μια λεχώνα προσεγγίσει το θέμα με το λιγότερο δυνατόν άγχος και ως φυσική διαδικασία, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ανταποκριθεί θετικά. Εγώ η ίδια, είχα ως καθοδήγηση μια σύμβουλο θηλασμού, κυρίως επειδή κυοφορούσα δίδυμα κι επιθυμούσα τον αποκλειστικό θηλασμό τους. Σε περίπτωση μονής κύησης, παρότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη, εικάζω πως θα εμπιστευόμουν το σώμα μου. Όλα τα παραπάνω αφορούν, προφανώς, περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχουν ιατρικής ή άλλης φύσεως ιδιαιτερότητες.
 10. Baby swimming

  Καταρχάς, να διευκρινίσω πως δε θεωρώ ότι η εργαζόμενη μητέρα ελλείψει χρόνου και λόγω κούρασης είναι φειδωλή ως προς την προσφορά οργανωμένων δραστηριοτήτων, αλλά πως μέχρι τουλάχιστον μία ηλικία θα έπρεπε να είναι, ώστε να μπορεί να περνάει ποιοτικό one on one χρόνο με το παιδί της. Προσωπικά, μου είναι δύσκολο να φανταστώ, ότι θα επέστρεφα στις 6 το απόγευμα στο σπίτι, για να ετοιμάσω τα παιδιά, να τα πάω στην εκάστοτε δραστηριότητα και να επιστρέψω μαζί τους, προκειμένου απλά να φάνε και να ξεκινήσει η βραδινή ρουτίνα. Και είναι άλλο πράγμα να επιλέξει κανείς μια δραστηριότητα μιας ώρας δυο απογεύματα την εβδομάδα και άλλο πράγμα να είναι γεμάτο κάθε απόγευμα, συχνά και με back to back δραστηριότητες. Δυστυχώς, το τελευταίο είναι η νόρμα, κρίνοντας από την πλειοψηφία των συμμαθητών των παιδιών μας, αλλά και τον κοινωνικό μας κύκλο. Επίσης, είναι διαφορετικό όταν μιλάμε για μια οικογενειακή επίσκεψη σε έναν χώρο (θέατρο, μουσείο, μουσική παράσταση) και κατά τη γνώμη μου επιβεβλημένο και διαφορετικό το να σπεύδει κάνεις να φορτώνει - ας μου επιτραπεί η έκφραση - μια σειρά δραστηριότητες το παιδί του, στο όνομα της κοινωνικοποίησης και των ερεθισμάτων, αντί να καθίσει μαζί του να παίξει ένα επιτραπέζιο (υπάρχουν και για πολύ μικρές ηλικίες), να διαβάσει ένα βιβλίο ή να κάνει κάποια κατασκευή. Δεν αναθεματίζω τις οργανωμένες δραστηριότητες, όμως θεωρώ ότι το πόσες θα είναι εξαρτάται και από το χρόνο που έχουν οι γονείς μέσα στην ημέρα, ώστε να βρίσκονται ουσιαστικά με τα παιδιά τους και επίσης ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η αναγκαία ανάπαυλα του παιδιού.
 11. Baby swimming

  Θεωρώ πως οι οργανωμένες δραστηριότητες πράγματι προσφέρουν σε ερεθίσματα και κοινωνικοποίηση, ωστόσο υπό συνθήκες. Σε ο,τι με αφορά είμαι SAHM και μάλιστα με εξωτερική βοήθεια στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος μου είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα παιδιά μου. Στην μπέμπα 24/7, στα δίδυμα από την ώρα που θα επιστρέψουν από το σχολείο μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούν. Φρονώ, λοιπόν, πως έχω την πολυτέλεια να διαθέσω κάποιες - όχι ατελείωτες - ώρες την εβδομάδα σε οργανωμένη δραστηριότητα, καθότι ο χρόνος που έχω για να αλληλεπιδρώ με τα παιδιά μου ημερησίως είναι πολύς. Εάν εργαζόμουν κι επέστρεφα στις 5-6 το απόγευμα στο σπίτι και μέχρι τις 8-9, που θα έπρεπε να κοιμηθούν τα παιδιά μου, καλούμουν να χωρέσω δραστηριότητες, οικοκυρικά, κλπ. μάλλον θα ήμουν πολύ φειδωλή ως προς την προσφορά οργανωμένων δραστηριοτήτων στα παιδιά και θα επέλεγα κατά προτίμηση τέτοιες που θα με συμπεριλαμβάνουν, αφενός γιατί θα ήθελα να έχω προσωπικό χρόνο μαζί τους κι αφετέρου γιατί οι δυνάμεις μου κάποια στιγμή θα με εγκατέλειπαν. Αυτά επί του γενικού του θέματος. Συγκεκριμένα για τη θεματοθετρια, το baby swimming είναι μια πολύ όμορφη δραστηριότητα μαμάς και παιδιού, την έχω επιλέξει μεταξύ άλλων και εγώ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μία έρευνα στην περιοχή σου για το τι προγράμματα και που προσφέρονται κι αν καλύπτεσαι να την επιλέξεις.
 12. Η αλήθεια είναι ότι εργάζεται παρα πολλές ώρες. Φεύγει νωρίς το πρωί κι επιστρέφει το βράδυ. Απ' ότι μου έχει μεταφέρει ο σύζυγος, ανέκαθεν έτσι ήταν. Ακόμα και όταν ο σύζυγος πήγαινε διακοπές με τα αδέρφια και τη μητέρα του στο εξοχικό τους, ο πατέρας του συνήθως τους επισκεπτόταν το σαββατοκύριακο και 2 εβδομάδες καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ευχαριστώ για τις ευχές. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας επιστρέφουμε και ομολογώ πως η γεύση είναι γλυκόπικρη. Από τη μία μας έχει λείψει παρα πολύ ο μπαμπάς μας και λαχταράμε να τον δούμε και από την άλλη περνάμε υπέροχα εδώ. Αλλά δεν πειράζει, πλησιάζει το καλοκαίρι και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δεχτώ την πρόσκληση της μητέρας του συζύγου μου, εκτός των έξι εβδομάδων που θα βρισκόμαστε οικογενειακώς εδώ, να έρθουμε τα παιδιά κι εγώ δύο εβδομάδες νωρίτερα και να καθίσουμε άλλες δύο επιπλέον. Θα πρέπει να ξεκινήσω από τώρα να προετοιμάζω το σύζυγο, βέβαια.
 13. Παραθέτω τα link. Αυτά που κράτησα είναι στα γερμανικά, καθώς εκεί βρήκα προτάσεις που με ενδιέφεραν. Ελπίζω να βοηθήσουν: https://m.focus.de/familie/babyernaehrung/beikost/babynahrung-selber-machen-tabu-zutaten-fuer-baby-rezepte_id_4169766.html https://www.vollwertigebabynahrung.de/beikostplan-rezepte/?mobile=1 https://www.babywelten.ch/baby/baby-ernaehrung/beikost/baby-brei-das-darf-ihr-baby-mit-6-monaten-essen Ορισμένες από τις επιλογές στις παραπάνω ιστοσελίδες τις ξεχώρισα και σε συνεννόηση με τον παιδίατρο μας θα αρχίσω να τις προσφέρω στη μικρή για να "τρώει" μαζί μας, όταν καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι.
 14. Να σου ζήσει το μωράκι σου και πάντα να είναι υγιές κι ευτυχισμένο κι εσείς οι γονείς επίσης. Παρότι είμαι υπέρμαχος του θηλασμού, πιστεύω ακράδαντα, ότι το σημαντικότερο στη σχέση μητέρας και μωρου, είναι και τα δύο μέρη, ειδικά το πρώτο διάστημα, να διανύσουν μια περίοδο ηρεμίας και ασφαλείας. Και κακά τα ψέματα, αυτό εξαρτάται πρωτίστως από την ψυχολογία της λεχώνας. Ο θηλασμός είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή, η οποία στη μεν γυναίκα μπορεί να προσφέρει γαλήνη, στη δε όμως να μην ταιριάζει για χίλιους δυο λόγους. Κρατάω, λοιπόν, το σκέλος ότι εσύ προσωπικά με τη μορφή της σίτισης που έχεις επιλέξει είσαι ευτυχισμένη και καλύπτεσαι και νιώθεις ότι το ίδιο ισχύει και για το παιδί σου. Εάν επιθυμείς ή επιθυμήσεις να θηλάσεις το μωράκι σου το επόμενο διάστημα, τότε θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει κάποιος σύμβουλος θηλασμού. Αλλά και πάλι αυτό επαφίεται στις δικές σου επιλογές. Επίσης, θεωρώ πως και ο παιδίατρος που επιλέγουμε θα πρέπει να έχει βαρύνουσα σημασία. Δηλαδή, θεωρώ ότι αυτό που συχνά περιγράφεται σε συναισθηματικό επίπεδο ως δυάδα μαμάς - παιδιού, σε επίπεδο "πρακτικό" παίρνει τη μορφή τριάδας. Σε προσωπικό επίπεδο, εάν ο παιδίατρος μας με είχε παροτρύνει να δώσω φόρμουλα στα παιδιά, τον εμπιστεύομαι σε τέτοιο σημείο που δύσκολα θα αμφισβητούσατη συμβουλή του. Οπότε η επιλογή του παιδιάτρου είναι καθοριστική.
 15. Σκοπός μου, να διευκρινίσω, δεν είναι η εισαγωγή των στερεών ως γεύματα. Θεωρώ πως στην ηλικία της και με δεδομένη την καλή σωματική ανάπτυξη της είναι προς συμφέρον της να εξακολουθήσει ο αποκλειστικός θηλασμός για 1-2 μήνες ακόμα. Τις παρασκευές - σνακ ως εναλλακτική τις προορίζω για τις ώρες που καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι και τρώμε και θέλει και η μπέμπα να "συμμετάσχει". Θα ήθελα λοιπόν, πέραν των βραστών λαχανικών που είναι μια εύκολη λύση, να της προσφέρω και χάριν ποικιλίας και άλλες παρασκευές και να μπορεί να έχει το πιατάκι της μπροστά της και να εξασκείται και με το κουταλάκι που της αρέσει αρκετά. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, έκανα και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρήκα και άλλες. Μίλησα και με τον παιδιατρο μας, που μας έδωσε το πράσινο φως και προχωράμε.
 16. Καλημέρα. Ίσως δημιουργήθηκαν παρερμηνείες από την ανάρτηση μου. Προφανώς και η μπέμπα δεν έφαγε όπως θα έτρωγε ένα μεγαλύτερο παιδί, χρησιμοποιώντας άψογα το κουταλάκι. Λίγη ποσότητα έφαγε με το κουτάλι, μιμούμενη εμάς, λίγη με τα χέρια, κοκ. Δεν το διευκρίνισα, καθώς το θεώρησα ευνόητο. Με συγχωρεις αν δεν είναι. Παράλληλα, γνωρίζω πολύ καλά το πως εισάγονται οι στερεές. Για αυτό άλλωστε προσέφερα μη αλλεργιογόνες τροφές. Σε ο,τι αφορά τις παρασκευές, βάση τους θα είναι το μητρικό γάλα και ζήτησα συνταγές σύμφωνες με την ηλικία της μικρής, την οποία σκοπίμως και ανέφερα. Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να συμβάλλεις παραθέτοντας κάποιες.