Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Αννα 35

Registered Users
 • Posts

  381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Αννα 35 last won the day on February 16 2020

Αννα 35 had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Yoga, ευρωπαϊκός κινηματογράφος, πεζοπορία, αναρρίχηση, λογοτεχνία, κεραμική, veganism.

Recent Profile Visitors

2,054 profile views

Αννα 35's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

381

Reputation

 1. Έσπερος, με το χέρι στην καρδιά, θέλεις να ενταχθεί σε ομάδα επειδή κρίνεις ότι ουσιαστικά και ειλικρινά το έχει ανάγκη ή επειδή είναι πολύ διαδεδομένο στην τοπική κοινωνία και επιπρόσθετα ανησυχείς μήπως όταν έρθει η ώρα να ενταχθεί στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος δεν θα μπορέσει να προσαρμοστεί; Δηλαδή, η σκέψη για οργανωμένη δραστηριότητα πηγάζει από δική σου εσωτερική επιθυμία ή αντανακλά εξωτερικά έθιμα της τοπικής κοινωνίας και εξωτερικές προσδοκίες. Αν συντρέχει η πρώτη περίπτωση, φυσικά να το δοκιμάσετε και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εάν ισχύει η δεύτερη συνθήκη, φοβουμαι πως στην ήδη αγχωδη προσωπικότητα σου θα προστεθεί μία ακόμη ανασφάλεια. "Γιατί ο Χ που είναι τέσσερις μήνες μικρότερος ακολουθεί με ευκολία τον τάδε κανόνα και ολοκληρώνει τη δεινά άσκηση;" "Θα με κρίνουν τώρα που ο μικρός αντί να ακολουθήσει τους κανόνες τρέχει άσκοπα κι άστοχα πέρα δώθε και δεν υπακούει;" Μην εγκλωβιστείς δηλαδή σε προβληματισμούς ακυρους, καθότι οι παραπάνω συμπεριφορές είναι καθόλα φυσιολογικές για ένα δίχρονο παιδάκι, και τις προβάλλεις ακολούθως στο παιδί σου.
 2. Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο ωφέλιμο στην ηλικία των δύο ετών είναι να λιθοβολει έναν νερολακκο και να λερώνεται με λάσπη, παρά να ακολουθεί πιστά τους κανόνες μίας "τάξης". Αλλά κι εγώ είμαι της γνώμης, ότι μία δοκιμή θα είναι αυτό που θα σας πείσει εντέλει.
 3. Προσωπικά συμμετέχω σε οργανωμένες δραστηριότητες με τα παιδιά μου από μικρή ηλικία, δραστηριότητες όμως οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες και εντάσσουν σε αυτές και τα παιδιά. Το κάνω προκειμένου να ικανοποιήσω τη δική μου ανάγκη για αξιοποίηση χρόνου εκτός σπιτιού, με δεδομένο ότι δεν εργάζομαι και χρειάζομαι εναλλαγές. Έχοντας πει τα παραπάνω, αν δεν κάνω λάθος, ο γιος σου είναι μόλις δύο χρονών, που σημαίνει ότι μια οργανωμένη δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητη. Εάν ωστόσο είσαι αποφασισμένη να ακολουθήσεις κάποια, λίγη σημασία έχει η εμπειρία του καθενός, η οποία όπως έχεις διαπιστώσει διαφέρει κιόλας παρασάγγας, οπότε το πιο ασφαλές είναι να διαμορφώσεις ιδία άποψη.

 4. Διαφημίσεις

 5. Άλλη εναλλακτική λύση είναι να προσκληθούν στη γιορτή του παιδιού μονάχα παιδιά του δικού του κύκλου και υποχρεώσεις συγγενικές και φιλικές των γονέων να προσκληθούν ξεχωριστά στο σπίτι.
 6. Θα σου απαντήσω επί προσωπικού. Γνωρίζεις εκ των προτέρων τις δυνατότητες σου, λ.χ. θα κάνεις τη γιορτή σε παιδότοπο όπου μπορείς να διαθέσεις Χ ποσό που καλύπτει Ψ άτομα. Εάν εκ των προτέρων έχεις αποφασίσει ότι θα καλέσεις ν άτομα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον σου, γνωρίζεις ότι σου μένουν Ω από το περιβάλλον του παιδιού. Ανάλογα τις φιλίες του θα επιλέξεις σε ποιες προσκλήσεις θα ανταποκριθεις, ώστε να μην εκτεθεις.
 7. Δεν κατανοώ που έγκειται η διαφωνία. Πρώτη είπα, ότι πράττεις ανάλογα με τις δυνατότητες σου. Όποιες κι αν είναι. Εφόσον όμως έχεις οικονομικό ή/ και χωροταξικό περιορισμό εξασφαλίζεις οι επιλογές σου να είναι τέτοιες που να μην σε εκθέτουν.
 8. Πάντως κι εγώ που δεν κατοικώ στο Μπουρνάζι, όχι γιατί το απαξιω, αλλά επειδή διέθετα έκταση στα βόρεια προάστια για να χτίσω το σπίτι μου και ανταποκρινομαι στην σκιαγράφηση που έκανες, τα γενέθλια των παιδιών μου δεν τα γιορτάζω σε πριβέ αίθουσα, αλλά στο σπίτι, καθώς θεωρώ κοροϊδία τα όσα χρεώνουν οι διάφοροι παιδότοποι σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
 9. Πέραν αυτού, προσωπικά καταθέτω πως θα έπραττα στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός μου θα ήταν περιορισμένος ή στην περίπτωση που τα παιδιά μου θα επιθυμούσαν συγκεκριμένους καλεσμένους.
 10. Απαντήθηκε θεωρώ. Ανοίγουμε τα φτερά μας όσο μπορούν να ανοίξουν. Κάνεις επιλογές. Δεν γίνεται κάθε σαββατοκύριακο και διασκεδάζεις σε γιορτές κι όταν έρθει η ώρα της δικής σου να πεις, εγώ τώρα θα καλέσω μόνο τους Χ. Φαντάζομαι πως κανείς γνωρίζει εκ των προτέρων τι οικονομικές δυνατότητες έχει.
 11. Και αυτή είναι η σωστή στάση, προκειμένου να έχεις την ευελιξία να μην καλέσεις παιδιά, που το δικό σου ενδεχομένως να μην επιθυμεί καν να καλέσει και να έχεις την ευχέρεια να καλέσεις όσα πραγματικά εκτιμά.
 12. Δεν είπε κανείς να απέχει από τα πάρτι. Είπαμε, ότι προτεραιότητα στην πρόσκληση θα πρέπει να έχουν όσοι το έχουν προσκαλέσει και έχει αποδεχτεί την πρόσκληση. Δηλαδή είναι πιο τίμιο να αποκλειστούν όσοι σας τίμησαν με την πρόσκληση, άρα σας υπολογίζουν; Και είναι άλλο πράγμα το δεν κάνω γιορτή από το κάνω και αποκλείω αυτούς που με έχουν προσκαλέσει και έχω αποδεχτεί την πρόσκληση.
 13. Συμφωνούμε, ωστόσο το παιδί να γνωρίζει πως υπάρχουν περιορισμοί και εφόσον θα αποδειχθεί μια πρόσκληση θα πρέπει να την ανταποδώσει.
 14. Αυτό συμβαίνει, όταν οι γονείς ανησυχούν τόσο πολύ για τον ψυχισμό των δικών τους παιδιών ξεχνώντας πως και τα άλλα παιδάκια έχουν ψυχισμό. Φανταστείτε τώρα ένα παιδάκι, όπως στην περίπτωση της elenip, να έχει καλέσει ένα άλλο και να το βλέπει να δίνει προσκλήσεις αποκλείοντας το.
 15. Αυτά καλλιεργούνται από την οικογένεια. Προφανώς οι γονείς έχουν την ίδια αντίληψη, την οποία έχουν μεταλαμπαδεύσει στο παιδί τους. Προσωπικά καλώ όλη την τάξη, εάν όμως τα παιδιά μου έλεγαν ότι επιθυμούν να καλέσουν συγκεκριμένα παιδιά θα έθετα ως όρο να καλεστουν όσα τα έχουν καλέσει, διαφορετικά να μην αποδέχονται τις εν λόγω προσκλήσεις.
×
×
 • Create New...