[email protected]

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  15
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

3 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ισχύει! & ακόμα & αν γίνει ακύρωση, θα πάρουν από τη λίστα αναμονής, που λογικά είναι μεγάλη (εμείς για α' δημοτικού τον Σεπτέμβριο του 2022 μπήκαμε σε λίστα από τον Ιανουάριο του 2021 & δεν μας πήραν)
 2. Καλημέρα! & εμείς ενδιαφερόμασταν για την Ελληνοαγγλική Αγωγή. Δεν είναι τυπικό προαπαιτούμενο αλλά, πρακτικά, αν δεν γραφτείς από το νήπιο, δε θα υπάρχουν θέσεις στη α' δημοτικού, γιατί είναι μικρό & περιζήτητο σχολείο. Εμείς ήδη από πέρσι που πήγαινε προνήπιο είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για εγγραφή στη α' δημοτικού & μπήκαμε σε λίστα αναμονής. Αλλά ήδη τον Οκτώβρη μας έστειλαν ότι καλύφθηκαν οι θέσεις για την α' δημοτικού του έτους 2022-23. Οπότε...

 3. Διαφημίσεις


 4. Είχα & εγώ τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό πέρσι που η μεγάλη ήταν στο προνήπιο, σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Τελικά συνεχίσαμε νηπιαγωγείο στο ίδιο, γιατί είχε δεθεί πάρα πολύ με τις φίλες της (οι οποίες επίσης συνέχισαν) & θεώρησα καλύτερο να είναι για άλλη μια χρονιά στη στοργή & τη ζεστασιά του σχολείου αυτού. Και οι 2 επιλογές έχουν υπέρ & κατά, δηλαδή από τη μία ισχύει αυτό που λένε & παραπάνω, ότι καλύτερα να προσαρμοστεί από το νήπιο στο σχολείο που θα παέι μετά, αλλά από την άλλη, γιατί να μην επωφεληθεί άλλη μια χρονιά από έναν χώρο που τον ξέρει καλά, με παιδιά που τα ξέρει χρόνια & νιώθει ασφάλεια. Άλλο να προσαρμοστεί στα 5 & άλλο στα 6, έχει διαφορά αυτός ο ένας χρόνος. Συν τα θετικά της λειτουργίας από 1 Σεπτέμβρη μέχρι τέλη Ιουλίου, διακοπές 1 βδομάδα Χριστούγεννα & Πάσχα. Εφόσον βέβαια σου εμπνέει εμπιστοσύνη & ο σταθμός, ήξερα δηλαδή (& διαπίστωσα στην πράξη) ότι η δασκάλα του νηπιαγωγείου είναι φανταστική.
 5. Καλημέρα. Αναφορικά για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε ιδιωτικά σχολεία, επειδή και εμένα με ενδιαφέρει, ως τώρα έχω ακούσει καλά λόγια για ΙΜ Παναγιωτόπουλο & Εράσμειο. Για ΙΜ Παναγιωτόπουλο έχω πληροφορίες από γονείς παιδιών σε πολύ μικρές τάξεις (νήπιο & α' δημοτικού), οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι από τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο γίνονται τα Αγγλικά. Θα με ενδιέφερε να μάθω πληροφορίες για πιο μεγάλες τάξεις, ως προς τη β' ξένη γλώσσα, αλλά & για το αν συνεχίζεται η καλή δουλειά στα Αγγλικά. Για Εράσμειο έχω εικόνα από παιδί που φοιτά εκεί από το νηπιαγωγείο & πάει τώρα β' λυκείου, αυτό έφτασε ως το proficiency (cambridge) στα αγγλικά, χωρίς φροντιστήρια. Στα γερμανικά επίσης δεν έχει κάνει ποτέ φροντιστήρια & φέτος δίνουν/έδωσαν το τελευταίο δίπλωμα (υπήρξε κάποια καθυστέρηση στις εξετάσεις λόγω covid). Επίσης γνωρίζω 2 παιδιά που πάνε Γυμνάσιο εκεί & δεν έχουν κάνει ως τώρα κανένα φροντιστήριο σε καμία από τις 2 ξένες γλώσσες. Οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, για αυτά ή για άλλα σχολεία, είναι ευπρόσδεκτη, άλλωστε νομίζω ότι απασχολεί πολλούς γονείς, που θέλουν, εφόσον επιλέγουν ιδιωτικό σχολείο, τουλάχιστον να ξεμπερδεύουν από τις απογευματινές & τις Σαββατιάτικες μετακινήσεις σε φροντιστήρια.
 6. Ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε, αλλά η ερώτησή μου αφορούσε το Athener Schule στα Βριλήσσια, που είναι ελληνογερμανικό & έχει μόνο Δημοτικό & όχι τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, που έχει Γυμνάσιο & Λύκειο!
 7. Καλημέρα! Επαναφέρω το θέμα για να πάρω κάποιες πιο πρόσφατες πληροφορίες για το Athener Schule (έχω πάρει ήδη πληροφορίες από γονείς που έστελναν τα παιδιά τους, αλλά αρκετά παλιά). Η μικρή μας θα πάει του χρόνου νήπιο, αλλά ενδιαφερόμαστε κυρίως για Α' δημοτικού. Επειδή φαντάζομαι ότι στα γερμανικά γίνεται καλή δουλειά, ήθελα να ρωτήσω, στα ελληνικά γίνεται εξίσου καλή δουλειά; Στα αγγλικά; Επίσης, παρέχονται ερεθίσματα στα παιδιά, μέσω σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας; Πώς είναι η απογευματινή ζώνη; Έχει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες; Η πλειοψηφία των παιδιών ακολουθεί στο Γυμνάσιο τη Γερμανική Σχολή Αθηνών; (ρωτάω γιατί ως γονείς δε θα μας ενδιέφερε κάτι τέτοιο, πιο πιθανό θεωρώ να συνεχίσουμε στην Εράσμειο ή και σε δημόσιο Γυμνάσιο, όλα τα ενδεχόμενα αφήνουμε ανοιχτά καθόσον έχουμε ήδη 2 παιδιά & δεν αποκλείουμε & το τρίτο) Σε τί τιμές κυμαίνονται τα δίδακτρα & τί εκπτώσεις γίνονται στα δεύτερα παιδιά & αν προκαταβληθεί όλο το ποσό από την αρχή της χρονιάς; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
 8. Αν και τα είδα αργά κι εγώ, συμφωνώ με τη Josephine ότι οι Αγριόκυκνοι & ο Παιδότοπος Καψάλη είναι εγγύηση. Κι εμείς ήμασταν ανάμεσα σε αυτά τα 2 & επιλέξαμε τους Αγριόκυκνους (φέτος το ένα μας παιδί πάει 2η χρονιά & το άλλο 1η). Τί να πω για τους Αγριόκυκνους, είμαστε υπερ-υπερ-ευχαριστημένοι από τις δασκάλες, την ιδιοκτήτρια, τις δραστηριότητες που κάνουν, την οργάνωση, από όλα γενικώς!
 9. Σ' ευχαριστώ @less_serious! Ναι θα τα επισκεφτούμε σύντομα! Αν και ακόμα είμαστε σε δίλημμα να την πάμε από τον Σεπτέμβρη του 2018, που θα είναι ακριβώς 2, ή του 2019 που θα είναι 3...
 10. Καλησπέρα! Έχετε καμία πρόσφατη εμπειρία από αγγλόφωνο παιδικό σταθμό σε Βριλήσσια ή τριγύρω;
 11. Καλησπέρα! Έχετε καμία πιο πρόσφατη εμπιερία από παιδικούς σταθμούς στα Βριλήσσια; Στους Αγριόκυκνους πρέπει όντως να κλείσεις θέση πάρα πολύ καιρό πριν; Καλησπέρα! Έχετε καμία πιο πρόσφατη εμπειρία από παιδικούς σταθμούς στα Βριλήσσια; Στους Αγριόκυκνους πρέπει όντως να κλείσεις θέση πάρα πολύ καιρό πριν;
 12. Γέννησα τον Αύγουστο στο Έλενα, με γιατρό τον κ. Γάβαρη. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη, τόσο από τον γιατρό & το team που εφημέρευε όταν γέννησα, όσο & από το Έλενα & τις μαίες του 6ου ορόφου όπου έμεινα (απλά μονόκλινα). Με έπιασαν πόνοι στις 11 το βράδυ, ήταν πόνοι κατευθείαν ανα 5λεπτο & επειδή αδυνατούσα να πιστέψω ότι ήταν ωδίνες (αφού μέχρι εκείνη τη μέρα δεν είχα καθόλου ενοχλήσεις, ούτε καν προπαρασκευαστικές συσπάσεις, ούτε τίποτα), πήρα τον Γάβαρη πολύ αργότερα (στις 2) & μου είπε να πάω αμέσως στο Έλενα. Ο Γάβαρης είχε φτάσει πριν από μένα & ήταν μαζί μου όλη την ώρα από την αρχή, από την είσοδο του κτιρίου όταν έφτασα, μέχρι το τέλος που γέννησα. 3 παρά έφτασα στο Έλενα, 3.55 γέννησα! Με φυσιολογικό τοκετό. Δεν μου έκανε επισκληρίδιο γιατί δεν προλάβαινε, αλλά από συζήτηση που είχαμε κάνει πριν τον τοκετό, μου είχε πει ότι υπήρχε η δυνατότητα για επισκληρίδιο αν ήθελα. Γενικά η εμπειρία μου έμεινε αξέχαστη & έζησα τον τοκετό όπως τον είχα ονειρευτεί!
 13. Καλησπέρα, με το καλό να έρθει το μωράκι σου! Με παρακολουθεί ο κύριος Γάβαρης στο Έλενα, ως τώρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη αλλά θα μπορέσω να σου πω με σιγουριά αφού γεννήσω (έχω ΠΗΤ 21/8, πλησιάζει).
 14. Καλησπέρα, με το καλό να έρθει το μωράκι σου! Κι εγώ τα ίδια, ήμουν πολλά χρόνια σε ιδιώτη γιατρό και αποφάσισα να αλλάξω όταν έμεινα έγκυος και να βρω κάποιον στο Έλενα. Με παρακολουθεί ο κύριος Γάβαρης, ως τώρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη αλλά θα μπορέσω να σου πω με σιγουριά αφού γεννήσω (έχω ΠΗΤ 21/8, πλησιάζει). Και οι εγκαταστάσεις του Έλενα, επειδή επισκέφθηκα πρόσφατα τα μονόκλινα του 6ου ορόφου και τα λουξ μονόκλινα του 5ου ορόφου, είναι παραπάνω από εξαιρετικές.
 15. Καλημέρα! Προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για πρώτο παιδάκι. Δε θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω στον γυναικολόγο που πήγαινα για 8 χρόνια, γιατί δε θέλω να γεννήσω σε ιδιωτικό νοσοκομείο (και για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους εμπιστοσύνης προς το Έλενα). Για να μην τρέχω τελευταία στιγμή, ψάχνω από τώρα γυναικολόγο. Πιθανότατα να κλείσω ραντεβού στον Γάβαρη για Τεστ ΠΑΠ για να δω πώς είναι, γιατί διάβασα και από άλλους θετικά σχόλια. Ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις τηλέφωνό του και αν μπορώ να πω το όνομά σου σε περίπτωση που με ρωτήσει ποιος τον σύστησε. Επίσης, τί εννοείς ότι είναι αυστηρός; Απότομος ας πούμε; Τέλος, θα έλεγες ότι είναι πραγματικά υπέρ του ΦΤ; Γιατί τελευταία 9 στις 10 γνωστές μου γεννούν με καισαρική, επειδή πάντα υποτίθεται ότι συμβαίνει "κάτι απρόοπτο" & έχω τρομάξει! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά & συγγνώμη αν σε ζάλισα με τις ερωτήσεις μου!