Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρούχα για το σπίτι

Recommended Posts

πρίν από 16 λεπτά , vtgian είπε:

Έχω βάλει ένα σύνδεσμο με δερμάτινα παντοφλάκια που είναι μαλακά σα κάλτσα και μπορούν να φορεθούν εκτός σπιτιού (περιμένει έγκριση) αντί για παπουτσάκια στην ηλικία που δεν περπατάνε. Στη δική μας παιδική πάντως πολλές μαμάδες τα αφήνουν να μπουσουλήσουν (το αισθάνονται ασφαλές λόγω χλοοτάπητα - από βρώμα είναι φουλ ωστόσο). 

Στο μαιευτήριο μας είχαν πει κεφάλι, παλάμες και πατούσες να τα αφήνουμε ακάλυπτα. Για τα βρεφάκια αυτά, που δεν μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία ακόμα και μπορεί να παραζεσταθούν. Από τη στιγμή που της έβγαλα τα ολόσωμα φορμάκια το χειμώνα, δεν της ξαναέβαλα κάλτσες στον ύπνο και από κάποια φάση και μετά τις έβγαζε μόνη της (είπαμε είναι θερμόαιμο το δικό μου). Ακόμα και εγώ που είμαι κρυουλιάρα τρελά, κάλτσες στο κρεβάτι δεν μπορώ να αντέξω, νομίζω θα παραζεσταθώ.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν φοραω κάλτσες τον χειμώνα στον ύπνο...δεν τις μπορώ. Πέρυσι,με τα ολόσωμα φορμακια δεν φορούσε,φέτος όμως με τις πυτζάμες μου φαίνεται κάπως να είναι ακάλυπτο το πόδι μέσα στον χειμώνα,δεν ξέρω... ο υπνοσακος με ποδαράκια επίσης δεν καλύπτουν τις πατούσες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και τα παπουτσοπαντοφλακια που λεω εγώ (Bobux)είναι δερμάτινα, πολύ μαλακα και εύκαμπτα. Από κάτω είναι σαν καστορινα. Όταν μικρή η δικη μου ήταν της μόδας και τα είχα πάρει από έξω. Τώρα βλέπω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Για αυτό τα πρότεινα στη φίλη μου. Κανονικά παπούτσια νομιζω πως είναι βαριά και το ποδαράκι που δεν περπατάει ακόμα.

Εμεις είχαμε πεδιλακια κανονικά τότε αλλά περπατούσε κανονικά το παιδί. 

Για τις κάλτσες που λέτε, ποτέ δεν της έβαλα στον ύπνο, ούτε όταν ήταν μωράκι. 

Σας ευχαριστώ πολύ!

5 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Και γιατί είναι κακό να είναι με κάλτσες το χειμώνα και ξυπόλητα το καλοκαίρι; (με περιγράφεις ως παιδί και ενήλικα :-D )

Aκριβως αυτο θα εγραφα κι εγω  ;-) 

Γιατι πρεπει να μαθουν στα παντοφλακια; Και τον δικο μου τον χειμωνα με πλεκτα καλτσακια τον εχω απο παντα και το ιδιο κι εμεις και το καλοκαιρι ξυπολυτοι. Οσες φορες φορεσα παντοφλες (πχ σε επισκεψη ή στην πεθερα μου οταν πηγαινω) νιωθω οτι κουραζονται τα ποδια μου. Δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα για το ποδι απο το τιποτα :)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

9 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Διαβάζω τα μηνύματά σας κ θέλω να σας πω, όσες έχετε 2χρονα κ 3χρονα,  να τους μάθετε από τώρα τις παντόφλες - αν γίνεται. Εγώ δεν τους τις είχα μάθει κ τώρα το πληρώνω ακριβά (6 + 7 χρονών),  είναι συνεχώς ή ξυπόλητα το καλοκαίρι ή με κάλτσες το χειμώνα, μπροστά τους τους έχω τα παντοφλάκια τους, δυστυχώς είναι αόρατα - δεν τα βάζουν με τίποτα. 

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει γενικώς βέβαια. 

Γιατί; Ούτε εγώ δεν φοράω παντόφλες. Δεν αγοράζουμε καν :) 

5 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Εγώ φορούσα κανονικό παπούτσι έξω και σε μην περπατούσε. Στην παιδική χαρά υπήρχαν φορές που ήθελε να πατήσει στο έδαφος και δεν ήθελα να είναι με κάλτσες. Αυτή ήταν η χρησιμότητα τους τότε.

Αν φοράει παντοφλακια με κάλτσες δεν θα έχει πρόβλημα για τον χειμώνα. Σε κάλτσα υπάρχουν και οι πιο χοντρές , τις πιάνεις με το χέρι και καταλαβαίνεις την ποιότητα. Θα διαλέξεις πιο χοντρές. Οι αντιολισθητικες (που τις προτιμώ πχ αν έχω σφουγγαρισει γιατί γλιστράει) είναι έτσι καί αλλιώς πιο χοντρά.

Λίγο άσχετο αλλά σήμερα αγχώθηκα με κάτι που μου είπε ενας φίλος του άντρα μου, το βράδυ φοράω κάλτσες στο μωρό για να μην κρυώνει (καθαρές εννοείται,τις βάζουμε πριν τον ύπνο). Μου είπε να το αποφεύγω για να αναπνέει το πόδι...  Μα μέσα στο χειμώνα να κοιμάται ξυπόλητη; Εσείς τους φοράτε κάλτσες στον ύπνο; Το συζήτησα με τον άντρα μου μετά και μου είπε πως έχει βάση αυτό που μου είπε λόγω μύκητιασεων από τα νύχια σε περίπτωση που ιδρώσει. Τι να πω...

Εγώ του φοραω καλτσακια. Διαφορετικα ξυπνά με παγωμένα αυτιά, μύτη κ άκρα. Με εβαλες σε σκέψεις τωρα... 

Διαφημίσεις

On 19/10/2018 at 8:13 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Aκριβως αυτο θα εγραφα κι εγω  ;-) 

Γιατι πρεπει να μαθουν στα παντοφλακια; Και τον δικο μου τον χειμωνα με πλεκτα καλτσακια τον εχω απο παντα και το ιδιο κι εμεις και το καλοκαιρι ξυπολυτοι. Οσες φορες φορεσα παντοφλες (πχ σε επισκεψη ή στην πεθερα μου οταν πηγαινω) νιωθω οτι κουραζονται τα ποδια μου. Δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα για το ποδι απο το τιποτα :)

χμ - όχι, εγώ αν δεν φοράω παντόφλες,  κουράζομαι περισσότερο. Στα γυμνά πέλματα θα συμφωνήσω μόνο για την αμμουδιά. Όσο για τα παιδιά, επειδή το πάτωμα του σπιτιού είναι σπανίως χωρίς ψίχουλα, σκόνες κλπ (εντάξει μία φορά την εβδομάδα έχω σκούπισμα κ σφουγγάρισμα, πόσο πιο συχνά :rolleyes: ????? ), όλα αυτά μαζεύονται στις γυμνές πατούσες τους ή στα καλτσάκια τους. Για αυτό το λέω. Προφανώς το σύνηθες είναι τα πατώματα να είναι πιο καθαρά από το δικό μου :oops:

πρίν από 40 λεπτά , annoulen είπε:

χμ - όχι, εγώ αν δεν φοράω παντόφλες,  κουράζομαι περισσότερο. Στα γυμνά πέλματα θα συμφωνήσω μόνο για την αμμουδιά. Όσο για τα παιδιά, επειδή το πάτωμα του σπιτιού είναι σπανίως χωρίς ψίχουλα, σκόνες κλπ (εντάξει μία φορά την εβδομάδα έχω σκούπισμα κ σφουγγάρισμα, πόσο πιο συχνά :rolleyes: ????? ), όλα αυτά μαζεύονται στις γυμνές πατούσες τους ή στα καλτσάκια τους. Για αυτό το λέω. Προφανώς το σύνηθες είναι τα πατώματα να είναι πιο καθαρά από το δικό μου :oops:

Είπες αυτό που δεν εχω τολμησει να πω δημοσίως: γιατι τα πατωματα των αλλων δειχνουν σαν να μην κατοικείται το σπίτι κ εμενα οσο κι αν σκουπίσω εχουν συνεχεια ψίχουλα και σκόνες; ηλεκτρική μια το πολυ δυο την εβδομαδα οποτε βαλει ο αντρας μου, με απλη σκουπα 1-2 φορες τη μερα, μικρο ηλεκτρικό σκουπάκι καμια φορα, σφουγγαρισμα επιδιώκω καθε μερα αλλα οχι παντα, και διαρκως κατι ξετρυπώσω κ βλεπω σκονιτσες και στα ρουχα του τωρα που μπουσουλαει.. 

Κοριτσια, ποιος ειπε οτι λαμπουν τα πατωματα;;;; Εχω 2 οικοσιτες γατες και αλλες 2-3 που μπαινοβγαινουν, τον μικρο ποτε δεν τον καταπιεζα με την καθαριοτητα απλα του προτεινω να καθεται στο τραπεζι, του εξηγω γιατι και το δεχεται. Αν καποιος ερθει μπορει και να μην βγαλει τα παπουτσια και δεν εγινε και τιποτα, απλα θα του πω να μην παταει τα χαλια. Επισης, σκουπα βαζω καθε 3-4 μερες συνηθως γιατι δεν γινεται διαφορετικα και σφουγγαρισμα μονο αν πατησει καποιος με παπουτσια-αρκετα. Αλλιως, μην σας πω καθε ποτε σφουγγαριζω γιατι θα φριξετε :grin:. Αλλα ακομη κι αν εχει κατω ψιχουλακια, τριχες, κτλ τι πειραζει να κολλανε στις καλτσες (φανταζομαι εχετε πλυντηριο :-P) ή στις πατουσες;;;; Το καλοκαιρι, οι πατουσες ειναι σχεδον μονιμως μαυρες (ολονων) γιατι δεν θα κατσω να σφουγγαριζω και καθε μερα...αλλα ερωτωμαι....που ειναι το προβλημα;;;

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Εμείς παπούτσια σπίτι δε φοράμε, το χειμώνα που έχουμε στρωμένα παντού δεν φοράνε ούτε οι μουσαφίρηδες. Το καλοκαίρι που έχουμε γυμνό πάτωμα, αν έμπαινε και κανένας με παπούτσια (ξένος, γιατί εμείς έτσι και αλλιώς τα βγάζουμε πριν μπούμε) ε δε τρελαινόμουν κιόλας. Εντάξει, όσο μπουσούλαγε παντού, σφουγγάριζα μέρα παρά μέρα (τέτοια προκοπή!).  Έχω γυναίκα που έρχεται μια φορά την εβδομάδα και κάνει γενική, μέσα στην εβδομάδα ίσως βάλω ακόμα μια φορά σκούπα, κυρίως κουζίνα που μπορεί να έχει βρωμίσει λόγω μαγειρέματος. Αλλιώς επι τόπου ότι πέσει κάτω, αλλά γενικά προσέχουμε όλοι μικροί μεγάλοι να μην "σπέρνουμε". Το μπάνιο με ενδιαφέρει περισσότερο να είναι καθαρό, γιατί δεν αντέχω βρώμικους νιπτήρες και τρίχες. 

Πιο πολύ με νοιάζει να είναι τακτοποιημένο το σπίτι γιατί δεν μπορώ την ακαταστασία γενικά, δηλαδή το παντού πράγματα/παιχνίδια/ρούχα. Με τη μικρή προσπαθώ να τηρώ το απλώνουμε παιχνίδι μόνο αν έχουμε μαζέψει το προηγούμενο (όχι ότι πιάνει πάντα αλλά που θα πάει θα συνηθίσει). Οπότε ναι, τα πόδια της μικρής ειδικά το καλοκαίρι που βγαίνει στο μπαλκόνι θα μαυρίσουν και θα τα πλύνουμε και τρεις φορές μέσα στη μέρα. Το χειμώνα θα μαυρίσουν τα καλτσάκια αλλά γι'αυτό έχουμε άπειρα :mrgreen: 

Α τι ωραια με κανατε να νιώσω καλυτερα. Η σκονη στα ρουχα δεν με νοιαζει. με νοιαζει στα χερια κ στα οραγματα που πεφτουν κατω γιατι τα βαζει ολα στο στομα. 

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

..... σφουγγαρισμα επιδιώκω καθε μερα αλλα οχι παντα, ......

Γουάου !!! Είμαι ανεπρόκοπη τελικά !! χα χα !!! 

ΥΓ - με παρηγορεί το γεγονός ότι έχεις παιδί που μπουσουλάει, αν κ πάλι, όταν τα παιδιά μου ήταν σε αυτή την ηλικία, το πάτωμα ήταν στο ίδιο χάλι....... 

πρίν από 15 λεπτά , annoulen είπε:

Γουάου !!! Είμαι ανεπρόκοπη τελικά !! χα χα !!! 

ΥΓ - με παρηγορεί το γεγονός ότι έχεις παιδί που μπουσουλάει, αν κ πάλι, όταν τα παιδιά μου ήταν σε αυτή την ηλικία, το πάτωμα ήταν στο ίδιο χάλι....... 

καλά όταν λέμε σφουγγάρισμα μη φαντάζεσαι οτι παραμεριζω επιπλα, σηκωνω καρεκλες πανω κλπ.Οσα βλεπει η πεθερα κ κυριως επιφάνειες που ειναι πιθανο να πατήσανε νε τα παπουτσια, κ τις στάμπες που πεφτουν απο φαγητα (τρωει με τα χερια....)

Κι εμείς δεν φοράμε παπούτσια μέσα στο σπίτι και πράγματι έτσι το πάτωμα συντηρείται καθαρό για περισσότερες μέρες. Επίσης, εμείς σωθήκαμε από όταν επενδύσαμε σε ένα καλό ηλεκτρικό σκουπάκι, οπότε ό,τι πέφτει κάτω (από ψίχουλα, μέχρι ποπ κορν και πλαστελίνες) τα μαζεύουμε επιτόπου πανεύκολα (τις περισσότερες φορές το κάνουν τα ίδια τα παιδιά!!!).

θα συμφωνησω με την μαρια κ την ντινα

αυτη ειναι κ η δικια μας συχνοτητα

κ επειδη η σκουπα μας ειναι θηριο,πλενει κ χαλια,πηρα μια μικρη ορθια για τα ψιχουλα που ειναι μονιμα στον καναπε κ το πατωμα:mrgreen:

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι σκουπίζω μέρα παρά μέρα κ σφουγγαριζω δύο φορές την εβδομάδα εκτός απροόπτου πχ μετά από επισκέψεις.:rolleyes: Η μικρή σκορπάει παντού κομματάκια πλαστελίνης, ψιχουλα, κομμένα χαρτάκια χειροτεχνιας κλπ κλπ κ δεν μπορώ να περπατάω κ να κολλάνε διαφορα στα πόδια μου ή να βρωμιζονται κ μετά να κάθομαι σε καναπέδες κ σεντονια, γιατί κ εμείς τις παντόφλες δεν τις έχουμε σε πολύ μεγάλη εκτίμηση οικογενειακώς. Εννοείται βεβαια τα πάνω πάνω, όχι σαν να κάνω γενική. Από τώρα σκέφτομαι όμως τι θα γίνει τώρα που θα στρώσουμε χαλιά. 

Είστε ευχαριστημένες από τα σκουπάκια σας ή εγώ είμαι η περίεργη που δε μου κάθεται κανένα καλά. Μέχρι στιγμής όσα είχα ή δεν τραβούσαν καλά ή τα έπαιζε σε χρόνο ρεκόρ η μπαταρία τους. Τελικά μου ήταν πιο εύκολο να "στρώσω" τη μικρή πχ πλαστελίνες, χειροτεχνίες, χαρτάκια, ψαλίδια κλπ μόνο στο γραφειάκι της, φαγητό μόνο όπου υπάρχει τραπέζι ή αλλιώς με πιατάκι από κάτω και δε γυρνάμε γύρω γύρω. Στο τελευταίο βοήθησε και ο παιδικός που δεν τους επιτρέπουν να γυρνανε με φαγητά στα χέρια. Επίσης δεν παρατάμε χαρτοπετσέτες, χαρτάκια κλπ όπου να'ναι, τα πετάμε επιτόπου στο καλάθι (αυτό ευτυχώς το έχει εμπεδώσει), όταν τελείωσουμε με το πιάτο/ποτήρι μας το αφήνουμε στο νεροχύτη (οκ δίπλα, αφού δε φτάνει να το βάλει μέσα).

@Lenia16 όχι μπράβο σου και χαρά στις αντοχές σου!  

πρίν από 1 λεπτό , marakiz είπε:

γεια σου Λένια προκομμένο κορίτσι!! Φτου φτου! 

Μπα δεν είναι θέμα προκοπης, είμαι πολύ σιχασιαρα κ μου δημιουργήθηκε όταν έπαιρνα λεωφορείο για να πάω δουλειά. Μια μέρα ένας μαστουρωμενος κατουρηθηκε πάνω του στο κάθισμα κ αυτό ήταν. Άρχισα να σκέφτομαι τι μπορεί να έχω ακουμπήσει εγώ, τα ρούχα μου κ τα παπούτσια μου κ μου γύρισε το μυαλό. Για να καταλάβεις, αν έχω περπατήσει με τις κάλτσες στο σπίτι κ μετά θέλω να βαλω παντόφλες η παπούτσι θα αλλάξω καλτσες, δεν τρώω από κανενός το πηρούνι, αν η κουτάλα που μαγειρεύω ακουμπήσει τον πάγκο τη βάζω πλυντήριο κ παίρνω άλλη κ πολλά άλλα! :oops:

Χρησιμοποιώ κι εγώ αρκετά το σκουπάκι, βολεύει στα γρήγορα μαζέματα.

Σχετικά με πλαστελίνες κλπ, έχουμε καθιερώσει να στρώνουμε ένα τραπεζομάντιλο στο πάτωμα, έτσι το ξεκινήσαμε και το έμαθε.

Σχετικά με τα ψίχουλα, μαθαίνουμε να τρώει σε πιάτο σε τραπεζάκι, αλλά οκ, πολλές φορές τριγυρνάει με κάτι στο χέρι και είναι αναπόφευκτα. 

Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί τους!!

πρίν από 3 λεπτά , Lenia16 είπε:

Μπα δεν είναι θέμα προκοπης, είμαι πολύ σιχασιαρα κ μου δημιουργήθηκε όταν έπαιρνα λεωφορείο για να πάω δουλειά. Μια μέρα ένας μαστουρωμενος κατουρηθηκε πάνω του στο κάθισμα κ αυτό ήταν. Άρχισα να σκέφτομαι τι μπορεί να έχω ακουμπήσει εγώ, τα ρούχα μου κ τα παπούτσια μου κ μου γύρισε το μυαλό. Για να καταλάβεις, αν έχω περπατήσει με τις κάλτσες στο σπίτι κ μετά θέλω να βαλω παντόφλες η παπούτσι θα αλλάξω καλτσες, δεν τρώω από κανενός το πηρούνι, αν η κουτάλα που μαγειρεύω ακουμπήσει τον πάγκο τη βάζω πλυντήριο κ παίρνω άλλη κ πολλά άλλα! :oops:

Ααα είσαι υπερβολικά σιχασιάρα! Δεν στο είχα, σε είχα ψυχολογήσει για πολύ κουλ! 8)

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

ακομη κ που τρωμε σε πιατο σε τραπεζι,η που πετανε τα χαρτια τους,η που πανε τα πιατα στην κουζινα,κ πλαστελινες μονο σε τραπεζομαντηλο πλαστικο,το σκουπακι χρειαζεται

για παραπανω watt για να ρουφαει σκουπακι σε στικ

Just now, marakiz είπε:

Χρησιμοποιώ κι εγώ αρκετά το σκουπάκι, βολεύει στα γρήγορα μαζέματα.

Σχετικά με πλαστελίνες κλπ, έχουμε καθιερώσει να στρώνουμε ένα τραπεζομάντιλο στο πάτωμα, έτσι το ξεκινήσαμε και το έμαθε.

Σχετικά με τα ψίχουλα, μαθαίνουμε να τρώει σε πιάτο σε τραπεζάκι, αλλά οκ, πολλές φορές τριγυρνάει με κάτι στο χέρι και είναι αναπόφευκτα. 

Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί τους!!

Ααα είσαι υπερβολικά σιχασιάρα! Δεν στο είχα, σε είχα ψυχολογήσει για πολύ κουλ! 8)

Κ εγώ χρησιμοποιώ πολύ το σκουπακι, δεν το έχω ψάξει με μάρκες, όταν χαλάει πέταμα κ άλλο γι αυτό παίρνω πάντα φθηνά. Το τελευταίο το πήρα από το lidl, το έχω δύο χρόνια ήδη, έχει φοβερή απόδοση κ το φορτίζω μια φορά στις δέκα μέρες. Αυτό να ξέρετε είναι το μυστικό, να μην το έχεις συνέχεια στη φόρτιση. 

@marakiz κάποιες μέρες είμαι πολύ χαλαρή κ κάποιες i'm in the zone, όπως λέει κ ο άντρας μου. Πάντως η αλήθεια είναι ότι με τη μικρή έχω ρίξει πολύ τα στανταρς μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...