Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρούχα για το σπίτι

Recommended Posts

Χειμωνιάζει σιγά σιγά και πρέπει να συνηθίσουμε τα νέα ενδυματολογικά δεδομένα. Όταν μπήκε το καλοκαίρι είχαμε ακομα τα ολόσωμα φορμάκια, το καλοκαίρι το περάσαμε με γυμνισμό κυρίως, το φθινόπωρο με εσώρουχα, τώρα που άρχισαν τα κρύα τι ειναι καλό για παιδάκι 9 μηνών που στέλνεται και μπουσουλάει; Μας έχουν φέρει πολλα σετάκια με παντελόνι φόρμας κ φούτερ ή μακό μακρυμανικα και με αυτά ξεκίνησα. Οι αποριες μου ειναι πολλες! 

Εχουν νοημα τα ολόσωμα φορμακια σε αυτην την ηλικια; Εχω μερικα αντι για πιτζαμακια τωρα που ακομα δεν εχει κρυο αλλα στο μυαλο μου μου φαινονται πιο βολικά στο ντύσε γδύσε  σε σχεςη με τα κανονικα ρουχα ειδικα τωρα που περναει φαση αντίδρασης στο ντυσιμο. Ομως δεν διευκολυνουν μπουσουλημα και περπατημα, ή κανω λαθος; 

Στο σπίτι φοράτε τα ιδια ρουχα με μια απλη βολτα με καροτσι; (δεν περπαταει, δεν παμε παιδικη, μονο βολτα ή ψωνια με μαρσιπο)

Την ωρα του φαγητου τι φοράτε; Ο μικρος τρωει κομματακια ή πατημένα ειτε απο το χερι μου ειτε μονος του αρα τα μανίκια βυθίζονται στο μπολ, ζουμιά στάζουν παντου, οι σαλιαρες δεν τα καλύπτουν ολα. 

Αν αφήσετε το μωρο στην κουνια για λιγο τον ακουμπάτε στο πάπλωμα με τα ρουχα που φοραει πταν παιζει; δεν εχω παρκο αρα συχνα βρίσκομαι στην αναγκη κ τον αφημω πανω στο πάπλωμα που προς το παρον ει αι μονο διακοσμητικό. 

Στου ημερησιους υπνους τι κανετε; γδύνετε για πιτζαμακια κ ξανα ντυσιμο οταν ξυπνησει; 

Καλτσες φοράτε; πρις το παρον μονο εξω γιατι γλιστράει στο μπουσουλημα. 

Και τελος, τωρα που τα ρουχα λεκιάζουν συνεχεια, υπαρχει ελπίδα για λεκέδες κυριως φαγητου; ή το παιρνω αποφαση οτι ολα θα καταστρέφονται; Καθαριστικά τυπου ενισχυτικό πλύσης ή διαβολάκο του λεκέ χρησιμοποιείτε στα βρεφικα; 

Γενικα ως προς την ποσοτητα των ρουχων, ειναι ιδεα μου ή οι αναγκες ειναι μεγαλυτερες απ' ο,τι νεογεννητο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

Χειμωνιάζει σιγά σιγά και πρέπει να συνηθίσουμε τα νέα ενδυματολογικά δεδομένα. Όταν μπήκε το καλοκαίρι είχαμε ακομα τα ολόσωμα φορμάκια, το καλοκαίρι το περάσαμε με γυμνισμό κυρίως, το φθινόπωρο με εσώρουχα, τώρα που άρχισαν τα κρύα τι ειναι καλό για παιδάκι 9 μηνών που στέλνεται και μπουσουλάει; Μας έχουν φέρει πολλα σετάκια με παντελόνι φόρμας κ φούτερ ή μακό μακρυμανικα και με αυτά ξεκίνησα. Οι αποριες μου ειναι πολλες! 

Εχουν νοημα τα ολόσωμα φορμακια σε αυτην την ηλικια; Εχω μερικα αντι για πιτζαμακια τωρα που ακομα δεν εχει κρυο αλλα στο μυαλο μου μου φαινονται πιο βολικά στο ντύσε γδύσε  σε σχεςη με τα κανονικα ρουχα ειδικα τωρα που περναει φαση αντίδρασης στο ντυσιμο. Ομως δεν διευκολυνουν μπουσουλημα και περπατημα, ή κανω λαθος; 

Στο σπίτι φοράτε τα ιδια ρουχα με μια απλη βολτα με καροτσι; (δεν περπαταει, δεν παμε παιδικη, μονο βολτα ή ψωνια με μαρσιπο)

Την ωρα του φαγητου τι φοράτε; Ο μικρος τρωει κομματακια ή πατημένα ειτε απο το χερι μου ειτε μονος του αρα τα μανίκια βυθίζονται στο μπολ, ζουμιά στάζουν παντου, οι σαλιαρες δεν τα καλύπτουν ολα. 

Αν αφήσετε το μωρο στην κουνια για λιγο τον ακουμπάτε στο πάπλωμα με τα ρουχα που φοραει πταν παιζει; δεν εχω παρκο αρα συχνα βρίσκομαι στην αναγκη κ τον αφημω πανω στο πάπλωμα που προς το παρον ει αι μονο διακοσμητικό. 

Στου ημερησιους υπνους τι κανετε; γδύνετε για πιτζαμακια κ ξανα ντυσιμο οταν ξυπνησει; 

Και τελος, τωρα που τα ρουχα λεκιάζουν συνεχεια, υπαρχει ελπίδα για λεκέδες κυριως φαγητου; ή το παιρνω αποφαση οτι ολα θα καταστρέφονται; Καθαριστικά τυπου ενισχυτικό πλύσης ή διαβολάκο του λεκέ χρησιμοποιείτε στα βρεφικα; 

Γενικα ως προς την ποσοτητα των ρουχων, ειναι ιδεα μου ή οι αναγκες ειναι μεγαλυτερες απ' ο,τι νεογεννητο;

Προσωπικά, είχα φόρμες σε 2 κομμάτια και πάνες -βρακάκι που ανεβοκατεβαίνουν, γιατί σε αυτή την ηλικία πια καθόμασταν στο γιο γιο μετά από κάθε γεύμα, οπότε το φορμάκι με τα ποδαράκια απλά ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Τα ολόσωμα τα είχαμε μόνο τη νύχτα. Πάντως φαντάζομαι ότι αν δεν έχουν ειδικά ποδαράκια αντιολησθητικά θα δυσκολεύουν και πολύ τις προσπάθειες να σταθεί όρθιο το παιδί.

Κάλτσες αντιολισθητικές, ή κανονικές μόνο πάνω σε χαλί, αλλιώς θα φάει τα μούτρα του αν πάει να σηκωθεί.

Άλλα ρούχα για ύπνο μέσα στη μέρα δεν είχαμε. Έτσι κι αλλιώς τα μωρά όλη τη μέρα σέρνονται στο πάτωμα, δε θα πάθουν κάτι ειδικά στον ύπνο από τα μικρόβια, και φαντάζομαι ένα σκούπισμα το κάνεις στο σπίτι. Αν ήταν τώρα να τα αφήσω κάτω στο χώμα στην παιδική χαρά, πρώτα αλλάζαμε ρούχα και μετά για ύπνο, εννοείται νομίζω.

Για φαγητό, εγώ αυτό που περιγράφεις με τα χάλια παντού δεν το έχω ζήσει. Δεν άφησα το φαγητό να το ζουλάνε ή να το πασαλείβουν ποτέ, και ας αρχίσαμε "κανονικό" φαγητό νωρίς. Έδινα κομματάκια να πιάσουν ένα ένα, και δεν άφηνα χέρια μέσα σε μπωλ με πολύ φαγητό, έδινα ένα πιατάκι με λίγες μπουκίτσες και αν το φαγητό είχε ζουμιά υποχρεωτικά κουτάλι/πηρούνι (και δεύτερο εγώ, εννοείται, αλλιώς θα τρώγαμε 3 ώρες το γεύμα). Και πάλι κάτι θα πέσει εκτός σαλιάρας κλπ, αλλά δε θυμάμαι και κάτι το τρομερό. Ή δε με πειράζουν και τόσο οι λεκέδες, που γενικά δεν τους ξεχνάς και 10 χρονών να πάνε τα παιδιά. 

Αρχικα να σου πω πως με ενδιαφέρει το θέμα σου γιατί δεν ξέρω πως να τον ντυσω αυτή την εποχή. Το πρωί κρυώνει τον ντυνω με μπλούζα φόρμας, μετά σκαει βάζω μακο, μία λερώνεται μία μουσκευεται κτλ κ καταληγω κάθε μέρα να πλένω ένα πλυντήριο με δικά του ρούχα μόνο! 

Λοιπόν,

1 hour ago, Έσπερος είπε:

μου φαινονται πιο βολικά στο ντύσε γδύσε  σε σχεςη με τα κανονικα ρουχα

Αυτή την εντύπωση είχα κι εγώ μέχρι που δοκίμασα τα κανονικά ρούχα και με βολεψαν περισσοτερο, ειδικά στην αλλαγή πάνας το βράδυ. 

Εχουν νοημα τα ολόσωμα φορμακια σε αυτην την ηλικια; 

Επισήμανση κι ο δικός μου πέρυσι ήταν σε αυτή την ηλικία (έχει γεννηθεί Δεκεμβρη) προτίμησα τα παντελονακια-μπλουζακια. Τα ολόσωμα μου φαίνονταν πως περιόριζαν τις κινήσεις του στο μπουσουλημα κτλ! 

Ναι στο σπίτι του φορουσα ότι και έξω αν πεταγομασταν κάπου. 

Τώρα που το λες είχα δύο μπλούζες που του τις φορουσα εναλλάξ και ήταν μόνο για φαγητό. Πλυμενες μεν, λεκιασμενες δε. 

Αν αφήσετε το μωρο στην κουνια για λιγο τον ακουμπάτε στο πάπλωμα με τα ρουχα που φοραει πταν παιζει; δεν εχω παρκο αρα συχνα βρίσκομαι στην αναγκη κ τον αφημω πανω στο πάπλωμα που προς το παρον ει αι μονο διακοσμητικό

Κοίτα με τα ρούχα που μπουσουλα κάτω δεν θα τον έβαζα στο κρεβάτι του, ή θα έκανα ότι κι εσύ δηλαδή θα έβαζα ένα υπόστρωμα (όπως το πάπλωμα σου) και πλύσιμο τακτικά. 

Στου ημερησιους υπνους τι κανετε; γδύνετε για πιτζαμακια κ ξανα ντυσιμο οταν ξυπνησει

Ναι απ την στιγμη που έκατσε στο πάτωμα του άλλαζα ρούχα για ύπνο μέσα την μέρα. 

Καλτσες φοράτε; πρις το παρον μονο εξω γιατι γλιστράει στο μπουσουλημα

Εγώ του φορουσα κ όταν περπάτησε με αντιολησθητικα.

Καθαριστικά τυπου ενισχυτικό πλύσης ή διαβολάκο του λεκέ χρησιμοποιείτε στα βρεφικα

Μην με ρωτάς εμενα! Μόνο με την χλωρίνη έχω ξελεκιασει ρούχα μηνων βαμμένα. Δεν την συνιστω, απλά λέω την εμπειρία μου. Πλύσιμο, ξεβγαλμα κ μετά πλυντήριο με απορρυπαντικό. 

Γενικα ως προς την ποσοτητα των ρουχων, ειναι ιδεα μου ή οι αναγκες ειναι μεγαλυτερες απ' ο,τι νεογεννητο

Ναι γιατί λερωνονται συνέχεια! Που να περπατήσει κιολας εκεί να δεις. Χώματα, λαδιες, σκόνες, νερά κ ή λίστα συνεχίζεται! 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εχουν νοημα τα ολόσωμα φορμακια σε αυτην την ηλικια; Εχω μερικα αντι για πιτζαμακια τωρα που ακομα δεν εχει κρυο αλλα στο μυαλο μου μου φαινονται πιο βολικά στο ντύσε γδύσε  σε σχεςη με τα κανονικα ρουχα ειδικα τωρα που περναει φαση αντίδρασης στο ντυσιμο. Ομως δεν διευκολυνουν μπουσουλημα και περπατημα, ή κανω λαθος

Λοιπόν, ολόσωμα φορμακι της έβαζα μόνο στον ύπνο, την υπόλοιπη μέρα κολάν ή φόρμα με ολόσωμο εσωρουχο.

Συνήθως της άλλαζα το παντελόνι κ έβαζα πυτζαμα. Τώρα ας πούμε που πάει σχολείο ή παιδική χαρά όταν γυρνάμε αλλάζουμε πάνα, πλένουμε χέρια κ αλλάζω κ τα ρούχα της που πάνε κατευθείαν άπλυτα. Έχει τύχει όμως να κουτουλαει απτή νυστα κ να τη βάλω κατευθείαν για ύπνο. Μετά αλλάζω σεντόνια.

Δεν έβαζα καλα ρούχα, της φορούσα συνήθως φορμακι που φόραγε μόνο μέσα στο σπίτι κ μετά αν ο λεκές ήταν σοβαρός έπλενα τοπικά με δικό μας απορρυπαντικό κ ζεστό νερό κ μετά πλυντηριο. Σχεδόν ποτέ δεν έμενε λεκές. Αλλά δε με νοιάζει ιδιαίτερα ακόμη κ τώρα αν λερωθεί. 

Αν αφήσετε το μωρο στην κουνια για λιγο τον ακουμπάτε στο πάπλωμα με τα ρουχα που φοραει πταν παιζει; δεν εχω παρκο αρα συχνα βρίσκομαι στην αναγκη κ τον αφημω πανω στο πάπλωμα που προς το παρον ει αι μονο διακοσμητικό

Ναι, μόνο στα σεντόνια της δεν άφηνα να καθεται.

Καλτσες φοράτε; πρις το παρον μονο εξω γιατι γλιστράει στο μπουσουλημα

Όταν μπουσουλουσε με κάλτσα, μετά που προσπαθούσε να περπατήσει είχα πάρει δερματινα καλτσοπαπουτσακια (τα bobux συγκεκριμένα) κ κυκλοφορούσε με αυτα κ από μέσα καλτσα. Τα βγάζαμε όταν ανέβαινε στον καναπέ ή στο κρεβάτι κ μετά τα φορούσαμε πάλι. 

Χρειάζονται πολλές αλλαξιες αλλά γενικά όταν αρχίσει να περπατάει δε σώζεται η κατασταση, πρέπει να αποβάλλεις την οποία τελειομανία με την καθαριότητα γιατί θα υποφερεις. Κ εσύ κ ο μπεμπης.;)

κ ομως παντελονακια ειναι πιο βολικα στο αλλαγμα.τα ολοσωμα σε μπουσουλημα ψιλοβολευουν σε περπατημα καθολου,οποτε μεχρι το ετος τα καταργησαμε,στο τελος μονο για τον υπνο

εφοσον δ λερωνεται στη βολτα μην τον αλλαζεις,μετα απο κουνιες πχ κατευθειαν για πλυσιμο τα ρουχα

γενικα δ λερωνονταν στο φαγητο.γυρνας τα μανικια,βαζεις σαλιαρες ολοσωμες νε μανικια η πιο προχειρες μπλουζες που δ σε νοιαζει αν καταστραφουν

ναι πανω στο σκεπασμα που δ χρησιμοποιειται

στους ημερησιους με αυτα πιυ φορανε μεσα στο σπιτι,τουλ σε τοσο μωρο,μπορεις να εχεις μια πανα στρωμενη εκει που τον ξαπλωνεις

καλτσες με αντιολισθητικα κ οταν περπατουσαν κ καλτσοπαπουτσακια για παντοφλες

ενισχυτικο ναι,κ δευτερο πλυσιμο μετα.η με δικο μας απορρυπαντικο το πρωτο πλυσιμο

χρειαζονται πολλα ρουχα κ στο μπουσουλημα,κ στο περπατημα κ στο σχολειο αργοτερα..

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ! Καλά τα έχω σκεφτει λοιπόν γενικά. Απλώς μου φάινεταιουνό γιατί τώρα περνάει τη φάση που δεν θέλει το ντύσιμο και όλο αυτό είναι πολύ επώδυνο. Αυτό με τα ρούχα μόνο για φαγητό το έχω σκεφτεί αλλά αν σημαίνει άλλες δυο αλλαγές τη μέρα (με την ελπίδα ότι δεν θα πέσει γιαούρτι το απόγευμα), γίνεται ακόμα πιο ψυχοφθόρο.

Δεν έχω τελειομανία με την καθαριότητα, απλώς δεν έχω πολλά ρούχα και περιμένω και αρκετά δανεικά που δεν θέλω να χαλάσω, γι' αυτό αγχώνομαι για τους λεκέδες. 

Μ' αρέσει που έλεγα να έρθει το φθινόπωρο να δω και για πλενόμενες πάνες μιας και δεν θα έχω τα πλυντήρια του νεογέννητου.... 

Πάω τώρα να ψάξω για σαλιάρες με μανίκια!!

πρίν από 2 λεπτά , Έσπερος είπε:

Ευχαριστώ! Καλά τα έχω σκεφτει λοιπόν γενικά. Απλώς μου φάινεταιουνό γιατί τώρα περνάει τη φάση που δεν θέλει το ντύσιμο και όλο αυτό είναι πολύ επώδυνο. Αυτό με τα ρούχα μόνο για φαγητό το έχω σκεφτεί αλλά αν σημαίνει άλλες δυο αλλαγές τη μέρα (με την ελπίδα ότι δεν θα πέσει γιαούρτι το απόγευμα), γίνεται ακόμα πιο ψυχοφθόρο.

Δεν έχω τελειομανία με την καθαριότητα, απλώς δεν έχω πολλά ρούχα και περιμένω και αρκετά δανεικά που δεν θέλω να χαλάσω, γι' αυτό αγχώνομαι για τους λεκέδες. 

Μ' αρέσει που έλεγα να έρθει το φθινόπωρο να δω και για πλενόμενες πάνες μιας και δεν θα έχω τα πλυντήρια του νεογέννητου.... 

Τους λεκέδες από τροφές είναι δύσκολο να τους αποφύγεις , εγώ τώρα αντιμετωπίζω και πρόβλημα με το νερό...πίνει με καλαμάκι και γίνεται μούσκεμα όταν το κάνει σαν παιχνίδι, οπότε πάλι αλλαγμα... Προμηθευτικα κολάν , ολόσωμα με μακριά μανίκια, μπλούζες και κάποια παντελόνια φόρμας. Καλτσακια (μπόλικα) και παντοφλακια σαν παπουτσάκι . Αυτά για μέσα στο σπίτι .  Για τον ύπνο παντελονάκι βαμβακερό με μπλουζάκι η ολόσωμο κορμάκι. Όταν πιάσουν τα κρύα, κορμάκι με υπνοσακο (με ποδαράκια).

Πλυντήριο βάζω ανά δεύτερη μέρα ,στάνταρ ...το έχω σιχαθεί αλλά γίνεται μηχανικά πλέον...

On 9/10/2018 at 8:23 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Θεωρώ κι εγώ πως τα ολόσωμα φορμάκια σιγά σιγά δεν θα σας βολεύουν. Καλτσούλες θα πάρεις αντιολισθητικές. 

Αν είχε προηγηθεί βόλτα εγώ τον άλλαζα ρούχα (αν ήταν να τον βάλω για ύπνο) γιατί μπορεί να ήταν μεν μόνο στο καροτσάκι αλλά  σε άλλες βόλτες είχε βγει από το καροτσάκι, μπορεί να είχε ανέβει σε κούνια, να είχε καθίσει σε κάποια καρέκλα σε καφετέρια πχ και με αυτά τα ρούχα να είχε ξανακάτσει στο καρεκλάκι. Ελπίζω να βγαίνει νόημα από αυτό που γράφω. Αν δεν ισχύουν αυτά σε εσάς και δεν βγαίνει ποτέ από το καροτσάκι θα τον άφηνα και με αυτά τα ρούχα. Αν ήταν στο μάρσιπο μόνο θα τον άφηνα σίγουρα με τα ίδια ρούχα. 

Στο σπίτι δεν μπαίνουμε με παπούτσια, οπότε με ότι ρούχα κινείται μέσα στο σπίτι με αυτά κοιμάται κιόλας την ημέρα. 

Σχετικά με τους λεκέδες έχει τύχει να χρησιμοποιήσω ενισχυτικά πλύσης αλλά πολύ σπάνια και σε ρούχα που δεν θα ήθελα να πάνε χαμένα.

Αν ψάξεις στο ίντερνετ υπάρχουν σαλιάρες με μανίκια, ότι πρέπει για αυτή τη φάση που εξερευνά το φαγητό. Δεν θα του έκοβα αυτή τη χαρά της ανακάλυψης, είναι καλό για αυτά να ανακατεύονται με μυρωδιές και υφές των φαγητών. Αν τη δεχτεί να τη φορέσει έχεις λύσει το πρόβλημα σου. Αν όχι, ας έχεις μερικές πρόχειρες μπλούζες να φοράει μόνο όταν τρώει.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On ‎9‎/‎10‎/‎2018 at 8:23 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Τα ολόσωμα σιγά-σιγά θα μείνουν αποκλειστικά για πυτζαμάκια, οι φόρμες με μπλουζάκι με μακό θα σε βολέψουν περισσότερο.

Το να τον ακουμπήσεις για λίγο με τα ρούχα του σπιτιού στην κούνια δεν είναι και τόσο φοβερό, αν δεν έχετε βγει έξω ειδικά, αλλιώς ένα στρωμένο πάπλωμα/κάλυμμα πάνω στο στρώμα για την ημέρα σου λύνει το πρόβλημα.

Όσον αφορά στους ημερήσιους ύπνους, από όταν άρχισαν να παίζουν στο πάτωμα κλπ και να μην είναι στο ρηλάξ όλη μέρα, εγώ τους άλλαζα σε πυτζαμάκι.

Επίσης, όταν είχα τον γιο μου σε αυτή την ηλικία, επειδή είχε τύχει και μας είχαν φέρει πολλές ζακέτες φούτερ με φερμουάρ, τον είχα σχεδόν συνέχεια με μακρυμάνικο φανελάκι (με κουμπάκια από κάτω), παντελόνι φόρμας και από πάνω ζακέτα φούτερ. Όταν ερχόταν η ώρα του φαγητού, έβγαλα την ζακέτα και έβαζα ολόσωμη σαλιάρα με μανίκια. Όταν ερχόταν η ώρα του ημερήσιου ύπνου, τον άφηνα μόνο με το μακρυμάνικο φανελάκι, τον έβαζα στον υπνόσακο και κοιμόταν. Στα κρύα, του έβαζα και πυτζαμάκι παντελόνι.

Επίσης, δεν ξέρω πώς πάτε από σάλια και αν έχουν αρχίσει τα δόντια, αλλά για να μην αλλάζω συνεχώς μπλουζάκια που γίνονται μούσκεμα από τα σάλια, τους φορούσα σαλιάρες από το ZARA (από πάνω υφασμάτινες, από κάτω πλαστικές - αδιάβροχες) που δένουν χιαστί πίσω από την πλάτη και είναι άνετες, μπορούν να φοριούνται όλη την μέρα.

Ενισχυτικά πλυσίματος χρησιμοποιούσα κανονικά, ωστόσο από ένα σημείο και πέρα δεν έβλεπα τους λεκέδες. Τα καθημερινά ρούχα τα διάλεγα από οικονομικά καταστήματα, τα έπλενα όσο άντεχαν και εκτός αν τα παιδιά βρέχονταν, δεν τους άλλαζα ρούχα μέσα στην ημέρα εάν λερώνονταν.

Σας ευχαριστώ πολύ, με κατατοπισατε πληρως! 

Σαλιαρα με μανίκια παράγγειλα και την περιμενω, τωρα να δω αν θα του αρεσει. Θα κοιταξω και για αντιολισθητικές καλτσες. Γενικα αν απλως σαλια ετσι δεν με νοιαζει, μονο αν εινει ναι να βγουμε στον αερα τον αλλαζω. Και με λεκέδες μεσα στη μερα δεν σκαω, αν βγουμε με το κατοτσι γυρω γυρω τα ιδια του αφηνω. Οι γειτονες δεν παρεξηγούν. Οι βολτες μας ακομα ειναι μαρσιπος ή καροτσι, οχι κούνιες. Οποτε δεν ακουμπάει καπου αλλου κ γι αυτο φοραω ιδια με το σπίτι. Αν κατσουμε καπου εξω θα του εχω βαλει κατι αλλο ετσι κι αλλιως, οχι αυτο που φορουσε σπίτι. Γι αυτο και ακομα δεν εχω διαχωρίσει προχειρα και ρουχα εξοδου και δεν  θελω να χαλασει κατι. Ειμαστε και σε φαση παραλαβής δώρων βαφτισης κ η γκαρνταρόμπα φτιάχνεται τωρα, οποτε δεν χωνιζω ακομα για να δω τι αναγκες θα υπάρξουν. Γι αυτο και φοβαμαι μη λερωθεί κατι που μου αρεσει. Με το μπουσουλημα εχω θεμα κ το πατωμα γιατθ ναι μεν δεν φοράμε παπουτσια σπίτι γενικα, αλλα δεν ειμαστε διαμερισμα, ισόγειο με κηπο και βεραντα ειμαστε οποτε υπαρχει συνεχεια μπες βγες, και αμμος ή χώμα ερχεται μεσα, κ με τα παπουτσια μπορει να ξεχαστούμε να μπούμε σπίτι κ με παντόφλες να βγουμε εξω. Γι αυτο εχω θεμα με τα ρουχα που σερνεται και τα σεντονια. Αλλα με το παπλωματάκι βολευομαι. 

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Έσπερος είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ, με κατατοπισατε πληρως! 

Σαλιαρα με μανίκια παράγγειλα και την περιμενω, τωρα να δω αν θα του αρεσει. Θα κοιταξω και για αντιολισθητικές καλτσες. Γενικα αν απλως σαλια ετσι δεν με νοιαζει, μονο αν εινει ναι να βγουμε στον αερα τον αλλαζω. Και με λεκέδες μεσα στη μερα δεν σκαω, αν βγουμε με το κατοτσι γυρω γυρω τα ιδια του αφηνω. Οι γειτονες δεν παρεξηγούν. Οι βολτες μας ακομα ειναι μαρσιπος ή καροτσι, οχι κούνιες. Οποτε δεν ακουμπάει καπου αλλου κ γι αυτο φοραω ιδια με το σπίτι. Αν κατσουμε καπου εξω θα του εχω βαλει κατι αλλο ετσι κι αλλιως, οχι αυτο που φορουσε σπίτι. Γι αυτο και ακομα δεν εχω διαχωρίσει προχειρα και ρουχα εξοδου και δεν  θελω να χαλασει κατι. Ειμαστε και σε φαση παραλαβής δώρων βαφτισης κ η γκαρνταρόμπα φτιάχνεται τωρα, οποτε δεν χωνιζω ακομα για να δω τι αναγκες θα υπάρξουν. Γι αυτο και φοβαμαι μη λερωθεί κατι που μου αρεσει. Με το μπουσουλημα εχω θεμα κ το πατωμα γιατθ ναι μεν δεν φοράμε παπουτσια σπίτι γενικα, αλλα δεν ειμαστε διαμερισμα, ισόγειο με κηπο και βεραντα ειμαστε οποτε υπαρχει συνεχεια μπες βγες, και αμμος ή χώμα ερχεται μεσα, κ με τα παπουτσια μπορει να ξεχαστούμε να μπούμε σπίτι κ με παντόφλες να βγουμε εξω. Γι αυτο εχω θεμα με τα ρουχα που σερνεται και τα σεντονια. Αλλα με το παπλωματάκι βολευομαι. 

Τα ρούχα από την βάφτιση όσα κρατήσεις δηλαδή που να είναι για τώρα (όχι και πολλά) αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις σε κρεμαστρες για ρούχα "εξόδου" .πουκάμισο ,μπουφανακι,ζακετουλα ,παντελονάκι η ότι άλλο τέλος πάντως φοριέται για βόλτα η επίσκεψη. Στο συρτάρι μπορείς να έχεις τα καθημερινά και εντός σπιτιού (φορμακια,πυτζαμακια,καλτσακια) . Εμένα με βοήθησε αυτος ο διαχωρισμός γιατί τα έχω εύκολα στην εύρεση.

17 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Τα ρούχα από την βάφτιση όσα κρατήσεις δηλαδή που να είναι για τώρα (όχι και πολλά) αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις σε κρεμαστρες για ρούχα "εξόδου" .πουκάμισο ,μπουφανακι,ζακετουλα ,παντελονάκι η ότι άλλο τέλος πάντως φοριέται για βόλτα η επίσκεψη. Στο συρτάρι μπορείς να έχεις τα καθημερινά και εντός σπιτιού (φορμακια,πυτζαμακια,καλτσακια) . Εμένα με βοήθησε αυτος ο διαχωρισμός γιατί τα έχω εύκολα στην εύρεση.

Προς το παρόν σετακια φόρμας μας φέρνουν. Μη φαντάζεσαι και πολλά, εξαλλου δεν καλέσαμε κοσμο. Απλως καποιοι απο καλη διαθεση φερνουν, κυριως καποιοι που δεν ευκαιρήσει να φερουν στο νεογεννητο και το βρηκαν τωρα σαν αφορμη. Γί αυτο και δεν περιμενω, εκπλήσσομαι θα ελεγα με οσα πηραμε, και γί αυτο δεν αλλαζω κιολας τιποτα. Έτσι δεν έχουμε "καλά" ρούχα εξόδου προς το παρόν. και καλύτερε γιατί τι να το κάνω να μου φέρουν όλοι καλά; Τα εχω σε δυο ψηλα και βαθια ραφια ανα κατηγοριες (εσώρουχα, παντελόνια, μπλούζες κλπ). Στα συρταρια πετσετες κ σεντονια. Κρεμασμένα μόνο τα βαφτιστικά προς το παρόν.

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

@ΑΡΓΚ αυτο με την πανα πώς το πέτυχες τοσο νωρις; 

Eίμαι της παραδοσιακής σχολής, εκπαίδευση προ πάνας μίας χρήσης, που τα μωρά τα πας στην τουαλέτα από μηνών τακτικά, ώστε να ξεμπερδεύεις με τις ακαθαρσίες νωρίς.

Εγώ σε αυτή την ηλικία μέσα στο σπίτι του φορούσα φόρμες, ή ολόσωμα φορμάκια βαμβακερά. Το βράδυ τον κοίμιζα με υπνόσακο γιατί  ξεσκεπάζονταν και κρύωνε.

Δεν τον έβαζα στο κρεβάτι με τα ρούχα που φορούσε και μπουσουλούσε σε όλο το σπίτι, στο κρεβάτι ακόμα και σήμερα (που είναι τρία) κάθεται μόνο με πιτζάμες, όχι με ρούχα που φοράει και έξω.

Τώρα για καλά ρούχα απο έξω δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο, θα σου πρότεινα να ντύνεις το παιδί με ρούχα που εκείνο νιώθει άνετα κυρίως, ανεξάρτητα από την περίσταση.

Διαφημίσεις

Ο μικρός 4μηνων φοράει ρούχα 12μηνων της ορκεστρα, 6-9 Ζάρα και 6 μηνών H&Μ. Αυτά σε ένα μήνα δεν θα του κάνουν. 

Μου είχαν πει ότι της ορκεστα είναι στενά και λογικό μιας και πχ τα 74cm η μια τα λέει 6 μηνών η άλλη 12. 

Πρέπει να παρω ρούχα ξανά γιατί τα φορμάκια που υποτίθεται πήρα για τον χειμώνα δεν παίζει να του κάνουν Δεκέμβρη Γενάρη. Τα Μάκο τα φοράει τώρα, τα βελουτε μου μείνανε. Λέω να πάρω για 80cm που είναι το επόμενο.

Το δίλλημα μου είναι να τα πάρω τώρα που θα ανέβω Αθήνα η όχι, δεδομένου ότι υποθέτω το παιδί θα κόψει να αναπτύσσεται σε αυτούς τους ρυθμούς και ότι δεν ξέρω ποτε θα ξανανεβω Αθήνα για ψώνια όποτε θα πρέπει να τα παραγγείλω από Ίντερνετ το οποίο θέλω να αποφυγω διότι κάποια ενω φαίνονται ωραια είναι τέρμα νάιλον. Το νούμερο είναι οκ η να πάρω ακόμα πιο μεγάλο; Επισης τώρα με βολεύει με τη πατούσα μέσα διότι τις κάλτσες έμαθε και τις βγάζει :ph34r:, αν όμως μπουσουλάει θα τον βολέψουν; 

Εγώ για να μην μπερδεύομαι με το μέγεθος των ρούχων μιας και η κάθε εταιρεία έχει τον δικό της τρόπο μέτρησες, δεν πήγαινα ποτέ ανά ηλικία, πήγαινα ανά εκατοστά ύψους.   Όντως τα orcestra έχουν μικρή εφαρμογή. Αν ψωνίζεις συχνά από το ochestra είτε από καταστήματα είτε από το ίντερνετ, να βγάλεις κάρτα μέλους συμφέρει. Τα ολόσωμα φορμάκια δεν θα το βολέψουν αν αρχίσει να μπουσουλάει όχι. Αν τώρα του είναι άνετα τα 74cm, πάρτου τα 80cm. Τα 86 θα του είναι πολύ μεγάλα. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

45 minutes ago, Silky said:

Ο μικρός 4μηνων φοράει ρούχα 12μηνων της ορκεστρα, 6-9 Ζάρα και 6 μηνών H&Μ. Αυτά σε ένα μήνα δεν θα του κάνουν. 

Μου είχαν πει ότι της ορκεστα είναι στενά και λογικό μιας και πχ τα 74cm η μια τα λέει 6 μηνών η άλλη 12. 

Πρέπει να παρω ρούχα ξανά γιατί τα φορμάκια που υποτίθεται πήρα για τον χειμώνα δεν παίζει να του κάνουν Δεκέμβρη Γενάρη. Τα Μάκο τα φοράει τώρα, τα βελουτε μου μείνανε. Λέω να πάρω για 80cm που είναι το επόμενο.

Το δίλλημα μου είναι να τα πάρω τώρα που θα ανέβω Αθήνα η όχι, δεδομένου ότι υποθέτω το παιδί θα κόψει να αναπτύσσεται σε αυτούς τους ρυθμούς και ότι δεν ξέρω ποτε θα ξανανεβω Αθήνα για ψώνια όποτε θα πρέπει να τα παραγγείλω από Ίντερνετ το οποίο θέλω να αποφυγω διότι κάποια ενω φαίνονται ωραια είναι τέρμα νάιλον. Το νούμερο είναι οκ η να πάρω ακόμα πιο μεγάλο; Επισης τώρα με βολεύει με τη πατούσα μέσα διότι τις κάλτσες έμαθε και τις βγάζει :ph34r:, αν όμως μπουσουλάει θα τον βολέψουν; 

Όπως λέει και η marakiz να ψωνίζεις με ύψος όχι με ηλικία, το παιδί τον πρώτο χρόνο αναπτύσσεται γρήγορα έτσι και αλλιώς. εμένα πχ σε αυτή την ηλικία μπορούσε να πάρει 4-5 πόντους σε έναν μήνα, οπότε αγόραζα ρούχα πολλές φορές με 10 πόντους plus από αυτούς που ήταν. 

Για πείτε για το ύψος γιατί εμενα με μπερδεύει πολυ! Ο δικος μου πριν απο 15 μερες (9 μηνων ακριβως) ηταν 75 εκ. Ας υποθέσουμε οτι παιρνω κατι να βαλει μεχρι να ερθει εποχη καλοκαιρινων. Τι παιρνω; 80 ή 86; 

πρίν από 33 λεπτά , Έσπερος είπε:

Για πείτε για το ύψος γιατί εμενα με μπερδεύει πολυ! Ο δικος μου πριν απο 15 μερες (9 μηνων ακριβως) ηταν 75 εκ. Ας υποθέσουμε οτι παιρνω κατι να βαλει μεχρι να ερθει εποχη καλοκαιρινων. Τι παιρνω; 80 ή 86; 

συμφωνω με την μαρια

αν δ εχετε να σας κανουν αμεσα θα επαιρνα πχ μισα 80 μισα 86

εξαρταται κ απο την φορμα της μαρκας.πχ τα ορτσεστρα ειναι κοντα,τα h&m αρκετα ψηλα

κ φαινεται κ πως το παει το μωρο απο αναπτυξη,αν ειναι μονιμα τερμα πανω στις καμπυλες πχ

Κατάλαβα.. στα φορμάκια πήγαινα με την ηλικία μέχρι τώρα απλώς είχα δει ποιες μάρκες είναι ψηλές, ποιες έιναι στενές κλπ και διάλεγα ανάλογα. Αλλά με τα ρούχα έχω μπερδευτεί.

Στις κάλτσες πώς πάνε τα νούμερα; έχω βρει στο ίντερνετ αντιολισθητικές και το μεγαλύτερο μέγεθος είναι 17-19. Θα του κάνουν; 9 μηνών, στην προτελευταία από πάνω καμπύλη. 

3 ώρες πρίν, Silky είπε:

Όταν μπουσουλάει κορμάκι με φούτερ και βράκες φοράνε η και φορμάκι χωρίς πατούσες; 

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

Φορμακιαη παντελονάκια χωρίς πατούσες, ναι , για μπουσουλημα. Σε κορίτσια κολάν. 

Η ανάπτυξη σε ύψος πέφτει όσο περνούν οι μήνες . Μπορείς να πάρεις 86 για να του είναι άνετα (εγώ προτιμω δηλαδή τα ρούχα να έχουν αέρα από το να είναι ψιλοτσιτα). Τα 80αρια και καλοκαίρι αφού τώρα είστε 75 φαντάζομαι θα του είναι ψιλοτσιτα... Βέβαια έχω ακούσει και μανουλες που προτιμούν τα στενά ρούχα. Άλλα 80 για εσάς δεν θα επέλεγα. Υπάρχει περίπτωση να μην του κάνει και καθόλου μέχρι το καλοκαίρι.

Κατάλαβα.. στα φορμάκια πήγαινα με την ηλικία μέχρι τώρα απλώς είχα δει ποιες μάρκες είναι ψηλές, ποιες έιναι στενές κλπ και διάλεγα ανάλογα. Αλλά με τα ρούχα έχω μπερδευτεί.

Στις κάλτσες πώς πάνε τα νούμερα; έχω βρει στο ίντερνετ αντιολισθητικές και το μεγαλύτερο μέγεθος είναι 17-19. Θα του κάνουν; 9 μηνών, στην προτελευταία από πάνω καμπύλη. 

αναλογα το ποδι αλλα το 17αν οχι αμεσα μεχρι τον χρονο θα ειναι σιγουρα καλο

δ ημουν κ πολυ σαφης.αλλα οπως κ στις αλλες μετρησεις,κ το μεγεθος ποδιου στα παιδια μου διαφερει πολυ.η μεγαλη 9μ φορουσε 17κ μαλιστα παπουτσι γτ εκανε βηματα.στον μικρο λιγο στενο του εμπαινε κ μεχρι 18:confused::shock:

ετσι κ αλλιως δ παιζει πολυ μεγαλο ρολο στην καλτσα να ναι κ λιγο μεγαλουτσικη.γενικα τα μεγεθη παπουτσιων εχουν κ σε ποσα εκατοστα ποδι αντιστοιχουν.ειναι μια καλη αντιστοιχια.η υπαρχουν να εκτυπωσεις σχημα πατου παππουτσιου με μεγεθη κ να μετρας το ποδαρακι του

3 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Φορμακιαη παντελονάκια χωρίς πατούσες, ναι , για μπουσουλημα. Σε κορίτσια κολάν. 

Η ανάπτυξη σε ύψος πέφτει όσο περνούν οι μήνες . Μπορείς να πάρεις 86 για να του είναι άνετα (εγώ προτιμω δηλαδή τα ρούχα να έχουν αέρα από το να είναι ψιλοτσιτα). Τα 80αρια και καλοκαίρι αφού τώρα είστε 75 φαντάζομαι θα του είναι ψιλοτσιτα... Βέβαια έχω ακούσει και μανουλες που προτιμούν τα στενά ρούχα. Άλλα 80 για εσάς δεν θα επέλεγα. Υπάρχει περίπτωση να μην του κάνει και καθόλου μέχρι το καλοκαίρι.

Λοιπον προβληματιστηκα με τη συζήτησα κ του δοκιμασα σημερα ενα παντελονι φόρμας που μας φέρανε που ελεγε μεχρι 15 μηνων 80 εκ. τσιτα δεν ηταν αλλα δεν θα το ελεγα κ μεγαλο. αναρωτιεμαι αν θα επρεπε να το ειχα αλλαξει. δεν ξερω ομως γιατι ο μικρος εκανε το προηγουμενο διμηνο μια απότομη αύξηση ύψους, ανεβηκε μια καμπύλη κιολας, δεν νομιζω οτι θα το ξανακανει.  τι να πω, μπερδεμα...

καλτσες θα δω τι γράφουνε καποιες που εχω ηδη. νομιζω ομως οτι ειχα δει 19-21 γι αυτο κ μπερδεύτηκα με τις αντιολισθητικές που βρηκα που  το μεγαλυτερο ηταν 17-19. 

για ψωνια με το παιδι να τα δοκιμαζει ποτε αρχισατε να πηγαινετε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...