Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Silky

Members (new)
 • Posts

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Silky last won the day on January 5 2019

Silky had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,062 profile views

Silky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

123

Reputation

 1. Διώχτον, μιλάω σοβαρά και θα δικαιολογήσω την απάντηση μου. Όσο έχει το περιθώριο θα παραμείνει στην οικογενειακή θαλπωρή ωσότου μπορέσει να φύγει. Η σκέψη του όλη μέρα παίζει να γυρίζει στο πως θα φύγει ενώ εσυ θα τρέφεις ελπίδες ότι «οκ ακόμα εδώ είναι». Μην δίνεις το ελεύθερο να προετοιμάζει την έξοδο του ανενοχλητος ενώ εσυ είσαι απασχολημένη με την κάθε νέα μπούρδα- δικαιολογία σου ξεστομίζει κάθε μέρα και τελικά να βρεθείς προ εκπλήξεως. Εκτος αν θέλει να πάτε σε σύμβουλο. Κάτσε κάτω εάν αντέχεις και ρωτά χωρίς να ανησυχεί αν θα σε πληγώσει εάν έχει ήδη πάρει αποφάσεις και απλά δεν τις λέει για να μην σε στεναχωρήσει και ποιες είναι αυτές. Χιλιες φορές μια απότομη προσγείωση τώρα παρά να ταλαιπωρίεσαι χωρίς νόημα. Βρες δικηγόρο τώρα στα κρυφά και ενημερώσου τι δικαιούσε σε περίπτωση διαζυγίου. Βγάλε φωτότυπιες βιβλιάρια καταθέσεις συμβόλαια κλπ.
 2. Σας γράφω αφού επι ζήσαμε οικογενειακώς στους 8 μήνες από παρόμοια κατάσταση. Το μωρό θηλάζει το πρωί και από το απόγευμα και μετά, ενώ κατά την ημέρα τρώει 3 γεύματα. Τυπικά κοιμοταν κατά τις 10, ξυπνούσε κάπου στις 4 και μετά 7-8. Ξαφνικά περάσαμε 2-3 εβδομαδες κόλαση. Ενα τυπικό βράδυ είχε υπνο στις 10 ξύπνημα στις 11, 12:30, 1:45 μετά κοιμοταν κατά τις 3, ξύπνημα στις 4, 5 με 6 και 7 με 8. Λαλησαμε και εγώ και ο σύζυγος. Ξυπνούσε με κλάμα λες και το σφάξαμε. Οκ λέμε δόντια μας δίνουν μια κρέμα. Κάτι ψεύτο έκανε, 1-2 μερες μετά, τίποτα. Ο παιδίατρος λέει depon σιρόπι. Του δίνουμε και depon, αλλά πόσες μερες να του δίναμε; Του δίναμε μόνο 2-3 μερες που έκανε λίγα δέκατα. Όρεξη για φαΐ γενικά είχε με εξαίρεση 1-2 μερες. Στην δουλειά χασμουριομουν ανελέητα ενώ πέρασα και 3 ημικρανίες από την αϋπνία. 3 εβδομαδες κοιμόμασταν 2-3 ώρες, ζήσαμε αξέχαστες καταστάσεις με τον σύζυγο να κουνάει το μωρό μέχρι τις 7 το πρωί μήπως και κοιμηθώ λίγο παραπάνω γιατι τα είχα παίξει. Οι τσακωμοί από την εξάντληση καθημερινοί. Το πρωί ερχόταν η Νταντα και ο σύζυγος προλάβαινε και κοιμοταν λίγο όταν δεν είχε δουλειά, εγώ έχω αναλάβει ένα έργο και 8:30 επρεπε να είμαι στο εργοτάξιο. 2 Μερες μπόρεσα και γύρισα σπίτι στις 12 το μεσημερι και επειδή ήταν η Νταντα μέχρι τις 3 μπόρεσα και κοιμήθηκα. Και πάνω που τα έχουμε δει όλα ένα βράδυ κοιμάται 10 έως 6 σερί! Έχει 1 εβδομάδα περίπου που ξαναβρήκαμε τις ισορροπίες μας. Ξυπναει μια το πολύ 2 φορές και κοιμάται άμεσως μετά το θηλασμό. Καλό κουράγιο σε οποία περνάει τα ίδια!

 3. Διαφημίσεις

 4. Καλησπέρα είχα οπίσθιο χαμηλό (παραχειλιο). Ανεβαίνει καθώς προχωρά η κύηση και μεγαλώνει η μήτρα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην ανεβεί αρκετά η να κατέβει ξανά λίγο. Προσεχείς όσο μπορείς για αιμορραγιες και απόκολλησεις με άφθονη ξεκούραση, όχι βάρη, πολλές σκαλες κλπ. Με το καλό το μωράκι σου!
 5. Θα ζεσταίνει όλη την επιφάνεια που βλέπει όχι μόνο το 90-60. Αν ειχες κουκέτα κρεβάτι πχ το από κάτω κρεβάτι δεν θα ζεσταινόταν. Πως είναι με το τζάκι που κάθεσαι, μπροστά καις και η πλάτη παγώνει; Ταβάνι και ψηλά τοίχος είναι το ιδεατό.
 6. Εφοσον το θέλεις για βοηθητική θέρμανση το εχεις σκεφτεί καλά. Μάρκα κλπ μην πολύ σκας, να έχει εγγύηση μόνο. Την ζέστη πάντως που έχει με το καλοριφέρ λαδιού δεν θα την εχεις. Ο λογος είναι ότι ζεσταίνει όπως ένα τζάκι η ο ήλιος. ότι είναι μπροστά ζεσταίνεται, ότι δεν το βλεπει είναι κρύο.
 7. Τα inverter γενικά είναι πιο οικονομικά, τώρα τρέλα πιο οικονομικά δεν είναι, δηλαδή με το ένα θα καις 100 με το άλλο 90-95. Το ένα βέβαια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ψύξη. Όντως ομως το κλιματιστικό κάνει ξερή ζέστη. Το υπόλοιπο σπίτι πως το ζεσταίνεται;
 8. Έχω μπερδευτεί. Θερμοπομπούς η πάνελ υπέρυθρης θα βάλετε; Γενικα εγώ πάνελ υπέρυθρης δεν τα συμπαθώ, ζεσταίνουν ότι βλέπουν όποτε καλή ιδέα να τα βάλεις στο ταβάνι. Οικονομία μην περιμένεις, χίλιες φορές ένα καλό κλιματιστικό. Από τα τετραγωνικά που λέει ότι ζεσταίνει πάρε ένα 30% επάνω εάν το δωμάτιο είναι βόρειο, εκτεθειμένο και όχι καλά θερμομονωμενο και κατέβαινε σιγά σιγά έως το 10-15% παραπάνω εάν είναι νότιο έχει αλουμίνια καλά είναι σε επαφή με αλλά δωμάτια (έχει λίγους τοίχους συμπεριλαμβανομένων και δαπέδου , οροφής εκτεθειμένους στο κρύο). Προσωπικα με την τιμή του ρεύματος την τωρινή χιλιες φορές κοιταχτε για άλλο τρόπο θέρμανσης.
 9. Λυπάμαι παρά πολύ. Εχεις κάποιον να μιλήσεις και να ξεσπασεις; Υπάρχει ενδεχόμενο να θέλει απλά διαζύγιο, διάσταση, χώρο πες το όπως θες και να χρησιμοποιεί τα εργασιακά; Για κάποιο άρρωστο λόγο ορισμένες φορές οι άνδρες θεωρούν ότι αν φέρουν κάτι σιγά σιγά θα είναι καλύτερα με αποτέλεσμα να παγιδεύουν τις γυναίκες τους σε έναν ατέρμονο αγώνα να κερδίσουν έναν χαμένο πόλεμο. Εάν εχεις έστω και λίγο τέτοια υποψία χίλιες φορές ξεκαθαρίστε το από τώρα και ζητά να είναι ξεκάθαρος. Εγώ από τον χωρισμό της αδερφής μου κράτησα ότι παρόλο που μεσολάβησε απιστία - έρωτας εάν ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής , «δεν είμαι ερωτευμένος, δεν σε αγαπάω ως σύζυγο θέλω να μείνω μόνος, υπάρχει άλλη κλπ» θα μας γλίτωνε από πόσες στεναχώριες και τσακωμούς. Η πίκρα 4 χρόνια τώρα που μας έχει μείνει είναι από τα μισόλογα και τα ψέμματα για να καθυστερήσει το αναπόφευκτο διότι το είχε ήδη αποφασίσει. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να ταλαιπωρείται με ψεύτικες ελπίδες. Σε εμάς κράτησε κοντα ένα χρόνο όλη αυτή η άρρωστη κατάσταση. Πραγματικά εύχομαι να μην είναι τέτοια η περίπτωση και απλά να έχει πάθει αναλαμπή. Εάν σου έκανε πρόταση να ακολουθήσετε ως οικογένεια θα το σκεφτοσουν; Τα παιδιά έχουν καταλάβει κάτι; Πως είναι μαζί τους; Δεν θα του λείψουν; Ειναι τόσο χαλια ψυχολογικά που δεν την παλεύει με τίποτα άλλο και προκειμένου να είναι εδώ χαλια θέλει να φύγει; Αλλά και πάλι πως χωρίς έστω να κάνει την μικρή προσπάθεια να ζητήσει βοηθεια ψυχολογική παρατάει μια οικογένεια, τόσο μαύρα τα βλέπει όλα που μόνη διέξοδος είναι μια «νέα αρχή»;
 10. Δοκίμασε πατάτα καρότο χωρίς κολοκύθι να δεις αν το τρώει. Στην γεύση είδα ότι το κολοκύθι δίνει πολύ έντονα στοιχεία, δεν είναι κιόλας της εποχής να είναι νόστιμο. Γλυκοπατάτα η μπρόκολο εγώ βάζω αντι κολοκυθιου.
 11. Όλα αυτά. Ποτε μαγειρεύω και φτιάχνω και για την επόμενη μέρα, αν έχει τύχει τρώμε από το μεσημεριανό, delivery συνήθως 1 φορά το μήνα ημέρα που έχουμε δουλειά τρελή η έτυχε κάτι.Για βράδυ σαλάτα, φρούτα, αυγά. Επισης κάποιες φορές που τυχαίνει να είμαι πιεσμένη βάζω συντήρηση κοτόπουλο παιδάκια η χοιρινός και αν έχει τύχει το μεσημερι να μην έχουμε φάει καλά, το βράδυ τα βαζω η στο grill η σε ψησταριά ηλεκτρική (το καλοκαίρι) η τα κάνω στο τηγάνι ψητά (όχι τηγανητά). Στη συντήρηση τα κρατάω 3 μερες όποτε χαμένα δεν πατάνε θα φαγωθούν.
 12. Εγώ έχω καταλάβει ότι οι μαμάδες είμαστε πάντα χαμένες, δεν γίνεται να κερδίσουμε τις σκέψεις μας. Εχεις καλόβολο μωράκι- παιδακι αγχώνεσαι για το αν του δίνεις αρκετή σημασία, αγάπη, παιχνίδι κλπ γιατι «κοιτά το μωρε ούτε που παραπονιέται», εχεις μωράκι- παιδακι που είναι δύσκολο αγχώνεσαι για το τι κανεις λάθος και πως μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Στο θέμα μας, η ώρα ύπνου είναι πολύ καλή για αυτή την ηλικία, μακάρι και το ανηψακι μου να έπαιζε μόνο του μέχρι να το πάρει ο ύπνος και να μην προσπαθεί να βρει αφορμή να σηκωθεί από το κρεβάτι κάθε 2 λεπτά «αχ δίψασα», «αχ τσίσα», «αχ κάτι άκουσα», «αχ θέλω το τάδε παιχνίδι που το έχω στο σαλόνι», «αχ μαμα να σου πω ποσό πολύ σε αγαπάω» «αχ πείνασα», «ζεσταίνομαι, ίδρωσα, κρυώνω», «που είναι ο μπαμπάς, να έρθει και αυτος εδώ». Αναψε καμία λαμπάδα!
 13. Καλύτερα να συμβουλεύεις τον γιατρο σου.Στα περισσότερα ψυχιατρικά φάρμακα νέας γενιάς δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για τις επιπτώσεις στο έμβρυο. Το σίγουρο είναι τι θα συμβεί αν δεν τα πάρει η μέλλουσα μαμα. Εχεις μιλήσει με τον γιατρο σου;
 14. Ήρθε και δικιά μου ώρα να γράψω εδώ. Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί ανελαβα ένα μεγάλο έργο με το νέο έτος και πρέπει 8-4 περίπου να είμαι στο εργοτάξιο. Ο μικρός όταν θα ξεκινήσω κανονικά θα είναι σχεδον 7 μηνών. Τρώει φρουτα στις 10-11, μεσημεριανό κρέατος σούπα στις 1-2 και απογευματινό (είτε φρουτα είτε ξανά μεσημεριανό στις 6). Με το νεο έτος ξεκινάμε και το αυγό και το γιαούρτι. Το αυγό πριν τα φρουτα. Τώρα θηλάζει πρωί 7-8, μετά από κάθε γεύμα το βράδυ στις 9 και ξυπναει 1-2 φορές την νύχτα. Θα μπορώ να θηλάζω πρωί και μετά από τις 4 όπως πριν. Υποθέτω είναι καλά σε αυτή την ηλικία;
 15. Όντως μπορεί να κάνει δυσκοιλιότητα, λίγο η εισαγωγή στα στερεά λίγο το μήλο. Εμένα το αβοκάντο κάνει δουλειά. Επισης του δινω και μπρόκολο το μεσημερι.
 16. Για να μην μακρηγορώ, ανήκω στους μηχανικούς, ένας κλάδος που χτυπήθηκε πολύ από την κρίση, πριν 4-5 χρόνια για να πιάσει κάποιος δουλειά έπρεπε να πάει τσάμπα για κανα 3 μήνο να «εκπαιδευτεί» και μετα αν τον έπαιρναν, με μισθό 600 και να σφραγίζει μέχρι και χαρτοπετσέτες. Μην διαβάζω ανοησίες για πρώτο μισθό 800 το 2012. Το 2014 μου πρόσφεραν θέση τεχνικού διευθυντή με μισθό 900 μεικτά, 640 καθαρά, για Δευτέρα Σάββατο 8- 5 την απέρριψα. Πίστευα μηχανικος Πολυτεχνείου δεν θα πάει και όμως βρέθηκε άλλος και πήγε, εμ να σφραγίζει, εμ να έχει την ευθύνη σε περίπτωση ελέγχου, εμ 10 ωρο και εξαήμερο για 600 ευρώ, εμ για να την πάρει, έπρεπε να δώσει έξτρα εξετασεις σε υπουργείο και να αθροίζει αλλά προσόντα που κάποιος που τελειώνει τώρα το Πολυτεχνείο για να τα αποκτήσει πρέπει να σκάσει σε κέντρα δια βίου μάθησης κανα 2,500 ευρώ και να φάει και 2 χρόνια σεμινάρια. Σημειωτέον τότε είχα 8 χρόνια προϋπηρεσία. Νοιώθω ότι είτε δεν καταλάβαινετε τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα με την πληθώρα πτυχιούχων που έχουμε στην Ελλάδα, είτε νομίζετε ότι ένα μεταπτυχιακό μια ξένη γλώσσα και ένα ecdl είναι κορυφή. Γιατί κάποιοι για να σταυρώσουμε μια αξιοπρεπή δουλειά, με 1000 κάτι μισθό μεικτά, μαθαίνουμε ρωσικά ενώ μιλάμε άλλες 3 γλώσσες και την μητρική, περνάμε διπλές και τριπλές πιστοποιήσεις σε προγράμματα και κολλάμε ένσημα για να κατοχύρωσουμε και την άδεια χειριστή μηχανηματων πέρα από τις άλλες 15 πόσες άδειες ήδη έχω κορνιζαρισμενες εκτός του διπλωματος του μηχανικού. Και πάω εγώ να εκδώσω άδεια πχ. Εστιατορίου και η υπάλληλος που με ελέγχει δεν ξέρει να διαβάζει διάγραμμα ροής, σχέδια, ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο και γενικά δεν καταλαβαίνει ντιπ, πάω στην πυροσβεστική να εκδώσω άδεια πυρασφάλειας και δεν ξέρει αυτος που με ελέγχει το θερμικό φορτίο του Α υλικού, αν γράψω ότι έχει Χ ναι θα πει, αλλά κολλάει γιατί έχω βάλει έξοδο κινδύνου με ένα σκαλοπατι παραπάνω και πρέπει εγώ να του εξηγήσω τον νόμο ότι επειδή ισχύει το Α και το Β και το Γ εξαιρείται από αυτό, και ευγενικά πάντα γιατί αν στραβώσει θα μου θάψει τον φάκελο εκεί που δεν πιάνει ήλιος, πάω να ανοίξω φάκελο στο ΙΚΑ και μου ζητάνε ένα ΣΑΥ ΦΑΥ και ούτε καν κάνουν το κόπο να το ανοίξουν να το διαβάσουν γιατί μόνο αν έγραφα μέσα την σύνοψη της Λαμψης με διαλόγους του Γιάγκου και της Βιρνας θα καταλάβαιναν και πάω μετά στην ΔΕΔΗΕ, στον Δήμο, στην ΔΕΥΑΡ και στη πολεοδομία που με ελέγχει μηχανικος ΤΕ και ολοκληρώνεται η μέρα μου. Να πούμε για τους γιατρούς που είναι η αδερφή μου στο δημόσιο, διότι με τη λογική σας ο γιατρος του δημοσίου έχει παραπάνω προσόντα από τον γιατρο του ιδιωτικού.(???) να πούμε για τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου και του ιδιωτικού ότι μήπως δεν έχουν παρόμοια προσόντα αν όχι καλύτερα?? Πες μου λοιπόν για τα τόσα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων να γελάσουμε παρέα. Προτείνω οι δημοσίοι υπάλληλοι ανα πενταετία να πήγαινουν αναγκαστικά να δουλέψουν για ένα χρόνο σε ανάλογη θέση στον ιδιωτικό τομέα, εφοσον βρεθεί εταιρεία που θα τους πάρει αλλιως να πρέπει να αυξήσουν τα προσόντα τους, οποίος άντεχει ένα χρόνο να ξαναγυρνάει στη θέση του οποίος δεν άντεχει να άνοιξει καμία θέση για τόσους νέους πτυχιούχους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που είτε δουλεύουν σερβιτόροι, πιτσαδόροι είτε κάνουν ερευνητικό έργο σαν τσιράκια του καθηγητή μην τους βγάλει από το πρότζεκτ που έχει επιδότηση και τουλάχιστον παίρνουν κάτι και ας είναι καλά η μαμα και ο μπαμπάς που τσοντάρουν από την σύνταξη.
×
×
 • Create New...