Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά βιβλία.... με νόημα...!

Recommended Posts

On 23/10/2021 at 7:34 ΜΜ, Έσπερος είπε:

και για πιο μικρά να είναι, δεν με πειράζει. Έχουμε κ πιο μεγάλα βιβλία κ θα πάρουμε κ εν όψει εορτών. Σαν αφορμή για συζήτηση τα θέλω. Ήδη κάποια που προτείνατε τα έβαλα στην παραγγελία. 

δες λίγο και τη σειρά "Φραουλίτσα" εκδόσεων Ψυχογιός. 

έχει διάφορα για θέματα συμπεριφοράς και έχει και ηλιακή διαβάθμιση. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 347
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Στην ομάδα "Παιδικό βιβλίο - προτάσεις" στο φβ τρέχουν μια δράση για δωρεά βιβλίων στα ογκολογικά του Παίδων και του ΑΧΕΠΑ, το γράφω σε περίπτωση που δεν μπαίνετε συχνά και δεν θέλετε να το χάσετε. 

• 2 months later...
On 8/2/2021 at 11:25 ΜΜ, Anna3011 είπε:

η θάλασσα είδε, βρισκόμαστε εδώ. Όλα της άρεσαν, λάτρεψε το "η θάλασσα είδε".

Βρε θηρία, εσείς το διαβάζετε αυτό χωρίς να σπάει η φωνή σας; Εμείς γινόμαστε κουρέλια. Και καλά εγώ είμαι σεσημασμένη, έχω κλάψει και σε ρεπορτάζ της Μενεγάκη (τόσο χαμηλά μιλάμε). Ο άντρας μου, που πριν το παιδί έβλεπε μέχρι και κάτι gore αηδίες τύπου Human Centipede ατάραχος και τρώγοντας πατατάκια, την πρώτη φορά που το διάβασε έπαθε κολούμπρα. 

Στο μεταξύ ο μικρός αειθαλής, μας κοιτάζει με ύφος "πας καλά, να ανησυχήσω;".

πρίν από 58 λεπτά , Ilaeira είπε:

Βρε θηρία, εσείς το διαβάζετε αυτό χωρίς να σπάει η φωνή σας; Εμείς γινόμαστε κουρέλια. Και καλά εγώ είμαι σεσημασμένη, έχω κλάψει και σε ρεπορτάζ της Μενεγάκη (τόσο χαμηλά μιλάμε). Ο άντρας μου, που πριν το παιδί έβλεπε μέχρι και κάτι gore αηδίες τύπου Human Centipede ατάραχος και τρώγοντας πατατάκια, την πρώτη φορά που το διάβασε έπαθε κολούμπρα. 

Στο μεταξύ ο μικρός αειθαλής, μας κοιτάζει με ύφος "πας καλά, να ανησυχήσω;".

Κοίτα τώρα να δεις, είμαι ο τύπος που αν στο βιβλίο που διαβάζω δεν παίξουν 3-4 φόνοι δεν ευχαριστιέμαι και έχω δει στη ζωή μου ουκ ολίγες σπλατεριές, ΟΜΩΣ διαβάζοντας παιδικά βιβλία με συγκινητικό περιεχόμενο η φωνούλα σπάει. Θυμάμαι όταν η μικρή χρόνισε πήρα το "θα σ' αγαπώ ό,τι και αν γίνει" και από τότε κάθε φορά που το διαβάζω (η μικρή είναι στα 4 πια) προσπαθώ να μαζέψω το λυγμό μη με πάρει το παιδί χαμπάρι. Δεν ξέρω τι παίζει με αυτό το βιβλίο, θα έπρεπε να το είχα ξεπεράσει. "Το νησί του παππού" επίσης μου πήρε καιρό να το διαβάσω χωρίς τρέμουλο. Είναι μάλλον αυτό που λένε ότι η μητρότητα σε αλλάζει γιατί εγώ ιδιαίτερα ρομαντική ψυχή δεν ήμουν ποτέ, ο άντρας μου είναι ο γλυκούλης του σπιτιού αλλά έλα που δεν κλαίει στα παιδικά βιβλία και βαλαντώνω μόνο εγώ. Πλέον ότιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά από ειδήσεις, ταινίες, βιβλία κτλ με καθηλώνει. Θυμάμαι λίγο αφού γέννησα έβλεπα εκείνη τη διαφήμιση των pampers για τις μικροσκοπικές πάνες για τα πρόωρα μωρά και έκλαιγα με αναφιλητά κάθε φορά (να σημειώσω ότι το παιδί μου δεν ήταν πρόωρο). Στο τέλος άλλαζα κανάλι γιατί ήταν μαρτύριο. Παίζει λοιπόν πλέον να μπορώ και εγώ να κλάψω με ρεπορτάζ της Μενεγάκη αλλά δεν έχει τύχει να το διαπιστώσω ακόμα. Θα αποπειραθώ στην επόμενή μου άδεια :mrgreen:.

• 4 εβδομάδες μετά...
On 6/10/2021 at 9:43 ΠΜ, samsympan είπε:

Η μεγάλη μας κόρη σε λίγο καιρό θα γίνει 6-πάει νήπιο. Της αρέσουν τα βιβλία και διαβάζει και μικρά κειμενάκια μόνη της. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια δοκιμή με παιδικά βιβλία του επόμενου σταδίου. (...)

Τελικά της αγόρασα από την σειρά

Τα Συμμαθητάκια το "Λήδα Βολίδα - Το κυνήγι της πρωτιάς" της Lucia Vaccarino, εκδόσεις Διόπτρα, 7+.

Το βιβλίο έχει αρκετό κείμενο σε κάποιες σελίδες (αρκετές είναι μόνο κείμενο) κι αυτό μάλλον την αποθάρρυνε από το να επιχειρήσει να διαβάσει μόνη της. Δεν έδειξε διάθεση να προσπαθήσει. Οπότε της διάβαζα εγώ κεφάλαιο-κεφάλαιο (...) 

Έχω παραγγείλει ηλεκτρονικά και κάποια μιας άλλης σειράς, που εικάζω είναι πιο κατάλληλα από άποψη έκτασης κειμένου για την δική μου. Τα αναμένω και θα σας πω και για αυτά.

Λοιπόν τα βιβλία παρέμεναν κάπου εκεί γύρω στην βιβλιοθήκη ή στο κρεβάτι της. Τα έπαιρνε κατά καιρούς και τα ξεφύλλιζε, κοιτούσε τις ζωγραφιές. Κι ενώ διάβαζε και έγραφε πια με άνεση εδώ και καιρό, δεν επιχειρούσε να τα ξεκινήσει μόνη της. Αλλά ούτε κι εγώ έπιανα να της τα διαβάσω. Μόνο τα άφηνα σε εμφανή σημεία χωρίς να λέω κάτι ιδιαίτερο. Περίπου 4 μήνες μετά (6 ετών), το παιδί πήρε μια μέρα το ένα βιβλίο και σε 2μέρες το είχε διαβάσει. Μετά το δεύτερο. Μετά το τρίτο. Τώρα περιμένουμε το τέταρτο.

Η σειρά λέγεται στο Γοργονονήσι της Κέλι ΜακΚάϊν, εκδόσεις Κέδρος, από 6ετών για παιδάκια που ξεκινούν να διαβάζουν μόνα, κι έχει 4 βιβλιαράκια: Πειρατομπερδέματα, Φαλαινοπροβλήματα, Στοιχειωμένο Ναυάγιο, Κυνήγι Θησαυρού. Αν εξαιρέσει κανείς την κοριτσίστικη γοργονοεμφάνιση, οι ιστοριούλες είναι μια χαρά-unisex (χεχε), σύντομες, ευχάριστες, με ωραία νοήματα (εντάξει light, δεν είναι λογοτεχνικός θησαυρός αλλά για την ηλικία αυτή θεωρώ είναι ότι πρέπει).

Επίσης διαβάσαμε και μας άρεσαν:

- Μπλε τερατάκι (2021), Olga de Dios, εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

- Φον Κουραμπιες εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη (2010), Χαρίτος Κυριάκος, εικονογράφηση Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Και δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά, το:

- Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη (στα ελληνικά 2016), Judith Kerr, εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αφορά έκδοση στα ελληνικά ενός πολύ διάσημου βιβλίου του 1968. Ότι και να πω -για την ιστορία, τον τρόπο γραφής, την εικονογράφηση, τα συναισθήματα που προκαλεί- είναι λίγο. Ψάξτε το! Διαβάστε και για το στόρι της συγγραφής του βιβλίου και της ζωής της συγγραφέως. Κατ'εμέ αξίζει να υπάρχει στην βιβλιοθήκη και μόνο για να το ξεφυλλίζεις και να βλέπεις αυτό το βλέμμα της τίγρης και της μικρής Σοφίας όταν την κοιτάζει. Στα παιδιά αρέσει, εγώ το λάτρεψα!

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά ! Χριστός Ανέστη! 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς διαβάσει το "παραμύθια από το τηλέφωνο" του Ρονταρι. Στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάποιο απόσπασμα παρά βιντεάκια με ιστορίες. Εχει καλή εικονογράφηση? Τι εντυπώσεις άφησε σε εσάς και τα παιδιά? 

Ακόμα (αν και δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα) έχετε ξεχωρίσει κάποιο βιβλίο διακοπών με δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά που θα πάνε β δημοτικού? Είδα πως κυκλοφορουν σειρές βασισμένες στην διδαχθεισα ύλη της πρώτης. Είναι κουραστικες για τα παιδιά? 

Το είχα μικρή!! Δεν θυμάμαι κανενα παραμυθι, θυμάμαι όμως ότι μου άρεσε. Νομίζω πως δεν είχε εικονογραφηση ή είχε λιγες ασπρομαυρες, δεν ξερω αν έχει βγει καποια άλλη έκδοση πλέον 

10 hours ago, Mama_Anesti_ said:

Ακόμα (αν και δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα) έχετε ξεχωρίσει κάποιο βιβλίο διακοπών με δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά που θα πάνε β δημοτικού? Είδα πως κυκλοφορουν σειρές βασισμένες στην διδαχθεισα ύλη της πρώτης. Είναι κουραστικες για τα παιδιά? 

Είναι απαραίτητο για το παιδί να κάνει το καλοκαίρι την διδαχθείσα ύλη της πρώτης?

Ο γιος μου όταν έχει διακοπές από το σχολείο δεν θέλει με τίποτα να ασχοληθεί με μαθήματα, διαβάζει όμως πάρα πολλά βιβλία εξωσχολικά.

8 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Είναι απαραίτητο για το παιδί να κάνει το καλοκαίρι την διδαχθείσα ύλη της πρώτης?

Ο γιος μου όταν έχει διακοπές από το σχολείο δεν θέλει με τίποτα να ασχοληθεί με μαθήματα, διαβάζει όμως πάρα πολλά βιβλία εξωσχολικά.

Είδα πως κυκλοφορούν και τέτοιου είδους βιβλία διακοπών και προσωπικά μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Αν έχει αγοράσει κάποια μαμά θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις. 

Ο γιος μου μέχρι στιγμής στις διακοπές  ασχολείται με βιβλία δραστηριοτήτων. 

Ακόμα, έχετε ξεχωρίσει κάποιο βιβλίο σχετικό με το διάστημα? 

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Είδα πως κυκλοφορούν και τέτοιου είδους βιβλία διακοπών και προσωπικά μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Αν έχει αγοράσει κάποια μαμά θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις. 

Ο γιος μου μέχρι στιγμής στις διακοπές  ασχολείται με βιβλία δραστηριοτήτων. 

Ακόμα, έχετε ξεχωρίσει κάποιο βιβλίο σχετικό με το διάστημα? 

καθε χρονο καποια γιαγια-θεια θα τους παρει τετοιο βιβλιο,με δραστηριοτητες η με βαση την υλη.πανω-κατω ολα ιδια μου φαινονται.ασχολουνται οποτε κ οσο θελουν,αλλα δ τα θεωρω απαραιτητα

προτιμω τα λογοτεχνικα,φετος κ για τον μικρο

Διαφημίσεις

22 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς διαβάσει το "παραμύθια από το τηλέφωνο" του Ρονταρι. Στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάποιο απόσπασμα παρά βιντεάκια με ιστορίες. Εχει καλή εικονογράφηση? Τι εντυπώσεις άφησε σε εσάς και τα παιδιά? 

Είναι στη λίστα μου για το καλοκαίρι μαζί με το παραμύθια για να σπάτε κέφι που έχουν και εναλλακτικό τέλος που διαλέγει το παιδί! Από εικονογράφηση από ότι είδα σε μια ομάδα που είμαι στο fb για το παιδικό βιβλίο είναι κάποιες ολοσέλιδες εικόνες ή στο μισό της σελίδας και κείμενο ολοσέλιδο. Τα σχόλια για τα βιβλία αυτά είναι πολύ καλά (στην ομάδα) έχουν σύντομες αλλά όχι και μεγάλες ιστορίες, όσο τόσο πχ για πριν τον ύπνο! 

Μικρή είχα τα κλασικά βιβλία διακοπών του Πατάκη νομίζω; Που τα είχαμε όλοι φαντάζομαι, εμένα μου άρεσαν πολύ  ξέρω ότι κυκλοφορούν ακόμα ανανεωμένα όπως και πολλά άλλα! Κόμιξ και 'χαρούμενες διακοπές' ήταν το καλύτερο μου τα καλοκαίρια το μεσημέρι.. 

Κράτα το

Κράτα το

για διαστημα ειχα παρει στον ανηψιο μου το "Μαθαίνω για το διάστημα" απο ψυχογιο

επισης απο μεταιχμιο εχουμε ενα με δεινοσαυρους που μας αρεσε παρα πολυ,εχει κ με διαστημα,αλλα δ το εχουμε εκεινο,λεγεται "Ταξίδι στο διάστημα"

πρίν από 49 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Είναι στη λίστα μου για το καλοκαίρι μαζί με το παραμύθια για να σπάτε κέφι που έχουν και εναλλακτικό τέλος που διαλέγει το παιδί! Από εικονογράφηση από ότι είδα σε μια ομάδα που είμαι στο fb για το παιδικό βιβλίο είναι κάποιες ολοσέλιδες εικόνες ή στο μισό της σελίδας και κείμενο ολοσέλιδο. Τα σχόλια για τα βιβλία αυτά είναι πολύ καλά (στην ομάδα) έχουν σύντομες αλλά όχι και μεγάλες ιστορίες, όσο τόσο πχ για πριν τον ύπνο! 

Μικρή είχα τα κλασικά βιβλία διακοπών του Πατάκη νομίζω; Που τα είχαμε όλοι φαντάζομαι, εμένα μου άρεσαν πολύ  ξέρω ότι κυκλοφορούν ακόμα ανανεωμένα όπως και πολλά άλλα! Κόμιξ και 'χαρούμενες διακοπές' ήταν το καλύτερο μου τα καλοκαίρια το μεσημέρι.. 

Δηλαδή είναι παρόμοια βιβλία? 

Το παραμύθια για να σπάτε κέφι το πήρα πέρυσι (πέντε ετών). Έχει ελάχιστες σχετικά ολοσέλιδες εικόνες. Μικρές ιστορίες βέβαια πολύ ευφάνταστες και κωμικές που πραγματικά διασκεδάζουν τα παιδιά και όχι μόνο!

Στα αρνητικά για μας ήταν οι μονότονες σελίδες χωρίς εικονογράφηση. Θα ξανα διαβάσουμε το βιβλιο και φέτος που μπορεί να διαβάσει το παιδί και πιστεύω θα το ευχαριστηθεί περισσότερο. 

Κόμιξ τα καλοκαίρια! Τι συναίσθημα ξύπνησες! 😊

11 hours ago, vicky86 said:

για διαστημα ειχα παρει στον ανηψιο μου το "Μαθαίνω για το διάστημα" απο ψυχογιο

επισης απο μεταιχμιο εχουμε ενα με δεινοσαυρους που μας αρεσε παρα πολυ,εχει κ με διαστημα,αλλα δ το εχουμε εκεινο,λεγεται "Ταξίδι στο διάστημα"

Και τα δύο βιβλία που αναφέρεις είναι ωραία για την ηλικία αυτή, κυρίως το ''ταξίδι στο διάστημα''!

10 hours ago, vicky86 said:

τα κομικς εχουν λιγο μικρο μεγεθος γραμματα,αλλα εχουμε κ απο αυτα.η κορη μου προτιμα τον αστεριξ

και ο γιος μου!!!χαχα και λουκυ λουκ!

Διαφημίσεις

On 10/5/2023 at 10:08 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Το συγκεκριμένο το έχουμε και εμείς σε παλιά έκδοση, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο από εικονογράφηση, πιο πολύ συμπληρωματική κάποιων σελίδων θα την έλεγα. Το διαβάζαμε κατά διαστήματα, κάποιες ιστορίες είναι πολύ όμορφες, κάποιες μέτριες. Σε παρόμοιο στυλ γραφής είναι το "Πολύχρωμες ιστορίες" του Marcello Argilli, (της παρέας Ροντάρι και αυτός), εκδόσεις Gutenberg το οποίο το βρίσκει κανείς μόνο σε παλαιοπωλείο πια (ηλεκτρονικά 25 ευρώ) αλλά για εμένα αξίζει πραγματικά. Πολύ όμορφη εικονογράφηση, ιστορίες 2-3 σελίδων το πολύ, ιστορίες πολύ ευφάνταστες και με όμορφο νόημα. Είναι χωρισμένα στα δύο, οι μισές ιστορίες είναι με θέμα το χρώμα (πχ για ένα ζευγάρι που μισούσε όλα τα χρώματα εκτός από το άσπρο και τελικά έμειναν διάφανοι, μια ιστορία με μια συμμορία που έκλεβε το κίτρινο και έναν αστυνομικό που βάλθηκε να τους πιάσει επειδή το καναρίνι του έπαθε μελαγχολία κ.α.) ενώ το άλλο μισό μιλάει για έναν εξωγήινο που έρχεται στη γη κάνει παρέα με παιδιά και απορεί με αυτά που κάνουν οι μεγάλοι και την έλλειψη φαντασίας τους. Είναι κρίμα που δεν επανεκδίδεται. Ψάχνεις όμως βιβλίο που να το διαβάζει μόνος του ή να του το διαβάζεις εσύ; Γιατί αυτό για τέτοια βιβλία ίσως είναι λίγο μικρός για να το διαβάζει μόνος του. Αν σε ενδιαφέρει για να διαβάζει μόνος του, πρέπει να δεις άλλη κατηγορία, είτε κόμιξ, είτε με λίγο πιο μεγάλα γράμματα και περισσότερη εικονογράφηση.

Εμείς κρατάμε τη συνήθεια να της διαβάζουμε το βράδυ. Ένα από τα βιβλία που ξεχωρίσαμε φέτος ήταν το "Η συμμορία του Μεσονυχτίου" αλλά είναι πιο πολύ σε στυλ 7 μυστικοί, 5 φίλοι κλπ. Το διαβάζαμε κάθε βράδυ λίγο λίγο.

Σε δραστηριοτήτων δεν έχω εμπειρία, μου έχουν πει όμως για ένα πολύ καλό μαθηματικών το οποίο μέσω των ασκήσεων το παιδί λύνει ένα μυστήριο και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να πω την αλήθεια, έχω άσχημες αναμνήσεις από αυτά τα βιβλία, τα είχαμε σα καταναγκαστικά έργα κάθε καλοκαίρι και όταν τα βλέπω μου ξυπνάνε μνήμες! 

Καλημέρα! Η κόρη μας, που τελειώνει τώρα την Α'Δημοτικού, έχει φάει τρελό κόλλημα με τα βιβλία της σειράς Μαγικό Ουράνιο Τόξο - Daisy Meadows - εκδόσεις Κέδρος. Σε σημείο που σχεδόν αγνοεί οποιοδήποτε άλλο βιβλίο παίρνει. Είναι νεραϊδοιστορίες, κι αν και δε συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό αγορίστικα/κοριτσίστικα για βιβλία, ναι είναι εντελώς girly. Τα διαβάζει μονορούφι. Δεν προλαβαίνουμε να της δώσουμε το επόμενο. Αν και δεν έχω διαβάσει ολοκληρωμένα κάποιο, καταλαβαίνω πως η πλοκή είναι αρκετά απλοϊκή και δεν είμαι σίγουρη ότι έχει να δώσει και πολλά σε βάθος νοημάτων. Ωστόσο μου αρέσει που οι κακοί της υπόθεσης, δεν είναι ακριβώς κακοί. Είναι σκανταλιάρικα ξωτικά. Και γενικά υπάρχει μια περιπέτεια σε εύθυμο κλίμα και με χαρούμενο τέλος. Ταιριάζει και στο παιδί αυτό το στυλ, που δεν είναι των εντάσεων. Επίσης το κείμενο είναι ευανάγνωστο, σε κατάλληλη για την ηλικία γραμματοσειρά και τόσο όσο να μην κουράσει. Έχει εξελίξει πολύ και τις αναγνωστικές της ικανότητες έτσι. Θα τα συνέστηνα για παιδάκια που τους αρέσουν τα fairy themes και θέλουμε να περάσουν όμορφα διαβάζοντας ένα βιβλίο (εννοώντας ότι δε θα προβληματιστούν ιδιαίτερα στο να εμβαθύνουν).

• 2 εβδομάδες μετά...
On 12/5/2023 at 12:27 ΜΜ, vtgian είπε:

Ψάχνεις όμως βιβλίο που να το διαβάζει μόνος του ή να του το διαβάζεις εσύ; Γιατί αυτό για τέτοια βιβλία ίσως είναι λίγο μικρός για να το διαβάζει μόνος του. Αν σε ενδιαφέρει για να διαβάζει μόνος του, πρέπει να δεις άλλη κατηγορία, είτε κόμιξ, είτε με λίγο πιο μεγάλα γράμματα και περισσότερη εικονογράφηση.

Ψάχνω ένα βιβλίο με μικρές ιστορίες για πριν τον ύπνο. Μόνος του να πάρει να διαβάσει ένα βιβλιο δεν έχει θελήσει ακόμα. Διαβάζει μικρές παραγράφους ή όσο θέλει. Περισσότερο του αρέσουν βιβλία με παραθυράκια και κινούμενα μέρη. 

Για τις διακοπές τελικά θα επιλέξω κάποιο βιβλίο με παιχνίδια (λαβύρινθους, διαφορες κτλ.) και ένα με χειροτεχνίες. 

πρίν από 44 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ψάχνω ένα βιβλίο με μικρές ιστορίες για πριν τον ύπνο. Μόνος του να πάρει να διαβάσει ένα βιβλιο δεν έχει θελήσει ακόμα. Διαβάζει μικρές παραγράφους ή όσο θέλει. Περισσότερο του αρέσουν βιβλία με παραθυράκια και κινούμενα μέρη. 

Για τις διακοπές τελικά θα επιλέξω κάποιο βιβλίο με παιχνίδια (λαβύρινθους, διαφορες κτλ.) και ένα με χειροτεχνίες. 

κ μενα ο μικρος δ θα παρει ευκολα να διαβασει

οποτε βολευεται με μικρους κυριους,λυκο ζαχαρια κ μια σειρα εξισου μικρα με μυθολογια

On 30/5/2023 at 1:04 ΜΜ, vicky86 είπε:

κ μενα ο μικρος δ θα παρει ευκολα να διαβασει

οποτε βολευεται με μικρους κυριους,λυκο ζαχαρια κ μια σειρα εξισου μικρα με μυθολογια

Εννοείς αυτά τα μικρά άσπρα βιβλιαράκια που μιλάνε το καθένα για έναν θεό?

πρίν από 7 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Εννοείς αυτά τα μικρά άσπρα βιβλιαράκια που μιλάνε το καθένα για έναν θεό?

ναι,θεωρω για πρωτες ταξεις δημοτικου(α+β),ειναι ευκολα κ ενδιαφεροντα τους αρεσει η μυθολογια

τελευταια πηραμε ορφεα κ ευρυδικη

παρολο που ξερουν τις ιστοριες γτ εχουμε διαβασει τα περισσοτερα απο μανδηλαρα απο τη βιβλιοθηκη,τα μικρα βολευουν για το σπιτι

κ για μικροτερα να τα διαβαζει μεγαλος

πρίν από 26 λεπτά , vicky86 είπε:

ναι,θεωρω για πρωτες ταξεις δημοτικου(α+β),ειναι ευκολα κ ενδιαφεροντα τους αρεσει η μυθολογια

τελευταια πηραμε ορφεα κ ευρυδικη

παρολο που ξερουν τις ιστοριες γτ εχουμε διαβασει τα περισσοτερα απο μανδηλαρα απο τη βιβλιοθηκη,τα μικρα βολευουν για το σπιτι

κ για μικροτερα να τα διαβαζει μεγαλος

Μανδηλαρας για,ποιες ηλικίες?

πρίν από 37 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Μανδηλαρας για,ποιες ηλικίες?

αν το διαβαζεις εσυ μετα τα 4

για πρωτακι που τελειωσε την χρονια,τετοια εποχη δλδ,τα θεωρω οκ.δ ειναι αναγκη να τα διαβασει σε ενα απογευμα

η κορη μου το εκανε.ο μικρος ακομη οχι τοσο,θελω ομως το καλοκαιρι να διαβασει ενα βιβλιο με αρκετο γραψιμο,εχω ενα ωραιο με τις εποχες(οχι ακριβως),κ η μεγαλη το ειχε διαβασει.κ ηταν απο τα πρωτα μεγαλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...