Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περίεργη αλλαγή 39η εβδομάδα - γιατρος πάει για καισαρική;


Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια,

βρίσκομαι στην 39 εβδομάδα και καθώς όδευα για φυσιολογικό τοκετό, χθες ο γιατρός με παραξένεψε 

Η μικρή μας είναι περίπου 3800γρ. και πήρε περίπου 700γρ. τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Μήκος τραχήλου έχω ακόμα 3εκ.

Αυτό που με παραξένεψε είναι πως ενώ ο γιατρός δεν είχε αναφέρει καθόλου το ενδεχόμενο καισαρικής, τις τελευταίες 2 φορές η μαία με την οποία συνεργάζεται μας έκανε μια ωραία "εισαγωγή" στα της μεθόδου. Αρχικά ξεκίνησε η κουβέντα για την χρήση επισκληριδίου ή όχι και μετά μας πάσαρε το θέμα της καισαρικής.

Φυσικά ο γιατρός δεν έχει πει κάτι σχετικό αλλά φοβάμαι πως αυτή είναι η τακτική τους.

Μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί του αλλά δεν έχω ξαναγεννήσει για να ξέρω τι κάνει ακριβώς.

Αρχικά είχε παραξενέψει τον άντρα μου το οτι δεν έκανε καμμία αναφορά για ανώδυνο τοκετό. Ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η μαία του.

Επίσης είχα σηνηθίσει απο άλλες φίλες που έτυχε να είμαι μαζί τους σε κάποια απο τα τελευταία ραντεβού τους στους γιατρούς τους, να τους λένε οι μαίες οτι θα πάμε όταν έρθει η ώρα,θα περπατήουμε, θα κάνουμε ντουζ με ζεστό νερό, θα ανεβούμε μερικές σκάλες και θα είναι έτοιμο το μωράκι.

Έχω αγχωθεί πολύ και ξέρω οτι δεν είναι καλό αυτό.

Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω καισαρική χωρίς ιατρικό λόγο. Αλλά δεν ξέρω και τι να σκεφτώ. Σκέφτομαι συνέχεια το πόσα καλά έχει ο φυσιολογικός και το πως προετοιμάζει το μικρό για την ζωή σε σχέση με την ψυχρή καισαρική.

Έχει καμμιά σας, παρόμοια εμπειρία αλλαγής τώρα στο τέλος;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατρυρλησπερα Αννυ. 

Παρομοια εμπειρια δεν εχω αλλα οταν ο γιατρος σας ξεκινησε την κουβεντα για την καισαρικη δεν τον ρωτησατε με ποια αιτιολογια; Εφ οσον δεν υπαρχεει κατι παθολογικο στην εγκυμοσυνη σου πιστευω πως απλα λες "σας ευχαριστω πολυ για την ενημερωση, ομως θελω να γεννησω φυσιολογικα". Ειδικα εαν δεν σου εχει δωσει καποιο παρομοιο δειγμα σε αλλα ραντεβου. Δεν τον ρωτησατε για ποιο λογο με υγιη επιτοκο που επιθυμει φυσιολογικο, και υγιες εμβρυο η καισαρικη αποτελει θεμα προς συζητηση; 

Επεξεργάστηκαν by Romaina
Link to comment
Share on other sites

Ο γιατρός όπως είπα δεν έχει αναφέρει κάτι. Ούτε παθολογικό ούτε τίποτα.

Η μαία κάνει την συζήτηση πιθανώς για να μας έρθει πιο μαλακά. Φυσικά και της έχουμε επισημάνει στις 2 συζητήσεις οτι για ιατρικούς λόγους πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό αλλά ας το αφήσουμε ως ένα ενδεχόμενο που προτιμάμε να μην μας συμβεί. Αυτονόητο αυτό.

Σημαντικότατο θέμα η εμπιστοσύνη που δείχνεις στον γιατρό και είναι κάτι που δεν θέλω να κλωνιστεί την τελευταία στιγμή.

Άλλωστε ποιος ξέρει αν η όποια δικαιολογία αναφερθεί σαν ιατρικός λόγος, όντως θα ευσταθεί. Αλλά αυτό φυσικά είναι θέμα σχέσης ιατρού και εγκυμονούσας που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Ίσως τελικά πρέπει η επιλογή γιατρού να γίνεται ανάποδα...να επιλέγεις μαιευτήριο που υποστηρίζει ομαλές πρακτικές και έτσι να μαθαίνεις ποιοί γιατροί συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα μαιευτήρια.

Link to comment
Share on other sites

 Στην θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο να μιλήσω με τον ίδιο γιατρό. Θα έλεγα" γεια σας, Μιλήσαμε με την μαία και μας παραξένεψε το και το!  Εμείς θα θέλαμε αυτό Κ αυτό. " Και θα περίμενα να ακούσω. Κανονικά τώρα η μαια θα έπρεπε να σας εξηγεί τεχνικές που θα ακολουθηθούν για να υπάρξει φυσικός τοκετός έτσι δεν είναι ;όχι το ανάποδο...

θα έλεγα κ αυτό. 

Πρέπει να σου πω ότι στο δικό μου συνδυασμό γυναικολόγο μαίας ούτε εκεί δεν υπήρξε αυτό  Και δυστυχώς έμεινα απογοητευμένη από την μαία και την γυναικολόγο γιατί ήταν όλα πολύ διακοσμητικά οι προσπάθειες που έγιναν για φυσικό τοκετό . 

Εγώ είχα παρασυρθεί τότε από κάποιες μητέρες που είχαν γεννήσει τυχαία φυσιολογικά όχι με προσπάθεια και με συνεργασία μαίας με τ γυναικολόγο.:-(

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με @belleblue. Ρωτα τον ευθεως και αν δεν σου αρεσουν οι απαντησεις του αλλαξε γιατρο! Ξερω κοπελα σε ιδια θεση με την δικη σου. 39 εβδομαδες και της λεει για καισαρικη. Δεν της αρεσε η συμπεριφορα και τα λεγομενα του γιατρου και αλλαξε γιατρο, με αποτελεσμα να ζησει τον τοκετο οπως επιθυμουσε. Στην θεση σου θα εψαχνα ηδη...δεν θα το ρισκαρα να γεννησω μ'αυτον αφου μου ξινισε..Ειναι κριμα να συμβιβαστεις μια τοσο σημαντικη στιγμη. Μην περιμενεις αλλο! Παρε τον τηλεφωνο, μιλα του και αν νιωθεις οτι σε οδευουν προς καισαρικη φυγε οσο εχεις καιρο! Ακολουθησε το ενστικτο σου που σου λεει οτι κατι δεν παει καλα! 

 

Επισης, να ξερεις οτι το βαρος που βγαζει ο υπερηχος ειναι ενδεικτικο και μπορει να υπαρχουν μεγαλες αποκλισεις.

 

Δες κι εδω 

 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

Επανέρχομαι στο θέμα για να ενημέρωσω για το πως εξελίχθηκε.

Τελικά ο γιατρός μας είπε πως δεν τίθεται θέμα καισαρικής και οτι πάμε για φυσιολογικό.

Οπότε κανονίσαμε στις 40 εβδομάδες και 4 μέρες να πάμε για τεχνητούς.

Ξεκινήσαμε στις 5:30 το πρωί λοιπόν. Μετά απο την παραλαβή κτλπ. έβαλαν την πρώτη δόση στις 8. Γύρω στις 11 ήρθε και η μαία. Απο το καρδιοτοκογράφημα φαινόταν πως είχα έντονες συσπάσεις αλλά πολύ σύντομες.

Μετά απο κάποιο σημείο σε κάθε σύσπαση χαμήλωναν και οι παλμοί της μικρής.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι ήρθε και ο γιατρός. Μας είπε οτι αυτή η πτώση δεν είναι καλή και πως θα πάμε για καισαρική αν συνεχίσει έτσι. Περιμέναμε άλλη μια ώρα και γινόταν το ίδιο.

Ο τράχηλος δεν είχε εξαληφθεί ακόμα και οι συσπάσεις παρέμεναν έντονες αλλά σύντομες.

Πολύ στεναχωρημένη για το πως εξελίχθηκε το θέμα αλλά πολύ χαρούμενη για την μικρούλα μας.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, ήρθε ο γιατρός στις 2 και στις 3 σε έβαλε για καισαρική; :angry: Ραντεβού για καισαρική είχες κορίτσι μου, όχι για φυσιολογικό, αλλά δεν στο είπανε :angry:.

Αλητεία!! Αυτό που έκανε ο γιατρός σου (και το κάνουν ΠΟΛΛΟΙ), είναι αλητεία!

 

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, του τι θα έκανε αν όντως σκόπευε να έχεις έναν φυσιολογικό τοκετό για να μη σε κουράζω.

Ελπίζω να είσαι μονάχα καλά κι εσύ και το κοριτσάκι σας, να μη σε τραυμάτισε, να μη σε κατέβαλε, να αναρρώσεις σύντομα και να χαρείτε η μία την άλλη ολοκληρωτικά :)

Να τη χαίρεστε!!

Link to comment
Share on other sites

Καλη αναρρωση!κ να τη χαιρεσαι!

Προσωπικη εμπειρια δ εχω,αλλα νομιζω οτι γενικα ειναι λιγο αναμενομενο να πεφτουν οι παλμοι με τους τεχνητους.εκεινη την ωρα βεβαια δ θα κατσεις να ασχοληθεις με κτ τετοιο.

Σημασια εχει να ειστε κ οι δυο καλα

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν ηταν προγραμματισμενη η καισαρικη (που απ'οτι φαινεται ηταν), αλλα η ιστορια σου γνωστη και η εξελιξη της αναμενομενη: Γιατρος που βιαζεται και βαζει την εγκυο με τεχνητους πριν κλεισει τουλαχιστον την 41η εβδομαδα. Η εξελιξη συνηθισμενη: Ειτε ειναι ανωριμος ο τραχηλος (πού υπομονη να τον αφησουμε να ωριμασει;) και δεν εξελισσεται ο τοκετος, ειτε το μωρο νιωθει δυσφορια απο την οκυτωκινη, μιας που οι τεχνητοι πονοι ειναι πολυ εντονοτεροι απο τους αυτους που ειναι σχεδιασμενο να αντεχει το σωμα του (παρομοιως και η μαμα). Η εκβαση και στις δυο περιπτωσεις; Καισαρικη τομη. 

Που δεν θα χρειαζοταν αν απλα περιμεναμε και αφηναμε το σωμα μας και το μωρο να κανουν αυτο που ξερουν. Κριμα που δεν ακουσες το ενστικτο σου. Αφου υποψιαστηκες επρεπε να αλλαξεις γιατρο. Σου ειπε ο γιατρος γιατι θα εκανε προκληση; Και μαλιστα στις 40+4;

Με συγχωρεις αν τα γραφω λιγο ωμα, γιατι εισαι και λεχουδακι και ελπιζω να μην σε πληγωσα, απλα εχω αγανακτησει να ακουω την ιδια ιστορια ξανα και ξανα, ενω θα επρεπε να εχουμε παρει το μαθημα μας και να αλλαξουμε εξ'ολοκληρου τακτικες αντιμετωπισης του τοκετου.

 

Να σας ζησει η μικρουλα και ευχομαι να την καμαρωσετε οπως επιθυμει!

 

 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολλοί γιατροί, ξεκινούν λέγοντας ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και τα σχετικά, αλλά δεν κάνουν καμία ενημέρωση, καμία προετοιμασία της μαμάς για την ώρα του τοκετού. Αντ' αυτού, σου λένε οκ για φυσιολογικό, αλλά προγραμματισμένο - κάτι το οποίο είναι από μόνο του αντιφατικό, διότι η πρόκληση τοκετού, είναι από μόνη της μια κακή αρχή για την εξέλιξη ενός φυσικού κολπικού τοκετού. Οι τεχνητοί πόνοι, είναι πιο ισχυροί και ανυπόφοροι από τους φυσικούς. Στους τεχνητούς, η δόση που θα σου βάλουν ορίζει την ένταση του πόνου, ενώ στους φυσικούς, το σώμα σου και το μωρό σου, αυτοκαθορίζουν το ρυθμό και την ένταση ώστε να έχουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται, αυτό που είναι μοναδικό για την κάθε μαμά και το κάθε μωράκι. 

Λόγω του πόνου, του στρες, της έντασης από την όλη διαδικασία, αλλά και της συνεχόμενης παρακολούθησης από καρδιοτοκογράφο, η μαμά επιβαρύνεται όλο και πιο πολύ. Η τακτική είναι, να σου λένε οι γιατροί ή η μαία "προσπάθησε το όσο μπορείς", αλλά στην πραγματικότητα δεν σε βοηθούν καθόλου για να αντεπεξέλθεις στον τοκετό. Κι εσύ μόνη σου κι έρημη, υποφέρεις. Ερχεται κάποια στιγμή ο γιατρός (ή άλλοτε η μαμά υποφέρει τόσο, που ζητά η ίδια ΑΜΕΣΑ να την χειρουργήσουν και να τελειώνει το μαρτύριο) και σου λέει "μειώθηκαν οι παλμοί", κάτι αόριστο αλλά πολύ ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό μας και συνδεδεμένο με την ζωή ή το θάνατο. Οπότε και η μαμά είναι έτοιμη να κάνει την καισαρική της, προκειμένου να μην διακινδυνέψει η ζωή του παιδιού. 

 

Ιδια ιστορία η νύφη μου, ίδια ιστορία μια φίλη μου, ίδια ιστορία η πρώτη μου γιατρός, που την άλλαξα ευτυχώς νωρίς....

 

Διάβασε αυτό: http://www.eutokia.gr/άρθρα/π-ο-υ/πρόγραμμα-ασφαλής-μητρότης-του-παγκό/#.Wapcca17GRs

Μέσα βρίσκονται όλες οι πρακτικές που εφαρμόζονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό και είναι κατηγοριοποιημένες είναι αποδεδειγμένα χρήσιμες για την έκβαση του φυσιολογικού τοκετού, αν είναι αμφίβολο το πόσο χρησιμεύεουν ή αν είναι πρακτικές που είναι αποδεδειγμένα επιβλαβείς και αναποτελεσματικές και πρέπει να εξαλειφθούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...
On 8/18/2017 at 5:43 PM, Sentir...natureza said:

Συμφωνω με @belleblue. Ρωτα τον ευθεως και αν δεν σου αρεσουν οι απαντησεις του αλλαξε γιατρο! Ξερω κοπελα σε ιδια θεση με την δικη σου. 39 εβδομαδες και της λεει για καισαρικη. Δεν της αρεσε η συμπεριφορα και τα λεγομενα του γιατρου και αλλαξε γιατρο, με αποτελεσμα να ζησει τον τοκετο οπως επιθυμουσε. Στην θεση σου θα εψαχνα ηδη...δεν θα το ρισκαρα να γεννησω μ'αυτον αφου μου ξινισε..Ειναι κριμα να συμβιβαστεις μια τοσο σημαντικη στιγμη. Μην περιμενεις αλλο! Παρε τον τηλεφωνο, μιλα του και αν νιωθεις οτι σε οδευουν προς καισαρικη φυγε οσο εχεις καιρο! Ακολουθησε το ενστικτο σου που σου λεει οτι κατι δεν παει καλα! 

 

Επισης, να ξερεις οτι το βαρος που βγαζει ο υπερηχος ειναι ενδεικτικο και μπορει να υπαρχουν μεγαλες αποκλισεις.

 

Δες και εδω

Παντως για να πω και εγω τη γνωμη μου , εχουσα μια καποια γνωμη γιατι εχω βιωσει 3 γεννες . Θεωρητικα δεν εχεις αδικο , ισως θα μπορουσε να ειναι μια γραμμη του γιατρου ή ακομα και καποιων ιατρων που τελικα πιεζουνε με τον τροπο τους για καισαρικη τελικα . Βεβαια η προκληση δεν ειναι παντα εισητηριο σε μια ανευ λογου καισαρικη . Στην κορη μου , 9 χρονια πριν ακριβως , στις 38 μισο βδομαδες και ηδη με διαστολη 2 προς 3 , αποφασησαμε να κανω προκληση . Γεννησα 5 ωρες αργοτερα φυσιολογικοτατα . Χωρις ιδιαιτερη δυσκολια . Ημουνα δευτεροτοκη ομως και σε πολλες περιπτωσεις παιζει το ρολο του . Στο γιο μου 19 μηνες νωριτερα γεννησα και παλι στις 38 βδομαδες φυσιολογικα . Ομως στον μικροτερο μου γιο , 5 χρονια πριν , πιεσα εγω η ιδια το γιατρο για καισαρικη , θα το πω οτι τελικα οτι επρεπε να συμβει για λογους υγειας . Ψυχολογικης φυσεως . Και παλι στις 38 βδομαδες . Ναι ειναι πολυ λυπηρο να γινονται καισαρικες χωρις λογο και ανευ καμιας ουσιας . Ειναι εξαγριωτικο να νοιωθει η νεα μητερα οτι επεσε θυμα εκμεταλευσης απο εναν ιατρο τον οποιο εμπιστευοταν . Καθε γυναικα εχει δικαιωμα να δοκιμασει να γεννησει οπως η ιδια η φυση εχει επιλεξει για να ερχονται τα παιδια στον κοσμο . Οταν φυσικα ολα βαινουν φυσιολογικα . Ομως ειτε με καισαρικη , ειτε με φυσιολογικο τοκετο , σημασια εχει οτι ενα παιδι ηρθε στον κοσμο . Πιστεψτε με οτι , τωρα που βλεπω τα 3 μου παιδια , λιγη σημασια εχει ποιος γεννηθηκε φυσιολογικα και ποιος με καισαρικη .

 

On 8/18/2017 at 5:43 PM, Sentir...natureza said:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Ναι ρε κορίτσια και αν ο γιατρός είχε δει κάτι κ δεν ήθελε να την πανικοβαλει;;Το έχετε σκεφτεί αυτό;;Ναι η πάγια τακτική των περισσότερων είναι παμε με Καισαρική να τελειώνουμε αλλά μην τους βάζουμε ολους στο ίδιο καζάνι..Από τη στιγμή που της έκανε τεχνητούς και οι παλμοί έπεφταν (απ'οσο γνωρίζω) δεν ήταν καλο σημάδι,μπορεί το μωρό να είχε μπλεχτεί.Αν δεν κάνω λάθος με τον ορο το μωρό δέχεται μεγάλη δύναμη απο τις συσπάσεις κ μπορεί να μην μπορουσε να πάρει αρκετό οξυγόνο γι αυτό έπεσαν οι παλμοί.Αν περάσουν 3 ώρες με ορο για τεχνητούς πόνους κ δεν προχωρήσει η διαδικασία πας αναγκαστικά μετά με καισαρική..Και για μένα η μαία κακως που δεν την είχε ενημερώσει απο πιο νωρίς για την όλη διαδικασία.Ναι είχε αποφασίσει να πάει με φτ αλλά έπρεπε για μένα να ήταν ενήμερη απο νωρίτερα για όλες τις επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν και όλες τις λύσεις και όχι 5 μέρες πρίν γεννήσει να της πουν ααα υπάρχει κ η εκδοχή της Καισαρικης..Ίσως ξαναλέω ο γιατρός να είχε δει κάτι και να μην ήθελε να την τρομάξει.. Αυτό δε σημαίνει οτι τον υπερασπίζομαι απλά αναφέρω την εκδοχή του να υπήρχε λόγος που το έκανε..Τώρα αν απλά βαριόταν να περιμένει να γεννήσει η κοπέλα ήταν απλά απαράδεκτος..

 

***Κορίτσι μου να σου ζησει το μωράκι σου!!Να είναι ολα ρόδινα στη ζωή του!!!Καλη ζωή με υγεία!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πρίν από 33 λεπτά , Elfer είπε:

Αν δεν κάνω λάθος με τον ορο το μωρό δέχεται μεγάλη δύναμη απο τις συσπάσεις κ μπορεί να μην μπορουσε να πάρει αρκετό οξυγόνο γι αυτό έπεσαν οι παλμοί.Αν περάσουν 3 ώρες με ορο για τεχνητούς πόνους κ δεν προχωρήσει η διαδικασία πας αναγκαστικά μετά με καισαρική..

 

 

Δεν ισχύει. Εγώ γέννησα φυσιολογικά με πρόκληση μετά από 5 ώρες, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. 

 

 

 

BdmAp3.png

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, Αγγελική2 είπε:

 

 

Δεν ισχύει. Εγώ γέννησα φυσιολογικά με πρόκληση μετά από 5 ώρες, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. 

 

 

Το ότι το μωρό δέχεται μεγαλύτερες συσπασεις είναι γεγονός.Για να καταλάβεις όταν ο τοκετός γίνεται φυσικά η μήτρα συσπάται σε συγκεκριμένα σημεία. Αντιλαμβάνεται τη θέση του μωρού και συσπάται εκεί που πρέπει για να κατέβει το μωρό.Οταν μπαίνει ο ορος οξυτοκινης επειδή είναι φάρμακο δρα σε κάθε ίνα του μυ ανεξαιρέτως.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δυσφορεί το μωρό γιατί δέχεται μεγάλη πίεση από παντού.Επισης, οι συστολές με τον όρο έχουν διαφορετική συχνότητα και διάρκεια απο τις φυσικές και δεν δίνεται η ευκαιρια στο μωρό (και στη μαμά)να ξεκουραστει. Επιπλέον, η μητέρα πονάει περισσότερο για τον ίδιο λόγο.Οσον αφορά τις ώρες, κι εγώ ακούσει να τις έχουν στον ορό πολύ περισσότερο από 3ωρο.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Ίδια ιστορία και για μένα κορίτσια δυστυχώς... μια μέρα πριν την ΠΗΤ με έβαλε με πρόκληση με τράχηλο ανώριμο όσο δεν πάει, μήκος 4,6 εκ. Υπόθετο που δεν έπιασε, ωκυτοκίνη, συσπάσεις, έπεσαν οι παλμοί και...καισαρική. Τα ίδια και τα ίδια. Άργησα αλλά την άλλαξα τη γιατρό τελικά.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Αν περάσουν 3 ώρες με ορο για τεχνητούς πόνους κ δεν προχωρήσει η διαδικασία πας αναγκαστικά μετά με καισαρική.

 

Σε αυτό νομίζω αναφέρεται η Αγγελική, όταν λέει ότι γέννησε κανονικά μετά από 5 ώρες. 

Στο σημείο αυτό θα σε διορθώσω κι εγώ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αν στο έχει πει γιατρός, σε έχει παραπληροφορήσει. Μπορεί να περάσουν και 24 ώρες. Δεν είναι αυτός λόγος για καισαρική. Ισως μπερδεύεσαι με το πρωτόκολλο που λέει ότι αν περάσουν 3 ώρες, από την έναρξη του 2ου σταδίου - της εξώθησης, οπότε και η γυναίκα είναι σε πλήρη διαστολή, τότε αρχίζει να είναι πιο προσεκτικός ο γιατρός και μπορεί να συντρέχουν λόγοι παρέμβασης, προκειμένου να βγει το μωρό, έως και καισαρική.

 

Κατά τα άλλα, είναι ανάποδη η συλλογιστική σου. Διότι αν ο γιατρός είχε δει κάτι, όφειλε να ενημερώσει τους γονείς. Αν είχε σκοπό να κάνουν φυσιολογικό τοκετό, προετοιμάζεις για φυσιολογικό τοκετό και εξηγείς πλήρως τα στάδια και τη διαδικασία, όπως και τις αντιξοότητες που μπορεί να προκύψουν, αλλά είναι διαχειρίσιμες με την βοήθεια της μαίας. Η μαία δεν λειτουργεί αυτοβούλως, αλλά είναι συνεργάτης του γιατρού και από κοινού κι εν γνώση τους, αποφασίζουν πως και πόσο θα ενημερώσουν - βοηθήσουν την επίτοκο να γεννήσει. Οι συγκεκριμένοι δεν το έκαναν ΚΑΘΟΛΟΥ. Η κουβέντα μάλιστα για την καισαρική, δεν μπορεί να θεωρείται προετοιμασία για παν ενδεχόμενο, αν δεν έχει προηγηθεί πλήρης ενημέρωση και κατανόηση της διαδικασίας του φυσικού τοκετού. Τέλος, η έκφραση "πέφτουν οι παλμοί" είναι πολύ αγχωτική και μια χαρά σε τρομαζει, ειδικά όταν δεν υπάρχουν άλλες επεξηγήσεις ή ενημέρωση. Εϊναι η φράση που υπονοεί "το μωρό σταματά να αναπνέει, άρα πεθαίνει", και φυσικά κάθε γυναίκα, πόσο μάλλον στην πρώτη της γέννα και χωρίς γνώσεις, ΦΟΒΑΤΑΙ και αποδέχεται οτιδήποτε - δηλαδή καισαρική, προκειμένου να βγει ζωντανό το μωράκι της. 

 

Θα ήθελα μάλιστα να ξέρω, αν κάποια από αυτές τις δήθεν απλές ενημερώσεις για την καισαρική, περιλαμβάνει και τους κινδύνους και τη θνησιμότητα που μπορεί να έχει μια τέτοια επέμβαση, τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα. Γιατί έχω την εντύπωση, πως η παγιωμένη αντίληψη - την οποία αναπαράγουν οι περισσότεροι γιατροί, θεωρεί την καισαρική ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗ για την υγεία μητέρας και βρέφους. Κάτι το οποίο, είναι επίσης, ψέμα. 

Επεξεργάστηκαν by kine
Link to comment
Share on other sites

 

On ‎2‎/‎9‎/‎2017 at 3:11 ΜΜ, vicky86 είπε:

Δυστυχως στο νοσοκομειο της πολης μου εχουν ενα αυθαιρετο πρωτοκολλο για ολες,40+5μπαινεις με προκληση 

 

Βικυ από ότι γνωρίζω και στα δυο νοσοκομεια της θεσσαλονικης  το πρωτοκολλο είναι το ιδιο. Από ότι μου ειπαν οι μαιες ειχαν παρατηρηθεί πολλοι ενδομήτριοι θανατοι και ετσι αποφασιστηκε.

bGTMp3.png6mSOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Πολυ πιθανο να το εχουν ολα τα δημοσια

Γενικα μετα την 40εβδ θελει πολυ συχνη παρακολουθηση

Κ γω διαβασα οτι με το ζαχαρο που ειχα δ ηταν αναγκη να μπω με προκληση αλλα ο γιατρος που με παρακολουθουσε δ ηθελε να με αφησει αλλες 10μερες

Κ δ εχουμε κ την πληθωρα επιλογων στην επαρχια

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, kine είπε:

 

Σε αυτό νομίζω αναφέρεται η Αγγελική, όταν λέει ότι γέννησε κανονικά μετά από 5 ώρες. 

Στο σημείο αυτό θα σε διορθώσω κι εγώ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αν στο έχει πει γιατρός, σε έχει παραπληροφορήσει. Μπορεί να περάσουν και 24 ώρες. Δεν είναι αυτός λόγος για καισαρική. Ισως μπερδεύεσαι με το πρωτόκολλο που λέει ότι αν περάσουν 3 ώρες, από την έναρξη του 2ου σταδίου - της εξώθησης, οπότε και η γυναίκα είναι σε πλήρη διαστολή, τότε αρχίζει να είναι πιο προσεκτικός ο γιατρός και μπορεί να συντρέχουν λόγοι παρέμβασης, προκειμένου να βγει το μωρό, έως και καισαρική.

 Oχι δε μου το έχει πει κάποιος γιατρός οποτε το λεω με κάθε επιφύλαξη γτ δεν το γνωρίζω (και γενικά σε όλο το ποστ μου από την αρχή λέω ότι είναι δική μου άποψη, για αποφυγή παρεξηγήσεων,δεν έχω καμία επιστημονική γνώση παρά μόνο ότι έχω διαβάσει στο ίντερνετ) .Πιθανότατα να ίσχυε στη δική μου περίπτωση που ενώ είχαν ξεκινήσει συσπάσεις και γενικά η διαδικασία τοκετού ξαφνικά σταμάτησε και μετά απο 12 ώρες προσπάθειας και αναμονής μου είπε η γιατρός οτι πάμε σε τεχνητούς κ αν μέσα στο 3ωρο δεν έχουμε αποτέλεσμα πάμε αναγκαστικά με καισαρική (αλλά ούτε προγραμματισμένο ηταν και η γιατρός ήταν όλο το διάστημα εκεί μαζί με εμένα).

 

Όσο για την ανάποδη λογική μου,δεκτό απλά εξέφρασα μια διαφορετική άποψη μόνο κ μόνο για να μην δικασουμε κατευθείαν τον γιατρό χωρίς να έχει ακουστεί και συζητηθεί μια 2η άποψη.. (οκ,η λογική βέβαια λέει ότι εκείνος το είχε προγραμματίσει στο μυαλό του,απλά είπα.. :-P  )

 

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Το ότι το μωρό δέχεται μεγαλύτερες συσπασεις είναι γεγονός.Για να καταλάβεις όταν ο τοκετός γίνεται φυσικά η μήτρα συσπάται σε συγκεκριμένα σημεία. Αντιλαμβάνεται τη θέση του μωρού και συσπάται εκεί που πρέπει για να κατέβει το μωρό.Οταν μπαίνει ο ορος οξυτοκινης επειδή είναι φάρμακο δρα σε κάθε ίνα του μυ ανεξαιρέτως.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δυσφορεί το μωρό γιατί δέχεται μεγάλη πίεση από παντού.Επισης, οι συστολές με τον όρο έχουν διαφορετική συχνότητα και διάρκεια απο τις φυσικές και δεν δίνεται η ευκαιρια στο μωρό (και στη μαμά)να ξεκουραστει. Επιπλέον, η μητέρα πονάει περισσότερο για τον ίδιο λόγο.Οσον αφορά τις ώρες, κι εγώ ακούσει να τις έχουν στον ορό πολύ περισσότερο από 3ωρο.

¨΄Εχεις δίκιο σχετικά με την πρόκληση. Αναφερόμουν στο γεγονός ότι μετά το 3ωρο δεν πας οπωσδήποτε για καισαρική, όπως αναφέρθηκε. Οι πόνοι για να είμαι ειλικρινής δεν μου φάνηκαν τόσο ισχυροί. Βέβαια από κάποια στιγμή και μετά έκανα επισκληρίδιο που με βοήθησε να συνεργαστώ με τον γιατρό και την μαία. 

 

BdmAp3.png

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω λοιπόν και την δική  μου εμπειρία από την πρώτη μου γέννα.... 

Με πιάνουν οι πόνοι γύρω στις 4 τα ξημερώματα και κατά τις 6 που είχαν γίνει πιο συχνοί ενημερώνω τον γιατρό μου. Μου δίνει ραντεβού μία ώρα μετά στο μαιευτήριο. Μπαίνω, με ετοιμάζουν κι ελέγχουν διαστολή η οποία ήταν μικρή.

Να σημειώσω ότι είχα καταστήσει σαφές στον γυναικολόγο μου ότι δεν κάνω καισαρική σε καμία περίπτωση, παρά μόνο αν κινδυνεύει το μωρό. Και ήταν κάτι που το επαναλάμβανα σε κάθε μας συνάντηση.

Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα που έβλεπαν ότι η διαστολή δεν προχωρούσε, αποφασίζουμε από κοινού να μου χορηγηθεί ορός προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να μην ταλαιπωρούμαστε εγώ και το μωρό. Η διαστολή αρχίζει και γίνεται μεγαλύτερη αλλά όχι ικανοποιητική για να προχωρήσουμε σε εξωθήσεις. Τελικά μετά από 1-2 ώρες η διαδικασία έχει κολλήσει κι εγώ έχω αρχίσει να πρήζω τον γιατρό ότι αν είναι καλά το μωρό δεν θέλω καισαρική. Είχε πάει μεσημέρι κι εγώ δεν έλεγα να γεννήσω αλλά δεν με ένοιαζε από την στιγμή που ήθελα φυσιολογικό τοκετό. Φαντάζοαμι πόσο εκνέυρισα τον γιατρό μου που μου είπε κάποια στιγμή ότι η δουλεία του είναι να ξεγεννάει τις γυναίκες και όχι να τις χειρουργεί. Οπότε μου είπε πως δεν είχε σκοπό να με πάει για καισαρική για να τελειώνει, αλλά να με κρατήσει για όσο χρειαστεί μέχρι να γεννήσω φυσιολογικά. Με την προυπόθεση πάντα ότι όλα ήταν καλά με το μωρό.

Το μεσημέρι σταματάει να μου χορηγεί ορό, καθώς όπως είπε την δουλειά του θα συνέχιζε να την κάνει και για τις επόμενες ώρες. Με ανέβασε στο δωμάτιο και τελικά γέννησα την επόμενη μέρα το πρωί ύστερα από 26 ώρες! Έφερε στον κόσμο την κόρη μου, υγιέστατη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Είχα κάνει και επισκληρίδιο που με βοήθησε απίστευτα να συνεργαστώ μζί του στις εξωθήσεις, ύστερα από όλες αυτές τις ώρες.

Με άλλα λόγια, αν ο γιατρός δεν υπολογίζει την βολή του, υποστηρίζει την επίτοκη για όσο χρειαστεί και την βοηθάει να γεννήσει φυσιολογικά. Πάντα με την προυπόθεση ότι το μωρό δεν κινδυνεύει.  

 

¨οπως καταλαβαίνετε η 2η γέννα ήταν για μένα παιχνιδάκι .......

 

BdmAp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα/καλησπέρα,

Βρίσκομαι στην 39η-40η εβδομάδα. Ο μπέμπης μου έχει βολευτεί και δε λέει να κατέβει με τίποτα :-P:-P πριν δυο-δυόμιση εβδομάδες που πήγα στο γιατρό για μέτρηση ήταν ήδη 3κιλά και 400 γραμμάριο, ζωή να έχει :-P πήγα χθες στο νοσοκομείο να δούμε σε τι φάση βρισκόμαστε και το χαρακτήρισε ως μεγάλο μωρό, αλλά όχι με τηβ αρνητική έννοια, δηλαδή μεγάλο μωρό που ίσως έχει πρόβλημα! Μου συστησε γι' άλλη μια φορά πολύ περπάτημα και επαφές μπας και θελήσει να κατέβει μέχρι την Κυριακή, που είναι και η πητ μου. Εδώ και πολλούς μήνες τον ρωτάω αν πάμε για φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική και μου ξεκαθάρισε ότι πάμε για φυσιολογικό διότι δεν υπάρχει λόγος καισαρικής! Είπαμε χθες, αν δεν έχουν σπάσει τα νερά, να πάω την Κυριακή το βράδυ στο νοσοκομείο, να δούμε πώς πάει κι αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, τη Δευτέρα το πρωί θα μου βάλουν τεχνητούς πόνους. Τον ξαναρώτησα αν παίζει το ενδεχόμενο καισαρικής και μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος. Να πω επίσης ότι ο συγκεκριμένος γιατρός όταν η μαμά μου ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδι (στον αδερφό μου) ακολούθησε την ίδια τακτική και δεν πήγε με καισαρική. Δηλαδή, δεν είχε κατέβει μέχρι την πητ, όπου και την πήρε μέσα με τεχνητούς πόνους και γέννησε φυσιολογικά μετά από κάποιες ώρες. Αυτό το διευκρινίζω γιατί είδα πιο πάνω ότι μερικοί γιατροί λένε τα ίδια αλλά με σκοπό την καισαρική. 

Έχω όμως στο μυαλό μου και το παράδειγμα του γιατρού της θείας μου που την έβαλε μέσα την τελευταία ημερομηνία, της έσπασε εκεί τα νερά, όμως, ενώ πήγαιναν για φυσιολογικό τοκετό, της έκανε καισαρική γιατί η μικρή είχε αρχίσει να στεγνώνει.

 

Μετά από αυτά που σας παρέθεσα, ποια είναι η γνώμη σας; περπάτημα κάνω, αλλά γύρω στο ένα χιλιόμετρο τη μέρα, γιατί ο μπέμπης είναι πολύ βαρύς και νιώθω το γόνατό μου να πετάγεται μετά απο κάποια ώρα. Επαφές έχω κανονικότατα, ουσιαστικά ποτέ δεν σταματήσαμε. Υπάρχει όμως κάτι πιο δραστικό για να κατέβει;;; και χορό κάνω μέσα στο σπίτι και δουλειές του σπιτιου και όλα αλλά δεν κατεβαίνει!!!! Τι μου προτείνετε;;

Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...