kine

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  792
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  25

kine last won the day on Ιούνιος 16

kine had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

493 Good

Περισσότερα για την/τον kine

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.245 εμφανίσεις προφίλ
 1. Εκτός κι αν είσαι άυπνος για μερικά χρόνια στο κάθε παιδί. Οπότε εκεί το θυμάσαι. Οι κανόνες του θηλασμού που παραθέτεις είναι μια χαρά και πολύ βοηθητικοί ως μπούσουλας για μια νέα μητερα. Στην πράξη μπορεί να υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση από τον κανόνα γιατί κάθε παιδί διαφέρει και ως προς την συχνότητα και ως προς την ποσότητα και ως προς τον τρόπο. Μην απολυτοποιείς έναν οδηγό και ακυρώνεις οτιδήποτε αποκλείει από τον κανόνα, ως άρρωστο ή αναληθές. Σου ξανα έγραψα ότι γνωρίζω προσωπικά νεογέννητα που κοιμούνται πολύ περισσότερο και δεν ξυπνούν ανά 2-3 ώρες. Μέχρι και νεογέννητο με 10-12 ώρες σερί βραδινού ύπνου έχω στον κύκλο μου. Η δικη μου μητέρα μου έχει πεις ότι μέχρι τους 6 μήνες κοιμόμουν 6 ώρες σερί. Μετά έγινα πιο ανήσυχη στον ύπνο. Κάτι που το γνωρίζω κι από άλλα παιδιά που ξεκινάνε με πολύ καλούς ύπνους ως βρέφη και γίνονται πιο ανήσυχα μετά τους 6 μήνες (ίσως λογω στερεών τροφών και πεπτικού, ίσως και όχι).
 2. @ΑΡΓΚ υπερβάλεις. Ξέρω αρκετά νεογέννητα και βρέφη μερικών μηνών που κοιμούνται σερί. Μέχρι και 12ωρο σε μερικών ημερών. Και δεν είχαν ίκτερο και δεν κινδύνευσαν να πεθάνουν. Προφανώς ο γονιός που του συμβαίνει αυτό το θαύμα, μπορει την πρώτη φορά να ανησυχήσει, να το ξυπνήσει, να δοκιμάσει να το θηλάσει. Την δευτερη, την τρίτη, την πέμπτη, που βλέπεις ότι το παιδί απλά κοιμάται κι εσύ το ξυπνάς χωρίς λόγο, σταματάς. Υπάρχουν κι αυτά τα παιδιά. Που κοιμούνται.
 3. Εμείς έτσι κι αλλιώς μαζί κοιμόμασταν πάντα. Δεν είναι ότι ήθελε πιο πολύ επαφή και δεν την είχε. Υπνο, μπάνιο, τουαλέτα, τα πάντα μαζί. Δεν μπορουσε να σταθεί μακρυά μας, ούτε καν σε απόσταση από εμάς. Μιλάμε για έντονο άγχος και στεναχώρια, όχι απλά "θέλω αγκαλιά".

 4. Διαφημίσεις


 5. Εμένα πάλι η μάνα μου λέει ότι ήμουν καλόβολο μωρό και κοιμόμουν 6ωρο σερί και μάλιστα της έκανε τόση εντύπωση, που ερχοταν πάνω από την κούνια να δει αν αναπνέω. Το πρώτο της παιδί, δεν κοιμόταν καθόλου. Εγώ ήμουν δεύτερη. Είχε να συγκρίνει. Ως προς την θεματοθέτρια, σου προτείνω να αφήσεις την γκρίνια και την αυπνία στην άκρη και να παρατηρήσεις αν το παιδί είναι ξεκούραστο μετά τον ύπνο. Εσένα δηλαδή μπορεί να σου φαίνεται λίγο και να μην έχεις ξεκούραση, αλλά για να πεις αν το παιδί είναι υπερβολικά γκρινιάρικο, κι όχι σαν κάθε ανήσυχο μωράκι, προσπάθησε να παρατηρήσεις και να εκτιμήσεις πώς αισθάνεται το ίδιο. Ξυπνάει με χαμόγελο και διάθεση να παίξει ή ξυπνάει με κλάματα, ανήσυχο, με έντονη δυσφορία και στην συμπεριφορά και στο πρόσωπο; Απολαμβάνει τα παιχνίδια, το στήθος, τη βόλτα, την αγκαλιά σου; Η΄σου ζητάει μια το ένα, μια το άλλο και δεν απολαμβάνει τίποτα; Είναι απλώς δραστήρια και περίεργη και απαιτητική (αν δεν δώσεις αυτό που θέλει κλαίει και γκρινιάζει) ή ενώ είναι ήρεμη και μια χαρά, στα καλά καθούμενα αρχίζει να διαμαρτύρεται, μορφάζει, κλαίει, χωρίς αίτημα - απλά φαίνεται να δυσφορεί; Παράδειγμα: η κόρη μου δεν κοιμόταν μέχρι πρόσφατα. ο γίος μου δεν κοιμάται επίσης. Η διαφορά τους: αυτή όταν ξυπνούσε ήταν πάντοτε χάλια, ξυπνούσε με κλάματα, φωνές και ουρλιαχτά, ταλαιπωρημένη αντί για ξεκούραστη. Αυτός ξυπνάει με κόκκινα μάγουλα, χαμογελαστός και κεφάτος, έτοιμος για παιχνίδια και αγκαλιές. Κι αυτός γκρινιάζει, φωνάζει και απαιτεί όλη μέρα και δεν με αφήνει να κοιμηθώ λόγω πολλών ξυπνημάτων, αλλά το παιδί δεν είναι ταλαίπωρο. Οταν παίρνει αυτό που θέλει, χαίρεται. Σαν αίσθηση δηλαδή, είναι πασιφανές, ποιος είναι καλά και ποιος όχι. Η κόρη μου, ακόμη και τώρα 4 ετών, όταν δεν είναι καλά, μπορεί να μην γκρινιάζει και να κλαίει, αλλά είναι σκυθρωπή και κακόκεφη. Προσπάθησε να εκτιμήσεις την κατάσταση του παιδιού, ανεξάρτητα από την δική σου κούραση. Να ξεμπερδευτείς με το αν έχει κάτι το παιδί ή αν το πρόβλημα είναι η έλλειψη βοήθειας από το περιβάλλον σου.
 6. κι εμείς είδαμε διαφορά μετά το περπάτημα και με την ομιλία. Βοηθά το παιδί να έχει σωματική αυτονομία και να μπορεί να εκφράζεται πιο άμεσα και κατανοητά. Αλλά δεν σημαίνει ότι σταμάτησε η δυσφορία που προκαλεί την γκρίνια. Απλά το παιδί και ο γονιός έχουν περισσότερα εργαλεία για να την διαχειριστούν.
 7. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι η έκτακτη ανάγκη (καραντίνα, μέτρα προστασίας κτλ) έληξε. Αυτή την στιγμή δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν δούμε νέα κρούσματα, θα συντρέχει. Δεν το ξέρουμε αυτό. Η καραντίνα είναι ένα προσωρινό μέτρο. Λήφθηκε, εκτελέστηκε, είχε και επιτυχία για κάποιος, ίσως όχι για κάποιους άλλους, αλλά σε κάθε περίπτωση τελείωσε. Και τώρα συνεχίζουμε. Αυτό συμβαίνει. Τίποτε άλλο. Σε ότι αφορά τις κοινωνικές ανισότητες, αν νόμιζες ότι ήρθε ο μεσίας πολιτικός για να φέρει κάτι νέο, έκανες απατηλά όνειρα. Ανισότητες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και ο μεσίας πολιτικός της σεζόν, δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό απ΄ ότι συνέβαινε μέχρι χθες: θα ευνοεί τους δικούς του και θα ξεχνά στα αζήτητα όλους τους άλλους, θα κάνει δημόσιες εξαγγελίες για τις εντυπώσεις και θα υλοποιεί το 1/100 από όσα υπόσχεται...τίποτε το νέο δηλαδή.
 8. Ο παιδικός επιλέχθηκε επειδή είδαμε ότι αποζητά τα συνομίληκα παρόλο που δεν μπορεί να συσχετιστεί μαζί τους άμεσα. Βρήκαμε έναν παιδικό που να μπορεί να το κατανοήσει αυτό και να έχει πολλές εναλλακτικές στις μεθόδους προσαρμογής και οι παιδαγωγοί να διαθέτουν και χρόνο και υπομονή και κατανόηση. Παρά την ελάχιστη εμπλοκλή της με συνομίληκα, η ίδια αποκόμησε πλούσια εμπειρία και αυτό έγινε άμεσα αισθητό στην αλλγή συμπεριφοράς που είχαμε σπίτι. Δυστχώς λόγω κορονοϊού, χάσαμε αυτό το πλεονέκτημα.
 9. τέλειο...δεν μας έχει συμβεί ακόμη! χαχα... Δεν χρησιμοποιώ fb . Διαβάζω διατροφολογία κι αντίστοιχο υλικό αλλά αυτή την σύνδεση δεν την έχω βρει πουθενά. Αν θέλεις να μου στείλεις την ομάδα που λες, να δω το υλικό τους, έτσι από περιέργεια. Αυτή την στερητική δίαιτα την ξεκίνησα όταν ήμουν περίπου 6μηνών, με αφορμή την δυσκοιλιότητα που είχα από νωρίς και δεν υποχωρούσε με κανέναν τρόπο, ότι κι αν δοκίμασα. Η κρεατοφαγία βοήθησε κια σε αυτό. Μέχρι να γεννήσω, ήμουν στην καλύτερη φυσική κατάσταση που έχω υπάρξει ποτέ. Ξεκούραστη μέσα σε 6 ώρες ύπνου (με ξυπνήματα λόγω της μεγάλης αλλά ελάχιστα). Κοιμόμουν 12 κι 6 το πρωί ήμουν στο πόδι, ξεκούραστη και δυνατή. Ετρωγα μία φορά την ημέρα γιατί απλά δεν πεινούσα καθόλου και ήμουν μια χαρά. Το παιδί γεννήθηκε φυσιολογικά, χωρίς παρεμβάσεις, στο σπίτι και ζύγιζε όσο και το πρώτο παιδί. Θήλασε κανονικά και συνέχισε την ανάπτυξη του κανονικά. Θα ήταν πιο σοφό να το έκανα εκτός εγκυμοσύνης, αλλά μιας και η αλλαγή αυτή, μόνο με βοήθησε, δεν μπορώ να την κρίνω ώς αρνητική. Γενικά πάντως, θεωρώ πως η περίοδος της εγκυμοσύνης, δεν είναι η καταλληλότερη για πειραματισμούς. Αλλά λόγω δυσκοιλιότητας, ήμουν απελπισμένη να δώσω μια λύση και αυτή ήταν η τελευταία που δεν είχα δοκιμάσει.
 10. Γαλακτοκομικά και σόγια οκ. Το μοσχάρι πώς κολλάει με τα άλλα δύο; Τα συνδέεις κάπως; Σε καθοδηγεί γιατρός; Εχώ ξεκίνησα αφαιρώντας ζάχαρη από την διατροφή και καφέ. Με βοήθησε στο στομάχι. Μετά αφαίρεσα τα άλευρα. Εκανα πολλά μπρος πίσω με εναλλαγές. Τελικά έκανα ας πούμε restart διατροφικό. Εκανα την απόλυτα στερητική δίαιτα: Μονοφαγία κρέατος-λίπους για λίγες ημέρες. Είδα απίστευτη βελτίωση στο στομάχι και την πέψη γενικά. Μετά άρχισα να εισάγω ένα ένα διάφορα φαγητό και ανάλογα με το πόσο καλά τα διαχειρίζομαι, τα τρώω ή τα αποφεύγω. Μετά από κάποιους μήνες, ξαναδοκιμάζω πράγματα που με ενόχλησαν νωρίτερα.
 11. Από τα χριστούγεννα είδαμε πραγματική αλλαγή, όταν έφυγε το αλεύρι τελείως από τα κυρίως γεύματα. Εχει δυο χρόνια που ξεκίνησα διατροφικές αλλαγές, σε εμένα, για άλλους λόγους υγείας και τελικά είδα μεγάλη ανακούφιση στους πόνους που είχα στο στομάχι, στην παλινδρόμηση τη δική μου, το φούσκωμα και την εξάντληση που είχα μονίμως. Προσπαθούσαμε οπότε να τρώμε όλοι, σπιτικό φαγητό και να μειώσουμε συσκευασμένα, λόγω συντηρητικών, ζάχαρης και σπορέλαιων. Κάποια στιγμή, άρχισε να έχει ξαφνικά τρομερό ρέψιμο, φουσκωμένη κοιλιά σαν τα παιδάκια της αφρικής και αέρια συνεχόμενα όλη την μέρα και τη νύχτα. Ρωτήσαμε τη γιατρό και μας είπε ότι ίσως είναι γαστρεντερίτιδα και να τις δίνουμε ρύζι, πατάτα βραστή κτλ, μαλακές τροφές. Το κάναμε για μερικές εβδομάδες αυτό, αλλά ούτε επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα (ώστε να πεις ότι έκανε τον κύκλο της η γαστρεντερίτιδα- εμετός, διάροια), ούτε υποχώρησαν καθόλου. Ταυτόχρονα άρχισε να ενοχλείτε και με την αγκαλιά και με οποιαδήποτε κίνηση την πίεζε έστω και λίγο στην κοιλιά. Και λογικό, είχε πολύ αέρα μέσα και φαινόταν. Είχαμε πρωινό, ζυμωμένο από μένα ψωμί ολικής άλεσης με φυσικό προζύμι, μέλι και ταχίνι. Αφαιρέσαμε το ψωμί, μετά αφαιρέσαμε και το ταχίνι, αλλά αντικαταστάθηκε με σπιτικό τραχανά. Οταν τελικά αλλάξαμε και τον τραχανά και είπαμε να δοκιμάσουμε πράγματα ζωικά. Βούτυρο, Αυγό, τυρί, γιαούρτι, κρέας, ίσως και παρασκευές με ξηρούς καρπούς. Το μεσημεριανό μόνο ζωικό, είτε σούπες, είτε φούρνο, με λίγη πατάτα ή και καθόλου και ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ. Μέσα σε λίγες μέρες άνοιξε η όρεξη της τρομερά. Μα ζητούσε πρωί μεσημέρι βράδυ το κυρίως γεύμα και έτρωγε μερίδες ενηλίκου (από κει που τα γεύματα ήταν 3-5 μπουκιές). Σήμερα για να καταλάβεις, πρωινό έφαγε (ζήτησε και έφαγε), κότσι! Μετά από 1μιση μήνα, χαλάρωσα κι άρχισα να δίνω και λίγο παραπάνω φρούτα και κανένα γλυκό το απόγευμα. Ε, όσο χαλάρωσα εγώ, τόσο χαλάρωσε και η όρεξη της κι άρχισε πάλι να γίνεται μίζερη με το φαγητό, να μελετάει 30 ώρες την μουκιά της, να ζητάει φρούτα ή γλυκό και να δυσανασχετεί με το φαγητό. Μόλις το ξαναμάζεψακαι είπαμε ΕΝΑ γλυκό την ημέρα κι αυτό το απόγευμα, μετά το κυρίως γεύμα και φρούτα μόνο εφόσον έχει φάει φαγητό κι όχι λίγο πριν τα γεύματα, έχει αρχίσει και τρώει πάλι. Ο ύπνος βελτιώθηκε, σταμάτησε να διαμαρτύρεται συνέχεια για ενοχλήσεις, τα ρεψίματα σταμάτησαν, η κοιλιά είναι σαφώς πιο μαζεμένη, αν και ακόμη έχει φούσκωμα. Πήρε βάρος μέσα σε έναν μήνα, ενώ ήταν στάσιμη δυο χρόνια. Η διαφορά στον ύπνο είναι βέβαιη. Αλλωστε όταν θα φάει κέικ ή παστίτσιο 2-3 μέρες, αμέσως αρχίζουν οι ενοχλήσεις και ο κακός ύπνος επανέρχεται. τι αποχή κάνεις;
 12. Κι εμείς το αντιπετωπίζαμε. Πλέον έχει βελτιωθεί πολύ. Από τα 2μιση άρχισε να ξυπνάει 3-5 φορές και σιγά σιγά πιο αραιά. Αυτό που όντως την ενοχλούσε ήταν στομαχικές διαταραχές. Παλινδρόμηση, φούσκωμα, ξινίλες κ.α. Από πειραματισμούς με την διατροφή κι αφού το πράγμα είχε χειροτερέψει πολύ, είδαμε βελτίωση, όταν εξαλείψαμε συσκευασμένες τροφές και μειώσαμε το δυνατόν το αλεύρι και τα δημητριακά από την διατροφή.
 13. Ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα και δεν είναι η δασκάλα ή η τάξη. Τα προβλήματα που έχει το παιδί με την επαφή/εμπλοκή μέ άλλους ανθρώπους, τα έχω ζήσει 4 χρόνια, τα έχω καταγράψει, τα έχω μελετήσει και έχω απευθυνθεί και σε ειδικούς για να με βοηθήσουν. Ελάχιστα πράγματα βοηθούν, αν και υπάρχει πρόοδος. Δεν ξέρω αν αυτή η πρόοδος φτάσει και τις ημερομηνίες έναρξης του σχολικού έτους. Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα, αν τελικά θα μπει σε τάξη του χρόνου. Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά: είτε να είναι διαμάντι η νηπιαγωγός, είτε να μπορέσει το παιδί, είτε να είναι ανέτοιμη αυτή και τυπική η νηπιαγωγός και να μην καταφέρει να περάσει από την πόρτα του σχολείου. Σε αυτό το τελευταίο σενάριο, θέλω να ξέρω τί συνεπάγεται το μετά, αλλά μάλλον όλα τα παιδιά είναι συμφιλιωμένα με τον αποχωρισμό (όσο και να τους κοστίζει) και δεν χρειάστηκε να μάθουμε το μετά.
 14. Στην αρχή κι εγώ διάβαζα και λάμβανα υπόψιν όσα καταθέτουν. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα που κατέχω καλύτερα και όταν είδα πώς διαχειρίζονται αυτά τα συγκεκριμένα, κατάλαβα την τσαπατσουλιά (για να μην πω ότι γίνεται εκ προθέσεως). Συγνώμη, δεν έχω τον χρόνο να βρω τα συγκεκριμένα θέματα και να αναπτύξω τα λάθη τους. Πάντως το zougla.gr είχε εκθέσει την δική τους απάτη, καταγγέλωντας ότι δηλώνουν δημοσιογράφοι ενώ δεν είναι, παραθέτοντας τα στοιχεία που είχαν για την κατηγορία. Προσωπικά έχω διαπιστώσει και μια πολιτική τοποθέτηση στον τρόπο που παρουσιάζουν τα θέματα. πχ. Στο θέμα με την εικόνα από την Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και τον κόσμο να συνωστίζεται, σε περίοδο καραντίνας, ενώ επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση και η βόλτα του σκύλου. Δεν ασχολήθηκαν με το αν ήταν ή όχι αληθής η "είδηση" περί συνωστισμού. (που είναι και ο λόγος του ρεπορτάζ - ο συνωστισμός). Ασχολήθηκαν με το αν ήταν κατασκευασμένο το βίντεο. Πήραν λοιπόν συγκεκριμένες κατηγορίες περί κατασκευασμένου βίντεο που κυκλοφόρησαν και τις "ανέλυσαν" αποδεικνύοντας ότι, η λήψη ήταν όντως τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Και έτσι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι όποιος λέει ότι, το κανάλι που έβγαλε το ρεπορτάζ, ψεύδεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις, να ενισχύσει στους πολίτες ότι υπάρχει ανευθυνότητα "κάποιων απείθαρχων" πολιτών κτλ και να δώσει άλλοθι στον κλείσιμο της παραλίας, είναι συνωμοσιολόγος! Οποιος ξέρει την παραλία, βλέποντας την εικόνα, βγάζει μάτι ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό που βλέπει. Αν δεν είσαι όμως γνώστης του αντικειμένου, μπορεί να πεις "είναι φωτομοντάζ" ή είναι "ψεύτικο" γιατί δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις να καταλάβεις με ποιον τρόπο αλλοιώνεται η εικόνα που βλέπεις. Οι κύριοι αυτοί λοιπόν, ανέλυσαν ωραιότατα πιο κάτω ότι γίνεται παραμόρφωση της εικόνας με zoom κι ότι ενώ ο κόσμος είναι διάσπαρτος σε ΟΛΟ το μήκος της παραλίας, η εικόνα τους δείχνει να περπατάνε ο ένας πάνω στον άλλο. Μάλιστα λένε πιο κάτω, ότι με τους υπολογισμούς τους, αντιστοιχούν 135τμ. στον ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ!! Αρα; Είναι συνωστισμένος ο κόσμος στην παραλία; Είναι ακριβές το ρεπορτάζ του καναλιού που καταγγέλει συνωστισμό; Αλλωστε, το βίντεο αυτό, χρησιμοποιήθηκε ακριβώς για να αποδείξει ότι ο κόσμος ΣΥΝΩΣΤΙΖΕΤΑΙ!!! Και καταλήγει: Το βίντεο που προβλήθηκε στο OPEN στις 30-3-2020 ήταν πραγματικό ζωντανό (live) ρεπορτάζ. Η λήψη ζουμ δημιούργησε εικόνα πυκνότητας. Ο ισχυρισμός ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο είναι ψευδής. Στην δεύτερη πρόταση βρίσκεται το αντικείμενο της όλης συζήτησης, το οποίο καλύπτουν επιδέξια, κάνοντας χρήση ορολογίας (εικόνα πυκνότητας). Η πρώτη και τελευταία πρόταση δηλώνει ότι το ρεποράζ ήταν ακέραιο ως προς την είδηση που πρόβαλε (πράγμα ψευδές). Στην μέση, χάνεται σαν μικρό σχόλιο, η πραγματική απάτη. Και δυστυχώς η πλειοψηφία των αναγνωστών, διαβάζει τίτλους και συμπεράσματα, όχι όλη την ανάλυση. Και εν προκειμένω, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός αλλά και γνώστης τεχνικών για να καταλάβεις ότι σε εξαπατούν, φανερώντας με επιδέξιο τρόπο, την απάτη. Θα έπρεπε να πουν FAKE NEWS : η παραλία είχε ελάχιστο κόσμο την συγκεκριμένη μέρα. Το ρεπορτάζ του καναλιού είναι παραπλανητικό. Αντ' αυτού χρησιμοποίησαν όλα τα αληθή στοιχεία για να παραπλανήσουν. Κι επειδή δεν είναι άσχετοι για να δικαιολογηθούν για αστοχία, είναι κακόβουλοι και τους κατηγορώ για πολιτική προπαγάνδα και ανύπαρκτη δεοντολογία. Αν είναι δηλαδή δημοσιογράφοι.
 15. @Belmar καλά τα λες. Κι εγώ τις ίδιες απορίες έχω. Για την ακρίβεια δεν περίμενα τόσο υψηλές τιμές στην καμπύλη, γιατί αυτή την φορά ήταν ακόμη χειρότερες, απ' ότι στην εγκυμοσύνη. Αυτό που σκέφτομαι, είναι ότι ίσως δεν είχα κάνει καλή προετοιμασία, πριν την εξέταση. Διατροφική προετοιμασία. Διότι και με το μηχανάκι, έπαιρνα χειρότερες μετρήσεις σε συγκεκριμένα είδη, που μετά από κάποιον καιρό βελτιώθηκαν . Σκέφτομαι ότι ίσως θα έπρεπε να την επαναλάβω την καμπύλη, αλλά αφενός δεν ξέρω αν θα το δεχτεί ο γιατρός κι αν το αποδέχεται το σύστημα συνταγογράφησης εξετάσεων και αφετέρου, ακόμη κι αν δεν είναι τοοοοοοσο υψηλές οι τιμές, είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια.
 16. @Έσπερος δεν σε καταλαβαίνω. Εσύ τι περιμένεις; Να ανοίξουν όλα αλλά να μην σχετίζεται κανείς με κανέναν; Για πάντα; Σταδιακό άνοιγμα έγινε, σταδιακή έξοδος από τα σπίτια, σταδιακή άυξηση των αλληλοσυσχετισμών και φυσικά ναι μεν στις δομές θα μπουν συγκεκριμένοι όροι, αλλά στην κοινωνική ζωή αυτοί καταργούνται. Εχουν ανοίξει οι καφετέρειες ρε παιδιά! Τί νόημα βγάζετε δηλαδη από όλο αυτό; Ανοίγουν γιατί θεωρείται ασφαλές να συναναστρεφόμαστε (εφόσον δεν προκύπτουν νέα κρούσματα). Αλλιώς δεν καταλαβαίνω τί υποτίθεται ότι κάνουμε. Φυσικά και θα πάμε στην παιδική χαρά μόλις ανοίξει. Στον δήμο μας είναι κλειδωμένες. Σε περιφερειακούς δήμους, που δεν είναι με κάγκελα και κλειδαριές, είναι ανοιχτές (μάλλον απλά δεν ασχολήθηκε ο δήμος) και ο κόσμος πηγαίνει. Δεν θα έπρεπε; Τα καφέ γιατί άνοιξαν δηλαδή; Παρέες παρέες δεν θα κάθονται στα μαγαζιά; Γιατί να μην πάμε στις παιδικές χαρές;