kine

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  855
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  25

kine last won the day on Ιούνιος 16 2020

kine had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

579 Good

Περισσότερα για την/τον kine

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.456 εμφανίσεις προφίλ
 1. Αναποτελεσματικά Οπότε ΔΕΝ φέρνουν το αποτέλεσμα που προεξαγγέλουν. Οπότε τα εφαρμόζουμε μεν, αλλά δεν έχουν το αποτέλεσμα που περιμένουμε. Οπότε γιατί είναι συνωμοσιολογία να λέω ότι ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθούν εκείνα τα μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και να τηρηθούν άλλα; Αρα 'εχουμε μέτρα που ΔΕΝ προστατεύουν την υγεία μας και την ζωή μας, αλλά καταστέλουν τους πολίτες με τρόπο αντιδημοκρατικό. οκ. Αλλά εγώ είμαι συνωμοσιολογος. Κι εσύ μπορείς να λες ακριβώς τα ίδια πράγματα, απλώς λέγοντας ότι δεν είσαι συνωμοσιολόγος. οκ......
 2. Ναι. Την ικανότητα των εταιριών αυτών, να δημιουργούν συμπεριφορές εξατομικευμένα. Να προκαλούν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, αντίδραση, βάση των εκτιμήσεων τους για τον χαρακτήρα του καθενός και το ψυχολογικό του προφίλ. Φυσικά οι τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι παλιές. Πολύ παλιότερες από οποιοδήποτε τεχνολογικό μέσο. Μονο που τώρα είναι βασισμένη σε τεχνιτή νοημοσύνη και ελέγχεται από ιδιωτικά μονοπώλεια τα οποία ανεβάζουν και κατεβάζουν τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Οποια συγνώμη κι αν ζήτησαν δημόσια κι όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποίησαν για να παρουσιάσουν την "γκάφα" τους (λέμε τώρα), η πρακτική αυτή δεν σταμάτησε. Αντιθέτως επεκτείνεται και κυριαρχεί παγκοσμίως. Ακριβώς αυτό είπα νωρίτερα, και δεν κατάλαβα σε τί δυσανασχέτισες. Κάποια σημεία της διαδρομής τους είναι απάνθρωπα και κάποια άλλα είναι περιέργως άνετα, δεδομένου ότι οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται και στην μία και στην άλλη περίπτωση. Οταν αναφέρθηκα σε κοντέινερ, δεν νομίζω ότι ήταν για να περιγράψω κάποια πολυτέλεια. Μάλλον το προσπέρασες άθελα σου. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημα στα ξενοδοχεία, όταν έρχονται στην ενδοχώρα, διότι απλώς δεν είναι. Εχουν χρήματα, έχουν στέγη τροφή και κοινωνικές παροχές. Αλλά είναι φυλακισμένοι. Στα ασυνόδευτα συνυπάρχουν νεαροί έφηβοι και "βαφτισμένοι ανήλικοι" άντρες 30 ετών και βάλε. Κάποια είναι παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους και άλλοι είναι τυχοδιώκτες εγκληματίες. Είναι παράδοξο να μοιράζεις προφυλλακτικά και ξυραφάκια, σε ένα ξενοδοχείο που συνυπάρχουν τόσες διαφορετικές καταστάσεις και να αφήνεις 1-2 φροντιστές την νύχτα, να κάνουν βάρδια. Το πρωί ξυπνάς και ανοίγεις πόρτες αναζητώντας πόσοι στέκοντα όρθιοι και πόσοι θέλουν νοσοκομείο. Για την διαχείριση των μεταναστών, μην κοιτάς την ελλάδα όμως. Ρώτα ποιες είναι οι "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ που τους διαχειρίζονται και με τί συμφωνίες διακρατικές. Παρόλο που εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον όρο "τεχνητή κρίση" , αλλά ακριβώς είπα ότι ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ περνούν αντιδημοκρατικές διατάξεις και η στρατηγικές υγείας είναι εις βάρος μας, όχι υπερ μας. Μου προσάπτεις ότι πιστεύω σε κάποιους είδους παγκόσμια συνωμοσία, όταν λέω ακριβώς αυτό που μόνη σου έγραψες πιο πάνω. Κι εσύ δεν πιστεύεις στην συνωμοσία, αλλά και οι δυο πιστεύουμε το ίδιο, ότι βρέθηκε ευκαιρία να περάσουν ένα κάρο αντιδημοκρατικές διατάξεις και δεν πρέπει να το δεχτούμε. Οταν λες "βρεθηκε η ευκαιρία να περάσουν...." σημαίνει ότι δέχεσαι πώς ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ τρόπο να περάσουν τις αντιδημοκρατικές διατάξεις. Αρα μόνη σου παραδέχεσαι, ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Η παράλογη ζωή μας, δεν προέκυψε καταλάθος ή λόγω ανικανότητας, αλλά από σκοπιμότητα. Αλλιώς δεν μπορείς να λες "βρήκαν ευκαιρία". Πες.....ουπς! μπερδεύτηκαν και προσέλαβαν αστυνομία αντί για εκπαιδευτικούς! Κρίμα τα παιδιά, κι είχαν καλές προθέσεις. Στις επόμενες εκλογές θα τα καταφέρουν πιο καλά.
 3. Νομίζω στην Αττική είναι χειρότερα τα πράγματα, απ' ότι περίμεναν. Οχι για μας όμως. Εγραψαν και κάποιοι ειρωνευόμενοι ότι η Μήδεια, τελικά ήταν απλώς "μύδια"... Περίμενα οτι θα μέναμε αποκλεισμένοι (πράγμα που είχε συμβεί πριν 2-3 χρόνια) μιας και μένουμε σε ανήλιαγο στενό που αν χιονίσει, δεν λιώνει εύκολα, αλλά τελικά όχι μόνον δεν αποκλειστήκαμε, πήγαμε και σε γάμο την Κυριακή ! ! ! (τον οποίο επίσπευσαν και τελέστηκε μια ώρα νωρίτερα για να προλάβουμε να γυρίσουμε πριν τις 6 σπίτια μας, μην γίνουμε κολοκύθες ή ποντικοί κατά το παραμύθι...)

 4. Διαφημίσεις


 5. Προσωπικά έχω καταλήξει σε ένα αντίστροφο συμπέρασμα: όσο περισσότερο δέχεσαι νέα από έμμεσες πηγές (σόσιαλ μίντια, τηλεόραση, εφημερίδες, ο τριτοξάδερφος του θειου ενός μπατζανάκι από το ανόβερο....) τόσο πιο πλασματική αντίληψη αναπτύσεις. Βγαίνεις έξω. Περπατάς. Κοιτάς. Ακούς. Παρατηρείς. Μιλάς και ρωτάς, ακούς και απαντάς. Σχετίζεσαι με το ΑΜΕΣΟ περιβάλλον σου. Με αληθινό φυσικό περιβάλλον. Αληθινούς φυσικούς, σωματικούς ανθρώπους. Και εφόσον έχεις ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ , συμπληρώνεις με πληροφόρηση. Και ο καθένας με το μυαλό του, τις γνώσεις του, την κρίση του. Το τουίτερ και το φβ κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν με τέτοιο τρόπο τους χρήστες τους, ώστε να δημιουργήσουν ψηφοφόρους συγκεκριμένου κόμματος. Προκάλεσαν το αποτέλεσμα συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης. Και το γνωστοποίησαν ως επιτυχία τους. Κι έχουν περάσει ήδη μερικά χρόνια από τότε και η τεχνολογία μόνον καλύτερη γίνεται στο επίπεδο αληλεπίδρασης με τον χρήστη και διαμόρφωσης αντιδράσεων. Κι εσύ μου λες, πληροφόρηση μέσω social..... τσ τσ τσ..... Παίρνω τα ποδαράκια μου και βγαίνω στον δρόμο, πάω στην πλατεία, περνάω από τους δρόμους και τα δρομάκια. Εχω προσωπική αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μου. Ξέρω αν έχει αστυνομία, αν γίνονται έλεγχοι, αν λειτουργεί ο παπάς της ενορίας, πόσοι πήγαν, τί απασχολεί τους ταξιτζίδες που αράζουν στην πιάτσα των ταξί, ποιος αρρώστησε, πώς το πέρασε, ποιος πέθανε, πώς τον θάψανε, αν ισχύουν το ένα και το άλλο μέτρο ή είναι μόνο στις τηλεοράσεις κ.α. Πρώτα την ζούμε την ζωή μας κι έπειτα την καταγράφουμε, την αποτυπώνουμε, την σχολιάζουμε. Εμείς καταλήξαμε να κοιτάμε πρώτα το μετεωρολογικό δελτίο κι έπειτα να ανοίγουμε το παράθυρο για να μάθουμε τί καιρό κάνει. . . . . . . Κι άμα λέει ότι δεν έχει καλό καιρό, μπορούμε να μείνουμε μέσα, χωρίς να αναλογιστούμε την πιθανότητα σφάλματος ή παραπληροφόρησης. Κι όμως, η κακοκαιρία ενίοτε είναι ηπιότερη από τις προβλέψεις κι άλλοτε πολύ χειρότερη.
 6. @Lenia16 Γιατί ακριβώς τα προσπερνάμε όλα όσα ανέφερες; Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ολα όσα συμβαίνουν εδώ κι ένα χρόνο, έχουν ως αρχικό επιχείρημα, την πρόληψη καταστροφής του συστήματος υγείας, εξαιτίας υπερβολικών απαιτήσεων από ασθενείς. Το σενάριο έλεγε ΑΠΕΙΡΟΥΣ νεκρούς, οι οποίοι είτε δεν ήρθαν ποτέ είτε αποφεύχθηκαν ακριβώς λόγω των μέτρων που πάρθηκαν παγκοσμίως. Οι ενέργειες που οδηγούν σε περισσότερους θανάτους, περισσότερες αυτοκτονίες, περισσότερους ψυχιατρικούς ασθενείς, περισσότερους αστέγους και ανέργους κτλ, έρχονται σε αντίθεση με την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιδίωξη της πολιτειας, να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές. Δεν αντιλαμβάνομαι οπότε, γιατί πρέπει να "προσπερνάω" ανθρώπους που πηδούν από τα μπαλκόνια τους και να μην διερωτώμαι ΑΝ και ΠΩΣ μπορούμε να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων θλιβερών θανάτων. Το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αισθάνεται τόσο άτρωτος από τον κορονοϊό, με κάνει να σκέφτομαι δύο σενάρια: ή η κινδυνολογία για τον κορονοϊό είναι υπερφουσκωμένη επίτηδες και αυτός το ξέρει και το χρησιμοποιεί, ή νιώθει άτρωτος επειδή έχει κάνει το εμβόλιο και άρα το εμβόλιο θα με κάνει να χαρώ κι εγώ την ικαρία, με την πρώτη ευκαιρία που εμβολιαστώ! Δεν έχω τουίτερ. Θα το ψάξω.
 7. Δεν γνωρίζω τί καταγράφηκε σήμερα για τα ασυνόδευτα. Εχω 5 φίλους που δουλεύουν σε συγκεκριμένη ΜΚΟ, οι 3 είναι στα ασυνόδευτα. Ξέρω ακριβώς τί ζουν και πώς το ζουν. Ποιοι μεταφέρονται και πότε. Σε γενικές γραμμές οι συνθήκες είναι περίεργα καλές. Για να καταλάβεις, μέσα στα καμπ έχουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. Κυριολεκτικά. Οι άλλοι δύο φίλοι έχουν το πόστο να γυρίζουν καθημερινά στο χώρο, να καταγράφουν ελλείψεις, να παίρνουν παραγγελίες και να φέρνουν πράγματα. Οι άνθρωποι είναι φυλακισμένοι μέσα στην ευμάρεια. Παρόλα αυτά είναι πολλοί δυστυχείς (γιατί άραγε;) και υπάρχουν επιθέσεις, βιασμοί, εκβιασμοί, εκφοβισμοί και ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ αυτοτραυματισμοί. Εχω άλλους δυο φίλους στο λαγιστήριο, οπότε μπορώ να σου πω ακριβώς τί αγοράζουν και τί παρέχουν στους ανθρώπους καθημερινά και επιπλέον κάποιες φίλες που είναι εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και βρίσκονται στα καμπ σταντ μπάι, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον το ζητήσει πχ. παιδιά που θέλουν βοήθεια με σχολικά μαθήματα ή ψυχολογική υποστήριξη. Τί μικροπολιτική εννοείς; Δεν ξέρω σε τί αναφέρεσαι.
 8. Μένω στην τάδε πόλη. Η διασπορά είναι τόση. Ο Εοδυ λέει ότι είμαστε καλά και κατεβαίνουν τα κρούσματα. Και χαίρομαι. οκ; Επειτα λέει η επιτροπή ότι πρέπει να μπούμε όλοι σε αυστηρότερο εγκλεισμό, να μην κυκλοφορούμε μετά τις 6, να σταματήσουν και οι λίγες οικοδομικές δραστηριότητες στην περιοχή κ.α. ΕΠΕΙΔΗ ναι μεν έχουμε λίγα κρούσματα, ΑΛΛΑ οι ΜΕΘ είναι σε πληρότητα και άρα βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από πριν. Και το αντεπιχείρημα είναι, μα δεν έχουμε ασθενείς κοβιντ στις ΜΕΘ αλλά απλώς ασθενείς και μάλιστα όχι ντόπιους. Οπότε η κατάσταση στο νοσοκομείο μας, δεν αντικατοπτρίζει την επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής. Επιπλέον, μπορούμε να αναθεωρήσουμε την τακτική εισαγωγών που ακολουθούμε. Αυτό λίγο πολύ και αφορά τους βορειοηπειρώτες ή τους λεγόμενους βορειοηπειρώτες. Αλλωστε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πάντοτε ήταν υπερφορτωμένα λόγω της σχέσης με τα βαλκάνια. Αλλά όχι μόνον της θεσσαλονίκης. Η κοζάνη και η πτολεμαϊδα το ξανα λέω, είναι σε αυστηρό εγκλεισμό εδώ και 4 μήνες. Κι εγώ έχω φίλους έλληνες στο Αμστερναμ που κάνουν βόλτες στο Βερολίνο και τουμπαλιν και δεν έχουν πάρει και πολύ χαμπάρι τί παίζει με τον κορονοϊό. Εχουν χάσει βέβαια τις δουλειές τους και ψάχνονται για επιβίωση αλλά δεν έχουν ακριβώς καταλάβει, τί γίνεται στην ελλάδα. Δεν είπα ότι εμείς είμαστε καλύτερα ή χειρότερα από το ένα ή το άλλο κράτος. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, σε μεγάλο βαθμό η πολιτική διαχείισης είναι παγκοσμίως κοινή και προς την ίδια κατεύθυνση. Αλλού με απαγορεύσεις, αλλού με συστάσεις, αλλού με παρακολούθηση. Πάντως στην ίδια φιλοσοφία. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό που γίνεται. Δεν ξέρω αν είναι σκοπός η οικονομία. Δεν καταστρέφεται μόνον η οικονομία. Και η ίδια η κοινωνική συνοχή καταστρέφεται, που με απασχολεί πολύ περισσότερο από την οικονομία, προσωπικά. Και η παιδεία καταστρέφεται και χίλια δυο άλλα. Δεν ξέρω γιατί. Απλώς παρατηρώ ότι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Και με νοιάζει αυτό που συμβαίνει. Αν οι κυβερνώντες έχουν καλές προθέσεις να μας σώσουν από τον κορονοϊό, χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Αν οι προθέσεις τους καταλήξουν σε υπερπολλαπλάσιους νέους αυτόχειρες, αγωνιώ για τους αυτόχειρες και δεν μπορώ να χειροκροτώ για τις καλές προθέσεις πια. Αν τα εμβόλια έχουν πρόθεση να δώσουν λύσεις μέσω της ανοσίας, χαίρομαι πού γι' αυτές τις προθέσεις. Αν τελικά δεν υλοποιηθούν, δεν δώσουν την ανοσία που υποσχέθηκαν ή καταλήξουν επικίνδυνα, δεν μπορώ να συνεχίζω να διαλαλώ την εμβολιαστική εκστρατεία. Αγωνιώ πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτά. Οι καλές προθέσεις είναι πολύ καλές. Αλλά πρέπει να συνοδεύνται κι από καλές συνέπειες.
 9. Εσύ αυτό κατάλαβες; Οτι δεν αρρωσταίνουν στην Θεσσαλονίκη; Είναι σκόπιμη η προσπάθεια να μην καταλάβεις ή να καταλάβεις κάτι που δεν είπα ή καταλάθος; Είπα ότι η διαχείριση ασθενών στα νοσοκομεία μπάζει από παντού. Οχι ότι δεν υπάρχουν ασθενείς. Υπάρχουν συγκεκριμένες συμβάσεις μεταξύ κρατών για τις εισαγωγές ασθενών. Δεν είναι κάτι καινούριο. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να κλείνεις ένα συγκεκριμένο μέρος, λόγω της πληρότητας των ΜΕΘ, όταν αυτό το μέρος δεν έχει αύξηση διασποράς ή ασθενών με κορονοϊο, αλλά αυξημένες εισαγωγές ασθενών από γειτονικές χώρες, με άλλα προβλήματα υγείας. Οι καταγγελίες είναι δημόσιες. Δεν το σκέφτηκα από το μυαλό μου. Δεν γωρίζω φυσικά αν το αναφέρει η τηλεόραση. Οποιος κινείται εντός της νομιμότητας, ακολουθεί την νόμιμη οδό. Οποιος είναι με το ένα πόδι νόμιμος και με το άλλο ευέλικτος (ας το πούμε έτσι), γνωρίζει και μια ακόμη εκδοχή των πραγμάτων. Αν τώρα εσείς δεν βγαίνεται από τα σπίτια σας, παρά μόνο για να πάτε σουπερ μάρκετ και στον γιατρό, λογικό είναι να μην συναντήσατε ποτέ, τίποτε από όλα όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο, που είτε από επιλογή είτε από ανάγκη βγαίνει από το σπίτι του. Λυπάμαι πολύ για αυτόν τον μηχανισμό άμυνας που έχει αναπτυχθεί σε πολλούς ανθρώπους, να βαφτίζουν συνωμοσία ή ψέμα, ότι διαταρράσσει τις βεβαιότητες τους. Χωρίς καμία απόλυτως ικανότητα, διάθεση ή περιέργεια να ελέγχουν έστω την πιθανότητα, όντως να συμβαίνει αυτό το κάτι. Αλλά και πάλι, θα το πω γιατί είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ: οι μετανάστες μετακινούνται κατά εκατοντάδες και χιλιάδες, όταν το κράτος απαγορεύει την μετακίνηση των πολιτών του. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άλλοτε αισχρές κι άλλοτε παράδοξα καλές. Οι φυλακές από την άλλη, είναι μόνο αισχρές και χυδαία απάνθρωπες. Κρατούμενοι έχουν κάνει κατά καιρούς προσπάθειες να καταγγείλουν την μεταχείριση. But, who cares....; Κάτοικοι του Ευόσμου διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό του δήμου. Φαντάζομαι από απλή βλακεία κι αυτοί. Γιατί οι μόνοι όχι βλάκες είναι όσοι δεν διαμαρτύρονται. Οσοι διαμαρτύρονται είναι πικραμένοι συνωμοσιολόγοι. Και κάτι ακόμη, με πολύ συμπάθεια προς τις συνομιλήτριες. Δεν σας τιμάει καθόλου, να μιλάτε δημόσια και να λασπολογείτε τον συνομιλητή σας, χωρίς καμία προσπάθεια επιχειρήματος ή έστω ειλικρινούς αμφισβήτησης μέσα από την προσωπική σας αντίληψη. Η υπονόμευση της αντίληψης, της κατανόησης, της γνώσης αλλά ακόμη και του ήθος, του συνομιλητή σας, πρώτα πρώτα δείχνει το δικό σας ήθος και τον τρόπο με τον οποίο εσείς οι ίδιες, σέβεστε ή δεν σέβεστε τον συνάνθρωπο σας. Το ότι κρύβεται ο καθένας πίσω από ένα ψευδώνυμο, δεν τον κάνει λιγότερο υπεύθυνο των λόγων του και των στάσεων του απέναντι στους άλλους. Προσωπικά, όσο κι αν απορρώ και ενίσταμαι με πολλά απ' όσα διαβάζω από μέλη, δεν επρόκειτο ποτέ να εκφράσω δυσπιστία ή να υποννοήσω, πόσο μάλλον να χλευάσω την αξιοπιστία, την εντιμότητα, την ηθική του συνομιλητή μου ή να προσπεράσω όλα αυτά, απλώς περιγελόντας τον. Είναι πολύ κρίμα η τροπή που παίρνει πάντοτε μια κουβέντα, όταν κάποιο μέλος, απλώς λέει κάτι "πολύ εκκεντρικό" σε σχέση με αυτό που η πλειοψηφία αρέσκεται να ακούει ή να συζητάει. @ΑΡΓΚ σε πολλά θέματα έχεις εκφραστεί με υπερβολική βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση. Εχεις υπάρξει απολύτως κάθετη και επιθετική σε θέματα για τα οποία, μια προσέγγιση είναι έξω από τα γνώριμα για σένα, νερά. Κι όμως, έχεις βρεθεί σε καταστάσεις που αυτό που θεωρούσες μπαρούφα, σου συνέβη και τελικά διαπίστωσες από την εμπειρία σου ότι, έκανες λαθος. Οτι αυτό για το οποίο ήσουν ΒΕΒΑΙΗ ότι δεν ισχύει....ίσχυσε ΚΑΙ για εσένα. Τέτοιες εμπειρίες στην ζωή μας, κανονικά πρέπει να μας κάνουν πιο σοφούς και πιο ταπεινούς. Να λέμε λιγότερα ή τουςλάχιστον μελιγότερη βεβαιότητα. Να αφήνουμε χώρο στο μυαλό μας και για την πιθανότητα κάτι σε αυτόν τον κόσμο, να έχει ξεφύγει από την αντίληψη μας. Σας εύχομαι να μην χρειαστεί να εργαστείτε σε καμπ ή ως δεσμοφύλακες, πόσο μάλλον ως ματατζίδες ή να βρεθείτε υπό φυλάκιση, προκειμένου να μη χρειαστεί ποτέ, να αντιμετωπίσετε προσωπικά αυτές τις εμπειρίες που θα σας κάνουν να πείτε "α! συμβαίνει αυτό!". Κι αν ποτέ σας συμβεί, εύχομαι να υπάρχουν αυτιά να σας ακούσουν και όχι υπερόπτες να σας γυρίσουν την πλάτη αποφαινόμενοι για σας, χωρίς εσάς, ότι είστε συνωμοσιολόγοι ή απλώς βλαμμένοι.
 10. Κορίτσι μου καλό, τίποτα απ' όσα έγραψα δεν αποτελεί κανενός είδους συνωμοσία ή συνωμοσιολογία. Είναι απλά δεδομένα τις καθημερινότητας μας. Αν τώρα εσύ ή οποιοασδήποτε άλλος, αισθάνεται πιο οικεία και ήρεμα με την πεποίθηση ότι, αυτές οι ακρότητες παραλογισμού, είναι φαντασιώσεις συνωμοσιολόγων και απλώς δεν συμβαίνουν, οκ. Είναι απόφαση σου να παραμερίζεις μέρος της πραγματικότητας, προκειμένου να μην έρχεται σε σύγχυση η ιδεολογική σου βάση. Σεβαστό. Δεν γνωρίζω ποιες εξειδικευμένες σπουδές υποθέτεις ότι χρειάζεται κανείς για να γνωρίζει τις πληροφορίες που ανέφερα και ποιες εξειδικευμένες σπουδές κάνουν την κατάσταση στα νοσοκομεία λογική ή συνεπή, ως προς την διαχείριση του κορονοϊου, αλλά αν έχεις τις εξειδικευμένες σπουδές που σε καθιστούν ικανή να τεκμηριώνεις η ίδια τα όσα εγώ υποθέτεις, δεν έχω το υπόβαθρο να αντιληφθώ, θα χαρώ να τα ακούσω. Το ότι βρέθηκε ευκαιρία για ακραία καταστολή ελευθεριών, δεν είναι άλλη ιστορία. Είναι η ιστορία μας. Κι αν εσύ ή οποισδήποτε άλλος, το βλέπει σαν μια παράπλευρη απώλεια, άνευ αξίας να ασχοληθούμε αυτή την στιγμή, αυτό είναι για λόγους ιδεολογικούς κι όχι μεθοδολογικούς ή μαθηματικούς.
 11. Από όλους τους φίλους Αλβανούς/βορειοηπειρώτες και Βούλγαρους κ.α. που πηγαινοέρχονται, αυτοί ή/και συγγενείς τους και γελάνε με το ανέκδοτο. Οχι των ΜΕΘ, αλλά της "αυστηρής επιτήρησης" στα σημεία εισόδου. Η αλήθεια είναι, ότι αν σχετίζεσαι με ανθρώπους (αληθινούς, όχι ψηφιακούς), μαθαίνεις πολλά κουλά από την πραγματικότητα του καθενός. Αν τώρα μια πληροφορία, την ακούς από 10 διαφορετικά στόματα να επαναλαμβάνεται, αρχίζεις και έχεις την υποψία (ενίοτε και την βεβαιότητα), ότι ο κύριος τηλεόρασης, μας λέει μισές αλήθιες.... Οσο για τα τεστ, γνωρίζω ήδη από τρεις διαφορετικές πηγές, τρεις διαφορετικούς τρόπους και τρεις διαφορετικές τιμές, για να πάρεις μια βεβαίωση "αρνητικού", για την είσοδο, την έξοδο αλλά και την κίνηση εντός χώρας, για λόγους γραφειοκρατείας κ.α. Οχι ότι αυτοί που το κάνουν έχουν κορονοϊό και λένε ψέμματα ότι δεν έχουν. Απλώς προκειμένου να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες, όπου χρειάζεται ένα αρνητικό, είναι εύκολο να το αγοράσεις και πιο φθηνό από το να το κάνεις σε εργαστήριο από την τσέπη σου. Αλλη πηγή πληροφόρησης, η νοσηλεία σε ΜΕΘ, μέλους της οικογένειας μας, για άλλους λόγους υγείας. Αλλη πηγή πληροφόρησης, νοσηλεύτριες συγγενείς, σε δημόσια νοσοκομεία. Αλλη πηγή πληροφόρησης, καταγγελίες νομάρχων και δημάρχων σε τοπικές εφημερίδες (αν δεν ψάξεις, δεν θα τα βρεις εκτός κι αν είσαι από το συγκεκριμένο μέρος) Ειλικρινά σου απαντώ: μόνο εικασίες μπορώ να κάνω, ιδέα δεν έχω. Αλλά δεν μπορώ να αναπαράγω ένα αφήγημα ΑΠΟΛΥΤΑ ψευδές και κακόβουλα παραποιημένο, μόνο και μόνον για να έχουμε κάποιου είδους ψευδαίσθηση ότι κάτι αντιμετωπίζουμε, κάτι κάνουμε, κάπου θα βγει όλο αυτό, κάπου θα τελειώσει....ότι οι κόποι μας, οι στερήσεις μας, οι παράνοια που με ψυχραιμία προσπαθούμε να διαχειριστούμε μέσα στα σπίτια μας, δεν είναι μάταια ή χωρίς σκοπό. Οι ενέργειες των κυβερνώντων είναι ΠΑΡΑΝΟΪΚΕΣ!! Ή για να το θέσω αλλιώς, ΑΝ ο σκοπός είναι να μειώσουμε την θνησιμότητα από κορονοϊο και να μην καταδικάσουμε σε θάνατο άλλους βαρυά ασθενείς από άλλες παθήσεις, οι κινήσεις της πολιτείας ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ! Και πραγματικά δεν μπορώ άλλο να ακούω ότι "τί να κάνουμε; ...ελλάδα είμαστε...ξέρεις...." και δεν μπορούν να κάνουν τις λογικές, άμεσες κινήσεις (αύξηση οχημάτων και δρομολογίων στα ΜΜΜ, προσλήψεις εκπαιδευτικών-σπάσιμο τμημάτων, προσλήψεις υγειονομικών), αλλά μπορούν να κλείνουν περιοχές με στρατιωτικές διαδικασίες, να τραμπουκίζουν μαμάδες με καρότσια, επειδή δεν φορούν μάσκα τα 3χρονα λίγο πριν και λίγο μετά την πιπίλα, να απομονώνουν πληθυσμούς, να κόβουν ακόμη και την εθνική οδό με μια απόφαση(!), ΑΛΛΑ ΟΧΙ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ!! Εντάξει! Οποιος αισθάνεται ανετα να αναπαράγει αυτή την μυθοπλασία, ας το κάνει. Εις βάρος της ζωής του, των παιδιών του και όλων ημών είναι βέβαια, αυτό το παραμύθι, αλλά δεν πειράζει...ο καθένας μπορεί να ζει μεσα σε όποια μυθοπλασία αισθάνεται πιο ανίκανος να λειτουργήσει ως υπεύθυνος ενήλικας! Πριν λίγο μου πέταξε διαφήμιση του κυρίου Μητσοτάκη, ότι "θέλουμε πανεπιστήμια σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ελευθερίας.....όπου δεν χωράει η βία και ο εκφοβισμός"! Τέλειο ε; Και εσείς δεν το θέλετε; Ποιος δεν το θέλει; Ε, τότε καλά κάνει και προχωρά με πυγμη και επιμονή τα νομοσχέδια! Για εμάς το κάνει. Για ένα καλύτερο αύριο! Ε; Ετσι δεν είναι; Εχει 3 εβδομάδες τώρα που μέρα μεσημέρι, αστυνομικές δυνάμεις πάσης λογής, από μηχανόβιους νεοσύλλεκτους τραμπούκους, έως ΜΑΤ και άνδρες της ασφάλειας, περικυκλώνουν τα πανεπιστήμια, ασκούν εκφοβισμούς σε φοιτητές, περαστικούς και οποιονδήποτε "μοιαζει" με κάτι σε φοιτητής, παίρνουν κόσμο σηκωτό στα τμήματα, εκεί που περπατάει αμέριμνα στο πεζοδρόμειο, έχουν πλακώσει (20 ένστολοι) στην μέση του δρόμου, άγνωστο επιβάτη μηχανής γιατί...έτσι!! , προκαλούν τρομοκρατία κάνοντας άκαιρο και άσκοπο έλεγχο σε πεζούς: ζευγάρι το πολύ 18 ετών, να τους αρπάζουν 20 πάνοπλοι, να τους σέρνουν σε μια γωνία και να τους υποβάλουν με εξευτελιστικό τρόπο να απλώνουν ένα προς ένα τα αντικείμενα της τσάντας τους στο πεζοδρόμειο (σερβιέτες, κλειδιά, χαρτομάντηλα...κι άλλα δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα), και όλα αυτά γιατί?!?! Για την ασφάλεια των πανεπιστημίων!!! Από ΠΟΙΟΝ?!?! Από ποιον οεο; Που δεν έχει μείνει άνθρωπος για άνθρωπος να περπατάει μέσα στο πανεπιστήμιο! Μέρα μεσημέρι!! ΠΟΙΟΣ θα προστατέψει τα πανεπιστήμια από την κυβέρνηση; ΠΟΙΟΣ θα προστατέψει τους φοιτητές και τους πολίτες από την συμμορία του χρυσοχοϊδη; Πλέον δεν πατάει ΚΑΝΕΙΣ στα πανεπιστήμια και έχουν μείνει μόνο οι χοντρέμποροι ναρκωτικών να κάνουν άσκοπες βόλτες, αφού δεν βρίσκουν σε ποιον να πουλήσουν την πραμάτια τους!! Καλό ε; Κι όμως αληθινό!! Μάλλον αυτό ήταν το σχέδιο που είχε κατά νου, όταν έλεγε χωρίς βία και εκφοβισμό! Θα φάνε τόσο ξύλο και οι τελευταίοι περαστικοί έξω από τα πανεπιστήμια, που στο τέλος δεν θα περνά κανείς και δεν θα βρίσκεται ΚΑΝΕΙΣ μπροστά στο οπτικό πεδίο των ένστολων τραμπούκων που "φυλλάσουν" τα πανεπιστήμια, ώστε να ασκηθεί άθελα τους η οποιαδήποτε βία ή εκφοβισμός. Αναρωτιέμαι...γιατί δεν ονόμασαν ΚΑΙ αυτή την εκστρατεία αναβάθμισης των πανεπιστημίων, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ? Είναι τόσο ταιριαστή η χρήση της λέξης....Πανεπιστήμιο ελεύθερο από...φοιτητές και καθηγητές και γενικά ανθρώπους! Τέλειο πανεπιστήμιο! Ελεύθερο ψηφιακό πανεπιστήμιο! Χωρίς βία. Μόνο με αστυνομία!! Παρεπιπτόντως, συνεχίζουν να προσλαμβάνονται αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί κ.α. Μέσα σε χρόνο μηδέν, του δίνεις στολή πολέμου, όπλο και μηχανή και τον αμολάς με άλλους 15 στην πόλη και κάνουν "ελέγχους"! Κι όποιος δεν βρέθηκε για κακή του τύχη στον δρόμο τους, νιώθει πολύ ασφαλής σπίτι του, πριν τις 6 εννοείται, νομίζωντας ότι η αστυνομία "κάνει την δουλειά της"!! Μέχρι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί κάνουν διαμαρτυρίες προς τους ανωτέρους τους, ζητώντας να επιστρέψουν στα κανονικά τους καθήκοντα, αντί να κόβουν κλήσεις σε ανθρώπους που μετακινούνται! ΟΥΑΟΥ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!! Να παρακαλάς να σε χτυπήσουν ή να σε κλέψουν ή να πάρει φωτιά το μαγαζί σου, παρά να βρεθείς στον δρόμο ενός ανεύθυνου που μετακινείται "άσκοπα"! Φτου! Φτου! Μακρυά από μας!! Κοζάνη-Πτολεμαϊδα βρίσκονται σε εγκλεισμό 4 μήνες!! Τα πάντα κλειστά. Εκκλησίες κλειστές. Μαγαζιά κλειστά. Σχολεία κλειστά. Πριν τις 6 όλοι σπίτια τους! Αποαγορεύονται οι μετακινήσεις εντός κι εκτός νομού. 4 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!!! Αλήθεια, θα βρεθεί ένας να πει ότι είτε ο ιός είναι απέθαντος, είτε το λοκντάουν δεν αποτελεί πανάκεια; ή θα συνεχίσουμε όλοι να παίζουμε τις κουμπάρες προσποιούμενοι ότι γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα του εγκλεισμού, ως μέσον μείωσης των κρουσμάτων; Ο περιφεριάρχης τους πάντως, είπε να κινηθεί νομικά εναντίον της πολιτείας, προκειμένου να γίνει εισαγγελική έρευνα σχετικά με την διαχείριση των κρουσμάτων στην περιοχή του. Ευτυχώς πάντως που η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, δεν προσπαθεί να πείσει καν με επιχειρήματα πια και απλώς εφαρμόζει με δικτατορικό ενθουσιασμό κάθε αυταρχική ιδέα που σε άλλη περίπτωση, θα είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων! Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί; Το θάβουμε από τα ΜΜΕ και τους στέλνουμε να υπηρετήσουν στην ορεστιάδα. Διαμαρτύρονται οι υγειονομικοί; Τους στέλνουμε ΕΔΕ και τους εκφοβίζουμε με αποσπάσεις και δυσμενείς συνέπειες. Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί; Τους λασπολογούμε στα μέσα ως βολεμένους, παλιομοδίτες, τεμπελχανάδες. Διαμαρτύρονται οι εμπόροι; Τους καταδικάζουμε ως κοινωνικά βδελύγματα που σκοτώνουν για το χρήμα. Διαμαρτύρονται οι λαϊκατζίδες; Τους κλείνουμε τις λαϊκές, παίρνουμε και τις άδειες τους και τους στέλνουμε από κει που 'ρθαν. Διαμαρτύρονται οι γονείς; Τους εκβιάζουμε συναισθηματικά με την αγωνία του θανάτου των οικείων τους αλλά και με την ρετσινιά του ψεκασμένου, αν διαμαρτύρονται. Διαμαρτύρονται τα παιδιά; Τα λέμε απροσάρμοστα και κακομαθημένα ή κωλόπαιδα (αν είναι έφηβοι), που σκοτώνουν τους παππούδες τους. Διαμαρτύρονται οι επιχειρήσεις; Τους πετάμε "οικονομική ενίσχυση" και τους κλείνουμε το στόμα, απειλώντας ότι θα τους πάρουμε πίσω την ενίσχυση που υποσχεθήκαμε. Διαμαρτύρονται οι άνεργοι; Τους δίνουμε καλό χαρτζιλίκι για να το βουλώσουν και να επαναπαυθούν στην πρόσκαιρη οικονομική άνεση, αφού υποκρινόμαστε ότι όταν θα τελειώσει το επίδομα, θα υπάρχουν ακόμη δουλειές να αναζητήσουν. Ολα τα παραπάνω, δεν είναι εκφοβισμός, ούτε στρατηγική επικοινωνιακή προπαγάνδα. Είναι απλή λογική! Λογική γκεμπελική: λέγε λέγε ψέμματα - κάτι θα μείνει... Γι' αυτό και την αναπαράγουμε εγώ κι εσύ, που είμαστε πολύ λογικοί και βεβαίως σκεπτόμενοι άνθρωποι.
 12. Τα επίσημα στοιχεία πάντως, έδειχναν (πριν το άνοιγμα σεμπτεμβριου) και δείχνουν ακόμη, ότι τα παιδιά ΔΕΝ παίζουν κανέναν αξιοσημείωτο ρόλο στην μεταδοτικότητα. Ούτε μέσα ούτε έξω από το σχολείο. Μικροκουτσομπολιό και εικασίες γύρω από ένα παιδάκι με μύξα, ένα άλλο με θετικό τεστ κι ένα τρίτο που όντως αρρώστησε και νοσηλεύτηκε (κάπου σε όλον τον κόσμο έγινε κι αυτό), μπορούμε να κάνουμε. Αλλά στα σοβαρά τώρα, τί νόημα έχουν όλες αυτές οι κουβέντες όταν όλα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα, δείχνουν στατιστικά ανύπαρκτη διασπορά από τα παιδιά. Τώρα εμείς μπορούμε να λέμε ότι "όχι, ξέρουμε ότι μετέδοσε εκείνο στο άλλο και το άλλο στην μάνα του κτλ" αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο, τα δεδομένα ΔΕΝ συμφωνούν. ΑΝΤΙΘΕΤΑ λένα ότι το "πρόβλημα" διασποράς στα παιδιά είναι (δεν έχω ιδέα για ποιον λόγο) ανύπαρκτο. Δηλαδή, μηδαμινό (όχι α-πιθανο παρόλα αυτά). Με αυτό το επιχείρημα άνοιξαν τα σχολεία. Το επιχείρημα υπέρ της χρήσης μάσκας στα σχολεία ήταν η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην μάσκα. ΟΧΙ η προστασία. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην χρήση μάσκας. Εχει επαναληφθεί τόσο κυνικά αυτό το επιχείρημα, που απορρώ γιατί το προσπερνούμε και αναζητούμε τον κίνδυνο/ωφέλεια διασποράς σε αυτή την τακτική. Ακόμη κι αν κλειστούμε 5 νοματέοι με επιβεβαιωμένο θετικό τεστ (άλλοι με συμπτώματα κι άλλοι χωρίς), μαζί με άλλους 55 νοματέους, σε έναν μικρό, στενό, μη αεριζόμενο χώρο και περνάμε μέρες και νύχτες μαζί σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και συνοστισμού...ΔΕΝ θα κολλήσουμε όλοι τον ιό και δεν θα βγούμε όλοι από κει μέσα άρρωστοι, πόσο μάλλον νεκροί (όχι τουλάχιστον από τον ίδιο τον ιό, ίσως απλώς από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης), ούτε καν οι περισσότεροι. Πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί κανείς για την ανακρίβεια ή την υπερβολή των παραπάνω, σας παραπέμπω να ενημερωθείτε, τί κάνουν στις φυλακές τα κρούσματα, τί περίθαλψη (δεν) δέχονται οι ασθενείς, τί μέτρα πρόληψης (δεν) παίρνουν, τί αερισμό χώρων (δεν) κάνουν, τί προαυλισμό (δεν) εφαρμόζουν και τέλος ποια είναι η διασπορά εντός των φυλακών, που αποτελούν αναμφισβήτητα μία από τις αθλιότερες συνθήκες για μεταδοτικότητα και ασθένεια, από κάθε άποψη. Η άλλη συγκρίσιμη με τις φυλακές πραγματικότητα, είναι ορισμένες δομές μεταναστάτων και ορισμένα σημεία, όπου για άγνωστους λόγους τους μεταχειρίζονται με απάνθρωπο τρόπο (60 άνθρωποι κλεισμένοι σε ένα κοντέινερ για κάποιες ώρες ή μέρες), πριν τους προωθήσουν σε ωραιότατα ξενοδοχεία εντός κι εκτός πόλεων. Βεβαίως κάποιοι εξ αυτών πεθαίνουν, συνήθως αυτοκτονώντας ή λόγω επίθεσης από άλλον μετανάστη (αλλά κυρίως αυτοκτονώντας), αλλά μιας και δεν μας απασχολούν αυτά τα στατιστικά, ας μείνουμε στην διασπορά (που είναι και το μέγιστο και μόνο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα την σήμερον ημέραν, άλλοστε!) και ας ενημερωθούμε, πόση είναι αυτή η διασπορά στις πλέον άθλιες και εξαντλητικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής που μόλις αναφέρθηκαν. Θα εκπλαγείτε! Σπόιλερ....δεν έχουν αρρωστήσει όλοι οι μετανάστες σε κλειστές δομές, από κορονοϊό. Κλειστές δομές είναι και τα γηροκομεία φυσικά κι εκεί ενίοτε τα ποσοστά έφτασαν το 50% αλλά δεν ισχύει το ίδιο όταν προχωράμε σε νεαρότερες ηλικίες και παρά την εξαντλητική διαβίωση τύπου 24/24 αγκαλιά με αγνώστους να ιδρώνουμε παρέα και να φτύνουμε την χολή μας εκεί που ξαπλώνουμε (όταν δεν προσπαθούμε να πνίξει ο ένας τον άλλον). Ολα τα παραπάνω, μόνον ως αντίβαρο στις αστείες πεποιθήσεις ότι τα παιδιά αποτελούν κάποιον κίνδυνο διασποράς, είτε εντός είτε εκτός των σχολίων, είτε με μάσκα, είτε χωρίς, είτε με υψηλή δραστηριότητα συναναστροφών, είτε σε απομόνωση και κοινωνική αποσταστιοποίηση. Το ψέκασμα των παιχνιδιών με υγρά αποστείρωσης, είναι προκειμένου να αισθάνονται όλοι οι παρευρισκόμενοι εξίσου ψεκασμένοι, με όσους δεν είναι κοντά τους, λόγω του ότι είναι ψεκασμένοι. Πρακτικά είναι εξίσου άχρηστο ως προληπτικό μέτρο, όσο και επικίνδυνο για την υγεία όλων των παρευρισκομένων, δασκάλων και παιδιών. Ενα τελευταίο σχόλιο προκειμένου, να συνεχίσουν όσοι θέλουν, χωρίς κανένα επιχείρημα και μονάχα με αναμασημένη τηλεοπτική προπαγάνδα, να αναπαράγουν τον μύθο "δεν έχουμε ΜΕΘ και γι'αυτό έχουμε τόσο σκληρά μέτρα" : τα νοσκοκομεία της βόρειας ελλάδας, γεμίζουν (πάντα, όχι μόνον τώρα) συχνά πυκνά με εισερχόμενα περιστατικά. Σε απλά ελληνικά, έρχονται από τα βόρεια σύνορα μας πολίτες άλλων χωρών, με προσχήματα, ψευδείς δηλώσεις, πληρωμένα αρνητικά τεστ κ.α., προκειμένου να νοσηλευτούν στα δημόσια νοσοκομεία. Κι αυτό είναι νόμιμο. Και καλά κάνουν οι άνθρωποι. Να έρχονται κι εύχομαι να φεύγουν υγιέστεροι απ' ότι ήρθαν και να γυρίζουν στις πατρίδες τους με χαμόγελα. (το ίδιο συμβαίνει και σε ορισμένα ακριτικά νησιά φυσικά). ΑΛΛΑ δεν μπορεί να κλείνει ολόκληρη η χώρα ή περιοχές, με επιχείρημα τις λίγες μεθ κατά τόπους, όταν αυτές οι κλίνες έχουν καταληφθεί για άλλα ζητήματα ή από εισαγόμενα κρούσματα (που όμως πέρασαν από τα σύνορα). Και να αυτοεπιβεβαιώνεται ο κάθε ιοφοβικός ότι "να την η απόδειξη! γέμισαν οι ΜΕΘ! εκατόμβες νεκρών!". Λυπάμαι αλλά το αφήγημα μπάζει από παντού και δυστυχώς κάποιοι αρνητές, δεν θέλουν να δεχτούν την προφανέστατη αλήθεια, ότι ο κορονοϊός ΔΕΝ είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτεία σήμερα.
 13. Με την προσωπική εμπειρία, της χρόνιας αλλεργικής ρινίτιδας που διαρκεί από 6μήνες έως και ολόκληρο το χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι, με εξάρσεις αλλα χωρίς περιόδους απόλυτης παύσης της καταρροής, σου ομολογώ, ότι αυτό που νομίζεις για "λογικό" είναι η απόλυτη παράνοια, υπερμεγενθυμένη μέσα μέσα στο άγχος της εποχής. Η δική σου ματιά, καθιστά εμένα μονίμως επικίνδυνη και απολύτως εχθρική παρουσία σε κάθε δημόσιο χώρο. Κι όμως! Οι μύξες μου, δεν πρόκειται να σε κολλήσουν κάτι, όσο σιχαμερές κι ενοχλητικές κι αν φαίνονται ή ακούγονται (υπάρχουν εποχές που αντί για χαρτομάντηλα, κουβαλάω μαζί μου ρολά χαρτί υγείας γιατί απλά ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΩ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΟΥ!!!). Ηρέμησε. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δεν φταίνε η μύξες του απέναντι γι' αυτό.
 14. Παντρεύεσαι και σε απασχολεί;
 15. Το γεγονός ότι κάθε φορά που ψεκάζεις απολυμαντικά, το εισπνέεις, ενδιαφέρει κανέναν; Οτι κάθε φορά που περνάς τα χέρια ενός παιδιού με απολυμαντικό, μετά το παιδί το τρώει, ενδιαφέρει κανέναν; Τ' ότι παίρνουν υπάλληλοι και βάζουν τα κέρματα αλλά και τα χαρτονομίσματα σε υγρό (από χλωρίνη, έως οινόπνευμα αλλά κι ότι άλλο κρίνει καθείς) και μετά στα δίνουν στα χέρια, είναι υγιές; Εχουμε αντιληφθεί σε τί ποσότητες χημικών είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά λόγω της κατάχρησης απολυμαντικών, χλωρίνης και άλλων χημικών ουσιών; Ξεχάσαμε ότι η ίδια η απολύμανση υπονομεύει την ανοσοποίηση και η κατάχρηση χημικών δημιουργεί τοξικότητα στο σώμα; Το να μην "κάνει την δουλειά της" μια πρακτική, είναι προβληματικό. Αλλά το να κάνεις κάτι για καλό και τελικά να βλάπτεις υπερπολλαπλάσια, είναι υστερία. Να μοιραστώ και μια μικρή εμπειρία από τα νοσοκομεία μας: ο ιός κολλάει μόνον αν είσαι έλληνας και χάφτας και ακούς τις οδηγίες του νοσοκομείου. Δηλαδή δεν μπαίνεις όταν δεν σου το επιτρέπουν, κάνεις μόνος σου ιδιωτικά τεστ και τα παρουσιάζεις στους γιατρούς για να μπορέσεις να εισέλθεις σε χώρους νοσηλευομένων κτλ. Αν είσαι εμφανώς αλλοδαπός, μαυριδερός, γύφτος και κυρίως θρασύς και με "παρέα", κανείς δεν σε σταματάει από το να μπαίνεις όπου θες, ότι ώρα θες, χωρίς καμία προφύλαξη ή έστω προσπάθεια να σε κρατήσουν εκτός του νοσοκομείου ή συγκεκριμένων θαλάμων. Ο αντίστροφος ρατσισμός είναι ο καλύτερος. Οταν εύχεσαι να ήσουν γύφτος για να μπορέσεις να μάθεις τί κάνει το παιδί σου μέσα στην εντατική! Σε άλλο νοσοκομείο: η μητέρα μου συνόδευε ασθενή και προκειμένου να ολοκληρώσει αναγκαία γραφειοκρατεία για τον ασθενή, περιπλανήθηκε (εν αγνοία της) στην κοβιντ περιοχή του νοσοκομείου, όπου όταν συνάντησε την ντυμένη αστροναύτη νοσηλεύτρια, ναι μεν τις είπε "εδώ είμαστε κοβιντ" αλλά κατά τα άλλα, την προώθησε να συνεχίσει μέσα στον όροφο, να περιπλανηθεί στα γραφεία και να ανεβοκατεβεί ορόφους, μέχρι να πάρει μια κάποια υπογραφή από κάποιον αρμόδιο. Εξαιρετικές τεχνικές πρόληψης κι εδώ. Βέβαι ταινία μικρού μήκους πέρι εμβολισμού, με πρωταγωνιστές υπουργούς και ιερωμένους μέσα στα νοσοκομεία, ξέρουμε να κάνουμε, ένα κωλογραφείο συντονισμού, δεν τους έκοψε να βάλουν κάπου! Στα μέτρα τώρα: αν υπάρχει κανείς που ακόμη φαντάζεται ότι τα μέτρα, έχουν οποιανδήποτε σχέση με την ανάσχεση του ιού, να το κοιτάξει σοβαρά. Δεν δικαιολογείται στην ηλικία μας και με την μόρφωση μας, το 2021, να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τα μήλα από τα πορτοκάλια. Οι άνθρωποι δεν προσπαθούν ΚΑΝ να έχουν επιχειρήματα. Κλείνουμε ότι θέλουμε, όταν το θέλουμε, με όποιους όρους μας αρέσει, το αλλάζουμε 3 φορές την μέρα, κι άμα θέλουμε σε βρίζουμε κιόλας που δεν το κατάλαβες νωρίτερα ότι είχαμε πρόθεση να ξαναλλαξουμε πλάνο, τακτική, επιστήμονες, δεδομένα, χρώμα στον χάρτη μας, αριθμό ελέγχων, τρόπο αξιολόγησης δεδομένων ή οτιδήποτε άλλο. Αφού σου λέμε υπάρχει και ΚΥΑ! Τί άλλο θέλεις πια ενοχλητικέ απείθαρχε πίθηκε; Συγνώμη, άνθρωπε ήθελα να πω. Απλά πιθηκίζεις πολύ εύκολα πλέον και ξεχνιόμαστε καμιά φορά. Σορρυ... No hard feelings!! Ο κατ' οίκον περιορισμός και όλα τα σχετικά μέτρα, τα μεταχειριζονται σαν να είναι η αντιβίωση στην αρρώστια. Κι όμως όλοι ξέρουμε πολύ καλά, ότι κάθε ασθένεια, δεν χρήζει αντιβίωσης και ότι ακόμη κι αν χρήζει, πρέπει να πάρει ο ασθενείς συγκεκριμένη δόση για συγκεκριμένο, πεπερασμένο χρονικό διάστημα. Κι έπειτα αξιολογείται το αποτέλεσμα. Αλλιώς είναι κατάχρηση φαρμάκου και η κατάχρηση βλάπτει!! Δεν δύναμαι να αντιληφθώ, πώς μπορεί μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, τεχνοκράτες ιατροί και άλλοι, αλλά και πολίτες ανάλογου επιπέδου, να υποκρίνονται ότι ένας 40ημερος περιορισμός (που ήταν λύση ανάγκης για μια έκτακτη και άμεση στρατηγική έως ότου προετοιμαστούν τα κράτη), που έχει παραταθεί στο αόριστο "μέχρι όταν...." έναν χρόνο πια, μπορεί να είναι "λύση" του οποιουδήποτε προβλήματος υγείας, σε τέτοιο ολοκληρωτικό επίπεδο. Οποιος θέλει να το ζει, να το λέει ή να προσποιείται ότι το πιστεύει, ας το κάνει. Αλλά θα ήταν πιο έντιμο να λες "απλώς δεν έχω το σθένος να σταθώ αντάξια των περιστάσεων και ειλικρινά δεν ξέρω, τί να κάνω για να αντιδράσω σε αυτό που συμβαίνει εις βάρος μας" ή σε άλλη περίπτωση "συμμορφώνομαι στον νομο ανεξάρτητα από το περιεχόμενο αυτού ή το αποτέλεσμα που επιφέρει στην ζωή μας, διότι απλώς έτσι έχω μάθει". Πάσχει η θέση, άλλα έχει μια ειλικρίνεια όπως και να το κάνεις. Τέλος, ειλικρινά έχω κουραστεί να ακούω εύκολες προσβολές, υπονοούμενα και εχρική ρητορική, για το ποιος φταίει, ποιος κόλλησε ποιον, ποιος μπορεί να κατέβασε την μάσκα, ποιος ήρθε κοντά μου, ποιος πήγε για ψώνια πιο πολύ απ' ότι έπρεπε και ποιος κάλεσε την κουνιάδα του για καφέ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ???? Η θεια και η κουνιάδα και ο συμμαθητής φταίνε; Ακόμα; Μετά από έναν χρόνο που δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ενέργεια προς ενίσχυση του συστήματος υγείας; Αλήθεια;;;;; ΟΥΤΕ μία κίνηση αύξησης των ήδη μειωμένων εκπαιδευτικών; Αλήθεια;;;; ΟΥΤΕ ΜΙΑ αύξηση των δρομολογείων στα ΜΜΜ; Αλήθεια;;;; Και φταίει η ουρά στον μπακάλη; Αλήθεια; ;;;;; Μικροξεκατίνιασμα στα σόσιαλ, ρουφιανιλίκι χωρίς ντροπή, βίντεο και φωτογραφίες από κορονοπάρτυ και κορονοφαγοπότι και τρέχα γύρευε, σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του!! Λες κι αυτοί που συναντήθηκαν κρυφά στο καβατζωμένο εστιατόριο, δεν είχαν βρεθεί σε σπίτι ή αλλού; Ηταν κάποιοι άγνωστοι, που ενώ έμεναν κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν διέσπειραν καθόλου τον ιό (αυτόν που ίσως δεν είχαν), έμαθαν ότι κάποιος σερβίρει γκουρμεδιές σε μια σοφίτα και κανόνισαν να πάνε να τις φάνε με όποιο κόστος, ανάμεσα σε μερικούς άλλους αγνώστους εκλεκτούς θαμώνες και έτσι ο ένας κόλλησε τον άλλον κι ο άλλος τον τρίτο και εκείνος τον ντελιβερά, που ήρθε να του φέρει αναψυκτικό το βραδάκι γιατί του έπεσαν βαρυά τα θαλασσινά και ήθελε κάτι χωνευτικό..... Χμμμμ.....Λες να φταίει τελικά το υπερβολικό ντελίβερι που δεν πέφτουν τα κρούσματα; Εκεί να κρύβεται ο μυστικος παράγοντας, ο μαγικός συντελεστής, ο άγνωστος χ που θα αποκαλύψει το άλυτο μυστήριο του "αόρατου εχθρού".....?...... Βέβαια ο κύριος Τσιόδρας είπε πάλι προχθές ότι όντως τα κρούσματα ανεβαίνουν όταν κάνουμε πολλά τεστ κι εμείς απλώς το αναπαριστούμαι αυτό σαν αυξημένη διασπορά, χωρίς τον παράγοντα της αναλογικότητος....αλλά και πάλι....μήπως οι ντελιβεράδες μας την κάνουν τελικά την ζημιά.....;;; Ελάτε μικροί σέρλοκ...ας προσπαθήσουμε να καταγγείλουμε ο ένας τον άλλον (είτε στα λόγια είτε και στις πράξεις - όλα καλά είναι!), ας ρίξουμε λίγη λάσπη σε μία ακόμη ομάδα συμπολιτών μας, ίσως στους νέους, ίσως στους γέρους, ίσως στους ψηλούς, ίσως στους ανέργους ή καλύτερα στους εργοδότες, ίσως στους μαθητές, ίσως στους χωριάτες ή καλύτερα στους πρωτευουσιάνους....κράξτε έναν ακόμη γείτονα, μια ακόμη περαστική, έναν ακόμη εργαζόμενο,....πού θα πάει; Θα τα καταφέρουμε! Θα τον βρούμε τον ένοχο!!! Λοιπόν, πάω πάσο, το παιχνίδι με κούρασε. Βγαίνω. Παλιά όταν παίζαμε το παιχνίδι, περνούσαμε καλύτερα. Εφταιγε πάντοτε η έλλειψη υποδομών, κοινωνικού κράτους, πολιτικής πρωτοβουλίας και συνέπειας. Δείχναμε όλοι μαζί με το δάχτυλο τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας (οκ εμείς του ψηφίσαμε, αλλά έστω κι έτσι) και κάναμε πορείες και διαμαρτυρίες και απεργίες ζητώντας προσλήψεις. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά τώρα που θα είχε πράγματι νόημα να ζητάμε προσλήψεις και υποδομές και πράγματι καμία αύξηση δεν θα μπορούσε να είναι υπερβολή (όπως ήταν κάποτε λόγω κομματικών πάλι συμφερόντων), τώρα λοιπόν ΔΕΝ έχουμε αρκετά ισχυρό κίνητρο για να το κάνουμε. οκ! Ααααχ.....τον παλιό καλό καιρό.......τότε, που όταν υπήρχαν άρρωστοι, ζητούσαμε φάρμακα, περίθαλψη, νοσοκομεία..... Αλλά τώρα είναι αλλιώτικη η ασθένεια. Δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με τέτοια παρηγορητικά μέσα: φάρμακα, περίθαλψη, ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, εξοπλισμό, οργανωμένα νοσοκομεία, 1ο βαθμια περίθαλψη..... Τσ, τσ, τσ, .... Οχι κυρία μου! Αυτά είναι καραμέλίτσες για να ξεγελάς τα παιδιά!! Αυτός ο νέος ιός, δεν είναι σαν τους άλλους!! Οχι!! Δεν είναι σαν τις άλλες τις απλές γρίπες, που αρκούσαν αυτά τα παλιομοδίτικα μέσα για να τις αντιμετωπίσεις ως πολιτεία. Οχι! Αλλαξαν οι ιοί. Είναι πανούργοι, ύπουλοι, αόρατοι (τί ? και οι άλλοι ήταν αόρατοι? Α - ΠΟ - ΚΛΕΙ - Ε- ΤΑΙ!!). ΜΟΝΟΝ τυφλή υπακοή στους ειδικούς, εγκλεισμός και μάσκα, μπορεί να μας σώσει από αυτόν τον υπερμεταδοτικό και ούλτρα φονικό ιό, που δεν έχει ποτέ ξανά αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα! Καλά κάνουμε λοιπόν και κοιτάμε με μισό μάτι όποιον βγάζει την "μυτόνγκα" έξω! Ο άθλιος.... Επρεπε να του την σπάμε επιτόπου την μυτόνγκα του αλλά έχε χάρη που φοβάμαι την πιθανότητα, σπάγοντας του την μύτη να πιτσιλίσει μικροσταγονίδια all over και να μην μπορεί ούτε ο Ιορδάνης ποταμός να ξεπλένει το μίασμα του από τον δημόσιο χώρο (αυτόν τον αεριζόμενο εξωτερικό χώρο, που απαγορεύεται να πατούμε χωρίς ειδική άδεια και να εισπνέουμε χωρίς προφυλακτήρα). Ας είναι καλά τα νέα μέτρα. Τα χθεσινά, είναι πολύ παλιά. Και ο ιός θαμπώνεται από τα καινούρια μέτρα και σκοντάφτει πάνω τους και αυτοκαταστρέφεται. Γι' αυτό χρειαζόμαστε συνέχεια καινούρια μέτρα. Κι επειδή στην πραγματικότητα έχουμε το ένα και μοναδικό μέτρο, του εγκλεισμού, το στολίζουμε συνεχώς, το διανθίζουμε, το βάζουμε στην ντουλάπα, τα ξαναβγάζουμε μόλις περάσουν λίγες μέρες, του αλλάζουμε ώρες ή συχνότητα κί άλλα κομικά, για να μπερδεύουμε τον ιό και να νομίζει ότι έχουμε όλο "νέα μέτρα" και να πέφτει πάνω τους και να ξανα-αυτοκαταστρέφεται! Οπως τα παιδάκια μας....που τους κρύβουμε 5 μέρες τα παιχνίδια τους και μετά τους τα ξαναδίνουμε και τα χαίρονται σαν καινούρια; Ετσι την πατάει κι ο ιός με τα μέτρα, διότι είναι "νέος ιός" και πολύ αθώος ακόμη και δεν πονηρεύεται τί του σκαρώνουμε! χιχιχιχι.... Ας είναι καλά και οι ειδικοί επιστήμονες όμως, που σπάνε το κεφάλι τους όλη μέρα να εφευρίσκουν τρόπους να επαναπαρουσιάζουν τα μέτρα ώστε να μοιάζουν ότι κάνουμε κάτι καινούριο και δεν επαναλαμβανόμαστε επί ματαίω! Δόξα τω Θεώ!!
 16. Η κόρη μου όταν άρχισε να τρώει ταχίνι μέλι, δεν φάνηκε να την ενοχλεί καθόλου. Ισα ίσα το έτρωγε με μεγάλη ευχαρίστηση και για πολλούς μήνες αποτελούσε και το μεγαλύτερο γεύμα της, το πρωινό της δηλαδή. Σταδιακά, σε βάθος μεγαλύτερο του έτους άρχισε να μειώνει την ποσότητα του πρωινού (μαζί με σταδιακή μείωση κι όλων των άλλων γευμάτων και τροφών την υπόλοιπη μέρα). Ηταν μια πολύ αργή και σταδιακή διαδικασία για να φτάσει μετά δυο χρόνια να τρώει λίγες μπουκιές το πρωί και λίγο λίγο κάθε μία ή μισή ώρα και καθόλου ένα πλήρες γεύμα. Αφου είχαν περάσει μερικοί μήνες και είχε κοπεί το ταχίνι (το οποίο τρώγαμε και σε γλυκίσματα που έφτιαχνα μόνη μου σπίτι παλιότερα), μια μέρα είπε να ξανα φάει μια μπουκιά από ένα "σοκολατάκι" από ταχίνι και μέλι. ΑΜΕΣΩΣ άρχισε να έχει έντονο ρέψιμο και φούσκωμα. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα σκεφτόμουν ότι μπορεί το ταχίνι να την βαραίνει τόσο πολύ, παρόλο που το είχα αφαιρέσει κυρίως γιατί ήθελα να απομακρύνω το ψωμί απ' το πρωινό κι όχι το ταχίνι. Κι εμένα το μέλι ενίοτε με πειράζει. Κάθε στομάχι έχει τις ιδιαιτερότητες του. Δύσκολο να πεις...