Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συζήτηση "Πρώτη φορά χωρίς τη μαμά στο νηπιαγωγείο"

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Ξέχασα να γράψω κ την δική μας εξέλιξη. Τις τελευταίες μέρες μπαίνει στην αιθουσα με λιγότερη γκρίνια. Συνεργάζεται μία χαρά, κάνει τις εργασίες του, συμμετέχει στις δραστηριότητες κ τρώει το κολατσιό του. Τον παίρνω μετά τις έντεκα κ σταδιακά αυξανουμε τον χρόνο παραμονής. Στο σπίτι δεν εκφράζεται ιδιαίτερα σχετικά με τα του σχολείου παρά μόνο το πρωί κλαίει κ λέει πως δεν θέλει να πάει σε μικρότερο βαθμό απ τις προηγούμενες φορές. 

Διάβαζα προ ημερών στο φόρουμ πως μόλις άνοιξαν οι σταθμοί και τα σχολεία κάποια παιδάκια αρρώστησαν, εύχομαι περαστικά. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες απ το άνοιγμα αρρώστησε και ο δικός μου. Έχει μυξουλες και πονάει ο λαιμός του οπότε δεν θα τον στείλω αύριο.

Γνωρίζετε πότε μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο? Ή πάροδος τριών ημερών χωρίς συμπτώματα ισχύει και για τις ιωσεις? Τι γίνεται με την βεβαίωση γιατρού? 

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο γιος σου ξεκίνησε σιγά σιγά να προσαρμοζεται στο καινούργιο του περιβάλλον το σχολείο... Πολύ θετικό που η νηπιαγωγος ήταν συνεργασίμη κ πρότεινε από μόνη της αν θυμάμαι καλά να κάνει το παιδί σταδιακή προσαρμογή.. Σιγά σιγά θα του αρέσει όλο και ποιο πολύ κ δε θα θέλει να φεύγει.. 

Περαστικά του κιόλας γρήγορη ανάρρωση να έχει...!!!!!! 

Just now, samsympan είπε:

Αντιγράφω την απάντηση μου από άλλο topic:"Εμάς που μας έκατσε το λαχείο και το παιδί την τσίμπησε την ίωση την πρώτη εβδομάδα στο νηπιαγωγείο (ω ναι!) η παιδίατρος μας ήταν πολύ καθησυχαστική. (...) μας είπε ότι πάρα πολλά παιδάκια που ξεκίνησαν εφέτος σχολείο είναι με ίωση που κάνει πυρετό 2-3 μέρες και μύξες μπορεί περισσότερες. (...) Η οδηγία είναι 3 ημέρες άνευ συμπτωμάτων και βεβαίωση ιατρού ως προς αυτό (ότι δηλαδή το παιδί επί 3ημέρου είναι άνευ συμπτωμάτων και σε θέση να επιστρέψει στο σχολείο). Το σχολείο είναι σύμφωνο."

@Mama_Anesti_ Εύχομαι γρήγορα περαστικά στο παιδί! Και κάτι ακόμη. Εμάς το παιδί έλλειψε 4 ημέρες απ'το σχολείο. Τις μέρες που έλειπε την παρακινούσα να φτιάχνει και κάτι για την δασκάλα και τους συμμαθητές της. Και μιας και τρελένεται για ζωγραφική-χειροτεχνίες, αυτό το κάτι ήταν μια ζωγραφιά, μια μικρή χειροτεχνία, ένα γραμματάκι (ότι ήθελε). Το βγάζαμε φωτογραφία και το στέλναμε στην δασκάλα. Η δασκάλα χάρηκε πολύ με αυτό, έδειχνε τις δημιουργίες της στα υπόλοιπα παιδιά και ζήτησε όταν επιστρέψει το παιδί να τα πάει για να τα στολίσουν στην τάξη.

Εγώ με αυτή την κίνηση ήθελα:

1) να αντιληφθεί το παιδί ότι όταν απουσιάζουμε από το σχολείο, κρατάμε επαφή μαζί του (τώρα με μια ζωγραφιά, αργότερα παίρνοντας τις εργασίες της ημέρας, επικοινωνόντας με τη δασκάλα-τους συμμαθητές).

2) να έχει σαν εικόνα ότι όταν της λείπει η τάξη της, λείπει κι αυτή από την δασκάλα-τους συμμαθητές της και με το να κρατάμε επαφή, δίνουμε και σε αυτούς χαρά.

3) να χαρεί το παιδί βλέποντας την απόκριση της δασκάλας και να έχει να αναμένει με χαρά, κάτι επιπλέον, για όταν επιστρέψει (να στολίσουν τις δημιουργίες της). Επίσης με αυτόν τον τρόπο, στον χώρο της τάξης θα υπάρχει και κάτι ακόμη δικό της, που θα συνδέει το σπίτι με το σχολείο.

4) να δίνουμε το παρόν στο σχολείο. Για να αντιλαμβάνεται και το σχολείο ότι οι μαθητές έχουν ανάγκη το σχολείο να είναι παρόν στην ζωή τους όταν λόγοι ανωτέρας βίας, τους κρατούν μακριά (... αν με αντιλαμβάνεστε).

Νομίζω ότι δεν θα έχανες κάτι να επιχειρούσες μια τέτοια σύνδεση, προτείνοντας κάτι αντίστοιχο στο παιδί (με κάτι που τον ευχαριστεί). Μπορεί να δουλέψει θετικά και στην προσαρμογή και να επιστρέψει με μεγαλύτερη ηρεμία και χαρά.

Σας το εύχομαι!

Αααα πόσο ωραία ιδέα αυτή,  σίγουρα δε θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο... Βέβαια κ τώρα δε ξέρω πόσο εύκολο θα μου είναι να καθοδήγησω τον γιο μου για κάτι τέτοιο.. Αλλά αν χρειαστεί θα το προσπαθήσω να δω αν τον δελεασω να κάνουμε κάτι να στείλουμε στις δασκάλες κ στους συμμαθητές του όσο θα λείπει... :-D

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Περαστικά.Αρχισαν οι ιώσεις ε?Χαιρομαι που προσαρμόζει μερα με τη μέρα.

Αύριο ξεκιναμε κ εμεις με ένα μισάωρο. Ενώ δεν το περίμενα εχω κ εγω μια αγωνία.

Δεν ξερω κ ποσο γρήγορα θα ετοιμαστούμε το πρωι κ πως θα το πάρει τοβτοσο πρωινό ξύπνημα στις 7

Θα σας γράψω κ εγω τις εντυπώσεις μου.

Ναι ξεκίνησαν, είναι πολύ δύσκολα. 

Εύχομαι καλή αρχή, καλή προσαρμογή και όσο για το πρωινό ξύπνημα είναι θέμα σε καταλαβαίνω. 

Ξέχασα να γράψω κ την δική μας εξέλιξη. Τις τελευταίες μέρες μπαίνει στην αιθουσα με λιγότερη γκρίνια. Συνεργάζεται μία χαρά, κάνει τις εργασίες του, συμμετέχει στις δραστηριότητες κ τρώει το κολατσιό του. Τον παίρνω μετά τις έντεκα κ σταδιακά αυξανουμε τον χρόνο παραμονής. Στο σπίτι δεν εκφράζεται ιδιαίτερα σχετικά με τα του σχολείου παρά μόνο το πρωί κλαίει κ λέει πως δεν θέλει να πάει σε μικρότερο βαθμό απ τις προηγούμενες φορές. 

Διάβαζα προ ημερών στο φόρουμ πως μόλις άνοιξαν οι σταθμοί και τα σχολεία κάποια παιδάκια αρρώστησαν, εύχομαι περαστικά. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες απ το άνοιγμα αρρώστησε και ο δικός μου. Έχει μυξουλες και πονάει ο λαιμός του οπότε δεν θα τον στείλω αύριο.

Γνωρίζετε πότε μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο? Ή πάροδος τριών ημερών χωρίς συμπτώματα ισχύει και για τις ιωσεις? Τι γίνεται με την βεβαίωση γιατρού? 

Ναι το 3ημερο ειναι μια χαρα. Κι εμενα αρρωστησαν και τωρα η μικρη ειναι ξανα αρρωστη. Ενα 24ωρο απυρετα και χαρτι απο γιατρο οτι μπορουν να επανελθουν αρκεί να μην έχουν κανενα συμπτωμα.

Α και στο νηπιο ολα με μασκες ειναι κι ολα άρρωστα το ενα πισω αππ το αλλο. Μετα σου λενε η μασκα σε προστατεύει. Εγω πιστεύω πιο πολλά μικρόβια φέρνει μαζευει υγρασια ειναι οτι χειρότερο 

Ναι ξεκίνησαν, είναι πολύ δύσκολα. 

Εύχομαι καλή αρχή, καλή προσαρμογή και όσο για το πρωινό ξύπνημα είναι θέμα σε καταλαβαίνω. 

Καλη αρχη σε ολες και ολα τα παιδακια! Πολύ ευχαριστα τα νεα σου μαμα ανέστη! Θα δεις εν καιρω δε θα γυρίζει να σε κοιταξει!

Έχω κι εγω και τη μικρη μου πρωτη φορα φετος στο παιδικο. Αλλα μεχρι στιγμής χαρούμενη φευγει τρις λαλουν γυρνάει. Ετσι ηταν και η πρώτη. Ουτε που γυρνανε να με κοιτάξουν...

Just now, xaroumenh mama είπε:

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο γιος σου ξεκίνησε σιγά σιγά να προσαρμοζεται στο καινούργιο του περιβάλλον το σχολείο... Πολύ θετικό που η νηπιαγωγος ήταν συνεργασίμη κ πρότεινε από μόνη της αν θυμάμαι καλά να κάνει το παιδί σταδιακή προσαρμογή.. Σιγά σιγά θα του αρέσει όλο και ποιο πολύ κ δε θα θέλει να φεύγει.. 

Περαστικά του κιόλας γρήγορη ανάρρωση να έχει...!!!!!! 

Αααα πόσο ωραία ιδέα αυτή,  σίγουρα δε θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο... Βέβαια κ τώρα δε ξέρω πόσο εύκολο θα μου είναι να καθοδήγησω τον γιο μου για κάτι τέτοιο.. Αλλά αν χρειαστεί θα το προσπαθήσω να δω αν τον δελεασω να κάνουμε κάτι να στείλουμε στις δασκάλες κ στους συμμαθητές του όσο θα λείπει... :-D

Εμενα δε θα το κάνει δε νομίζω να το καταλαβει κιολας ειναι πολυ μικρη...

Πάντως ναι ειναι πολυ ωραία ιδεα Και την καναμε κι εμεις στη καραντινα στο νηπιαγωγείο. Καναμε και webex, στιγμες γελιου! Εγω να κάθομαι να τραγουδαω με τα παιδακια και η μικρη να παταει κουμπια, να φευγει και να μου λέει τραγουδα μονη σου. Παιδια....

Κ εγώ κ τα 2 παιδιά μου τα έχω με μυξουλες εδώ κ 1 εβδομάδα σχεδόν, ο μικρός για μια μέρα ανέβασε κ δέκατα. Σκεφτόμουν ότι μετά το σκ θα έχει γίνει καλά κ θα την στείλω σχολείο αλλά ακόμα τα ίδια. 1 εβδομάδα πήγε σχολείο κ 1 εβδομάδα άρρωστη!!

Διαφημίσεις

8 hours ago, mama16 said:

Κ εγώ κ τα 2 παιδιά μου τα έχω με μυξουλες εδώ κ 1 εβδομάδα σχεδόν, ο μικρός για μια μέρα ανέβασε κ δέκατα. Σκεφτόμουν ότι μετά το σκ θα έχει γίνει καλά κ θα την στείλω σχολείο αλλά ακόμα τα ίδια. 1 εβδομάδα πήγε σχολείο κ 1 εβδομάδα άρρωστη!!

Με μυξούλες τα κρατάς μια βδομάδα σπίτι? Εμένα είχε κάνει δέκατα , πυρετό μάλλον, 37.9, για μισή μέρα και μυξούλες. Οι μύξες κράτησαν 10 μέρες. Φυσικά λίγες μέρες μετά (ξεκίνησε Πέμπτη και μεσολάβησε ΣΚ) πήγε σχολείο. Δεν γινόταν φυσικά να μείνει σπίτι μέχρι να μην έχει καθόλου.

Μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο να μένει το παιδί επειδή έχει μύξες, κυρίως όταν μιλάμε για παιδιά παιδικού/προνηπίου/νηπίου! Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες οι μύξες ξεκινούν τον Σεπτέμβριος και τελειώνουν τον Μάιο! @mama16 το σχολείο σας έδωσε οδηγία να κρατήσετε το παιδί σπίτι επειδή έχει μύξες?

Just now, kotsifikos είπε:

Μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο να μένει το παιδί επειδή έχει μύξες, κυρίως όταν μιλάμε για παιδιά παιδικού/προνηπίου/νηπίου! Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες οι μύξες ξεκινούν τον Σεπτέμβριος και τελειώνουν τον Μάιο! @mama16 το σχολείο σας έδωσε οδηγία να κρατήσετε το παιδί σπίτι επειδή έχει μύξες?

Κι εμάς μας είπανε στο νηπιαγωγείο ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι τελειως υγιή.Εαν έχουν μυξες θα κάθονται σπίτι.

Just now, Sentir...natureza said:

Κι εμάς μας είπανε στο νηπιαγωγείο ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι τελειως υγιή.Εαν έχουν μυξες θα κάθονται σπίτι.

Οπότε φέτος τα παιδιά αυτά θα την βγάλουν σπίτι. Μου φαίνεται αδύνατο ένα παιδί που ξεκινάει τώρα παιδικό ή προνήπιο να μην έχει μύξες τις 15 από τις 30 ημέρες του μήνα ,στον κύκλο μας 8 στα 10  έτσι βγάζουν την πρώτη-δεύτερη χρονιά σχολείο.  Εμάς σκέψου φέτος είναι η πρώτη χρονιά που φεύγει ο Σεπτέμβριος και δεν έχει μύξες.

Ναι κορίτσια.... Η ίδια η δασκάλα μας είπε ότι κ λίγο μυξες να έχουν να μην τα στέλνουμε! Δεν ξέρω αν οι άλλες μαμάδες το εφαρμόζουν βέβαια αλλά εγω εφόσον είμαι σπίτι προς το παρόν το κάνω, αν δούλευα βέβαια θα μου ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο

Διαφημίσεις

Just now, mama16 said:

Ναι κορίτσια.... Η ίδια η δασκάλα μας είπε ότι κ λίγο μυξες να έχουν να μην τα στέλνουμε! Δεν ξέρω αν οι άλλες μαμάδες το εφαρμόζουν βέβαια αλλά εγω εφόσον είμαι σπίτι προς το παρόν το κάνω, αν δούλευα βέβαια θα μου ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο

Αποκλείεται να το εφαρμόζουν. Το λένε θεωρώντας πως στις 15 που θα το πουν, αν πιάσει στη μία, κέρδος είναι. Εκτός αν το σχολείο απευθύνεται αποκλειστικά σε stay at home moms. Όπως λέει και η @kotsifikos, τα παιδιά αυτής της ηλικίας, όλο το Χειμώνα με μύξες είναι.

Just now, Yovanna είπε:

Αποκλείεται να το εφαρμόζουν. Το λένε θεωρώντας πως στις 15 που θα το πουν, αν πιάσει στη μία, κέρδος είναι. Εκτός αν το σχολείο απευθύνεται αποκλειστικά σε stay at home moms. Όπως λέει και η @kotsifikos, τα παιδιά αυτής της ηλικίας, όλο το Χειμώνα με μύξες είναι.

Η αλήθεια είναι ότι οι μισές μαμάδες σίγουρα δεν δουλεύουν. Κ αν δουλεύει κάποια έχουν δίπλα παππούδες!! :P

Παράθεση

Και μένα μου αρρώστησε ελαφρώς ο μεγάλος την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο μύξα, λαιμός και δέκατα για μια μέρα (χθες). Μάλιστα έκανε και τεστ μέσα στο Σ/Κ, σήμερα δεν πήγε σχολείο γιατί δουλεύω από το σπίτι εδώ και 2 εβδομάδες αλλά αύριο θα πάει, σήμερα έχει μόνο λίγο μύξα. Είναι και Γ' Δημοτικού, φυσικά δεν γίνεται να τον κρατάω σπίτι κάθε φορά που έχει μύξες, αν και πρακτικά θα μπορούσα γιατί θα συνεχίσω να δουλεύω από το σπίτι επ' αόριστον. Το σχολείο, με αρνητικό τεστ, δέχεται τα παιδιά πίσω μετά από 24ωρο απύρετα.

Just now, mama16 said:

Η αλήθεια είναι ότι οι μισές μαμάδες σίγουρα δεν δουλεύουν. Κ αν δουλεύει κάποια έχουν δίπλα παππούδες!! :P

Όντως το ξέρεις αυτό? Σε ποιο παράλληλο σύμπαν οι μισές μαμάδες του σχολείου δεν δουλεύουν? Και οι άλλες που δουλεύουν έχουν παππούδες απίκο και τουs "χρησιμοποιούν" και εν μέσω covid?

Just now, Yovanna said:

Όντως το ξέρεις αυτό? Σε ποιο παράλληλο σύμπαν οι μισές μαμάδες του σχολείου δεν δουλεύουν? Και οι άλλες που δουλεύουν έχουν παππούδες απίκο και τουs "χρησιμοποιούν" και εν μέσω covid?

Την ίδια σκέψη κάναμε!!

Διαφημίσεις

Και ποιοι είναι αυτοί οι παππούδες που προθυμοποιούνται εν μέσω covid? Η δικιά μας γιαγιά μόνο σινικό τείχος δεν ύψωσε ανάμεσά μας στην υποψία και μόνο....δικαίως φυσικά!

Χαχα κορίτσια δεν μπορώ να δώσω ακριβή τοποθεσία σε δημόσιο φόρουμ!! :P

Πάντως κακά τα ψέματα πολύς κόσμος δεν είναι καθόλου προσεκτικός με τον covid και πολλοί είναι κ αυτοί που δεν πιστεύουν οπότε δεν έχει αλλάξει τπτ στην καθημερινότητα με τους παππούδες.. Πολλές φορές τον Μάρτιο απορούσα... Μόνο εγώ δεν έχω καθόλου επαφές με τους παππούδες? Κ μόνο εγώ δεν συναντιεμαι με κανέναν? Βέβαια 7 μήνες μετά οντως διαπίστωσα ότι δεν θα μπορούσα να μείνω 2 χρόνια χωρίς επαφές με κόσμο οπότε κ εγώ χαλάρωσα!

Όσο για την πλειονότητα των μαμάδων που δεν δουλεύουν στην πρωτεύουσα κ μεγαλουπόλεις ακούγεται εξωπραγματικό αλλά αν πάτε βόλτα στα "περίχωρα" θα δείτε ότι όντως ισχύει!

οι μύξες πάντως (κ η καταρροή γενικα) δεν αναφέρεται ως σύμπτωμα covid οπότε θα μπορούσε λογικά ένας γιατρός να πιστοποιήσει ότι δεν υπάρχει πυρετός κ κάτι άλλο κ λίγες μέρες μετά να γυρίσει το παιδί. είναι μάλλον υπερερμηνεια, πολύ συνηθισμένη κ σε άλλα νήπια. Διαβάζω γιατρούς να παραπονιούνται που τους πολιορκούν γονείς με παιδάκια με μύξες κ δεν ξέρουν τι να κάνουν με το σχολείο. 

Just now, kotsifikos είπε:

Και εμάς με καταρροή σπίτι και χαρτί γιατρού για να επιστρέψει. Σήμερα πήγαμε το πρωί μετά από μια εβδομάδα σπίτι και με χαρτί γιατρού και ρώτησα. Επίσημα ισχύει το παραπάνω (και καλά). Ανεπίσημα στην μεγάλη καταρροή που τρέχουν ανεξέλεγκτα σπίτι μέχρι να ελαττωθεί και μετά επιστροφή οκ χωρίς χαρτί αλλά σίγουρα χωρίς πυρετό δύο και τρεις μέρες. Συνήθως η δικιά μου έχει μία μέρα έντονη "μυτική δραστηριότητα" και στη συνέχεια ηρεμεί το φαινόμενο. Βέβαια ήταν εκτός σχολείου ως τώρα. Ιώσεις σχολείου τώρα θα τις δοκιμάσουμε εκεί δεν ξέρω πόσες μέρες θα διαρκεί. Γενικά προβλέπω όσες μέρες να πηγαίνει τοσες να κάθεται και σπίτι. Κάτι παραπάνω με το φόβο του ιού. Εσείς στον παιδικό πως την βγάλατε την πρώτη χρονιά; Με τι ρυθμό κολλούσαν; 

Κράτα το

Κράτα το

Σήμερα στο νηπιαγωγείο απο τα 19 παιδια πηγαν τα 5!

Καλα αρχισαμε μου φαίνεται....

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Και εμάς με καταρροή σπίτι και χαρτί γιατρού για να επιστρέψει. Σήμερα πήγαμε το πρωί μετά από μια εβδομάδα σπίτι και με χαρτί γιατρού και ρώτησα. Επίσημα ισχύει το παραπάνω (και καλά). Ανεπίσημα στην μεγάλη καταρροή που τρέχουν ανεξέλεγκτα σπίτι μέχρι να ελαττωθεί και μετά επιστροφή οκ χωρίς χαρτί αλλά σίγουρα χωρίς πυρετό δύο και τρεις μέρες. Συνήθως η δικιά μου έχει μία μέρα έντονη "μυτική δραστηριότητα" και στη συνέχεια ηρεμεί το φαινόμενο. Βέβαια ήταν εκτός σχολείου ως τώρα. Ιώσεις σχολείου τώρα θα τις δοκιμάσουμε εκεί δεν ξέρω πόσες μέρες θα διαρκεί. Γενικά προβλέπω όσες μέρες να πηγαίνει τοσες να κάθεται και σπίτι. Κάτι παραπάνω με το φόβο του ιού. Εσείς στον παιδικό πως την βγάλατε την πρώτη χρονιά; Με τι ρυθμό κολλούσαν; 

Εμεις την πρωτη χρονια χαλια.. πήρε σιγουρα 3 αντιβιωσεις και καθε 15 μερες άρπαζαμε και κατι νεο. Γαστρεντερίτιδα,  αμυγδαλιτιδα, βρογχιτιδα οτι θες..

Την επομενη χρονια ολα καλα, σχεδόν τιποτα κι ολα ελαφρά...ουτε καν πυρετους

Just now, λουκουμαδάκι said:

Εσείς στον παιδικό πως την βγάλατε την πρώτη χρονιά; Με τι ρυθμό κολλούσαν; 

Εμένα επειδή πήγε πολυ μικρός (9-10 μηνών) και λόγω άσθματος το πέρασε άσχημα, όχι μόνο την πρώτη χρονιά. Κολλούσε σίγουρα μία ίωση στις είκοσι ημέρες, απλά όσο μεγάλωνε τόσο πιο λίγες ημέρες ήθελε να συνέλθει.. Γνωρίζω όμως παιδιά που πέρα από μία καταρροή (γιατί αυτή είναι δεδομένη σχεδόν σε όλα τα παιδιά)  δεν πέρασαν τίποτα άλλο.

πρίν από 4 λεπτά , mama16 είπε:

Κι εγώ έτσι το βλέπω τώρα, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστεί όλη την χρονιά αφού διαβάζω πως ή καταρροή είναι συχνότατη τον πρώτο χρόνο. Βλέπουμε λοιπον!

Ανέβασε και πυρετό σήμερα, βουλωσε  ή μύτη του και δεν δέχεται αποσυμφορητικα. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, γρήγορα να γίνουν καλά τα παιδάκια μας. 

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν όντως κάνει κάτι η μάσκα σε αυτά τα περιβάλλοντα, αν τα παιδάκια έχουν ήδη κολλήσει ιώσεις.... φανταζόμουν ότι, όπως λενε κ οι παιδίατροι, φέτος θα έχουμε λιγότερα κρυολογήματα. Πολύ ανησυχητικό αυτό. 

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Μου κανει εντύπωση που λέτε ήδη για τόσες απουσίες από το σχολείο. Εδώ δ εχω ακουσει στην περιοχή να ισχύει κτ τετοιο, δ άκουσα να κυκλοφορούν ιώσεις. Κ είμαστε κ γενικα κρύα περιοχή, με πολύ υγρασια

Η μεγάλη είναι 6χρ κ αρρωσταίνει σπανιότατα. Εκτος δλδ από μια ωτιτιδα την χρονια τα τελευταία δύο χρόνια, όλα τα άλλα δ ηταν τπτ. Πρώτη χρονιά προνηπια, η μόνη περίπτωση που την κράτησα σπίτι εκτός της ωτιτιδας μια βδομαδα, επειδή με τα φλεμματα μου έκανε εμετο με το γαλα, πάντα προληπτικα μια μερα την κρατουσα σπίτι, να βεβαιωθώ ότι ήταν από αυτο

Ο μικρος που ξεκινησε περυσι παιδικο, μεχρι τον Μάρτη, δυο φορες είχε έντονη καταρροη κ μπουκωμα, σε σημείο που λες δ πηγαινει σχολειο, αλλα ετυχε σ/κ οπότε δύο μέρες κρατούσε κ δ έχασε καμια μέρα. Μονο μετά τα καρναβάλια είχε αρρωστήσει αρκετά, κ τον κράτησα μια βδομαδα

Λιγο καταρροη η λιγο βήχας λόγω φλεμματων μέχρι πέρυσι δ ηταν λόγος να μείνουν σπίτι. Αλλα μιλάμε για λιγο, οχι να πνίγεται, η να μην σταματάει να τρέχει. Κ το παιδι ευδιάθετο, οχι τέζα από την ταλαιπωρια

Κι εγώ έτσι το βλέπω τώρα, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστεί όλη την χρονιά αφού διαβάζω πως ή καταρροή είναι συχνότατη τον πρώτο χρόνο. Βλέπουμε λοιπον!

Ανέβασε και πυρετό σήμερα, βουλωσε  ή μύτη του και δεν δέχεται αποσυμφορητικα. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, γρήγορα να γίνουν καλά τα παιδάκια μας. 

Αχ μωρέ περαστικά σας... Κ μένα τα δικά μου με πολύ κλάμα δέχονται αποσυμφοριτικα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...