Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απανωτές ιώσεις - μήπως τελικά δεν τον σηκώνει τον παιδικό?

Recommended Posts

Ναι σιγουρα στο σπίτι καλυτερα αλλα τι να σας πω ειναι πολύ δύσκολος με το φαι κ εκει έτρωγε σχεδόν τα παντα...ασε που δεν βαριόταν γιατι κακα τα ψεμματα αλλα δεν μπορω τα πρωινά να παίζω ολη τηνωρα και να μην κανω και αυτα που πρεπει.Δεν συμφωνώ καθολου με την λογικη κρατα τα σπιτι να είναι καλα.Οι γιαγιαδες επισης απο την στιγμή που βοηθάνε έχουνε και λογο περα απ το γεγονος οτι τις κανει οτι θελει ενώ εγω προσπαθώ να του βαζω κάποια παει.Ευχαριστώ ολους για τις ευχες και εύχομαι υγεια σε μεγάλους και μικρούς !!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 28 λεπτά , elemaxi είπε:

Πόσο συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις!

Δυστυχώς είναι μια ''οικονομική'' λύση (ειδικά όταν μιλάμε για δημόσιο παιδικό σταθμό) φροντίδας γιατί η νταντά πολλές φορές κοστίζει και παραπάνω από το μηνιάτικο σου. 

Και ΄γω αν είχα επιλογή, δεν θα πήγαινα τα παιδιά μου σε παιδικό σταθμό από πολύ μικρή ηλικία στην οποία αναγκάστηκα να τα πάω. Οι συνεχόμενες αρρώστιες, συνεχόμενο άγχος και αγωνία μην έχει κάτι σοβαρό, μην δημιουργηθεί κάποια επιπλοκή, τα αντιβιοτικά, τα εισπνεόμενα, ξενύχτι, κλεισούρα, κλπ....Κι ας μην αναφερθώ στο πόσα λεφτά έχω δώσει σε παιδίατρο.

Και αυτό που μου λένε όλοι ότι σε όποια ηλικία και να πάει το παιδί παιδικό σταθμό ή κατευθείαν νηπιαγωγείο, πάλι θα αρρωσταίνει. Ναι το ξέρω ότι πάλι θα αρρωσταίνει τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο, αλλά όχι τόσο πολύ και όχι με τόσες επιπλοκές. Είναι πιο ώριμος οργανισμός του, έχει ωριμάσει και το αναπνευστικό του σύστημα, δεν είναι το ίδιο. Το έχω δει στο φιλικό μου περιβάλλον, παιδιά φίλων που πήγαν παιδικό σταθμό σε ηλικία των τεσσάρων ετών, ε καμία σχέση ρε παιδιά.

Περαστικά σας εύχομαι γρήγορα! Καλύτερα στο σπίτι, μην τον ξαναπάς παιδικό. Ασ' τον να μεγαλώσει και να δυναμώσει.

Θα τον κρατήσω σιγουρα ενα μηνα και βλέπουμε....ομως εστω και αυτο το λιγο διαστημα που πηγε παιδικο είδα μεγαλη διαφορά και στο παιδι και σε μενα!!!!!Πανω απ ολα ομως η υγεια!!!!

On 8/2/2019 at 2:28 ΜΜ, MimisAndreas είπε:

Και αυτό που μου λένε όλοι ότι σε όποια ηλικία και να πάει το παιδί παιδικό σταθμό ή κατευθείαν νηπιαγωγείο, πάλι θα αρρωσταίνει. Ναι το ξέρω ότι πάλι θα αρρωσταίνει τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο, αλλά όχι τόσο πολύ και όχι με τόσες επιπλοκές. Είναι πιο ώριμος οργανισμός του, έχει ωριμάσει και το αναπνευστικό του σύστημα, δεν είναι το ίδιο. Το έχω δει στο φιλικό μου περιβάλλον, παιδιά φίλων που πήγαν παιδικό σταθμό σε ηλικία των τεσσάρων ετών, ε καμία σχέση ρε παιδιά.

Το έχετε διαπιστώσει κι άλλες αυτό; Γιατί το είχα απορία! Ο μικρός μου αρρώστησε πρώτη φορά ακριβώς μόλις χρόνισε, μέχρι τότε ούτε μύξα δεν είχε, γιατί ο άντρας μου είναι υπερβολικά φοβικός με τις αρρώστιες, ειδικά τη γρίπη, και τον έχουμε σε καραντίνα, όλη την περίοδο έξαρσης ελάχιστοι κλειστοί χώροι και επαφές με κόσμο "ύποπτο" όπως οι συνάδελφοι από το σχολέιο και όσοι έχουν μικρά παιδιά. Και αναρωτιόμουν αν του κάνουμε καλό έτσι ή αν θα έπρεπε να εκτεθεί σε αρρώστιες για να μην αρρωσταίνει μετά, αλλά ντρέπομαι να ρωτήσω τη γιατρό!

πρίν από 57 λεπτά , Έσπερος είπε:

Το έχετε διαπιστώσει κι άλλες αυτό; Γιατί το είχα απορία! Ο μικρός μου αρρώστησε πρώτη φορά ακριβώς μόλις χρόνισε, μέχρι τότε ούτε μύξα δεν είχε, γιατί ο άντρας μου είναι υπερβολικά φοβικός με τις αρρώστιες, ειδικά τη γρίπη, και τον έχουμε σε καραντίνα, όλη την περίοδο έξαρσης ελάχιστοι κλειστοί χώροι και επαφές με κόσμο "ύποπτο" όπως οι συνάδελφοι από το σχολέιο και όσοι έχουν μικρά παιδιά. Και αναρωτιόμουν αν του κάνουμε καλό έτσι ή αν θα έπρεπε να εκτεθεί σε αρρώστιες για να μην αρρωσταίνει μετά, αλλά ντρέπομαι να ρωτήσω τη γιατρό!

Κάποιες ιώσεις θα τις πάθουμε όλοι, μία φορά στη ζωή μας, οπότε τελικά θες να τις πάθει στο χρόνο, στα 3 ή στα 6, τελικά θα τις περάσει. Προφανώς αλλιώς θα αντιδράσει στους 2 μήνες, αλλιώς στα 5 χρόνια. Αλλά γρίπη ή μία στρεπτοκκοκική αμυγαλίτιδα μπορεί να την παθαίνει μία χαρά κάθε χρόνο, φυσικά και δεν θα αποκτήσει αντισώματα. Είναι παράλογο να βάλει κανείς το παιδί σε γυάλα, αλλά αυτό το "να σκληραγωγηθεί" από μικρό και να "χτίσει το ανοσοποιητικό" του πηγαίνοντας από μικρό σε χώρους "επικίνδυνους" είναι απλή και καθαρή άγνοια κινδύνου.

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εγώ δεν έχω καταλήξει...τα δικά μου και τα δύο πήγαν μικρά παιδικό σταθμό, ενώ από 10 μηνών περίπου ήμασταν μια φορά την εβδομάδα σε playgroup σε κλειστό χώρο με άλλα συνομίληκα παιδάκια (ενίοτε και μεγαλύτερα αδερφάκια). Ε λοιπόν...η χειρότερη χρονιά και για τα δύο ήταν/είναι μέχρι στιγμής η χρονιά του προνηπίου!!!

Σίγουρα, ένα δίχρονο που μπορεί να μείνει σπίτι με έναν από τους δύο γονείς ή υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για νταντά ας πούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει σε αυτή την ηλικία παιδικό σταθμό (τις γιαγιάδες προσωπικά τις θεωρώ τελευταία εναλλακτική, σε περιπτώσεις παιδιών με θέματα υγείας που πρέπει να προφυλαχθούν από κάθε ίωση). 

Εννοείται ότι με το που εκτεθεί σε σχολικό περιβάλλον το παιδί θα αρρωστήσει. Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πιο εύκολη η διαχείριση της ασθένειας από τους γονείς, καθώς το παιδί είναι συνεννοήσιμο, μπορεί π.χ. να φυσάει την μύτη του και δεν χρειάζεται να κάνεις ακροβατικά κεφαλοκλειδώματα για να την καθαρίσεις, μπορεί να απασχοληθεί τις μέρες που είναι σπίτι με ζωγραφική, παραμύθια, τηλεόραση , πίνει πιο εύκολα τα φάρμακά του κλπ. Για τον ίδιο τον οργανισμό του παιδιού δεν ξέρω, εξαιρουμένων ακραίων περιπτώσεων (προφανώς 4 ετών είναι πιο δυνατός οργανισμός από ότι σε ένα παιδί που μόλις χρόνισε), ένας χρόνος πάνω ένας χρόνος κάτω δεν νομίζω ότι κάνει και τρελλή διαφορά.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Deena είπε:

Εγώ δεν έχω καταλήξει...τα δικά μου και τα δύο πήγαν μικρά παιδικό σταθμό, ενώ από 10 μηνών περίπου ήμασταν μια φορά την εβδομάδα σε playgroup σε κλειστό χώρο με άλλα συνομίληκα παιδάκια (ενίοτε και μεγαλύτερα αδερφάκια). Ε λοιπόν...η χειρότερη χρονιά και για τα δύο ήταν/είναι μέχρι στιγμής η χρονιά του προνηπίου!!!

Σίγουρα, ένα δίχρονο που μπορεί να μείνει σπίτι με έναν από τους δύο γονείς ή υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για νταντά ας πούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει σε αυτή την ηλικία παιδικό σταθμό (τις γιαγιάδες προσωπικά τις θεωρώ τελευταία εναλλακτική, σε περιπτώσεις παιδιών με θέματα υγείας που πρέπει να προφυλαχθούν από κάθε ίωση). 

Εννοείται ότι με το που εκτεθεί σε σχολικό περιβάλλον το παιδί θα αρρωστήσει. Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πιο εύκολη η διαχείριση της ασθένειας από τους γονείς, καθώς το παιδί είναι συνεννοήσιμο, μπορεί π.χ. να φυσάει την μύτη του και δεν χρειάζεται να κάνεις ακροβατικά κεφαλοκλειδώματα για να την καθαρίσεις, μπορεί να απασχοληθεί τις μέρες που είναι σπίτι με ζωγραφική, παραμύθια, τηλεόραση , πίνει πιο εύκολα τα φάρμακά του κλπ. Για τον ίδιο τον οργανισμό του παιδιού δεν ξέρω, εξαιρουμένων ακραίων περιπτώσεων (προφανώς 4 ετών είναι πιο δυνατός οργανισμός από ότι σε ένα παιδί που μόλις χρόνισε), ένας χρόνος πάνω ένας χρόνος κάτω δεν νομίζω ότι κάνει και τρελλή διαφορά.

Δεν ρωταω προς το παρον με το σκεπτικό του παιδικού σταθμού. Του χρονου που θα ειναι περ 20 μηνων δεν θα τον στειλουμε σιγουρα. Για τη μεθεπόμενη χρονια βλεπουμε. Αλλα τυχαίνει να εχω δυο φιλους με μωρα ιδιας ηλικιας που ειχαν κρυολογήματα κ βροχιολιτιδα κ διαφορες αλλες επιπλοκές απο αρκετα πριν χρονισουν, και αναρωτιομουν αν αυτα τα παιδια θα ειναι πιο θωρακισμένα ή πιο ευάλωτα στο μελλον. 

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

λα, αλλά αυτό το "να σκληραγωγηθεί" από μικρό και να "χτίσει το ανοσοποιητικό" του πηγαίνοντας από μικρό σε χώρους "επικίνδυνους" είναι απλή και καθαρή άγνοια κινδύνου.

Αυτό εννοω, δηλαδη δεν υπαρχει φοβος οτι το δικο μου θα αρρωσταίνει συνεχεια επειδη ως τωρα δεν ειχε αρρωστήσει κ επειδη προσεχουμε - υπερβολικα κατ´ εμε; 

Η αληθεια ειναι οτι εχω αγνοια κινδύνου. Απο αντιδραση επειδη ο αντρας μου τις ιωσεις κ τη γρίπη τις φοβαται κ με εκνευριζει γιατι μας εχει επιβάλλει φοβερούς περιορισμους κ μου τη δινει αυτο κ δν μπορω να κρινω αντικειμενικά. Αλλα τα αποτελεσματα τα ειδα γιατι αγνοούσα για μερες κ το μπούκωμα κ τον βήχα λεγοντας οτι ειναι απο τα καυσαέρια της αθηνας. μετα εμαθα εκ πείρας πώς παθαίνεις ωτιτιδα κ τι ειναι η εξωτική λεξη βροχιολιτιδα κ επαθα μια κριση συνειδησης..

Σιγουρα χτίζουν ανοσοποιητικό οσο περνούν ασθένειες, ακομα και μικρα. Αυτο δε σημαίνει οτι δεν πρέπει ν τα προστατεύουμε οχι ομως ν τα βάλουμε σε γυαλα, δεν ειμαι υπερ αυτης της αποψης.  Η διαφορά ειναι οτι ενα μωρο δεν μπορεί να εκφράσει τι εχει που ποναει κλπ και οτι δεν μπορει να διαχειριστεί τις εκκρίσεις απο τη μυτη του, σε σχεση με ενα παιδι 4-5 χρονων, για αυτο μια απλη ρινίτιδα ακομα μπορεί στο μωρό να κρατήσει 10 μερες ενω στο μεγαλύτερο παιδι 3 μερες. Κατα τα αλλα δεν υπάρχει διαφορά. Απο εμπειρία επίσης θα πω οτι οι ασθένειες ειναι λαχείο και εχω πολλά παραδείγματα γνωστών που ενω δεν τα στέλνουν παιδικό ταλαιπωρούνται με ιώσεις.  

8 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Αυτό εννοω, δηλαδη δεν υπαρχει φοβος οτι το δικο μου θα αρρωσταίνει συνεχεια επειδη ως τωρα δεν ειχε αρρωστήσει κ επειδη προσεχουμε - υπερβολικα κατ´ εμε; 

Η αληθεια ειναι οτι εχω αγνοια κινδύνου. Απο αντιδραση επειδη ο αντρας μου τις ιωσεις κ τη γρίπη τις φοβαται κ με εκνευριζει γιατι μας εχει επιβάλλει φοβερούς περιορισμους κ μου τη δινει αυτο κ δν μπορω να κρινω αντικειμενικά. Αλλα τα αποτελεσματα τα ειδα γιατι αγνοούσα για μερες κ το μπούκωμα κ τον βήχα λεγοντας οτι ειναι απο τα καυσαέρια της αθηνας. μετα εμαθα εκ πείρας πώς παθαίνεις ωτιτιδα κ τι ειναι η εξωτική λεξη βροχιολιτιδα κ επαθα μια κριση συνειδησης..

Δες εδώ: https://www.infokids.gr/ma-ti-exei-to-paidi-mou-kai-arrostain/

Οχι, το παιδί σου δε θα αρρωσταίνει περισσότερο, ίσα ίσα, θα είναι πολύ καλύτερα προφυλαγμένο :)

Ρώτησε ένα γιατρό πάντως για όποια απορία έχεις, δυστυχώς σήμερα οι περισσότεροι παιδίατροι τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που πιστεύουν οι νεότεροι γονείς που έχουν μορφωθεί από διάφορες τηλεπερσόνες και το fecebook, οι απόψεις για την υγεία των μισών 20άρηδων-30άρηδων στην Ελλάδα είναι περίπου στην εποχή του Μεσαίωνα από όσα καταλαβαίνω από συζητήσεις :( 

2 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Σιγουρα χτίζουν ανοσοποιητικό οσο περνούν ασθένειες, ακομα και μικρα. Αυτο δε σημαίνει οτι δεν πρέπει ν τα προστατεύουμε οχι ομως ν τα βάλουμε σε γυαλα, δεν ειμαι υπερ αυτης της αποψης.  Η διαφορά ειναι οτι ενα μωρο δεν μπορεί να εκφράσει τι εχει που ποναει κλπ και οτι δεν μπορει να διαχειριστεί τις εκκρίσεις απο τη μυτη του, σε σχεση με ενα παιδι 4-5 χρονων, για αυτο μια απλη ρινίτιδα ακομα μπορεί στο μωρό να κρατήσει 10 μερες ενω στο μεγαλύτερο παιδι 3 μερες. Κατα τα αλλα δεν υπάρχει διαφορά. Απο εμπειρία επίσης θα πω οτι οι ασθένειες ειναι λαχείο και εχω πολλά παραδείγματα γνωστών που ενω δεν τα στέλνουν παιδικό ταλαιπωρούνται με ιώσεις.  

Καλά δεν λέω ότι εύχομαι να αρρωστήσει για να χτίσει ανοσοποιητικό! Απλώς αναρωτιέμαι ποιος είναι ο φυσιολογικός βαθμός προσοχής. Τώρα πχ είχα βρει κάποιες δραστηριότητες για βρέφη κ νήπια και είπα να τον γράψουμε και αμέσως ο άντρας μου είπε όχι μέχρι να φύγει ο Μάρτιος και η περίοδος της γρίπης. Αυτό εμένα μου φαίνεται υπερβολή. Μ αυτήν την λογική και στο σουπερμάρκετ που πάμε μπορεί να κολλήσει, και στην παιδίατρο, και το ταχυδρομείο και όπου αλλού πάμε. Κατά τ΄άλλα σε οποιοδήποτε άλλο μικρόβιο είναι εκτεθειμένος γιατί μπουσουλάει στη μάντρα και στο μπαλκόνι μαζί με τη γάτα και συχνά μπαινοβγαίνουμε στο σπίτι και τον κήπο με τα ίδια παπούτσια (αγαπημένο θέμα διαφωνίας!!!!!!!),αλλά για τα υπόλοιπα υπάρχει μια υστερία κατά τη γνώμη μου που δεν θέλω να τον βλλάψει στο μέλλον. 

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , Έσπερος είπε:

Καλά δεν λέω ότι εύχομαι να αρρωστήσει για να χτίσει ανοσοποιητικό! Απλώς αναρωτιέμαι ποιος είναι ο φυσιολογικός βαθμός προσοχής. Τώρα πχ είχα βρει κάποιες δραστηριότητες για βρέφη κ νήπια και είπα να τον γράψουμε και αμέσως ο άντρας μου είπε όχι μέχρι να φύγει ο Μάρτιος και η περίοδος της γρίπης. Αυτό εμένα μου φαίνεται υπερβολή. Μ αυτήν την λογική και στο σουπερμάρκετ που πάμε μπορεί να κολλήσει, και στην παιδίατρο, και το ταχυδρομείο και όπου αλλού πάμε. Κατά τ΄άλλα σε οποιοδήποτε άλλο μικρόβιο είναι εκτεθειμένος γιατί μπουσουλάει στη μάντρα και στο μπαλκόνι μαζί με τη γάτα και συχνά μπαινοβγαίνουμε στο σπίτι και τον κήπο με τα ίδια παπούτσια (αγαπημένο θέμα διαφωνίας!!!!!!!),αλλά για τα υπόλοιπα υπάρχει μια υστερία κατά τη γνώμη μου που δεν θέλω να τον βλλάψει στο μέλλον. 

Στο σούπερ μάρκετ δε θα αφήσεις να βάλει στο στόμα του κάτι που πριν ήταν στο στόμα της περαστικής κυρίας με τη γρίπη, ούτε να έρθει να το φιλήσει ένα τυχαίο παιδάκι που βήχει. Στην δραστηριότητα για νήπια, όλα τα παιδάκια μαζί θα μπουσουλάνε το ένα δίπλα στο άλλο, θα φέρνουν τα σαλιωμένα τους χεράκια το ένα στο πρόσωπο του άλλου και  θα ανταλλάσσουν σαλιωμένα παιχνίδια. Ή θα τσιρίζεις όλη την ώρα έξαλλη ΜΗ :) 

@esperos ξέρω από τον γνωστό παιδίατρο ότι όταν ένα παιδί μπαίνει στο σχολικό περιβάλλον "αργά", έχει προλάβει να ωριμάσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά επιθέσεις ιών. Θεωρούμε όμως ότι όλο αυτό το διάστημα το παιδί δε ζει σε αποστειρωμένο περιβάλλον και έρχεται σε περιστασιακή επαφή με άλλα παιδάκια και ενήλικες. Απλά άλλο να το χώσεις σε καθημερινή επαφή σε ένα σχολικό περιβάλλον τίγκα στις ιώσεις 1,5 έτους και άλλο να κολλάει ιώσεις από τυχαίες επαφές σε μικρότερη συχνότητα και να έχει το χρόνο να επανέλθει.

Αντικειμενικά, κάποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα από άλλα. Υπάρχουν παιδιά που 'αρπάζουν' ιώσεις με το παραμικρό και άλλα που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Η πρώτη συστηματική επαφή με γκρουπ παιδιών (καθημερινά δλδ, όχι μια φορά την εβδομάδα), όποτε και αν γίνει, συνήθως φέρνει αρρώστιες. Αν ρωτήσετε εκπαιδευτικούς δημοτικού/νηπίου θα σας πουν ότι την πρώτη χρονιά που μπήκαν σε αίθουσα, έβγαλαν μια χρονιά άρρωστοι. 

Απλά όπως είπαν και πιο πάνω, είναι σαφώς πιο διαχειρίσιμο όταν το παιδί είναι μεγαλύτερο και μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του. Εμεις πάντως όταν είχαμε τη μικρή 1,5 έτους ποτέ δε σταματήσαμε τις επαφές. Και σε mall χριστουγεννιάτικα πήγαμε, και επισκέψεις και αεροπλάνο. Αν το παιδί είναι εντάξει (τρέφεται καλά, είναι υγιές) και έρθει σε επαφή για μια ώρα με κάποιον ιό, μπορεί να κολλήσει, μπορεί και όχι. Το αν θα νοσήσει όμως δεν εξαρτάται και από τη συχνότητα με την οποία θα έρχεται σε επαφή με ιογενή περιβάλλοντα; Αν έρχεται καθημερινά σε επαφή με ιούς όπως σε σχολείο και είναι λίγο κουρασμένο, ε νομίζω είναι πολύ πιο εύκολο να νοσήσει.

Πέρα από το γεγονός όπως προαναφέρατε κάποιες πιο πάνω ότι ένα μεγαλύτερο παιδί είναι πιο συνεννοήσιμο, άρα  σίγουρα είναι και πιο εύκολη η διαχείριση της ασθένειας, θεωρώ ότι τα παιδιά βρεφικής και προ νηπιακής ηλικίας είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε ιώσεις και λοιμώξεις. Μια απλή ίωση με συμπτώματα ρινίτιδας πολλές φορές καταλήγει σε ωτίτιδα και οδηγεί στη λήψη αντιβιοτικού (το οποίο με τη σειρά του καταπολεμά τη λοίμωξη αλλά αποδυναμώνει τον οργανισμό). Επίσης μια ίωση πολλές φορές οδηγεί σε βρογχιολίτιδα διότι το αναπνευστικό σύστημα των μικρών δεν είναι ώριμο και είναι πολύ ευάλωτο. Και η αντιμετώπιση της βρογχιολίτιδας πολλές φορές πέρα απ' τα εισπνεόμενα θέλει επίσης αντιβίωση. Αναφέρω αυτά τα δύο γιατί είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που υπάρχουν σ' αυτές τις ηλικίες και δεν τα βλέπεις σε μεγαλύτερα παιδάκια. 

Γι' αυτό και έγραψα στη MimisAndreas οτι εφ΄όσων έχει την δυνατότητα, ας κρατήσει το μικρό της στο σπίτι. Γιατί να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία οικογενειακής ταλαιπωρίας αλλά και του ίδιου του παιδιού. Ας μεγαλώσει λίγο, ας κλείσει τουλάχιστον τα τρία και μετά ας πάει παιδικό. Δεν είναι ότι δεν θα αρρωσταίνει, απλά πιστεύω ότι δεν θα έχει τέτοια συχνότητα και τέτοια σοβαρότητα η κάθε ίωση.      

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

πρίν από 39 λεπτά , vtgian είπε:

Αν ρωτήσετε εκπαιδευτικούς δημοτικού/νηπίου θα σας πουν ότι την πρώτη χρονιά που μπήκαν σε αίθουσα, έβγαλαν μια χρονιά άρρωστοι. 

Καλά κι εγώ την πρώτη φορά στην τάξη, σε γυμνάσιο μάλιστα, πήρα δύο φορές αντιβίωση, που ως ενήλικας δεν είχα πάρει ποτέ και ως παιδί δεν ξέρω, ίσως πήρα σε πολύ μικρή ηλικία γιατί από την εφηβεία και μετά σίγουρα δεν θυμάμαι να έχω πάρει. 

πρίν από 40 λεπτά , vtgian είπε:

Θεωρούμε όμως ότι όλο αυτό το διάστημα το παιδί δε ζει σε αποστειρωμένο περιβάλλον και έρχεται σε περιστασιακή επαφή με άλλα παιδάκια και ενήλικες.

Ναι εκεί κολλάμε εμείς. Ξαδερφάκια και άλλα παιδάκια στο περιβάλλον δεν έχουμε έτσι κι αλλιώς εδώ κοντά μας. Φίλους με παιδιά αυτής της ηλικίας εδώ στο νησί δεν έχουμε για να συναναστραφούμε, οι πιο μεγάλοι με παιδιά σε σταθμό ή σε νήπιο περνάνε σχεδόν όλο το χειμώνα με αρρώστιες οπότε δεν χρειάζεται να πάμε γυρεύοντας, κι έτσι δεν έχει εκτεθεί καθόλου ο μικρός σε αυτά. Και πιστεύω δεν είναι τυχαίο που αρρώστησε στην Αθήνα μετά από το ταξίδι με το καράβι και έπαθε και ωτίτιδα και βροχγιολίτιδα και εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα να είχε κρυολογήσει πιο ελαφρά προηγουμένως. 

Για τον παιδικό εντάξει το καταλαβαίνω κι εγώ σε σχέση με το νηπιαγωγείο. Κι εμέις δεν έχουμε πρόθεση να τον γράψουμε πριν τα τρία αν όχι κατευθείαν στο νήπιο που έτσι κι αλλιώς κερδίζει χρόνο, 4 παρά κάτι θα πάει, μικρός θα είναι. Γιατί αν είναι να πάει σταθμό και τον μισό χρόνο να είναι άρρωστος, ας πάρουμε κατευθείαν μια κοπέλα να γλιτώσει την ταλαιπωρία. 

Συμφωνώ και εγώ ότι όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί τόσο πιο εύκολα αντιμετωπίζει τις αρρώστιες. Αν δεν κάνω λάθος, το ανοσοποιητικό των παιδιών ωριμάζει σταδιακά και ολοκληρώνεται  γύρω στα 5-6. Σίγουρα όταν θα πάει πρώτη φορά σχολείο θα αρρωστήσει περισσότερες φορές από ότι αν ήταν σπίτι αλλά η ηλικία έχει σχέση και με το πόσες φορές θα αρρωστήσει και πόσο βαριά. Επίσης κάποιες επιπλοκές ιώσεων αφήνουν ευαισθησία σε μερικά παιδιά και συνέχεια μετά κάνουν ωτίτιδες, βρογχίτιδες κτλ. Κρίμα είναι 2 - 3 χρονών παιδάκια να περνάνε συνεχώς τέτοια ταλαιπωρία (αν υπάρχει φυσικά εναλλακτική να κάτσουν σπίτι).

Εσπερος εγώ θα συμφωνήσω με τον άντρα σου, αυτούς τους 2 μήνες που γίνεται χαμός με τις ιώσεις καλύτερα να μην τον πάτε σε ομαδικές δραστηριότητες. Είναι πολύ μικρούλης άλλωστε τι θα καταλάβει?, δεν υπάρχει λόγος. Είναι η κατάλληλη ηλικία και εποχή για σπιτικές και ήρεμες δραστηριότητες. Φαντάσου εμένα είναι 5 και λυσσάει όλη μέρα πέρα δώθε και πάνω κάτω μέσα στο σπίτι σα θηρίο στο κλουβί αλλά παιδότοπο δεν υπάρχει περίπτωση να τον πάω αυτή την εποχή με τόσες ιώσεις! Το ίδιο ακούω από πολλούς άλλους γονείς. Όλοι αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους με κόσμο όσο μπορούν. Καλύτερα στην παιδική και στα πάρκα και ας κάνει κρύο.

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εγώ δεν είχα τα παιδιά σε καραντίνα. Ακολουθούσα τις γενικές οδηγίες προφύλαξης. Και να φανταστείς ότι είχα νεογέννητο το 2009 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Η1Ν1. Παρόλαυτά και το μεγαλύτερο πήγαινε παιδικό σταθμό και δεχόμασταν κόσμο στο σπίτι.

Και τα 2 όταν πρωτοπήγαν παιδικό σταθμό (σε μικρή ηλικία) κόλλησαν κάποιες ιώσεις,  αλλά τις ξεπέρασαν γρήγορα και ήπια. Και γενικώς δεν μου αρρωσταίνουν συχνά ή περνάνε τις ιώσεις στο πόδι.

πρίν από 32 λεπτά , Mary1976 είπε:

Εσπερος εγώ θα συμφωνήσω με τον άντρα σου, αυτούς τους 2 μήνες που γίνεται χαμός με τις ιώσεις καλύτερα να μην τον πάτε σε ομαδικές δραστηριότητες. Είναι πολύ μικρούλης άλλωστε τι θα καταλάβει?, δεν υπάρχει λόγος. Είναι η κατάλληλη ηλικία και εποχή για σπιτικές και ήρεμες δραστηριότητες. Φαντάσου εμένα είναι 5 και λυσσάει όλη μέρα πέρα δώθε και πάνω κάτω μέσα στο σπίτι σα θηρίο στο κλουβί αλλά παιδότοπο δεν υπάρχει περίπτωση να τον πάω αυτή την εποχή με τόσες ιώσεις! Το ίδιο ακούω από πολλούς άλλους γονείς. Όλοι αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους με κόσμο όσο μπορούν. Καλύτερα στην παιδική και στα πάρκα και ας κάνει κρύο.

Η αλήθεια είναι ότι έχω και μια υστεροβουλία γιατί εγώ η ίδια βαρέθηκα το πάρκο και τη φύση και την παιδική χαρά. Η παιδική χαρά για τν ακρίβεια έχει κλείσει για επισκευές οπότε δεν έχουμε καν αυτήν την επιλογή. Δεν περπατάει οπότε δεν είναι ότι θα τρέξει σε ένα πάρκο, η μόνη βόλτα είναι καρότσι. Που δεν λέω, κάθε μέρα θάλασσα βλέπει το παιδί, ή κοτούλες, κατσικάκια κλπ. Αλλά δεν χρειάζεται να δει και κάτι άλλο; Νομίζω κι ο ίδιος το βαρέθηκε και ίσως σπίτι περνάει πιο ωραία τώρα που παίζει. Αλλιώς πάμε μαζί για ψώνια ή τον παίρνουμε αναγκαστικά και σε άλλες δουλειές αφού δεν υπάρχει άλλος να τον προσέξει, δεν πιστεύω όμως ότι του προσφέρει κάτι μια επίσκεψη στην τράπεζα ή το ΚΕΠ! Επίσης οι δραστηριότητες που θέλω τυχαίνει να είναι τώρα, δεν είναι όλον τον χρόνο γιατί ππροσφέρονται από άτομα που είτε έρχονται από Αθήνα, είτε μετακινούνται σε διάφορα νησιά. Και τέλος, επειδή ετοιμαζόμαστε για εξωσωματιική, είναι πιθανό του χρόνου τον χειμώνα ή να έχουμε νεογέννητο ή να είμαι έγκυος οπότε θα κλειστεί μέσα, γιατί να του το στερήσω φέτος; Δεν ξέρω... και με κάποιες άλλες μαμάδες που μίλησα μου είπαν ότι έχουν φοβηθείί ειδικά με την έξαρση της γρίπης και το σκέφονται κι εκείνες. Μπερδεμα...

πρίν από 1 λεπτό , Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι έχω και μια υστεροβουλία γιατί εγώ η ίδια βαρέθηκα το πάρκο και τη φύση και την παιδική χαρά. Η παιδική χαρά για τν ακρίβεια έχει κλείσει για επισκευές οπότε δεν έχουμε καν αυτήν την επιλογή. Δεν περπατάει οπότε δεν είναι ότι θα τρέξει σε ένα πάρκο, η μόνη βόλτα είναι καρότσι. Που δεν λέω, κάθε μέρα θάλασσα βλέπει το παιδί, ή κοτούλες, κατσικάκια κλπ. Αλλά δεν χρειάζεται να δει και κάτι άλλο; Νομίζω κι ο ίδιος το βαρέθηκε και ίσως σπίτι περνάει πιο ωραία τώρα που παίζει. Αλλιώς πάμε μαζί για ψώνια ή τον παίρνουμε αναγκαστικά και σε άλλες δουλειές αφού δεν υπάρχει άλλος να τον προσέξει, δεν πιστεύω όμως ότι του προσφέρει κάτι μια επίσκεψη στην τράπεζα ή το ΚΕΠ! Επίσης οι δραστηριότητες που θέλω τυχαίνει να είναι τώρα, δεν είναι όλον τον χρόνο γιατί ππροσφέρονται από άτομα που είτε έρχονται από Αθήνα, είτε μετακινούνται σε διάφορα νησιά. Και τέλος, επειδή ετοιμαζόμαστε για εξωσωματιική, είναι πιθανό του χρόνου τον χειμώνα ή να έχουμε νεογέννητο ή να είμαι έγκυος οπότε θα κλειστεί μέσα, γιατί να του το στερήσω φέτος; Δεν ξέρω... και με κάποιες άλλες μαμάδες που μίλησα μου είπαν ότι έχουν φοβηθείί ειδικά με την έξαρση της γρίπης και το σκέφονται κι εκείνες. Μπερδεμα...

Πάντως μην έχεις άγχος ότι θα του στερήσεις κάτι αν δεν πάει στις δραστηριότητες. Θα δεις και μόνη σου αν πάτε ότι δεν είναι συνήθως τίποτα σπουδαίο συνήθως αυτές οι δραστηριότητες, χαζοχαρουμενιές κτλ. πιο πολύ να χαιρόμαστε εμείς οι γονείς ότι κάτι κάναμε για το παιδί μας! Μια χαρά είναι η καθημερινή ρουτίνα του και μια απλή βόλτα πάλι στο πάρκο ή στη θάλασσα. Πολύ πιο υγιές και ωφέλιμο από κάθε δραστηριότητα.  

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Άσχετο από ιώσεις αλλά μη νομίζεις ότι θα του προσφέρει κάτι περισσότερο κάποιο "εργαστήριο" για παιδάκια. Είναι πολύ μικρός να διαδράσει με άλλα παιδιά. Σε αυτή την ηλικία οι δραστηριότητες περιορίζονται σε αισθητηριακές και φυσικά όχι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις μόνη σου (άλλωστε και σε δραστηριότητα, εσύ με το παιδί θα "διαδράσετε"). Όσο ανούσιο και να σου φαίνεται, αυτές οι χαζές "υποχρεώσεις" τύπου ΚΕΠ, τράπεζες κλπ είναι ενδιαφέρουσες για το παιδί γιατί είναι διαφορετικά περιβάλλοντα, άλλοι κανόνες, σε παρατηρεί πως συμπεριφέρεσαι σε τρίτους, του μιλάνε άγνωστοι κλπ Υπομονή και τώρα που θα ανοίξει ο καιρός θα είναι φανταστικά, πίστεψέ με, θα έχετε να κάνετε ένα σωρό πράγματα.

πρίν από 33 λεπτά , vtgian είπε:

Άσχετο από ιώσεις αλλά μη νομίζεις ότι θα του προσφέρει κάτι περισσότερο κάποιο "εργαστήριο" για παιδάκια. Είναι πολύ μικρός να διαδράσει με άλλα παιδιά. Σε αυτή την ηλικία οι δραστηριότητες περιορίζονται σε αισθητηριακές και φυσικά όχι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις μόνη σου (άλλωστε και σε δραστηριότητα, εσύ με το παιδί θα "διαδράσετε"). Όσο ανούσιο και να σου φαίνεται, αυτές οι χαζές "υποχρεώσεις" τύπου ΚΕΠ, τράπεζες κλπ είναι ενδιαφέρουσες για το παιδί γιατί είναι διαφορετικά περιβάλλοντα, άλλοι κανόνες, σε παρατηρεί πως συμπεριφέρεσαι σε τρίτους, του μιλάνε άγνωστοι κλπ Υπομονή και τώρα που θα ανοίξει ο καιρός θα είναι φανταστικά, πίστεψέ με, θα έχετε να κάνετε ένα σωρό πράγματα.

ίσως έχετε δίκιο. το ένα είναι μουσικοκινητική κ το άλλο ομάδα ανάγνωσης. για το δεύτερο ειδικά σίγουρα δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μπορώ να κάνω σπίτι. απλώς με πιάνει το άγχος μη στερηθεί το παιδί κάτι που εδώ δεν το έχουμε αυτονόητο όπως έχουν τα παιδιά στις πόλεις! Και είναι και ο παλιόκαιρος, τη μία έχουμε 10  μποφόρ βοριά, την άλλη 10 μποφόρ νοτιά, έχουν περιοριστεί οι βόλτες και γι αυτό σκέφτηκα ότι μια δραστηριότητα σε κλειστό χώρο θα ήταν ωραία. <

@ΑΡΓΚ ευχχαριστώ για το λινκ. Δεν έχω γνώσεις για παιδικές ασθένειες, πέρα από την κλασική καραμέλα "μα εσύ δεν θήλασες καθόλου και δεν αρρώστησες ποτέ ενώ ο ξάδερφός σου θήλασε δυο χρόνια κια ήταν συνέχεια άρρωστος". :D Είχα σκεφτεί να ρωτήσω την παιδίατρο για το ανοσοποιητικό γενικά αλλά ντράπηκα ακριβώς επειδή δεν ξέρω. 

Νομίζω έχεις εξιδανικεύσει τις δραστηριότητες της πόλης. Ένα θα σου πω. Τα πάμε για messy play, πληρώνουμε για να λερωθούν, να πιάσουν και να επεξεργαστούν υφές. Εσείς έχετε αυλή νομίζω, hello? Για την ανάγνωση, δε το συζητώ, χρωμάτισε τη φωνή σου, μη φοβηθείς να γίνεις ρεζίλι να κάνεις φωνές κλπ και θα είσαι απείρως πιο διασκεδαστική. Η μουσικοκινητική σε αυτή την ηλικία (που την έχω ζήσει και ως μαθήτρια και ως ειδικευόμενη σε ωδείο) έχει να κάνει κυρίως με την εξοικείωση με ρυθμούς, διαφορετικούς ήχους και συντονισμό κινήσεων. Παρατήρηση κίνησης (πχ πετάω το πούπουλο και μιμούμαι τις κινήσεις του, σταματάω και ξεκινάω την κίνηση με την διακοπή και την έναρξη μουσικής, μιμούμαι ζώα και στάσεις τους τέτοια πράγματα). 

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι έχω και μια υστεροβουλία γιατί εγώ η ίδια βαρέθηκα το πάρκο και τη φύση και την παιδική χαρά. 

Noμίζω ότι βρήκες το λόγο ύπαρξης των δραστηριοτήτων: να πάει η μαμά κάπου που θα βρει άλλες μαμάδες ή να στείλει με κάποιον άλλον το παιδί να κάνει ένα διάλειμμα. Γιατί να κερδίσει κάτι οτιδήποτε το ίδιο το παιδί από αυτή την ιστορία σε ηλικίες τόσο μικρές, δύσκολο ;) 

3 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Νομίζω έχεις εξιδανικεύσει τις δραστηριότητες της πόλης. Ένα θα σου πω. Τα πάμε για messy play, πληρώνουμε για να λερωθούν, να πιάσουν και να επεξεργαστούν υφές. Εσείς έχετε αυλή νομίζω, hello? Για την ανάγνωση, δε το συζητώ, χρωμάτισε τη φωνή σου, μη φοβηθείς να γίνεις ρεζίλι να κάνεις φωνές κλπ και θα είσαι απείρως πιο διασκεδαστική. Η μουσικοκινητική σε αυτή την ηλικία (που την έχω ζήσει και ως μαθήτρια και ως ειδικευόμενη σε ωδείο) έχει να κάνει κυρίως με την εξοικείωση με ρυθμούς, διαφορετικούς ήχους και συντονισμό κινήσεων. Παρατήρηση κίνησης (πχ πετάω το πούπουλο και μιμούμαι τις κινήσεις του, σταματάω και ξεκινάω την κίνηση με την διακοπή και την έναρξη μουσικής, μιμούμαι ζώα και στάσεις τους τέτοια πράγματα). 

Αχ λες να γίνομαι σαν τους γονείς που κοροϊδεύω που γράφουν το παιδί τους σε μάθημα γιαπωνέζικης καλλιγραφίας επειδή προσφέρεται στην περιοχή τους; Η αλήθεια είναι ότι εδώ ενώ έχουμε απ΄όλες τις δραστηριότητες για μεγαλύτερα παιδιά, και πιο οικονομικές και πιο προσιτές γενικά απ' ό,τι στις πόλεις, δραστηριότητες για βράφη και νήπια λείπουν, ούτε παιδότοπος υπάρχει (όχι ότι το θεωρώ έλλειψη, και να υπήρχε δεν θα πήγαινα), ούτε πολλές παιδικές χαρές, οπότε τα θεώρησα τώρα μεγάλη ευκαιρία μην τυχόν και χάσει κάτι το παιδί για την εξέλιξή του. Βέβαια όπως λες μπορεί να μην είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν γιατί τα μικρά παίζουν στους κήπους και τα περιβόλια, οι παππούδες είναι γενικά νέοι και μπορούν να προσφέρουν πολλά σε βόλτες και δραστηριότητες, υπάρχει η φύση.. Τέλος πάντων έγχουμε ξεφύγει από το θέμα αλλά με διαφωτίσατε και με τις ασθένειες και μάλλον με προφυλάξατε κι από έναν αναίτιο καβγά για το θέμα αυτό. 

20 hours ago, Έσπερος said:

Νομίζω πως είναι πάρα πολύ μικρός για να έχει βαρεθεί να βλέπει τα ίδια.

Ίσα ίσα τα παιδιά παίρνουν ερεθίσματα από τα πάντα ακόμα και από αυτά που εμάς δεν μας τραβούν την προσοχή. Ακόμα και αν πηγαίνετε κάθε μέρα βόλτα στα ίδια μέρη έχει οφέλη το παιδί, μόνο που βγαίνει έξω, παίρνει καθαρό αέρα, ακούει τους ήχους του νησιού (το αυτοκίνητο που πέρασε-το καράβι που μόλις μπήκε στο λιμάνι-τον κύριο που φωνάζει στην λαική κ.α) έχει απίστευτο ενδιαφέρον για αυτόν.

πρίν από 13 λεπτά , kotsifikos είπε:

Νομίζω πως είναι πάρα πολύ μικρός για να έχει βαρεθεί να βλέπει τα ίδια.

Ίσα ίσα τα παιδιά παίρνουν ερεθίσματα από τα πάντα ακόμα και από αυτά που εμάς δεν μας τραβούν την προσοχή. Ακόμα και αν πηγαίνετε κάθε μέρα βόλτα στα ίδια μέρη έχει οφέλη το παιδί, μόνο που βγαίνει έξω, παίρνει καθαρό αέρα, ακούει τους ήχους του νησιού (το αυτοκίνητο που πέρασε-το καράβι που μόλις μπήκε στο λιμάνι-τον κύριο που φωνάζει στην λαική κ.α) έχει απίστευτο ενδιαφέρον για αυτόν.

Το ύφος του στις βόλτες είναι πλέον βαριεστημένο, εκτός από όταν βγαίνουμε οι τρεις μας, που μας ακούει να μιλάμε και μιλάει κι αυτός. Αλλιώς δείχνει τόση χαρά όταν γυρνάμε σπίτι που αναρωτιέμαι αν απολαμβάνει κάτι όταν βγαίνουμε. Κι εδώ είναι τα πράγματα τόσο ήρεμα που υστερεί στα ερεθισματα που έχουν τα παιδιά των πόλεων, που θυα ακούνε θορύβους, πηγαίνουν σε πόσα διαφορετικά μέρη, βλέπουν τόσο κόσμο γύρω τους... Εδώ τα ίδια και τα ίδια, κι αν βγούμε μεσημέρι, τα καταστήματα έχουν κλείσει και δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς έξω. Γι αυτό ήθελα να πάει κάπου πιο οργανωμένα. Ξέρω ότι τα παιδάκια δεν παίζουν μεταξύ τους σε αυτές τις ηλικίες, αλλά δεν θα εξοικειωθεί έτσι να βλέπει άλλους ανθρώπους γύρω του και να μη φοβάται τους ξένους; Μέχρι το φθινόπωρο που είχε κίνηση στη γειτονιά ήταν άνετος με κόσμο γύρω του, τώρα που είμαστε πιο περιορισμένοι όταν συναντάμε κόσμο της γειτονιάς τρομάζει και κλαίει, και δεν είναι τίποτα θείτσες που πάνε να τον κατσιάσουν. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...