Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός μητρικός θηλασμός και περίοδος

Recommended Posts

Κορίτσια θηλάζω αποκληρωτικά το 5 μηνών αγοράκι μου και τώρα ξεκινάμε σιγά σιγά στέρεα το μεσημέρι. Το θέμα μου είναι ότι γέννησα 24/06 και αδιαθέτησα για πρώτη φορά μετά τον τοκετό 18/08 η περίοδος μου κράτησε 1 εβδομάδα όλα όπως κ πριν την εγκυμοσύνη. Εκείνο το διάστημα είχε τύχει το μωρό να αραιώσει τους θηλασμούς την νύχτα. Το θέμα μου είναι ότι αυτή ήταν η μοναδική φορά που αδιαθέτησα και μετά από αυτό δεν έχω αδιαθετήσει ξανά. Φταίει που το μωράκι θηλάζει συχνά τώρα κ την νύχτα. Απλά ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδάκι .. εφόσον όμως δεν έχω περίοδο δεν είμαι κ γόνιμη. Έχει συμβεί και σε κάποια άλλη μαμά το ίδιο ; 

Διαφημίσεις

Just now, Irina095 είπε:

Κορίτσια θηλάζω αποκληρωτικά το 5 μηνών αγοράκι μου και τώρα ξεκινάμε σιγά σιγά στέρεα το μεσημέρι. Το θέμα μου είναι ότι γέννησα 24/06 και αδιαθέτησα για πρώτη φορά μετά τον τοκετό 18/08 η περίοδος μου κράτησε 1 εβδομάδα όλα όπως κ πριν την εγκυμοσύνη. Εκείνο το διάστημα είχε τύχει το μωρό να αραιώσει τους θηλασμούς την νύχτα. Το θέμα μου είναι ότι αυτή ήταν η μοναδική φορά που αδιαθέτησα και μετά από αυτό δεν έχω αδιαθετήσει ξανά. Φταίει που το μωράκι θηλάζει συχνά τώρα κ την νύχτα. Απλά ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδάκι .. εφόσον όμως δεν έχω περίοδο δεν είμαι κ γόνιμη. Έχει συμβεί και σε κάποια άλλη μαμά το ίδιο ; 

Κ στο θηλασμό γίνεται να μείνεις έγκυος απλά ίσως πιο δύσκολα. Κ τώρα εφόσον θα μπουν οι στερεές κ δεν θα πίνει αποκλειστικά γάλα απ' το στήθος θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Οπότε μπορείτε να το προσπαθήσετε... Κ ακόμα κ αν δεν μείνεις εύκολα τουλάχιστον απόλαυσε το!!! :-D

Just now, Irina095 είπε:

αδιαθέτησα για πρώτη φορά μετά τον τοκετό 18/08 η περίοδος μου κράτησε 1 εβδομάδα όλα όπως κ πριν την εγκυμοσύνη. Εκείνο το διάστημα είχε τύχει το μωρό να αραιώσει τους θηλασμούς την νύχτα. Το θέμα μου είναι ότι αυτή ήταν η μοναδική φορά που αδιαθέτησα και μετά από αυτό δεν έχω αδιαθετήσει ξανά. Φταίει που το μωράκι θηλάζει συχνά τώρα κ την νύχτα. Απλά ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδάκι .. εφόσον όμως δεν έχω περίοδο δεν είμαι κ γόνιμη. Έχει συμβεί και σε κάποια άλλη μαμά το ίδιο ; 

Η περιοδος μπορει να αργησει να σταθεροποιηθει εφ'οσον θηλαζεις ΑΛΛΑ μπορει να κανεις ωορρηξια και χωρις να εχεις περιοδο. Μπορεις να απευθυνθεις στον γυναικολογο σου, μηπως κανεις καποιον ορμονικο ελεγχο για να ελεγξετε τα επιπεδα των ορμονων που συνδεονται με την γονιμοτητα.

Just now, Sentir...natureza είπε:

Η περιοδος μπορει να αργησει να σταθεροποιηθει εφ'οσον θηλαζεις ΑΛΛΑ μπορει να κανεις ωορρηξια και χωρις να εχεις περιοδο. Μπορεις να απευθυνθεις στον γυναικολογο σου, μηπως κανεις καποιον ορμονικο ελεγχο για να ελεγξετε τα επιπεδα των ορμονων που συνδεονται με την γονιμοτητα.

Κάτσε δηλαδή μπορώ να είμαι γόνιμη και χωρίς περίοδο κάθε μήνα ;    :ο

Just now, mama16 είπε:

Κ στο θηλασμό γίνεται να μείνεις έγκυος απλά ίσως πιο δύσκολα. Κ τώρα εφόσον θα μπουν οι στερεές κ δεν θα πίνει αποκλειστικά γάλα απ' το στήθος θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Οπότε μπορείτε να το προσπαθήσετε... Κ ακόμα κ αν δεν μείνεις εύκολα τουλάχιστον απόλαυσε το!!! :-D

Ναι δίκιο έχεις !! Αν και ψήνομαι να κάνω κ ορμονικό έλεγχο που είπε και η @Sentir...natureza

Just now, Irina095 είπε:

Κάτσε δηλαδή μπορώ να είμαι γόνιμη και χωρίς περίοδο κάθε μήνα ;    :ο

@Sentir...natureza

Ίσως όχι κάθε μήνα αλλά ο θηλασμός δεν είναι τρόπος αντισυλληψης. Έχουν μείνει πολλές έγκυες επειδή το νόμιζαν αυτο:wink:

Διαφημίσεις

Just now, Sentir...natureza είπε:

Ίσως όχι κάθε μήνα αλλά ο θηλασμός δεν είναι τρόπος αντισυλληψης. Έχουν μείνει πολλές έγκυες επειδή το νόμιζαν αυτο:wink:

Πολύ χαίρομαι που το ακούω αυτό 

• 6 months later...

Καλησπέρα κορίτσια, μέχρι πόσο καιρό μπορεί να μην έρχεται περίοδος ενώ θηλάζεις? Στην πρώτη μου κόρη μου ήρθε στους 9 μήνες. Τώρα στον γιο μου είναι πλέον 12,5 μηνών κ ακόμα τπτ.. Περιμένω περίμενω αλλά δεν!!! Υπάρχει κάποια που να της καθυστέρησε αρκετά? Το μωρό θηλάζει πλέον όταν θέλει να κοιμηθεί, δλδ μεσημέρι, βράδυ πριν τον ύπνο κ όσες φορές ξυπνήσει την νύχτα κ το πρωί ενώ χουζουρευει ακόμα.

4 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, μέχρι πόσο καιρό μπορεί να μην έρχεται περίοδος ενώ θηλάζεις? Στην πρώτη μου κόρη μου ήρθε στους 9 μήνες. Τώρα στον γιο μου είναι πλέον 12,5 μηνών κ ακόμα τπτ.. Περιμένω περίμενω αλλά δεν!!! Υπάρχει κάποια που να της καθυστέρησε αρκετά? Το μωρό θηλάζει πλέον όταν θέλει να κοιμηθεί, δλδ μεσημέρι, βράδυ πριν τον ύπνο κ όσες φορές ξυπνήσει την νύχτα κ το πρωί ενώ χουζουρευει ακόμα.

Ναι κι εμένα καθυστέρησε πολύυύύ. 1η περίοδο μετά τη γέννα στους 14 μήνες και αυτό όχι κανονικά. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...