Nina-Nana

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  3.741
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

12 Neutral

Περισσότερα για την/τον Nina-Nana

 • Rank
  Δοκιμή

Converted

 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  travel, SUP surf, bicycle, snowboard, yoga, theatre, music

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Αρχικά προτείνω τα εξής: Νοσοκομειακό θηλαστρο διπλής άντλησης Χάπια μαγιά μπυρας Τοποθέτηση του μωρού στο στήθος οταν ειναι μισοκοιμισμενο ή αγουροξυπνημένο σαν πιπιλα. Κατα τα αλλα χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες, τα παντα! Μετρήσεις βάρους μωρού, πάνες, λόγοι που οδήγησαν σε αντλησεις, τρόπος κι ωράρια άντλησης, απόδοση κτλ κτλ. Οτι περισσότερο μπορείς να γράψεις.
 2. Τα δόντια σίγουρα παίζουν ρολο αλλά πολυ σημαντικό ειναι το εξής: Ενα μωρό ούτε 6 μηνών χρειαζεται πάνω απο μισό λίτρο γαλα την ημέρα για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Επομένως με θηλασμο μόνο πρωί βραδυ ουσιαστικά δεν καλύπτεται γιατί κανένα μα κανένα μωρό ακόμη και το πιο αποτελεσματικό στο θηλασμο δεν μπορει να αντλήσει απο το στήθος 250μλ σε ενα γευμα. Ενα μωρό 6 μηνών πρέπει να τρέφεται κυρίως με μητρικό γαλα και να ξεκινάει σιγά σιγά τις στερεές συμπληρωματικά του θηλασμού. Η μέθοδος δεν προσφέρω δεν αρνούμαι εφαρμόζεται μόνο σε μωρά άνω του έτους. Στα μικρότερα προσφέρουμε στήθος κατα τη διάρκεια της ημερας (ώστε να μη χρειαζεται να αναπληρώνουν το βραδυ).
 3. ma
  Διαφημίσεις

 4. Δεν αποκλείεται. Εξαρτάται απο το ποσο κλαίει. Αν εχει θέμα με τα γαλακτοκομικα καλό ειναι να αποφεύγεις και τα κρυφά.
 5. Δεν αντικαθιστάς γευμα ουσιαστικά. Απλα θηλάζεις όπως πριν με τη διαφορα οτι περίπου 1 ώρα μετα το θηλασμο προσφέρεις τις στερεές. Καλή συνεχεια!
 6. Φυσικά και του φτάνει! Προσεχεις και τα κρυφά γαλακτοκομικα;
 7. Να τρως καλα, να φροντίσεις να καταναλώνεις τροφές με αιμικο σίδηρο (κρέας, συκώτι και γενικώς εντόσθια), περιόρισε τα πολλα δημητριακά που δε βοηθούν στην απορρόφηση του και σκέψου μήπως αρχίσεις μουρουνέλαιο. Φανταζομαι θηλάζεις ξαπλωμένη ετσι;
 8. Μπορει να ειναι φυσικός αποθηλασμος. Συνεχίζει να μη θελει;
 9. Μπορείς να ασχοληθείς με την μεγάλη οσο θηλάζεις! Βιβλία, παιχνίδια! Πάρε κι ενα σλινγκ θα σου λύσει τα χέρια. Ίσως εχει μπερδέψει τη μέρα με τη νύχτα, σε λιγο καιρο θα προσαρμοστεί. Πάντως στα σπίτια με φασαρία ή που υπάρχουν κι αλλα παιδια, εχει παρατηρηθεί οτι τα νεογέννητα κοιμούνται την μέρα και ξυπνούν τη νύχτα για να έχουν τη μαμά τους διαθέσιμη σε αποκλειστικότητα.
 10. Μπορει να ειναι άλμα. Στην παλινδρόμηση πολλές μητέρες ειδαν βελτίωση κόβοντας απο τη διατροφή τους τα γαλακτοκομικα.
 11. Ναι, εχει παρατηρηθεί σε νεογέννητα αυτή η συμπεριφορά στο στήθος. Αν κανεις ενα ψάξιμο στο φόρουμ θα βρεις παρα πολλα ανήσυχα μωρά! Διάβασε κι αυτό http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/ Θα σε βοηθησει.
 12. ΔΕΝ υπάρχει παχυσαρκία σε μωρό που θηλαζει αποκλειστικά!!! Το γαλα της μητέρας του ειναι προορισμένο για το μωρό κι ειναι η φυσική του τροφή. Το μωρό με την κατάλληλη για το είδος του τροφή μεγαλώνει στο μέγεθος που ειναι γενετικά προορισμένο να μεγαλώσει. Το μητρικό γαλα ειναι πλήρως αξιοποιήσιμο απο το ανθρώπινο σωμα όποτε δεν παει ούτε μια θερμίδα χαμένη. Οταν το μωρό χρειαστεί θα τις χρησιμοποιήσει (μπουσουλημα, περπάτημα κτλ).
 13. Η πιπιλα ειναι υποκατάστατο του στήθους. Κανένα παιδι δεν αισθάνεται ασφαλές με την πιπιλα, δεν ειναι η πιπιλα που προσφέρει την ασφάλεια γιατί ο άνθρωπος δεν ειναι γενετικά προορισμένος να ικανοποιείται με ενα καουτσούκ στο στόμα αλλα με το πιπίλισμα ως πράξη εκκρίνονται οι ορμόνες. Αν η μαμά μπορει να δινει το στήθος το κανει, αν όχι το ξανασυζητάμε.
 14. Η συμπεριφορά αυτή ειναι φυσιολογική για νεογέννητο. Επίσης μην ξεχνούμε οτι ειναι μωράκι που νοσηλεύτηκε κι αποχωρίστηκε την μαμά του όποτε εχει συναισθηματικές ανάγκες να καλύψει κι χρειαζεται αρκετό χρονο για να αναπληρώσει την απουσία σου.