less_serious

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  175
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

19 Neutral

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον less_serious

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και ένα παιδί που είχε γυρίσει από μόνο του. Εγώ βέβαια έκανα τον μετασχηματισμό σχετικά νωρίς όπως έγραψα - περισσότερο από τεράστιο δικό μου άγχος μήπως χρειαστεί να πάω για ΚΤ που την φοβόμουν πολύ. Ο γιατρός μου ήταν διατεθειμένος να περιμένουμε να γυρίσει μόνο του το παιδί.
 2. Μου είχε πει ότι μπορεί να πονέσει, μου είχε προτείνει μάλιστα αν θέλω να το κάνουμε με επισκληρίδιο. Προσωπικά δεν πόνεσα καθόλου, περισσότερο σαν μια ενόχληση, ούτε καν έντονη. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόση ώρα κράτησε, πάντως θυμάμαι ότι μου φάνηκε πολύ σύντομο, σίγουρα κάτω από μισή (ίσως και πολύ λιγότερο αλλά πραγματικά μέσα στο άγχος μου αν θα γυρίσει δεν θυμάμαι). ΟΜΩΣ, ήταν δεύτερο παιδί και επίσης έχω πολύ μεγάλη αντοχή /ανοχή στον πόνο. Δεν κατάλαβα τι εννοείς αν γυρίσει πως εμπορίζεται. Εννοείς να ξαναγυρίσει; Μου είχε πει ότι υπάρχει πιθανότητα να ξαναγυρίσει αλλά πολύ μικρή (δεν ξαναγύρισε, και γέννησα με ΦΤ στην ΠΗΤ -1)
 3. Καλησπέρα, έκανα εγώ εξωτερικό μετασχηματισμό λίγο νωρίτερα όμως (34 αν θύμαμαι καλά). Μου το έκανε ο γυναικολόγος μου, ευχαρίστως να σου στείλω σε pm στοιχεία, είναι στην Αθήνα.

 4. Διαφημίσεις


 5. Μην αγχώνεσαι, κουρτινάκια πουλάνε παντου, στο jumbo, στα μεγάλα βενζινάδικα, κοκ. Ακόμα και αν δεν προλάβεις μπορείς να πιάσεις ένα μικρό σεντονάκι στο παράθυρο (σου κόβει όμως την ορατότητα). Θα σε στεναχωρήσω, όμως νομίζω ότι μόνο το καινούργιο μοντέλο της ingesina (το keplero isize) είναι και με φορά προς τα πίσω. Γενικά, αν δεν μπορείτε να το επσιτρέψετε θα σου πρότεινα να το κρατήσετε για αργότερα (18-36 κιλά) και αν υπάρχει δυνατότητα να αγοράσετε ένα άλλο ανάποδο τουλάχιστον ως τα 18 κιλά.
 6. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με το γιατρό σου και να μοιραστείς τη σκέψη σου. Μπορεί να είναι διατεθειμένος να σου κάνει κάποια έκπτωση, ή να σε παραπέμψει εκείνος σε κάποιο γιατρό εμπιστοσύνης του.
 7. Αφού το αγοράσατε πρόσφατα κοιτα μήπως μπορείς να το επιστρέψεις και να πάρεις άλλο. Η φορά προς τα πίσω είναι μακράν ασφαλέστερη, υποχρεωτική δε μέχρι τα 2 χρόνια τουλάχιστον και ιδανικά μέχρι και τα 4 (αν και υπάρχουν καθίσματα που είναι μέχρι τα 25 κιλά ανάποδα). 7.5 μηνών θα είναι οκ στο αυγό νομίζω, θα κάνετε αρκετές στάσεις (κάθε 1,5 - 2 ώρες το πολύ), και οπωσδήποτε κουρτινάκια στα παράθυρα και δροσιά στο αμάξι. Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο, αλλά αν μπορούσα στη θέση σου θα σκεφτόμουν να το σπάσω στα 2 το ταξίδι (με μία διανυκτέρευση).
 8. Εκανα 2 παιδιά πάνω από 4κιλά, με ΦΤ. Το πρώτο ήταν 4,5 κιλά, με πλάγια προβολή και πάλι δεν χρειάστηκε καισαρική. Το βάρος του παιδιού από μόνο του δεν αποτελεί λόγο για καισαρική σε καμία περίπτωση!
 9. Συγνώμη τώρα το είδα. Προσωπικά με βόλεψε πάρα πολύ. Τα παιδιά τα θήλαζα είτε ξαπλωτά, είτε καθιστά και να κοιτάνε προς τα εμένα. Έχω όμως μικρό στήθος και νομίζω ότι παίζει και αυτό ρόλο. Ποτέ δεν ένοιωσα ότι χάνεται εκεί το νεογέννητο, βέβαια και τα δύο μου παιδιά γεννήθηκαν μεγάλα (κοντά στα 4μισι κιλά). Επί της ουσίας το babasling είναι σαν το ring sling, χωρίς όμως την εύκολη ρύθμιση που έχει το ring. Όμως έχει σαν "μαξιλαράκι" τόσο στις άκρες όσο και στο σημείο που εφάπτεται του ώμου, και αυτό το κάνει πιο βολικό για εμένα. Επίσης στο ring sling (είχα και τέτοιο) δεν με βόλευε ποτέ το extra κομμάτι ύφασμα που κρεμμόταν - συνέχεια κάπως το έμπλεκα. Είναι όμως εντελώς προσωπικό που θα καταλήξεις. Κοίτα μήπως μπορέσεις να δανειστείς κάποιο να κάνεις τις δοκιμές σου.
 10. α. τι κρίμα που το αποδεχόμαστε νομοτελιακά, και προσπαθούμε να αλλάξουμε τα παιδιά με ταλέντο και όχι το σύστημα (γενικά μιλώντας) β. όταν το σύστημα είναι τόσο προβληματικό, γιατί πρέπει να μας νοιάζει τι βαθμό θα πάρει ένα παιδί; Ως προς το τελευταίο σου point, εκεί συμφωνώ. Αυτό προσαθώ να βρω εξ'αρχής αν είναι ένα φυσιολογικό στάδιο και παιδία που προχώρησαν "ξεπέρασαν" το εμπόδιο της επανάληψης (ίσως όσο γίνεται πιο απαιτητική η λύση κοκ) και γενικά εμπειρία ανθρώπων που έχουν μια επαφή με τη μέθοδο.
 11. Βερενίκη, εμένα στην αρχή το λάτρευε αλλά του τη σπάνε οι επαναλήψεις. Πιστεύω πως έχει κλίση στα μαθηματικά, ξεκίνησε τον Οκτώβριο στο 4Α (βασικά γιατί δεν είχε γράψει ποτέ αριθμούς ως τότε, αν και ήδη μπορούσε να κάνει προσθέσεις στο μυαλό του, ακόμα και πιο πολύπλοκες) και τώρα τελειώνει το Β. Η αλήθεια είναι ότι το Β που δεν έχει τόσο ίδιες πράξεις του αρέσει καλύτερα. Όμως πχ στο Α μου έλεγε "γιατί έχει την ίδια πράξη ξανά και ξανά?, αφού την ξέρω!". Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι αν ένα παιδί έχει αγάπη / κλίση / ταλέντο (όπως θες πέστο) στα βασικά μαθήματα, την πάτησε; Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνει το παιδί μου τριγωνομετρία στα 10 αν ακόμα του αρέσουν τόσο τα μαθηματικά. Ξέρω ότι δεν θα μπορεί να το κάνει στο σχολείο αλλά θα βρω τρόπο να του προσφέρω εξωσχολικά. Όχι γιατί έχω προσδοκίες να γίνει καλός μαθητής ή να γίνει πρώτος κοκ αλλά γιατί του δίνω την ευκαιρία να αναπτύξει το ταλέντο του και αυτό που το αρέσει. Εγώ πχ αγαπούσα πολύ την ανάγνωση, είχα μάθει μόνη μου από πολύ μικρή και μέχρι το τέλος του δημοτικού είχα διαβάσει ότι βιβλίο είχαμε στο σπίτι, από τον δερματόδετο Λουντέμη, έως την ΥΔΡΙΑ. Δεν το έκανα για να είμαι καλή μαθήτρια, το έκανα γιατί μου άρεσε. Θα έπρεπε η μαμά μου να μου πει, όπα κόψε λίγο γιατί θα βαριέσαι όταν τα άλλα παιδάκια λένε π και α πα;
 12. Όπα κάπου με την επίθεση, εξαρχής γράφω ότι προβληματίζομαι και σκέφτομαι να το σταματήσω. Δεν είπα ποτέ για πέρασμα τάξης, δεν είπα ποτέ για πανεπιστήμιο στα 18 ούτε για νόμπελ, δεν ξέρω από που το συμπέρανες όλο αυτό... Επίσης δεν είπα ποτέ ότι πρόκειται για παιδί-θαύμα. Προφανώς όμως πρόκειται για ένα παιδί που έχει κλίση στους αριθμούς και δεν τον κάλυπτε να παίζουμε μαζί παιχνίδια με πράξεις. Εκείνος ζήτησε να ξεκινήσει μετά από δοκιμαστικό και εκείνος επιμένει να συνεχίσει. Του αρέσει πολύ όταν προχωράει παρακάτω, είναι η χαρά του. Τις επαναλήψεις δεν αντέχει. Στο σχολείο θα βαριέται στα μαθηματικά, θα βαριόταν ότι και να έκανα. Ίσως πέσουμε σε καλή δασκάλα και τον αφήνει να κάνει τα δικά του. Αλλιώς θα κάνει υπομονή. Άλλες δραστηριότητες κάνει, αυτές που έχει επιλέξει ο ίδιος. Αθλητικές, η μουσική δεν του αρέσει. Αγγλικά κάνουν στο σχολείο. Ερώτηση: γιατί είναι οκ να κάνει αγγλικά και να βαριέται στο σχολείο την ώρα των αγγλικών αλλά δεν είναι οκ να κάνει μαθηματικά και να βαριέται την ώρα των μαθηματικών; Ναι το συζήτησα αυτό, είναι δυστυχώς στη λογική της ίδιας της μεθόδου μέσα. Μάλλον θα διακόψω για το καλοκαίρι, και θα δω αν μου το ξαναζητήσει το παιδί από Σεπτέμβριο...
 13. Εμένα με βόλεψε ιδιαίτερα το babasling για θηλασμό και για νεογέννητα κια για μεγαλύτερα παιδιά (άνω του έτους). Επίσης φορούσα πάντα δύο μπλούζες (πχ τιραντάκι και απ'έξω άλλη μπλούζα), άρα σήκωνα την απ'εξω μπλούζα και το παιδί θήλαζε "ανάμεσα" στις δύο μπλούζες (ξέρω το περιγράφω κάπως περίεργα, ελπίζω να κατάλαβες...)
 14. Ναι για μαθηματικά. Ο προβληματισμός μου είναι για την μέθοδο, που με τις τόσες επαναλήψεις έχει φτάσει να γίνει δυσάρεστη στο παιδί μου... Ξεκινήσαμε τη μέθοδο γιατί ο μικρός είχε μεγάλο fascination με τους αριθμούς, μας παρακαλούσε να τον πάμε κάπου να μάθει "για τους αριθμούς". Είναι ιδαίτερα καλός, περνάει τα επίπεδα το ένα μετά το άλλο και πλέον είναι στην ύλη της β δημοτικού (κανονικά πάει προνήπιο). Όμως δεν του αρέσουν καθόλου οι επαναλήψεις, με αποτέλεσμα να βαριέται να κάνει τα φυλλάδια. Η αλήθεια είναι ότι η μέθοδος βασίζεται πολύ στην επανάληψη (πχ τις ίδιες προσθέσεις και αφαιρέσεις πολλές φορές, ακόμα και την ίδια μέρα). Η αντίρηση του γιου μου είναι ότι τα ξέρει (και έχει δίκιο. Τα ξέρει. Δεν κάνει κάνενα λάθος). Σκέφτομαι λοιπόν να το κόψω, γιατί αφενός δεν το διασκεδάζει πια, αφεταίρου δεν ξέρω τελικά αν έχει νόημα να προχωράει τόσο πολύ. Από την άλλη βλέπω ότι του αρέσουν πραγματικά οι αριθμοί, όλη τη μέρα με αυτό ασχολείται (πχ του αρέσει να υπολογίζει μόνος του πολλαπλασιασμούς, χωρίς να του έχουμε εξηγήσει ποτέ την προπαίδια. Να προσθέτει ή να αφαιρεί μεγάλους αριθμούς - 5ψήφιους και εξαψήφιους ή και παραπάνω. Ή του αρέσει να φτιάχνει word problems (τύπου έχω μια ντουζίνα αυτοκινητάκια και μου χαρίζουν άλλα 2 αλλά μετά χάνω 3), πάλι χωρίς να του έχουμε πει ποτέ εμείς κάτι τέτοιο. Κοινώς του αρέσουν πολύ οι αριθμοί, αρκεί να μην είναι στο kumon... :-/
 15. Καλησπέρα, Μήπως υπάρχουν εδώ γονείς που τα παιδιά τους ακολουθούν τη μέθοδο kumon σε κέντρο; Ή δάσκαλοι που έχουν μαθητές που ακολουθούν τη μέθοδο kumon; Ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο και έχω κάποιους προβληματισμούς που θα ήθελα να συζητήσω...