Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

πρίν από 28 λεπτά , elemaxi είπε:

Χωρίς να λέω ότι αυτό είναι το σωστό, αλλά εγώ αυτό έκανα. Ήταν ένα παιδί που δεν κοιμόταν καθόλου καλά μόνη της. Κάναμε κάποιες προσπάθειες να της μάθουμε να κοιμάται στο δωμάτιο της και στο κρεβατάκι της αλλά δεν τα καταφέραμε. Μπρός στην αυπνία και στο νυχτερινό κλάμα είπαμε δεν πειραζει ας κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι. Σαν το πουλάκι κοιμόταν μαζί μας, σερί όλη την νύχτα και μεις μαζί της.

Βεβαία εμείς το παρακάναμε γιατί μέχρι τεσσάρων χρονών κοιμόταν μαζί μας, ώσπου σιγά-σιγά ξεκινήσαμε την μετάβαση στο κρεβάτι..

Σε υγιείς συνθήκες και όταν η συγκοίμηση δεν καλύπτει ανάγκες των γονιών, μέχρι κάπου εκεί κρατά η συγκοίμηση. Μεταξύ 3-4 αρχίζει το παιδί να νιώθει την ανάγκη για ιδιωτικότητα, οπότε εφόσον του έχουμε δώσει το περιθώριο αρχίζει και απαιτεί τον χώρο του. Οπότε μη νιώθεις άσχημα :)

@Lenia16 αν εξακολουθήσει αυτό ίσως πρέπει να προσέξεις για διαφορές μεταξύ των δύο δωματίων. Πόσο σκληρό είναι το στρώμα, τον φωτισμό, τη θερμοκρασία, πόσο χρόνο περνάτε μαζί στο δωμάτιό της πριν τον ύπνο. Της έχεις πει ότι αφού κοιμηθεί θα φύγεις (ακόμα και αν αντιδρά σε αυτό); 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

4 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

4 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι, τις τελευταίες μέρες η κόρη μου ήταν άρρωστη κ όταν πηγαίναμε για ύπνο την παίρναμε στο κρεβάτι μας να την ελεγχουμε. Τελοσπαντων, της άρεσε κ κοιμήθηκε κ χτες από την αρχή εκεί. Δεν ξύπνησε ούτε μια φορά. Κ το ίδιο εγινε κ την προηγούμενη, από την ώρα που τη φέραμε δεν ξαναξυπνησε μεχρι το ρωί για αντιπυρετικό. Κ ερωτω. Τι θα κάνατε στη θέση μου; Μετά από τόσο καιρό που κοιμάται στο δωμάτιο της (χάλια) θα τη μεταφέρατε ξανά στο δικό σας που κοιμάται σερί απ' ότι φαίνεται;

Ή δικη μου εμπειρία εχει ως εξής:

Ο γιος μου κοιμόταν σχετικα καλά στην κούνια μέχρι να δοκιμάσει την συγκοίμηση στις διακοπές, οπου έκανε και το πρώτο σερί ύπνο! Μόλις γυρισαμε αρνιόταν να μπει στην κούνια, έκλαιγε τρομαγμένος όταν ξυπνούσε ενδιάμεσα ώσπου εβγαλα τα κάγκελα. Τρεις μερες δεν αντεξε ή κούνια! Χοροπηδουσε πάνω και την διέλυσε. Έβαλα μονό κρεβάτι κολλητά στο δικό μας και βρήκα την ηρεμία μου.  Πολλές φορές απλά ξυπνά με βλέπει, τον χαιδευω και ξανακοιμαται! Ούτε που σηκώνομαι την νύχτα απ το κρεβατακι μου και επιτέλους σταμάτησε  να με πονά ή μέση μου!

Εγώ φίλη Λένια στο έχω ξαναπεί. Σας το έχει αποδείξει τόσες φορές πως μαζί σας κοιμάται σερί. Απορώ πως έχετε αντέξει τόσα ξενύχτια ενώ υπάρχει λύση. Πάρτε τη στο δωμάτιο σας να χορτάσετε επιτέλους ύπνο, δεν βλέπω να γίνεται κανένα πισωγύρισμα αφού έτσι κι αλλιώς δεν είναι ότι κοιμάται μια χαρά πλέον στο δωμάτιο της. Ιδανικά βέβαια για να κοιμάστε άνετα να μπορούσατε να κολλήσετε μια κούνια ή ένα κρεβάτι δίπλα στο δικό σας. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. @vtgian να πω την αλήθεια εχω παρατηρήσει ότι με το πιο χαμηλό φως που έχω στο δωμάτιο μου κοιμάται καλυτερα. Το ίδιο φωτακι είχα πάρει κ στις διακοπές, όπου κοιμόταν εξίσου καλά (έκανε το πρώτο της σερί 8ωρο). Αλλά κ πάλι δε νομίζω ότι ευθύνεται αυτό όσο το ότι νιώθει ασφάλεια στο κρεβάτι μας, ότι είναι ο χώρος που κοιμόμαστε όλοι μαζί. 

@Mama_Anesti_ μπράβο έκανες την καλύτερη δουλειά.

@marakiz στο διπλό κοιμόμαστε πολύ χάλια γιατί κοιμάται κάθετα με τα πόδια της στο κεφάλι μου κ ο άντρας μου μίσος στο πάτωμα οπότε απορρίπτεται η συγκοιμηση επί μονίμου βάσεως κατ αυτόν τον τρόπο. Μονο κρεβάτι δε χωράει κ την κούνια δεν την ξαναστηνω μόνο κ μόνο για να την ξαναλυσω την επόμενη γιατί απλά δεν παίζει να κοιμηθεί εκεί.

@elemaxi μια χαρά κανετε, δεν το θεωρώ κακό, έτσι κ αλλιώς κάποια στιγμή θα μας κλείνουν την πόρτα στα μούτρα μην αγχώνεσαι! Απλά εμείς δε βολευομαστε καθόλου πλέον όλοι μαζί. Δλδ δεν είναι το πρβλ μας μην κακομαθει αλλά ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε σαν τους ανθρώπους. Το να κοιμόμαστε χωρια με το σύζυγό είναι μια λύση αλλά δυσκολεύομαι να την υιοθετήσω με την έννοια ότι άλλο να κοιμόμαστε μαζί της στο κρεβάτι της μέχρι να συνηθίσει μόνη κ μετά να επιστρέψουμε στη συζυγική κλίνη (B)) κ άλλο να κοιμάται ο ένας στο δικό της δωμάτιο κ ο άλλος με τη μικρή στο διπλό. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ας με λυπηθεί κάποιος μ αυτόν τον ύπνο.

Κ μου τα έλεγε ο άντρας μου όταν ήμουν πιο μικρή κ κοιμόμουν δωδεκάωρα, οι ώρες ύπνου είναι πεπερασμενες για τον καθένα, ξυπνα για να χεις κ για μετά!

Άρα οι επιλογές σου είναι συγκοίμιση με τον έναν γονιό ή επιμονή να μάθει στο δωμάτιο της. Χμμμ. Αν και στην ουσία εμείς στο σπίτι μας κάνουμε συγκοίμιση εγώ με τον μικρό κι ο μπαμπάς τη βγάζει στο σαλόνι δεν ξέρω αν θα ξεκινούσα κάτι τέτοιο ενώ κόντευε να γίνει 2 χρονών. Σε εμάς ήταν αρχικά κάτι το προσωρινό. Ο μικρός ξυπνούσε πολλές φορές, μαζί κι εγώ για να θηλάσω, ο μπαμπάς ροχαλίζει πολύ κι εγώ δεν μπορούσα να ξανακοιμηθώ. Κι από το να μην κοιμάμαι καθόλου ξενιτεύθηκε στο σαλόνι. Μετά συνέχισε εκεί γιατί πολλές φορές ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί και δεν θέλει να μας ξυπνήσει. Τα σκ καμιά φορά κοιμόμαστε όλοι μαζι και στις διακοπές βέβαια. 

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Ρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι, τις τελευταίες μέρες η κόρη μου ήταν άρρωστη κ όταν πηγαίναμε για ύπνο την παίρναμε στο κρεβάτι μας να την ελεγχουμε. Τελοσπαντων, της άρεσε κ κοιμήθηκε κ χτες από την αρχή εκεί. Δεν ξύπνησε ούτε μια φορά. Κ το ίδιο εγινε κ την προηγούμενη, από την ώρα που τη φέραμε δεν ξαναξυπνησε μεχρι το πρωί για αντιπυρετικό. Κ ερωτω. Τι θα κάνατε στη θέση μου; Μετά από τόσο καιρό που κοιμάται στο δωμάτιο της (χάλια) θα τη μεταφέρατε ξανά στο δικό σας που κοιμάται σερί απ' ότι φαίνεται;

Παίζει να είναι κ λόγω της αρρώστιας κ δεν ξύπνησε καθόλου, αλλά μπορείς να κάνεις κ μια δοκιμή πάλι. Το ένα βράδυ να κοιμηθεί στο κρεβάτι της κ το άλλο στο δικό σας. Αν όντως στο δικό σας κοιμάται καλύτερα εσύ η ίδια θα πρέπει να αποφασίσεις τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο, να ξανά κοιμηθείς σερί μετά από σχεδόν 2 χρόνια ή να προσπαθήσεις να την μάθεις να κοιμάται μόνη τής κ ας πάρει κανένα εξάμηνο? Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπομένεις αυτή την κατάσταση αλλά μεγαλώνοντας θα ξέρεις ότι μπορείς εσύ κ ο άντρας σ να έχετε τον χώρο σας

Δεν νομίζω να είναι μόνο θέμα της αρρώστιας. Η μικρή ζουζού θέλει να κοιμάται με τους γονείς της, τα περισσότερα παιδιά εδώ που τα λέμε απλά εδώ η αντίσταση είναι παραπάνω από ισχυρή. Πάντως και να αποφασίσετε να κάνετε συγκοίμιση Λένια μου δεν θα είναι κάτι παντοτινό. Σε ένα υγιές περιβάλλον κάποια στιγμή το παιδί αναζητά το δωμάτιο του. 

Εγώ πάντως να σας πω, είμαστε σε φάση που έχουμε παραγγείλει το κρεβάτι του κι έχουμε ξεκινησει να περνάμε πολύ χρόνο στο δωμάτιο του και να του επικοινωνούμε συχνά πως σε λίγο θα κοιμάται στο δωμάτιο του. Δεν ξέρω πόσο ομαλά θα πάει η μετάβαση, αλλά χαίρομαι την κάθε μέρα που κοιμόμαστε μαζί, θα μου λείψουν πολύ αυτές οι ατέλειωτες βραδινές αγκαλιές!

πρίν από 2 λεπτά , marakiz είπε:

Δεν νομίζω να είναι μόνο θέμα της αρρώστιας. Η μικρή ζουζού θέλει να κοιμάται με τους γονείς της, τα περισσότερα παιδιά εδώ που τα λέμε απλά εδώ η αντίσταση είναι παραπάνω από ισχυρή. Πάντως και να αποφασίσετε να κάνετε συγκοίμιση Λένια μου δεν θα είναι κάτι παντοτινό. Σε ένα υγιές περιβάλλον κάποια στιγμή το παιδί αναζητά το δωμάτιο του. 

Εγώ πάντως να σας πω, είμαστε σε φάση που έχουμε παραγγείλει το κρεβάτι του κι έχουμε ξεκινησει να περνάμε πολύ χρόνο στο δωμάτιο του και να του επικοινωνούμε συχνά πως σε λίγο θα κοιμάται στο δωμάτιο του. Δεν ξέρω πόσο ομαλά θα πάει η μετάβαση, αλλά χαίρομαι την κάθε μέρα που κοιμόμαστε μαζί, θα μου λείψουν πολύ αυτές οι ατέλειωτες βραδινές αγκαλιές!

Κ εγώ πιστεύω περισσότερο ότι της μικρής της αρέσει να κοιμάται με τους γονείς απλά την άρρωστα την έβαλα σαν ένα μικρό ενδεχόμενο που δεν πιστεύω κιόλας να ισχύει.. Πάντως κ εμένα Μ αρέσει η συγκομιδή κ όταν μεγαλώσει λίγο θα πάει από μόνη της στο κρεβάτι..

Εγώ θα την κρατούσα μαζί μας..νομίζω σου δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό θέλει, γιατί όχι? δες το και σαν μία ευκαιρία να κοιμηθείτε και εσείς λίγο περισσότερο.

Διαφημίσεις

On 19/9/2018 at 4:26 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Πιθανώς να είναι κ λόγω ζαβλακωμαρας, τι να πω θα δειξει

Κι ο δικός μου κρυολογησε αυτές τις μέρες με πυρετό κ μπούκωμα. Παρ ότι κοιμομαστε όλοι μαζί ξυπνούσε συνέχεια, πράγμα που είχε καιρό να συμβεί.

Αν κρίνω λοιπόν από το παιδί μου οι ασθένειες τα αποπροσανατολίσουν κ τα ταλαιπωρούν. Απ το γεγονός πως η κόρη σου κοιμήθηκε ήρεμη καταλαβαίνω πως ένιωσε ασφάλεια στο κρεβάτι σας κ αφέθηκε. 

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και πάλι κορίτσια! Διπλή απορία σήμερα. Ο μικρος μου εχει αυξήσει λιγο τις ωρες που μενει ξυπνιος αλλα χωρις να κοψει τη διάρκεια των ημερήσιων υπνωνμε αποτέλεσμα να μετατοπίζεταιο νυχτερινός υπνος. Ξυπνάει 7 το πολύ 7.30. Ξανά κοιμάται 11 αλλά καμία φορά πάει 11.30. Εκεί θέλει Φούλ  δίωρο ή κ λίγο παραπάνω. Ετσι ξυπνάει 1.30 αλλά θέλει κι άλλον υπνάκο που δεν είναι πια 4-5 αλλά σχεδόν 4.30 μεχρι 5.30. Ε και τελικα το βραδυ περναει 9.30 απο κει που ειχαμε φτασει στο 9 οσο άρχιζε να σκοτεινιάζει πιο μωρις. Και μαλιστα επειδη τα πλαίσια ειναι πιο ασφυκτικά, επιταχυνω τη διαδικασια του υπνου με κουνημα, πιυ κανονικα δεν το χρειαζεται κ συχνα δεν το θελει, ενοχλειται. Ερωτημα πρωτο: πώς θα προσαρμοστει στην αλλαγη της ωρας; γιατι δεν ειναι δυνατον να κοιμαται για μεςημερι την ωρα που αρχιζει να νυχτώνει. Ερωτημα δευτερο: ειναι προφανες νομιζω οτι πρεπει να παρέμβω στη διαρκεια καποιου υπνου. Να το κανω στον απογευματινο, δηλαδη να τον ξυπναω 5 ακομα κ αν κοιμηθει μονο μιση ωρα; Ετσι και παλι θα ξυπναει νυχτα ομως μολις αλλαξει η ωρα. Ή να κοψω τον πρωινο υπνο για να κοιμαται και πιο νψρις μεσημερι; Μια φορα που εγινε ετσι οχι γιατι τον σήκωσα, απλως ξυπνησε κατα τις 12.45, 4 παρα κοιμηθηκε αλλα παλι μεχρι 5.15 δηλαδη καταλαβαινω οτι θελει υπνο. Λογικο γιατι μπουσουλαει κ κουραζεται. Ομως ετσι αργει πολυ ο βραδινός υπνος. Να μην τον ενθαρρυνω να κοιμηθει απογευμα νομιζω ειναι δυσκολο γιατι ακο 1.30 ποσο να μεινει ξυπνιος; 

Γενικα τι λετε, μα παρέμβω ή να περιμενω μια βδομαδα την αλλαγη της ωρας μηπως προσαρμοστει μονος του; 

εγω γενικα δ παρεμβαινα.αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας λιγο πιο μετα τον δεκατιανο,ενα τεταρτο καθε φορα,αν ειναι να κοψεις τον μεσημεριανο,αλλα φοβαμαι μην καθυυστερει κ αλλο ο βραδινος ετσι

γενικα τα δικα μου αντεχαν οποτε μπορει αν ξυπνουσαν 1:30 να κοιμουνταν απο τις 7:30για βραδυ ως το πρωι(φυσικα με θηλασμους την νυχτα)

σαν διαρκεια ο δεκατιανος θα μπορουσε να μειωθει

Kι εγω αυτο θα σου ελεγα. Δες μια-δυο εβδομαδες ακομη πως θα παει και δοκιμασε να πας τον πρωτο υπνο λιγο πιο μετα. Σιγα-σιγα, τεταρτο-τεταρτο οπως αναφερθηκε. Αλλα αν δεις οτι σου κοιμαται νωρις το βραδυ αλλα σου ξυπναει τα ξημερωματα τοτε απλα ακολουθησε τον ρυθμο του, μην αλλαξεις τιποτα γιατι θα μπερδευτουν περισσοτερο οι ωρες, θα νυσταζει νωριτερα το πρωι και θα εχεις κανει μια τρυπα στο νερο. Δες πως θα παει και αποφασιζεις τι θα κανεις.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Ναι κατάλαβα τι εννοοείτε. Όμως έτσι πότε θα τρώει μεσημεριανό; Δηλαδή αν κοιμηθεί πχ 12-2, θα φάει μόλις ξυπνήσει; 

Σήμερα κοιμήθηκε 11.15. Θα επιδιώξω 1 να τον σηκώσω. Αλλά ξεχνιέμαι και με τις δουλειές και παρασύρομαι, λέω πέντε λεπτάκια να κάνω κι αυτό, και μετά μέχρι να τον  τον ξυπνήσω περνάει η ώρα. 

Διαφημίσεις

@Έσπερος προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ακόμα μικρός για κάνει μόνον έναν ύπνο, το νωρίτερο - για μένα - για να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο είναι αφού χρονίσει.

Στην θέση σου θα φρόντιζα να τον ξυπνάω λίγο νωρίτερα στον πρωινό ύπνο, ώστε να κοιμάται κάποια λογική ώρα για μεσημέρι και να μην ξυπνάει μετά τις 17.00.

Εάν παρ'όλα αυτά θελήσεις να κόψεις έναν ύπνο, αυτός θα είναι ο δεύτερος και θα μετατοπιστεί ο πρώτος αργότερα, ώστε να καταλήξει να γίνει ο μοναδικός. Το 12.00'-14.00' είναι μια καταπληκτική ώρα ύπνου κατά την γνώμη μου, γιατί επιτρέπει και να κοιμάται το μωρό πολύ νωρίς για βράδυ....απλά είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του "πέφτω για ύπνο μετά το φαγητό".

@Deena κόψιμο ύπνου εννοούσα κόψιμο διαρκείας, δεν ήμουν σαφής. δεν πιστευω οτι αντεχει πανω απο 4 ωρες ξυπνιος. οποτε χρειαζεται σιγουρα ενας υπνάκος αργα το μεσημερι ή μια πλήρης μετατόπιση του μεγάλου υπνου σε μεσημεριανη ωρα. Αυτο που φανταζομαι ειναι κατι του στιλ πρωι υπνος 11-12.30 κ μεσημερι 3.30-.4.30 το αργοτερο. Καπως αλλιώς δεν το βλέπω να είναι εφικτο. και πάλι το 4.30 αργα ειναι βεβαια αλλα αλλιως πώς; μονο αν φαει 12.30 κ κοιμηθει 1.30-3.30 πχ. 

Και εγώ θα σου έλεγα να μην αλλάξεις κάτι ακόμα περίμενε λίγο να δεις πως θα πάει ..συνήθως ο πρώτος ύπνος που κόβετε όπως ειπώθηκε είναι ο απογευματινος ... Στην αρχή θα νυστάζει κ θα κοιματε λίγο ποιο νωρίς τα βράδυα κ ίσως ξυπνάει λίγο ποιο νωρίς το πρωί  αλλά σιγά σιγά θα ξαναβρεί τους ρυθμούς του .!!!

πρίν από 46 λεπτά , Έσπερος είπε:

@Deena κόψιμο ύπνου εννοούσα κόψιμο διαρκείας, δεν ήμουν σαφής. δεν πιστευω οτι αντεχει πανω απο 4 ωρες ξυπνιος. οποτε χρειαζεται σιγουρα ενας υπνάκος αργα το μεσημερι ή μια πλήρης μετατόπιση του μεγάλου υπνου σε μεσημεριανη ωρα. Αυτο που φανταζομαι ειναι κατι του στιλ πρωι υπνος 11-12.30 κ μεσημερι 3.30-.4.30 το αργοτερο. Καπως αλλιώς δεν το βλέπω να είναι εφικτο. και πάλι το 4.30 αργα ειναι βεβαια αλλα αλλιως πώς; μονο αν φαει 12.30 κ κοιμηθει 1.30-3.30 πχ. 

Βασικα, εχει δικιο η @Deena, ειναι μικρος να κοψει υπνο. Αλλα εσενα τι σε πειραζει κι αν κοιμαται στις 9:30; Δεν ειναι τοοοσο αργα, δεν ειναι και 11 ή 12. Εξαλλου, τωρα οσο νωριτερα θα βραδυαζει λογικα θα αλλαξει και τον υπνο του, βαλε και την αλλαγη της ωρας, θα ειναι σαν να κοιμαται 8:30. Μην βιαστεις να κανεις κινησεις, δες πως θα παει.

πρίν από 40 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Βασικα, εχει δικιο η @Deena, ειναι μικρος να κοψει υπνο. Αλλα εσενα τι σε πειραζει κι αν κοιμαται στις 9:30; Δεν ειναι τοοοσο αργα, δεν ειναι και 11 ή 12. Εξαλλου, τωρα οσο νωριτερα θα βραδυαζει λογικα θα αλλαξει και τον υπνο του, βαλε και την αλλαγη της ωρας, θα ειναι σαν να κοιμαται 8:30. Μην βιαστεις να κανεις κινησεις, δες πως θα παει.

Επειδή έχω διαβάσει ότι το ιδανικό είναι χειμώνα ύπνος 8-9 το αργοτερο. για την αυξητική ορμόνη. και εχετε καταλαβει οτι ειμαι πολυ αγχώδης με αυτα! και δεν θελω να ξυπναει με σκοτάδι απο τον μεσημεριανο υπνο. 

μεσημερα ξυπνησε μονος του 12.45. απο το στίψιμο του πλυντηρίου μαλλον. εχει σημάδια νύχτας απο τις 3.15 κ ακομα ξυπνιος με υπερενταση. κι αυτο πρεπει να δουλεψω αλλα δεν το εχω καταφερει. εννοω οτι μπορει εγω να αργω τον υπνο του. 

καλυτερα να περιμενεις λιγο γτ μπορει να το ρυθμισει μονος

αλλα κ 9:30να εχει κοιμηθει(οχι να αρχιζει η ρουτινα)δ ειναι αργα

σιγουρα να ξυπναει πριν τις 5το απογευμα

το 12-2για εναν υπνο ειναι πραγματικα ιδανικο,κ μεσημεριανο αφου σηκωθει

Η ρουτίνα αρχίζει 7.30-7.45 με μπανιο το οποιο βεβαια δεν τον χαλαρωνει, τον ενθουσθαζει. μετα γαλα. με το μασαζ εχω θεμα γιατθ μετα το μπανιο θελει γαλα αμεσως(ο,τι ωρα κ αν ειναι κ ο,τι ωρα κ αν εχει φαει απογευματινο) κ δεν γινεται κ μασαζ κ ντυσιμο, τα ε ει συνδυάσει οτι μετα το μπανιο θα πιει γαλα. ε κ τωρα δεν μπορω να τον αφηνω γυμνο για να τον ντυσω μετα. τελος παντων μετα τις 8 που τελειωνει με το γαλα παιζουμε οι τρεις μας ή με τον μπαμπα του μόνο κ μετά τις 8.30 σβήνω φώτα κ τραγουδαω κλπ. καπως ετσι κυλάει η ρουτινα. προσπαθω μα πεισω τον αντρα μου για σβηστό φως αμρσως μετα το μπανιο αλλα φωνάζει με τα σκοτάδια. πού να πω κιολας οτι έχω διαβάσει να έχουμε χαμηλό φωτισμό μετα τη Δύση του ηλιου. αν κ δεν μπορω να φανταστω πώς εφαρμόζεται αυτο σε μια οικογένεια. 

Από την ιδέα του μεσημεριανού ύπνου δεν μπορω να ξεφύγω. ειναι κ οι ρυθμοι εδω ετσι που τα μαγαζια κλεινουν κ ολοι μαζευονται σπιτια τους κλπ (εκτος τουριστικής σαιζον). ειναι κ που σχολαμε νωρις κ εχουμε μαθει τη μεσημεριανη ησυχια ακομα κ αν δεν κοιμομαστε. επισης ετσι δεσμεύεται ολο το πρωι. δεν μπορουμε να παμε πουθενα. εννοω για βολτα. αφου 9.30 πρεπει να ειμαστε πισω για το φρουτο κ μετα γυρω στις 10.30 αρχιζει να χαλαρωνει για υπνο. σπανια παμε για καμια δουλεια βιαστική αλλιως βολτα στη γειτονια μονο. ενταξει εμενα με βολευει γιατι κανω τις δουλειες το πρωι αλλα μου κανει εντυπωση οταν ακουω ολα τα παιδακια οτθ πανε βολτα κ εμεις δεν μπορουμε πουθενα.

γτ να τον κανεις μπανιο στην ρουτινα αφου δ τον χαλαρωνει;

κ γτ πρεπει να του κανεις οπωσδηποτε μασαζ;

εγω πολλες φορες εδινα τα φρουτα στην βολτα

δ κοιμοντουσαν πριν τις 11για δεκατιανο μετα το εξαμηνο,αλλα αρκετες φορες εχουν αποκοιμηθει στην επιστροφη

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

Η ρουτίνα αρχίζει 7.30-7.45 με μπανιο το οποιο βεβαια δεν τον χαλαρωνει, τον ενθουσθαζει. μετα γαλα. με το μασαζ εχω θεμα γιατθ μετα το μπανιο θελει γαλα αμεσως(ο,τι ωρα κ αν ειναι κ ο,τι ωρα κ αν εχει φαει απογευματινο) κ δεν γινεται κ μασαζ κ ντυσιμο, τα ε ει συνδυάσει οτι μετα το μπανιο θα πιει γαλα. ε κ τωρα δεν μπορω να τον αφηνω γυμνο για να τον ντυσω μετα. τελος παντων μετα τις 8 που τελειωνει με το γαλα παιζουμε οι τρεις μας ή με τον μπαμπα του μόνο κ μετά τις 8.30 σβήνω φώτα κ τραγουδαω κλπ. καπως ετσι κυλάει η ρουτινα. προσπαθω μα πεισω τον αντρα μου για σβηστό φως αμρσως μετα το μπανιο αλλα φωνάζει με τα σκοτάδια. πού να πω κιολας οτι έχω διαβάσει να έχουμε χαμηλό φωτισμό μετα τη Δύση του ηλιου. αν κ δεν μπορω να φανταστω πώς εφαρμόζεται αυτο σε μια οικογένεια. 

Από την ιδέα του μεσημεριανού ύπνου δεν μπορω να ξεφύγω. ειναι κ οι ρυθμοι εδω ετσι που τα μαγαζια κλεινουν κ ολοι μαζευονται σπιτια τους κλπ (εκτος τουριστικής σαιζον). ειναι κ που σχολαμε νωρις κ εχουμε μαθει τη μεσημεριανη ησυχια ακομα κ αν δεν κοιμομαστε. επισης ετσι δεσμεύεται ολο το πρωι. δεν μπορουμε να παμε πουθενα. εννοω για βολτα. αφου 9.30 πρεπει να ειμαστε πισω για το φρουτο κ μετα γυρω στις 10.30 αρχιζει να χαλαρωνει για υπνο. σπανια παμε για καμια δουλεια βιαστική αλλιως βολτα στη γειτονια μονο. ενταξει εμενα με βολευει γιατι κανω τις δουλειες το πρωι αλλα μου κανει εντυπωση οταν ακουω ολα τα παιδακια οτθ πανε βολτα κ εμεις δεν μπορουμε πουθενα.

Μετα το μασάζ κ το γάλα δεν γλαρωνει?  Δεν μπορείς να τον κοιμησεις κατεύθειαν? 

Μπανάνα τρώει στο χέρι, μήλο και αχλάδι όμως στον τρίφτη οπότε πρέπει να είμαστε σπίτι. Αν βγούμε οικογενειακώς για καφέ του δίνουμε γιαούρτι και το κάνουμε σαν εκδρομή σε χωριά οπότε κοιμάται στο αυτοκίνητο λίγο. 

Το μασάζ δεν τον συγκλονίζει, απλώς ξέρω ότι όλα τα μωρά κάνουν. Αλλά έστω την ενυδατική να του απλώσω, δεν προλαβαίνω. Και μπάνιο πότε να τον κάνω; Βασικά δεν είναι μωρό που χααρώνει Παίζει και ξαφνικά πέφτει ξερός. Δηλαδή και μάτια που τρίβει δεν ηρεμεί. Όσο πιο νωρίς προσπαθώ να τον βάλω για ύπνο τοσο πιο πολύ εκνευρίζεται. Εννοώ και στους ημερήσιους, αν δοκιμάσω πιο νωρίς καταλήγουμε πιο αργά και με ένταση.

Θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να τον ξυπνάω 1 το ομεσημέερι και πριν τις 5 το απόγευμα και μετά ας αλλλάξεει η ώρα και βλέπουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...