Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού


pitsikoki

Recommended Posts

Γεια σας. Η μικρη μου ειναι 4 μηνων. Μεχρι τωρα κοιμοτανε το βραδυ σερι 10 ωρες χωρις να ξυπναει καθολου!!!Την τελευταια εβδομαδα ομως μπορει να ξυπνησει απο 2 φορες μεχρι 6. Τι μπορει να εχει αλλαξει? Ειμαι με αποκλειστικο θηλασμο. Υπαρχει περιπτωση να μην φτανει πια το γαλα μου? Να σημειωσω οτι δεν τρωει και τις 6 φορες αλλα σιγουρα θα φαει 1-2 φορες. Ξερει καμια σας ποτε εμφανιζεται η αυξητικη ορμονη?:lol::lol::lol:

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχεις δρόμο ακόμα.Έτσι έγινε και με την δικιά μου.Εφόσων λες οτι μόνο 2-3 φορές πινει γάλα, τότε δεν φταίει αυτό.Μπορεί να ξεκινάνε οι πόνοι των δοντιών.Εμένα είχε ενοχλήσεις απο 5 μηνών και τελικά έβγαλε το πρώτο της δόντι, λίγο πριν τα πρώτα της γενέθλια!

 

Τα παιδάκια, το βράδυ, επεξεργάζονται τα γεγονότα της ημέρας.Αν έχει μια σχετικά δραστήρια μέρα, γεμάτη με χρώματα, αλλαγή σκηνικών(πολλές βόλτες κτλ), μπορεί να έχουν ανήσυχο ύπνο, γιατί όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για τα μωράκια.Προσπάθησε όσο μπορείς, να μην την σηκώνεις απο το κρεβάτι, με το παραμικρό και μην μπείς στον πειρασμό να την βάλεις στο κρεβατι σας.Πιστεψε με δεν βοηθάει αυτο.Χαιδεψε την στο μέτωπο και προσπάθησε να την ηρεμίσεις.Τσεκαρε μηπως ζεσταίνεται ή κρυωνει, με το να πιάσεις το μετωπο και τα χεράκια.Επισης τσεκαρε αν η πανα, ειναι απορροφητικη.

 

Αν δεις το θεμα που άνοιξα, τραβάω τα ιδια, ενω η μικρή μου δεν είναι και ΤΟΟΣΟΟΟ μικρούλα.Τα παιδάκια αλλάζουν και πρέπει να έχουμε υπομονη.Τελος, εχοντας θηλάσει 7 μηνες, μην μπαίνεις στην διαδικασια, με καθε προβλημα οτι φταιει το γαλα σου.Το εκανα και εγω.Εφοσων, το μωρακι παιρνει βαρος κανονικα, ειναι μια χαρα.

 

Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο.Καλη τυχη και καλο κουραγιο......και στις 2 μας!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 χρόνια μετά...

Καλησπέρα!

Η μικρή μου είναι μόλις 1,5 μηνών. Είναι το πρωτο μου παιδακι.Όταν γυρισαμε απο το μαιευτηριο κ ως νέα μαμά έτρεχα μόλις ακουγα το παραμικρό κιχ.Δεν το συζητώ για όταν εκλαιγε.Επειδή είχε δυσκολία στο να κοιμηθεί την περπατούσα της τραγουδούσα κ τις περισσότερες φορές την έπαιρνε ο ύπνος. Μόλις όμως την έβαζα στην καλαθούνα αν δεν ήταν βαθιά κοιμισμενη ξυπνούσε και αντέ πάλι βόλτες και τραγούδια από την αρχή μέχρι να κοιμηθεί.Ο άντρας μου δουλεύει σε άλλη πόλη οπότε τα περνούσα μόνη μου.Κάποια στιγμή άρχισε να ξυπνάει όλο κ πιο συχνά κ αποφάσισα να την κοιμηζω θηλαζοντας τη στο κρεβάτι μου για να ξεκουράζομαι κ εγώ. Τώρα αν κ μόλις 1,5 μηνών όταν κοιμάται στο κρεβάτι ξυπνάει μόνο 1 φορά για να φάει κ έτσι ξεκουράζομαι. Θα ήθελα όμως να κοιμάται στην καλαθουνα της όπως και να μην κλαιει όταν την αφήνω να κάθετε μόνη της χωρίς να την έχω αγκαλιά. Δυστυχώς δεν παίρνει και πιπίλα και όταν άρχιζει να κλαίει δίνει τόσο ένταση που σχεδον μελανιαζει το προσωπο της και δεν σταματαει μέχρι να την πάρω αγκαλια.Ήρθαμε Αθήνα για λίγο καιρό τώρα στον άντρα μου.Εκείνος λέει ότι την έχω κακομαθει τόσο με τον ύπνο όσο και με την αγκαλιά. Γενικά ηρεμει μόνο με αγκαλιά η θηλασμο.Η παιδίατρος λέει ότι είναι νωρίς γιά ν την έχω κακομαθει.Εγώ πάλι φοβάμαι μην έχει δίκιο ο άντρας μου.Πώς μπορώ να την μάθω να κοιμάται μόνη της και να μην κλαιει όταν δεν είναι αγκαλια?Μήπως ο των την έχω κακομαθει?

Link to comment
Share on other sites

Το παιδί σου έχει μόλις 1.5 μήνα που βγήκε από το ασφάλεια της κοιλιάς σου. Μέχρι τότε είχε μάθει σε σταθερή θερμοκρασία, να ακούει την καρδιά σου, να είναι σφιγμένο σα να το είχες αγκαλιά. Και ξαφνικά, βγήκε σε ένα κόσμο που κανένα από τα παραπάνω δεν είναι δεδομένο. Το μόνο φυσικό είναι να αναζητά την ασφάλεια που είχε.

 

Ο παιδίατρός σου είναι απόλυτα σωστός σε αυτό το θέμα, κάτι παραπάνω ξέρει από τον άντρα σου. Αυτή τη στιγμή το παιδί σου σε έχει απόλυτη ανάγκη και ο μόνος τρόπος για να σου το δείξει είναι το κλάμα του. Βλέπεις πως ηρέμησε όταν κοιμηθήκατε μαζί; Αυτό προσπαθεί να σου πει, ότι σε χρειάζεται. Το πρώτο τρίμηνο της ζωής του παιδιού, θεωρείται προσαρμογή στον έξω κόσμο. Μη την αφήνεις να κλαίει τόσο πολύ, το μόνο που μαθαίνει με αυτόν τον τρόπο είναι ότι η μαμά της αδιαφορεί. Είναι πολύ μικρό ακόμα για να κάνεις οποιαδήποτε εκπαίδευση ύπνου.

 

Μην αγχώνεσαι, τα παιδιά δεν κακομαθαίνουν από πολύ αγκαλιά, από άλλα πράγματα κακομαθαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάπως "περίεργο" να θεωρούμε φυσιολογικό, ένα νεογέννητο, να μην έχει ανάγκη τη μητέρα του 24 ώρες το 24ωρο, αλλά να κάθεται μόνο του σε ένα δωμάτιο, χωρίς να κλαίει και χωρίς να μας ενοχλεί :? :-?

 

Είναι βρεφάκι! 9 μήνες ήταν μονίμως μαζί σου, τρεφόταν αδιάκοπα και είχε πάντοτε τη συντροφιά σου.

 

Και φυσικά σε χρειάζεται, σε έχει ανάγκη, χρειάζεται το στήθος και την αγκαλιά σου, σε αγαπά και περιμένει ανταπόκριση. Κάθε φορά που το αφήνεις μακρυά σου, ενώ σε ζητάει, είναι σα να το εγκαταλείπεις. Δεν μπορεί να εκλογικεύσει την απόσταση από σένα, την απομόνωση σε ένα δωμάτιο, την μοναξιά, ούτε να σκεφτεί "α, η μαμά μου έχει δουλειές, ας παίξω με τα χεράκια μου μέχρι να έρθει!"

 

Το να σου λεν ότι έχει κακομάθει είναι αφελές. Η αγκαλιά είναι ζωτικής σημασίας. Δεν είναι καπρίτσιο!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το μωράκι είναι μόνο 1,5 μηνών. Δεν έχει ακόμα την ικανότητα να κακομάθει. Κλαίει για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε. Μήπως, πεινάει, κρυώνει, ζεσταίνεται, πονάει, προσπαθεί να κοιμηθεί κτλ. Δεν ζητάει αγκαλιά από καπρίτσιο... Δεν μπορείς να τη μάθεις να κοιμάται μόνη της ενώ είναι μόνο 1,5 μηνών, ούτε να τη βάλεις σε σειρά. Εσείς θα ακολουθείτε τις ανάγκες του μωρού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εδώ ειμαι ξανά κορίτσια... 

Λοιπόν ο μικρός μας σε λίγο κλείνει τον 4 μήνα. Και κάνουμε 5 γεύματα 09:00 12:00 15:00 18:00 21:00 της περισσότερες φορές έτσι ακριβώς! Ενδιάμεσα στα γεύματα ύπνος 1-1,5 ωρα συνήθως μετά από μια ώρα αφού φάμε. Έχουμε όμως της τελευταίες μέρες μετά το φαγητό τον 09:00 ο ύπνος έγινε 30 λεπτά, το ίδιο κ ο ύπνος ο επόμενος. Στον ύπνο όμως μετά το φαγητό τον 15:00 κοιμόμαστε 1-2 ώρες.  Κ στον επόμενο ύπνο ίσως κοιμηθεί 30 λεπτά ίσως 1 ώρα ίσως κ καθόλου. Το βράδυ κοιμόμαστε 21:30 μέχρι 08:00-08:30.

Το ερώτημα μου. Κόβει από τώρα τους ενδιάμεσους ύπνους;;; είναι δυνατόν; δεν είναι πολύ μικρός; κ το απόγευμα δηλαδή μετά το φαγητό τον 18:00 εάν κοιμηθεί έστω κ λιγο. Λέμε π.χ κοιμάται 19:00-19:30 μετά το βράδυ δεν κοιμάται εάν δεν πάει 22:00-22:30!!! Εάν πάλι δεν κοιμηθεί το απόγευμα κλαίει από της 20:00-20:30 

Εάν πω κάνουμε μπάνιο πιο νωρίς κ τον δώσω το γάλα πιο νωρίς δεν το πίνει!!!

Link to comment
Share on other sites

Δ μου φαινεται κακο το προγραμμα του

Εμενα εδω κ πολυ καιρο κοιμαται μονο τρεις φορες τη μερα απο μιση ωρα μεχρι κ τρεις για μεσημερι

Αν οι συνολικες ωρες ειναι αρκετες για την ηλικια του ειστε καλα

Κ φυσικα στο ενδιαμεσο μην κλαιει κ εχει υπερενταση απο τη νυστα

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 12 λεπτά , vicky86 είπε:

Δ μου φαινεται κακο το προγραμμα του

Εμενα εδω κ πολυ καιρο κοιμαται μονο τρεις φορες τη μερα απο μιση ωρα μεχρι κ τρεις για μεσημερι

Αν οι συνολικες ωρες ειναι αρκετες για την ηλικια του ειστε καλα

Κ φυσικα στο ενδιαμεσο μην κλαιει κ εχει υπερενταση απο τη νυστα

Κοιμάται το βράδυ 10-11 ώρες. Κ την ημέρα πλέον κοιμάται 2-2,5 ή σπάνιες 3 ωρες. Πριν την ημέρα κοιμόταν ένα 4 ωρο σίγουρα. Δεν ξέρω εάν είναι εντάξει για την ηλικία του. Α! Το βράδυ ξυπνάμε για πιπιλα άλλες φορές ξυπναμε αρκετές φορές κ άλλες λίγες. Δεν μένει όμως ξύπνιος. Δηλαδή ξυπνάει κλαίει λίγο, του δίνω πιπίλα σταματάει. 

Είναι καλά για την ηλικια του;

Το δικό σου ποσο ειναι;

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

4μηνων 12-15ωρες υπνου ειναι καλα

Εμενα ειναι 6μηνων κ κοιμαται περιπου 13

Γενικα οσο μεγαλωνει θα μειωνονται οι ωρες υπνου.ειδικα μετα το χρονο

Επεξεργάστηκαν by vicky86
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Κοιμαται πάρα πολλές ώρες το βράδυ συνεχόμενα για την ηλικία του, οπότε λογικό ακούγεται να μην κοιμάται και πολύ τη μέρα.

Δόξα το θεό κοιμάται αρκετά καλά το βράδυ. 

 

πρίν από 40 λεπτά , vicky86 είπε:

4μηνων 12-15ωρες υπνου ειναι καλα

Εμενα ειναι 6μηνων κ κοιμαται περιπου 13

Γενικα οσο μεγαλωνει θα μειωνονται οι ωρες υπνου.ειδικα μετα το χρονο

Άρα είμαστε εντάξει. 

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Και μένα η δικιά μου στην αντίστοιχη ηλικία έτεινε να καθιερώσει τους 2 ύπνους (πρωί και μεσημέρι) ενώ τα γεύματά της μέσα στην ημέρα ήταν τέσσερα, για τον λόγο κυρίως ότι κοιμόταν πολύ νωρίς για βράδυ (γύρω στις 19.00 - 19.30), αλλά βεβαίως ξυπνούσε μέσα στη νύχτα και έκανε ένα γεύμα, εννοείται ότι δεν μπορούσε να βγάλει ακόμα όλο το βράδυ χωρίς φαγητό.

Ως σύνολο ωρών πάντως μια χαρά κοιμάται ο μικρός.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Επανήλθα! Στο ίδιο θέμα;;;;; δεν ξέρω εάν πρέπει να πω τον πόνο μου εδώ ή στο θέμα διατροφή!!

Θα τρελαθώ πονάει το κεφάλι μου από τα νεύρα μου κλαίω έχω χάσει την υπομονή μου. Αναρωτιέμαι εαν ήμουν έτοιμη να γίνω μάνα;;;;;;;;;;;;

 

Λοιπόν ξυπναμε το πρωί 07:30 κ πίνουμε σήμερα το γάλα στις 08:00 κ το επόμενο λέω να το κάνουμε 11:00 γιατί τρώγαμε στις 12:00 αλλά ουσιαστικά της τελευταίες 4 μέρες τον έπαιρνε ο ύπνος πάνω στο φαγητό με αποτέλεσμα να τρώμε 60-70ml 

Να πω ότι ενώ κοιμόταν κάνα μισάωρο 10:30-11:00 το έκοψε! Με αποτέλεσμα να θέλει να κοιμηθεί στις 12:00-12:30 ενώ πίνουμε γαλα. Είπα να το κάνω λίγο νωρίτερα το γαλα κ το έκανα 11:30 αλλά ξανά τα ίδια. Το έκανα σήμερα 11:00 κ ξανά τα ίδια. Να πω ότι έχω προσπαθήσει να τον βάλω να κοιμηθεί νωρίς πριν το φαγητό κ δεν κοιμάται. Κλαίει ουρλιάζει με το που πάω να τον ξαπλώσω στο κρεβάτι. Του βάζω την πιπίλα κ την πετάει. 

Σήμερα όταν είδα ότι με της πρώτες γουλιές κλείνει τα μάτια λέω όχι πάλι! Του γαργαλαω το ποδι του πειράζω το αυτί του βάζω ένα παιχνίδι με μουσική.. τίποτα κοιμάται!!! 

Πώς να τον βοηθήσω να κάνει ένα πρόγραμμα;

Χθες το πρωί ξυπνησε 07:30-08:00 έφαγε 09:00 δεν κοιμήθηκε καθόλου για πρωί ήρθε η ώρα για φαγητό 11:30 έφαγε με το ζόρι 80ml(προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο) κοιμήθηκε 11:45 κ ξυπνησε 13:05 μετά έφαγε στις 15:00 όλο το γεύμα(200ml με το ζόρι πάλι προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο) κ αφού έφαγε κ πέρασε το 20 λεπτό είπα να τον βάλω να κοιμηθεί γιατί κοιμόταν όρθιος στο φαγητό! Δεν κοιμόταν!! Κοιμήθηκε με το ζόρι 16:00 για μια ώρα. Μετά έφαγε στις 18:00 δεν κοιμήθηκε το απόγευμα κ το βράδυ στο γεύμα τον 21:00 έφαγε με το ζόρι γιατί ήθελε να κοιμηθεί. 

Τι να κάνω;;;;;

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 58 λεπτά , λιλουμ είπε:

Επανήλθα! Στο ίδιο θέμα;;;;; δεν ξέρω εάν πρέπει να πω τον πόνο μου εδώ ή στο θέμα διατροφή!!

Θα τρελαθώ πονάει το κεφάλι μου από τα νεύρα μου κλαίω έχω χάσει την υπομονή μου. Αναρωτιέμαι εαν ήμουν έτοιμη να γίνω μάνα;;;;;;;;;;;;

 

Λοιπόν ξυπναμε το πρωί 07:30 κ πίνουμε σήμερα το γάλα στις 08:00 κ το επόμενο λέω να το κάνουμε 11:00 γιατί τρώγαμε στις 12:00 αλλά ουσιαστικά της τελευταίες 4 μέρες τον έπαιρνε ο ύπνος πάνω στο φαγητό με αποτέλεσμα να τρώμε 60-70ml 

Να πω ότι ενώ κοιμόταν κάνα μισάωρο 10:30-11:00 το έκοψε! Με αποτέλεσμα να θέλει να κοιμηθεί στις 12:00-12:30 ενώ πίνουμε γαλα. Είπα να το κάνω λίγο νωρίτερα το γαλα κ το έκανα 11:30 αλλά ξανά τα ίδια. Το έκανα σήμερα 11:00 κ ξανά τα ίδια. Να πω ότι έχω προσπαθήσει να τον βάλω να κοιμηθεί νωρίς πριν το φαγητό κ δεν κοιμάται. Κλαίει ουρλιάζει με το που πάω να τον ξαπλώσω στο κρεβάτι. Του βάζω την πιπίλα κ την πετάει. 

Σήμερα όταν είδα ότι με της πρώτες γουλιές κλείνει τα μάτια λέω όχι πάλι! Του γαργαλαω το ποδι του πειράζω το αυτί του βάζω ένα παιχνίδι με μουσική.. τίποτα κοιμάται!!! 

Πώς να τον βοηθήσω να κάνει ένα πρόγραμμα;

Χθες το πρωί ξυπνησε 07:30-08:00 έφαγε 09:00 δεν κοιμήθηκε καθόλου για πρωί ήρθε η ώρα για φαγητό 11:30 έφαγε με το ζόρι 80ml(προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο) κοιμήθηκε 11:45 κ ξυπνησε 13:05 μετά έφαγε στις 15:00 όλο το γεύμα(200ml με το ζόρι πάλι προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο) κ αφού έφαγε κ πέρασε το 20 λεπτό είπα να τον βάλω να κοιμηθεί γιατί κοιμόταν όρθιος στο φαγητό! Δεν κοιμόταν!! Κοιμήθηκε με το ζόρι 16:00 για μια ώρα. Μετά έφαγε στις 18:00 δεν κοιμήθηκε το απόγευμα κ το βράδυ στο γεύμα τον 21:00 έφαγε με το ζόρι γιατί ήθελε να κοιμηθεί. 

Τι να κάνω;;;;;

Γενική συμβουλή : Ξέχνα τα γεύματα, βρες τις ώρες που νυστάζει και τάιζέ τον καμιά ώρα πριν και όσο φάει. Αν κλείνουν τα μάτια του με το που παίρνει το μπουκάλι το πιθανότερο είναι ότι ήδη νυστάζει πάρα πολύ.

 

Γενικώς με ποιον τρόπο τον κοιμίζεις? Σε τί συνθήκες?,

 

 

πρίν από 59 λεπτά , λιλουμ είπε:

 ξυπνησε 13:05 μετά έφαγε στις 15:00 όλο το γεύμα(200ml με το ζόρι πάλι προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο) κ αφού έφαγε κ πέρασε το 20 λεπτό είπα να τον βάλω να κοιμηθεί γιατί κοιμόταν όρθιος στο φαγητό! Δεν κοιμόταν!! Κοιμήθηκε με το ζόρι 16:00 για μια ώρα. Μετά έφαγε στις 18:00 δεν κοιμήθηκε το απόγευμα κ το βράδυ στο γεύμα τον 21:00 έφαγε με το ζόρι γιατί ήθελε να κοιμηθεί. 

Τι να κάνω;;;;;

 

Γιατί δεν τον τάισες όταν ξύπνησε στις 13.00? Θα μπορούσε να είχε φάει τότε, να είχε κοιμηθεί κατά τις 15.00 (π.χ. για 2 ωρες), μετά να φάει πάλι στις 17.00 - 17.30 και μετά κατά τις 20.00 και βραδυνός ύπνος.

 

Ξαναλέω, μην κάνεις πρόγραμμα βάσει γευμάτων, προγραμματιστείτε σχετικά με το πότε θέλει να κοιμάται.

Επεξεργάστηκαν by Deena
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πρίν από 59 λεπτά , Deena είπε:

Γενική συμβουλή : Ξέχνα τα γεύματα, βρες τις ώρες που νυστάζει και τάιζέ τον καμιά ώρα πριν και όσο φάει. Αν κλείνουν τα μάτια του με το που παίρνει το μπουκάλι το πιθανότερο είναι ότι ήδη νυστάζει πάρα πολύ.

 

Γενικώς με ποιον τρόπο τον κοιμίζεις? Σε τί συνθήκες?,

 

 

 

Γιατί δεν τον τάισες όταν ξύπνησε στις 13.00? Θα μπορούσε να είχε φάει τότε, να είχε κοιμηθεί κατά τις 15.00 (π.χ. για 2 ωρες), μετά να φάει πάλι στις 17.00 - 17.30 και μετά κατά τις 20.00 και βραδυνός ύπνος.

 

Ξαναλέω, μην κάνεις πρόγραμμα βάσει γευμάτων, προγραμματιστείτε σχετικά με το πότε θέλει να κοιμάται.

 

Κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι του. Δηλαδή μόλις  δω ότι νυστάζει τον παω στο κρεβάτι του τον φιλάω του λέω κοιμησου να ξεκουραστείς τον  αφήνω στο κρεβάτι του δίνω πιπίλα κ κοιμάται. Κάποιες φορές πετάει 2-3 φορές την πιπίλα την ξανά δίνω κ κοιμάται. Σπάνιες φορές γκρινιάζει. Έχει τώρα τελευταία που δεν θέλει να κοιμηθεί. Ενώ ξέρω ότι θέλει! Κ μετά 30 λεπτά πριν το φαγητό θέλει να κοιμηθεί. Να τον βάλω να κοιμηθεί; για πόσο ομως;; εφόσον θα είναι νηστικός;;;

 

Οταν είχε ξυπνησει δεν τον ταισα γιατί είχαμε ένα πρόγραμμα...

 

Ετρωγε στις 12:00 έβλεπα ότι νυστάζει κ το έκανα 11:30 έβλεπα ότι νυστάζει κ το έκανα 11:00 ενώ δεν κοιμόταν κ της 3 φορές ανάμεσα δηλαδή 08:00 με 12:00

08:00 με 11:30 

Κ 08:00 με 11:00 

Θέλει να κοιμηθεί 30 λεπτά πριν το γάλα!!

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ
Link to comment
Share on other sites

Ειχατε ενα προγραμμα.μαλλον πρεπει να αλλαξει.παρολο που θηλαζω νομιζω οτι ολα τα παιδακια αλλαζουν κατα καιρους προγραμμα στον υπνο κ το φαι.ταιζε τον οταν ξυπναει

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου λιλουμ, καταρχάς με το που ξυπνάει το μωρό το πρωί γνώμη μου είναι να του δίνεις κατευθείαν γάλα, γιατί βλέπω πως υπάρχει μία καθυστέρηση μισή με μια ώρα. Επίσης επειδή το γάλα ηρεμεί τα μωρά και τα χαλαρώνει μπορείς να δίνεις πριν τον επόμενο ύπνο 30-60 ml το πολύ για να κοιμηθεί ώστε να ρευτεί και εύκολα με τη μικρή ποσότητα και μόλις ξυπνήσει αναλόγως και πόσο θα κοιμηθεί του δίνεις περισσότερο γάλα. 

Επιπλέον έχε υποψιν σου ότι η ζέστη αλλά και τα δόντια κόβουν την όρεξη οπότε θα έχεις σκαμπανεβάσματα στην ποσότητα.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Ειχατε ενα προγραμμα.μαλλον πρεπει να αλλαξει.παρολο που θηλαζω νομιζω οτι ολα τα παιδακια αλλαζουν κατα καιρους προγραμμα στον υπνο κ το φαι.ταιζε τον οταν ξυπναει

 

Είχαμε ένα πρόγραμμα... πάει! 

Μετά το γεύμα τον 11:00(λέμε τώρα... Αφού δεν έφαγε!) Κοιμήθηκε μέχρι της 14:15 είπα ωραία χόρτασε ύπνο συνεχίζεται ακόμα το πρόγραμμα. 15:00 είναι να φάει αλλά 14:30 λέω να τον ταΐζω γιατί πριν δεν έφαγε.

Απίστευτο κ όμως πάρα λίγο να κοιμηθεί. 2-3 γουλιές κ βλέπω τα ματάκια να κλείνουν.

Αρχίζω το γαργαλητό,τα τραγούδια κ τα καταφέρνω κ τρωει όλο το γάλα. Μετά κατά 15:15 λέω να το βάλω το καημένο να κοιμηθεί αφού κοιμόταν όρθιος!! Τον βάζω στο κρεβατάκι του κ στην αρχή ενώ γκρινιαξε στο 10 λεπτό κοιμήθηκε. Μέχρι 17:45 στης 18:00 έφαγε μετά δεν κοιμήθηκε(το βρήκα φυσιολογικό μετά από τόσο ύπνο) κάναμε μπάνιο σ20:30 κ 20:45 έφαγε κ κοιμήθηκε σαν πουλάκι. 

 

7 ώρες πρίν, krakenaki είπε:

Γεια σου λιλουμ, καταρχάς με το που ξυπνάει το μωρό το πρωί γνώμη μου είναι να του δίνεις κατευθείαν γάλα, γιατί βλέπω πως υπάρχει μία καθυστέρηση μισή με μια ώρα. Επίσης επειδή το γάλα ηρεμεί τα μωρά και τα χαλαρώνει μπορείς να δίνεις πριν τον επόμενο ύπνο 30-60 ml το πολύ για να κοιμηθεί ώστε να ρευτεί και εύκολα με τη μικρή ποσότητα και μόλις ξυπνήσει αναλόγως και πόσο θα κοιμηθεί του δίνεις περισσότερο γάλα. 

Επιπλέον έχε υποψιν σου ότι η ζέστη αλλά και τα δόντια κόβουν την όρεξη οπότε θα έχεις σκαμπανεβάσματα στην ποσότητα.

 

Ζέστη δεν ειχαμε αυτές τις μέρες. 

Αλλά τα δόντια;; μπορεί. 

Τρώει το δάχτυλο του τα παιχνίδια του την μπλούζα του τον ώμο μου τα χέρια μου τα δάχτυλα μου! Τα πάντα τα βάζει στο στόμα. Κ βέβαια επειδή δεν τον ικανοποιεί τίποτα ουρλιάζει φώναζει γκρινιάζει κ κλαίει. Προσπαθώ να τον ηρεμώ με παιχνίδι που είναι για τα ουλα στης αρχή όλα καλά μετά από 2-3 λεπτά ξανά τα ίδια. 

 

 

Κ κουράστηκα κορίτσια γιατί ο μικρός θέλει συνεχώς αγκαλιά κ βολτες στο σπίτι. Καθόμαστε μόνο για να φάμε. 

Ίσως γιαυτό έχασα γρήγορα την υπομονή μου. Εάν καθόταν λίγο...

Χέρια; πόδια;; μέση;;; κεφάλι;;;; καλά αυτό είναι από τα νεύρα μου!

Κ παρόλο που μένω τώρα με την πεθερά τον κρατάει πολύ λίγο! Αν την πω όμως να το νανουρισει αγκαλιά τρέχοντας θα έρθει! ! !

Link to comment
Share on other sites

Μη φρικαρεις πραγματικα.τα μωρα αλλαζουν συχνα το προγραμμα τους.πχ τι ωρες κοιμουνται,αναλογα την εποχη.ναι καλο ειναι να υπαρχει μια ρουτινα αλλα αλλαζουν οι αναγκες τους

Καλα εκανες κ δ περιμενες να παει 3

Μηπως ειχατε εμβολιο αυτες τις μερες;

Για τα ουλα αν ποναει τοσο πολυ υπαρχουν κρεμες που μουδιαζουν την περιοχη.αν ποναει κ δ μπορει να κοιμηθει μπορεις να δωσεις κ παυσιπονο.παντα ρωτωντας το γιατρο

Υπαρχουν μασητικα που τα βαζεις στο ψυγειο η μια κρυα πετσετα

Βαριουνται.θελουν συχνες εναλλαγες.λογικο ειναι να θελει ορθιο αγκαλια κ βολτα στο σπιτι

(Αν δ αντεχεις ασε την πεθερα να τον κοιμισει εστω μια φορα να ξεκουραστεις)

Επεξεργάστηκαν by vicky86
Link to comment
Share on other sites

πρίν από 2 λεπτά , vicky86 είπε:

Μη φρικαρεις πραγματικα.τα μωρα αλλαζουν συχνα το προγραμμα τους.πχ τι ωρες κοιμουνται,αναλογα την εποχη.ναι καλο ειμαι να υπαρχει μια ρουτινα αλλα αλλαζουν οι αναγκες τους

Καλα εκανες κ δ περιμενες να παει 3

Μηπως ειχατε εμβολιο αυτες τις μερες;

Για τα ουλα αν ποναει τοσο πολυ υπαρχουν κρεμες που μουδιαζουν την περιοχη.αν πομαει κ δ μπορει να κοιμηθει μπορεις να δωσεις κ παυσιπονο.παντα ρωτωντας το γιατρο

Υπαρχουν μασητικα που τα βαζεις στο ψυγειο η μια κρυα πετσετα

Βαριουνται.θελουν συχνες εναλλαγες.λογικο ειναι να θελει ορθιο αγκαλια κ βολτα στο σπιτι

(Αν δ αντεχεις ασε την πεθερα να τον κοιμισει εστω μια φορα να ξεκουραστεις)

 

Όχι δεν ειχαμε εμβόλιο. Τώρα θα έχουμε από βδομάδα. 

Όσο για την κρέμα στα ουλα την έχω ακουστά. Είχα πει τον γιατρό τον προηγούμενο μήνα ότι έχουμε θέμα με τα ούλα(όχι όμως τόσο έντονο) κ μου είπε ότι είναι νωρίς ακόμα για να βάλουμε κρεμα. Το βράδυ δόξα το θεό κοιμάται. Ξυπνάει που κ που για πιπιλα κ ξανά κοιμάται.

Το ξέρω ότι είναι πολύ πιο ωραίο να σε έχουν αγκαλιά να σε κάνουν βόλτες! Μα βλέπω κάτι παιδιά ώρες να κάθονται στο ριλάξ ή στο καρότσι χωρίς να κάνουν βόλτα κ λέω μα πως το κανουν. 

Όσο για την πεθερά δεν την αφήνω να τον κοιμησει αγκαλιά γιατί μετά θα θέλει να το ξανά κάνει. Εδώ τώρα την έχω πει μην πας να τον κοιμήσεις έτσι κ προσπαθησε 3-4 φορές να το κάνει. Φαντάσου να την πω Εντάξει παρε τον αγκαλιά να τον κοιμήσεις... χάθηκα! Θα θέλει ξανά κ ξανά. Ε,δεν θα ανοίξω κ άλλο πρόβλημα. Το παιδάκι δόξα το θεό κοιμάται μόνο του απο 2,5 μηνων περίπου  κ χωρίς να κουραστώ πολύ! Δηλαδή το έκανε σχεδόν μόνος του. Δεν κουράστηκα για να τον μάθω να κοιμάται μόνος του.

 

 

Πάντως ευχαριστώ για της απαντήσεις σας είδη νιώθω καλύτερα κ πιο δυνατή. 

Link to comment
Share on other sites

Eιναι απολυτως φυσιολογικο να θελει αγκαλια και βολτες, εχει περισσοτερο ενδιαφερον απ'το ριλαξ! Νομιζω ειναι πολυ λιγα παιδια που μετα τους 5 μηνες καθονται στο ριλαξ και δεν προτιμουν την αγκαλια, μην αγχωνεσαι... Αφου κοιμαστε το βραδυ μη μιλας καθολου :-P Εγω δεν του εδωσα ποτε κρεμα στα ουλα η παυσιπονο, αλλα περασαμε καποια ξενυχτια που τελικα κατεληξαν να κοιμομαστε αγκαλιτσα και ηρεμουσε. Οταν ηταν 5-6 μηνων τον ανακουφιζε το ξυλακι κανελας, του το εδινα και το δαγκωνε για ωρες...μετα περασαμε στα κρυα παιχνιδια...μετα στο μηλο...και τωρα ανακουφιζεται μονο με στηθος...Και στον υπνο εχει αλλαξει προγραμμα και οπως τον βλεπω τωρα μαλλον παλι θα αλλαξει γιατι μεγαλωνει και θα συγχωνευτει ο πρωινος με τον μεσημεριανο υπνο...οι καταστασεις αλλαζουν:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Λίλουμ καλησπέρα!!

εμένα ο δικός μου θα γίνει 10 μηνών..Καλό θα ήταν το πρωί που ξυπνάει να τον ταίζεις κατευθείαν και αν θέλει εκείνος θα ξανά κοιμηθεί. Εγώ δυστυχώς τώρα τον πάω σε βρεφονηπιακό αλλά όσο τον είχα σπίτι μαζί μου γύρω στις 11:30-12:00 κοιμόταν για καμιά ώρα και μετά τρώγαμε το μεσημεριανό φαγητό μας.

τώρα βλέπω ότι στον σταθμό μπορεί να κοιμηθεί καμιά ώρα ενδιάμεσα αλλά εκεί έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και τρώνε στις 9 ηώρα την φρουτόκρεμα στις 12 το μεσημεριανό και μετά κρέμα γιατί τα βάζουν και κοιμούνται για μεσημέρι στις 13:00.

το θέμα μου εμένα είναι ότι τώρα τελευταία ξυπνάει το βράδυ γιατί μόλις κοιμάται τον πάω στο κρεβάτι του και κατά τις 3 ξυπνάει τον φέρνουμε στο κρεβάτι μας και μετά κομπλέ κοιμάται κατευθείαν.

Κλαίει στον ύπνο του και έχει ανήσυχο ύπνο πολύ ενώ πριν κανένα μήνα μου κοιμόταν κανονικά όλο το βράδυ!!!!

παίζει να έχει συνηθίσει τον ύπνο στο κρεβάτι μας?και μόλις νοιώθει ότι είναι στο δωμάτιό του να κλαίει..?

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 43 λεπτά , Renaki1988<3 είπε:

Λίλουμ καλησπέρα!!

εμένα ο δικός μου θα γίνει 10 μηνών..Καλό θα ήταν το πρωί που ξυπνάει να τον ταίζεις κατευθείαν και αν θέλει εκείνος θα ξανά κοιμηθεί. Εγώ δυστυχώς τώρα τον πάω σε βρεφονηπιακό αλλά όσο τον είχα σπίτι μαζί μου γύρω στις 11:30-12:00 κοιμόταν για καμιά ώρα και μετά τρώγαμε το μεσημεριανό φαγητό μας.

τώρα βλέπω ότι στον σταθμό μπορεί να κοιμηθεί καμιά ώρα ενδιάμεσα αλλά εκεί έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και τρώνε στις 9 ηώρα την φρουτόκρεμα στις 12 το μεσημεριανό και μετά κρέμα γιατί τα βάζουν και κοιμούνται για μεσημέρι στις 13:00.

το θέμα μου εμένα είναι ότι τώρα τελευταία ξυπνάει το βράδυ γιατί μόλις κοιμάται τον πάω στο κρεβάτι του και κατά τις 3 ξυπνάει τον φέρνουμε στο κρεβάτι μας και μετά κομπλέ κοιμάται κατευθείαν.

Κλαίει στον ύπνο του και έχει ανήσυχο ύπνο πολύ ενώ πριν κανένα μήνα μου κοιμόταν κανονικά όλο το βράδυ!!!!

παίζει να έχει συνηθίσει τον ύπνο στο κρεβάτι μας?και μόλις νοιώθει ότι είναι στο δωμάτιό του να κλαίει..?

Το μωράκι σου έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και αφού τον παίρνει ο ύπνος πριν το βάλεις στην κούνια όταν ξυπνάει συνειδητοποιεί ότι δεν είσαι κοντά και κλαίει. Από εκεί και πέρα εσείς θα αποφασίσετε πως θέλετε να κοιμόσαστε. Υπάρχουν οικογένειες που κοιμόυνται όλοι μαζί και είναι μια χαρά και ευτυχισμένοι. Εμείς δεν είχαμε αυτήν την επιλογή γιατί αφενός δεν υπήρχε χώρος για κούνια, αφετέρου κανείς από τους τρεις μας δεν μπορούσε να κοιμηθεί όταν είμασταν όλοι μαζί στο κρεβάτι. Επομένως η κάθε οικογένεια διαμορφώνει τις συνθήκες ανάλογα με το τι της ταιριάζει. 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι τώρα πια δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όλοι μαζί στο ίδιο κρεβάτι γιατί και εκείνος απλώνεται...!χαχαχαχ

απλά μήπως πρέπει να πηγαίνω στην κούνια του στο δωματιό του και απλά να τον ηρεμώ και όχι να τον παίρνω στο κρεβάτι μου γιατί έτσι μαθαίνει κάθε βράδυ την ίδια διαδικασία...

απλά στεναχωριέμαι υπερβολικά όταν τον ακούω και κλαίει!!! σπαράζει η καρδιά μου...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...