Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. 

Η κορούλα μου που είναι 2 ετών και ενός μήνα τις τελευταίες μέρες έπινε πολύ νερό και έκανε πολλά τσίσα. Κατουριόταν συνέχεια πάνω της. Σκεφτήκαμε με τον άντρα μου να της πάρουμε το ζάχαρο γιατί είχα μηχανηματακι στο σπίτι επειδή είχα διαβητη κύησης στην εγκυμοσύνη του γιου μου που είναι μόλις 3 μηνών. Την μετράμε και δείχνει πάνω από 600! Χάσαμε τον κόσμο. Την φέραμε εσπευσμένα στο παίδων. Εκείνη ήταν σε άριστη κατάσταση. Κατενθουσιασμένη η καημένη που έβγαινε επιτέλους από το σπίτι! Το ζάχαρο της ήταν 650 περίπου. Της έκαναν εισαγωγή και μας είπαν πως είναι σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1. Το είχαμε βέβαια υποψιαστεί και μόνοι μας αλλά το να το επιβεβαιώνουν είναι ζόρι.. Μας έδωσαν συγχαρητηρια που το καταλάβαμε τόσο γρήγορα και το παιδί ήρθε σε τόσο καλή κατάσταση. Αυτό για να έχω να σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα..

Είναι τώρα 5 ημέρες μέσα και προσπαθούν να την ρυθμίσουν γιατί ακόμα φτάνει από 500 ως 45. Έχει πέσει μια κεραμίδα πάνω στο κεφάλι μου. Εκεί που την βλέπω καλά χαρούμενη να παίζει (έχουμε κανει το δωμάτιο της παιδότοπο) λέω θα τα καταφέρουμε και θα μάθουμε να ζούμε καλά κι έτσι. Αλλά μετά πάλι πέφτω σε κατάσταση πανικού και άρνησης και δε μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Δε μπορώ να το πιστέψω! Και στο μεταξύ πρέπει να βγάζω και γαλα για να στέλνω στο μωρό που είναι μόλις 3 μηνών και το έχω αφήσει στο σπίτι του αδερφού μου και το οποίο το καημένο ούτε που το σκέφτομαι όλη μέρα με τις σκοτούρες που έχουν μπει μέσα στο κεφάλι μου. 

Υπάρχει κάποια μαμα η κάποιος μπαμπας που να περνάει το ίδιο αλλά να έχουν μπει σε μια σειρά για να μας καθησυχάσει λίγο; 

•  

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 22/5/2019 at 7:16 ΜΜ, eirinako είπε:

Γεια σας,

θα ήθελα να επικοινωνήσω με γονείς που τα παιδάκια τους αντιμετωπίζουν θέμα σε Σαχκαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Πως το αντιμετώπισαν οι ίδιοι και το παιδί ψυχολογικά,  πως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους και τι έχουν κάνει με το θέμα του σχολείου. 

Επίσης αν υπάρχει κάποιο παιδάκι που να βρίσκεται σε προληπτική θεραπεία.

Η κόρη είναι γονιδιακά προδιατεθημένη να νοσήσει και ήδη έχει αρχίσει να παράγει αντισώματα κατά της ινσουλίνης.

Είμαι πολύ αγχωμένη και θα ήθελα να ενημερωθώ και να οργανωθώ όσο περισσότερο μπορώ για το μέλλον.

ευχαριστώ :)

Κορίτσι μου ήθελα να σε ρωτήσω πως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την κόρη σου και πως το αντιμετωπίζετε. Με ενδιαφέρει άμεσα να βρω κάποιον να μου δώσει κουραγιο γιατί περνάω αυτόν τον γολγοθά εδω και 10 ημερες και τις περισσότερες ώρες αρνούμαι να το πιστέψω και να το αποδεχτώ. 

@P.L.L. δεν έχω γνώση επί του θέματος και δεν μπορώ να σας προσφέρω κάτι ουσιαστικό. Θα μπορούσατε να απευθυνθείτε:

-Στην Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη (www.peand.gr)

-Στην  Ένωση Γονέων Παιδιών κι Εφήβων με Διαβήτη (www.diabetestype1.gr)

Για ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη, να σας προτείνουν κατάλληλη βιβλιογραφία, για προτάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων-σεμιναρίων για γονείς, κλπ.

21 ώρες πρίν, P.L.L. είπε:

Κορίτσι μου ήθελα να σε ρωτήσω πως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την κόρη σου και πως το αντιμετωπίζετε. Με ενδιαφέρει άμεσα να βρω κάποιον να μου δώσει κουραγιο γιατί περνάω αυτόν τον γολγοθά εδω και 10 ημερες και τις περισσότερες ώρες αρνούμαι να το πιστέψω και να το αποδεχτώ. 

Κορίτσι καλησπέρα! Κι εγώ στον ΠΕΑΝΔ θα σε παραπέμψω....

Υπομονή... Όλα θα πάνε μια χαρά και θα μάθετε να ζείτε με αυτό... Απλά τώρα είσαι πελαγωμενη και είναι λογικό!!! 

Καλησπέρα σας! Διάβασα το θέμα και έχω μια απορία: αν δεν έχει κάποιος ενδείξεις, με ποιες εξετάσεις θα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει το παιδί διαβήτη; Ποτέ η παιδίατρος δεν μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό.

Διαφημίσεις

Just now, popi76 είπε:

Καλησπέρα σας! Διάβασα το θέμα και έχω μια απορία: αν δεν έχει κάποιος ενδείξεις, με ποιες εξετάσεις θα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει το παιδί διαβήτη; Ποτέ η παιδίατρος δεν μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό.

στις γενικες εξετασεις υπαρχει η εξεταση σακχαρο.. αν δεν εχει συμπτωματα δεν αναφερει κατι η παιδιατρος

Just now, popi76 είπε:

Καλά. αυτή η παιδίατρος που έχουμε δεν γράφει ποτέ εξετάσεις στο παιδί. Να πάω να του κάνω μια γενική αίματος νηστικό; Είναι 6,5 ετών. 

ειναι 6.5 κ δεν εχει κανει ποτε εξετασεις? ε βρες αλλη να κανετε μια γενικη να στις γραψει ή παθολογο

Just now, popi76 είπε:

Δεν υπάρχει εξέταση που να "μαντεύει" την πιθανότητα ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη. Διαγιγνώσκεται μετά την εκδήλωση του. Πάντως καλό θα ήταν να κάνετε 1 φορά το χρόνο περίπου εργαστηριακό έλεγχο.

Διαφημίσεις

On 9/1/2021 at 10:13 ΜΜ, anemoni1989 είπε:

Δεν υπάρχει εξέταση που να "μαντεύει" την πιθανότητα ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη. Διαγιγνώσκεται μετά την εκδήλωση του. Πάντως καλό θα ήταν να κάνετε 1 φορά το χρόνο περίπου εργαστηριακό έλεγχο.

Κι όμως μου είπαν μέσα στο νοσοκομείο ότι μπορούν να δουν αν το παιδί έχει προδιάθεση. Απλώς δεν γίνεται με κάποιο τρόπο να το αποτρέψουν. Είναι αυτοάνοσο νόσημα και θα εκδηλωθεί όταν έρθει η ώρα του, δυστυχώς.. 

22 ώρες πρίν, P.L.L. είπε:

Κι όμως μου είπαν μέσα στο νοσοκομείο ότι μπορούν να δουν αν το παιδί έχει προδιάθεση. Απλώς δεν γίνεται με κάποιο τρόπο να το αποτρέψουν. Είναι αυτοάνοσο νόσημα και θα εκδηλωθεί όταν έρθει η ώρα του, δυστυχώς.. 

Πάντως (και συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι στο παρόν thread) δεν ξεχνώ από τα χρόνια των σπουδών μου (παραϊατρικός τομέας) καθηγητές μου να τονίζουν πως ο τρόπος ζωής του σωστά ρυθμισμένου διαβητικού (κατάλληλη διατροφή, άσκηση, φροντίδα-σεβασμός της υγείας σωματικής-ψυχικής), με μια πάθηση διαχειρίσιμη που δεν στέκεται εμπόδιο σε καμία φιλοδοξία του ατόμου, είναι πρότυπο ζωής για όλους μας. Και μιλάμε για 20 χρόνια πίσω. Σκεφθείτε πόση πρόοδος έχει υπάρξει και στον τομέα αυτό από τότε.

Αυτό ένα σχόλιο, με την ελπίδα αυτό το "δυστυχώς" να σβήσει σταδιακά.

On 14/1/2021 at 11:51 ΠΜ, samsympan είπε:

Πάντως (και συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι στο παρόν thread) δεν ξεχνώ από τα χρόνια των σπουδών μου (παραϊατρικός τομέας) καθηγητές μου να τονίζουν πως ο τρόπος ζωής του σωστά ρυθμισμένου διαβητικού (κατάλληλη διατροφή, άσκηση, φροντίδα-σεβασμός της υγείας σωματικής-ψυχικής), με μια πάθηση διαχειρίσιμη που δεν στέκεται εμπόδιο σε καμία φιλοδοξία του ατόμου, είναι πρότυπο ζωής για όλους μας. Και μιλάμε για 20 χρόνια πίσω. Σκεφθείτε πόση πρόοδος έχει υπάρξει και στον τομέα αυτό από τότε.

Μακάρι κορίτσι μου αυτό το δυστυχώς να σβήσει. Πίστεψε με... εγώ κι αν το πιστεύω που  πρέπει να μάθω να τρυπάω το κοριτσάκι μου 2ετων κάθε τρεις ώρες. Και να μάθει κι αυτή να το ανέχεται. 

Διαφημίσεις

On 14/1/2021 at 11:51 ΠΜ, samsympan είπε:

Όμως εδώ μιλάμε για διαβήτη τύπου Ι. Η διατροφή είναι απαραίτητη μεν, αλλά δε θα είναι αρκετή.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Όμως εδώ μιλάμε για διαβήτη τύπου Ι. Η διατροφή είναι απαραίτητη μεν, αλλά δε θα είναι αρκετή.

Νομίζω ότι απλά ήθελε να πει ότι όλος ο κόσμος κανονικά έτσι θα έπρεπε να τρώει κ όχι μόνο όταν υπάρχει διαβήτης. Βέβαια η @P.L.L. τις ενέσεις σκέφτεται κ όχι που πρέπει να έχει ισορροπημένη διατροφή

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Σωστό και καλώς το διευκρινίζεις! Την αγωγή την συμπεριέλαβα στο "φροντίδα υγείας σωματικής" που έγραψα, αλλά φυσικά δεν ήταν σαφές.

Πάντως πραγματικά εύχομαι τα άτομα και οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό ή/και οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας στην ζωή τους, να βρουν στον δρόμο τους επιστήμονες-ειδικούς-επαγγελματίες που να τους ενδυναμώσουν προκειμένου να δουν τα πράγματα από μια σύγχρονη και πιο αισιόδοξη σκοπιά. Και με αυτό το πνεύμα μιλάω.

Just now, samsympan είπε:

Σωστό και καλώς το διευκρινίζεις! Την αγωγή την συμπεριέλαβα στο "φροντίδα υγείας σωματική" που έγραψα, αλλά φυσικά δεν ήταν σαφές.

Πάντως πραγματικά εύχομαι τα άτομα και οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό ή/και οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας στην ζωή τους, να βρουν στον δρόμο τους επιστήμονες-ειδικούς-επαγγελματίες που να τους ενδυναμώσουν προκειμένου να δουν τα πράγματα από μια σύγχρονη και πιο αισιόδοξη σκοπιά.

Ναι κι εγώ έτσι το εξέλαβα. Μακάρι κορίτσι μου. Στον Θεό και στην επιστήμη εναποθέτουμε τις ελπίδες μας! 

On 16/1/2021 at 5:12 ΜΜ, P.L.L. είπε:

Μακάρι κορίτσι μου αυτό το δυστυχώς να σβήσει. Πίστεψε με... εγώ κι αν το πιστεύω που  πρέπει να μάθω να τρυπάω το κοριτσάκι μου 2ετων κάθε τρεις ώρες. Και να μάθει κι αυτή να το ανέχεται. 

Καλησπέρα.

Έχω ένα κοριτσάκι 7,5 ετών και έχει διαγνωστεί με διαβήτη από τα 4. Είμαι στη διάθεσή σου να κουβεντιάσουμε.

On 19/1/2021 at 4:05 ΜΜ, stamalena είπε:

Καλησπέρα.

Έχω ένα κοριτσάκι 7,5 ετών και έχει διαγνωστεί με διαβήτη από τα 4. Είμαι στη διάθεσή σου να κουβεντιάσουμε.

Κορίτσι μου τώρα το είδα! Σ ευχαριστώ παρα πολύ που μου έγραψες. Μακάρι ν το είχα δει πιο πριν γιατί τα πέρασα δύσκολα αυτές τις ημέρες. Σήμερα είμαι κάπως καλυτερα. Περνάω τη φάση του πένθους. Εκεί που είμαι καλυτερα και λέω θα το αποδεχτώ εκεί με ρίχνει πάλι κάτω και κλαίω σα να έχει καταστραφεί πλέον η χαρά της οικογένειας μας. Κοιτάω φωτογραφίες από πριν και λέω Αααχ τότε το παιδάκι μου ήταν καλα..! Σκεφτομουν να πάρω αγωγή για να είμαι πιο δυνατή για τα παιδάκια μου αλλά θηλάζω γιατί έχω κι ένα μωρό 3μιση μηνών και δε μπορώ να πάρω τίποτα. 

Θα ήθελα ν μου πεις αν θυμάσαι ποσο καιρό κάνατε εσεις να ρυθμιστειτε; Εμείς σε λίγες μέρες κλείνουμε μήνα και προχθες μας χτύπησε πάλι 400 άρια. Όλη μέρα ήταν πάνω από 250. Γιατρό έχουμε τη Βαζαιου. Η μικρή έχει λίγο βήχα κι αναρωτιέμαι είναι γι αυτό που εκεί που πήγαινε καλυτερα τώρα πάλι οι τιμές ειναι στον Θεό; Κάθε μέρα αλλάζουμε τους συντελεστές. Έχω πεθάνει από το αγχος και την αγωνία. Ποτε σκατα περνάει όλο αυτό; Μετά από ποσο καιρό αρχίζουν τα πράγματα να παίρνουν έναν δρόμο; 

Η γιατρος μας μίλησε για την αντλία. Αν ήταν πιο μεγάλη παρόλο που θα στεναχωριομουν με την εικόνα ενός μηχανήματος πάνω της εφόσον θα την ήθελε η ίδια θα ήμουν μια χαρά. Θα μου έφευγε κι ένα μεγάλο αγχος.  Αλλά είναι μόνο 2 ετών και με το ζόρι ανέχεται πάνω της το λιμπρε. Εσεις τι θεραπεία ακολουθείτε; Πως είναι η ζωή σας; Στον ύπνο πως είστε; Αναρωτιέμαι αν θα ξανά κοιμηθούμε ποτε με τον άντρα μου. Κάθε μια ώρα ξυπνάμε και της μετράμε το ζάχαρο γιατί εκεί που είναι πολύ ψηλά μέσα σε μια ώρα μπορεί να μας κανει υπογλυκαιμία. Την προλαβαίνουμε φυσικά. Στο 70 την ξυπνάμε και της δίνουμε γαλα. 

Εσυ το πέρασες τόσο δύσκολα όσο εγώ ή μόνο εγώ τα έχω βάψει μαύρα και νομίζω πως θα πεθάνω από το αγχος;;

• 7 months later...

Καλησπερα σας! Ελπιζω ολα τα παιδακια ναναι γερα κ τυχερα! Εχω ενα παιδακι δυο ετων και προσφατα καναμε εξετασεις αιματος. Ειχε ζαχαρο 80 και γλυκοζυλιωμενη 5,3. Επειδη ειμαι τελειως ασχετη και σεις πολυ εμπειροι επι του θεματος θεωρειτε υψηλη τιμη το 5.3 ή επιφοβη? Ευχαριστω!

• 4 months later...

Καλημέρα σε όλες.Θα ήθελα να μου πείτε παιδοδιαβητολογο Αθήνα .Έχει ο μικρός μου τύπου 1 .Από Παίδων δεν βλέπω ενδιαφέρον από τους ενδοκρινολόγους.Πρεπει να πάμε σε εξωτερικό γιατρό για την εκπαίδευση μας.Να μπορεί να μας εξηγήσει ,να πούμε τις απορίες μας.Σας ευχαριστω

• 6 months later...

Καλησπέρα! Ο μικρός μου είναι ενός έτους και διαγνώσθηκε με υπογλυκαιμίες μετά από επεισόδιο σπασμων. Όλες οι εξετάσεις που έχουν γίνει (βιοχημικά, μεταβολικά, γενετικα) είναι καθαρές. Παρακολουθείτε από παιδοενδοκρινολογο, έχουμε μια διατροφή πλέον πλούσια σε υδατάνθρακες και παίρνει φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχει κάποια μανούλα που έχει αντίστοιχη εμπειρία? Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι παροδικό?

• 4 εβδομάδες μετά...
On 8/1/2021 at 9:53 ΜΜ, P.L.L. είπε:

Καλημερα, συγνώμη για την καθυστερημενη απάντηση, ειχα καιρο να μπω στο φορουμ. Η κόρη μου προς το παρόν δεν έχει νοσήσει. Κάνει θεραπεία και εχει σταθεροποιηθει η λειτουργία των αντισωμάτων. Παίρνει αγωγή και κανουμε τσεκ απ καθε 6 μηνες. Εχει ξεκινήσει από 2,5 ετών και τώρα είναι 7. Ζω με την αγωνία, αλλά προς το παρον το εχει γλιτώσει. Αν έχεις άλλα παιδάκια δες το. Ειναι σημαντικο να μπουν σε προληψη αν εχουν προδιαθεση. Ειμαι στην διαθεση σου αν χρειαστείς κάτι. Σου εύχομαι οτι καλυτερο για την οικογενεια σου. 

Επεξεργάστηκαν by eirinako
ορθογραφια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...