Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

9 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

δ ειχα ακουσει για την αντηλιακη,πολυ ωραια σκεψη

Ναι δεν είχε πάει καν το μυαλό μου αλλά το διάβασα και είπα να ρωτήσω. 

1 ώρα πρίν, vtgian είπε:

Το ημιμόνιμο το έχω σταματήσει μετά από πολλά χρόνια. Το έκανα συνεχόμενα για πολλούς μήνες, έκανα ένα διάλειμμα για 1-2 μήνες, μετά μπορεί να έκανα απλό μανικιούρ για 1-2 μήνες και μετά πάλι το γύριζα στο ημιμόνιμο. Στο δέρμα των χεριών δεν είχα καμία διαφορά. Γενικότερα όμως, όσο καλή και να είναι η τεχνίτρια, με όποιο τρόπο και αν γίνεται η αφαίρεση (ασετόν ή τροχό), το ημιμόνιμο (η αφαίρεσή του συγκεκριμένα) πάντα φθείρει το νύχι. Το κάψιμο δεν πρόκειται να το νιώσεις στην πρώτη ή δεύτερη φορά, αν όμως το κάνεις συνεχόμενα το νύχι λεπταίνει και γίνεται πιο ευαίσθητο στην ακτινοβολία. Δεν είναι κάτι φοβερό αλλά είναι ενοχλητικό. Για εμένα το ημιμόνιμο είναι μια λύση για κοπέλες που δεν κάνουν κάτι και θέλουν κάτι "καλύτερο" για διακοπές ή γάμο κλπ.

Για μόνιμα δεν το προτείνω. Πλέον κάνω φυσική ενίσχυση (acrygel), σε τεχνίτρια που χρησιμοποιεί όσο υλικό χρειάζεται, δεν χρειάζεται αφαίρεση κάθε φορά (οπότε το νύχι μένει άθικτο), θέλει μόνο "γέμισμα". Έχω όμως και κόλλημα με τα νύχια (απωθημένο από μικρή που λόγω πιάνου έπρεπε να είναι κομμένα σύριζα), μου αρέσουν τα μακριά (αλλά χωρίς στρασάκια, λουλουδάκια κλπ μόνο κλασικό γαλλικό, nude ή ombre, το χειμώνα σκούρο κόκκινο, απαραίτητα να ταιριάζει με τα ρούχα μου).

Για ερασιτεχνική χρήση και για να σου κρατάει περισσότερο το απλό βερνίκι, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ημι-επαγγελματικά βερνίκια μακράς διαρκείας (όπως τα essie gel couture) χρησιμοποιώντας απαραίτητα βάση - βερνίνι - top coat, και τα οποία αφαιρούνται σαν τα απλά. Βάση και top coat είναι αρκετά πιο ακριβά από απλά αλλά όντως έχουν διάρκεια. Εμένα τα συγκεκριμένα μένουν άφθαρτα έως και 12 μέρες (κάνοντας και δουλειές) - αλλά γενικά έχω πολύ ανθεκτικά νύχια που ανταποκρίνονται καλά στα υλικά.

Ημιμόνιμο μόνη μου δε θα έκανα ποτέ, θέλει τεχνική, πολύ προσοχή να μην ακουμπά στα επωνύχια (γιατί αλλιώς σε 4-5 μέρες θα πετάξει), να μην έχει μείνει υγρασία στο νύχι (γενικά το ημιμόνιμο συστήνεται να γίνεται σε στεγνό δέρμα), συν ότι η αφαίρεσή του θα σε κουράσει και θα χαλάσεις τα νύχια σου. Και ποτέ δεν αφαιρούμε ημιμόνιμο με το χέρι (σαν ξεφλούδισμα), εκτός αν θέλουμε να πληγώσουμε την εξωτερική στοιβάδα του νυχιού και μετά να σπάνε για πλάκα.

Αν και πιάνει το χέρι μου και δεν πασαλειβομαι αρχικά σκέφτομαι να πάω έξω για ημιμόνιμο ώστε να εξοικειωθω και με την διαδικασία-φουρνακι κτλ. 

Έχω  μανό μακράς διάρκειας αλλά σκοπεύω να τα ανανεώσω με κάποια άλλη μάρκα για να τσεκαρω αποτελεσμα. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 7 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ναι δεν είχε πάει καν το μυαλό μου αλλά το διάβασα και είπα να ρωτήσω. 

Αν και πιάνει το χέρι μου και δεν πασαλειβομαι αρχικά σκέφτομαι να πάω έξω για ημιμόνιμο ώστε να εξοικειωθω και με την διαδικασία-φουρνακι κτλ. 

Έχω  μανό μακράς διάρκειας αλλά σκοπεύω να τα ανανεώσω με κάποια άλλη μάρκα για να τσεκαρω αποτελεσμα. 

To βάψιμο από μόνο του με ημιμόνιμο δεν έχει κάποια διαφορά (ανάλογα με την εταιρία που θα επιλέξεις, κάποια είναι πιο παχύρευστα και θέλουν λιγότερη ποσότητα). Τα Βlue sky τα χρησιμοποιούν πολλά κέντρα, πλέον όμως είναι διαδεδομένα και τα gel της ΟPI και της ESSIE. Η CND εμένα δεν μου έκατσε ποτέ καλά.

To όλο θέμα είναι η αφαίρεση. Πρώτα περνας λίμα πάνω από όλο το νύχι για να "φας" το top coat. Μετά τυλίγεις με ασετόν μεγάλης περιεκτικότητας (όχι το απλό που βάζουμε συνήθως), το οποίο είναι ένα θέμα γιατί μυρίζει πολύ έντονα και ξεραίνει πάαααρα πολύ το δέρμα (και πρέπει να είσαι προσεκτική να το βάλεις μόνο πάνω στο νύχι αλλά πάλι στα επωνύχια θα πάει θες δε θες). Αφού αφήσεις να "λιώσει" το βερνίκι, ξεκινάς το ξύσιμο της αφαίρεσης, που και εκεί λάθος τεχνική μπορεί να σου κάνει ζημιά. Προσωπικά, προτιμώ να μείνω προσεκτική για 10 λεπτά με απλό βερνίκι (πχ χαζεύοντας στο κινητό)  παρά το εικοσάλεπτο, στην καλύτερη, του ξυσίματος.

πρίν από 9 λεπτά , diane2020 είπε:

Ημιμόνιμο έχω στα ποδια κοντά ένα μήνα κ δεν έχει χαλάσει καθόλου. Ελάχιστα αλλά δε φαίνεται. Έχει κατέβει λίγο, αυτό μόνο. 

Εμένα και το απλό στα πόδια τόσο μου κρατάει. Επίσης, η τεχνίτριά μου στα πόδια δεν κάνει, το θεωρεί επικίνδυνο σε συνδυασμό με υγρό πεντικιούρ. Μένει εύκολα υγρασία και μπορεί να έχεις άλλα θέματα μετά. Μπορείς βέβαια να κάνεις και εκεί στεγνό, αλλά εγώ τη θέλω τη χαλάρωση στο νεράκι με τα άλατα :)

6 hours ago, vtgian said:

Εμένα και το απλό στα πόδια τόσο μου κρατάει. Επίσης, η τεχνίτριά μου στα πόδια δεν κάνει, το θεωρεί επικίνδυνο σε συνδυασμό με υγρό πεντικιούρ. Μένει εύκολα υγρασία και μπορεί να έχεις άλλα θέματα μετά. Μπορείς βέβαια να κάνεις και εκεί στεγνό, αλλά εγώ τη θέλω τη χαλάρωση στο νεράκι με τα άλατα :)

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω με την λήξη της καραντίνας μας είναι αυτό!!!!Πραγματικα αυτή η χαλάρωση δεν υπάρχει!!!

Έχω βγάλει πρόγραμμα, νύχι, μαλλι φρύδι.

Και να ανανεώσω το ραντεβού για έξοδο με τις φίλες μου μιας και οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και το ακυρώσαμε!!!

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Προσωπικά, προτιμώ να μείνω προσεκτική για 10 λεπτά με απλό βερνίκι (πχ χαζεύοντας στο κινητό)  παρά το εικοσάλεπτο, στην καλύτερη, του ξυσίματος.

10 λεπτά; Εγώ μιλάμε τα βάφω και μετά από ώρες που ξαπλώνω, το πρωί ξυπνάω με σημάδια από το σεντόνι... Ίσως βάζω πολύ, αλλά αλλιώς δεν φαίνεται καλό, φαίνονται οι βουρτσιές...

Στα πόδια κι εμένα το απλό που κάνω μόνη μου κρατάει πολύ καιρό. Κι αν μπαλωσεις λίγο κανένα σημείο που χάλασε από κλειστό παπούτσι δεν φαίνεται καθόλου (εξαρτάται από το χρώμα). Είχα κάνει μια φορά πεντικιούρ αλλά δεν ξαναπάω, σιχαίνομαι ότι με την ίδια ρασπα και την ίδια λίμα έχουν τρίψει άλλες φτέρνες και νύχια και μάλιστα από 60αρες-70αρες.

πρίν από 37 λεπτά , little lamb είπε:

10 λεπτά; Εγώ μιλάμε τα βάφω και μετά από ώρες που ξαπλώνω, το πρωί ξυπνάω με σημάδια από το σεντόνι... Ίσως βάζω πολύ, αλλά αλλιώς δεν φαίνεται καλό, φαίνονται οι βουρτσιές...

Κάτι κάνεις πολύ στραβά, το βερνίκι μετά από κανένα πεντάλεπτο, άντε δεκάλεπτο δεν παθαίνει τίποτα.

πρίν από 4 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Κάτι κάνεις πολύ στραβά, το βερνίκι μετά από κανένα πεντάλεπτο, άντε δεκάλεπτο δεν παθαίνει τίποτα.

Μπορεί,βάζω πολύ εν γνώσει μου. Αλλά και κάποια άλλη παραπάνω έγραψε για σημάδια από κουβέρτα

πρίν από 10 λεπτά , little lamb είπε:

Μπορεί,βάζω πολύ εν γνώσει μου. Αλλά και κάποια άλλη παραπάνω έγραψε για σημάδια από κουβέρτα

To βερνικι θέλει πολύ λεπτές στρώσεις. 2-3 ανάλογα το χρώμα, και να μεσολαβούν μερικά λεπτά, να στεγνώνει η πρώτη και μετά η άλλη. Και αν αρχίσει να γίνει παχυρρευστο με τον καιρό, το πετάς.

Σημάδι για να μείνει, έχεις βάψει τα νύχια και έχεις πάει για ύπνο δέκα λεπτά μετά. Ή το βερνίνι είναι για πέταμα.

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Στα πόδια κι εμένα το απλό που κάνω μόνη μου κρατάει πολύ καιρό. Κι αν μπαλωσεις λίγο κανένα σημείο που χάλασε από κλειστό παπούτσι δεν φαίνεται καθόλου (εξαρτάται από το χρώμα). Είχα κάνει μια φορά πεντικιούρ αλλά δεν ξαναπάω, σιχαίνομαι ότι με την ίδια ρασπα και την ίδια λίμα έχουν τρίψει άλλες φτέρνες και νύχια και μάλιστα από 60αρες-70αρες.

Έχεις κακής ποιότητας ή παλιά βερνίκια, περνάς γρήγορα τις στρώσεις και βάζεις πολύ υλικό. Επίσης, τα εργαλεία χρησιμοποιούνται μια φορά και μετά πανε κλιβανο για αποστείρωση. Αλλιώς θα είχαμε όλες μυκητιασεις. Διαφορετικά, έχεις δικό σου σετ. 

Διαφημίσεις

Για την αποστείρωση το ξέρω, αλλά τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν είναι όπως μια ιατρική λαβίδα ξερω'γω, είναι τραχιά οπότε μου αφήνουν την αίσθηση ότι κάτι μαζεύουν. Το να έχεις δικό σου σετ όμως συνήθως δεν είναι επαγγελματικό. Το ξέρω ότι είναι υπερβολή και καμία δεν σιχαίνεται αλλά έτσι νιώθω. Κι αφού τα πόδια γίνονται εύκολα μόνη, το προτιμώ.

Για τα βερνίκια δεν είναι ότι περνάω γρήγορα τις στρώσεις, ειναι ότι βάζω εξ αρχής πολύ. Αλλιώς φαίνονται κενά-βουρτσιες. Έτσι πρέπει να είναι η πρώτη στρώση;

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Το ίδιο παθαίνω κι εγώ με το απλό συνήθως. Βάζω βάση, βερνίκι και top coat και τα σημάδια από κουβέρτα ή πετσέτα δεν τα γλιτώνω. Συν ότι χαλάει εύκολα και δύσκολα βρίσκω το χρόνο και την όρεξη κυρίως να τα ξαναφτιάξω. 

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Εγώ δε βάζω πολύ. Ένα χέρι βερνίκι, βάση πριν που έχει στεγνώσει καλά και τρίτο το top coat. 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

To βερνικι θέλει πολύ λεπτές στρώσεις. 2-3 ανάλογα το χρώμα, και να μεσολαβούν μερικά λεπτά, να στεγνώνει η πρώτη και μετά η άλλη. Και αν αρχίσει να γίνει παχυρρευστο με τον καιρό, το πετάς.

Σημάδι για να μείνει, έχεις βάψει τα νύχια και έχεις πάει για ύπνο δέκα λεπτά μετά. Ή το βερνίνι είναι για πέταμα.

Και με καινούρια βερνίκια και ακριβά το έχω πάθει αρκετές φορές. Δεν ξέρω τι φταίει.

πρίν από 16 λεπτά , little lamb είπε:

Εγώ δεν βαζω ούτε βάση ούτε top coat, μόνο βερνίκι

Βάζω βάση και για να μη χρωματίζεται το νύχι τόσο που να μη βγαίνει εύκολα το βερνίκι αλλά και για να σκληραίνει το νύχι (βάση με ασβέστιο νομίζω έχω). Και top coat για λάμψη και διάρκεια υποτίθεται. Κάποια λένε ότι βοηθάνε και στο γρήγορο στέγνωμα.

8 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Για την αποστείρωση το ξέρω, αλλά τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν είναι όπως μια ιατρική λαβίδα ξερω'γω, είναι τραχιά οπότε μου αφήνουν την αίσθηση ότι κάτι μαζεύουν. Το να έχεις δικό σου σετ όμως συνήθως δεν είναι επαγγελματικό. Το ξέρω ότι είναι υπερβολή και καμία δεν σιχαίνεται αλλά έτσι νιώθω. Κι αφού τα πόδια γίνονται εύκολα μόνη, το προτιμώ.

Για τα βερνίκια δεν είναι ότι περνάω γρήγορα τις στρώσεις, ειναι ότι βάζω εξ αρχής πολύ. Αλλιώς φαίνονται κενά-βουρτσιες. Έτσι πρέπει να είναι η πρώτη στρώση;

Ναι η πρώτη στρώση θα είναι σχεδόν ημιδιάφανη με βουρτσιες, ειδικά στα ανοιχτά χρώματα. Στεγνώνει και περνάς δεύτερη, πάλι λεπτη. Πιο σκούρα χρώματα και καλά βερνίκια, γίνεται και με μια.

Διαφημίσεις

Σε κανένα απλό βερνίκι δεν αρκεί το ένα χέρι για αδιαφανο αποτέλεσμα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) . Επίσης, ακόμα και στην ίδια εταιρεία, κάθε χρώμα έχει άλλο βαθμό διαφάνειας και κάποια χρώματα κάνουν νερά ακόμα και στις επαγγελματικές. Για τα νερά θέλει ελαφρύ χέρι, λίγες κινήσεις και λεπτά στρώματα. 

Για τις γραμμές από σεντόνια, φταίει και η παχιά στρώση αλλά και το βερνίκι. Τα παλιά μου βερνίκια το κάνουν, τα essie τα έχω χρόνια και είναι σα να τα άνοιξα χθες, όχι ομως όλα.

Προχθές πρωί έκανα πεντικιούρ, έμεινα με παντόφλα για είκοσι λεπτά και μετά φόρεσα κάλτσες, κλειστά παπούτσια και πήγα δουλειά. Το απόγευμα που γύρισα ήταν άθικτα. Βάση, 2 στρώσεις και top, όλα της OPI. 

Δεν είναι καθόλου παρεξηγησιμο να έχεις δικό σου σετ, πολλές κοπέλες το κάνουν. Αρκεί να είναι επαγγελματικό το σετ. Αν έχεις σταθερή τεχνιτρια, τη ρωτάς. 

πρίν από 19 λεπτά , little lamb είπε:

Κάτι άλλο από περιέργεια: το ημιμόνιμο στα πόδια δεν χαλάει με κλειστά παπούτσια όπως το απλό;

Δε χαλάει ούτε το απλό, άρα το ημιμονιμο αποκλείεται. 

πρίν από 19 λεπτά , little lamb είπε:

Ανάλογα με το παπούτσι, πόσο χαμηλό είναι το μπροστινό μέρος, το απλό χαλάει. Χωρίς κάλτσα εννοώ

Τι βερνίκι αγοράζεις; Εμένα στα πόδια μου κρατά το απλό 10 μέρες τουλάχιστον και βασικά αν δεν πήγαινα σχεδόν κάθε μέρα πισίνα που φθείρει πολύ, σίγουρα περισσότερο. Το παπούτσι δεν παίζει ρόλο.

Έχω διαφορα. Και Κορρέ, και seventeen, και κάτι lovie της πλάκας, και κάτι αλλα, νομιζω medi spa λέγονται. 

Παρεμπιπτόντως έχω ένα του Κορρέ που λέει gel effect, αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Γιατί είχα γκουγκλαρει κ δεν είχα βρει.

19 minutes ago, little lamb said:

Έχω διαφορα. Και Κορρέ, και seventeen, και κάτι lovie της πλάκας, και κάτι αλλα, νομιζω medi spa λέγονται. 

Παρεμπιπτόντως έχω ένα του Κορρέ που λέει gel effect, αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Γιατί είχα γκουγκλαρει κ δεν είχα βρει.

Του κορρε εμένα μου κρατάνε λίγο γενικά. Ψιλό απογοήτευση 

2 hours ago, little lamb said:

Κάτι άλλο από περιέργεια: το ημιμόνιμο στα πόδια δεν χαλάει με κλειστά παπούτσια όπως το απλό;

Εγώ πάντως και επαγγελματικό πεντικιούρ να κάνω (που μόνο επαγγελματικό κάνω γιατί βαριέμαι φοβερά να ασχοληθώ με τα νύχια μου, ούτε κρέμα δεν βάζω σε χέρια και πόδια), και μια ώρα μετά να βάλω παπούτσια, θα χαλάσει σίγουρα. Αν μάλιστα είναι στενό/μυτερό το παπούτσι, αν τα βάψω το πρωί και τα βάλω το βράδυ, πάλι θα χαλάσουν. Μου κάνει εντύπωση αυτό που διάβασα για τα 10λεπτα. Και τα κορίτσια στο νυχάδικο συμφωνούν ότι θέλει ώρες να στεγνώσει το βερνίκι τόσο ώστε να μην χαλάσει. 

Το ημιμόνιμο στα πόδια είναι τέλειο, δεν παθαίνει τίποτα. Εγώ μόνο ημιμόνιμο κάνω όταν τα βάφω (δεν έχω πάντα βαμμένα νύχια, εκτός από το καλοκαίρι στα πόδια), γιατί βαριέμαι να περιμένω να στεγνώσουν. 

πρίν από 12 λεπτά , Yovanna είπε:

Εγώ πάντως και επαγγελματικό πεντικιούρ να κάνω (που μόνο επαγγελματικό κάνω γιατί βαριέμαι φοβερά να ασχοληθώ με τα νύχια μου, ούτε κρέμα δεν βάζω σε χέρια και πόδια), και μια ώρα μετά να βάλω παπούτσια, θα χαλάσει σίγουρα. Αν μάλιστα είναι στενό/μυτερό το παπούτσι, αν τα βάψω το πρωί και τα βάλω το βράδυ, πάλι θα χαλάσουν. Μου κάνει εντύπωση αυτό που διάβασα για τα 10λεπτα. Και τα κορίτσια στο νυχάδικο συμφωνούν ότι θέλει ώρες να στεγνώσει το βερνίκι τόσο ώστε να μην χαλάσει. 

Το ημιμόνιμο στα πόδια είναι τέλειο, δεν παθαίνει τίποτα. Εγώ μόνο ημιμόνιμο κάνω όταν τα βάφω (δεν έχω πάντα βαμμένα νύχια, εκτός από το καλοκαίρι στα πόδια), γιατί βαριέμαι να περιμένω να στεγνώσουν. 

Κ εγώ αποκλειετε να κατσω μια ωρα να τα φτιαξω μονη μου απορω που βρισκουν τον χρονο να τα κανουν μονες.  Εδώ η επαγγελματιας Κ θα κανει μιση ωρα χερια ποδια μοναχη θα φαω ολη μερα για να μην γινουν χαλια ολα..

Κ εμενα αν δεν προσεξω για κανενα διωρω βρε παιδια θα χαλασει εστω κ λιγο καπου.  Παντα φοραω πεδιλα για δυο ωρες σιγουρα 

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

Και εμένα μου κάνει εντύπωση το 10λεπτο. Στο νυχάδικο κάθομαι τουλάχιστον μισή ώρα μετά μη σου πω και παραπάνω για να μην οδηγήσω αμέσως. Έχω φύγει νωρίτερα και έχω γυρίσει να μου διορθώσουν νύχι.

Και εγώ έξω τα βάφω και μάλιστα βαριέμαι απίστευτα τη διαδικασία αλλά πηγαίνω, κυριως για πεντικιούρ και κυρίως το καλοκαίρι. Τώρα με τον κορονοιό που με πιάσανε οι σιχαμάρες μου δεν πήγα (θα παω μόλις τελειώσω με το εμβόλιο) και τα κάνω σπίτι μόνη. @little lamb χρειάζεσαι καλύτερα βερνίκια και θα δεις διαφορά. Και top coat αλλά κυρίως βάση αλλιώς χρωματίζονται τα νύχια. Δεν το παθαίνεις; Μικρή που δεν έβαζα θυμάμαι ότι όταν τα ξέβαφα ήταν κόκκινα. Με καλό βερνίκι θα δεις ότι δε θα έχεις θεμα με σεντόνια κτλ. Εγώ πάντως που γενικά είμαι λίγο κουτσοχέρα στο πεντικιούρ κάνω αξιοπρεπή δουλεια. Και εννοείται αφήνω χρόνο να στεγνώσει. Φροντιζω να μην είναι πολύ αργά το βράδυ και φοράω σαγιοναρες 1-2 ώρες πριν κοιμηθώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...