Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

Εκ πείρας και δικής μου και από πολλές πια φίλες σε συμβατικούς γάμους ή με διαζύγιο, δύσκολα αντέχεται γιατί δεν είμαστε στην εποχή της γιαγιάς μας να είναι ταμπού ή να έχεις θέμα επιβίωσης. Αν τύχει να είναι δύο άτομα με πραγματικά ανύπαρκτη λίμπιντο, ίσως γίνεται. Αλλά αλλιώς, βγαίνει κακία. Δε βγαίνει καν σε θέματα τύπου "γιατί δεν κάνουμε επαφές", αλλά μια κακία σε όλα τα άλλα, αρχίζει ο άλλος και σε εκνευρίζει. Δεν εννοώ ότι βρίζεστε και πλακώνεστε, αλλά υπάρχει το απωθημένο.

πρίν από 10 λεπτά , mama16 είπε:

Πόσα χρόνια είστε μαζί? Είστε καιρό σε αυτή την κατάσταση? Αν θες απαντάς.. Μπορείς να καταλάβεις από που πηγάζει? Σκέφτομαι πολλές φορές πως καταλήγει ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε, ήταν καλά, έκανε όνειρα μαζί, να φεύγει όχι μόνο ο έρωτας αλλά κ να μην θέλει ο ένας τον άλλον.. Δεν το λέω για σένα, απλά για τις ανθρώπινες σχέσεις.. Ξεχνάμε τον πρώτο ενθουσιασμό, το πρώτο καρδιοχτύπι, το "για πάντα" που δώσαμε ως υπόσχεση, ότι θα στηρίζουμε κ θα αγαπάμε τον άλλον? Γιατί καταλήγουν τα περισσότερα ζευγάρια έτσι? Τι αλλάζει στην πορεία? Τι λάθη κάνουμε που μας οδηγούν εκεί?

Για πολλούς λόγους:

- γιατί ο έρωτας στραβώνει, και όταν περάσει βλέπεις ότι δεν είχες τίποτα κοινό και βαριέσαι

- γιατί ένας από τους δύο παρίστανε κάτι άλλο στην αρχή και κουράστηκε

- γιατί οι άνθρωποι με τα χρόνια αλλάζουν χαρακτήρα και ξαφνικά ή και σταδιακά γίνονται διαφορετικοί (πιο συντηρητικοί, πιο περιπετειώδεις, οτιδήποτε). Αλλά δεν αλλάζουν απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο, ο ένας μπορεί να πάει προς τη μία και ο άλλος προς την άλλη

- γιατί πολλά που δε σε ενοχλούσαν όταν ζούσατε χώρια, σου σπάνε τα νεύρα στη συγκατοίκηση και πόσο μάλλον στο μεγάλωμα παιδιών

- γιατί θεωρεί ο ένας τον άλλο δεδομένο και παραμελεί τον εαυτό του (ναι δεν είναι  μόνο η εμφάνιση, αλλά άλλο η φυσική φθορά του χρόνου άλλο η παραμέληση του εαυτού)

- γιατί ανακαλύπτεις προβλήματα που δε φανταζόσουν (πχ οικογένεια του άλλου)

Να πω για εμένα:

Ο άντρας μου παραμέλησε τον εαυτό του όλο και περισσότερο. Οκ, ποτέ δεν ήταν αθλητικός και δεν το είχα και προαπαιτούμενο, αλλά μιλάω για απαίσια προσωπική υγιεινή με τα χρόνια, άθλιο ντύσιμο με τα χρόνια, πολλά παραπανίσια κιλά κλπ. 

Ενώ ήταν πολύ προοδευτικός στα λόγια, τελικά αποδείχτηκε το ακριβώς ανάποδο όταν ήταν να πάρει αποφάσεις και μάλιστα δεν καταλάβαινε και την αντίφαση (το γνωστό "δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά... " , μόνο που τα πρώτα χρόνια έκρυβε το "αλλά")

Μετά άρχισα να βλέπω τρομερή ζήλια προς την οικογένειά μου, που την έκρυβε για πολλά χρόνια και να βγάζει κακία.

Πέρασε κρίση μέσης ηλικίας, κατάθλιψη; Αλλά ξαφνικά έπαψε μαχαίρι να ασχολείται με τα παιδιά,

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 8 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Εκ πείρας και δικής μου και από πολλές πια φίλες σε συμβατικούς γάμους ή με διαζύγιο, δύσκολα αντέχεται γιατί δεν είμαστε στην εποχή της γιαγιάς μας να είναι ταμπού ή να έχεις θέμα επιβίωσης. Αν τύχει να είναι δύο άτομα με πραγματικά ανύπαρκτη λίμπιντο, ίσως γίνεται. Αλλά αλλιώς, βγαίνει κακία. Δε βγαίνει καν σε θέματα τύπου "γιατί δεν κάνουμε επαφές", αλλά μια κακία σε όλα τα άλλα, αρχίζει ο άλλος και σε εκνευρίζει. Δεν εννοώ ότι βρίζεστε και πλακώνεστε, αλλά υπάρχει το απωθημένο.

Για πολλούς λόγους:

- γιατί ο έρωτας στραβώνει, και όταν περάσει βλέπεις ότι δεν είχες τίποτα κοινό και βαριέσαι

- γιατί οι άνθρωποι με τα χρόνια αλλάζουν χαρακτήρα και ξαφνικά ή και σταδιακά γίνονται διαφορετικοί (πιο συντηρητικοί, πιο περιπετειώδεις, οτιδήποτε). Αλλά δεν αλλάζουν απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο, ο ένας μπορεί να πάει προς τη μία και ο άλλος προς την άλλη

- γιατί πολλά που δε σε ενοχλούσαν όταν ζούσατε χώρια, σου σπάνε τα νεύρα στη συγκατοίκηση και πόσο μάλλον στο μεγάλωμα παιδιών

- γιατί θεωρεί ο ένας τον άλλο δεδομένο και παραμελεί τον εαυτό του (ναι δεν είναι  μόνο η εμφάνιση, αλλά άλλο η φυσική φθορά του χρόνου άλλο η παραμέληση του εαυτού)

Κ στα πόσα χρόνια συνήθως έρχεται αυτό? Κ γιατι να αλλάζουν χαρακτήρα? Κ αν φύγει ο έρωτας δεν μένει η αμοιβαία αγάπη? Όσο για την οικογένεια του άλλου ναι τέτοιες περιπτώσεις έχω δει πολλές, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω φταίει το ζευγάρι που δεν βάζει στη θέση του τους άλλους κ δεν στηρίζει ο ένας τον άλλον...

Κ για αυτά που είπες για τα περισσότερα με την συζήτηση κ την επικοινωνία δεν λύνονται?

πρίν από 17 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Για πολλούς λόγους:

Συμφωνώ απόλυτα με τους λόγους που αναφέρεις. Για μένα το κυριότερο είναι ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, πολλές φορές, προς διαφορετική κατεύθυνση ο ένας με τον άλλο. Αν έχεις γνωρίσει ένα άτομο που άλλα ήθελε κι έκανε όταν γνωριστήκατε/παντρευτήκατε και αυτά σου άρεσαν και μετά αλλάζει, δεν είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς. Μιλάω προφανώς για σοβαρά θέματα. Επίσης το να παραμελεί ο ένας από τους δύο ή και οι δύο τον εαυτό τους είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Κι αν δεν προσέχουμε τον εαυτό μας, υπάρχει πιθανότητα το έτερον ήμισυ να κοιτάξει κάποιον/α που ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του. 

πρίν από 6 λεπτά , mama16 είπε:

Κ στα πόσα χρόνια συνήθως έρχεται αυτό? Κ γιατι να αλλάζουν χαρακτήρα? Κ αν φύγει ο έρωτας δεν μένει η αμοιβαία αγάπη? Όσο για την οικογένεια του άλλου ναι τέτοιες περιπτώσεις έχω δει πολλές, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω φταίει το ζευγάρι που δεν βάζει στη θέση του τους άλλους κ δεν στηρίζει ο ένας τον άλλον...

Κ για αυτά που είπες για τα περισσότερα με την συζήτηση κ την επικοινωνία δεν λύνονται?

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να θες να λυθούν, γιατί μπορεί να μη σε ευχαριστεί πλέον μια κατάσταση. Εκτός κι αν το ζητούμενο για κάποιον είναι να μη χωρίσει και να είναι για πάντα με τον άλλο. 

Επίσης χαρακτήρα, συνήθειες κλπ. μπορεί να αλλάξουμε όλοι μας. Άλλα να θέλουμε στα 30 και άλλα να αποζητούμε στα 40. 

πρίν από 7 λεπτά , mama16 είπε:

Όταν ο άλλος δεν αλλάζει εσώρουχα για τρεις μέρες, δεν υπάρχει συζήτηση να το λύσει, όχι. Η δεν πλένει τα δόντια του. Την κάνεις τη συζήτηση αλλά απλά προσβάλλεται. Σκέψου το κλασικό για γυναίκες που έχουν πάρει ξέρω γω 30 κιλά και τους λέει ο άλλος ότι καλό θα ήταν να αρχίσουν γυμναστική. 99% σαν προσβολή θα το πάρει αυτός που το ακούει. Και να αλλάξει κάτι, του/της μένει ότι ένιωσε άσχημα. Και πέραν της πλάκας, αν τον ένοιαζε να τραβήξει τον άλλον, δε θα το είχε αφήσει έτσι. Δε μιλάω για νορμάλ πράγματα, που ο χρόνος φέρνει, δηλαδή να χάσεις με τα χρόνια μαλλιά, να κάνεις λίγο κοιλίτσα, ραγάδες από γέννες κλπ, αλλά για πράγματα που θα σου φαίνοταν αδιανόητα αν όντως ήθελες να τραβήξεις τον άλλον.

Ή αν αρχίσεις να αγνοείς τα παιδιά σου και τον χρόνο της οικογένειας. Τι να πει ο άλλος; Είπα 1,2, 1000, απλά βριστήκαμε.Και όλες οι ιστορίες που ακούω (πονεμένο θέμα η αδιαφορία πατεράδων για τα παιδιά) σε καβγά καταντάνε και κάτι ηλίθιες δικαιολογίες. 

πρίν από 2 λεπτά , love kids είπε:

Συμφωνώ απόλυτα με τους λόγους που αναφέρεις. Για μένα το κυριότερο είναι ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, πολλές φορές, προς διαφορετική κατεύθυνση ο ένας με τον άλλο. Αν έχεις γνωρίσει ένα άτομο που άλλα ήθελε κι έκανε όταν γνωριστήκατε/παντρευτήκατε και αυτά σου άρεσαν και μετά αλλάζει, δεν είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς. Μιλάω προφανώς για σοβαρά θέματα. Επίσης το να παραμελεί ο ένας από τους δύο ή και οι δύο τον εαυτό τους είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Κι αν δεν προσέχουμε τον εαυτό μας, υπάρχει πιθανότητα το έτερον ήμισυ να κοιτάξει κάποιον/α που ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του. 

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να θες να λυθούν, γιατί μπορεί να μη σε ευχαριστεί πλέον μια κατάσταση. Εκτός κι αν το ζητούμενο για κάποιον είναι να μη χωρίσει και να είναι πάντα με τον άλλο. 

Μα οι περισσότεροι όμως μένουν σε ένα συμβατικό γάμο.. Αν πάρουν την απόφαση να χωρίσουν εντάξει αλλά αλλιώς γιατί να μην το προσπαθούν κ παραιτούνται?

Διαφημίσεις

Just now, mama16 είπε:

Μα οι περισσότεροι όμως μένουν σε ένα συμβατικό γάμο.. Αν πάρουν την απόφαση να χωρίσουν εντάξει αλλά αλλιώς γιατί να μην το προσπαθούν κ παραιτούνται?

Πόσοι μένουν μετά που μεγαλώνουν τα παιδιά; Με φίλες πια 40 και 50, ελάχιστες. Οι περισσότερες όταν τα παιδιά μπουν στην εφηβεία, χώρισαν. Εκτός από όταν υπάρχει μεγάλη οικονομική εξάρτηση. Βασικά δεν χώρισαν όσες παντρεύτηκαν μεγάλες σχετικά, λογικά γιατί πήραν πιο ώριμες αποφάσεις.

πρίν από 3 λεπτά , mama16 είπε:

Για διάφορους λόγους, βαρεμάρα, πρακτικά θέματα, βόλεμα, μπορεί έστω κι έτσι να έχουν την ησυχία τους και να μην τους νοιάζει η παντελής έλλειψη ερωτικής ζωής ή έστω ποιοτικής ερωτικής ζωής. 

πρίν από 5 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Όταν ο άλλος δεν αλλάζει εσώρουχα για τρεις μέρες, δεν υπάρχει συζήτηση να το λύσει, όχι. Η δεν πλένει τα δόντια του. Την κάνεις τη συζήτηση αλλά απλά προσβάλλεται. Σκέψου το κλασικό για γυναίκες που έχουν πάρει ξέρω γω 30 κιλά και τους λέει ο άλλος ότι καλό θα ήταν να αρχίσουν γυμναστική. 99% σαν προσβολή θα το πάρει αυτός που το ακούει. Και να αλλάξει κάτι, του/της μένει ότι ένιωσε άσχημα. Και πέραν της πλάκας, αν τον ένοιαζε να τραβήξει τον άλλον, δε θα το είχε αφήσει έτσι. Δε μιλάω για νορμάλ πράγματα, που ο χρόνος φέρνει, δηλαδή να χάσεις με τα χρόνια μαλλιά, να κάνεις λίγο κοιλίτσα κλπ, αλλά για πράγματα που θα σου φαίνοταν αδιανόητα αν όντως ήθελες να τραβήξεις τον άλλον.

Ή αν αρχίσεις να αγνοείς τα παιδιά σου και τον χρόνο της οικογένειας. Τι να πει ο άλλος; Είπα 1,2, 1000, απλά βριστήκαμε.Και όλες οι ιστορίες που ακούω (πονεμένο θέμα η αδιαφορία πατεράδων για τα παιδιά) σε καβγά καταντάνε και κάτι ηλίθιες δικαιολογίες. 

Κ μένα ο άντρας μου απ' το γάμο έχει πάρει κάποια κιλά, 10 στο σύνολο κ εγώ έχω πάρει 4 κιλά αλλά αν του πω ή μου πει να προσέχουμε, να προσπαθήσουμε να αδυνατισουμε δεν θυμώνουμε ούτε τπτ τέτοιο. Όταν βεβαια παραιτησε απ' όλα σημαίνει ότι πλέον δεν σε ενδιαφέρει να φαίνεσαι αρεστός προς τον άλλον οπότε ναι εκεί δεν υπάρχει συζήτηση παρά μόνο καυγάδες. Εγώ πάντα σε θέμα βάρους προσπαθώ να προσέχω, τώρα το χειμώνα τα πήρα τα κιλά κ προσπαθώ πλέον να τα χάσω. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αρχίσω να γυμνάζομαι γιατί είμαι τελείως αγυμναστη κ δεν μου αρέσει αλλά προς το παρόν δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο για μένα!

πρίν από 4 λεπτά , mama16 είπε:

Κ μένα ο άντρας μου απ' το γάμο έχει πάρει κάποια κιλά, 10 στο σύνολο κ εγώ έχω πάρει 4 κιλά αλλά αν του πω ή μου πει να προσέχουμε, να προσπαθήσουμε να αδυνατισουμε δεν θυμώνουμε ούτε τπτ τέτοιο. Όταν βεβαια παραιτησε απ' όλα σημαίνει ότι πλέον δεν σε ενδιαφέρει να φαίνεσαι αρεστός προς τον άλλον οπότε ναι εκεί δεν υπάρχει συζήτηση παρά μόνο καυγάδες. Εγώ πάντα σε θέμα βάρους προσπαθώ να προσέχω, τώρα το χειμώνα τα πήρα τα κιλά κ προσπαθώ πλέον να τα χάσω. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αρχίσω να γυμνάζομαι γιατί είμαι τελείως αγυμναστη κ δεν μου αρέσει αλλά προς το παρόν δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο για μένα!

Αυτό είναι σε φυσιολογικά πλαίσια όμως. Αν τα 4 παραπανίσια κιλά γίνουν 24 ή τα +10 γίνουν +30, τότε αλλάζει το θέμα. 

πρίν από 41 λεπτά , mama16 είπε:

Μα το λέω όλο μαζί ως πακέτο. Δεν είναι τα κιλά το θέμα, εξάλλου σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν οι παχουλοί ως και πολύ παχουλοί, δεν τίθεται τέτοιο θέμα και σε πολλούς πάει κιόλας. Είναι η δραματική αλλαγή σε πολλά μαζί , και πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι τον άλλον τον ενοχλούν. Αν ας πούμε μετά τη γέννα ή με τα χρόνια λόγω του ρυθμού ζωής μπουν 10 και 15 κιλά, αναμενόμενο είναι. Αλλά αν ξεκινάς με καμιά δεκαπενταριά κιλά παραπάνω, και τα κάνεις άλλα είκοσι, όσο και αν σου κάνει νυξεις ο άλλος για την υγεία σου κιόλας, ταυτόχρονα κυκλοφορείς με τη λερωμένη φόρμα όλη τη μέρα και από μέσα τα ιδρωμένα εσώρουχα και όποτε ανοίγεις το στόμα σου μέχρι και τα παιδιά απομακρύνονται, αυτό είναι δεν είναι οι φυσιολογικές αλλαγές που φέρνει η ηλικία ή ο τρόπος ζωής.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα έγραφα στο θέμα με τα αγαπημένα καλλυντικά αλλά είδα πως είναι κλειστό. 

Λοιπόν θα ήθελα τις εμπειρίες σας. 

Κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ έξω ή και στο σπίτι?

Κάνετε κάποια προετοιμασια πιο πριν πχ κάποια κρέμα αντηλιακή στα χέρια ή και μετά  όπως διαβάζω σε sites?

Έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο δέρμα? Νιώθετε κάψιμο με την λαμπα? 

Είμαι λιγάκι άσχετη,  διαβάζω πολλά και έχω μπερδευτεί, ενδιαφέρομαι να κάνω ημιμόνιμο στο σπίτι μόνη μου αν είναι εύκολο. Μου αρέσουν πολύ τα βαμμένα νύχια αλλά έχω βαρεθεί να ξεφτιζει το απλό μανο μετά από λίγες μέρες και ξανά πάλι βάψιμο στέγνωμα κτλ. 

Επίσης πόσο σας κρατάει το ημιμόνιμο? 

πρίν από 31 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Λοιπόν θα ήθελα τη γνώμη σας. 

Κάνετε κάποια προετοιμασια πιο πριν πχ κάποια κρέμα αντηλιακή στα χέρια ή και μετά  όπως διαβάζω σε sites?

Είμαι λιγάκι άσχετη,  διαβάζω πολλά και έχω μπερδευτεί, ενδιαφέρομαι να κάνω ημιμόνιμο στο σπίτι μόνη μου αν είναι εύκολο. Μου αρέσουν πολύ τα βαμμένα νύχια αλλά έχω βαρεθεί να ξεφτιζει το απλό μανο μετά από λίγες μέρες και ξανά πάλι βάψιμο στέγνωμα κτλ. 

Κάνω ημιμόνιμο έξω. Κρατάει μέχρι και πάνω από 3 βδομάδες συνήθως, ειδικά αν η τεχνήτρια και τα υλικά είναι καλά. Όμως το αφαιρώ στις 2 εβδομάδες, γιατί δε μου αρέσει το κενό που φαίνεται καθώς μεγαλώνει το νύχι. Πολύ αντιαισθητικό. Βάζω πριν το ημιμόνιμο αντηλιακή προσώπου στα χέρια. Σε κάποια μαγαζιά νιώθω τη λάμπα να με καίει στα νύχια, σε άλλα όχι. Αλλαγές στο δέρμα δεν έχω παρατηρήσει. Ζητώ όμως να μου αφαιρούν το ημιμόνιμο με ασετόν κι όχι με τροχό καθώς φθείρει το νύχι και αυτό γίνεται πολύ λεπτό και σπάει. 

Έχω πολλά απλά βερνίκια νυχιών αλλά με ενοχλεί που πρέπει να περιμένω πολλή ώρα να στεγνώσουν τα νύχια, που κάνουν σημάδια από την κουβέρτα ή αν σφίξεις το χέρι και το ότι χαλάει γρήγορα. 

πρίν από 45 λεπτά , love kids είπε:

Σε κάποια μαγαζιά νιώθω τη λάμπα να με καίει στα νύχια

Αυτό το κάψιμο πως ακριβώς το νιώθεις? Είναι επίπονο? Αυτό με έχει θορυβήσει είναι η αλήθεια. 

πρίν από 7 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Αυτό το κάψιμο πως ακριβώς το νιώθεις? Είναι επίπονο? Αυτό με έχει θορυβήσει είναι η αλήθεια. 

Δεν είναι επίπονο, παλεύεται. 

Έκανα ημιμόνιμο για πάρα πολλά χρόνια, δεκαετία σχεδόν. Είναι πραγματικά πολύ βολικό γιατί στεγνώνει αμέσως και διατηρείται αρκετά. Άφηνα τα χέρια ανά περιόδους να ξεκουραστούν, αλλά και πάλι τα νύχια μου έγιναν αρκετά ευαίσθητα. Πλέον προτιμώ το απλό βερνίκι και απλά τα ξεβάφω μετά από καμιά δεκαριά μέρες. 

Είναι ιδανικό για να πας διακοπές, ή αν σε εξυπηρετεί να πας για μανικιούρ στην αρχή της εβδομάδας και θέλεις να σου κρατήσουν άψογα μέχρι τη βάφτιση που έχεις την Κυριακή. Και προφανώς συμφέρει, γιατί κοστίζει μόλις πέντε ευρώ παραπάνω κι έχεις περιποιημένα νύχια για είκοσι μέρες. Όμως όσο προσεκτικά κι αν σου το βγάλουν, το νύχι θα φθαρεί.  

Έχω κάνει ημιμόνιμο 3 ή 4 φορές, σε καμία δεν ένιωσα το κάψιμο που λέτε. Αφαίρεση μου έκαναν νομίζω 2 φορές με ασετον και βαμβακακια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο και μετά το εξυναν με ένα ξυλάκι. Τις άλλες φορές το έβγαλα μόνη μου απλώς ξυνοντας-τραβωντας, ξεκινώντας από κάποιο σημείο που ήδη είχε "μαδησει". Κι εμένα κάπου μεταξύ 2 και 3 εβδομάδων κρατούσε. Το βάψιμο μόνη μου στα χέρια είναι μεγάλο σπασιμο, όντως κάνει σημαδακια οποιο ύφασμα ακουμπήσει και όντως μαδάει αμέσως. Εγώ δυσκολεύομαι κιόλας και λερώνω γύρω γύρω το δέρμα και κάθομαι μετά και σβήνω... Από την άλλη, δεν θέλω να πληρώνω για ημιμόνιμο, μου φαίνεται πεταμένα λεφτά (μόνο στο γάμο μου, στο γάμο της αδερφής μου και στη βάφτιση του μωρού πήγα! Ίσως κι άλλη μια φορά, δεν θυμάμαι σίγουρα). Οπότε τελικά βάφω μόνο πόδια το καλοκαίρι μόνη μου,που αντέχουν παρα πολύ.

Διαφημίσεις

Κ εγώ ποτέ δεν έχω νιώσει κάψιμο στο χέρι... Νομίζω @Mama_Anesti_ τζάμπα σε αγχωσαν. Κ να νιώσεις κάτι θα είναι μηδαμινό! Όσο για το πόσο κρατάνε είναι ανάλογα νομίζω τα υλικά κ την ποιότητα νομίζω του νυχιού σου η και κατά πόσο τα προσέχεις. Έχω ακούσει ότι μπορεί να κρατήσουν έως κ 1 μήνα το πολύ. Εγώ όσες φορές έκανα δεν κρατούσαν πάνω από 2 εβδομάδες. Μια φορά κιόλας μου είχε ξεκολλήσει νύχι στις 2-3 μέρες που το έκανα, ίσως δεν μου το έκανε σωστά η δεν είχε καλά προϊόντα, είχα κ δύσκολη δουλειά οπότε τα ξεκολλουσα μετά κ μόνη μου! 

πρίν από 30 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Τίποτα δεν είναι. Φαντάσου σαν να έχεις τα χέρια πολύ κοντά σε εστία φωτιάς/πηγή θερμότητας. Αλλά δεν το νιώθεις πάντα, έχει ίσως να κάνει με τη λάμπα. Άσε που κρατάει δευτερόλεπτα, μέχρι να σβήσει η λάμπα. 

πρίν από 10 λεπτά , mama16 είπε:

Κ εγώ ποτέ δεν έχω νιώσει κάψιμο στο χέρι... Νομίζω @Mama_Anesti_ τζάμπα σε αγχωσαν. Κ να νιώσεις κάτι θα είναι μηδαμινό! Όσο για το πόσο κρατάνε είναι ανάλογα νομίζω τα υλικά κ την ποιότητα νομίζω του νυχιού σου η και κατά πόσο τα προσέχεις. Έχω ακούσει ότι μπορεί να κρατήσουν έως κ 1 μήνα το πολύ. Εγώ όσες φορές έκανα δεν κρατούσαν πάνω από 2 εβδομάδες. Μια φορά κιόλας μου είχε ξεκολλήσει νύχι στις 2-3 μέρες που το έκανα, ίσως δεν μου το έκανε σωστά η δεν είχε καλά προϊόντα, είχα κ δύσκολη δουλειά οπότε τα ξεκολλουσα μετά κ μόνη μου! 

Εγώ μια φορά τα έχω κάνει ημιμόνιμο στο γάμο μου και η αλήθεια είναι δεν θυμάμαι λεπτομέρειες δηλ πόσο κράτησαν κτλ. Κάψιμο δεν ένιωσα -αυτό θα το συγκρατούσα πιστεύω- αλλά μου το λένε όλες όσες ρωτάω και σε σάιτ που διαβαζω και με έχει προβληματίσει. 

πρίν από 23 λεπτά , Ilaeira είπε:

Έκανα ημιμόνιμο για πάρα πολλά χρόνια, δεκαετία σχεδόν

Έβαζες κάποια κρέμα αντηλιακή πριν ξεκινήσεις?  

Επίσης οι λάμπες led είναι καλύτερες από τις uv? 

πρίν από 23 λεπτά , little lamb είπε:

Το βάψιμο μόνη μου στα χέρια είναι μεγάλο σπασιμο, όντως κάνει σημαδακια οποιο ύφασμα ακουμπήσει και όντως μαδάει αμέσως

Ναι και εγώ αυτό έχω διαπιστώσει αν και κάποια τοπ προσφέρουν λίγες μέρες διάρκειας ακόμα αλλά καμία σχέση με το ημιμόνιμο!

1 hour ago, love kids είπε:

Όμως το αφαιρώ στις 2 εβδομάδες, γιατί δε μου αρέσει το κενό που φαίνεται καθώς μεγαλώνει το νύχι. Πολύ αντιαισθητικό.

Αυτό με ενοχλεί και μένα στο μάτι όταν το βλέπω. 

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ κάνω μόνη ημιμονιμο στο σπίτι (Όχι συχνά γιατι βαριέμαι).Η λάμπα δεν με έχει κάψει πότε,κρατάει περίπου ένα μήνα.Κατα βάση κάνω ακρυλικο έξω,επισεις δεν με έχει κάψει πότε η λάμπα,όταν θυμηθώ βάζω αντηλιακή κρέμα στα χέρια αλλά όχι παντα

πρίν από 6 λεπτά , Mamaloulou είπε:

Εγώ κάνω μόνη ημιμονιμο στο σπίτι (Όχι συχνά γιατι βαριέμαι).Η λάμπα δεν με έχει κάψει πότε,κρατάει περίπου ένα μήνα.Κατα βάση κάνω ακρυλικο έξω,επισεις δεν με έχει κάψει πότε η λάμπα,όταν θυμηθώ βάζω αντηλιακή κρέμα στα χέρια αλλά όχι παντα

Ένα μήνα?!!! 

Τι λάμπα έχεις? 2 σε 1 ή μόνο led/uv?

Ούτε εγω έχω νιώσει κάψιμο! κ ούτε είχα ακούσει για αντηλιακή. 

Το βάψιμο έξω με απλό βερνίκι όντως δεν αξίζει τα λεφτά. Ημιμονιμο σε συνεχή χρήση εγω δν θα ήθελα να έχω κ βρίσκω κ άβολο το θέμα της αφαίρεσης. Είναι όμως εξαιρετική λύση για να εχεις ωραία χέρια σε περιόδους διακοπών ή γιορτών χωρίς να σε νοιάζει μήπως ξεφτίσει. 

πρίν από 25 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ένα μήνα?!!! 

Τι λάμπα έχεις? 2 σε 1 ή μόνο led/uv?

Uv/led,χρησιμοποιώ βερνίκια semilac και κρατάει ένα μήνα,όταν ξεκίνησα να τα φτιάχνω μόνη χρησιμοποιούσα μια άλλη μάρκα στα βερνίκια,δεν θυμάμαι καν ποια ήτανε και στης δυο εβδομάδες χαλαγανε 

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

δ κανω πολυ συχνα,πχ μια φορα τον χρονο τα τελευταια 10χρονια(δ το κανω μονη)

δ εχω νιωσει καψιμο

δ ειχα ακουσει για την αντηλιακη,πολυ ωραια σκεψη

συνηθως κρατανε 3εβδ

τα ξεφαβω με ασετον

δ εχω παρατηρησει αλλαγες στο δερμα

λογικο αν κανεις συνεχεια κ ειδικα αν αφαιρειται με τον τροχο να επηρεαατει το νυχι.θελει να το αφηνεις κ χωρις.αλλα γενικα δ εχω καλα νυχια,οποτε δ το μετραω

1 hour ago, Mamaloulou είπε:

Uv/led,χρησιμοποιώ βερνίκια semilac και κρατάει ένα μήνα,όταν ξεκίνησα να τα φτιάχνω μόνη χρησιμοποιούσα μια άλλη μάρκα στα βερνίκια,δεν θυμάμαι καν ποια ήτανε και στης δυο εβδομάδες χαλαγανε 

πραγματι ειναι καλη μαρκα,την χρησιμοποιει φιλη που ασχολειται επαγγελματικα

Κάνω ημιμονιμο σε περιόδους διακοπών γιορτών.Αλλά για εμενα η αφαίρεση με άσε τον είναι ότι χειρότερο διότι μετά πονάνε τα νύχια μου και καμία φορά δημιουργείται μελανια!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...