Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

πρίν από 41 λεπτά , love kids είπε:

Εδώ ταιριάζει το ποστ μου. Ζητώ συγγνώμη που το έγραψα πριν σε άσχετο θέμα..

Είχα προσπαθήσει πριν 2 μήνες σχεδόν να ανοίξω ένα θέμα αλλά ποτέ δεν εγκρίθηκε, δεν ξέρω γιατί. Μιας και ακόμη δεν ανοίγει τίποτε από γυμναστήρια κλπ., έχετε μήπως δοκιμάσει κάποιο διαδικτυακό γυμναστήριο ή μαθήματα πιλάτες, για παράδειγμα; Δεν μιλάω για εφαρμογές ή κάτι τέτοιο. 

Επίσης, θα με ενδιέφερε να ξεκινήσω να μαθαίνω μια ξένη γλώσσα. Έχει κάποιος εμπειρία από online μαθήματα σε ασύγχρονη μορφή, δηλ. να αγοράσεις ένα πακέτο μαθημάτων και να μελετάς το υλικό στο δικό σου ρυθμό; Ξέρω ότι δεν γίνεται σαφώς ίδια δουλειά με το να έχεις έναν καθηγητή για μαθήματα αλλά δεν χωράει στην καθημερινότητά μου η δέσμευση για μάθημα σε καθορισμένες ώρες.

Το μόνο παρόμοιο που έχω κάνει σε γλώσσα ήταν το εξής: ως φοιτήτρια είχα ξεκινήσει να μαθαίνω μια γλώσσα, όπου ήμασταν δύο μαθητές και κάναμε κάτι σαν ιδιαίτερο. Όταν έφυγα για ένα εξάμηνο Erasmus, η δασκάλα έκανε με τον άλλο μαθητή κανονικά και μου έστελναν με μέιλ τις σημειώσεις από το τετράδιο και ποιες σελίδες του βιβλίου εκαναν. Εγώ έκανα τις ασκήσεις και τις έστελνα με μέιλ στη δασκάλα και μου έλεγε αν είχα λάθη. 

Ήμασταν όμως σε σχετικά αρχάριο επίπεδο (δεύτερος χρόνος) κι έτσι δεν είχαμε πολλά προφορικά, εκθέσεις κλπ. Κι επίσης ήταν μόνο για ένα εξάμηνο, μετά επανήλθα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, love kids είπε:

Είχα προσπαθήσει πριν 2 μήνες σχεδόν να ανοίξω ένα θέμα αλλά ποτέ δεν εγκρίθηκε, δεν ξέρω γιατί. Μιας και ακόμη δεν ανοίγει τίποτε από γυμναστήρια κλπ., έχετε μήπως δοκιμάσει κάποιο διαδικτυακό γυμναστήριο ή μαθήματα πιλάτες, για παράδειγμα; Δεν μιλάω για εφαρμογές ή κάτι τέτοιο. 

Επίσης, θα με ενδιέφερε να ξεκινήσω να μαθαίνω μια ξένη γλώσσα. Έχει κάποιος εμπειρία από online μαθήματα σε ασύγχρονη μορφή, δηλ. να αγοράσεις ένα πακέτο μαθημάτων και να μελετάς το υλικό στο δικό σου ρυθμό; Ξέρω ότι δεν γίνεται σαφώς ίδια δουλειά με το να έχεις έναν καθηγητή για μαθήματα αλλά δεν χωράει στην καθημερινότητά μου η δέσμευση για μάθημα σε καθορισμένες ώρες.

Εγώ μόνο αυτό που δοκίμασα κ μου άρεσε είναι γυμναστική από γυμναστές στο YouTube, υπάρχουν πάρα πολλά εκεί για όλα τα μέρη του σώματος κ για πιο αρχάριους κ για πιο προχωρημένους. Κ είναι σαν να κάνεις live γιατί καθώς κάνουν τις ασκήσεις τις κάνεις κ εσύ συγχρόνως

2 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

Βασικά πρέπει να βρούμε τρόπο να εκτονωνόμαστε (και τα παιδιά μαζί) γιατί όλη αυτή η κλεισούρα δεν κάνει καλό.. Εγώ το γιο μου τον στέλνω πλέον εξωτερική δραστηριότητα που δεν έχουν απαγορευτεί εδώ που μένω. Και πηγαίνουμε και πάρκο που είναι ανοιχτά (όχι παιδική χαρά). Τον κράτησα σχεδόν ένα χρόνο απομονωμένο, δε γίνεται του κάνει κακό η απομόνωση. Άσε που τι καταλάβαμε στο τέλος; Να το περάσουμε οικογενειακώς, να νοσηλευτεί η μάνα μου, να χάσω τον πατέρα μου, κι εγώ να είμαι μέσα στο άγχος για το τι κουσούρι άφησε στο έμβρυο. 

Τώρα που δεν πάμε σχολείο, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθώ με το παιδί στο σπίτι... Πάρα πολύ δύσκολο.. Με το ζόρι κάνω τα απαραίτητα, και εκεί΄που περίμενα ότι θα έχω καλύτερη επίδοση λόγω τηλε- εργασίας και ελεύθερου χρόνου, βρίσκομαι να καταπιάνομαι με χαζομάρες, και να μου διαφεύγει η ουσία! Ενώ πέρυσι καταπιανόμουν με ένα σωρό, αλλά ήμουν εκεί 100%.

Νομίζω ότο έχει να κάνει πιο πολύ με το ότι δεν έχω πρόγραμμα πλέον, οπότε χάνω ώρες σε χαζολόγημα...Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ μεγάλη η σωματική και ψυχική κούραση (ίσως θα πρεπε να κόψω λίγο ταχύτητα) αλλά τουλάχιστον ένοιωθα και ήμουν παραγωγική.

Τι λες βρε παιδι μου?Είσαι από τα κλασσικά παραδείγματα που κολλησε όλη η οικογένεια?

Πολυ ταλαιπωρηθηκατε ε?Πολυ λοιπαμαι.Ευχομαι το νέο μέλος στην οικογένεια σας να σηματοδότησε μια νέα αρχή.

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

Τι λες βρε παιδι μου?Είσαι από τα κλασσικά παραδείγματα που κολλησε όλη η οικογένεια?

Πολυ ταλαιπωρηθηκατε ε?Πολυ λοιπαμαι.Ευχομαι το νέο μέλος στην οικογένεια σας να σηματοδότησε μια νέα αρχή.

Σε ευχαριστώ πολύ

2t7wp3.png

8 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

Βασικά πρέπει να βρούμε τρόπο να εκτονωνόμαστε (και τα παιδιά μαζί) γιατί όλη αυτή η κλεισούρα δεν κάνει καλό.. Εγώ το γιο μου τον στέλνω πλέον εξωτερική δραστηριότητα που δεν έχουν απαγορευτεί εδώ που μένω. Και πηγαίνουμε και πάρκο που είναι ανοιχτά (όχι παιδική χαρά). Τον κράτησα σχεδόν ένα χρόνο απομονωμένο, δε γίνεται του κάνει κακό η απομόνωση. Άσε που τι καταλάβαμε στο τέλος; Να το περάσουμε οικογενειακώς, να νοσηλευτεί η μάνα μου, να χάσω τον πατέρα μου, κι εγώ να είμαι μέσα στο άγχος για το τι κουσούρι άφησε στο έμβρυο. 

Τώρα που δεν πάμε σχολείο, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθώ με το παιδί στο σπίτι... Πάρα πολύ δύσκολο.. Με το ζόρι κάνω τα απαραίτητα, και εκεί΄που περίμενα ότι θα έχω καλύτερη επίδοση λόγω τηλε- εργασίας και ελεύθερου χρόνου, βρίσκομαι να καταπιάνομαι με χαζομάρες, και να μου διαφεύγει η ουσία! Ενώ πέρυσι καταπιανόμουν με ένα σωρό, αλλά ήμουν εκεί 100%.

Νομίζω ότο έχει να κάνει πιο πολύ με το ότι δεν έχω πρόγραμμα πλέον, οπότε χάνω ώρες σε χαζολόγημα...Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ μεγάλη η σωματική και ψυχική κούραση (ίσως θα πρεπε να κόψω λίγο ταχύτητα) αλλά τουλάχιστον ένοιωθα και ήμουν παραγωγική.

Ποιες αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται από κοντά? Γιατί το χω ξαναδιαβάσει να το λέτε να το ψάξω σοβαρά για τα κορίτσια!! Πως να μάθω?? 

Διαφημίσεις

Just now, diane2020 είπε:

Ποιες αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται από κοντά? Γιατί το χω ξαναδιαβάσει να το λέτε να το ψάξω σοβαρά για τα κορίτσια!! Πως να μάθω?? 

εμείς πάμε τένις! τα σχολεία είναι κλειστά αλλά τα υπαίθρια τα επέτρεψαν ..

2t7wp3.png

1 ώρα πρίν, jellyfishch είπε:

Α τι ωραία δεν το ήξερα!! Θα ψάξω να βρω κι εγώ κάτι να τις γράψω, ελπίζω να βρω κάτι τι στο καλό Αθήνα όλο κάτι θα βρω. Αλλά πως ακριβώς να ψάξω? Να αρχίσω να παίρνω τηλ όλες τις ανοιχτές ακαδημίες που ξέρω πχ? :?:

5 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Α τι ωραία δεν το ήξερα!! Θα ψάξω να βρω κι εγώ κάτι να τις γράψω, ελπίζω να βρω κάτι τι στο καλό Αθήνα όλο κάτι θα βρω. Αλλά πως ακριβώς να ψάξω? Να αρχίσω να παίρνω τηλ όλες τις ανοιχτές ακαδημίες που ξέρω πχ? :?:

Ναι, κάπως έτσι:-). Αφού είσαι Αθήνα, δες μήπως υπάρχουν μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι που να δικαιολογούνται ως κδαπ. Εγώ ήμουν Θεσσαλονίκη αρχές της χρονιάς και τον πήγαινα δωρεάν στον μακεδονικό (είχε πάρα πολλές αθλητικές και είχανε και λίγες μελέτες ,σκάκι κτλ) μέσω ΕΣΠΑ. Τώρα επέστρεψα στη βάση και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ, οπότε πηγαίνει σε αθλητικό σύλλογο. 35 ευρώ το μήνα για τρεις φορές την εβδομάδα.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

7 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

Ναι, κάπως έτσι:-). Αφού είσαι Αθήνα, δες μήπως υπάρχουν μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι που να δικαιολογούνται ως κδαπ. Εγώ ήμουν Θεσσαλονίκη αρχές της χρονιάς και τον πήγαινα δωρεάν στον μακεδονικό (είχε πάρα πολλές αθλητικές και είχανε και λίγες μελέτες ,σκάκι κτλ) μέσω ΕΣΠΑ. Τώρα επέστρεψα στη βάση και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ, οπότε πηγαίνει σε αθλητικό σύλλογο. 35 ευρώ το μήνα για τρεις φορές την εβδομάδα.

Τέλεια Ωραία Ναι θα ψάξω από αύριο σε ευχαριστώ πάρα πολύ πιστεύω ψάξε ψάξε όλο και κάτι θα βρω. μου δωσες Ελπίδα γιατί Κρίμα μωρέ είναι και αυτά όλη την ώρα μέσα στο σπίτι, πολύ τα Λυπάμαι και εκείνα και εμένα:D

21 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

Κι εμεις τενις παμε! Νομίζω η μοναδική δραστηριότητα που επιτρέπεται. Ευτυχώς κανω και εγώ και ο μικρος και ξεφεύγουμε λίγο...

Διαφημίσεις

Just now, MagdaP είπε:

Κι εμεις τενις παμε! Νομίζω η μοναδική δραστηριότητα που επιτρέπεται. Ευτυχώς κανω και εγώ και ο μικρος και ξεφεύγουμε λίγο...

Ήθελα να σου πω οτι η ανάρτηση σου μου έκανε πολύ καλό.Συνεχισα μια προσεγμένη διατροφή με σχεδον καθημερινά περπάτημα αλλά τρώω το τελευταίο γεύμα στις 8 και κατ εξαίρεση στις 9 κ μετα γυρω στις 10 το πρωινό.Δεν κανω διαλειματικη αλλα κρατάω μια αποσταση και αυτο βλεπω οτι λειτουργεί .κατεβαίνει η ζυγαριά πιο γρήγορα.ουσιαστικα κάνω κάτι που το λεγαμ και οι παλιοί.Σε ευχαριστώ και πάλι για το κίνητρο.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Ήθελα να σου πω οτι η ανάρτηση σου μου έκανε πολύ καλό.Συνεχισα μια προσεγμένη διατροφή με σχεδον καθημερινά περπάτημα αλλά τρώω το τελευταίο γεύμα στις 8 και κατ εξαίρεση στις 9 κ μετα γυρω στις 10 το πρωινό.Δεν κανω διαλειματικη αλλα κρατάω μια αποσταση και αυτο βλεπω οτι λειτουργεί .κατεβαίνει η ζυγαριά πιο γρήγορα.ουσιαστικα κάνω κάτι που το λεγαμ και οι παλιοί.Σε ευχαριστώ και πάλι για το κίνητρο.

Αυτά σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς κ αποξηραμενα φρουτα χωρις ζαχαρη κ μια μαύρη σοκολάτα των 30 γραμμαρίων που βοηθά στην έκκριση σεροτονινης ,μου ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό.Δεν πειναω το βραδυ.

On 25/3/2021 at 9:34 ΠΜ, jellyfishch είπε:

Δυστυχώς τζίφος ,μόνο το τένις επιτρέπεται το παιδάκι και ο δάσκαλος μαζί .αλλά η δικιά μου Πέραν ότι είναι μικρή δεν νομίζω να θέλει κάτι τέτοιο και επίσης ακόμα κι αν πες ότι την πάω έχει ραντεβού από μαη και μετά γενικά γίνεται χαμός .τι να πω. Εσείς τι κάνετε εκεί? 

Δυστυχώς τζίφος ,μόνο το τένις επιτρέπεται το παιδάκι και ο δάσκαλος μαζί .αλλά η δικιά μου Πέραν ότι είναι μικρή δεν νομίζω να θέλει κάτι τέτοιο και επίσης ακόμα κι αν πες ότι την πάω έχει ραντεβού από μαη και μετά γενικά γίνεται χαμός .τι να πω. Εσείς τι κάνετε εκεί? 

Καλημέρα, τώρα πάμε μόνο τένις.. τον αφήνω και φεύγω μια ωριτσα κρατάει. Νομίζω είναι από 5 ετών αλλά πιστεύω ότι θα έχει και για πιο μικρά , ανάλογα το σύλλογο. Πωπω τόσο κόσμο ε? Εμένα κάνει ομαδικό οπότε άρχισε κατευθείαν.

2t7wp3.png

On 24/3/2021 at 2:39 ΜΜ, jellyfishch είπε:

.............. Άσε που τι καταλάβαμε στο τέλος; Να το περάσουμε οικογενειακώς, να νοσηλευτεί η μάνα μου, να χάσω τον πατέρα μου, κι εγώ να είμαι μέσα στο άγχος για το τι κουσούρι άφησε στο έμβρυο. 

.......

έπεσα τυχαία σε αυτό κ συγγνώμη εάν βγαίνω εκτός θέματος, @jellyfishch έχασες τον πατέρα σου από κορωνοϊό, ή δεν κατάλαβα καλά ? δεν έχω διαβάσει όλα τα μνμτα.

Πολύ λυπάμαι ...... 

11 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Αυτά σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς κ αποξηραμενα φρουτα χωρις ζαχαρη κ μια μαύρη σοκολάτα των 30 γραμμαρίων που βοηθά στην έκκριση σεροτονινης ,μου ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό.Δεν πειναω το βραδυ.

Χαίρομαι!!! Καλή συνέχεια!!!

Διαφημίσεις

On 3/24/2021 at 2:39 PM, jellyfishch said:

Δεν το είχα διαβάσει καθόλου, συλληπητήρια ...τι να πω τώρα δεν έχω λόγια ειλικρινά. Υπομονή και δύναμη εύχομαι σε όλη την οικογένεια.

On 3/24/2021 at 2:49 PM, love kids said:

εγώ εδώ και ένα χρόνο κάνω γυμναστική βλέποντας βιντεάκια, θα σου πω πως έχω καλύτερα αποτελέσματα από ότι στο γυμναστήριο. Σε χρόνο κάνω όσο έκανα και πριν (4 φορές την εβδομάδα) απλά πλέον κάνω προγράμματα που μου ταιράζουν και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένη.

On 26/3/2021 at 12:21 ΜΜ, jellyfishch είπε:

Καλημέρα, τώρα πάμε μόνο τένις.. τον αφήνω και φεύγω μια ωριτσα κρατάει. Νομίζω είναι από 5 ετών αλλά πιστεύω ότι θα έχει και για πιο μικρά , ανάλογα το σύλλογο. Πωπω τόσο κόσμο ε? Εμένα κάνει ομαδικό οπότε άρχισε κατευθείαν.

5,5 είναι εμένα αλλά είναι ο δάσκαλος μονο Και εκείνη δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. τίποτα ...Ας περιμένουμε λένε 5 Απριλίου μήπως ανοίξουν τα σχολεία...Άντε να δούμε... 

5,5 είναι εμένα αλλά είναι ο δάσκαλος μονο Και εκείνη δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. τίποτα ...Ας περιμένουμε λένε 5 Απριλίου μήπως ανοίξουν τα σχολεία...Άντε να δούμε... 

Τα Δημοτικα να ανοιξουν πριν το Πασχα αποκλειεται.

Μαλλον και η Δευτεροβαθμια αποκλειεται, αλλα δεν ξερεις ποτε.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Τα Δημοτικα να ανοιξουν πριν το Πασχα αποκλειεται.

Μαλλον και η Δευτεροβαθμια αποκλειεται, αλλα δεν ξερεις ποτε.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια είπανε για 5 Απρίλη πριν από λίγο!! 

και τους έχω βαρεθεί! 

Τα γυμνάσια και τα λύκεια είπανε για 5 Απρίλη πριν από λίγο!! 

και τους έχω βαρεθεί! 

Πού το είπανε; Εγώ το τελευταίο επίσημο που διάβασα είναι ότι θα συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη. Λογικά μέχρι την άλλη Παρασκευή, θα έχουν πει άλλες 100 διαφορετικές βλακείες.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Πού το είπανε; Εγώ το τελευταίο επίσημο που διάβασα είναι ότι θα συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη. Λογικά μέχρι την άλλη Παρασκευή, θα έχουν πει άλλες 100 διαφορετικές βλακείες.

Σε όλες τις ειδήσεις πριν από λίγη ώρα

Ναι okay δεν είναι επίσημο αλλά έτσι λέει συμβουλεύουν οι λοιμωξιολόγοι να ανοίξουμε λέει στις 5 Απριλίου λέει τα σχολεία... 

Ναι okay δεν είναι επίσημο αλλά έτσι λέει συμβουλεύουν οι λοιμωξιολόγοι να ανοίξουμε λέει στις 5 Απριλίου λέει τα σχολεία... 

Δεν συμβουλεύουν οι λοιμωξιολογοι. Προφανώς το διέρρευσε η κυβέρνηση για να τους πιέσει. Κ επειδή προφανώς είναι ρεζίλι που στη μισή χώρα τα σχολεία είναι κλειστά για μήνες, για να μην κάνει εκ περιτροπης που είναι καλύτερο φυσικά από τι webex αλλά πάει πιο αργά η ύλη, λέει ότι θα βασιστεί στο σελφ τεστ. Στις σκέτο κόκκινες περιοχές μάλλον θα ανοίξουν, στις βαθυκόκκινες μου φαίνεται απίθανο. 

πρίν από 38 λεπτά , diane2020 είπε:

λιγο διαρροες,λιγο να δουνε κ πως αντιδρα ο κοσμος σε αυτα που λενε

εγω καταλαβα για 5/4 τα μαγαζια,οποτε 12/4 η β' θμια,κ αν προλαβει η α' θμια στις 19,δλδ εναν αποχαιρετισμο για το πασχα.κ αυτο με τουλ σταθεροτητα σε κρουσματα κ διασωληνομενους,γτ αν συνεχισουν να αυξανονται ,κ αυτο χλωμο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...